Dodaj do ulubionych

Informator Żoliborza

IP: *.chello.pl 19.10.01, 17:52
Chce poinformować mieszkańców Żoliborz, że od września na terenie naszej
dzielnicy ukazuje się Informator Żoliborza. Jeżeli chcecie podzielić się swoimi
spostrzeżeniami, uwagami oraz tym wszystkim co was denerwuje a dotyczy to
Dzielnicy Żoliborz, to piszcie:lipinski.marek@wp.pl duszewski@poczta.onet.pl
Postaramy sie pomóc.
Radny Dzielnicy Żoliborz Marek Lipiński
Obserwuj wątek
    • garma Re: Informator Żoliborza 19.10.01, 20:10
      Zdaje się, że jest to miesięcznik
    • Gość: katarakt Re: Informator Żoliborza IP: *.chello.pl 20.10.01, 09:58
      Brawo geatuluje pomysłu. Trzymajcie tak dalej.
      Katarakta.
      • garma Re: Informator Żoliborza 23.10.01, 21:50
        W Informatorze podano różne telefony do urzędu dzielnicy, ale nie podano strony
        internetowej urzędu. Zajrzałam tam pod www.zoliborz.org/wladze/dyzury.html żeby
        sprawdzić, kiedy mają swoje dyżury radni. Okazało się, że radni z AWS-u nie
        dyżurują. I co mam zrobić, iść do SLD-wych ? Na szczęście Pan Lipiński z PO
        podał terminy swoich dyżurów.
        • Gość: Lipinski Re: Informator Żoliborza IP: *.chello.pl 23.10.01, 22:35
          Szanowny Panie.
          Faktycznie przeoczylimy informacje na temat strony internetowej naszego
          urzedu. W jak naszybszym czasie postaramy sie umiescic nie tylko adresy
          urzedow ale takze adresy rasnych. Co do dyzurow to niestety ale fakt jest
          faktem ze sa zaniedbywane przez moich kolegow, moze przyczyna jest niska
          frekwencja na tychze dyzurach. Z wiekszoscia radnych mozna sie umowic
          telefonicznie na rozmowe ale w moim przkonaniu nie oto w tym chodzi. Tylko
          wyjatkowa sytuacja moze spowodowac moja absencje na dyzurach. jezeli bedzie
          mial sprawy ktore Pana nurtuja a dotycza one Dzielnicy Zoliborz i naszych
          mieszkancow to prosze o informacje. lipinski.marek@wp.pl tel-0 607 313 440.
          Lacze wyrazy szacunku Marek Lipinski
          • garma Re: Informator Żoliborza 23.10.01, 22:56
            Panie Marku!
            Szybko Pan zareagował :-)
            Mnie interesuje sprawa, a raczej groźba, poszerzania Trasy AK i wbicie się jej
            w osiedle Potok. Byłam 3 października na spotkaniu w urzędzie żoliborskim.
            Wydawało mi się, że była wtedy mowa o tym, że odbędzie się w najbliższym czasie
            jeszcze przynajmniej jedno spotkanie w tej sprawie. Odbyło się ? Czy coś się
            dzieje czy nie?
            Druga sprawa to Plan zagospodarowania przestrzennego Żoliborza
            Dziennikarskiego, jakie są jego losy ?
            • Gość: Lipnski Re: Informator Żoliborza IP: *.chello.pl 24.10.01, 20:15
              Witam i od razu przechodze do rzeczy. 1)Radni wybtali jen z wariantów
              zagospodarowania przstrzennego Żoliborza Dziennikarskiego i odesłali go do
              dalszego opracowania. Plan ponownie wróci do komisji, niestety niewiem kiedy.
              2)Sprawie trasy ekspresowej AK powstał projekt stanowiska radnych zaakceptowany
              przez komisje (jednoznacznie odrzucajacy koncepcje trasy ekspresowej). Tej
              uchwale ma byc poświęcona nadzwyczajna sesja rady. Termin zostanie ustalony po
              konsultacjach z Burmistrzami i Dyrektorami Gmin i Dzielnic zainteresowanymi tą
              sprawą.
              Łącze wyrazy szacunku Radny Dzielnicy Żoliborz Marek Lipiński.
              lipinski.marek@wp.pl
              • garma Re: Informator Żoliborza 24.10.01, 21:12
                Dobrze by było, aby informacja o tej nadzwyczajnej sesji nt. Trasy AK
                została podana do publicznej wiadomości, m.in na stronie internetowej Urzędu.
                • Gość: Lipinski Re: Informator Żoliborza IP: *.chello.pl 25.10.01, 15:16
                  Co do strony internetowej Urzędu to pozwoli Pan ale nie bede sie wypowiadał.
                  Natomiast napewno nie omieszkam poinformowac mieszkaców o terminie
                  nadzwyczajnej Sesji na forum gazety. 6 Listopada odbędie się sesja zwyczajna
                  poświecona budżetowi.
                  Marek Lipiński
    • palker Re: Informator Żoliborza 27.10.01, 01:31
      Szanowny Panie Marku! Wybaczy Pan, że niezwłocznie przejdę do rzeczy. Do rzeczy
      ważnej w najgłębszej swej istocie.
      Otóż był Pan tak uprzejmy i z wielką atencją odpowiedział - bez zbędnej zwłoki
      i stosownej ilości znaczków skarbowych na podaniu - na posty zamieszczone w
      niniejszym wątku. Stał się Pan przez to wzorem Radnego-Internauty i z prawdziwą
      przyjemnościa ustawię Pana w szeregu z tak znanymi postaciami, jak Pan Jędrzej
      z Targówka (też radnym będący).
      Powód dla którego pozwalam sobie wtrącic swoje trzy grosze jest tyleż delikatny
      co fundamentalnie ważny. Otóz zwrócił się Pan po wielokroć do przedstawicielki
      zacnego grona internautów żoliborskich, zwanej przez siebie samą Garmą,
      używając zwrotu Pan zamiast Pani. Żywię nadzieję, ze zwróci Pan honor tej
      sznowanej powszechnie niewiaście, przywracając jej płeć należną.
      Z wyrazami szcunku
      Palker
      • beata_ Re: Informator Żoliborza 27.10.01, 02:05
        Pozostaje mi tylko dumę swą wyrazić, iż znalazł się Ktoś honoru niewieściego
        bronić gotów na tym forum, bez zbędnej zwłoki rzecz całą w swej istocie
        poruszając.
        Panu zaś, Panie Marku życzę jeszcze większej atencji w stosunku do rozmówcy, by
        raz wtóry błędu takowego nie popełnic i płci mu nie zmienić.
        Radością jednakże napawa mnie fakt, że za przykładem dobrym z Targówka idącym
        zechciał Pan jako Radny Żoliborza wziąć udział w debacie na tym forum.
        Łączę wyrazy szacunku,
        Beata

• palker Re: Informator Żoliborza 27.10.01, 02:09
          Szanowna Pani Beato! Spełniałem tylko swój obywatelski obowiazek.
          PS
          Interesuje mnie stałe podnoszenie atencji. Czy zna Pani sposób?
          • beata_ Re: Informator Żoliborza 27.10.01, 02:17
            palker napisał(a):

> Szanowna Pani Beato! Spełniałem tylko swój obywatelski obowiazek.
            > PS
            > Interesuje mnie stałe podnoszenie atencji. Czy zna Pani sposób?

Szanowny Panie Palkerze,

Na atencję niezwykle skuteczne są takie małe, niebieskie...okularki, ostrość
            wzroku poprawiające. W celu ich pozyskania zwrócic się należy do lekarza
            pierwszego kontaktu.
            Z atencja pozdrawiam,
            Beata

• garma Re: Informator Żoliborza 27.10.01, 11:23
              Witajcie Beatko i Palkerku na Żoliborzu :-)))
              Dziękuję Wam za poświadczenie żem białogłowa :-)
              • beata_ Re: Informator Żoliborza 27.10.01, 11:31
                Garma, na kogo możesz liczyć, jeśli nie na nas?:-))
      • Gość: Lipinski Re: Informator Żoliborza IP: *.chello.pl 27.10.01, 13:51
        Bardzo dziękuje za informacje. Jest to nieomylny znak że wszedłem w wiek średni
        a objawia się on chyba tym, że powoli tracę wzrok. Moje fopa jest straszne i
        bez zwłoki wysyłam przeprosiny. Serdecznie dziękuje za tą uwagę, która pozwoli
        mi wybrnąć z tej jakże niezwyle krępującej sytuacji.
        Łącze wyrazy szacunku Marek Lipiński
        • garma Re: Informator Żoliborza 02.11.01, 21:49
          W numerze 4 Informatora poruszono sprawę planu zagospodarowania przestrzennego
          osiedla Grossów. Autor artykułu napisał,że mimo, że jeden z zapisów planu nie
          był zrozumiały dla radnych, uchwalili go bez uprzedniego wyjaśnienia
          wątpliwości:
          "(...) ale zwyciężył pogląd, że uchwalenie planu, nawet z niedociągnięciami,
          jest ważniejsze niż doprecyzowanie zapisów za wszelką cenę".
          Prawdę powiedziawszy nie rozumiem, co stało na przeszkodzie, żeby te
          wątpliwości rozwiać i dziwię się, że można zatwierdzać coś, czego się nie
          rozumie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka