Dodaj do ulubionych

gdzie najlepiej mieszkac na Żoliborzu?

28.05.06, 21:43

cena nie gra roli, gram z tą intencją w lotka ;-) marzy mi się powrót na
żóliborz po latach, mieszkałam tam pierwszy rok zycia.

chodzi mi o mieszkanie w bloku raczej dość nowym - koniecznie z garażem. w
okolicy możliwie jak najcichszej ale blisko komunikacji miejscej.

-wpadło mi w oko osiedle Elektrimu na Potockiej, wiecie cos o nim?
Obserwuj wątek
    • Gość: oki Re: gdzie najlepiej mieszkac na Żoliborzu? IP: *.chello.pl 29.05.06, 08:22
      jeśli cena nie gra roli to nowe z garażami są skanska i multico.. coś na rynku
      wtórnym już się pojawia
    • randolff Re: gdzie najlepiej mieszkac na Żoliborzu? 29.05.06, 16:42
      Ja bym chętnie zamieszkał w jakijś ładnej willi z dużym ogrodem na Żoliborzu
      Oficerskim ;)
      • donkej Re: gdzie najlepiej mieszkac na Żoliborzu? 29.05.06, 17:09
        Tak tak to zdecydowanie lepsze niż apartamentowce. Może być również
        Dziennikarski. Albo taki Plac Henkla na przykład...
        • Gość: oki Re: gdzie najlepiej mieszkac na Żoliborzu? IP: *.chello.pl 29.05.06, 17:34
          ale te wille są najdroższe w całej wawie, nawet po parę melonów
          • donkej Re: gdzie najlepiej mieszkac na Żoliborzu? 29.05.06, 18:20
            Albo plac Słoneczny...
      • iod Re: gdzie najlepiej mieszkac na Żoliborzu? 29.05.06, 18:37
        randolff napisał:

> Ja bym chętnie zamieszkał w jakijś ładnej willi z dużym ogrodem na Żoliborzu
        > Oficerskim ;)

o, randolff, ja też, nawet od dzisiaj ;) Chybabym specjalnie nie tęskniła nawet...
        • jota.40 Re: gdzie najlepiej mieszkac na Żoliborzu? 29.05.06, 22:19
          No, jakby cena nie grała roli - zamieszkałabym w jednym z domów na
          Brodzińskiego, Wieniawskiego, Niegolewskiego... alebo na osiedlu JEMSów, między
          Niegolewskiego, a Kossaka...
          • bazylea1 Re: gdzie najlepiej mieszkac na Żoliborzu? 30.05.06, 08:36
            jota.40 napisała:

> No, jakby cena nie grała roli - zamieszkałabym w jednym z domów na
            > Brodzińskiego, Wieniawskiego, Niegolewskiego... alebo na osiedlu JEMSów,
            między
            > Niegolewskiego, a Kossaka...

a to są nowe domy czy stare? nie znam tej okolicy

znacie jakies budynki mieszkaniowe zbudowane po 1990? poza Skanska?
            • jota.40 Re: gdzie najlepiej mieszkac na Żoliborzu? 30.05.06, 09:28
              Tak, to są nowe domy. Dosyć sławne osiedle, zdobyło nagrodę SARP-u i tak dalej.
              JEMS to kultowa firma, projektowali np. siedzibę Agory. Osiedle nie rzuca może
              na kolana - najmilsze w nim jest to, jak skromnie komponuje się z otoczeniem,
              zero gargamelizmu; no i położenie! - bajkowe. Schowane jest, więc trudno je
              zobaczyć, ale trochę widać od strony Niegolewskiego, trochę od strony Św.
              Stanisława Kostki. Z nowych apartamentowców są m.in. kameralne i ładnie położone
              osiedle Dembudu przy ul. Sady Żoliborskie (jak dla mnie - trochę zbyt
              klaustrofobiczne); nowy budynek między Merkurym, a urzędem żoliborskim; bardzo
              ładny nowy dom przy Gdańskiej (róg Bieniewickiej); osiedla na Kępie Potockiej -
              ale tam, jak dla mnie, zbyt snobistycznie.
              W planach m.in. jest gargamel przy Włościańskiej i niezły budynek przy Poli
              Gojawiczyńskiej, róg Braci Załuskich.
              • Gość: phaustus Re: gdzie najlepiej mieszkac na Żoliborzu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 16:14
                a kto buduje na Braci Załuskich?
          • Gość: ray :) na Kossaka ... IP: *.centertel.pl 27.06.06, 00:07
            ... jest pol willi do sprzedania, tam w tym 1 bialym domu od kosciola, gdzie
            jest witraz, jakies 950 000 fajne, bo ma wszystko stare, nawet okna, z takim
            urzadzeniem w rurce i kureczkiem :) Serdeczne pozdro
      • bazylea1 Re: gdzie najlepiej mieszkac na Żoliborzu? 30.05.06, 08:34
        randolff napisał:

> Ja bym chętnie zamieszkał w jakijś ładnej willi z dużym ogrodem na Żoliborzu
        > Oficerskim ;)

o tak, Czarnieckiego jest the best - dlatego gram tylko jak jest kumulacja ;-)
        ale na wypadek gdybym się musiała podzielic z kimś wygraną szukam też nieco
        skromniejszego mieszkania :)
    • helaraja Re: gdzie najlepiej mieszkac na Żoliborzu? 30.05.06, 14:49
      Znam mieszkania w Skanskiej. Ladne, garaże, siłownia... na podwórkach oczka
      wodne z rybkami :-) No i punkt świetny, bo tuż przy Mickiewicza, a cisza i
      spokój, swoimi maksymalnie 5ma piętrami góruje nad willową zabudową starego
      żoliborza.
      • Gość: eski Re: gdzie najlepiej mieszkac na Żoliborzu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 15:42
        Mieszkania mają parę zasadniczych wad, po pierwsze dużo z nich jest bardzo
        ciemnych, nienajlepsze rozkłady, bardzo słabo się sprzedawały.
        • rakkar5 Re: gdzie najlepiej mieszkac na Żoliborzu? 30.05.06, 16:22
          I czynsze wysokie jak sk... !
          • Gość: oki Re: gdzie najlepiej mieszkac na Żoliborzu? IP: *.chello.pl 30.05.06, 16:42
            10,5 pln za metr total
            • Gość: eski Re: gdzie najlepiej mieszkac na Żoliborzu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 10:20
              W ogóle ta Skanska się nie sprawdziła tutaj, duuużo ładniejsze jest Multico.
              Bardzo się przydał za to Albert. Świetnie trafione, wszystkie inne sklepy
              spożywcze w okolicy splajtowały ;p
    • magga4 Re: gdzie najlepiej mieszkac na Żoliborzu? 04.06.06, 00:35
      buduja wislane ogrody nad kanalkiem. poza tym na kiwerskiej jest nowy kameralny
      blok na 10 mieszkan
      • Gość: p Re: gdzie najlepiej mieszkac na Żoliborzu? IP: *.kosson.com 04.06.06, 11:33
        > buduja wislane ogrody nad kanalkiem.

raczej nad trasą AK
        • Gość: ALECENY Re: gdzie najlepiej mieszkac na Żoliborzu? IP: *.mofnet.gov.pl 19.06.06, 11:55
          O CENACH NA ZOLIBORZU TO NAwet nie ma co mówic - ostatnio sprawdziłam jelinka
          (super ulica - zamknieta i jak pod miastem) trzy domy - jeden 1,4mln (tylko
          140m ale nówka i marmury na 4 pietrach) drugi (10 lat - też 1,4 i 300m)trzeci
          tylio!!! 2,2 niezły czad
          • Gość: Vic Re: gdzie najlepiej mieszkac na Żoliborzu? IP: *.itpp.pl 19.06.06, 19:32
            Z całym szacunkiem i przykrością (jako Żoliborzanin) muszę jednak stwierdzić,
            że jednak te wymarzone wille na Żoliborzu są czasem nawet o połowę tańsze niż
            wille na Mokotowie...
            • agatak Re: gdzie najlepiej mieszkac na Żoliborzu? 20.06.06, 09:20
              a czemu "z szacunkiem i przykrością"?
              Mysl ze na wille w oficerskim musze uzbierac tylko 2 miliony a nie 4 napawa optymizmem ;-)
              • Gość: Vic Re: gdzie najlepiej mieszkac na Żoliborzu? IP: *.itpp.pl 20.06.06, 10:09
                No cóż, wolałbym żeby Żoliborz był najdroższy!
                Na willę mokotowską potrzeba nawet 6-8 mln.

Ostatnio na Felińskiego była do sprzedania willa z końca lat 30. za niecałe 4
                mln.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka