Dodaj do ulubionych

Spada jakosc forum?

04.10.06, 19:46
Od jakiegos czasu spada jakosc forum, tzn. mam wrazenie, ze administracja
przysypia. Pojawiaja sie potoki dyskusji w stylu 'idz, obierac kartofle, ty
durniu' itp. To niedopuszczalne - tak nie bylo.
Przypominam, ze to zoliborskie forum.
Obserwuj wątek
    • jota.40 Re: Spada jakosc forum? 04.10.06, 19:50
      Ja też niestety mam podobne wrażenie. Rozumiem, że np. wątek o taczkach i
      chodniku jest jakoś tam związany z Żoliborzem, ale czy naprawdę musimy znosić
      ten bełkot??
      Jako uczestniczka forum postrzegam się, jako sierota po moderatorze :)).
      • Gość: zurdo Re: Spada jakosc forum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 20:22
        Bełkocąca większość też ma prawo głosu, nawet na Żoliborzu. Wyobraźcie sobie,
        że bełkaczom zamyka się usta na forum i wylewają się ze swoim bełkotem na
        ulice. Bluzgają się nawzajem i wszystko wokół, zbluzgani wracają do domu i
        wybluzgują się na małżonkach, ci (te) na dzieciach, dzieci na kolegach z
        podwórka itd, statystyki morderstw lecą w górę, zagłada. Jak im to ulgę
        przynosi, to niech sobie bełkoczą. Na zdrowie.
        • czuk1 Re: Spada jakosc forum? 04.10.06, 22:13

Ale podwyższenie kar i zwiększenie liczby policjantów....
          sytuację może poprawić. D-;}}
          • jota.40 Re: Spada jakosc forum? 04.10.06, 22:56
            Ależ niech sobie bełkoczą do upadłego, na przykład na forum "Warszawa". Tam
            bełkot jest niemal zasadą. Tutaj wolałabym inne klimaty. Tyle mojego wishfull
            thinking.
            • donkej Re: Spada jakosc forum? 04.10.06, 22:58
              Moderator faktycznie - też mógłby. Nie tylko policja.
            • Gość: zurdo Re: Spada jakosc forum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 23:10
              Na forum warszawa zginą w tłumie, a tu proszę - się o nich mówi. A tam - kto
              pozna, że to nie byle kto, tylko żoliborski inteligent we własnej osobie? Kto
              doceni te pogłębione analizy, wyszukane metafory i medyczną terminologię?
              Przykre, ale na pocieszenie (?)- polecam wątek o Afrykańczyku z również,
              wydawałoby się, przyzwoitej Ochoty. Ubaw po pachy.
              • sierzant.podsiadlik Re: Spada jakosc forum? 04.10.06, 23:38
                Ubaw? Raczej to się może skończyć szybką wizytą u stomatologa, bo zęby bolą...
    • sierzant.podsiadlik Re: Spada jakosc forum? 04.10.06, 23:34
      Hej, chyba przesadzacie. Wątki, w których pojawiały się wszelakie epitety, były
      z reguły wątkami doczepionymi/komentarzowymi - a wiadomo, że takie nabijacze
      poziomu raczej nie trzymają. Moderator, wbrew pozorom, nie śpi - bo inaczej
      mielibyśmy tu piętnaście wątków o tym nieszczęsnym konkursie na plac zabaw. A
      poza tym, to też jest nasza wina - mówię tutaj do towarzystwa
      rewolucyjno-herbatkowego - pozamykaliśmy się w kilku wątkach i do reszty nie
      zaglądamy, a czasami trzeba zareagować samemu, a nie czekać na nożyce.
      (I znowu wychodzę na obrońcę Roodego ;-)))
      • Gość: zurdo Re: Spada jakosc forum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 23:54
        Nie pomoże stomatolog ani lewatywa. Po prostu tacy ludzie są, IQ=13, o jeden
        większe niż odkurzacz z autorewersem. Ktoś ich nieopatrznie nauczył pisać, więc
        piszą i żadne krucjaty nie pomogą.
        • jota.40 Re: Spada jakosc forum? 05.10.06, 00:04
          Buhahahaha, odkurzacz z autorewersem to dla nich komplement. Oceniam ich IQ na
          poziomie elekrtycznej szczoteczki do zębow.
          Ja tam uczestniczę. Przepraszam bardzo. Wypowiadam się w wątkach o elewacjach, o
          cieciowej zwanej dźwięcznie Wanda Lka, tu, tam i owam. Klikam w kosze, wpadam na
          forum parę razy dziennie...
          Kto się zamknął, to się zamknął :))...
          • Gość: Beata Re: Spada jakosc forum? IP: *.marymont.pl 05.10.06, 09:43
            dla mnie jakość forum spadła i to bardzo, od dnia kiedy jednym zdaniem
            dopisałam się do wątku przedszkola w bloku. Szczerze mówiąc to, co przeczytałam
            potem (sława forum wyszła nawet na zewnątrz ;) po prostu mnie powaliło.

Chodzi o wątek:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=296&w=46564301&v=2&s=0
            i ocenę na innym forum:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34708&w=46659530&a=46659530
            ps. dodam tylko, że nawet gdybym nie dopisała się do wątku przedszkolnego i nie
            została zaliczona do grona "g.c. z żoliborskiego forum", byłabym mocno
            zniesmaczona.

B.
    • roody102 Re: Spada jakosc forum? 08.10.06, 15:10
      Dostep do sieci mam tylko w pracy, a czasu na zagladanie prawie wcale, dlatego
      jak widze 420 komentarzy pod tekstem, to zostawiam sprawe administracji forum.
      Prosze kilkac w kosz, jak cos komus wadzi.

Ja, mowiac szczerze, nosze sie z zamiarem rezygnacji z moderowania wlasnie z
      braku czasu i troche tez z braku serca. Aczkolwiek za kilka tygodni mam nadzieje
      miec znow swobodny dostep do sieci w domu i moze wtedy uda mi sie nad tym
      zapanowac. Dlatego jeszcze sie wstrzymuje z decyzja.
      • sierzant.podsiadlik Re: Spada jakosc forum? 08.10.06, 17:09
        Ależ klikamy w kosz, dzielnie i wytrwale ;)

A Ty się, Ojciec, nie wygłupiaj. Co najwyżej pomocnika sobie znajdź. Pewien
        Prezydent chyba by się nadał ;)
        • donkej Re: Spada jakosc forum? 08.10.06, 19:03
          Gdzie serca nie ma, tam czasu też nie. Jak Rudy sobie kupi kozę i będzie miał
          piątkę dzieci, to...
          No wiadomo ;-PPP

Beata: rzeczywiście mnie zatkało. Ale nie przejmuj się, to jakiś
          zdemoralizowany prymityw i na tamtym forum też nie bardzo zaakceptowano wypowiedź.
          • Gość: nie rozumiem Re: Spada jakosc forum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.06, 19:16
            szczerze mówiąc nie rozumiem po co Beata podlinkowała, po co donkej
            komentuje...Było pare wątków chamskich, skasowane i już. Emocjonowanie sie i
            dalsze podbijanie uważam za niezdrowa podniete.
            • donkej Re: Spada jakosc forum? 08.10.06, 20:57
              No właśnie nie skasowane.
              Jeśli sprawa tego forum dotyczy, to czemuż nie miałaby linkować?
              I czemu to do nas właśnie masz pretensję?
              Emocje rzecz ludzka.
              Poza tym ja bardzo źle reaguje na anonimowe zarzuty personalne.
              • liloom Re: Spada jakosc forum? 10.10.06, 09:49
                Moze bywam za rzadko, zeby sie wypowiadac, bo nie zauwazylam, ale od czego kosze
                i bany? Na szczescie tutaj mozna sobie wybrac towarzystwo;)
        • roody102 Re: Spada jakosc forum? 10.10.06, 21:04
          Prawdopodobnie uda sie utworzyc koalicje z prezydentem W. W ramach umowy on
          bedzie sprzatal, a ja bede spijal smietanke jako Ojciec Zalozyciel, moderator
          tytularny ;)
          • wilson05 Re: Spada jakosc forum? 10.10.06, 22:40
            > Prawdopodobnie uda sie utworzyc koalicje z prezydentem W. W ramach umowy on
            > bedzie sprzatal, a ja bede spijal smietanke jako Ojciec Zalozyciel, moderator
            > tytularny ;)
            odpowiednie kroki zostaly juz poczynione, czekamy na decyzje gory
            • sierzant.podsiadlik Re: Spada jakosc forum? 10.10.06, 23:19
              Ha! Znaczy się, głos ludu się jeszcze gdzieś liczy... ;)))
            • laminja Re: Spada jakosc forum? 10.10.06, 23:41
              popieramy i czekamy na efekty :)
              • donkej Re: Spada jakosc forum? 11.10.06, 10:53
                Powiecie znowu, że jestem niedobra, ale wywaliłabym na miejscu prezydenta
                wszystkie wątki nie tylko dotyczące wyborów ale i nieszczęsnego burmistrza.
                Ten Pan nie wart jest tego, żeby jego nazwisko wisiało tu non stop (każda
                reklama jest reklamą - nawet negatywna).

A w ogóle to teoretycznie wybory samorządowe nie są dużą polityką, ale w
                praktyce wiadomo jak to u nas wygląda i przez kogo są potem zdominowane wątki
                tych tematów dotyczące...
                • Gość: lukas Re: Spada jakosc forum? IP: *.chello.pl 11.10.06, 11:40
                  No własnie, donkey, przez kogo? Zastanawiałem się z okazji setnego postu, czy
                  nie przesłać do urzędu faktury za usługi marketingowe ale może zrobię to przy
                  dwusetnym? Proponuję: otwórz wątek, przeczytaj od deski do deski i wtedy
                  powiedz, czy tak bardzo różni się on poziomem i tematyką od Waszych dyskusji.
                  Czekam na opinię.
                  • donkej Re: Spada jakosc forum? 11.10.06, 12:08
                    ... wywaliłabym wszystkie wątki nie tylko dotyczące wyborów ale i nieszczęsnego
                    burmistrza.
                    Ten Pan nie wart jest tego, żeby jego nazwisko wisiało tu non stop.

A w praktyce wiadomo jak to u nas wygląda i przez kogo są potem zdominowane
                    wątki
                    tych tematów dotyczące...

A ja jestem DONKEJ
                    • Gość: lukas Re: Spada jakosc forum? IP: *.chello.pl 11.10.06, 12:12
                      OK, very sorry. Wiem, to była tylko literówka :(
            • jabbur Re: Spada jakosc forum? 11.10.06, 12:51
              Admin Sieci udziela zgody ;-)
              - Dostaniesz uprawnienia
              • sierzant.podsiadlik Re: Spada jakosc forum? 11.10.06, 17:10
                Witamy, Prezydencie Bracie Moderatorze :)
                • laminja Wiwat na cześć Prezydenta :) n/t 11.10.06, 17:20
                • wilson05 Re: Spada jakosc forum? 11.10.06, 17:39
                  > Witamy, Prezydencie Bracie Moderatorze :)
                  witam rowniez. mozecie na mnie mowic Jego Emanacja (Jego=Ojca Moderatora ;)
                  • roody102 Re: Spada jakosc forum? 11.10.06, 19:29
                    Mozecie ;)
                    • Gość: fizia Re: Spada jakosc forum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 19:33
                      Ale ja Go nie znam :]
                      • Gość: fizia Re: Spada jakosc forum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 19:39
                        Sory za ewentualną gafe...albo JEJ nie znam ;p Może krótka charakterystyka?
                        • jota.40 Re: Spada jakosc forum? 11.10.06, 19:43
                          Jego Emanacja jest człowiekiem. Żoliborzanin z wyboru. Warsawianista z
                          przekonań. Płci męskiej. Zrównoważony. Z natury pogodny. Posiadacz najbardziej
                          donośnego rechotu w promieniu stu metrów od PracoVni.
                          Kto był na happeningu z okazji otwarcia stacji metra - widział go w cylindrze i
                          z laseczką, oraz we fraku.
                          Osoba ze wszech miar godna zaufania ;))).
                          • wilson05 Re: Spada jakosc forum? 11.10.06, 19:47
                            chyba wystarczyloby napisac ze zostalem naznaczony przez Ojca Moderatora, wiecej
                            rekomedacji nie trzeba... ;)
                            • jota.40 Re: Spada jakosc forum? 11.10.06, 21:25
                              Więcej niezależności... Potem powiedzą, że należałeś do wiadomego układu i co.
                              Komplikacje...
                              • liloom Re: Spada jakosc forum? 12.10.06, 14:27
                                Powiedza co beda chcieli niezaleznie od niezaleznosci...
                                No dobra, to czego sie teraz uzywa?
                                "3 x tak" "...mowimy nie" "pomozecie?" "to niezgodne/zgodne z regulaminem
                                <niepotrzebne skreslic>, ale widze tez "mozecie..." ;)
                                Jak czytam z zewnatrz wewnatrz tu i tam to juz sie czasem gubie...
                                • Gość: fizia Re: Spada jakosc forum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 17:21
                                  Ok, dzięki za wprowadzenie :) Wilson, to że nie kojarzyłam Cię od razu jakoś
                                  bardzo charakterystycznie, znaczy ni mniej ni więcej, że masz zadatki na
                                  świetnego modera :] Co do działalności Roodego, miałabym wypowiedziedź
                                  wielokrotnie złożoną i hmm..niejednoznaczną. Ale juz teraz to byloby tylko
                                  nieaktualne bicie piany, wiec daruje sobie :) Moderatorom wszystkich for życzę
                                  POWODZENIA!
                                  • Gość: szalkowski Re: Spada jakosc forum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 02:48
                                    Hej - wszystko fajnie tylko caly czas jest bajzel. Watki wyborcze wisza u gory i
                                    rajcuja frustratow, a mialy byc w oddzielnym forum.
                                    No wezcie sie w koncu do roboty. Ja tez startuje w wyborach - mam zalozyc
                                    oddzielny watek i spamowac?
                                    • Gość: Grisza To jeszcze powiedzcie jak mam glosowac? IP: *.mnhelse.net 13.10.06, 07:57
                                      Zart na strone, pociesza ze watki wyborcze ciesza sie niklym powodzeniem a to,
                                      ze wisza u gory to pestka.Staram sie jak moge podbijac watek powiesciowy i jest
                                      w tym jeszcze kilkoro zyczliwych zoliborzan i zoliborzanek obu plci.Powiesc
                                      jest znakomita, prawie tak dobra jak nocniki Marcela Prousta, a nikt nie chce
                                      czytac. Albo jeszcze gorzej, czytaja i nic nie rozumieja.Wiec zachecam starym
                                      zoliborskim haslem, Autorka do piora, a czytelnicy do czytania.A jak
                                      przeczytaja to pisac, komentowac, prostowac zawile losy bohaterow, bo to
                                      powiesc o nas.
                                      • liloom Re: To jeszcze powiedzcie jak mam glosowac? 13.10.06, 08:54
                                        sorry ze sie wyglupialam, niestety nie mam uprawnien do glosowania, bede za was
                                        trzymac kciuki
                                    • wilson05 Re: Spada jakosc forum? 13.10.06, 10:01
                                      > No wezcie sie w koncu do roboty. Ja tez startuje w wyborach - mam zalozyc
                                      > oddzielny watek i spamowac?
                                      Kolejne watki wyborcze beda przenoszone, a te dwa ktore sa zostawiam, bo
                                      pojawily sie zanim zostalem bratem moderatorem - skoro Rudy ich nie wywalil od
                                      razu to co ja sie bede wychylal ;)
                                      • laminja Re: Spada jakosc forum? 13.10.06, 10:48
                                        no proszę, jest już kolorek. Gratulejszyn :))))))))
                                        • donkej Re: Spada jakosc forum? 13.10.06, 12:22
                                          A właściwie skąd ta piątka w nicku?
                                          • wilson05 Re: Spada jakosc forum? 13.10.06, 12:26
                                            > A właściwie skąd ta piątka w nicku?
                                            prywatne sprawy rozstrzasamy poza forum ;)
                                            • donkej Re: Spada jakosc forum? 13.10.06, 12:42
                                              > > A właściwie skąd ta piątka w nicku?
                                              > prywatne sprawy rozstrzasamy poza forum ;)

O pardon!
                                              Nie wiedziałam... :D

Są fora, na któych trzeba być zalogowanym, żeby pisać.
                                              Ta zasada powinna dotyczyć forum o wyborach i - praktycznie - wątków
                                              dotyczących wyborów na innych forach.
                                              Ja rozumiem, że nie każdy musi i chce, ale w tym przypadku byłabym za.
                                              To jednak gołym okiem widać, jak bardzo się różnią poziomem te wymiany zdań
                                              między zalogowanymi i niezalogowanymi.

• sierzant.podsiadlik Re: Spada jakosc forum? 14.10.06, 00:19
                                                Zdaje się, że aplet nie przewiduje opcji wprowadzania logowania na poszczególne
                                                wątki - tylko od razu pac! na całe forum. To ja od razu powiem, że jezeli tak,
                                                to ja jestem przeciw. Forum żoliborskie jako jedno z niewielu utrzymało się do
                                                tej pory bez przymusowego logowania i dopóki nie ma najazdu trollowej hordy, a
                                                bitwy z użyciem klawiatury odbywają się w dwóch wątkach, to nie ma co mnożyć
                                                bytów ponad potrzebę.
                                                Poza tym, za niecały miesiąc będzie po wyborach (samorządowych, a może i
                                                parlamentarnych)
                                    • lylika Re: Spada jakosc forum? 13.10.06, 12:56
                                      Gość portalu: szalkowski napisał(a):
                                      Ja tez startuje w wyborach
                                      ...
                                      Z Żoliborza czy z Bielan?
                                      • szalkowski Re: Spada jakosc forum? 13.10.06, 14:12
                                        Z Bielan, z Bielan, czyli z Zoliborza. ;)
                                        • lylika Re: Spada jakosc forum? 13.10.06, 21:53
                                          Dzięki Bogu, że z Szalkowskiego Żoliborza czyli z Bielan :)
                                          • Gość: fizia Re: Spada jakosc forum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 09:29
                                            Wilson05, Ty już nie zaczynaj z pouczeniami :]
                                            Donkej, znowu śni się nakaz logowania :] Ja się nigdy nie zaloguje, chociażby
                                            dlatego, że jak ktoś napisał: "po zalogowaniu wygląda się tłuściej" :/
                                            Szalkowski, lepiej zgłoś na prezydenta swojego syna, blog już ma lepszy niż
                                            Marcinkiewicz, a biorąc pod uwage dzień i nawet GODZINE urodzenia zbieżną z
                                            pewną osobą o nicku na f. to będzie genialne dziecko! Wygrana masz w kieszeni.
                                            Grisza, zdajesz sobie sprawe, ze nawołujesz do komentowania wątku, który ma
                                            ponad 200 wpisów!!?? Kto to przeczyta, człowieku! (nie ja :])
                                            • wilson05 Re: Spada jakosc forum? 14.10.06, 10:29
                                              > Wilson05, Ty już nie zaczynaj z pouczeniami :]
                                              ja jeszcze nie zaczalem...

> Kto to przeczyta, człowieku! (nie ja :])
                                              duzo tracisz...
                                            • Gość: weterynarz prawa Re: Spada jakosc forum? IP: *.chello.pl 14.10.06, 10:31
                                              Gratuluję Wilson05 koloru!
                                              I rzeczywiście może te dwa wątki wiadome, przerzucić na forum wyborcze.
                                              Aha! Powieść znakomita!

Pozdrawiam
                                              • donkej Re: Spada jakosc forum? 14.10.06, 12:46
                                                Proszę czytać ze zrozumieniem!!!
                                                Miałam na myśli wątki wyborcze!
                                                • Gość: fizia Re: Spada jakosc forum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 15:07
                                                  Donkej, zlituj sie :/ troche dystansu. Rozumiem, że nigdy poza wątkami
                                                  wyborczymi nie zgłaszałaś swojej tesknoty do logowań..ok.
                                                  • donkej Re: Spada jakosc forum? 14.10.06, 15:20
                                                    Wiesz co Fiziu , ciekawe czemu to właśnie Ty budzisz moją... agresję?

Przypominam Ci, że o logowaniu pisałam poprzednio w kontekście Twoich i nie
                                                    tylko Twoich, bezprzykładnych ataków na J. i klakierstwa dla agresywnych postów
                                                    innej jeszcze osoby.
                                                    I zejdź ze mnie - ukierunkuj raczej swoje liczne negatywne emocje na autorów
                                                    tego chłamu, którego ostatnio jest sporo na forum!
                                                  • szalkowski Re: Spada jakosc forum? 15.10.06, 07:16
                                                    Ej, spokoj! I po co sie tak nakrecacie?
                                                    Albo wytlumaczcie sobie poza forum, a tu bawmy sie ladnie.
                                            • szalkowski Re: Spada jakosc forum? 15.10.06, 07:54
                                              Syn na to: 'guueeeaauuu'.
                                              Ojca wypychac? O, co to, to nie. Nie dam sie.
                                              • donkej Re: Spada jakosc forum? 15.10.06, 14:54
                                                Hmmm - kto nie może być moderatorem, próbuje zostać chociaż... radnym!
                                                ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka