Gość: szczupy IP: *.acn.waw.pl 09.06.03, 23:08 Autor, albo ZTM zapomniał o 181. Skoro nie ma dla niego planowanego objazdu, to będzie miał skróconą trasę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kubarpm Re: Propozycje zmiany organizacji ruchu na Żolibo 10.06.03, 01:36 tak, bedzie jezdzil w okolo pl. Wilsona przystanków na trasie linii: 1 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jay Re: Propozycje zmiany organizacji ruchu na Żolibo IP: *.acn.waw.pl 10.06.03, 07:22 Pod moimi oknami tez jest bardzo glosna ulica (po dwa pasy w kazda strone i multum autobusow). I co? I nic. Tak sie sklada, ze dobrze znam zoliborz i bielany i po prostu dla objazdu na Krasinskiego nie ma zadnej alternatywy. Wiec lepiej niech okoliczni mieszkancy sie uspokoja, bo to co oni chca zrobic, to bedzie koszmar dla reszty mieszkancow tych okolic. I tak juz te "ustepstwa" ZTM bede drogo kosztowac tysiace warszawiakow. Nie rozumiem po co wogole gazeta naglasnia ten samolubny protest. Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Jak zaradzić wstrząsom 10.06.03, 08:28 "Zdaniem mieszkańców domów takie natężenie do reszty zniszczy kamienice. - Jestem przerażona. Już w tej chwili ściany pękają. Jeżeli teraz pod naszymi oknami będzie się zatrzymywać kilkadziesiąt autobusów, to dojdzie do katastrofy. A poza tym kto wytrzyma ten smród spalin na tak małym skrzyżowaniu? - skarży się Jagoda Pietryszyn, mieszkanka kamienicy przy ul. Krasińskiego 20 położonej tuż przy skrzyżowaniu ulic Krasińskiego i Popiełuszki." Wstrząsy są uciążliwe, bowiem nawierzchnia ulicy jest nierówna. Trzeba ją sfrezować i położyć nową warstwę asfaltu (jak obecnie zrobiono to na ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r.). Dodatkowo postawić fotoradar, który "łapałby" wszystkich chcących poszaleć na takim "nowym dywaniku". Jako drugi przykład podam estakadę nad al. Stanów Zjednoczonych (północna nitka Ostrobramskiej). Estakada trzęsła się niemiłosiernie pod wpływem przejeżdżających samochodów. Gdy sfrezowano nawierzchnię i położono nowy asfalt odczuwalny poziom wstrząsów zmalał wyraźnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bbkk Re: Jak zaradzić wstrząsom 10.06.03, 08:52 Zawsze coś kosztem czegoś. Pod halą Marymoncką wsiada bardzo dużo osób jadących na Białołękę. I w związku z tym że 508 ma jechać Wisłostradą to pozostanie im tylko 510. W godzinach szczytu do obu zawsze było dużo "chętnych". Ciekawe jak będzie z tylko jednym ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MisiekK ZTM niech ma to w nosie! IP: *.pwpw.pj / 172.16.63.* 10.06.03, 09:33 Objazdy musza byc najkrotsza droga. Najkrotsza droga to ulica Krasinskiego i Popieluszki. Nie sluchac roszczeniowcow tylko oznakowac przystanki i puscic autobusy. Odpowiedz Link Zgłoś
roody102 Re: Propozycje zmiany organizacji ruchu na Żolibo 10.06.03, 14:06 Pojedzie Mickiewicza, Rudzką, Klaudyny i Podleśną. Szkoda, że nie ma trasy w górę Rudzkiej, w Alei Słowiańskiej - od dawna jest tam planowana. Gdyby była, część problemu byłaby rozwiązana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona Re: Propozycje zmiany organizacji ruchu na Żolibo IP: 195.187.106.* 10.06.03, 15:28 a co z autobusem 185?? zatrzyma się na pl. Wilsona czy nie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona Re: 185?? IP: 195.187.106.* 10.06.03, 15:30 a co z autobusem 185?? zatrzyma się na pl. Wilsona?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczupy Re: 185?? IP: *.acn.waw.pl 10.06.03, 23:53 A jaki widzisz problem ze 185? Przecież nie jeździ ul. Słowackiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona Re: 185?? IP: 195.187.106.* 11.06.03, 08:12 ale przejeżdża dookoła pl.Wilsona a tam też ma być zamknięte Odpowiedz Link Zgłoś
szczupy Re: 185?? 11.06.03, 19:00 Jakby plac Wilsona, choć częściowo miał być zamknięty, to nie byłoby mowy o objeździe ulicą Krasińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
roody102 Re: 185?? 16.06.03, 01:52 Jeśli będzie wyłączony kawałek obowodu między Mickiewicza a Słowackiego albo słowackiego a Krasińskiego to faktycznie 185 nie będzie miało jak objechać Placu! Kniaźnina i uliczkami go nie puszczą przecież, czyli pewnie będzie dołem, Gwiaździstą prosto leciał. Na uczelnię dojadę, ale stracę swoje połączenie ze światem! Ja prawie zawsze idę do 185, podjeżdżam na Wilsoniak i dopiero kombinuje dalej. Ale, ale - co tedy z podmiejskimi z Wilsoniaka? One też by tedy nie mogły lecieć z pętli w Krasińskiego! Roody [x] Tak, jestem za legalizacją! 21.06.2003 16:16 Legalna marihuana ulgą dla organów ścigania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona Re: 185?? IP: 195.187.106.* 16.06.03, 14:34 Ja mam ten sam problem Dojeżdżam do pl.Wisona Ł i przesiadam się w 185 a teraz Ł planuje dojazd tylko do PKS Marymont lub do Hali Marymonckiej, gdyż pętla Ł została chwilowo zlikwidowana z pl. Wilsona - przynajmniej na czas budowy metra I jak ja mam jeździć?? cofać się na Gwieździstą?? czy maszerować na pl. Wisona?? MZa wogóle nie przekazuje żadnych informacji a ma zamiar zamnkąć pl. Wislona 23 czerwca to już za tydzień także dowiemy się jadąc w poniedziałek rano do pracy Odpowiedz Link Zgłoś
roody102 Re: 185?? 17.06.03, 11:05 Trzeba wziac poprawke i wyjsc z domu wczesniej ;) A powaznie - martwi mnie ten brak informacji i bardzo mnie interesuje jak z tego wybrna. Czy jeszcze jakies podmiejskie nie zostana skrocone do PKS Marymont? Bo jak dodac do tego wylaczeni tramwajow, to mamy katastrofe. ZTM powinno uruchomic autobus z PKS Marymony do Bankowego, ktory omijalby Wilsoniak - powiedzmy Stoleczna i Stawkami. I tramwaje takoz. Roody [x] Tak, jestem za legalizacją! 21.06.2003 16:16 Legalna marihuana ulgą dla organów ścigania Odpowiedz Link Zgłoś