Dodaj do ulubionych

linia 515 nie pojedzie już do huty

IP: *.chello.pl 04.08.07, 21:38
czy w ztm to sami idioci jezdzacy samochodem pracuja?? do huty nie bedzie
teraz zadnego autobusu pospiesznego!!!!!!gdzie to mozna zglosic?zazalenie
chce zglosic,bo to sie juz w glowie nie miesci.rok czy dwa lata temu chcieli
wycofac,ale cos sie dalo z tym zrobic,a teraz.dramat!
Obserwuj wątek
    • Gość: raf Re: linia 515 nie pojedzie już do huty IP: *.adsl.inetia.pl 04.08.07, 21:43
      w hucie coraz mniej ludzi pracuje, może dlatego
      • Gość: J Re: linia 515 nie pojedzie już do huty IP: *.chello.pl 04.08.07, 22:05
        ciekawe, całe noce huta dymi i dymi.
      • Gość: gość Re: linia 515 nie pojedzie już do huty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 22:06
        Ale przy hucie mnóstwo mieszka i będzie mieszkało coraz więcej (powstają nowe
        osiedla).
        • Gość: raf Re: linia 515 nie pojedzie już do huty IP: *.adsl.inetia.pl 04.08.07, 22:07
          zadymiarzy ? :) a tak powaznie to niby jakie? ktoś chce tam mieszkać ? Czy
          mieszkania są po 11 tyś w tym tyglu spalin, dymu a w przyszłosci
          zalewu "tarchominian" ?
          • Gość: kinia Re: linia 515 nie pojedzie już do huty IP: *.chello.pl 04.08.07, 22:34
            Nowe budynki mieszkalne się budują i nadal będą ze względu na metro,ludzie się
            sprowadzają.chodzi o to,ze nie ma zadnego autobusu do centrum w miejscu gdzie
            buduje sie stacja metra.obłęd!
            • Gość: raf Re: linia 515 nie pojedzie już do huty IP: *.adsl.inetia.pl 04.08.07, 22:39
              obłęd, ze nie ma autobusu tam gdzie jest metro ?
              oddam wszystkie (3) autobusy za 1 linię metra :) ~!!!
              może się zamienimy!
              • Gość: kinia Re: linia 515 nie pojedzie już do huty IP: *.chello.pl 05.08.07, 12:30
                raf,ubolewam nad brakiem autobusów u ciebie,ale muszę dodać,że linia metra do
                mnie jest jedynie wirtualna :-)) i mam nadzieję doczekać się otwarcia stacji
                przy hucie za 1,5 roku najwcześniej.do tego czasu ani metra ani autobusu do
                centrum:-(
                • Gość: E Re: śródmieście IP: *.chello.pl 05.08.07, 13:40
                  a 195 nie chodzi do Śródmieścia?
                  • Gość: kinia Re: śródmieście IP: *.chello.pl 05.08.07, 14:00
                    po pierwsze to nie pospieszny,wiec sie zatrzymuje dwa razy czesciej,po drugie
                    jedzie Krakowskim,potem Plac Trzech Krzyży itd.Wszędzie trzeba dochodzić,czy to
                    Świętokrzyską czy Jerozolimskimi do domów centrum.Ech,szkoda gadać.Wściekła
                    napisałam maila do ztm,odpowiedź z automatu z wytycznymi na jakie maile
                    odpowiadają.Na mój nie odpowiedzieli ;-)
                    • Gość: wiki Re: śródmieście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 19:22
                      Przestań rozpacać inne dzielnice mają jeszcze gorej a o metrze to mogą tylko
                      pomarzyć!
                      515 w obecnym kształcie na b. długim odcinku dublowało metro, od Marymontu do
                      Politechniki stawało dokładnie tam gdzie jest metro! Przecież to wywalanie
                      pieniędzy w błoto i zalew spalin do środowiska gdy można dojechać metrem. A do
                      metra kierowane są coraz większe ilości autobusów więc nie trudno sie przesiaść
                      masz 103 114 132 195 116 i inne zależy w jakim rejonie mieszkasz.
                      • Gość: kija Re: śródmieście IP: *.chello.pl 05.08.07, 20:06
                        ztm oszczędza , a my płacimy, bo nie moge na jednym bilecie dojechać do centrum
                        tylko na dwóch bo trzeba sie przesiąść a potem jeszcze powrót , czyli to
                        skazuje odrazu mnie na kupno dobowego biletu a nie jednorazowych normalnych,
                        zatem puki metra na bielanach nie ma likwidacja 515 nie jest dobra, mogli by
                        poczekać te 1,5 roku do otwarcia
                        103 - zmiana równie katastrofalna, zawsze jeździło na prage, tyle osób nim
                        kursowało.., teraz dojedź do wschodniego bez przesiadki
                        • Gość: raf Re: śródmieście IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.07, 21:32
                          nie jeżdzę autobusami ale chyba są bilety godzinne i miesięczne !!! i wtedy to
                          nie robi różnicy.
                      • Gość: Kmicic Dość wąsko myślisz IP: *.chello.pl 06.08.07, 00:12
                        To,że linia 515 dublowała się metrem, nie znaczy, że nie jest potrzebna. Metro
                        ma ograniczoną przepustowość. u mnie na Pl. Wilsona, jak się zjadą "warszawiacy"
                        z Tarchomina to do niego dostać się nie można.
                        Zlikwidowano 514 dawne U, 515 dawną linię A itp, itd., ciekaw jestem ile osób
                        pracujących w ZTM -ie pamięta, że takie linie były i jeździły po Warszawie.
                        Kolejny desant z prowincjonalnego PKS-u pod Płockiem, taką mamy teraz Warszawę.
                    • Gość: korespondentka Re: śródmieście IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.07, 17:10
                      musisz podać dane adresowe to wtedy napewno odpiszą (poleconym
                      listem)dwa razy pisałam i dostawałam odpowiedź pocztą.
                      • Gość: mieszkaniec bielan Re: Likwidacja 515 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 21:30
                        Jako, że dojeżdżam do Domów Centrum z przystanku Bielany to wiem,
                        co się dzieje.
                        Godz. 7:30 --->>>
                        Podczaszyńskiego : ok. 100 pasażerów, czyli cały przegubowiec
                        zapchany na amen.
                        Żeromskiego : ok. 110 pasażerów, chyba ... bo nikt nie wysiadł
                        a spora gromadka jeszcze się dopychała.
                        Metro Marymont : ok. 110 pasażerów, ok. 20 pasażerów (100%) nie ma
                        jak wcisnąć się do autobusu
                        Pl.Wilsona : Ludzie wolą metro, niż kręcić się po Śródmieściu

W METRZE na stacji Pl.Wilsona - wciskam się w końcu do drugiego
                        pociągu.

W drugą stronę, trochęęęę - trochęęęę gorzej było tak tłoczno, że
                        nie musiałem podczas jazdy trzymać się poręczy, nie przewracając się.

• Gość: mieszkaniec bielan Re: Likwidacja 515 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 13:59
                          4/114 --> 5334 kierunek : Bródno-Podgrodzie.
                          godz. 11:47 Oczapowskiego - 5 osób nie wsiadło
                          godz. 11:49 Przybyszewskiego - 10 osób nie wsiadło
                          godz. 11:53 Żeromskiego - 10 osób nie wsiadło.

Od likwidacji 515 Bielany przeżywają w autobusach niesamowite
                          oblężenie, tymczasem moderatorzy i użytkownicy ( głównie spoza
                          Warszawy, lub Ochoty, Gocławia i Ursusa, którym o 1.09 się
                          komunikacja ze świetnej robi w jeszcze lepszą ) WAWKOMU milczą
                          milczeniem grobowym, i jak ktoś wspomni o tłoku przez likwidację 515,
                          to wtedy oni ciach i dają bana uzytkownikowi.

UWAGA!!! To zaledwie wakacje, a strach myśleć co będzie kiedy ludzie
                          na rok szkolny wrócą do pracy, i do szkoły. Już jest straszny tłok!!!
                          Apeluję do ZTM-u !!! Przywróćcie nam 515 !!! Ursus ma obecnie :
                          401 - w szczycie pon. - pt.
                          517 - co ok. 10 minut codziennie
                          E-5 - zawieszone

a co po wakacjach ?

515 - co 10 minut całodziennie
                          517 - co 10 minut całodziennie
                          E-5 - pon. - pt. szczyt co 10 min. !!!!!!!!!

Coś z tym trzeba zrobić !!!
    • Gość: mza Re: linia 515 nie pojedzie już do huty IP: *.acn.waw.pl 07.08.07, 14:20
      Trzeba likwidować. Nie ma pieniędzy na zakup nowych autobusów, a stare wysłużone 30 letnie Ikarusy są zbyt niebezpieczne.
    • lavinka Ale od kiedy? 07.08.07, 15:22
      Wydaje mi się,że gdy ruszy metro 515 przestane mieć sens. Ale dopóki metra nie
      ma(jeszcze ze dwa lata)-powinna zostać. I tak jets straszny tłok w autobusach
      odkąd pobudowały się osiedla na Wrzecionie a w planach jest kolejne za Lidlem.
      lav
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka