Gość: eeela IP: *.chello.pl 09.01.08, 18:13 Kiedyś już byl taki wątek o najgorszym sklepie spożywczym na Bielanach :-). Poladria zakończyła swój żywot, stanie tu nowy budynek administracji. Serio nie cierpiałam tego sklepu :-). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agulha Re: koniec Poladrii 09.01.08, 18:22 Naprawdę? Rzeczywiście, najpierw mówili o remoncie, a potem słyszałam ploteczki o likwidacji. Chyba Top Market ich wykończył, bo też w porównaniu z nim i z Agorą był to zdecydowanie najgorszy sklep. Nie ma po czym płakać. Nowy budynek, mówisz? Ten będą burzyć? I która administracja - czy ta, która ma swój budynek na Wrzecionie k. Lindego? Oni dzielą budynek z inną instytucją, zdaje się przedszkolem, może się teraz usamodzielnią. Ciekawe, co będzie z chińskim barkiem. Obskurny nieco, jak to te barki, ale czasem pożyteczny. Okolica nam się robi niby elegancka, banki wyrastają jak grzyby po deszczu, już założyli szyldy Millenium na tym nowym budynku. Budynek opatrzony jest dumnym szyldem "Centrum Handlowo Usługowe", czyli z błędem, bo bez kreseczki. Obciach ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeela Re: koniec Poladrii IP: *.chello.pl 09.01.08, 20:09 pewnie chodzi o te administracje na Lindego wlasnie :-). Nie wiem co z barkiem,a co do Poladrii to po prostu wlascicielka nie placila i dostala wypowiedzenie. Juz dzis zagladalam przez szybe i sprzatanie na calego. Jesli chodzi o banki,to oby nie stalo sie tak jak na Wilsona,gdzie bank na banku :-(.Ale pewnie do tego "centrum handlowo uslugowego" pierszenstwo beda mieli handlarze,ktorzy wczesniej na jego terenie mieli budki. A propos samego bloku,to wspolczuje mieszkancom lokalizacji. Wszyscy tu chodza non stop do Agory. Niby balkony duze,ale zero nawet nie ma jak usiasc i sie zrelaksowac bo lustracja bedzie ogolna ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awa Re: koniec Poladrii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.08, 17:47 oj ja tez współczuje mieszkańcom tego nowego bloku, zwłaszcza tym których okna wychodzą na dach agory, fantastyczny widok ;) już chyba najlepiej mają ci co od przychodni mają okna , przynajmniej z tej strony jest spokojniej, co do poladrii też sie ciesze ze jej żywot sie zakończył, ta szefowa była okropna, wogóle ceny też mieli wyższe niż inne sklepy, a zyskiwali tym że kiedyś jako jedyni byli otwarci w niedziele, a teraz juz i agota i top market, także nie dali rady konkurencji, a co do samego budynku, to na prawde tam ma być administracja? troche to mały tam teren, by jakąś instytucje lokalizować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeela Re: koniec Poladrii IP: *.chello.pl 11.01.08, 19:52 ale ten budynek administracji na rogu Wrzeciona/Lindego ma tylko dwa piętra a i tak nigdy nie był w całości wykorzystywany na potrzeby aministracyjne. Podobno pod Poladrią jest ogromna piwnica,więc pewnie będzie i to miejsce wykorzystane. Poza tym wydaje mi się,że będą to burzyć. Czy nie? Ja też już nie mogłam znieść tej szefowej, niedziałających lodówek, braku klimatyzacji w lato,przeterminowanych produktów i chwiejących się panów pod sklepem :-) A ci co mają okna na przychodnie to beda slyszec o 6 rano dzwony ;- ). Nie wiem czy to tylko w naszej parafii tak jest,ze te dzwony o tak chorej godzinie dzwonia? Co o tym sadzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awa Re: koniec Poladrii IP: *.chello.pl 13.01.08, 09:57 nawet nie wiem jak to jest w innych kościołach, mi tam jesdnak te dzwony o 6 rano nie przeszkadzają bo wstaje przed 6 rano na codzień, a w weekendy zbyt mocno śpie by słyszeć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ukiel Re: koniec Poladrii IP: *.multimo.gtsenergis.pl 17.01.08, 22:28 godzina dzwonienia mogłaby byc przynajmniej "urealniona" do 7, rzadko kto o 6 sie zrywa. Mieszkam przy samym kosciele, choc przyznam ze dzwony mnie nie budza nawet przy otwartym oknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeela Re: koniec Poladrii IP: *.chello.pl 18.01.08, 16:32 Ukiel,u Ciebie widocznie zadziałało przyzwyczajenie :-) Moi domownicy niestety od lat nie mogą do tego przywyknąć :-( i zgadzam się,że 6 rano to przesada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xl dzwony IP: *.chello.pl 23.01.08, 23:24 nie przesadzajcie, koscioly maja to do siebie ze bija dzwony...choc na tym przy agorze to raczej graja niz bija.....ja mieszkam wrzeciono 12 z oknami na kosciol i nigdy mi dzwony nie przeszkadzaly, spie dlugo..ale ich nie slysze na tyle by mnie obudzily...:) Odpowiedz Link Zgłoś
agulha Re: Wrzeciono 12 24.01.08, 00:35 Witam sąsiadkę! Mam okna od tej samej strony i długo nie zdawałam sobie sprawy, że dzwony biją także rano. Mam kamienny sen. To już powoli zaczynam rozumieć jedną rzecz: jak ostatnio kupiłam sobie routerek i laptopa włączyliśmy, to on znalazł aż 5 połączeń bezprzewodowych [czy jak się to tam nazywa]: czyli w bloku są także inni internauci :-)). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ukiel Re: Wrzeciono 12 IP: *.ols.vectranet.pl 26.01.08, 22:23 są i w blokach i na domkach. Często sąsiada słabszy sygnał niż z daleka. Odpowiedz Link Zgłoś