Dodaj do ulubionych

śmiecie i gabaryty

IP: *.aster.pl 28.02.09, 16:36
Mieszkam w tzw. "pekinie", ok. 160 mieszkań na jednej klatce schodowej i do jednego zsypu. Ponieważ pechowo zajmuję lokal na parterze i to w ok. altanki zsypowej od ok. roku centralnie pod moje okna, przez 7 dni w tygodniu, wystawiane są gabaryty, telewizory a także inne nieczystości nie mieszczące się w zsypie (brrr). Dodatkowo, mam okazję przyzwyczajać się do nieznanej dla mnie metody - wyrzucania śmieci przez okno przez szanownych sąsiadów. Czy znacie przepisy regulujące obowiązek utrzymywania czystości terenu w okolicy nieruchomości (która btw jest własnością wspólnoty). A jakie u Was znaleziono rozwiązania tego problemu?
Obserwuj wątek
    • Gość: max Re: śmiecie i gabaryty IP: *.warszawa.mm.pl 01.03.09, 12:55
      wyniesc sie z takiego bloku bylo by najprosciej. U mnie na osiedlu
      co kilka dni wieksze gabarytowo smieci sa wywozone( o ile inni ich
      nie sprywatyzuja)
      • Gość: zwrotka Re: śmiecie i gabaryty IP: *.aster.pl 27.06.09, 19:50
        Dzięki!
        Pisałam pisma do U.D. te przekazywały do firmy zajmującej się zarządem budynku. Jak na ten moment, jest w miarę ok., gabaryty są wywożone co drugi dzień i jest "w miarę" czysto.
        Ponawiam pytanie, czy ktoś zna przepisy prawne regulujące takie sprawy?
        Są już wakacje i remontów czas nadchodzi. Obawiam się, że znowu sąsiedzi zaczną wychodzić w nocy i wywalać mi pod okno swoje brudy!
      • Gość: mrówka Re: śmiecie i gabaryty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.09, 10:28
        Świetna rada, zmienić mieszaknie. Fakt to się robi przeciez od
        ręki, cóż za problem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka