intruder2 04.10.09, 18:56 Drodzy Sąsiedzi Komu z Państwa zabrakło odwagi aby uprzątnąć pokaźnych rozmiarów ślad po swoim pupilku przed blokiem 63 A? Znowu wiocha? Ludzie opamiętajcie się!! Intruder Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
korana2 Re: Psia k..a 07.12.09, 00:04 Psia kupa... Bardzo proszę właściciela pieska robiącego kupy na trawniku od strony osiedla Orco, o sprzątanie po swoim pupilu. Piesek ten zamienił już ten trawnik w pole minowe. Tez mam psa i mam serdecznie dość pilnowania, żeby mój pies nie wdepnął w te kupy i uważania żebym i ja nie wdepnęła, jak sprzątam po swoim psie. Jak się ktoś decyduje na posiadanie zwierzaka, to ma obowiązek sprzątania po nim, niezależnie od jego wielkości (i niezależnie czy jest to teren osiedla, lasek czy jakiekolwiek inne miejsce). Jeszcze raz podkreślam, że jest to obowiązek (zachęcam do przeczytania odpowiedniej Uchwały Rady Miasta). Nie wspomnę już o tym, że poza obowiązkiem wynikającym z przepisów prawa zwykła przyzwoitość tego wymaga. Odpowiedz Link Zgłoś
yaela Re: Psia k..a 11.12.09, 22:25 Przychylam sie do apelu do posiadaczy psów o sprzatanie kup. Kilkakrotnie widzialam paru naszych sasiadow jak spokojnie czekali, az ich psy zalatwia swa grubsza potrzebe po czym spokojnie odchodzili z miejsca zdarzenia. Pare razy zwrocilam im uwage, zeby posprzatali i dopiero wtedy to robili. Swoja droga na ostatnim zebraniu Wspolnoty byl poruszony watek psich kup i wyprowadzania psow na terenie osiedla na smyczy i poprosilam Zarzad o zakup stosownych tabliczek informacyjnych, ktore moglyby sie znalezc na trawnikach. Niestety od marca nic sie w tym temacie nie dzieje. Uwazam, ze jest to realny problem estetyczny dotykajacy wszystkich mieszkancow, a mam wrazenie, ze tego typu pomysly (proste do zrealizowania i malo kosztowne)nie sa realizowane. Tabliczki bylyby pomocne tez dla nowo pojawiajacych sie mieszkancow, informujac ich o zasadach panujacych na naszym osiedlu. Odpowiedz Link Zgłoś