Dodaj do ulubionych

Ślepa ulica

10.01.06, 12:37
Czy ktoś zna przeznaczenie ulicy między CH Targówek a (prawie) Malborską? To
coś powstało jeszcze przed przdłużeniem Wincentego, ma latarnie (świecą się
cały czas) i chodniki - na pewno kosztowało całkiem spore pieniądze. No i co
z tym dalej?
Obserwuj wątek
    • f.l.y Re: Ślepa ulica 10.01.06, 15:34
      mnie też to ciekawi od jakiegoś czasu :)
      • michal_74 Re: Ślepa ulica 11.01.06, 14:21
        No i nawet Palker nie odpisał - czyli sprawa jest mocno tajemnicza...
        • f.l.y Re: Ślepa ulica 11.01.06, 16:21
          :)
          • 1robi Re: Ślepa ulica 11.01.06, 17:09
            po obu stronach ulicy rozbuduje się CH. .....Blee.
            img451.imageshack.us/img451/4829/39vt.jpg
            • winfx Re: Ślepa ulica 11.01.06, 21:46
              Ok, rozbuduje się. Od trzech lat o tym słyszę, Conforama się tam miała budować
              zaraz przy stacji Neste i co? A ślepa droga ma być kiedyś połączona z
              Malborską, czy też pozostać tak, jak jest obecnie?
        • skiela1 Re: Ślepa ulica 11.01.06, 18:11
          michal_74 napisał:

> No i nawet Palker nie odpisał - czyli sprawa jest mocno tajemnicza...

Jezeli Palker nie odpisal to znaczy,ze nie ma dostepu do komputera:-))))))
          • beata_ Re: Ślepa ulica 11.01.06, 19:19
            skiela1 napisała:

> michal_74 napisał:
            >
            > > No i nawet Palker nie odpisał - czyli sprawa jest mocno tajemnicza...
            >
            > Jezeli Palker nie odpisal to znaczy,ze nie ma dostepu do komputera:-))))))

Hi, hiiii - niekoniecznie, jak zechce to powie co go wstrzymało :-)
            • skiela1 Re: Ślepa ulica 12.01.06, 04:22
              musi,ze urlopuje:-)))
              zdjecia gdzies pstryka:-)
              • michal_74 Re: Ślepa ulica 12.01.06, 13:59
                Wciąż czekam - mam głębokie poczucie, że się doczekam:-)
                Palkerze, daj znak życia, albo wskaż swoje alter ego:-)
                • beata_ Re: Ślepa ulica 12.01.06, 15:48
                  Ja bym się na alter ego nie upierała... to może być niebezpieczne! :-))))

• palker Re: Ślepa ulica 13.01.06, 11:52
      No i macie rację, że jest w tym lekka mgiełka (oparek taki) tajemniczości, bo
      takie opary zawsze towarzyszyły i towarzyszą (niestety) wszystkim decyzjom
      lokalizacyjnym centrów handlowych w Polsce.
      To chyba była pierwsza ważna decyzja nowej Gminy Targówek a czy jednocześnie
      pierwszy duży przekręt samorządowców, to tylko jeden PB wie. Potem były jeszcze
      różne hece, a to z mitycznym Aqua Parkiem, a to z War Inwestem. Ale mniejsza o
      to.
      Jak lokalizowano CH konieczne było uzgodnienie połączenia centrum dogodnymi
      drogami dojazdowymi z okolicą. Samorządowcy mogli od razu wynegocjowac budowę
      przedłużenia ul. św. Wincentego na koszt inwestora. Ale widać byli bardziej
      zajęci swoimi interesami. No i zgotowali piekło mieszkańcom w miarę cichej
      ulicy Malborskiej. Co prawda wiódł poprzez Malborską-Głębocką lokalny szlak
      komunikacyjny w kierunku Lewandowa i Kątów Grodzickich, ale to nie to samo, co
      zmasowany ruch samochodów ciężarowych i osobowych oraz autobusów podążających
      najpierw do CH Targówek, a potem dalej do MI wzdłuż Trasy Toruńskie,j zmieszany
      z lokalnym ruchem kołowym do, i z Białołęki..
      Tymczasem inwestor działający na terenie CH realizował swoje plany budując
      m.in. wewnętrzną sieć komunikacyjną. Plany przewidywały drogę do Malborskiej i
      dalej wzdłuż kanałku do Kondratowicza. No to ja wybudowano. Chyba nie było
      koordynacji planistycznej pomiędzy budowa tej ulicy a budową Nowo-Wincentego. I
      tak powstała ulica widmo. Lotnisko dla ufo. Raj dla rolkarzy. Przy bardzo
      intensywnym ruchu wzdłuż wąziutkiej Malborskiej, wkłucie jej w sieć uliczną
      (czyli budowa skrzyżowania z Malborską) powiększyłoby tylko chaos
      komunikacyjny. Teraz, gdy skończono budowę ul. św. Wincentego przyszedł czas na
      remont Malborskiej, która np. chodniki miała ułożone tylko do mostku na Kanale
      Bródnowskim. A trzeba ja wyremontować zarówno po Bródnowskiej, jak i po
      Białołeckiej stronie. Na razie rozjeżdżają ją dalej ciężarówki z budowy osiedla
      Malborska.
      Zrobiłem parę zdjęć okolicy przy okazji podglądania uroczystości oficjalnego
      oddania do uzytku ulicy Nowo Wincentego (obecnie po prostu św. Wincentego). Są
      na forum Warszawa Fotografie. Zapraszam do oglądania.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=746&w=32872433&v=2&s=0
      • michal_74 Re: Ślepa ulica 17.01.06, 12:53
        Dziękujemy za odpowiedź w imieniu zaniepokojonej i stroskanej gawiedzi:-)
      • sloggi Re: Ślepa ulica 17.01.06, 16:05
        palker napisał:

> Teraz, gdy skończono budowę ul. św. Wincentego przyszedł czas na remont
        > Malborskiej, która np. chodniki miała ułożone tylko do mostku na Kanale
        > Bródnowskim. A trzeba ja wyremontować zarówno po Bródnowskiej, jak i po
        > Białołeckiej stronie.

Małe sprostowanie.
        Ulica Malborska nie przekracza granicy między dzielnicami, którą to granicę
        stanowi ulica Toruńska. Mostek na Kanale Bródnowskim do dnia 1.01.1977 r.
        stanowił granicę Warszawy, obecnie Malborska składa się z dwóch oddalonych od
        siebie części.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka