Dodaj do ulubionych

Champion (na Swiatowida)-wady i zalety

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 14:43
Jestem nowym mieszkańcem (od roku) z Ceramicznej.
Wysiadam po pracy przy Championie (przy Swiatowida)i siła rzeczy tam robię
zakupy. (nie lubię uganiać się od sklepiku do kramiku, od serka po chrupki...)
Generalnie lubię robić zakupy w Championie. Jest on wystarczająco w sam raz,
żeby się nie zmęczyć i wszsytko zakupić.
Są jednak rzeczy , które mnie ciągle irytują.
1. brak ludzi na kasach - częśto są kolejki, bo na kasie śa np. tylko 2 czy 3
panie. Rozumiem, że muszą kiepsko płacić ludziom i dlatego ich brakuje...
2. ceny - Champion do najtańszych niestety nie należy, ale da się przeżyć (w
końcu na dużżże zakupy można jechać np. do Auchan aletam zawsze full luda)
3. art. MIĘSNE - to jest najgorszy punkt oferty tego sklepu wg mnie!!! Jakość
wędlin pozostawia wiele do życzenia, a zwłaszcza kiełbasy!!! Tłuste, z
nalotami, "odświeżane" te z tych najtańszych czy promocyjnych wołają o pomstę
do nieba!!!
Podzielcie się wrażeniami.
Obserwuj wątek
    • Gość: jacek Re: Champion (na Swiatowida)-wady i zalety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 08:03
      Też robię czasami zakupy w Championie, ale uważam to raczej za zło konieczne.
      Ostatnio odkryłem BOMI w mini centrum handlowym "Pod Dębami" - czysto,
      schludnie, ceny zbliżone, fakt trochę dalej. Co do wędlin i mięsa, ryb to
      prosta zasada jeżeli zależy Ci na zdrowi to nie kupuj w Championie nic.
      • 5_monika Re: Champion (na Swiatowida)-wady i zalety 15.03.06, 08:13
        chcecie to Wam zdradzę gdie jest pyszna kiełbaska i wędliny na Tarchominie,
        tyle że dużo droższe, ale ja już zwykłych raczej nie kupuję :)
        • Gość: jacek Re: Champion (na Swiatowida)-wady i zalety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 08:17
          Nie wierzę można gdzieś jeszcze kupić prawdziwą wędlinę, nie te supermarketowe
          podróby. Zdradź tę tajemnicę.
        • Gość: draco Re: Champion (na Swiatowida)-wady i zalety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.06, 08:50
          No właśnie! Zdradź ten sekret gdzie kupić porządna wędlinę?
        • 5_monika Re: Champion (na Swiatowida)-wady i zalety 16.03.06, 16:27
          jest taki sklepik na Książkowej -warzywniczy z tyłu bloku, wędlina jest spod
          Zakopanego, najlepiej przyjść w czwartek(szynka, schab, kaszanka i smalec).
          Pozdrawiam
          • Gość: jolka Też pyszne wędlinki IP: *.ulc.gov.pl 15.05.06, 15:38
            Jest taki sklepik osiedlu Świderska róg Ćmielowskiej... wejście od
            Ćmielowskiej.Teren ogodzony ale przy furtce jest domofon. Mają tam wędliny,
            sery, pieczywo od małych producentów. Polecam szynkę w macierzance :)
          • Gość: oo Re: Champion (na Swiatowida)-wady i zalety IP: *.atman.pl / *.atman.pl 15.05.06, 19:01
            fakt, wędliny na tyłach Ksiązkowej są rewelacyjne, radzę spróbować również
            żołtych serów i białej kiełbasy do barszczyku
      • jurek_dzbonie Re: Champion (na Swiatowida)-wady i zalety 16.03.06, 13:23
        Generalnie w tym BOMI jest drogo. Tylko uwazaj, zeby cie na kasie nie orzneli.
    • Gość: cameleo Re: Champion (na Swiatowida)-wady i zalety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 09:55
      Kiedyś urządzili promocję, nagradzali klientów za zakupy. Okazało się ,że mam
      szczęście i wygrałam! Zostałam nagrodzona przeterminowanym sokiem
      pomarańczowym... Hurraa!!! Lubię robić zakupy w D.H.Tarchomin.
      • Gość: Milia Re: Champion (na Swiatowida)-wady i zalety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.06, 10:24
        hahaha, normalka! kiedys jako male dziecko zbilam dzem( w dh tarchomin)
        przyleciala jedna babka, mowi mojej mamie, ze niech pani sie nie martwi.
        przyleciala druga, nawrzeszczala i kazala placic :/// poza tym te
        ekspedientki.. skutecznie zniechecaja do zakupow tam.. patrza tylko czy ktos
        czegos nie ukradnie, a jak sie je o cos spyta, to nie wiedza o co chodzi.

a co do championa.. wkurzaja mnie strasznie te kolejki.. stoi sie jakies 5-7
        minut, jak nie lepiej..

pyszna (ale nie za tania) cena=jakosc wedline mozna kupic w sklepie SALAM na
        Kondratowicza, za bazarkiem, niedaleko skrzyzowania z labiszynska. dokladniej
        kolo salonu kosmetycznego euro styl, w bloku nr 4
    • Gość: vir Re: Champion (na Swiatowida)-wady i zalety IP: *.u.mcnet.pl 16.03.06, 11:27
      faktycznie wędliny są paskudne, zdecydowanie wole kupować w BOMI przynajmniej
      są smaczne i lepiej wygladaja niz te w Championie, czasami gdy jestem na
      Brodnie to kupuje wędliny i mięso u Dudy na Kondratowicza, ceny umiarkowane a
      wędliny smaczne
      • Gość: draco Re: Champion (na Swiatowida)-wady i zalety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.06, 13:30
        a gdzie te BOMI jest?
        • unfortunately1 Re: Champion (na Swiatowida)-wady i zalety 16.03.06, 17:23
          witam, a wiec te BOMI jest w GALERII POD DEBAMI, mozna przespacerowac siw
          wiosna albo podjechac autobusem 144. ceny nie sa najnizsze ale mozna smialo
          powiedziec ze sa to naprawde delikatesy, i kupisz tam wszystko swieze i
          smaczne. polecam
          • meybach Re: Champion (na Swiatowida)-wady i zalety 17.03.06, 10:33

A przy Championie nie ma żadnego innego dobreo sklepu z wedlinami?
            -----
            Moherowa armia dowodzona przez drób
            zagraża temu światu...
    • Gość: gość Re: Champion (na Swiatowida)-wady i zalety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 13:49
      Nienawidzę championa.Poza ciągłymi kolejkami do kas: kasjerki bardzo często się
      mylą na niekorzyść klienta,niedostępne świeże mięso i wędliny-zawsze jakieś
      obrzydliwe ochłapy,Generalnie kupuję tylko pieczywo i to tylko wtedy kiedy już
      nie mam wyjścia.I początek pracy-dopiero o 9 .
    • Gość: megi123 Re: Champion (na Swiatowida)-wady i zalety IP: 195.94.201.* 22.03.06, 17:08
      Kiedys w Championie byly platki kukurydziane wystawione pod wielkim szyldem:
      PROMOCJA, 4,89 zł!! Przy czym te same platki na swojej wlasnej polce mialy
      swoja wlasna, regularna cene.
      4,19 zł

pozostawie to bez komentarza
    • Gość: Daro Re: Champion (na Swiatowida)-wady i zalety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 15:06
      Radze uważać na wędliny oraz mięso w D.H. TARCHOMIN. Ostatnio naciąłem się pare
      razy. Plasterki wędlin świeże przemieszane ze starymi tj:polędwica sopocka,
      oraz filet z indyka. Oraz śmierdzące mięso tj: karczek wieprzowy i polędwica
      wołowa oraz mięso mielone. Sklep pozbywa się chyba jeszcze zapasów z majówki.
      • elizas2 Re: Champion (na Swiatowida)-wady i zalety 15.05.06, 19:12

A o który DH Tarchomin chodzi, bo jest ich kilka?
        • Gość: mama Re:Dh Tarchomin na Nagodziców IP: *.chello.pl 16.05.06, 23:25
          Pewnie chodzi o ten Tarchomin na Nagodziców.
          Kiedyś mieli rewelacyjne wędliny, ale ostatnio przestałam tam kupować.
          Obślizłe mięso. Sprzedawczyni zaklinała się że świerzutkie.
          Zaobserwujcie ile dni leżą tam te same kawałki mięsa. Po całym dniu w dodatniej
          temperaturze mięso nie może być dobre. A leży tam po kilka dni.
          Nie wspominam już o obsłudze ,ale to inna bajka.
          • Gość: lina Re:Dh Tarchomin na Nagodziców IP: *.chello.pl 17.05.06, 09:12
            Ja czasami kupuje wędliny na Swiderskiej w DH Tarchomin, zawsze były bardzo
            dobre, mięsa nie próbowałam tam kupować, więc się nie wypowiadam
          • Gość: tata Re:Dh Tarchomin na Nagodziców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 22:48
            Wcale nie prawda , kupuję w tym sklepie cały czas , nigdy nie było starych wędlin , obsługa jest miła , zwłaszcza na
            stoisku wędliniarskim .Ten co pisał poprzednie posty , jest prawdopodobnie przedstawicielem konkurencji i brużdzi tutaj
            żeby odstraszyć klientów , To jest jeden z najlepszych sklepów na Tarchominie i zawsze będę tu robił zakupy .
            • Gość: miki Re:Dh Tarchomin na Nagodziców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 14:45
              Widocznie jesteś mało wymagającym tatą. Masz troche racji kiedyś Tarchominek
              był O.K. ale teraz spada na psy. Dział z wędlinami i warzywami jest obecnie do
              bani. Owszem nie ma w okolicy sklepu z dobrymi i świeżymi wędlinami ale to nie
              powód by wciskać ludziom lipe.
        • Gość: tata Re: Champion (na Swiatowida)-wady i zalety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 22:41
          Wcale nie prawda , kupuję w tym sklepie cały czas , nigdy nie było starych wędlin , obsługa jest miła , zwłaszcza na stoisku wędliniarskim .Ten co pisał poprzednie posty , jest prawdopodobnie przedstawicielem konkurencji i brużdzi tutaj żeby odstraszyć klientów , To jest jeden z najlepszych sklepów na Tarchominie i zawsze będę tu robił zakupy .
    • a0151 Stanisławów przy Liderku 15.05.06, 22:23
      Radzę tam zajrzeć, wędliny i mięsa świeże, jakościowo niezłe a i ceny
      przystępne. Tylko często są kolejki.
      A Champion to tragedia - drogo, śmierdząco, niezjadliwie. Ja tam czasem coś z
      chemii kupuję, tylko często okazuje się, że w Tarchominie albo na bazarku było
      taniej.
      Co do Tarchomina to nie mam jakichś złych doświadczeń. Korzystam głownie z tego
      na Erazma.
    • mamamaminsynka Re: Champion + robaki 16.05.06, 10:58
      Ja do Chempiona nie chadzam a dlaczego to wam opowiem. Pewnego razu wybrałam
      się na zakupy. Zapełniłam koszyk różnymi produktami w tym z dwa kilo mąki.
      Stanęłam w duzym ogonku do kasy. Ponieważ kolejka była bardzo długa strasznie
      mi sie nudziło. Kiedy doszła moja kolej część produktów wypakowałam na
      taśmociąg i patrzę. Cos mi sie przykleiło do mąki. Tak podwazyłam sobie
      paznokciem i patrzę a to piękny robak w kokonie. Długość 1,5 cm zamieniał się
      właśnie w poczwarkę. Ogarnęła mnie fala rosnącego obrzydzenia. Zostawiłam
      rzeczy na taśmociągu, częśc w koszyku i zamierzałam opuścić sklep. Wtedy to
      obsługa z awantura próbowałam nie zatrzymać abym rozniosła moje zakupy po
      sklepie oraz abym uprzątnęła mąkę + robaki / na mące było ich z 10 / z
      tasmociągu. Wtedy wybuchłam. Wydarłam się na cały sklep co myśle o robakach i
      wyszłam / nie mogłam trzasnąć drzwiami ponieważ są rozsuwane /. Nie polecam
      tego sklepu. Totalny syf.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka