Dodaj do ulubionych

Gdzie jest ul. Strzelecka 2

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 09:49
Moja koleżanka dostała mieszkanie z Gminy na Strzeleckiej 2 - znacie ten
blok, czy jest zadbany czy raczej obskórny ? Czy jest w miarę spokojna
okolica, czy w pobliżu jest szkoła podstawowa ? Napiszcie parę słów o tej
okolicy.
Obserwuj wątek
    • malinka48 Re: Gdzie jest ul. Strzelecka 2 13.10.06, 12:18
      www.mapa.szukacz.pl
      • Gość: patrycja62 Re: Gdzie jest ul. Strzelecka 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 12:35
        wiem gdzie jest ulica strzelecka - chodzi mi dokładnie o ten blok, osiedle, jak
        tam jest ?
        • malinka48 Re: Gdzie jest ul. Strzelecka 2 13.10.06, 13:21
          www.ga.com.pl/wpraga22.htm
          • malinka48 Re: Gdzie jest ul. Strzelecka 2 13.10.06, 13:22
            www.ga.com.pl/wpraga22.htm
            • Gość: patrycja62 Re: Gdzie jest ul. Strzelecka 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 14:41
              tragedia ! chyba tu czas się zatrzymał na 1945
    • badziewiak_leon Re: Gdzie jest ul. Strzelecka 2 13.10.06, 14:26
      Szczegółów tego końca Strzeleckiej nie znam, ale generalnie - trudno znaleźć
      bardziej zaniedbaną okolicę w Mieście. Skoro nr 2, to na rogu Konopackiej -
      przynajmniej z brzega ten interes.

Szkoła - albo na Kowieńskiej, albo na Brechta - jeśli dzieciaki grypsują -
      poradzą sobie. Na wszelki wypadek jednak trzeba im założyć fundusz kieszonkowy z
      przeznaczeniem na zrzutkę dla kolegów. Młode pokolenie w tej okolicy jara
      browna, więc trzeba przeprowadzić szkolenie na tę okazję i mieć się na
      baczności. Raczej nie polecam gimnazjum w rejonie - kieszonkowe na potrzeby
      kolegów już zdecydowanie nie wystarcza. Ale na Mieście są inne gimnazja i można
      coś sobie wybrać z opcją dojazdu tramwajem, który zatrzymuje się na rogu
      Inżynierskiej.

Poza tym, "to niezwykle przyjazna dzielnica i ma swój klimat, a nawet urok
      osobisty":)
      • Gość: patrycja62 Re: Gdzie jest ul. Strzelecka 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 14:42
        toż to jakaś szulernia, będę odradzać koleżance
      • miszka44 Re: Gdzie jest ul. Strzelecka 2 13.10.06, 14:44
        Kolega Leon jak zwykle bredzi :-) To często spotykane u osób, które nie
        mieszkają w rejonach, o których piszą.

Strzelecka niestety pozbawiona jest jakiejkolwiek zieleni - to minus, nie jest
        przyjemnie. Na przeciwko 'twojej' lokalizacji stoi zrekonstruowana kamienica,
        obok powstaje kolejna; inwestor ten sam (kiedyś Holding Wars, teraz Warszawski
        Park Inwestycyjny).
        Po drugiej stronie ulicy apteka z miłą obsługą (to normalne na Pradze). Obok na
        Konopackiej w poniedziałki i wtorki otwarte zajęcia plastyczne dla dzieci -
        polecam. Blisko na świetny bazarek na Namysłowskiej; za nim jest też basen.
        Niezła komunikacja. Blisko na spacery do Parku Praskiego i Zoo.
        O szkołach nic nie wiem, jestem na etapie przedszkolnym :-).
        Zdjęcie zamieszczone w jednym z wcześniejszych postów ma się trochę nijak -
        przedstawia obiekt na drugim końcu tego odcinka ulicy.
        Tutaj trochę historii: ngp.pl/str/tekst524.html

Pzdr
        M44
        Warszawa subiektywnie
        • Gość: patrycja62 Re: Gdzie jest ul. Strzelecka 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 14:51
          czy znasz te konkretną kamienicę ? czy klatka zadbana ? mieszkanie podobno jest
          na 3 piętrze, w niedzielę dopiero mamy z koleżanką oglądać, podobno po
          remoncie,teraz nikt tam nie mieszka.
          • miszka44 Re: Gdzie jest ul. Strzelecka 2 13.10.06, 14:59
            Nie znam tej konkrtenej. Mieszkam niedaleko, więc piszę tylko o okolicy.
            Dodam, że kolega z Bielan przymierza się do przeprowadzki pod '3'.

Nawiązując od postu Leona - Nowa Praga to nie jest bajka. Ale nie jest też
            przedsionkiem piekła, jak niektórzy ją przedstawiają. Może miałem szczęście
            jeśli chodzi o wybór mieszkania i tym samym sąsiadów? Być może, ale już na to co
            się dzieje na ulicy wpływu nie mam i choć nie zawsze mi się to podoba (piwko po
            bramach etc.), to od blisko roku nie spotkała mnie tutaj żadna przykrość.

Pzdr
            M44
            Warszawa subiektywnie
            • Gość: patrycja62 Re: Gdzie jest ul. Strzelecka 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 15:04
              Dzięki.
              • Gość: slawekp Re: Gdzie jest ul. Strzelecka 2 IP: 213.17.170.* 13.10.06, 15:42
                Witam,
                Mieszkam 200 metrów od tej kamienicy, w nowym domu na Kowelskiej. Jutro napiszę
                kilka słów o numerze 2. Nie jest to na pewno super miejsce, a podwórko to już
                zupełna ruina różnego typu przybudówek, co nie nastraja zbyt optymistycznie.
                Jeżeli jest to kamienica "narożna" to gorzej, bo jest starsza i w gorzym stanie
                od stojącej obok z okresu przedwojennego (nie wiem w tej chwili jak z
                numeracją). Mimo, że mieszkma na Pradze od 50 lat, to obiektywnie stwierdzić
                trzeba, że pomijając kwestie bezpieczeństwa to rzuca się w oczy powszechny
                brud: psie odchody, nie posprzątane ulice itp. Jeżeli ktoś przeprowadza się z
                nowego, ale nawet średniej klasy osiedla lub bloku to może w pierwszej chwili
                przeżyć szok. Pozdrawiam
                • Gość: patrycja62 Re: Gdzie jest ul. Strzelecka 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 17:29
                  dzięki, jestem bardzo ciekawa , boję się żeby to nie była ruina, to jest chyba
                  budynek gdzie na dole jest sklep z oknami
                  • Gość: slawekp Re: Gdzie jest ul. Strzelecka 2 IP: 213.17.170.* 16.10.06, 14:03
                    Witam, tak to ten budynek ze sklepem z oknami. Jak na budowlę komunalną wygląda
                    całkiem nieźle. Punkt jest OK. W poprzednim poście pomyliłem numer ze
                    Strzelecką 12. Niestety nic nie mogę powiedzieć o tym jak wygląda wewnątrz.
        • 1robi Re: Gdzie jest ul. Strzelecka 2 13.10.06, 19:31
          miszka44 napisał:

Na przeciwko 'twojej' lokalizacji stoi zrekonstruowana kamienica,
          > obok powstaje kolejna; inwestor ten sam (kiedyś Holding Wars, teraz Warszawski
          > Park Inwestycyjny).
          > Po drugiej stronie ulicy apteka z miłą obsługą (to normalne na Pradze). Obok na
          > Konopackiej w poniedziałki i wtorki otwarte zajęcia plastyczne dla dzieci -
          > polecam. Blisko na świetny bazarek na Namysłowskiej; za nim jest też basen.
          > Niezła komunikacja. Blisko na spacery do Parku Praskiego i Zoo.
          target="_blank">ngp.pl/str/tekst524.html</a>
          Pzdr

Pojawiły sie wizualizacje powstającego budynku[Strzelecka 1] o którym piszesz .
          Swoją prostotą przypomina "lata 30-ste"

Dodam że 150 metrów dalej są dwa extra praskie kluby.Pomyśleć że mozna tam sie
          w klimacie pragi dobrze spędzić czas
          • 1robi Re: Gdzie jest ul. Strzelecka 2 13.10.06, 19:54
            z lotu ptaka>

mapa.warszawa.um.gov.pl/mapa.php
            • 1robi Re: Gdzie jest ul. Strzelecka 2 13.10.06, 20:00
              zbliżenie dla leniuchów;)
              images1.fotosik.pl/211/f932b109fcf1a146.jpg
              • Gość: patrycja62 Re: Gdzie jest ul. Strzelecka 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 20:58
                a ta ulica pomiędzy nr 8 a 10 strzeleckiej to szwedzka ?
                • miszka44 Re: Gdzie jest ul. Strzelecka 2 16.10.06, 12:25
                  Nie, to Środkowa.

Pzdr
                  M44
                  Warszawa subiektywnie
              • Gość: patrycja62 Re: Gdzie jest ul. Strzelecka 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 21:16
                a jeszcze bliżej się da, konkretnie na kamienicę nr 2
                • miszka44 Re: Gdzie jest ul. Strzelecka 2 16.10.06, 12:27
                  Za dużo filmów amerykańskich oglądałaś :-) - tu się nie da zajrzeć sąsiadowi do
                  zupy.
                  Byłaś na wizji lokalnej? Jakie wrażenia?

Pzdr
                  M44
                  Warszawa subiektywnie
                  • Gość: patrycja62 Re: Gdzie jest ul. Strzelecka 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 12:40
                    koleżance się podoba, chyba weźmie to mieszkanie, teraz mieszka w 18 m2 z
                    dwojgiem dzieci i mężem, wiec tu jest bez porównania, okna wymienione, ogólnie
                    stan - może być, największy mankament to brak ogrzewania - trzeba prądem albo
                    zainstalować piecyk gazowy (taniej wynosi) . Mają też chyba pokój dziecięcy
                    zamienić z kuchnią ,bo kuchnia dużo większa, będą musieli rury pod podłogą
                    poprowadzić - generalnie, chyba się zdecydują. Ten blok tylko obdrapany, może
                    będą w przyszłości robić elewację, ale z doświadczenia wiem, że w komunalckach
                    mało robią.
          • miszka44 Re: Gdzie jest ul. Strzelecka 2 16.10.06, 13:54
            Gdzie się pojawiły te wizualizacje? Znasz jakieś inne szczegóły?

Pzdr
            M44
            Warszawa subiektywnie
            • Gość: patrycja62 Re: Gdzie jest ul. Strzelecka 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 16:49
              nie rozumiem
              • miszka44 Re: Gdzie jest ul. Strzelecka 2 17.10.06, 10:58
                To było do robiego.

Pzdr
                M44
                Warszawa subiektywnie
                • iwona.jen Re: Gdzie jest ul. Strzelecka 2 20.11.06, 20:08
                  witam, tam się składa, że kupiłam mieszkanie na Strzeleckiej 1, czyli właśnie w
                  tej nowej kamienicy, i mozna ją zobaczyć na
                  www.marketmieszkaniowy.tabelaofert.pl/
                  szukam innych przyszłych mieszkańców tej kamienicy - mój mail iwonajen@wp.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka