Dodaj do ulubionych

Basen UW przy Banacha

IP: 195.94.204.* 26.03.07, 12:19
Czy orientujecie się może czy ten basen jest dostępny dla zwykłych ludzi?
Obserwuj wątek
    • monikaps Re: Basen UW przy Banacha 26.03.07, 14:27
      Jak pytałam na początku marca, pani mówiła, żeby się dowiedizeć po 15-ym. Póki co jeszcze tam nie byłam, ale jest szansa. A basen bardzo ładny, duża niecka chyba do 1,85cm, mała do 1,20 z podświetleniem. Fajnie to wygląda.
      Pozdrawiam
      • Gość: Meg Re: Basen UW przy Banacha IP: 195.94.204.* 27.03.07, 12:15
        Właśnie niedawno przechodziłam tamtędy i widziałam co w środku (jest też
        jacuzzi). Ale nie było żadnej kompetentnej osoby, która udzieliłaby mi
        informacji.
        • monikaps Re: Basen UW przy Banacha 27.03.07, 16:20
          Pytałam dzisiaj w szatni: póki co nie mają wytycznych, ale może coś będzie wiadomo w maju. W każdym razie są plany, żeby okoliczni mieszkańcy mogli korzystać z tego basenu.
          Ja dziś wybiorę się na razie na Rokossowską.
          • Gość: Pancho Re: Basen UW przy Banacha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.07, 14:51
            Ten przy Rokosowskiej (nie Rokossowskiej) jest chyba większy i jeśli chodzi o
            relaks w wodzie troszkę bardziej wyposażony.
            • eeeewa1 Re: Basen UW przy Banacha 02.07.07, 20:35
              A może ktoś się orientuje jakie ceny na tym basenie przy Rokosowskiej?
              • monikaps Re: Basen UW przy Banacha 03.07.07, 05:52
                Tu masz cennik na Rokosowskiej (przepraszam, za nadprogramowe "s" :)
                www.osirochota.waw.pl/basen.php?tresc=basen&strona=cennik
                8 lub 10 zł za 45min. Są też zniżki.
                Czas liczony jest od wejścia przez bramkę do wyjścia przez nią, więc dość ciężko się wyrobić. Na pływanie zostaje ze 30 min., bo pobyt w przebieralni się liczy. Na zewnątrz bramek są suszarki.
                No i trzeba pamiętać o czepku, przy mnie ratowniczka wyprosiła faceta bez czepka z wody - proszę sobie kupić - sklepik jest przy szatni, za bramką.

Pytałam niedawno przy Banacha, ale nadal nie wiadomo, czy w ogóle osoby z zewnątrz będą mogły z niego korzystać. Może po wakacjach.
                • eeeewa1 Re: Basen UW przy Banacha 03.07.07, 09:53
                  Ufff ja zaliczam się jeszcze do tych "szczęściarzy", którzy pozostają pod
                  bacznym okiem min. Giertycha. Takwięc przysługuje mi basenik na 5-6 złotych.
                  Ale tak sobie czytam i dochodzę do wniosk, że u mnie w mieście( na Pomorzu) w
                  Ośrodku Przygotowań Olimpijskich za wejście na basen o wymiarach olimpijsakich
                  płaci się 4-6 zł za pełna godzinkę. Ale cóż stolica to stolica .
            • Gość: student Banacha vs. Rokosowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 12:37
              Gość portalu: Pancho napisał(a):

> Ten przy Rokosowskiej (nie Rokossowskiej) jest chyba większy

Nie, ten przy Banacha jest większy (ta sama długość, ale szerszy).

> i jeśli chodzi o
              > relaks w wodzie troszkę bardziej wyposażony.

To się zgadza.
    • Gość: ania Re: Basen UW przy Banacha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 05:13
      Z zalozenia jest przeznaczony dla studentow, a poza godzinami wf. dla
      pracownikow ,dzieci pracownikow, i moze bedzie ew.malzonkow/ek.
      • Gość: jo Re: Basen UW przy Banacha IP: 62.111.194.* 11.07.07, 14:35
        ja też tam niedawno byłem i powiedzieli ze basen będzie może dostępny po
        wakacjach...
        co za absurd... czy UW jest taki bogaty, że nie zależy mu na tym by zarabiać..
        • Gość: stuedent Re: Basen UW przy Banacha IP: *.aster.pl 24.09.07, 15:16
          Tak Uw jest bogate i nie zalezy im na niczym, jeszcze bogatsze jest SGGW -
          kupili sobie... pawie. A kto za to płaci... Pan płaci Pani płaco tzn
          społeczeństwo...
          • Gość: studentka Re: Basen UW przy Banacha IP: 212.244.91.* 10.03.08, 22:28
            SGGW też ma pawie, pasą się przy wydziale Ekonomicznym ;)
        • Gość: studentka Re: Basen UW przy Banacha IP: *.chello.pl 02.10.07, 19:40
          problem polega bardziej na tym, że tam od 8 do 20 non stop jest wf dla studentów
          uw...
          także ja osobiście (chociaż rozumiem i okoliczynch mieszkańców) wolałabym żeby
          ludzi z zewnątrz tam nie wpuszczać, tak przynajmniej jest jaki taki komfort
          pływania, a jak wejdzie drugie tyle ludzi z ulicy to się zrobi sajgon...
          • rosaliza Re: Basen UW przy Banacha 08.10.07, 23:30
            Cześć,
            a w sobotę i w niedzielę też są wf? Bo jeśli nie, to mogliby wtedy otworzyć dla
            ludu Ochoty.

Rosa
            • Gość: xx2 Re: Basen UW przy Banacha IP: *.chello.pl 09.10.07, 05:10
              Przeciez macie basen na Rokosowskiej. W Ursusie sa 2 piekne baseny,
              mozna ruszyc 4 litery i nie narzekac :)
            • Gość: aa Re: Basen UW przy Banacha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.07, 12:16
              W sobotę są nie wiem jak w niedziele.
    • danipestka1 Re: Basen UW przy Banacha 28.11.07, 13:57
      Witaj,
      My chodzimy na basen na Banacha ze swoim dzieckiem !!!.
      Też chciałam popływać, ale póki co jeszcze nie można. Znając tempo podejmowania
      decyzji na UW już za 3-4 lata tam będzie można samemu popływać... Jedyną
      alternatywą jest uczestnictwo w zajęciach zorganizowanych-my tam chodziliśmy,
      kiedy jeszcze mieszkaliśmy na Ochocie (niedawno się przeprowadziliśmy na Bemowo).
      Korzystałam z płytkiego brodzika z małym dzieckiem, a ponieważ sama nie umiem
      pływać to zapisałam się również na zajęcia dla dorosłych. Firma nazywa się
      Szkoła Pływania Delfinki ( Sport Games )
      www.naukaplywania.waw.pl - oni prowadzą również zajęcia na kilku
      basenach w Warszawie.
      A z ciekawości powiem, że pracownicy UW mają w tej firmie 50% zniżki na zajęcia.
      • corrina_f1 Re: Basen UW przy Banacha 15.01.08, 16:34
        Witam

Nadszedł nowy rok, czy coś się może zmieniło in plus ?
        Macie jakieś aktualne wieści ?
        • Gość: ktosik Re: Basen UW przy Banacha IP: *.aster.pl 17.01.08, 12:33
          Boze ale co ma sie zmienić - jest to basen UW - zajęcia maja głownie studenci -
          i chwała za to ze nie muszą jeździć na basen na Inflanckiej - tak było do tej
          pory. Jeśli ktoś jest zainteresowany gimnastyka w wodzie albo nauka pływania to
          może zapisać sie na zorganizowane zajęcia. Koniec kropka. Po co UW ma robić
          otwarte pływanie???? Jeśli chcecie chodzić na wejściówki to w pobliżu - na
          Rokosowskiej jest taki otwarty basen tez fajny.
          • Gość: cos Re: Basen UW przy Banacha IP: *.aster.pl 17.01.08, 12:35
            I jeszcze obok basenu można pojeździć na łyżwach. a na Banacha nie ma lodowiska.
          • Gość: monia Re: Basen UW przy Banacha IP: *.171.85.34.crowley.pl 11.02.08, 14:46
            Basen na Rokosowskiej może jest ok, ale przebieralnie i łazienki - tragedia ...
            Dziś usłyszałam, że basen na Banacha rusza od marca - dla wszystkich. Ktoś tu
            zarzucił, że nie powinno się to zmieniać. No cóż - każdy by tak chciał, ale
            utrzymanie takiego przybytku trochę kosztuje. Nawet SGGW, które jest bogatszą
            uczelnią od UW, otworzyło swój basen dla wszyskich chętnych.
            • Gość: Ancia Re: Basen UW przy Banacha IP: *.acn.waw.pl 18.02.08, 14:23
              Znacie tam może jakiś nr telefonu?
              • Gość: Ochotnik Re: Basen UW przy Banacha IP: 212.76.37.* 19.05.09, 15:58
                Centrum Sportu i Rekreacji UW

ul. Banacha 2a
                02-097 Warszawa
                tel. 022 55 40 865; fax 022 55 40 867

Z basenu mogą już korzystać osoby spoza UW, ale trzeba wykupić
                karnet na 10 wejść (95zł). Jedno wejście to 30min przebywania w
                wodzie. Nie można wykupić jednorazowych biletów.

• Gość: figura Re: Basen UW przy Banacha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.08, 09:31
      Serdecznie zapraszamy na zajęcia aqua aerobiku organizowane na
      basenie UW przy ul. Banacha. Więcej info na ten temat na naszej
      stwonie www.aqua-aerobik.pl
      • Gość: figura Aqua aerobik na basenie UW przy ul.Banacha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.08, 09:52
        Serdecznie zapraszamy na zajęcia aqua aerobiku organizowane na
        basenie UW przy ul. Banacha. Więcej info na ten temat na naszej
        stwronie www.aqua-aerobik.pl
      • Gość: sylwia Re: Basen UW przy Banacha IP: *.146.199.87.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.01.14, 23:33
        Witam słyszałam ze Basen banacha 2a zostanie przeniesiony czy to prawda?
        • Gość: qr Re: Basen UW przy Banacha IP: *.warszawa.vectranet.pl 06.01.14, 20:42
          a skad takie wiesci? chyba lepiej pytac u zrodla.
        • jakw Re: Basen UW przy Banacha 07.01.14, 08:16
          Gość portalu: sylwia napisał(a):

> Witam słyszałam ze Basen banacha 2a zostanie przeniesiony czy to prawda?
          Mhm - bo basen to się bierze pod pachę i przenosi....
          • Gość: mrr Re: Basen UW przy Banacha IP: *.204.116.195.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.01.14, 20:49
            hmm słyszałam że mają coś robić ale co to nie wiem . Kierownik całego obiektu ma skasować Basen Uw . ale kiedy moze ktoś wie?
    • Gość: gr basen na ochocie IP: *.dynamic.chello.pl 06.01.14, 23:45
      Hmm słyszałam że ma być odbudowany i powstać cos innnego ale nie wiem co i jak moze ktos wie ? poniewaz tam jest woda za zimna itd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka