Gość: Mysia IP: 192.168.229.* 31.12.01, 09:14 Czy zagllada tu ktos kto skonczyl XIV LO. Ja zaczelam LO im. K. Gottwalda a skonczylam juz LO im. St. Staszica. Buzka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
garma Re: XIV LO im. K.Gottwalda - ST. Staszica 31.12.01, 11:34 Mój kuzyn skończył to liceum, ale tu na razie nie zagląda :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aska Re: XIV LO im. K.Gottwalda - ST. Staszica IP: *.ports.pol.pl 06.01.02, 15:28 Czesc! Ja zaczelam i skonczylam nauke w Staszicu - matura'96. Natomiast moja siostra zaczela w Gottwaldzie a skonczyla w Staszicu - mature zdawala chyba w 90, a Ty? pozdrawiam, Aska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: XIV LO im. K.Gottwalda - ST. Staszica IP: 192.168.229.* 07.01.02, 10:31 Gość portalu: Aska napisał(a): > Czesc! Ja zaczelam i skonczylam nauke w Staszicu - matura'96. Natomiast moja > siostra zaczela w Gottwaldzie a skonczyla w Staszicu - mature zdawala chyba w > 90, a Ty? > > pozdrawiam, > Aska Ja kończyłam w 92, a chodziłam do E - wychowawczynia P. Preis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aska Re: XIV LO im. K.Gottwalda - ST. Staszica IP: *.ports.pol.pl 07.01.02, 12:37 > Ja kończyłam w 92, a chodziłam do E - wychowawczynia P. Preis > Moja klasa - "C" - miala w sumie dwie wychowawczynie: najpierw M. Rostkowska a pozniej L. Nitkowska. A fizyki uczyl nas A. Reterski - niestety zmarl kilka miesiecy temu. Aska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: XIV LO im. K.Gottwalda - ST. Staszica IP: *.*.*.* 12.01.02, 09:01 Boszzzz, Nitkowska wychowawczynią .......A to "niestety" w info o Reterskim zakrawa na ciężką ironię.Na szczęście z wymienionymi osobami miałem sporadyczny kontakt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aska Re: XIV LO im. K.Gottwalda - ST. Staszica IP: *.ports.pol.pl 12.01.02, 14:55 > Boszzzz, Nitkowska wychowawczynią .......A to "niestety" w info o Reterskim > zakrawa na ciężką ironię.Na szczęście z wymienionymi osobami miałem sporadyczny > > kontakt. Moze wlasnie z powodu tego sporadycznego kontaktu nie rozumiesz tego "niestety" - ja nie znam osoby, ktora po czterech latach nauki u Reterskiego nie potrafilaby go docenic i szanowac. I chociaz mial tendencje sadystyczne :-))) to z czasem wspomina sie to z usmiechem. I nikt nie zaprzeczy, ze fizykiem byl najlepszym. pozdrawiam, Aska Odpowiedz Link Zgłoś
john_galt Re: XIV LO im. K.Gottwalda - ST. Staszica 05.06.02, 21:31 > Boszzzz, Nitkowska wychowawczynią ....... Brzmi strasznie... w pierwszej klasie byl niesamowity zamordyzm, choc pozniej sie troszke zliberalizowala... > A to "niestety" w info o Reterskim > zakrawa na ciężką ironię. De morituis nil nisi bene... czy jakos tak :) JG Odpowiedz Link Zgłoś
john_galt Re: XIV LO im. K.Gottwalda - ST. Staszica 05.06.02, 21:29 > Ja kończyłam w 92, a chodziłam do E - wychowawczynia P. Preis A ja do A - p. Baranowska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanas Re: XIV LO im. K.Gottwalda - ST. Staszica IP: 213.77.91.* 18.06.02, 14:11 john_galt napisał(a): > > > Ja kończyłam w 92, a chodziłam do E - wychowawczynia P. Preis > > A ja do A - p. Baranowska. > Hm... też byłam w A upani Baranowskiej a żadnego Johna Galta sobie nie przypominam ;-)) No chyba, że wtedy się jakoś inaczej nazywałeś ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
john_galt Re: XIV LO im. K.Gottwalda - ST. Staszica 21.06.02, 18:41 Czesc Hanas, > Hm... też byłam w A upani Baranowskiej a żadnego Johna Galta sobie > nie przypominam ;-)) JG to bohater pewnej ksiazki. Znajdz ksiazke, a zrozumiesz kim jestem.... John Galt :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: km XIV LO = Staszic IP: *.net-serwis.pl 06.04.02, 16:11 To jedna z najlepszych szkół w Warszawie. Jako jedyna była trzy razy na pierwszym miejscu w Rankingu Liceów Warszawskich. MATEMATYKA - to nie wymaga żadnych uzupełnień. Pozdrawiam dyrekcje, nauczycieli, uczniów i absolwentów. Krzyszto Mirowski dyrektor LXVII LO Warszawa dyrmir@ids.pl www.lo67.waw.ids.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ella Re: XIV LO im. K.Gottwalda - ST. Staszica IP: 213.76.146.* 10.05.02, 16:03 a ja zaczynałam i kończyłam Gottwalda. wtedy to była szkoła !!! matura84 lub 85 ( ze starości już nie pamietam) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdz Re: XIV LO im. K.Gottwalda - ST. Staszica IP: 2.4.STABLE* / 192.168.1.* 01.06.02, 18:31 A ja skończyłem Staszica właśnie w tym roku. Jeszcze nie dostałem świadectwa a już tęsknię za tą szkołą i za fantastyczną 4c. No i za najwspanialszymi nauczycielami na świecie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Re: XIV LO im. K.Gottwalda - ST. Staszica IP: *.pseinfo.pl 04.07.02, 14:39 Jeżeli kończyłaś w '85 to znaczy,że zaczynałaś w roku stanu woj. Szkoła oczywiście super,z nostalgią wspominam spędzone tam 4 lata. Osobiście kończyłem w 85, wychowawczyni A.Ciaś-Cuglewska, klasa E. Pozdrawiam ps. jest strona www.staszic.waw.pl a tam odsyłacz strony E.Behra o Gottwaldzie/Staszicu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elżbieta Re: XIV LO im. K.Gottwalda - ST. Staszica IP: *.hydroprojekt.com.pl 25.07.02, 10:31 Ja też bodajże w 1985 (też już nie pamiętam ...) i oczywiście Gottwalda - jakoś nie mogę się do tego Staszica przyzwyczaić. Wychowawczyni - p. J. Uss. e. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: XIV LO im. K.Gottwalda - ST. Staszica IP: *.pseinfo.pl 29.07.02, 11:58 Pozdrowienia, pracuję razem z synem p.Uss. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elżbieta Re: XIV LO im. K.Gottwalda - ST. Staszica IP: 217.96.29.* 22.08.02, 01:33 to ja juz taka stara ?!!! odbierałam go z przedszkola ... pozdrowienia dla p. J. Uss. Uczy ? e. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: festin Re: XIV LO im. K.Gottwalda - ST. Staszica IP: *.acn.waw.pl 13.06.02, 13:29 naleze do ostaniego rocznika ktory skonczyl Gottwalda ('89) :-) klasa A wychowawczyni p. Wojtala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gruba Re: XIV LO im. K.Gottwalda - ST. Staszica IP: *.waw.cdp.pl 19.06.02, 14:47 ja zaczynałam i kończyłam Staszica, matura była w 96'. Pierwsza wychowawczyni to p. A. Wojtko, natomiast drugą była super p. Bochenek (nie wiem nawet czy jeszcze uczy?). A może byśmy się wszyscy spotkali i poszli do starej szkoły????? Odpowiedz Link Zgłoś
xjkw Re: XIV LO im. K.Gottwalda - ST. Staszica 13.08.02, 23:07 Jest tez inna strona sieciowa XIV LO www.math.niu.edu/~behr/Polish/Gottwald/ Pozdrawiam Krzysiek (matura '74) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciri Re: XIV LO im. K.Gottwalda - ST. Staszica IP: 62.233.204.* 01.09.02, 22:56 Ja też skończyłam Gottwalda - matura 1987, Wychowawczyni- Halina Gorzelnik- "Gorzała". Pozdrowienia dla wszystkich absolwentów ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guta Re: XIV LO im. K.Gottwalda - ST. Staszica IP: *.kabaty.2a.pl 16.10.02, 17:17 też miałam za wychowawczynię panią Wojtalę :)) tyle, że maturę zdawałam w zeszłym roku (2001) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Flower Re: XIV LO im. K.Gottwalda - ST. Staszica IP: *.abhsia.telus.net 01.04.18, 22:35 szukam znajomych ktorzy uczeszczali do szkoly 1961-1966 do francuskiej klasy. Moja wychowawczyni byla nauczycielka polskiego - Kozaczukowa i francuskiego - Madam Janicka. Hanka Geber Odpowiedz Link Zgłoś