Gość: heja2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.04, 10:43 I tak się wyliżą ch..... !:-( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tupper Re: Aż 20 mln zł kary zapłaci TP SA IP: 80.48.251.* 06.01.04, 10:45 heh ... i tak My za to zaplacimy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sir Re: Aż 20 mln zł kary zapłaci TP SA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.04, 10:47 TPSA = mega Shit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Informatyk ALE 22% VAT NA INTERNET I TAK BĘDZIE! CO ZA SYF!! IP: *.chello.pl 06.01.04, 22:00 W TVN24 przypominają, że jednak ten 22% VAT na Internet WEJDZIE wkrótce POMIMO TYCH WSZYSTKICH PROTESTÓW !!!!!!!!!!!! Ale, że odwrócić uwagę to rząd nam tu wciska TEN OCHŁAP że rzekomo "walczy" z monopolem TPSA... RZYGAĆ SIĘ CHCE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Informatyk TPSA ODBIJE SOBIE NA NASZYCH KIESZENIACH IP: *.chello.pl 06.01.04, 22:02 ...jak na MONOPOLISTĘ przystało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: get_real Re: TPSA ODBIJE SOBIE NA NASZYCH KIESZENIACH IP: *.roadrunner.nf.net 07.01.04, 00:04 Praktyki TPSA sa znacznie gorsze niz AT&T, MCI czy Bell Canada. Przedewszystkim TPSA powinien obciazac klientiw stala oplata niezalezna og czasu na linii lokalnej. W ten sposob sie rozwinal Internet. Po drugie technologia jak dostep radiowy, kablowy (TV) tez da zarobek dla TPSA ale oni musza dac tym firmom co dostarczaja dla TPSA podlaczenie do Internetu zagwarantowane prawa. TPSA jest firmy raczej bandycka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: internauta Czemu w USA moze byc 0% VAT na INTERNET ?! IP: *.chello.pl 07.01.04, 03:00 Czemuz to w USA Kongres uchwalil ustawe WIECZYSCIE zwalniajaca Internet z WSZELKICH podatkow? Tylko niech nikt nie smie tu pisac, jak kiedys Miler o podatku liniowym, ze Polski na to nie stac! Polsi nie stac, ale NA HAMULCE i na to by STAC W MIEJSCU technologicznie! Wszyscy wiedza, ze Hi-Tech to JEDYNY MOTOR DLA GOSPODARKI w dzisiejszych czasach. Wiecie dlaczego Kongres USA ochronil Internet przed wszelakimi podatkami? Bo USA JEST WOLNYM KRAJEM! I swobodny dostep do informacji TO PODSTAWA WOLNOSCI i praw czlowieka! Widac w Polsce politykom jest wygodnie utrzymywac narod w CIEMNOCIE bo to KLUCZ DO WLADZY! (Kiedy tylko ludzie osiagaja pewien poziom kluczowej wiedzy o swiecie wowczas to oni - LUDZIE - PRZEJMUJA WLADZE! I juz jej nie oddadza... W Polsce na razie mamy taki stan, ze klika moze bezkarnie wodzic caly narod za nos i poziom ciemnoty narodu tu gwarantuje ze malo kto sie kapnie co tu jest grane!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boom Az dziw bierze, ze to tak dlugo trwa... IP: 202.129.78.* 07.01.04, 03:16 i Kulczyk i spolka rypia ciezkie pieniazki z Polakow majacych o wiele nizsze dochody niz przecietna w Unii. Najwieksza wina tkwi po stronie parlamentu i rzadu, ze nie uchwala przepisow nakladajacych np. kare wiezienia dla osob winnych. Ale jak wielu parlamentarzystow siedzi w kieszeni Kulczyka i jemu podobnych, to nic dziwnego, ze moze on sciagac calkiem legalnie haracz z Polakow. Mam nadzieje ze po wejsciu do Unii wejdzie kilku innych operatorow ze swoimi sieciami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: internauta TPSA WALCZY O PRZYWILEJ MONOPOLU TEZ JUZ w UE! IP: *.chello.pl 07.01.04, 03:45 > Mam nadzieje ze po wejsciu do Unii wejdzie kilku innych > operatorow ze swoimi sieciami. 2 miesiace temu uslyszalem w TV "Euronews", ze TPSA wraz z innymi telekomami z krajow kandydujacych do UE chce wywalczyc OKRES PRZEJSCIOWY na ICH DALSZY MONOPOL ! Telokomy, a glownie TPSA, uzasadniaja to "slaba infrastruktura" i ich "nieprzygotowaniem do pelnej konkurencji" ze spolkami z Zachodu! Toz to przeciez SZCZYT BESZCZELNOSCI !!! (Tym bardziej, ze z ta "infrastruktura" to specjalisci zauwazaja, ze w dzisiejszych czasach kiedy wiekszosc medium stanowia juz fale radiowe to "slaby argument!) To czy Komisja Europejska zgodzi sie na cos takiego czy nie - to bedzie OGROMNY TEST CZYSTOSCI CALEJ Unii Europejskiej jako Instytucji !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mewa Re: TPSA ODBIJE SOBIE NA NASZYCH KIESZENIACH IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 07.01.04, 09:18 Gość portalu: Informatyk napisał(a): > ...jak na MONOPOLISTĘ przystało. A na mojej sobie nie odbije, bo zrezygnowałem z ich usług :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nietepsowa Re: TPSA ODBIJE SOBIE NA NASZYCH KIESZENIACH IP: *.server.ntli.net 07.01.04, 11:28 ...ani na mojej:) Myślę, że każdy ma prawo wyboru. pozdrawiam nietepsowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antytepsa Re: TPSA ODBIJE SOBIE NA NASZYCH KIESZENIACH IP: *.elblag.dialog.net.pl 07.01.04, 12:00 Na naszych kieszeniach? Niekoniecznie. Ja mam Dialog i mam tepsę w dużym poważaniu :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominik Piekarczyk Re: Aż 20 mln zł kary zapłaci TP SA IP: 195.150.178.* 07.01.04, 11:29 Trudno mi się nie zgodzić, ale widzę tutaj niezłą hipokryzję: IP: *.internetdsl.tpnet.pl Dominik Piekarczyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominik Piekarczyk Re: Aż 20 mln zł kary zapłaci TP SA IP: 195.150.178.* 07.01.04, 11:29 Trudno mi się nie zgodzić, ale widzę tutaj niezłą hipokryzję: IP: *.internetdsl.tpnet.pl Dominik Piekarczyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Korzeniowski Re: Zapłacić winni odpowiedzialni za decyzję! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 06.01.04, 16:50 Oczywista, wliczą to sobie w koszty! Kara powinna być wymierzona w konkretnych winowajców, czyli osoby z kierownictwa, odpowiedzialne za te decyzje (no i ich prawników)! Nie mają pieniędzy - trudno, egzekucja komornicza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janosik Re: Aż 20 mln zł kary zapłaci TP SA IP: *.tac.net 06.01.04, 19:19 I dobrze, chyba juz czas na jakas zdrowa konkurencje, bo jestesmy przeciez 100 lat za murzynami. Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Aż 20 mln zł kary zapłaci TP SA IP: *.bremultibank.com.pl 06.01.04, 10:45 Nie zapłaci TPSA, tylko ten pan, tamta pani,... po prostu abonenci. Telekomuna to sobie wszystko odbije. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beheMod Re: Aż 20 mln zł kary zapłaci TP SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.04, 10:49 W końcu mam nadzieję dobiorą się Tepsie do tyłka,KONIEC MONOPOLU! !! a tak w ogóle to kara powinna wynosić 99,99 mln PLN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adas Re: Aż 20 mln zł kary zapłaci TP SA IP: 217.30.96.* 07.01.04, 09:28 zgadzam sie z propozycja 99,99. To rzeczywiscie wstyd zeby w dobie ladowania na Marsie ludzie mieli tylko jednego providera internetu ustalajacego ceny wedlug swojego widzimisie.Na calym swiecie mozna korzystac z uslug internetowych za relatywnie male pieniadze. Jezeli rzeczywiscie TP zamierza ustalac swoja pozycje w EU to swiadczy o niewyobrazalnej bezczelnosci i arogancji wobec samych siebie (oni tez POLACY!)i powinno to byc zduszone w zarodku.Czy nikt nie zastanowil sie nad mozliwoscia ksztalcenia droga virtualna np.rolnikow,otwierajac mozliwosc dla nich poznania organizacji unii europejskiej a takze otwarcia im drogi do doksztalcania sie w wybranych kierunkach.Trudno uwierzyc,ze w dobie kiedy virtualne universytety oferuja mozliwosc studiowania ludziom w kazdym wieku,dostepnosc internetu jest uniemozliwiana poprzez ustawianie cen powyzej mozliwosci przecietnego zjadacza chleba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Aż 20 mln zł kary zapłaci TP SA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.04, 10:46 a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koperekPL Re: Aż 20 mln zł kary zapłaci TP SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.04, 10:46 ....20 mln..?? zamknąć ten burd..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Aż 20 mln zł kary zapłaci TP SA IP: *.ipt.aol.com 06.01.04, 10:49 TP SA zaplaci pewnie te 20 milionow zlotrych kary ale klienci nadal beda placic wysokei rachunki i im nikt tego nie zworci. No coz, przynajmniej budzet panstwa dostanie cos na podwyzki dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Kiedyż TPSA przegra odwołanie i zapłaci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.04, 10:49 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shrek Re: Aż 20 mln zł kary zapłaci TP SA IP: *.kotla.sdi.tpnet.pl 06.01.04, 10:54 TPSA zapłaci a z nadmiarem sciagnie z abonentów czyli nas .I to ma byc kara -same jaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sir Re: Aż 20 mln zł kary zapłaci TP SA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.04, 10:58 ci poprańcy wyłączyli mi telefon 2 XII i do tej pory nie włączyli pomimo wielokrotnych moinotów telefonicznych (dzwonienie na ta zakichaną błęłkitna linie 2 x dziennie) laski na błękitnej twierdza ze firma sie prywatyzuje, a ja myslalem ze firma jest prywatna od co najmniej kilku lat. ma ktos jakis sposob jak ugrysc tych zas... tfu monopolistów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABONENT Re: Aż 20 mln zł kary zapłaci TP SA IP: *.iele.polsl.gliwice.pl 06.01.04, 11:05 Ja miałem ten samem problem, tyle że wyłączyli mi przez pomyłkę. Wyjassnianie pomłki zajęło od 4.12 do 31.12 Te 20 baniek to dla nich pryszcz. Po prostu podniosą ceny. Są praktycznie monopolistami i można ich ugryźć w tylną część ciała. Mamy najdroższe i najgorsze usługi telekom w Europie. Taniej jest we wszystkich byłych demoludach, a nawet np. na Litwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chinczyk Re: Aż 20 mln zł kary zapłaci TP SA IP: 220.113.9.* 06.01.04, 13:56 akurat ma pod tym wzgledem szczescie mieszkam w chinach i dzwonie do polski jakos bez problemu te 20 baniek i tak z abonentow scagnom no przynajmniej nie zemnie ja dzwonie do polski za 2,8 yuna za minute rozmowy co daje 1,26 zlotego za minute rozmowy na polaczeniu liczac w lini prostej 20 tys km ciekawe ile to w posce kosztuje Polska tuo juz naprawde 100 LAT ZA MUZYNAMI Odpowiedz Link Zgłoś
sunday Niemcy->Polska: 12 gr/min 06.01.04, 17:09 Coz, a mnie sie zdarza dzwonic z Niemiec do Polski: obecnie 2.6 ct/min, czyli w cenie lokalnej rozmowy w Polsce, 12 gr/min. W druga strone, z polski do Niemiec? Hmmm, mozna sprawdzic, pewnie cos pod 20 razy drozej. :) Luki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: get_real Re: Niemcy->Polska: 12 gr/min IP: *.roadrunner.nf.net 07.01.04, 00:09 Ja dzwonie do Polski z Kanady za 9c (can) za minute i jest kilku co daje taka taryfe. Jak kto ma komputer to VoIP jest PC do PC za darmo. Trzeba miec Internet Szybki (DSL lub Kabel tez Radio). Prubuje namowic rodzine w RP zeby dzwonili PC na moj telefon na moje konto VoIP ale nie chca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jay Re: Niemcy->Polska: 12 gr/min IP: *.83.57.254.nw.nuvox.net 07.01.04, 16:44 USA- Polska to wydatek jakichs 5c za minute z Warszawa, 7 c gdziekolwiek w Polsce.. znajomi z POlski bardzo rzadko do mnei dzwonia i wcale sie nie dziwie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telefon Re: Niemcy->Polska: 12 gr/min IP: 63.77.49.* 07.01.04, 17:00 Teraz juz nawet 3,5 centa za minute heheh taniej niz z Chicago do LA ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka Re: Aż 20 mln zł kary zapłaci TP SA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.04, 23:28 Naucz się najpierw pisać poprawnie po polsku, Chińczyku z bożej łaski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ET Re: Aż 20 mln zł kary zapłaci TP SA IP: 217.30.96.* 07.01.04, 09:33 A czy Pani pisze po chinsku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: Aż 20 mln zł kary zapłaci TP SA IP: 217.153.67.* 07.01.04, 11:02 Gość portalu: Polka napisał(a): > Naucz się najpierw pisać poprawnie po polsku, Chińczyku z bożej łaski Ty jesteś chyba Polka z tepsy. tfu ... Odpowiedz Link Zgłoś
nam Re: Aż 20 mln zł kary zapłaci TP SA 06.01.04, 20:52 po co Ci to wiedziec? sam/sama ich pomagasz im w tym aby fukcjonowali - oni to robia wszytsko dzieci Tobie (lub temu kto jest włąscicielem łącza Neostardy lub DSL, z ktorego została wysłąna twoja wiadomosc) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrona lepiej karać personalnie za łamanie prawa. IP: *.mcnet.pl / *.mcnet.pl 06.01.04, 11:03 20 mln to tpsa zarabia dziennie na dial-upie więc taka kara to śmiech. karać trzeba prezesów tpsy więzieniem za krzywdę społeczną jaką wyrządzają radzieckimi metodami sprawowania monopolu. utrzymując monopol utrzymują ludzi w ciemnocie bo tylko nielicznych stać na internet za ponad 100zł miesięcznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalado Re: lepiej karać personalnie za łamanie prawa. IP: *.acn.pl 06.01.04, 11:07 I tak my to odchorujemy, stojąc na poczcie z rachunkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Nie tu jest problem. Większy problem jest z ISP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.04, 11:19 szerokopasmowymi, jeżeli 2 MB/s w TPNETkosztuje 2,5 tys złotych to nigdy nikt nie będzie mógł sprzedawać nic tańszego niż NEO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SebaK Re: Nie tu jest problem. Większy problem jest z I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.04, 13:39 W Dialogu masz Dialostrade i tam 2Mb/s = 249,00zl miesiecznie. 1Mb/s = 149,00zl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dj Re: Aż 20 mln zł kary zapłaci TP SA IP: *.nask.waw.pl 06.01.04, 11:35 Podniesą abonament albo ceny rozmów i będą "do przodu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Maciejewski Poznań Re: Aż 20 mln zł kary zapłaci TP SA IP: 80.51.245.* 06.01.04, 11:52 TP S.A. należy się większa kara za brak właściwej obsługi klientów w systemie tzw. "błękitnej linii". Czekanie na usunięcie awarii telefonicznej przez okres miesiąca, czy też pół roku na przyznanie numeru telefonu w sytuacji, gdy mam przyłącze telefoniczne na korytarzu swojego mieszkania, to kompletne ignorowanie klienta, albo też oznaka bałaganu i niewydolności tej firmy. Taka kara w przypadku TP S.A. powinna wynosić co najmniej 100 ml zł, bo niema jak dotychczas na nią "mocnych". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek I ch** im w d*** IP: 62.233.205.* 06.01.04, 12:34 Dobrze im tak. Niech płacą. Mi też nie chcieli dać zestawu do Neostrady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LIŚCIK Re: Aż 20 mln zł kary zapłaci TP SA IP: 62.233.185.* 06.01.04, 12:46 Co to ma znaczyć ze użąd ochrony konsumentów ukarał TPSA gżywną w wysokości 20 milionuw zł karą to jest śmieszna suma oni konsultowali się nawzajem muwi Bronka do Tomka jak was ukarać bo coś musimy zrobić bo wokół tego za dużo szumu się zrobiło. Zaś muwi Tomek do bronki 20 mil zł wystarczy zaś muwi Bronka do Tomka ty masz łeb nie od parady.ale zato się coś należy Tomek a ile ta przysługa kosztuje iTomek za przysługę wręczył zwitek piniędzy czli 2miliony aBronka jest zadowolona iTPSAteż Amotłoch niech myśli że działamy na ich kożyść Odpowiedz Link Zgłoś
alkatar AŻ ???? 06.01.04, 12:51 jak to aż ??? to przecież dla nich kieszonkowe !!! tak drobna sume to pewnie nie starczyłaby im na długopisy !!! najwyżej, jak juz dojdzie do tego, że zapłacą co jest wielce nieprawdopodobne - patrz afera z VOIP i ERĄ - to ta kasa i tak pójdzie po kieszeniach abonentów, opóźnią następną promocję na NEOSTRDĘ o miesiąc i 20MLN jak ulał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sol3 ciekawe czy rzeczywiście zapłaci IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 06.01.04, 12:55 ...? już wiele takich kar było - i co? nic, nic sie nie dzieje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rak Re: Aż 20 mln zł kary zapłaci TP SA IP: 157.25.139.* 06.01.04, 13:00 Chociaż tyle sprawiedliwości. Syf jaki panuje w TPSA, niejeden znajomi zapłacili za telefony widma 0700* oraz niby komórki, dodatkowo polokowane telefony bo TPSA zgubiło fakturę. Odwołać się diabli wiedzą gdzie, bo zlikwidowali biura i trzeba jechać pięćdziesiąt km. Szkoda że tak mało im przysolili. Za blokadę 07* muszę płacić 3zł, dlaczego? Ja podpisałem umowę z TPSA a nie z cwaniakami wpychającymi się podstępem przez internet, jeżeli gnojki się dogadali między sobą to niech takie nr-ry odblokowują tym którzy chcą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiszka Chcialbym to zobaczyc na wlasne oczy ! IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 06.01.04, 13:08 Przeciez oni jeszcze niczego nie zaplacili ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glow NIC NIE ZAPŁACĄ!!! to nie pierwszy raz -bez skutku IP: *.ust.vectranet.pl / 10.16.128.* 06.01.04, 13:10 ten francuski moloch ma wszystkich głegoko w tyłku .przepłacił akcje tpsa i musi sobie to zwrócić jako monopolista!!! z naszych portfeli (za przyzwoleniem rządzących wtym kraju - zobaczycie nie zapłacą!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mirnal zapłaci czy ma zapłacić? 06.01.04, 14:06 Praktyka wskazuje, że nie jest to tożsame... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: be TP SA monopolista i już! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.04, 14:10 No to Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów (UOKiK)się urządził. Na pewno Tepsa monopolistka wyłączy mu telefon w akcji Nacht und Nebel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bojko Re: Aż 20 mln zł kary zapłaci TP SA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.04, 14:14 Już to widzę. Dotychczas TP SA nie zapłaciła żadnej kary nałożonej przez UOKiK. Tytuł jest nietrafiony, zwłaszcza, że o 20 mln. złotych będą walczyć jak lwy. A sprawa ciągnie się już 2 lata. Jak TP SA przełączy wszystkich swoich modemowców na Neostradę, to pozwoli łaskawie na połączenie sieci z ISP, tyle, że wtedy dostarczanie internetu przez modem będzie równie nowoczesne jak dziś gołębie pocztowe. I będzie miało tyle samo potencjalnych klientów. Dyżurny powinien bardziej uważać z dawaniem tytułów notek za PAP. (Albo PAP powinien bardzoej uważać z tutułami depesz.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.T.Gross Już to widzę.... Tylko skończony wał może sądzić, że IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.04, 14:42 Kulczyk i S-ka cokolwiek zapłacą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm ciekawe czy im dowalą za dublowanie rachunków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.04, 14:50 od kilku miesięcy walczę z nimi o ponowne włączenie telefonu. Kazali mi zapłacić 1900 złotych za "zaległe rachunki". Dwóch nie miałem, więc zapłaciłem. W dalszym ciągu upominają się u mnie o zapłacenie już zapłaconych, mimo że wielokrotnie im faksowałem. Niestety, w całej Warszawie jest teraz tylko JEDNO biuro obsługi klienta z kilometrową kolejką, bez krzesełek. Jak im dowalą nawet 100 mln to też się będę cieszył. To naprawdę bandycka firma. Odpowiedz Link Zgłoś