Gość: f. IP: 212.180.165.* 12.01.10, 08:27 W sumie nic dziwnego, jaki emeryt przyjdzie do banku który sie nazywa "Getin" ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
and_nowak Najbardziej kłamią ci, którzy... 12.01.10, 08:45 Najbardziej kłamią i naciągają ci, którzy posługują się hasełkami w stylu "czytelne zasady", "my gramy fair", albo "oferty bez gwiazdek". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kirkor Re: Najbardziej kłamią ci, którzy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.10, 09:31 Każdy bank to instytucja nieufności publicznej, która uboższego klienta próbuje naciągnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Najbardziej kłamią ci, którzy... 12.01.10, 11:13 >>Każdy bank to instytucja nieufności publicznej banki to malutki pikuś w porównaniu z pewnymi instytucjami państwowymi. Te to dopiero ciągną z ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pn Getin Noble Bank - na papierze razem, przed kli... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.01.10, 09:33 "i dzwonić do prywatnego konsjerża Noble Banku" przepraszam a po co mam dzwonic do ich "ciecia"?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomi Oczyszczalnie ścieków IP: *.backiel.com.pl 12.01.10, 10:33 Może tam ciecie pełnią rolę BOK. Dziwne bo nie widziałem tam nigdy Cieci, ich banki wyglądają raczej jak sklepy Żabka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pn Re: Oczyszczalnie ścieków IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.01.10, 11:08 albo ignorancja "redoktarzynki"... chciala sie popisac nowym slowkiem ale okazalo sie zbyt trudne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jar Getin Noble Bank - na papierze razem, przed kli... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.10, 11:22 Getin to bank w którym się przede wszystkim czeka. Długo czeka na obsługę, który ma mało POK-ów i zawiłe procedury. W którym oferta standardowa jest taka sama jak promocja (oprocentowanie rachunku = lokacie). I tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Tofel Getin to bank IP: *.multimo.pl 12.01.10, 13:51 do którego przede wszystkim się nie zagląda lecz mija szerokim łukiem:) Poziom obsługi i wszelkie produkty są wtedy uczciwe i łatwe do załatwienia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tt Getin Noble Bank - na papierze razem, przed kli... IP: *.uddi.cable.virginmedia.com 12.01.10, 13:54 czego to sie nie mowi zeby okrasc kolejnych klientow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała mi Getin Noble Bank - na papierze razem, przed kli... IP: 193.201.167.* 12.01.10, 14:17 Getin Noble Bank nie cieszy się zaufaniem wśród Klientów Banków, nie jest utożsamioany z Bankiem a instytucją handlową, pracownicy kótrzy tam jeszcze pracują mają za zadanie sprzedawać. Sprzedawać wszystko co się da, a w szczególności produkty długo terminowe. Lokaty roczne, produkty hipoteczne, wszystko co zwiąże Cie z Bankiem na połowę towjego życia. Obserwując z boku to co dzieje się w owej instytucji nie mogę się doczekać inforamacji kiedy Pan Czarnecki wystawi ją sprzedaż. Jakieś dwa lata temu już pojawili się chętni, ale tak szybko się pojawili tak szybko zniknęli. Za jakiś czas - może pół roku, może rok - znów pojawią się potencjalni Klienci ale teraz już znacznie łatwiej będzie można sprzedać instytucję która posiada bokaty portfel Klinetów związanych z Bankiem kredytem hipotecznym, produktami inwestycyjnymi 15 - sto letnimi. Czy to już zaczyna układać się Wam w całość ??? Czy rozumiecie już dlaczego proponowane są wam produkty długoterminowe ?? Tak jak ta instytucja tak ty potencjalny kliencie zostaniesz sprzedany .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zastanawiający Getin Noble Bank - na papierze razem, przed kli... IP: *.centertel.pl 12.01.10, 14:54 ostatnio dużo czytam o tym połączeniu getinu z noble, myslicie ze to wyjdzie na dobre?? prosze o wasze zdania? myślałem cały czas żeby założyć e-getin i nie wiem w końcu czy zakładac czy nie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanka Re: Getin Noble Bank - na papierze razem, przed k IP: *.icpnet.pl 13.01.10, 15:31 Ja tam nie spodziewałam się jakiś drastycznych zmian. Raczej powoli będą wprowadzać innowacje, ale raczej na korzyść Klientów. Także się o swoje konto nie martwię.mam to internetowe i jestem zadowolona. także polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romanov Re: Getin Noble Bank - na papierze razem, przed k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.10, 17:22 ograniczenie kosztow, przy calkiem porzadnych i tak wynikach, to musi wyjsc na dobre. a odnosnie e-getin, to jest calkowicie bezplatny, wiec nie ma sie nad czym w sumie zastanawiac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justynka Getin Noble Bank - na papierze razem, przed kli... IP: *.icpnet.pl 12.01.10, 14:58 Banki nie są instytucjami charytatywnymi :) więc nie wiem o co taki szum. Przecież wiadomo, że musza zarabiać, bo to biznes. Ja mam konto w getinie od jakiegoś czasu i nie narzekam. Wszystko robię przez internet - więc do oddziałów nie chodzę nawet. a prowadzenie konta mam za darmo. Prawda jest taka, że jak sie chce to do każdego banku można przyczepić łatkę, bo jeszcze się taki nie narodził... wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała mi Getin Noble Bank - na papierze razem, przed kli... IP: 193.201.167.* 12.01.10, 15:12 No tak, wszystko się zgadza, ale są Banki i są ParaBanki, a Getin Noble Bank jest ParaBankiem lub jak ktoś woli PółBankiem. Ni to Bank ni sklep z produktami bankowymi. W dokumentach widnieje jako Bank, jednak ludzie - kadra zarządzajaca jaka tam pracuje i "zarządza" ludzmi świadczy o tym, iż nie jest to Bank, a "Zielona Budka - osiedlowy zieleniak" z wpłatami i wypłatami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iks Re: Getin Noble Bank - na papierze razem, przed k IP: 212.191.130.* 12.01.10, 16:33 "mała mi" bredzisz w każdym komentarzu.Chyba jesteś pracownikiem innego banku.Każdy bank chce związać klienta na jak najdłużej i nie niuchaj w tym niczego nadzwyczajnego.Czy wg ciebie bre bank,multibank,mbank i inne to są banki czy parabanki? Jeśli uważasz że banki to wejdź na strony: www.mstop.pl lub www.nabiciwmbank.pl itp i poczytaj sobie trochę co robią twoje banki.Na marginesie w ostatnich miesiącach wiele banków(parabanków)odwaliło niezłe numery.Prawda jest taka że banki chcą wydoić każdego klienta, ubogiego z kilku złotych a bogatego z milionów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liberał. Getin Noble Bank - na papierze razem, przed kli... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.10, 16:39 I co w tym dziwnego. Dla przykąłdu BRE dla młodych mas ma mBank a dla nieco bogatszych Multibank (z segmentem Aquarius dla bogatych). Każdy bank zabiega o klienta w różnych segmentach. Wiele korporacji tak robi, np. koncerny motoryzacyjne mają kilka marek tańszych i droższych i ekskluzywanych (np. Skoda - Volkswager - Audi), koncern ten sam a segment rynku inny. Artykuł z cyklu "o czym pisać jak nie mam o czym pisać". Odpowiedz Link Zgłoś
gnago Getin Noble Bank - na papierze razem, przed kli... 12.01.10, 17:00 "złożył wtedy ważną deklarację: bank będzie komunikował się z klientami uczciwie - bez gwiazdek i haczyków." Z wylotem lufy na wprost nosa bankowca. Tak to prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarko Getin Noble Bank - na papierze razem, przed kli... IP: *.as.kn.pl 12.01.10, 17:24 Mysle ze to bardziej chodzi o redukcje kosztow, dla klienta czy getin noble jest razem czy osobno nie ma znaczenia, moze wplynac tylko w przyszlosc na plus ze wzgledu na nowe konkurencyjne produkty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Połączyć aby wycyckać ludzi w podnieść opłaty. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.10, 21:23 Zlikwodowano Metrobanku a pozostał DomBank. Ciekawe czemu wyższą opłatę za zmianę waluty spłaty kredytu, obowiązującą z resztą też od niedawna w Metorbanku przeszczepiono do DomBanku a nie odwrotnie, skoro to DomBank pozostał? Fuzję wykorzystano do wprowadzenia opłaty 1% za bezpośrednią spłatę w walucie. O sprawie głośno było na KupFranki.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klientdombanku A miałobyć tak pieknie tylko dla kogo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.10, 21:33 Dombank ma najwyższe spready zatem aby ludzie nie mogli korzystać z rekomendacji KNF i spłacać samodzienie przy okazji fuzji wprowadza gigantyczna opłatę dla tych co mogą i by chcieli sami spłacać we frankach. Klienci walutowi płacą więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
aaron.felb Re: Getin Noble Bank - na papierze razem, przed k 13.01.10, 08:23 jako akcjonariusz od dłuższego czasu obserwuję rozwój holdingu i cieżko wskazać na lepiej rozwijający się podmiot finansowy w Polsce. Nie ma co ujadać trzeba wspierać polskie instytucje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bruce Tea Getin Noble Bank - obniżenie standardów IP: *.chello.pl 15.09.10, 13:01 Niestety po połączeniu Getin z Noble najwięcej stracił Noble (i jego klienci oczywiście). Noble Bank kierował ofertę do klientów o wyższych dochodach i nastawiony był, w przypadku kredytów hipotecznych, na umowy o dużej wartości. Niestety po połączeniu jakość obsługi i standardy zostały "zrównane w dół", czyli do standardów Getin. Po połączeniu w banku panuje totalny bałagan. Nagminne jest gubienie przez pracowników dokumentów klientów. Przykładem niech będą ostatnie ubezpieczenia nieruchomości przymusowo nakładane przez bank. Bank wysyłał pismo, w którym informował klientów, że nie ubezpieczyli swojej nieruchomości od ognia itp. Bank więc nakładał swoje ubezpieczenie (ok. 4 razy droższe od stawek rynkowych). Nie musze dodawać, że dotyczyło to w większości klientów, którzy ubezpieczyli swoją nieruchomość i dostarczyli je bankowi w wymaganym terminie."Dzięki" bankowi nieruchomość więc została ubezpieczona dwukrotnie, za co oczywiście zapłacił klient. Ostatnio jakoś strasznie irytują mnie praktyki niektórych banków. Piszę o GetinNoble, bo sam jestem ich klientem - ale już nie długo. Oliwy do ognia dolała sprawa Pana Grzesika. Zainteresowanych odsyłam do artykułu w GW: Tekst linka Podsumowując, wizerunek banku GetinNoble oraz zasady jakimi się kieruje, to w mojej opinii jedne z najgorszych na rynku. Bank działa bardzo agresywnie, za tym idą dobre wyniki finansowe. Ja jednak jego akcji nie kupię - nie odpowiada mi taki model biznesu, wolę organiczny wzrost, a nie strategię "hit and run". Również z punktu widzenia klienta, GetinNoble to po prostu katastrofa. Szczerze nie polecam GetinNoble. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzisiaj Re: Getin Noble Bank - na papierze razem, przed k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.10, 18:40 Omijać szerokim łukiem ten bank szczegóły na: www.forum-kredytowe.pl/tematy3/bank-ubezpieczyl-samochod-bez-mojej-zgody-vt14884.htm Odpowiedz Link Zgłoś