Dodaj do ulubionych

Jak żyją najbogatsi ludzie świata? Nad wyraz sk...

IP: *.range86-163.btcentralplus.com 03.04.10, 15:44
Przecież to jasne! Ludzie na poziomie nie obnoszą się ze swoim
bogactwem tylko wiedzą! Jak daleko do nich tzw. nowym ruskim czy różnym
polskim Rydzykom religii czy biznesu? Siano z butów wyłazi Doktorze
Dyrektorze, buractwo rebe Abramowicz!
Obserwuj wątek
    • Gość: Mik Jak żyją najbogatsi ludzie świata? Nad wyraz sk... IP: 217.17.40.* 03.04.10, 15:44
      Śmiem twierdzić, że właśnie taki typ przedsiębiorcy - oszczędzający
      na sobie - jest szczególnie predystynowany do zbudowania sobie
      sukcesu pracą własnych rąk. Nastawienie takie jest bezcenne w
      początkowej fazie prowadzenia biznesu, kiedy trzeba dużo łożyć -
      pieniędzy i własnego wysiłku, i uwazać, by nie przeinwestować albo
      nie przejeść wypracowanych pieniędzy.
      Taki szef to też skarb. Po prostu daje dobry przykład i może
      egzekwować oszczędności w firmie bez hipokryzji. Nawet jeśli są
      cięcia czy zamrożenia płac, to szef taki nie budzi zawiści obijając
      się swoim ferrari. Skromność w świecie nachalnej autopromocji jest
      towarem bezcennie rzadkim.
      Żeby było jasne - nie kadzę sobie, tylko piszę jako były 1-szy
      pracownik szefa, który ma dziś firmę 20-osobową. Odszedłem gdy
      firma liczyła 10 osób, by się rozwijać w kierunku, w którym mój
      szef nie chciał, w przyjacielskiej atmosferze.
      • ipta Re: Jak żyją najbogatsi ludzie świata? Nad wyraz 03.04.10, 15:56
        Jak sam zarabiasz to daj tez zarobic innym.
        A wszyscy beda zadowoleni
        Pieniadz ma to do siebie ze musi byc w ruchu
        • Gość: kkk przecież jest w ruchu - inwestuje w spółki IP: 217.168.129.* 05.05.10, 15:40
          więc daje zarobić... ich pracownikom chociażby.
      • Gość: ja Z pewnoscia szef-czub to skarb IP: *.adsl.inetia.pl 03.04.10, 16:06
        Ja panie Kowalski jezdze 15-letnim volvo, a panu sie podwyzki zachciewa zeby sobie nowe punto kupic?!!
        • Gość: .. Re: Z pewnoscia szef-czub to skarb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.10, 16:53
          modny polski szef jezdzi porsze z lizingu na 10 lat, placi ludziom
          1200 brutto i dyma kontrahentow gdzie tylko jest okazja
          • Gość: potencjalny bogacz Ha ! Mam zadatki na miliardera ! IP: *.chello.pl 03.04.10, 17:20
            sprzedałem Poloneza na gaz, bo to była zbytnia ekstrawagancja

teraz jeżdżę rowerem do pracy

chodzę w butach za 20 zł i już mi przecierają się podeszwy, ale jak jest sucho to nawet nie podciągają wilgoci do środka, więc nie mam zamiaru ich wyrzucać tylko dlatego, że kilka dni w roku mam mokre skarpetki

• Gość: Miliarder O to to to! Gratuluję Ci IP: *.ists.pl 03.04.10, 22:05
              Ja to samo.

W Polsce trzeba być ascetą.
            • zigzaur Re: Ha ! Mam zadatki na miliardera ! 05.04.10, 11:52
              Więcej wydasz na skarpetki niż zaoszczędzisz na butach.
              Wydasz także na leczenie.
              Jak oszczędzać, to z głową.
          • Gość: gosciowa Re: szef gbur i chamus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.10, 19:49
            Gość portalu: .. napisał(a):

> modny polski szef jezdzi porsze z lizingu na 10 lat, placi ludziom
            > 1200 brutto i dyma kontrahentow gdzie tylko jest okazja

a przy kazdej okazji nadyma sie jak balon i wylicza kim jest w
            biznesie, ile ma nieruchomosci i gotowki. Leczy kompleksy, kompleksy
            polski gbur.
            • zigzaur Słowo "gbur" znaczy po kaszubsku 05.04.10, 11:53
              "gospodarz", "rolnik" - osobę posiadającą morgi.
          • Gość: Szef Re: Z pewnoscia szef-czub to skarb IP: *.chello.pl 03.04.10, 20:05
            Maksymalny okres leasingu to 5 lat (60 miesięcy)
          • Gość: stefan Re: Z pewnoscia szef-czub to skarb IP: 213.108.152.* 03.04.10, 21:35
            Gość portalu: .. napisał(a):

> modny polski szef jezdzi porsze z lizingu na 10 lat, placi ludziom
            > 1200 brutto i dyma kontrahentow gdzie tylko jest okazja

a zebys wiedzial, mieszkam kolo takiego, w warsztacie u niego robia jacys
            azjaci i postsowieci (oczywiscie nielegalnie), bo jak pracowali Polacy to
            nie placil im ZUSu (swoich podatkow tez nie placil), posiedzial nawet
            troche ale wyszedl i dalej to samo. Ale jak w nocy podjezdza swoją
            furmnanką (na niemieckich blachach, tam tansze ubezpieczenie i leasing) to
            zimny łokiec i muzyka na ful, zeby całą wieś obudzić
            • Gość: xxx Najmłodsze VOLVO 240 może mieć 17 lat.... IP: *.home.aster.pl 03.04.10, 21:43
              artykuł przepisany sprzed kilku lat i nawet dat produkcji się sprawdzić nie
              chciało...
              • stuntman-mark Re: Najmłodsze VOLVO 240 może mieć 17 lat.... 31.05.10, 11:51
                nawet 17-letnie Volvo może być ekskluzywnym samochodem o ile jest
                dobrze utrzymane
    • Gość: dorcia Jak żyją najbogatsi ludzie świata? Nad wyraz sk... IP: *.gate.cable.virginmedia.com 03.04.10, 15:51
      No i dobrze, przecież nie każdy kto jest bogaty ma za przeproszeniem nasrane w
      głowie, a poza tym to juz starsi ludzie, przeciez nie beda sie bawic na
      jachtach i w dyskotekach, czy wymyslac inne fanaberie. wystarczy im to co
      mają, tak przynajmniej wynika z artykułu. im po prostu wystarczy to, że nie
      martwią sie o to czy wystarczy im na jedzenie...zapewne po smierci przepiszą
      majątek rodzinie albo na akcje charytatywne. gdybym ja miala tyle kasy to
      napewno kupilabym dom i wiele, wiele róznych rzeczy, ale skoro Ci ludzie maja
      juz swoje domy, w których byc moze mieszkaja całe zycie, to dlaczego mieliby
      go zmieniac? wazne, ze są tam szczesliwi i spelnieni. a kase mozna stracic w 1
      dzień...a teraz pół zartem, pół serio: moze po prostu boją sie, ze skończy im
      sie hajs jak zaczna wydawac na wszystko co najlepsze ;) ??
      • Gość: hx Re: Jak żyją najbogatsi ludzie świata? Nad wyraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.10, 18:35
        > dzień...a teraz pół zartem, pół serio: moze po prostu boją sie, ze skończy im
        > sie hajs jak zaczna wydawac na wszystko co najlepsze ;) ??

Niemożliwe żeby Buffetowi skończyły się pieniądze. W tej chwili ma 80 lat,
        zakładając że ma żyć do 120 (baaardzo optymistycznie :)), mógłby wydawać 100
        milionów miesięcznie przez resztę życia, czyli ~3 mln dziennie :)
      • zigzaur Bo do bogactwa dochodzi się przez oszczędność. 04.04.10, 09:08
        Paul Getty, miliarder naftowy, w swojej rezydencji zamontował automat
        telefoniczny. Dla gości, którzy chcieli okazyjnie zadzwonić (to było w czasach
        przedkomórkowych).

W 1989 odwiedził mnie kuzyn z USA, przedsiębiorca. Stary człowiek
        W pewnej chwili, gdy upuścił w jakimś empiku bilon, to schylił się i pozbierał.
        Za chwilę to samo przydarzyło się pewnemu nastolatkowi. Ten pieniążki
        potraktował "z kopa".
    • Gość: s Re: Jak żyją najbogatsi ludzie świata? Nad wyraz IP: 85.222.87.* 03.04.10, 15:52
      a co ma byc wyznacznikiem tego poziomu? to po co ta kase zbiera? taka kase sie
      zbiera tylko dla wladzy. wole jak ktos pracuje zeby miec wygodniejszy dom, bo to
      ludzkie w sumie, niz po to zeby miec jak najwiecej wladzy nad innnymi. lenin tez
      na pryczy spal. mial ciekawsze zabawki.
      • Gość: Jonek Re: Jak żyją najbogatsi ludzie świata? Nad wyraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.10, 16:23
        Odpowiedź na twoje pytanie jest dość prosta. Ci ludzie lubia robic to, co robią - czy sa to meble, czy pieniądze. Ponieważ im sie powiodło, mają bardzo dużo pieniędzy. I dalej robią to, co robią.
        To tylko biedacy uważają, że praca jest po to, by zarobic na życie - tak, jak na filmach z Hollywood, gdzie bohater po zdobyciu kilku milionów $ pławi sie gdzieś na Karaibach. Ci wymienieni w artykule (a można by dodać do nich także Johna Rockefellera, który bedąc najbogatszym człowiekiem świata do końca życia mieszkał w małym domku, który sam zbudował jak miał dwadzieścia kilka lat) odkryli, ze bardziej od nieróbstwa i popisywania się kasą wolą pracować.
        • Gość: s Re: Jak żyją najbogatsi ludzie świata? Nad wyraz IP: 85.222.87.* 03.04.10, 16:35
          to ze ktos lubi robic meble jest zrozumiale i moze zarabiac przy tym wiecej
          nawet niz potrzebuje. tak jak niektorzy maja w zyciu szczescie i talent maja
          mozliwosc zespolic z duza kasa, jak wielcy rezyserzy.

ale miliardow sie nie zarabia przez dzialalnosc hobbystyczna. to ze lubi robic
          pieniadze miiarder to ja sie domyslam. nie robi ich zapewne mimo swojego
          obrzydzenia. tylko jest w tym raczej cos ze zboczenia w lubieniu sie w
          puchnieciu cyferek na koncie.
          • Gość: encepence Re: Jak żyją najbogatsi ludzie świata? Nad wyraz IP: *.ramtel.pl 03.04.10, 19:40
            Oni nie lubią patrzeć jak im puchną cyferki na koncie. Oni lubią zarządzać
            setkami ludźmi, lubią otwierać fabryki na dziewiczych rynkach, lubią podejmować
            ryzykowne decyzje inwestycyjne i patrzeć, jak się udają. A że skutkiem tego
            udawania jest przyrost kasy...
    • Gość: qnk Proszę do tej listy dopisać... IP: 79.139.10.* 03.04.10, 15:57
      ...Sknerusa McKwacza.
    • Gość: paul mark von ... Jak żyją najbogatsi ludzie świata? Nad wyraz sk... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.10, 16:02
      Co to ma być?
      Krypto reklama coli frytek?
      Pierwszym priorytetem jest zdrowie i dobre samopoczucie.
      Zaraz potem jest parę groszy.
      By było na cygara chateau lafite czy Rolls Royca.
      I takie gadaniem tych którzy mają parę razy po parę groszy,to kpina z tych
      którzy nigdy nie zrealizują swych czasem skromnych marzeń.
      To zagranie pod publiczkę i zabieg socjotechniczny by nienawiść do ludzi
      zamożnych minimalizować by nie przerodziła się w czynną agresję.
      Czego sam wielokrotnie doświadczyłem.
      W tym zdziczałym zdegenerowanym kraju bycie arystokratą okupione jest schamieniem.
      Tu "elity" to prostactwo w stylu rosyjskiego chłopa pańszczyźnianego.
      Konsumując bażanta z truflami w śmietance zapewniam was drogie chamy pieniądze
      zwłaszcza w waszych kieszeniach są zupełnie faux pas .
    • Gość: moonshine za to polscy uwlaszczeni publicznym majatkem IP: *.dc.dc.cox.net 03.04.10, 16:13
      oligarchiwie-zlodzieje zyja po krolewsku.
      • Gość: Miliarder Nic dziwnego... IP: *.ists.pl 03.04.10, 22:12
        Przecież to jest państwo agentów i złodziei...

W Polsce zwykły człowiek musi być ascetą.
    • Gość: BIG BOSS Bez sensu IP: *.adsl.inetia.pl 03.04.10, 16:15
      A po co im te pieniądze? Ja wolałbym jednak jeździć S klasą, nie dość, że
      bezpiecznie to jeszcze wygodnie do tego.

Oni przeginają w drugą stronę po prostu, gdzie jest środek, gdzie są normalni
      ludzie?
      • Gość: Woland211 Re: Bez sensu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.10, 17:56
        Przecież to jedno wielkie kłamstwo. Sciema dla tłuszczy, żeby się
        dowartościowali. Szef Ikei żyje w luksusie a cała akcja związana z jego
        skromnością to czysty PR. Naprawdę trzeba być naiwnym, żeby wierzyć w te bajki.
        • Gość: Prius SCIEMA IP: *.anonymouse.org 04.04.10, 01:52
          super sciema. non stop slysze w USA jak to Larry P. I Sergey B.
          dbaja o srodowisko jeżdżac Priusami (a nie lambo lub ferrari).
          Nie powiedzieli tylko, ze jak sobie lataja na imprezy wlasnym Boeingiem to efekt
          zanieczysczenia za jednym przelotem jest taki jakby cala krzemowa dolina zaczela
          jezdzic lambo!

SCIEMA DLA HARUJACYCH ROBOLI.
        • Gość: czy ja wiem.... Re: Bez sensu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.10, 10:41
          Dom Buffeta widziałam na własne oczy. Jeśli by go postawić w Polsce, to byłby
          niezły wypas, natomiast jeśli chodzi o warunki miejscowe, to taka sobie zwykła
          chałupka. W okolicy są większe i bardziej odbajerzone. O hamburgerach nic nie
          wiem, więc się nie wypowiadam.
      • Gość: Miliarder Nie rozumiesz? IP: *.ists.pl 03.04.10, 22:19
        Oni chcą zapewnić sobie dobre życie po śmierci.

A tam - na tamtym świecie - wiadomo, Pan Bóg faworyzuje biedaków.

I Oni chca oszukać Pana Boga.

Ale nic z tego - piekło czeka. Na agentów i złodziei - piekło czeka.

Z tego wniosek, że jednak korzystniej być biedakiem.

Tym bardziej, że w tym kraju o to nietrudno.

Bo w tym kraju zwykły człowiek musi być ascetą.
    • Gość: Domownik Jak żyją najbogatsi ludzie świata? Nad wyraz sk... IP: *.aster.pl 03.04.10, 16:20
      U nas każdy dorobkiewicz robi się na milionera,wystarczy popatrzeć w
      Warszawie.W Polsce jeszcze wiele pokoleń minie, zanim zaczniemy
      rozumieć, co to jest bogactwo. Do pieniędzy trzeba dorosnąć.
    • Gość: sfsdf Jak żyją najbogatsi ludzie świata? Nad wyraz sk... IP: *.nplay.net.pl 03.04.10, 16:35
      to nbie jest fanaberia tylko zwykłe skąpstwo. Sami maja kupe kasy to czemu nie
      dadza zarobic innym!?
    • Gość: biedak Re: Jak żyją najbogatsi ludzie świata? Nad wyraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.10, 16:36
      volvo 240 gl to juz od 25 lat nie produkuja, takze artykul ma troche
      przeterminowane informacje;
      to tak jak powiedziec ze premier Pawlak jezdzil tylko Polonezem (a
      za warszawa przesiadal sie w mercedesa w rzeczywistosci)...
      • Gość: LSD Re: Jak żyją najbogatsi ludzie świata? Nad wyraz IP: 83.251.94.* 03.04.10, 16:55
        Ale on ma kombi. Z 1993. Sedana przestali produkowac wczesniej. Czyli volvo 245.
        Tak jak IKEA to 245 to symbol:-)
    • allerune Jak żyją najbogatsi ludzie świata? Nad wyraz sk... 03.04.10, 16:50
      "Podobnie jak Buffett, nie posiada on jachtu ani prywatnego odrzutowca,"

no i wtopa panie "dziennikarzu", prywatny odrzutowiec to ulubiona zabawka
      Buffeta, chwali się nią nawet na swoich wykładach :)
      • Gość: pch Re: Jak żyją najbogatsi ludzie świata? Nad wyraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.10, 18:04
        Wynajmuje, nie posiada (NetJets).
        • allerune Re: Jak żyją najbogatsi ludzie świata? Nad wyraz 03.04.10, 18:50
          nie wiem jak to jest dokładnie zorganizowane, ale słuchałem go i powiedział coś
          takiego:
          "jestem taki jak wy, jem to samo co wy, ubieram się tak samo jak wy, mieszkam w
          domu, w którym każdy z was mógłby mieszkać, jedyne co nas różni i co zawdzięczam
          swoim pieniądzom to sposób podróżowania"

czyli wykorzystał pieniądze, żeby sobie podróżować :) wynik jest podobny
    • gniewkosynrybaka na szczescie to wszystko bzdury dla biednych... 03.04.10, 16:51
      mydelnie oczu i wciskanie kitu. Aprilis juz sie skonczyl!
      • Gość: Miliarder Nieprawda to prawda IP: *.ists.pl 03.04.10, 22:26
        A ja to co?

Miliarder a jeżdżę starym tramwajem od 51 lat, bo taniej wychodzi.. A
        najczęściej chodzę na piechotę.

Jem suchy chleb raz na miesiąc i kefirek raz na dwa.

Chodzę w lekko dziurawych butach od 10 lat tych samych i nie narzekam na mokre
        skarpetki.

Za to mam bardzo przewiewne ubranie, znakomite latem.

I co, nie oszczędzam?

Oszczędzam.

W Polsce zwykły człowiek /nie agent i nie złodziej/ musi być ascetą.
    • Gość: FFRREEDD Jak żyją najbogatsi ludzie świata? Nad wyraz sk... IP: *.251.225.149.threembb.ie 03.04.10, 16:55
      Zdrowe podejście do życia...w Polsce "Postaw się a zastaw się"...
    • Gość: Wojtek Jedna wielka BZDURA !!! Jak żyją najbogatsi ludzie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.04.10, 17:00
      Ale to piarowska bzdura... :-) Oczywiście, że Buffet ma prywatny
      odrzutowiec (kupił nawet całą firme która je obsługuje) i poza
      skromnym domkiem posiada jeszcze 20 innych domów tylko w USA...
      jednocześnie też zatrudnia armie PRowców którzy zlecają gazetą
      pisanie takich bzdur. Jak cała reszta bogatych. Ludzie po prostu
      lubią czytać takie bzdury. Nikt nie pomysli że ten człowiek traciłby
      wiecej pieniędzy na oszczedzanie niż korzyść z tego wynikająca. Na
      godzine zarabia ponad 1 milion dolarów więc jezdzenie miejskim, albo
      latanie ekonomiczną to strata czasu!
      • Gość: [...] Re: Jedna wielka BZDURA !!! Jak żyją najbogatsi l IP: *.adsl.inetia.pl 03.04.10, 17:48
        Gdzie ta bzdura? Jak kupił firmę lotniczą, to po to, by zarobić, a nie żeby obsługiwała mu jego jedną maszynę. Zresztą prywatny odrzutowiec to nie jest fanaberia, tylko pożyteczna rzecz oszczędzająca czas pracy (przy takich dochodach zarabia na siebie). Nikt nie pisał ile ma domów, tylko w jakim mieszka. 20 domów kupuje się po to, by zarobić. Jak kupi sobie browar, to też nie po to by się piwa napić, tylko by zyskać na tej transakcji.

• Gość: motoguru Re: Jedna wielka BZDURA !!! Jak żyją najbogatsi l IP: *.chello.pl 03.04.10, 19:33
        mylisz się , przynajmniej co do właściciela ikei, wejdz sobie na dagarneuheter, wpisz jego nazwisko w wyszukiwarke i poszukaj sobie fotek jak gostek jezdzi w metrze i podobne. i z jego volvo rowniez jest to prawda. ale tam jest taki kraj i nikogo to tam nie dziwi.
      • Gość: Miliarder Jego ta pozorna bida neiźle kosztuje... IP: *.ists.pl 03.04.10, 22:08
        W Polsce trzeba być ascetą.
      • Gość: usak Re: Jedna wielka BZDURA !!! Jak żyją najbogatsi l IP: *.asm.bellsouth.net 04.04.10, 01:58
        >latanie ekonomiczną to strata czasu!

Jeszcze nigdy nie zdarzylo mi sie, zeby businessowa przyleciala duzo
        wczesniej od ekonomicznej.
        :-)

• Gość: tk Re: Jedna wielka BZDURA !!! Jak żyją najbogatsi l IP: *.chello.pl 05.04.10, 00:26
        zlecają gazetą powiadasz...
    • Gość: Zaloguj się Re: Jak żyją najbogatsi ludzie świata? Nad wyraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.10, 17:49
      Bo tylko w Polsce i Rosji trzeba się "pokazać".
    • Gość: md Co za pierdoly IP: *.adsl.inetia.pl 03.04.10, 17:52

I po co komu pisanie takich bzur?
      PO ch...a taki klamliwy artykul.
      Tylko idiota moglby nie miec swojego samolotu, bedac miliarderem.
      Dla takich ludzi to sa zwykle narzedzia potrzebne do pracy ( i do pilnowania
      swego bogactwa, by mu nie rozkradli.

Od dluzszego juz czasu widze. jak to Gazeta.pl stacza sie. Jeszcze kilka lat ta
      droga i bedzie juz kolejny SUPER EXPRESS na rynku.
      HANBA.
      • Gość: Anders76 Re: Co za pierdoly IP: *.167.216.81.static.h.siw.siwnet.net 03.04.10, 18:53
        Posiadanie wszystkiego "wlasnego2 to tylko klopot. Te wszystkie
        razy, kiedy potrzebuje odrzutowca to go po prostu zamowi, tak samo
        jak inny samochod czy helikopter. A przewaznie tym ludzion praca
        pochlania tyle czasu, ze spacer do pracy jest im po prostu potrzebny.
        • czuk1 Re: Co za pierdoly 03.04.10, 19:03
          Nie sądzę by najbogatsi ludzie świata mieli powody i bodźce by być mocno
          zapracowanymi.
          Przecież nie pracują dla pieniędzy lecz pieniądze pracują dla nich.
          Przeszli Rubikon.
          Chyba się mylisz.
      • Gość: motoguru Re: Co za pierdoly IP: *.chello.pl 03.04.10, 19:35
        wlasnie dlatego ze pilnuja swojego bogatcwa - nie jezdza ferrari i inne - bo nie maja czasu na jezdzenie i kupowanie. sprawdz 3 posty wyzej, odpisałem.
        • Gość: usak Re: Co za pierdoly IP: *.asm.bellsouth.net 04.04.10, 02:12
          Wielu naprawde bogatych ludzi nie odczuwa potrzeby eksponowania
          swego bogactwa. Jezeli cos kupuja, to dlatego ze jest im to naprawde
          potrzebne, a nie po to, zeby pokazac, ze jest ich na to stac.
    • bacowa IKEA kupuje wyroby w Polsce za psie grosze 03.04.10, 18:01
      a ten gościu plecie o skromności; skromnie to żyją ci polscy pracownicy budujący jego majątek
    • ben.huur czyli kradna i morduja biednych dla przyjemnosci 03.04.10, 18:12
      i hucpy?
    • Gość: kozak Re: Jak żyją najbogatsi ludzie świata? Nad wyraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.10, 18:15
      tym bogolom to się już w dup...ach poprzewracało, panie !!
    • solarv Re: Jak żyją najbogatsi ludzie świata? Nad wyraz 03.04.10, 19:05
      Gość portalu: bidakalemądry napisał(a):

> Przecież to jasne! Ludzie na poziomie nie obnoszą się ze swoim
      > bogactwem tylko wiedzą! Jak daleko do nich tzw. nowym ruskim czy różnym
      > polskim Rydzykom religii czy biznesu? Siano z butów wyłazi Doktorze
      > Dyrektorze, buractwo rebe Abramowicz!
    • Gość: klasa średnia Jakbym miał 80 lat to też bym nie jeździł ferrari. IP: *.aster.pl 03.04.10, 19:21
      A raczej myślałbym nad wyborem modelu karawanu pogrzebowego, niestety. Ci
      ludzie dochodzili do fortuny całe swoje życie, gromadzili majątek, z którego
      nie korzystali. Pieniądze szczęścia nie dają, ale ułatwiają życie. Pieniądze
      zarabia się po to by je wydawać , a nie po to by kisiły się w banku na koncie.
      Podnoszenie standardu życia własnego, swojej rodziny to normalna rzecz. Nie
      muszę kupować od razu pałacu w Wilanowie, wystarczy segment na osiedlu
      szeregowców, nie muszę jeździć maybachem z kierowcą , wystarczy nowe rodzinne
      volvo, nie potrzebuję prywatnego jachtu, wystarczą wczasy nad morzem
      śródziemnym. Ale jaki sens ma gromadzenie pieniędzy tylko po to by mieć na
      koncie kilkanaście zer, a mieszkać w 50 letnim domu, jeździć 20 letnim rzęchem
      i jeść gówniane żarcie z fastfoodów.
    • wielki_czarownik To po co im te pieniądze? 03.04.10, 19:26
      Mieć 50 miliardów zielonych po to, żeby mieć?
      • Gość: motoguru Re: To po co im te pieniądze? IP: *.chello.pl 03.04.10, 19:39
        żeby mieć, sztuka dla sztuki - masz 50 miliardów i co ? pomyśl sobie, że oddajesz coś co budowałeś całę zycie - dla nich to jak drugie dziecko - i umrą z tym majątkiem - będąc dumni, że mogli zrobić wszystko co dla niego najlepsze. nie masz własnej firmy - nie próbujesz nic z nia robić to tego nie rozumiesz. ja w tej chwili robie po 12-16 godzin żeby wszystko utrzymać, i im więcej kasy będę miał tym więcej będę miał pomysłów żeby ją zainwestować w rozwój / rozszerzenie działalności - i napewno w pewnym momencie nie powiem a pieprze to - i wezmę co swoje i nic mnie nie będzie obchodzić.
        • Gość: nickt Re: To po co im te pieniądze? IP: *.jn.lnet.pl 03.04.10, 20:18
          Rybaku - co tak leżycie na tej łódce byście sobie kupili większą
          łajbe. A po co? Jak to po co złowilibyście więcej ryb a później nowy
          duży kuter? A po co mi to? Jak to po co , moglibyście później kupić
          całą flote i mieć dużo kasy i leżećdo góry brzuchem. A co ja w tej
          chwili robie. To tak apropo tego ,że pracujesz 12-16 godzin
          miliony takich jak ty pracuje na takiego Bufeta a 99% straci swoje
          firmy wcześniej czy później - to jest kapitalizm ale zrozumiesz to
          jak dostaniesz zawału i go przeżyjesz. Zacznij czerpać prawdziwą
          przyjemność z życia.
      • fr000nc Re: To po co im te pieniądze? 03.04.10, 19:42
        Po pierwsze, to jedynie majątek pana B. jest szacowany na 50 mld.
        dolarów, co nie oznacza, że Pan B. ma te 50 mld. dolarów na koncie.

Te 50 mld. dolarów w jeden dzień przy niekorzystnych warunkach może
        się zmienić w 40 mld. Pan B. po prostu jest tego faktu świadom i nie
        potrzebuje posiadać niczego ponad to, co będzie mógł utrzymać z
        pensji kasjera w WallMart.

Ważne pytanie, na które człowiek powinien sobie odpowiedzieć, to "co
        zrobiłbym z 3 mln zł, gdybym wygrał w totka?". Jeżeli myślisz o
        towarach luksusowych i o tym, że nie będziesz już pracował do końca
        życia, to błąd - stracisz pieniądze i pozostanie tylko żal. Jeżeli
        myślisz o spłacie zobowiązań wobec banku i o tym, że w razie
        zwolnienia będziesz mógł spokojnie przeżyć jakiś czas z oszczędności,
        plus twoja emerytura jest z grubsza bezpieczna, to jest większa
        szansa, że te pieniądz na coś Ci się przydadzą.

Pan B. po prostu zna swoją wartość, nie ma kompleksów i ma
        ugruntowaną pozycję zawodową, co oznacza, że może pozwolić sobie na
        luksus nie posiadania towarów luksusowych.
        • wielki_czarownik Re: To po co im te pieniądze? 03.04.10, 21:30
          To nadal nie jest odpowiedź na pytanie. Po co się zarabiać jak dziki osioł, skoro można żyć na takim samym poziomie, ale o wiele spokojniej?
          • fr000nc Re: To po co im te pieniądze? 03.04.10, 21:43
            fakt :) Może niektórzy potrzebują zarobić miliardy, żeby żyć normalnie
            ?
    • hera9 Jak żyją najbogatsi ludzie świata? Nad wyraz sk... 03.04.10, 19:27
      tylko u nas i w Rosji,trzeba sie pokazac i to nawet wtedy,gdy lecimy na
      kredytach,ktore ciezko splacic.Glupota nie boli
    • Gość: mim Jak żyją najbogatsi ludzie świata? Nad wyraz sk... IP: *.devs.futuro.pl 03.04.10, 19:34
      Skąpstwo?
      Zabiorą sobie do grobu?
      Charytatywność to dla nich obce pojęcie?
      • Gość: ja Re: Jak żyją najbogatsi ludzie świata? Nad wyraz IP: 212.180.139.* 03.04.10, 19:43
        a słyszałeś o fundacji gatesa i buffeta?

pl.wikipedia.org/wiki/Bill_&_Melinda_Gates_Foundation
        • Gość: my Re: Jak żyją najbogatsi ludzie świata? Nad wyraz IP: *.shr.phx3.secureserver.net 03.04.10, 22:09
          Żydowskie fundacje charytatywne to dopiero obraz hucpy, szowinizmu i zakłamania.
          Dla swoich sponsorowanie najlepszych szkół i stypendiów, dla gojów co najwyżej
          propagowanie masowej aborcji (jak wyżej wymieniona). O czym ty w ogóle piszesz,
          nieszczęśniku. Bernie Madoff, a wcześniej setki innych grandziarzy finansowych z
          okolic wschodniego wybrzeża, też mieli swoje super fundacje "charytatywne".
          śmiech na sali.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka