Dodaj do ulubionych

Prezes PKP InterCity: To my oberwaliśmy najmocniej

11.01.11, 06:41
"kryzys wizerunkowy"???? o czym ten gościu bredzi....
Obserwuj wątek
    • cyklina-klimkiewicz Prezes PKP InterCity: To my oberwaliśmy najmocniej 11.01.11, 07:56
      To widać, to słychać, to czuć, a jak było,tak jest. B.Klimkiewicz.
      • Gość: p odbudować wizerunek IP: *.pljtelecom.pl 11.01.11, 08:35
        jaki wizerunek :-)
        w 1998 roku pociągi warszawa-gdańsk jechał ok. 4h, teraz ok 6h.
        A to jest 300 km :-).
        Czas przejazdu samochodem: 5h - w tym 3.0h na trasie reszta w miasteczkach / wylotówkach korkach.

Koszty: warszawa-gdańsk - IC= 120 zł
        paliwo diesel: 5zł x 6l/100km x 300 km = 90 zł (a to duże auto, zeby paliło 6/100 m. miast.)
        paliwo benzywna 5zł x 8l/100km x 300 km = 120 zł (8l/100 w benzynie)

no + w samochodzie czasem jeździ więcej niż jedna osoba.

• bosman_maly Re: odbudować wizerunek 11.01.11, 08:56
          Gdy budżet dotuje drogi a od kolei pobiera VAT za opłaty - to czego się spodziewać?
          • Gość: m&k Re: odbudować wizerunek IP: *.pp.com.pl 11.01.11, 09:08
            cale szczescie ze na paliwo nie ma VATu i akcyzy bo by ci cie teza zawalila ;)
          • Gość: toja Re: odbudować wizerunek IP: *.olsztyn.vectranet.pl 11.01.11, 09:18
            a kolej zbiera cenę za bilety z tym dodantm watem.TYLKO POZEW ZBIOROWY przeciwko PKP i kolejny i kolejny i odszkodowania, nie zwroty za bilet, poprawią sytuację.I ciachnąć winnych po premii, kary dla winnych, aż do wyrzucenia z pracy. Wtedy, kiedy ludziom zachce się chcieć- dopiero się poprawi.
            • Gość: franek Re: odbudować wizerunek IP: 46.112.118.* 11.01.11, 11:08
              W dobrze prowadzonych firmach nie wywala sie pracowników za cokolwiek, tylko przesuwa na inne stanowiska. Każdy pracownik przyuczony do firmy i znający jej problemy i jej ludzi jest cenny. Nowego, nawet genialnego trzeba długo przyuczać.
              Tak. że jak słysze te pełne gniewu, jedynie słuszne zalecenia aby wszystkich powywalac to wiem, że to wypowiedzi dyletantów. Stale wywalając kierowników i przuczonych pracowników niszczy się firmy.
              • Gość: Łobziak Człowieku, czasem się zwalnia całe działy IP: *.adsl.inetia.pl 11.01.11, 11:41
                i robi 95% czystki. Oto cała Twoja wiedza o HR.

Jeśli cały pion w strukturze zarządzania jest "chory" i audyty to potwierdzają, to nic nie da wymiana kilku osób i części kierownictwa. Ewolucja będzie trwała latami, a na to nikt nie ma czasu. Prościej i taniej jest zwolnić większość załogi pionu, zostawić kilku kompetentnych i perspektywicznych do przeszkolenia nowej załogi. Inaczej nowi którzy będą przychodzić, będą traktowani jako zagrożenie i albo się będą musieli przystosować do "starych" zasad, albo będą niszczeni. Szczególnie jeśli złe zarządzanie trwało latami i obejmowało wszystkich włącznie z wysokim kierownictwem działu.
          • jan12121 Re: odbudować wizerunek 11.01.11, 11:14
            Nie sądzę, żeby budżet miał wpływy z VAT na kolei, bo bilety mają 7%, a naliczony vat w kosztach 22%. Raczej to się znosi... No, może nie umieją odzyskać, to druga kwestia.
        • Gość: lola samochodem szybciej i taniej? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.01.11, 09:08
          a propos kosztów i „więcej niż jedna osoba“ - dokładnie! w Niemczech na przykład ludzie umawiają się jeszcze przez Internet na takie przejazdy na dłuższych trasach (coś jak np. www.carpooling.pl albo www.carpoolworld.com ) - też zamiast jazdy pociągiem, tylko że tam chodzi o wysoką cenę biletu na DB, nie o warunki albo czas przejazdu
        • Gość: TIVI Re: odbudować wizerunek IP: *.toya.net.pl 11.01.11, 09:47
          Zapomniałeś kolego o jednym...

W Inter City możesz poczuć "Prestydz byznes klasss", dostać ciasteczko i kawę. W samochodzie tego nie dostaniesz... :D
          • Gość: ziutek Re: odbudować wizerunek IP: *.morag.vectranet.pl 11.01.11, 10:06
            "kawę i ciasteczko"mówisz,a kiedys jechałem prywatnym autobusem Olsztyn W-wa ,to byla kawa albo herbata,gazety dawali do poczytania.A czas przejazdu o 1 godz. krótszy niż pkp.
            A co do tego typka co sie tłumaczy ,to takich pokrętnych odpowiedzi i "argumentów" to można się bylo spodziewać.Ci ludzi ,którzy zarządzają tymi spółkami ,nie potrafiliby zarżądzać budką z warzywami.Gonić ich do fizycznej pracy,niech od takich stanowisk zaczynają swoją pracę, a nie po znajomości ,dostaje pracę w kierownictwie.
            • zbig1113 Re: odbudować wizerunek 11.01.11, 15:29
              Ale facet jest licencjonowanym specem od coachingu, więc musi się znać. A nawet jak się nie zna, patrz zdanie wcześniej.
          • Gość: szpinak Re: odbudować wizerunek IP: *.man.poznan.pl 11.01.11, 11:01
            Odczułem ten "prestyż" w niedzielę: w składzie nie było wagonu, w którym teoretycznie miałem zarezerwowane miejsce, zamiast jechać w miarę nowoczesnym wagonem bez przedziałów, jechałem w zaniedbanym wagonie pamiętającym wczesne lata dziewięćdziesiąte. Komfort pełną gębą rodem z późnego PRL.

A pan prezes jakby się trochę myli: wciąż są sytuacje, że 5 minut po IC jedzie pociąg IR i z tego, co widziałem - w tym drugim, tańszym, były bardziej komfortowe warunki.

• Gość: mzb Parę wyjaśniej dla samochodziarza IP: *.128.14.218.static.crowley.pl 11.01.11, 10:21
          - Z Warszawy do Gdańska jest ok. 340 km, a nie 300
          - "Duże auto" to dla Ciebie chyba Toyota Corolla
          - 5h to czas do uzyskania w nocy poza sezonem, w wakacje ludzie potrafili i 12h jechać
          - DK7 to jedna z najniebezpieczniejszych i najbardziej męczących dróg w Polsce

No i najważniejsze, czego nie rozumie chyba większość osób:

Aktualny czas przejazdu pociągiem do Trójmiasta jest związany z remontami i modernizacją szlaku. Po zakończeniu remontów pociąg Pendolino z wychylnym pudłem będzie jechał ok. 2 godzin, klasyczny począg ok. 2,5h. Takiego czasu samochodem nie osiągniesz choćbyś się zesrał, szczególnie że przebudowa DK7 na drogę ekspresową S7 została czasowo zawieszona.
          • Gość: efferata Re: Parę wyjaśniej dla samochodziarza IP: *.range86-169.btcentralplus.com 11.01.11, 11:32
            - 40 km w te wewte nie ma znaczenia, bo nie o to km tu chodzi
            - kompleksy? Autor na pewno nie mial na mysli 3drzwiowego hatchbacka
            - w wakacje robimy kurs przecietnie raz na tydzien (cala rodzina ma swoje auta, rozne marki, same duze bo kazdy z nas ma tez swoje dzieci - chyba ze Touran to dla Ciebie lekki knypek). W wakacje przecietny czas jazdy to 6 godzin. Moj tata majacy juz niezla wprawe i rozeznanie potrafi trzasnac te trase w 4 godziny. Te Twoje 12 godzin to z sufitu wziete albo pyrkoczacym polonezem. I w ogromnych korkach, na przelomie turnusow. Poza sezonem wakacyjnym standard czasowy podobny - 5 lub 6 godzin.
            - D7 to jedna z lepszych obecnie drog, a juz po remoncie bedzie naprawde cacy. Poza tym czesc tej drogi do Gdanska to kawalek autostrady, wylotowka a potem od Plocka znow czysto. Czlowieku, czy Ty jechales w ogole Polska B? Przejedz sie kiedys do Lublina. Jeszcze do niedawna droga do Kielc to byla masakra. Poza Polska B nalezaloby moze wspomniec o dojezdzie do Wroclawia, ale doszly mnie sluchy ze ponoc sie poprawia. Wez, przestan narzekac.
            - modernizacja torow troche zajmie czasu. Jesli faktycznie bedzie mozna zrobic trase pociagiem w 2 godziny w przyzwoitych warunkach a nie sardynkowych i za przyzwoita kase - OK, bedzie powod do radosci. Ale poki co - teraz nawet nie probuj o tym marzyc. Przede wszystkim MOWIMY O TYM CO JEST TERAZ!
          • Gość: p :-) @mzb IP: *.pljtelecom.pl 11.01.11, 11:36
            1.
            hyundai fanta-fe - 6l/100km w diesel-u
            hyundai i30 - 4.5l/100km w diesel-u
            benzyna - to nie ja, to kolega, 7.5 skoda oktavia
            corolla - nie wiem, nie mialem corolli (troche za duzo plastiku w środku jak za te pieniądze + podobno awaryjna)

2.
            DK7 - tak masz rację. Już przejeżdzałem obok 5 wypadków na tej drodze. Dwa śmierelne (objazd)+ 3 czołówki (ruch wahadłowy).

Ja np nie rozumiem ludzi co tam gnają 140km/h - przecież średnia i tak wam wyjdzie 80 / 90. Więc pewnie takie prędkości to po to, żeby się wyszaleć.
            Czy sugerujesz, że powinno się zarzucić podróż samochodami?
            Ja uważam, że ludzie w końcu powinni zwracać uwagę na te takie słupki co stoją obok drogi. Jak to było... znaki drogowe. Mandaty powinny być 10 razy wyższe. Tzn, każdy punkt karny to 1000 zł . Punkty z drugiej połówki 24 - powinny być np po 3 tys.A u nas? Jazda bez uprawnień 500 zł. Tiry z litwy śmigają 120 po miasteczkach - bo 500 zł mandatu się opłaca zapłacić.
            Ale to zupełnie inny temat.

3.
            pendolino z wychylnym pudłem?
            Ja bym się przesiadł do pociągu, gdyby było tak jak w 1999, gdzie warszawa gdańsk jechało się 4h. Wysokąc cene zrekompensowała by mi możliwość flitrowania w jakąś pasażerką, lub - ponieważ mam już trójkę z przodu - dostęp do Internetu.
            Poza tym 120 zł nie zabija. Zabija jakość usługi.

4.
            pendolino z wychylnym pudłem?
            Podobno tory po tym remoncie nie będą przystosowane do tego typu pociągów - limit prędkości będzie wynosił 160km/h na całym odcinku. Także, może po następnym remoncie (za 50 lat).

pozdrawiam,
            a i b. lubię pociągi.
            Kiedyś nimi dużo podróżowałem.
          • Gość: Łobziak Co zmieni Pendolino? IP: *.adsl.inetia.pl 11.01.11, 11:48
            Dworce nadal będą brudne i zniszczone, personel chamski, nowe wagony zaniedbane, infrastruktura nieprawidłowo utrzymywana. Po ilu latach znowu nowe składy trafią na bocznicę, bo jakiś niekompetentny dureń nie będzie potrafił zadbać o ich przeglądy na czas, albo stwierdzi, że taniej zrobić rewizję 30-letnich wagonów?

Kolej TAK, PKP NIE! Ta firma jest "chora" aż do szpiku kości. Począwszy od kierownictwa skończywszy na robotniku torowym.
          • Gość: gosc Re: Parę wyjaśniej dla kolejarza IP: *.xdsl.centertel.pl 11.01.11, 12:23
            Ostatni raz pociągiem z Warszawy do Kołobrzegu jechałem w 2004 roku. Wyjazd z Warszawy - 21:30. Przyjazd do Gdyni (kurs był przez Trójmiasto) - 2:55. Remontów wtedy ze świecą szukać a i tak podróż trwała prawie 5,5h. W Kołobrzegu pojawiłem się ok 8:00. A Pendolino to jeszcze na polskich torach nie widziałem
        • Gość: MAC Re: odbudować wizerunek IP: 212.6.125.* 11.01.11, 10:59
          nic dodać nic ująć,
          koszty biletów rosną, czas podrózy rośnie.zmieniają się nazwy spółek ale wciąż obowiązuje jedna zasada. STARALIŚMY SIĘ JAK NIGDY, WYSZŁO JAK ZAWSZE.
          Kiedys z Poznania do Krakowa bezpośrednim pociągiem można było dojechać w 6h, dziś jest to już absolutnie niemożliwe. Najszybsze połączenia jakie można znaleźć są przez Warszawę. Ale niestety z przesiadką i nie wiem jak oni to robią ale nawet najlepszy super expres do Warszawy zawsze przyjeżdza spóźniony, przez to nigdy nie można zdążyć z przesiadką (nawet 1/2h potrafi się spóźnić. A na dodatek ostatnio zaczęli jeszcze jaja sobie robić. W czasie ostatniej podrózy przyszedł konduktor i obiecywał, że gdybyśmy się spoźnili choć to nie powinno mieć miejsca, to gdyby mój pociag do Poznania odjechał (planowo miałem 15minut na przeiadkę), to na pewno zaczeka na nas następny miedzynarodowy super express (odjeżdzający kolejne 10minut później). Wyskoczyłem pierwszy z pociągu i pognałem na peron gdzie stał ten obiecany super expres. (jakby ich na tym samym peronie nie mogli podstawić) Ale oczywiscie okazało się, że mogłem sobie tylko obejrzeć z ruchomych schodów jego światła końcowe. I żeby mi było weselej to jeszcze na następnym pociągu nowy bilet musiałem kupić, bo inna spółka.
          chamówa maksymalna. NO MORE PKP.
          • Gość: krakus marudzisz zamiast sprawdzić rozkład... IP: *.motorola.com 11.01.11, 14:23
            kliknąłem w rozkład:

Kraków-Poznań, 10 bezpośrednich pociagów dziennie (10 lat temu były może 2-3 dzienne), poranny i wieczorny TLK z czasem 6:34 i 6:19h /przez Łódź/, to jest nieźle.

Trasa przez Wrocław znacznie dłuższa, choć godzinny takt Kraków-Wrocław (IR/TLK) w tym rozkładzie też robi wrażenie.

Na pewno dużo, dużo można zrobić lepiej, ale też takie kryzysowe sytuacje dają okazję do zmian, więc oby całe to zamieszanie wyszło pasażerom na plus?
    • Gość: ABCDE Prezes PKP InterCity: To my oberwaliśmy najmocniej IP: 77.236.25.* 11.01.11, 08:16
      Proponuję temu panu zmianę pierwszej litery nazwiska z M na N i wtedy będzie to adekwatne do aktualnej sytuacji w jego firmie. A tak poza to typowy bełkot amatora na stanowisku.
      • Gość: krolik Re: Prezes PKP InterCity: To my oberwaliśmy najmo IP: 88.220.33.* 11.01.11, 09:59
        Tylko, ze to wlasnie nie jest amator. GM ma lata doswiadczenia w bankowosci inwestycyjnej, a nie w ministerstwie. Zatem zarzut "ad personam" jest nie na miejscu, bo nie wyobrazam sobie nikogo, kto wchodzac do PKP moglby zrobic porzadek w krotkim czasie.
        • b-tadek Re: Prezes PKP InterCity: To my oberwaliśmy najmo 11.01.11, 10:40
          Porządek na kolei to był, gdy nie było tak wybitnych specjalistów. 50 lat temu, podróż koleją z Warszawy do Gdyni trwała 3 godziny a nie 7 jak obecnie.
        • Gość: ax Re: Prezes PKP InterCity: To my oberwaliśmy najmo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 16:37
          >GM ma lata doswiadczenia w bankowosci inwestycyjnej

Złodziej dyplomowany?
      • Gość: Kamil Oroń Re: Prezes PKP InterCity: To my oberwaliśmy najmo IP: *.ip.netia.com.pl 11.01.11, 11:43
        Albo lepiej-niech sobie zmieni nazwisko z Mędza na Menda. Bo IC to MENDY!!!!!
    • Gość: miejscowy Prezes PKP InterCity: To my oberwaliśmy najmocniej IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.11, 08:17
      Jak zwykle wszyscy sa winni, tylko nie ci, ktorzy odpowiadaja za ten burdel. I taki cymbal, ma jeszcze czelnosc, publicznie klamac i bronic wlasnej dupy.! Dziki kraj.
      • Gość: gość teddi Re: Prezes PKP InterCity: To my oberwaliśmy najmo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 09:18
        Panowie za tej wrednej komuny za taki bajzel jaki miał miejsce w PKP poleciałyby głowy od
        góry do dołu,a w komitetach drzwi by się nie zamykały od skarżących się obywateli ,robotników etc.Dziś państwo kolesi steropianowych zapomiało o co walczył naród i próbują dalej ludziom
        wciskać kit.
        • Gość: wariat Re: Prezes PKP InterCity: To my oberwaliśmy najmo IP: *.subscribers.sferia.net 11.01.11, 09:28
          Hmm.., nie to żebym był jakimś zwolennikiem obecnych czasów, ale naprawdę wierzysz w to co napisałeś ? Pod koniec lat 80 jechałem pociągiem do Zakopanego w kilblu, czyli mniej więcej w warunkach jak obecnie. Dla Twojej wiadomości, nie tylko ja tak jechałem. Ludzie również wchodzili do wagonów przez okna.
          Może Ty w jakiejś innej Polsce mieszkałeś, bo taka sytuacja była nagminna, a protestów z tym związanych nie było żadnych.
          • Gość: gosc Re: Prezes PKP InterCity: To my oberwaliśmy najmo IP: 212.160.172.* 11.01.11, 09:40
            A czy pod koniec lat 80-tych była zakorkowana "zakopianka" i czy każda rodzina miała 1 lub 2 samochody osobowe? Jak tak było to faktycznie się nic w PKP nie zmieniło. Ale jeżeli pociągami jeździ teraz mniej ludzi niż 30 lat temu a syf taki sam to chyba w PKP jest jednak coś nie tak a tłumaczenie się brakiem pieniędzy to tylko przykrywka. I nawet żebyśmy mieli super tory, Pendolina, ICE czy Eurostary to z mentalnością ludzi, którzy tym sterują zawsze będziemy jechać w kiblu czy na stojaka na korytarzu (Im więcej ludzi upchanych do 1 wagonu tym większy zysk dla przewoźnika). Tylko kto ma te towarzystwo rozwalić skoro Czarek nic w tym temacie nie robi i dostaje kwiaty.
            • Gość: wariat Re: Prezes PKP InterCity: To my oberwaliśmy najmo IP: *.subscribers.sferia.net 11.01.11, 09:57
              Naprawdę zdaję sobie sprawę z tego jaka była ogólna sytuacja. Odniosłem się tylko do stwierdzenia dotyczącego rzekomych protestów, które pojawiłyby się na kolei w czasach komuny. Wtedy człowiek cieszył się, że dostał się pociągu i dojechał na miejsce i nie w głowie były jakieś tam protesty lub dochodzenie czyja to była wina.
              A burdelu który jest obecnie na kolei to chyba tylko prezesiny nie widzą bo i tak nią jeżdżą.
          • Gość: miejscowy Do wariata IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.11, 20:27
            Dobrze napisales. Pod koniec lat 80 tych. To juz byla prawie demokracja. Ta prawie demokracja, trwa do dnia dzisiejszego. Tacy jestesmy wolni, ze bandyci robia co chca.
    • z_uk NIe ma mowy o kryzysie wizerunkowym w firmie, 11.01.11, 08:21
      ktora praktyczne nie miala wizerunku zadnego. Poprawiac mozna cos co daje nadzieje na przyszlosc a spolki kolejowe w polsce to jeden z tych przykladow gdzie jedynym rozwiazaniem wydaje sie eutanazja.
      Sponsorowany artykul pana 'derektora' po 5 minutowym briefingu PR.
    • ulanzalasem Prezes PKP InterCity: To my oberwaliśmy najmocniej 11.01.11, 08:22
      Rozkład był znany, ale chyba były w nim błędy, skoro zapanował taki bałagan...
      - Błędów nie było. Uważam, że nowy rozkład jazdy jest lepszy niż poprzedni, bo nie ma przypadków, gdy dwa pociągi PKP InterCity i Przewozów Regionalnych w tym samym kierunku ruszają w odstępie kilku minut. Tworzeniem rozkładu zajmują się specjaliści, którzy robią to od lat. Prace nad rozkładem zaczęli już w kwietniu.

A może chodzi o to, że pociągi różnych przewoźników jak PHP IC i PR ze sobą bezpośrednio konkurowały? A teraz trzeba wybrać albo odpowiednia godzina albo tańszy przejazd?
      • zgr-edo dlaczego on jeszcze jest szefem Inter City ? 11.01.11, 08:29
        kiedy wpuszczą wreszcie na polskie tory niemieckie koleje ? dość mafijnych rządów
    • Gość: aaa Prezes PKP InterCity: To my oberwaliśmy najmocniej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 08:26
      "nie ma przypadków, gdy dwa pociągi PKP InterCity i Przewozów Regionalnych w tym samym kierunku ruszają w odstępie kilku minut" - Z Warszawy do Katowic jak najbardziej. Zdaje się że 18:30 i 18:35, ale dokładnie pamiętam tylko odstęp 5 minut. Trzeba jednak przyznać że ten pierwszy jest z rezerwacją miejsc i dwa razy droższy od drugiego, więc raczej ze sobą nie konkurują.
      • Gość: robuś Re: Prezes PKP InterCity: To my oberwaliśmy najmo IP: *.tktelekom.pl 11.01.11, 09:08
        z Poznania do W-wy, 06:25 jezdie IC o 06:30 InterRegio
    • Gość: LuriTuri Prezes PKP InterCity: To my oberwaliśmy najmocniej IP: *.aster.pl 11.01.11, 08:42
      Gratuluję panu Mędzy dobrego samopoczucia. Przez całe lata o różnych porach roku jeździłam pociągiem do Zagórza i do Krynicy. Od kilku lat nie jeżdżę. Pociąg do Krynicy, który podstawiano pusty na W-wę Wschodnią zaczął przyjeżdżać pełen pasażerów... z Gdyni. Wolałam nie ryzykować nocnej jazdy przez 11 godzin na stojąco i zaczęłam jeździć autobusem. W zeszłym roku w czasie powodzi zawalił się most i pociągów do Krynicy już pewnie nie będzie. W tej sytuacji - żadna strata. Rok temu zlikwidowano połączenie z Warszawy do Zagórza. Wtedy udało mi się dojechać nocnym pociągiem do Rzeszowa i dalej w Bieszczady autobusem. W tym roku nie ma nawet bezpośredniego pociągu nocnego z Warszawy do Rzeszowa. Wolałam nie ryzykować Sylwestra na dworcu i całą trasę odbyłam autobusem. Pociąg z W-wy do Gdyni jechał kiedyś 4,5 godziny. Ostatniego lata nocny pociąg jechał... 9 godzin przez... Bydgoszcz. Pojechałam autobusem. Niech pan Mędza poszuka sobie może jakiegoś innego, łatwiejszego zajęcia. Kolej w Polsce rozpada się od lat i gołym okiem widać, że wkrótce trafi ją szlag.
      • Gość: koko Re: Prezes PKP InterCity: To my oberwaliśmy najmo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 08:47
        Coś ty, Mędza będzie bredził o kryzysach wizerunkowych i dodatkowych punktach informacyjnych dopóki będą mu nakładać co miesiąc do koryta. Taki gościu wcześniej się nie podda, a o honorze czytał tylko w klechdach z przeszłości.
    • Gość: Pasazer Prezes PKP InterCity: To my oberwaliśmy najmocniej IP: 195.42.249.* 11.01.11, 08:45
      Gadanie bez sensu !!!!

Pzykład z wczoraj

Pociąg do Krakowa opóźnienie o 40 min czeka na skomunikowanie z pociągiem z Wrocławia który już jest opóźniony jak patrzyłem to 8sób się przesiadło !!!
      Oczywiście kolejne dwa które miały na ten sam tor wjechać też opóźnione do bydgoszczy i gorzowa po 25min bo teraz jest remont i jest mało torów.
      Ciekawe co na to Pan prezes oczywiście IC nie jest winne a ja bym powiedział głupota przez 8osób zostało opóźnionych 3 pociągi które też wiozły ludzi a część z nich gdzieś ma przesiadkę porażka powiedzmy 500osób spóźnionych przez 8 i to jest mądre w PKP.
      A odszkodowania , ja jestem w stanie zrozumieć że warunki atmosferyczne złe że pociąg się zepsół ale jak by to działo się sporadycznie a pozatym przykład powyżej jasno pokazuje jak działa PKP a takich przykładów są setki.
      • Gość: Antoni Re: Prezes PKP InterCity: To my oberwaliśmy najmo IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.11, 10:28
        Te 8 osób jak najbardziej miało w rozkładzie zagwarantowaną przesiadkę, dlaczego mieliby altruistycznie z niej rezygnować?
    • arvika Odszkodowania w Europie 11.01.11, 08:46
      Podajcie, dla uswiadomienia Polakow, jak wygladaja odszkodowania w innych krajach. Moj poczatek-
      Szwecja:
      1) Gdy pociag sie spozni wiecej niz 30 min - zwrot 50% ceny biletu
      gdy wiecej niz 60 min - zwrot 100%
      Zwrot w postaci bonu na nastepny bilet, wazny 1 rok.
      2) Natomiast gdy chcemy zwrot w gotowce to procenty zmiejszaja sie o polowe:
      opoznienie 30 min to zwrot 25% ceny
      opoznienie 60 min to zwrot 50% ceny biletu
      • Gość: puolalainen Re: Odszkodowania w Europie IP: 178.73.63.* 11.01.11, 10:43
        Korea Płn:
        jazda bez biletu: obóz koncentracyjny
        szczekanie, że pociąg się spóźnił: wp****l od milicji, dla bardziej opornych obóz
        • Gość: mzb Re: Odszkodowania w Europie IP: *.128.14.218.static.crowley.pl 11.01.11, 10:51
          W Korei Północnej pociągi nigdy się nie spóźniają :)
    • Gość: pubs Prezes PKP InterCity: To my oberwaliśmy najmocniej IP: 193.46.186.* 11.01.11, 08:52
      A gdzie w sondażu jest opcja "NIE" ?
    • l.kaganowicz Facet bredzi - winni wszyscy inni, tylko nie on !! 11.01.11, 08:55
      Ech, przydałby się nam premier Putin. Od razu Mędza, a może Nędza znalazłby odpowienie miejsce dla siebie.
    • Gość: Warszawiak Prezes PKP InterCity: To my oberwaliśmy najmocniej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 08:57
      KŁAMSTWO I OSZUSTWO ZARZUCAM MANIPULATOROM TANIEJ SENSACJI !! JAKBYŚCIE 3 LATA TEMU W LATO PRZESZLI SIĘ PO OLSZYNCE GROCHOWKSKIEJ TO TEŻ BYŚCIE ZOBACZYLI PODOBNĄ ILOŚĆ SKŁADÓW W TAMTYM MIEJSCU. PO PROSTU TE WAGONY SĄ NIESPRAWNE I CZEKAJA NA NAPRAWĘ !!! PRACOWAŁEM TAM W OKOLICY TO WIEM !!!
      AKURAT W TYM CZASIE TRAFIŁO SIĘ, IŻ JEST KRYZYS NA KOLEI PRZEZ ZŁY ZARZĄD I NAGLE TRZEBA JESZCZE DOBIĆ TRUPA PO PRZEZ TANIĄ SENSACJĘ ZROBIENIA ZDJĘĆ NIESPRAWNYCH WAGONÓW....
      SUPER !! GRATULUJĘ POCZUCIA OBIEKTYWNOŚCI I PRAWDY....
      -----------------------------------------------
      Polonia Warszawa

• Gość: ? Re: Prezes PKP InterCity: To my oberwaliśmy najmo IP: *.intercity.pl / 10.209.45.* 11.01.11, 09:01
        Ale warszawiaku

3 lata temu pociągi pospieszne miały po 10 wagonów

teraz mają po 3 wagony /obecna nazwa TLK, nie pospieszne, a jest ich o połowę mniej/...
      • Gość: gosc Re: Prezes PKP InterCity: To my oberwaliśmy najmo IP: 212.160.172.* 11.01.11, 09:51
        No chyba pan Mędza i tysiące innych osób po to biorą pieniądze żeby te wagony były w ruchu a nie zarastały trawą i stanowiły schronienie dla meneli. Zresztą na filmie nie były same 30-to letnie graty - były tez całkiem nowe wagony. No jeżeli tak PKP IC dba o swoje nowe wagony to ja już się martwię co się będzie działo z Pendolino za 1,5 mld PLN - to tak jakby kupić Ferrari i nie mieć kasy na przegląd :)
        • Gość: ax Re: Prezes PKP InterCity: To my oberwaliśmy najmo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 16:45
          Celem pana Mędzy jest MAKSYMALIZACJA ZYSKÓW, a nie wagony w ruchu.
    • Gość: kibuc Prezes PKP InterCity: To my oberwaliśmy najmocniej IP: 193.22.252.* 11.01.11, 08:59
      Jeżeli gość przychodzi do tego burdelu i już na starcie jest zadowolony z tego, co widzi, to możemy porzucić wszelką nadzieję.
    • Gość: gość Prezes PKP InterCity: To my oberwaliśmy najmocniej IP: 194.181.0.* 11.01.11, 09:03
      ten kryzys wizerunkowy dyrektor powinien zacząć od siebie.......
    • Gość: ahhhhhh Rozwiazanie problemow PKP o 100% skutecznosci IP: 81.59.216.* 11.01.11, 09:06
      Ja ma propozycje dla pana Medzy, ktora radykalnie poprawi zarowno "sytuacje wizerunkowa", jak i sprawnosc dzialania PKP IC.
      Z najblizszych magazynow wojskowych nalezy pobrac 10 ton trotylu i zmobilizowac kilka koparek wieloczerpakowych do transzei BTM-3. Za pomoca trotylu wypier.... w powietrze burdel i malaryczny syf pod nazwa PKP IC, a nastepnie koparkami zasypujemy powstaly krater i wyrownujemy teren. Uzyskana w ten sposob dzialke sprzedajemy DB lub innej europejskiej firmie przewozow kolejowych, ktora zbuduje w RP normalna, funkcjonujaca na zadowlajacym poziomie kolej pasazerska.

Dla wiekszej skutecznosci tej metody pana Medze nalezy umiescic na szczycie pryzmy TNT tuz przed jej zdetonowaniem. Zmniejszy to ryzyko recydywy i zajecia przez tego niekompetentnego bufona jakiegos innego stanowiska na ktorym znowu bedzie pieprzyl od rzeczy i marnowal pieniadze podatnikow.
    • Gość: Tomkkki Re: Prezes PKP InterCity: To my oberwaliśmy najmo IP: *.ip.netia.com.pl 11.01.11, 09:12
      W pierwszej kolejności musimy poprawić produkt, pokazać pasażerowi, że możemy zaoferować dobry standard

Lepszy standard? Jak? Wymienicie pociągi, żeby wyglądały porządnie? Wychowacie obsługę, żeby była kulturalna?

• Gość: Antoni Re: Prezes PKP InterCity: To my oberwaliśmy najmo IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.11, 10:33
        Nie zrozumiałeś. Poprawa wizerunku będzie polegać na uświadomieniu klientowi, jak bardzo ekskluzywną usługę zakupił. Czyli Pan Mędza zapowiada:
        * podwyżkę cen;
        * wykastrowanie tych resztek promocji, które jeszcze są w ofercie PKP IC;
        * wydłużenie czasu przebywania w pociągu.

A na poważnie, dlaczego PKP IC nie potrafi wpaść na:
        * bonusy w przypadku jednoczesnego zakupu biletu tam i z powrotem;
        * bonus dla małych grup, żeby ludzi odciągnąć od samochodu;
        * bonus dla kupujących bilety wcześniej?

Prestiż od tego ucierpi, czy jak?!
        • Gość: Antoni Re: Prezes PKP InterCity: To my oberwaliśmy najmo IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.11, 10:34
          I jeszcze jakiś program lojajnościowy, ew. kartę stałego klienta czy coś takiego.
    • ateofi Bezczelny typek!!! 11.01.11, 09:14
      Ten facet ma nas chyba za stado baranów, skoro opowiada takie brednie!! Za takie ceny, jakich wy żądacie to pociągi IC powinny być na zawołanie pasażera. Skład pusty stoi gdzieś na bocznicy zamiast poprawiać komfort jazdy a pan prezes z wielką pensją głupa rżnie.
    • cillian1 Prezes PKP InterCity: To my oberwaliśmy najmocniej 11.01.11, 09:24
      "Tworzeniem rozkładu zajmują się specjaliści, którzy robią to od lat. Prace nad rozkładem zaczęli już w kwietniu."

No to trzeba ich prezesie wymienić, bo i od wielu lat jest burdel. I mała propozycja z mojej strony, jak zaczną w czerwcu, to nowy rozkład wprowadzą w lutym. A nie w przed świętami!
      • Gość: Antoni Re: Prezes PKP InterCity: To my oberwaliśmy najmo IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.11, 10:36
        Sugerujesz Panu Prezesowi, żeby wymienił ludzi, których sam powołał? Nie lepiej w tym przyadku odwołać prezesa, bo ten najwyraźniej stracił kontakt z rzeczywistością?
        • cillian1 Re: Prezes PKP InterCity: To my oberwaliśmy najmo 11.01.11, 10:45
          Nie, sugeruję żeby tych specjalistów wymienił, bo sam powiedział, że zajmują się tym od lat, a tak na marginesie, od kiedy on jest tam prezesem?
    • Gość: Piotr Ale o co chodzi? IP: *.szpital-bielany.torun.pl 11.01.11, 09:29
      To wszystko nieważne. Naprawdę. Ważne jest tylko to, że nie rządzi PiS. Reszta to imponderabilia. Ludzie, cieszcie się, PiS nie rządzi! Normalnie z tej radości zaraz pęknę. Jaki świat jest piekny. Nawet zima niestraszna. Nic nie jest straszne. Do przodu Polsko, do przodu Donaldzie; odważnie patrzmy w przyszłość. A zaplutym karłom reakcji...
      • Gość: Laska Re: Ale o co chodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 09:42
        A jakby rządził PiS to byłoby lepiej?
        • cillian1 Re: Ale o co chodzi? 11.01.11, 09:58
          > A jakby rządził PiS to byłoby lepiej?

Pewnie że lepiej, PKP by nie jeździło z ludzikami, bo by pomniki woziło, ew. materiał na te pomniki.
          :))))
        • Gość: PO-rażka jesteś idiotką:( PiS nie rządzi od 4 lat,kretynko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 10:20
          więc zachowaj swoje fobie dla siebie i napisz lepiej,co zrobiło dla POprawy stanu rzeczy na PKP Słoneczko Peru
          • Gość: Antoni Re: jesteś idiotką:( PiS nie rządzi od 4 lat,kret IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.11, 10:36
            Nie patrz w lustro, gdy piszesz na forum.
          • cillian1 Re: jesteś idiotką:( PiS nie rządzi od 4 lat,kret 11.01.11, 10:38
            Ty do mnie? PO-rażka
            • Gość: wariat Re: jesteś idiotką:( PiS nie rządzi od 4 lat,kret IP: *.subscribers.sferia.net 11.01.11, 10:41
              To było raczej do laski ;)
          • Gość: wariat Re: jesteś idiotką:( PiS nie rządzi od 4 lat,kret IP: *.subscribers.sferia.net 11.01.11, 10:40
            O'k Rozumiem że w przeciągu czterech lat rządów PO, PKP powinno zostać zreformowane. Nie zostało i teraz mamy to co mamy.
            To napisz proszę, jakie ustawy mające na celu uzdrowienie sytuacji na PKP, zostały zgłoszone do komisji sejmowych przez rządzącą partię w latach 2005-2007, czyli w czasach kiedy u władzy było PIS. Proszę zauważ, że napisałem o zgłoszonych ustawach, a nie tych które zostały przegłosowane i weszły w życie.
            Uważam, że dobrze byłoby, gdybyś podał choć jedną ustawę, która została przegłosowana przez PIS, a wredne PO, uwaliło ją po dojściu do władzy.
    • Gość: samberbamber Prezes PKP InterCity: To my oberwaliśmy najmocniej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 09:33
      Ciekawy czy przygotowywany jest grunt pod prywatyzacje pkp. Na pewno dla jakieś firmy zagranicznej, która dysponuje odpowiednim kapitałem do zakupu.
    • Gość: wsciekly Ukraina ma pociągi na Euro 2012. Polska miała mieć IP: *.dip.t-dialin.net 11.01.11, 09:35
      Rząd miał kupić 20 nowoczesnych pociągów dla PKP Intercity na Euro 2012. Z planów nic nie wyszło. Kolejową batalię wygrała za to Ukraina. Niedawno tamtejsze koleje zamówiły dziesięć nowoczesnych pociągów. (Dziennik)
      • cillian1 Re: Ukraina ma pociągi na Euro 2012. Polska miała 11.01.11, 09:37
        Po co kupować, jak stoją na bocznicach? Stoją i się marnują! A i jeszcze można by w Łapach kilka doprowadzić do porządku :)
        • Gość: fisher Re: Ukraina ma pociągi na Euro 2012. Polska miała IP: 193.121.160.* 11.01.11, 10:00
          Jasne, statki kosmiczne tez naprawiaja w Lapach ?
          Przyjmij do wiadomosci, ze w Lapach naprawiano wagony TOWAROWE/CARGO
          • cillian1 Re: Ukraina ma pociągi na Euro 2012. Polska miała 11.01.11, 10:33
            nic nie wiem o statkach kosmicznych, zwłaszcza w Polsce, no chyba że masz na myśli ten w wielego jezusa, co może mieć ukryte silniki pod kiecką! ;)

> Przyjmij do wiadomosci, ze w Lapach naprawiano wagony TOWAROWE/CARGO
            No wiem, ale ciężko było przełożyć na osobówki, to samo podwozie..... pewnie
            Ale jak to w Polsce, lepiej zamknąć. choć ktoś kiedyś pisał o wysokich kosztach naprawy w Łapach. Więc może pierw prezesów zwolnić, i menadżerów dać- ale mądrych, nie z jakiejś partii!
    • Gość: Robert Prezes PKP InterCity: To my oberwaliśmy najmocniej IP: *.159.44.42.static.crowley.pl 11.01.11, 09:36
      Zapraszam Pana Mędzę do pociągów relacji Łódź - Warszawa w godzinach szczytu między 6:00 a 9:00 oraz Warszawa - Łódź w godzinach 16:00 - 19:00. Niech się raz w życiu przejedzie takim InterCity to zobaczy wizerunek!
    • Gość: Fish Prezes PKP InterCity: To my oberwaliśmy najmocniej IP: 91.208.10.* 11.01.11, 09:42
      Mam tylko pytanie dlaczego Gazeta nie pyta się o odpowiedzialność Zarządu w tej sprawie i czy ma Zarząd polisę OC (wiem że ma). Moze warto wskazać poszkodowanym drogę dochodzenia roszczeń do Spółki za błędne działanie Członków Władz
    • Gość: sasek Re: Prezes PKP InterCity: To my oberwaliśmy najmo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 09:43
      do redakcji: zapytajcie dlaczego na 9-10 zakupionych lokomotyw siemensa jezdza tylko 4? Ano dlatgego ze sie psuja jak wsciekle e07 maja lepsza zywotnosc...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka