placebo_99 Wypowiadać umowy z winy operatora ERA 08.02.11, 13:35 To jest doskonała podstawa do wypowiedzenia umowy. Jeśli któraś ze stron łamie prawo, np. kradnie, to można bez konsekwencji takiemu złodziejowi wypowiedzieć umowę. Odpowiedz Link Zgłoś
rafb55 Użytkownicy oburzeni. UKE przyjrzy się konkurso... 08.02.11, 13:35 Ja planowałem w najbliższym czasie przenieść telefony całej rodziny do ery ale teraz to nie prędko się na to zdecyduję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milioner Użytkownicy oburzeni. UKE przyjrzy się konkurso... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.11, 13:36 Takie rzeczy tylko w ERZE. Na szczęście, jestem w innej sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kind 92552 SMS Premium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.11, 13:36 Takie konkursy to nie jedyne przegiecie. Mojej zonie naliczyli 30 zl za smse na numer 92552 ktorego nawet nie wyslala. Na BOA powiedzieli ze ich to nie obchodzi. Trzeba bedzie zmienic operatora. Na szczescie umowa niedlugo sie konczy wiec niech sie pocaluja w zakonczenie jelita grubego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reni Re: 92552 SMS Premium IP: *.solarme.pl 27.02.13, 19:16 hej ..mnie tez to zrobili a mialo byc nic naliczane ale zalozyłam blokade na numery sms premium i okazalo sie ze naviex ..czyli uaktywnienie nawigacji hahaha oszusci a mialo byc za darmo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blenderspl Do wszystkich!!! IP: 193.110.121.* 08.02.11, 13:44 Witam sami sobie jesteśmy winni - tak zaznaczyłem w sondzie. 1. Brak społecznej dezaprobaty 2. Brak kar (kara powinna się zaczynać od 50milionów) 3. Brak przepisów (taki esemes powinien zaczynać się słowem REKLAMA) Ale kto zabronił wam skontaktować się z operatorem i zażądać blokady wszelkich reklam! a) opcja jest dostępna b) jest darmowa (przynajmniej w Erze) Jest kapitalizm płacę za to co chce, czego potrzebuje. Korzystam z tej funkcji od 4lat i nie otrzymuje żadnych reklamowych esemesów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _ Re: Do wszystkich!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.11, 13:57 > Jest kapitalizm płacę za to co chce, czego potrzebuje. Korzystam z tej funkcji > od 4lat i nie otrzymuje żadnych reklamowych esemesów. to się ciesz, ja zrezygnowałem a i tak otrzymuję od czasu do czasu o cudownych konkursach, złodzieje myślą,że może zmienię zdanie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rado Re: Do wszystkich!!! IP: *.centertel.pl 10.02.11, 03:44 ja jak przestalem grac w pustego smsa i sie z niego wypisalem to przestaly mi przychodzic smsy. Znajomy gral w innej jakiejs loterii i dostawal dalej mimo rezygnacji, wiec numer niechciany zablokowal u operatora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sage Re: Do wszystkich!!! IP: *.dynamic.chello.pl 10.02.11, 10:53 Do mnie schodzi teraz smsquiz i jakieś wyznania miłosne (mimo zablokowanych handlowych) i operator twierdzi, że nie może zablokować, bo to numer zewnętrzny. Sama musiałam dzwonić do organizatora i domagać się zablokowania informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
konoly Re: Do wszystkich!!! 14.02.11, 09:01 Ludzie nie myślą. Angażują się w coś i po prostu biorą to co myślą że przyniesie im zysk. Nie sprawdzają zasad, nie czytają regulaminów. Sami sobie jesteśmy winni. Pewnie gdybyśmy przeczytali przed wzięciem udziału w loterii to inaczej bysmy teraz do tego wszystkiego podchodzili. Ja sam grałem w pustego smsa i tez miałem jakieś ale na początku, jednak po przeczytaniu regulaminu zmieniłem zdanie bo cóz wysyłając pierwszego esa go zaakceptowałem więc o co mam się burzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Do wszystkich!!! 15.02.11, 05:58 konoly napisał: > Ludzie nie myślą. Angażują się w coś i po prostu biorą to co myślą że przyniesi > e im zysk. Nie sprawdzają zasad, nie czytają regulaminów. Sami sobie jesteśmy w > inni. Pewnie gdybyśmy przeczytali przed wzięciem udziału w loterii to inaczej b > ysmy teraz do tego wszystkiego podchodzili. Ja sam grałem w pustego smsa i tez > miałem jakieś ale na początku, jednak po przeczytaniu regulaminu zmieniłem zdan > ie bo cóz wysyłając pierwszego esa go zaakceptowałem więc o co mam się burzyć. To dobrze, że się nie burzysz, ale postaraj się ze zrozumieniem przeczytać artykuł :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Użytkownicy oburzeni. UKE przyjrzy się konkurso... IP: *.adsl.inetia.pl 08.02.11, 13:46 Era to najgorsza sieć ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: men wybór grupy docelowej (ludzie starsi) jest przyzna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.11, 13:50 Jednak z komórek korzystają też ludzie starsi, nie mający komputera i nie potrafiący go włączyć. Internet ma prawo być dla nich "czarną magią". Odsyłanie ich do jakichs regulaminów na www. coś tam dalej jest dla nich bełkotem. Często nawet wysłanie SMS jest dla nich abstrakcją. Jedyne, czego się nauczyli, to wybrać numer do najbliższych i kasować resztę, traktowaną jak niepotrzebne śmieci. Czy naprawdę w Polsce wolno tak formułować oferty, aby nie mogli ich zrozumieć i aby nieświadomie wpadali w pułapkę płatności? Regulamin na stronie internetowej to nie jest regulamin ogólnie dostepny. A i zmuszanie człowieka, aby poszedł np. do dilera sieci ma w stwym założeniu nadzieję, że może Klient nie pójdzie i nie sprawdzi. A przecież nie ma obowiązku, nie powiedział,: tak chcę płacić za kolejne losy (znaczy: SMS'y) i uczestniczyć w tej loterii. Można uznać, że człowiek płaci za to, na co się świadomie zgodził, co zrobił. Ale opłata za za przychodzący SMS, w niektórych loteriach zaś za skasowany SMS przekracza barierę pojmowania dla wielu ludzi. I barierę uczciwości ze strony organizatorów, w moim pojęciu żerujących na ludzkiej niewiedzy. A wybór grupy docelowej (ludzie starsi) jest przyznaniem sie do próby wyłudzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
esesz44 Użytkownicy oburzeni. UKE przyjrzy się konkurso... 08.02.11, 13:54 Przyczyna wielu nieprawidłowości są drobne zdawałoby się luki w prawie telekomunikacyjnym. Luki, które stwarzają furtki dla nadużyć. Jedna z takich furtek jest art.56 ust.7 ustawy o prawie telekomunikacyjnym. Niszczy on cała konstrukcje prawną dotycząca zmian w umowach. Zgodnie z nowymi zasadami można dokonywać tych zmian za pomocą na przykład telefonu. Podstawowa zasada jest jednak taka, żer uzgodniona i zawarta przez telefon umowa, a raczej nowe warunki tej umowy muszą być w określonym terminie potwierdzone na piśmie. Jeśli klientowi te warunki nie spodobają się może od nich odstąpić. Mógłby sobie je przemyśleć i z pełną świadomością zaakceptować. Ale praktyka jest inna, zostanie mu złożona propozycja, że nowe usługi mogą mu zostać włączone od zaraz, za pięć minut, już wieczorem. I ... dupa zbita. Operator skorzysta własnie z przepisu furtki: art. 56 ust. 7. o treści: "Abonentowi nie przysługuje prawo odstąpienia od dokonanej zmiany warunków umowy (zawartej na odległość, telefonicznie - przypis mój) dostawca usług, za zgodą abonenta, rozpoczął świadczenie usług zgodnie ze zmienionymi warunkami umowy". Na miejscu posłów spróbował bym dociec kto wcisnął ten przepis do prawa telekomunikacyjnego. Jaki lobbista. I ilu ludzi na jego podstawie operatorzy telekomunikacyjni naciągnęli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oli Re: Użytkownicy oburzeni. UKE przyjrzy się konkur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.11, 14:03 > > Operator skorzysta własnie z przepisu furtki: art. 56 ust. 7. o treści .... Złodziej zawsze korzysta z okazji. Proste. Odpowiedz Link Zgłoś
fagusp Re: Użytkownicy oburzeni. UKE przyjrzy się konkur 08.02.11, 15:12 Dzięki @esesz44. Właśnie wyjaśniłeś mi pewną zagadkę. Co jakiś czas jestem przez obsługującego mnie operatora kablówki zanęcany propozycją rozszerzenia oferty. Bywa, że coś brzmi nawet interesująco i zdarzyło mi się kilka razy poprosić o przesłanie na e-mail pełnej oferty. Zawsze wtedy słyszałem w głosie naganiacza zawód (że nie już i teraz) ale kładłem to na karb tego, że maja dodatkową robotę z wysyłką oferty. Dziwne było tylko to, że na e-mail nigdy nic z tych ofert nie dotarło (a faktury elektroniczne dziwnym trafem dochodzą regularnie bez problemów). Po tym jak mnie oświeciłeś myślę że tu tkwi wyjaśnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Użytkownicy oburzeni. UKE przyjrzy się konkurso... IP: 175.176.227.* 08.02.11, 13:59 Tak się dzieje nie tylko w erze ja jestem w orange i tez takie coś miałem a dotyczyło konkursu o audi.To jest banda złodziei i prokuratura nic z tym nie robi a to jest w 100% oszustwo które powinno być ścigane z urzędu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Użytkownicy oburzeni. UKE przyjrzy się konkur IP: *.prenet.pl 08.02.11, 14:05 Niestety mamy syf i nic z tym nie możemy zrobić. Zawsze jakiś prawnik się znajdzie co napisze 500 stron regulaminu nie do przejścia. Już widzę te osoby co wygrały milion... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga Użytkownicy oburzeni. UKE przyjrzy się konkurso... IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.11, 14:06 Pomaranski znajdziemy cie. Wyrzygasz wszystkie nasze pieniadze. Powiedz swoim szefom ze ich czas tez jest policzony. Niech uwazaja na siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga Użytkownicy oburzeni. UKE przyjrzy się konkurso... IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.11, 14:08 Smierc dla ludzi pracujacych w Erze. Wiecie ze jest nowa loteria. Kto zabije przedstawiciela Ery otrzyma zwrot kosztow poniesionych w tej loterii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Nehring Tcze Re: Użytkownicy oburzeni. UKE przyjrzy się konkur IP: *.tczew.vectranet.pl 09.02.11, 06:11 Kochani, mamy wybór!!! Olewamy erę!! To pazerne sukinsyny, i nie ma co sie taplać w g..... Uwaga też na orange, mają bardzo podobny "konkurs" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piskorzyk Użytkownicy oburzeni. UKE przyjrzy się konkurso... IP: 81.15.159.* 08.02.11, 14:13 To samo w ORANGE ! ZŁODZIEJE. Dostałem sms pod tytułem -masz ważna wiadomość od Orange. Otworzyłem i okazało sie ze biore udział w konkursie. Każdy przychodzący SMS, nawet nie otwierany kosztował mnie 4,88 zł. SMS-ami nie mogłem tego zatrzymać. Dopiero w BOK to zatrzymali !!! Nie ma słów na takie ZŁODZIEJSTWO ! Ukradli mi z konta kilkadziesiąt złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donal Re: Użytkownicy oburzeni. UKE przyjrzy się konkur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.11, 14:40 Skoro każdy sms informuje o tym, jak zatrzymać uczestnictwo w loterii to trzeba po prostu to zrobić, a nie czekać aż przyjdzie horrendalny rachunek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xnonorx Re: Użytkownicy oburzeni. UKE przyjrzy się konkur IP: *.static.entel.pl 08.02.11, 15:23 >> SMS-ami nie mogłem tego zatrzymać. Dopiero w BOK to zatrzymali !!! > Skoro każdy sms informuje o tym, jak zatrzymać uczestnictwo w loterii to trzeba > po prostu to zrobić, a nie czekać aż przyjdzie horrendalny rachunek. donal, którego wyrazu nie zrozumiałeś? Chyba nie użył żadnego, specjalnie trudnego, słowa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sage Re: Użytkownicy oburzeni. UKE przyjrzy się konkur IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.11, 23:17 to powiedz to tym, którzy próbowali w ten sposób zatrzymać udział a nadal do nich schodziły płatne smsy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były klient Re: Czy Era zapłaci za milionera? IP: *.man.poznan.pl 08.02.11, 14:15 Jeszcze tych sku...synów z Plusa trzeba zamknąć i tą całą żałosną firemkę za ten oszukańczy konkurs z golfem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RUDY mc DONALD Do naiwnego "wykształciucha" IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.11, 14:16 Nie wiedzieliście wyborcy, że umiem tylko kiwać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stef dziwna sprawa. IP: *.szczecin.mm.pl 08.02.11, 14:48 1. Jeżeli otrzymuje sms lub rozmowę z automatu od zewnętrznej firmy (organizatora konkursu) to kto i dlaczego udostępnił im moje dane osobowe? nr telefonu? 2. Z tego co pamiętam przynajmniej od roku wysyłanie ofert - spamów drogą elektroniczna jest zabronione! Pare lat temu otrzymałem takiego smsa od ery (chodziło o jakies samochody) - po kilku dniach byłem u innego operatora - do dnia dzisiejszego nie otrzymałem żadnego takiego smsa i mam nadzieję, że tak pozostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: księgowy Użytkownicy oburzeni. UKE przyjrzy się konkurso... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.11, 14:50 Racja! To oszustwo! Powinna zapłacić 4,92 zł (VAT 23%) a nie 4,88 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aq Witaj w ERZE Frajerze !!!! IP: *.backiel.com.pl 08.02.11, 15:03 wiem ze to ostatnia siec ktora warto miec, bedac w pracy za granica tylko oni dzwonili po nocach a to trzecia strefa roamingowa czyli pewnie 8pln/ min z naliczaniem minutowym, czysty zysk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Użytkownicy oburzeni. UKE przyjrzy się konkurso... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.11, 15:04 Z tego wynika, że nie ma operatura, który nie kantuje. Należy zabrać uprawnienia i wprowadzić kogoś z zagranicy. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Użytkownicy oburzeni. UKE przyjrzy się konkur 08.02.11, 17:08 Przecież ERA, tak samo jak i Orange - dwie najbardziej lecące w chu.ja sieci - to jest właśnie "ktoś z zagranicy" (odpowiednio: T-Mobile i France Telecom). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Dlaczego nie prokuratura ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.11, 15:07 Przecież ewidentnie wkroczono tutaj w obszar zastosowania przepisów KK ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania 21 Re: Dlaczego nie prokuratura ? IP: *.adsl.inetia.pl 08.02.11, 17:02 Prokuratura jest zajęta bo ktoś na drukarce podrabia legitymacje szkolne ??? Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Użytkownicy oburzeni. UKE przyjrzy się konkurso... 08.02.11, 15:10 I nie wódź nas na pokuszenie , ale nas zbaw ode złego , amen. Odpowiedz Link Zgłoś
aekielski Użytkownicy oburzeni. UKE przyjrzy się konkurso... 08.02.11, 15:15 Przejdzie im jak posłusznie zapłacą. To nie pierwszy i nie ostatni przekręt. Można przekręcać państwo,można też kołować jego obywateli. Nawet do supermarketu nie można wejść na spokojne zakupy. Punkty,obniżki,za pół ceny. To samo stacje benzynowe itp. Kto potrafi to wszystko sprawdzić? Jak się daje to się kraje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ks. Muchomorek ERA jak pobieraczek.pl, też żeruje na naiwnych IP: *.static.espol.com.pl 08.02.11, 15:27 zastawiam się, czy umowa, nawet jeżeli była zawarta na odległość i bez podpisu osoby zainteresowanej jest ważna. Swoją drogą z erą będę już się męczył tylko do końca marca. Adieu ero, z która byłem związany 7 lat, niestety w ciągu ostatnich 3 lat zeszłaś ero na psy. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: ERA jak pobieraczek.pl, też żeruje na naiwnyc 08.02.11, 15:37 Gość portalu: ks. Muchomorek napisał(a): > zastawiam się, czy umowa, nawet jeżeli była zawarta na odległość i bez podpisu > osoby zainteresowanej jest ważna. Jest ważna, jeśli przekonasz sąd, że została zawarta. Stąd, przy pomocy umów zawieranych na odległość za pomocą środków porozumiewania się na odległość bardzo łatwo dokonać wyłudzenia, bo jedyną podstawą wyrażenia przez abonenta zgody jest zapis elektroniczny. > Swoją drogą z erą będę już się męczył tylko d > o końca marca. Adieu ero, z która byłem związany 7 lat, niestety w ciągu ostatn > ich 3 lat zeszłaś ero na psy. Oj bez przesady. Owszem, dopuszczenie zapisu w loterii via serwis głosowy to konkretny strzał w kolano (ten kto wpadł na tak debilny pomysł pewnie już dostał wilczy bilet), ale za pośrednictwem numerów Premium SMS kasę wyłudzają od ludzi nie tylko operatorzy. Każdy chętny bez skrupułów może wykupić usługę płatności via SMS. Odpowiedz Link Zgłoś
zawszekocio Użytkownicy oburzeni. UKE przyjrzy się konkurso... 08.02.11, 15:27 To co robi Era to jest ku....wo. Wnerwia mnie głupie tłumaczenie jakiegoś przedstawiciela ery co w całości jest bzdurą bo jest nieprawdziwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amy Użytkownicy oburzeni. UKE przyjrzy się konkurso... IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.11, 15:30 Do Wapstera też ktoś sie powinnien doczepić : ciągle wysyłają smsy "Darmowe gry, za darmo!!", nie reagowałam, więc przysłali mi bodajże "Diamenty" i "Wojnę ulicy" czy jakoś tak. Ściągnięcie gry faktycznie jest darmo...ale granie już nie. Po 3 poziomach Diamentów pojawił sie ekran "Jeśli chcesz grać dalej wyślij sms pod numer 79..". Podpowiedzi? "Jeśli chcesz mieć dostęp do podpowiedzi wyślij sms pod numer 79..". Skasowałam grę. Gra następna : "Przez 5 dni gra jest całkowicie darmowa. Po tym czasie prosimy o darmową rejestrację na stronie Wapster.pl". Taaaa, darmowa. Za każde połączenie z internetem sie płaci (a gra sie łączy z netem co chwilę, a to statystyki zaaktualizować, a tu masz nową wiadomość, a tu ty kogoś atakujesz/ktoś ciebie itp.). Za walki/przedmioty/punkty/bonusy/itp. płaci sie wirtualną kasą. A skąd sie bierze wirtualną kasę? "Wyślij sms pod numer...". Po 5 dniach Wapster mi konto gry usunął z informacją "jeśli chcesz odzyskać konto, wyślij sms...". Skasowałam. Odpowiedz Link Zgłoś