kjanka SMS-owa pułapka, czyli jak brać udział w loteri... 09.02.11, 17:25 Powinny być również ukarane takie "gwiazdy" jak K.Cichopek, które biorą kasę za napędzanie naiwnych klientów oszustom, to chyba jest współudział Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taa Re: SMS-owa pułapka, czyli jak brać udział w lote IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.11, 17:35 jak rowniez: -media, w ktorych sie te konkursy reklamuja -operatorzy -rzadzaczy, ustawodoawcy i wladza sadownicza -wszyscy wyborcy -dzieci tych wyborcow nie tedy droga winnymi sa: -ustawodawca - gdyz pozwolil na to, aby tego typu rzeczy dzialy sie w majestacie prawa -sady - za "znikoma szkodliwosc spoleczna" -ci, ktorzy swiadomie biora w tych konkursach udzial -operatorzy firmujacy logo i nazwa te konkursy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin K. SMS-owa pułapka, czyli jak brać udział w loteri... IP: *.aster.pl 09.02.11, 17:27 znalazłem coś BARDZO INTERESUJĄCEGO NAS WSZYSTKICH:))) poniżej link do forum gdzie wiele osób się skrzyknęło i wystepują z pozwem zbiorowym przeciw Erze, każdy poszkodowany może się dołączyć: www.pozywamy-zbiorowo.pl/networks/forum/thread.57101:1 policja także przyjmuje te zgłoszenia, jedna z prokuratur już zajęła się tym tematem! TAKIE RZECZY TYLKO W ERZE!!! :o) Odpowiedz Link Zgłoś
birkut44 SMS-owa pułapka, czyli jak brać udział w loteri... 09.02.11, 17:29 A w co się zabawiają dziennikarze w telewizji?? Naciągają ludzi na smsy, wstyd to jest dziennikarz??? Albo Cichopek to już w tej pazerności niedługo przerośnie kler! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sage Re: SMS-owa pułapka, czyli jak brać udział w lote IP: *.dynamic.chello.pl 09.02.11, 20:59 A co - biednej Cichopek się dziwicie? Dziewczyna musi zarabiać, wszędzie już się sprzedała, to teraz daje.. złodziejom. Odpowiedz Link Zgłoś
taurusgw SMS-owa pułapka, czyli jak brać udział w loteri... 09.02.11, 17:30 Dopie...ć im duże kary... Sku...ny w białych kołnierzykach. Odpowiedz Link Zgłoś
ak47.dwa SMS-owa pułapka, czyli jak brać udział w loteri... 09.02.11, 17:32 A która to formacja , polit. usuneła matematykę z matury ?Dostała za to ,od ekonomicznych kalek umysłowych ,wyrazy spontanicznego poparcia wyborczego ! W czyich łapach są media i gry losowe ? Naprawdę nie widzicie związku ? Odpowiedz Link Zgłoś
anna22290 SMS-owa pułapka, czyli jak brać udział w loteri... 09.02.11, 17:32 MIESZKAM POZA POLSKA JESTEM NA NK gdzie podobnie dziala loteria pokazuje sie wpis bo pierwszy wszedles na NK WYGRALES i tu cala masa nagrod ,potem podaj nr.konta ,dane itd. TO JEST TEZ SWINSTWO BO JUZ TEN PROGRAM POWINIEN BYC MONITOROWANY I TAKICH ,;GIEREK; nie powinien zawierac ,nastepne to e-maile na polskiej interi WYGRLAS POL MILJONA FUNTOW W LOTERI E-MAIL I ZNOW PODAJ KONTO I DANE DOPIERO JAK ODPISALAM ZE BEDZIE ICH SPRAWDZAC ZACHODNIA POLICJA TO PRZESTALAM WYGRYWAC TE CENNE NAGRODY I POL MILJONA FUNTOW SKONCZYLY SIE E-MAILE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sage Re: SMS-owa pułapka, czyli jak brać udział w lote IP: *.dynamic.chello.pl 09.02.11, 21:01 Dokładnie - najpierw smsowe konkursy, a już niedługo będziemy ZMUSZENI czytać dokładnie spam z maili i ulotki w skrzynce pocztowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witold Re: SMS-owa pułapka, czyli jak brać udział w lote IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.11, 02:31 Twierdzisz ze nie warto znac szczegoly umowy ktora zawieramy? Ja dzieki temu uniknalem wtopienia duzej sumy. Tak wiec uwazam caly czas ze czytanie regulaminu to podstawa i to nie wazne czy w pustym smsie czy podpisujac umowe w banku. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: SMS-owa pułapka, czyli jak brać udział w lote 02.03.11, 22:59 Gość portalu: Witold napisał(a): > Twierdzisz ze nie warto znac szczegoly umowy ktora zawieramy? Ja dzieki temu un > iknalem wtopienia duzej sumy. Tak wiec uwazam caly czas ze czytanie regulaminu > to podstawa i to nie wazne czy w pustym smsie czy podpisujac umowe w banku. A teraz uważaj: nie masz OBOWIĄZKU znać szczegółów umowy, której NIE ZAWIERAŁEŚ. W przypadku loterii ERY, osoby złowione przez IVR o przystąpieniu do jakiejś loterii mogły się dowiedzieć dopiero podczas płacenia rachunku. I o tym pisał twój przedmówca. Żeby czytać szczegóły umowę to trzeba CHCIEĆ ją zawrzeć. W przypadku ERY wygląda na to, że każdy abonent powinien pilnie studiować każdy reklamowy śmieć przysyłany przez ERĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
domarilla SMS-owa pułapka, czyli jak brać udział w loteri... 09.02.11, 17:39 Na stronie internetowej sieci Play wisi regulamin jednego z takich oszukańczych konkursów. Play zdecydowanie twierdzi że nie ma nic wspólnego z konkursem i nie ponosi za niego odpowiedzialności, ale gdzieś tam na boku przymyka oczy i pozwala firmie naciągaczy korzystać z nazwy operatora w SMS- ach wysyłanych do ludzi, bo nie sądzę żeby nie miał o tym pojęcia. Inni operatorzy postępują dokładnie tak samo i nie dziwi to nikogo. Myślę że blokowanie konkursów przez abonentów nie będzie nawet w części tak skuteczne, jak bezwzględny zakaz naprzykrzania się prywatnym abonentom i surowe kary dla tych, którzy nie respektują zakazu. Odpowiedz Link Zgłoś
aniol_samiec Jest pomysł na kasiorę ! 09.02.11, 17:41 D jakiegoś operatora można wysłać SMS-a z info, że wygrał (ów operator) od nas nagrodę w postaci wy kur wistego, cacanego Merca. Po czym wysłać operatorowi wy kur wisty rachunek na 10` 000 zł. Za owego, otrzymanego od nas SMS-a. Jako źródło podstawy prawnej podać adres swojego bloga na którym byłby wszem i wobec oznajmiony cennik za odebrane od nas SMS-y. ! SMS= 10`000 zł. Pobić chamów ich własną pałą. Odpowiedz Link Zgłoś
anna22290 SMS-owa pułapka, czyli jak brać udział w loteri... 09.02.11, 17:41 Anitka -GOSC odpowiedz WY DRODZY RODACY TO JUZ MACIE WE KRWI MIESZANIE POLITYKI DO WSZYSTKIEGO I NIENAWISC DO FRANCI ;NIEMIEC ILE OGRABILI TYLKO DZIWNYM TRAFEM I SZCZESLIWIE DZIEKI PIENIADZOM Z EU CZYLI TYCH PANSTW ZNIENAWIDZONYCH POLSKA WCHODZI BARDZO WOLNO ALE JAKOS DO PRZODU W SWIAT PANST CYWILIZOWANYCH I NM NAPISZECIE CALA HISTORIE POLSKI JAK I KTO JA GRABIL BEZ WZGLEDU CZY TO DOTYCZY TEMATU CZY NIE TO TROCHE POMYSLCIE NAD SLOWAMI CO MAJA TE LOTERIE I CI LUDZIE WSPOLNEGO Z OGRABIANIEM POLSKI w 1939r OBSESJA LECZYC SIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taa Re: SMS-owa pułapka, czyli jak brać udział w lote IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.11, 17:48 niestety, nie daja nam tego bezinteresownie: - musimy wplacac skladke do unii (pewnie dostajemy wiecej niz wplacamy, ale nie powinno sie o tym zapominac) -musimu zmieniac prawo, dostosowywac przemysl itp do wymogow unii (niemiec, francji etc), czesto wiaze sie to z zamykaniem/sprzedaza zakladow pracy. -mamy limity produkcji rolnej (za co placa rolnikowi) ale dzieki temu mamy drozsza zywnosc... NIE MA NIC ZA DARMO za dlaczego niemcy/francja/inni? coz - oni lub ich firmy sa wlascicielami chocby operatorow urzadzaajacych te konkursy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sage Re: SMS-owa pułapka, czyli jak brać udział w lote IP: *.dynamic.chello.pl 09.02.11, 21:04 a ta składka, wraca w postaci dofinansowania dla Mobile Formats - organizatora loterii o milion. Złodzieje dostali ponad 600 tys. unijnej kasy na okradanie ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin K. SMS-owa pułapka, czyli jak brać udział w loterii.. IP: *.aster.pl 09.02.11, 17:42 Mnie okradła Heyah, mając na koncie ok 70zł chciałem wykonać telefon i okazało się, że mam 46groszy.... Zadzwoniłem z drugiego telefonu na infolinię i okazało się, że" otrzymuję płatne sms'y". nie zrozumiałem o co chodzi. Faktycznie otrzymywałem jakieś sms'y, ale takich BZDUR nigdy nie czytam. Postanowiłem, że wybiorę się do punktu obsługi klienta, na szczęście nie mam daleko, 12km. Okazało się, że potwierdziłem telefonicznie udział w loterii i codziennie zżerało mi 4,88zł(grudzień), łącznie 69zł.. zapytałem się jak to się stało? pani stwierdziła , że "organizator dzwonił" do mnie i ja potwierdziłem swój udział.... SZCZĘKA MI OPADŁA... "NACISNĄŁ PAN 1 i POTWIERDZIŁ TYM UDZIAŁ W KONKURSIE" ?!?!? przypomniałem sobie, że dzwonił jakiś automat, ale natychmiast się rozłączyłem, nie interesują mnie takie BZDURY i pseudo OKAZJE... Odpowiedziałem, że nic nie potwierdzałem, a ona na to, że oni nie są organizatorem tego konkursu i w zasadzie to mogę sobie juz iść.... po dyskusji...... okazało się , że mogę złożyc reklamację... minęły 3tygodnie i cisza. Jestem ciekaw co bedzie dalej. Zajął się podobno nimi Urząd Komunikacji Elektronicznej, czytałem dzis w Wyborczej. TAKIE RZECZY TYLKO W ERZE!!! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sobeix SMS-owa pułapka, czyli jak brać udział w loteri... IP: 77.223.192.* 09.02.11, 17:48 ja nie raz tak miałem ze przychodził sms ze wygrałem po 3 tysiacach takich smsów zadzwoniłem do operatora Play z informacja bez warunkowego zablokowania reklamowych i tego typu smsów i od 4 miesiecy mam swiety spokoj jedynie tylko Play wysyla mi informacje czy oferte ale to raz na 3 miesiace. poprzednio mialem orange tam przychodziło w 1 -nym dniu ponad 23 smsy o wygranej tez dzwonilem do operatora o bezwarunkowe zablokowanie moja radosc jednak trwala tylko 2 dni i wszystko wrocilo z powrotem takze rezygnowałem orange i od 3,5 roku mam Playa i naprawde klopoty sie konczyly. moja rada jesli sie dostanie takie sms-y nie czytac tylko od razu skasowac i u operatora zablokowac jesli operator odmowi abonent moze zlozyc skarge i nastraszyc operatora ze jesli nie zablokuje to rezygnujecie umowy bo umowa ktora wpisujecie nie ma tam o otrzymywaniu sms-ow i smialo mozna to zrozumiec jako nekanie. Mam nadzieje ze urzad ukarze winowajcow zmieni tak przepis by operator nie był góra bo dzieki abonetom sa operatorzy a nie na owrot jesli abonent wpisuje umowe i placi to wymaga Odpowiedz Link Zgłoś
kufa-62 SMS-owa pułapka, czyli jak brać udział w loteri... 09.02.11, 18:00 POLECAM METODĘ:www.youtube.com/watch?v=9CgNsFDS8mI CAŁE CHAMSTWO POLEGA.NA TYM ,ŻE TE GNOJE NACIĄGAJĄ NAJBIEDNIEJSZYCH I MAŁO OBYTYCH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Nie zakazywac, ale zmienic prawo/zasady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.11, 18:01 po co zakazywac? wielu chce brac udzial w tych loteriach nalezy za to zmienic prawo tak, aby niemozliwym bylo przypadkowe wziecie udzialu/wkrecenie abonenta do konkursu a nastepnie wysokie kary dla organizatorow/wspolorganizatorow konkursow za zlamanie zasad..zaczynajace sie od zwrotu z nawiazka zarobionych sum az do odebrania koncesji Odpowiedz Link Zgłoś
pendrek_wyrzutek Re: Nie zakazywac, ale zmienic prawo/zasady 09.02.11, 18:29 Gość portalu: ja napisał(a): > po co zakazywac? wielu chce brac udzial w tych loteriach > nalezy za to zmienic prawo tak, aby niemozliwym bylo przypadkowe wziecie udzial > u/wkrecenie abonenta do konkursu To prawda, jest wielu frajerów co chce być okradanymi. Prawo powinno stanowić, że tacy frajerzy muszą się specjalnie zapisać. Dobrze by było zrobić też nadzór aby wszystkie wpłaty nie trafiały do kieszeni organizatorów, aby przynajmniej część pieniędzy wracała do frajerów w formie wygranych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taa Re: Nie zakazywac, ale zmienic prawo/zasady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.11, 18:40 to sa w sumie pozyteczni frajerzy, w koncu 23% idzeie na utrzymanie panstwa. i obawiam sie ze wlasnie dlatego, ze panstwo na tym zarabia, nikt tego nie ruszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STAN SMS-owa pułapka, czyli jak brać udział w loteri... IP: *.adsl.inetia.pl 09.02.11, 18:08 PODAĆ DO PUBLICZNEJ WIADOMOŚCI DANE OSOBOWE PANÓW PREZESÓW Z FIRM KTÓRE ORGANIZUJĄ TEN PROCEDER. Odpowiedz Link Zgłoś
josif47 SMS-owa pułapka, czyli jak brać udział w loteri... 09.02.11, 18:15 pozew zbiorowy do sadu, zwrot pieniedzy poszkodowanym, odpowiednia kara, a potem usuniecie operatora/ zlodzieja z sieci...proste ?...proste....tylko ze za tym stoja... parlametarni...miro zbycho krzycho, i tu jest problem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taa nie tyle rycho i kompanija... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.11, 18:22 ...ale cale panstwo - w koncu 23% od kazdego sms bierze fiskus (czyli panstwo) ile to bedzie dziennie podatku VAT, zalozywszy ze dzienny dochod (jak tu ktos napisal) operatora/organizatora wynosi srednio 500 tys pln? tego nikt nie ruszy bo to sie panstwu nie oplaca. Odpowiedz Link Zgłoś
ak47.dwa SMS-owa pułapka, czyli jak brać udział w loteri... 09.02.11, 18:19 A artykuł zabraniający urządzania gier losowych przez internet czy" komórki"jest ! "Nie może podejmować zobowiązań finansowych , prawnie wiążących, osoba nieletnia. Sprawdzenie pełnoletności osoby,nie może mieć charakteru deklaratywnego /sms/ tylko osobowy /osobiście przedstawiony dokument ! / Nie ma ustawowego zapisu ? I nie BĘDZIE ! Nie za rządów "machera z zaplecza " jak sam o sobie mówi....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dereń Czyli oni mogli do tej pory legalnie oszukiwać ??? IP: *.spray.net.pl 09.02.11, 18:35 naprawdę dziki kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Zablokowanie SMSów - niewykonalne IP: *.slupsk.hypnet.pl 09.02.11, 18:39 Chciałam zablokować konkursowe SMSy. Zgodnie z zaleceniem przeczytanym w regulaminie "Milion za SMS" - wysłałam STOP pod nr 7363. I wtedy się zaczęło... WYSYP NOWYCH SMS-ów, ale też wiadomość sieciowa z MMSem POWITALNYM!!! Z kolei jeden z SMSów ma treść: "Witaj STOP! Twoje nagrody już na Ciebie czekają! Pokonaj rywali. Naprawdę warto! Do wygrania nagrody za ponad 415 000 zł!" Drugi z SMSów namawia do wysłania odpowiedzi na zadane pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawiton SMS-owa pułapka, czyli jak brać udział w loteri... IP: *.play-internet.pl 09.02.11, 18:49 Na Erę czy inną sieć jest tylko jeden sposób , po prostu nie płcić abonamentu, nie ma innej możliwości. Kiedyś Era sprzedała mi internet Blukonekt , którego nie było w moim mieście. Prosiłem by nie naliczli mi 45 zł bo nie mam internetu - oni - to nas nie obchodzi pan podpisał umowę . Ja im na to, ale wy nie wykonujecie zawartej w umowie swojej roboty - to ich nie obchodzi - mam płacić . Problem wziąłem w swoje ręce i nie płacę im . Myślę , że trzeba zastosować metodę Erika Kantony , żeby oduczyć Erę bandyckich praktyk z esemesami - wszyscy naraz jak jeden mąż nie płacimy abonamentu np przez trzy miesiące !!! Jak Orange przysłała mi esemes 60400 za 5 zł , zadzwoniłem do konsultanta , że jak nie zablokują esemesów 60400, to nie zapłacę ani złotówki za abonament i będą sądzić się ze mną do us... smierci . Pomogło , na jeden dzień . Te sieci i esemesy to walka z wiatrakami . Oszuści z esemesami mnożą się jak króliki . Po TVP już tylko czekać jak ZUS, US , Urzędy miejskiei i kościół wyśle jakąś grę na esemsy. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konsument PLAY-owskie zagrywki IP: *.gizycko.mm.pl 09.02.11, 18:53 Właśnie przed chwilą skończyłem rozmowę z konsultantką PLAY-a. W październiku 2010 idąc ulicą odebrałem telefon z głosem nagranym na taśmę, oferujący mi wzięcie udziału w konkursie. Wystarczyło wcisnąć jeden przycisk - co uczyniłem będąc świadomym, że nikt mnie nie poinformował o kosztach - potraktowałem to jako zabawę w drodze do domu. Okazało się że po rozmowie znikło kilka albo kilkanaście zł , do tego zaczęły przychodzić sms-sy na które nigdy się też nie zgodziłem, które kosztowały też mnie po kilka zł. Po wielu perturbacjach udało mi się złożyć telefoniczną reklamację w tej sprawie. (Nie jest tak łatwo złożyć reklamację mając telefon na kartę). Moim błędem było to, że nie zanotowałem nazwiska tego KTO przyjmował moją reklamację. Pan poinformował mnie tylko , że wkrótce, ktoś sie do odezwie. Mineły ok 2 mieś. KTOŚ się nie odezwał więc ja postanowiłem odezwać się do KTOS-ia. I wiecie co się okazało ?. Moja reklamacja , która została telefonicznie przeze mnie złożona - nie została złożona. Pani nie znalazła żadnego śladu w swoim konsultanckim komputerze. Wku.. się i zadzwoniłem dzisiaj ponownie. Pani wertując ślady połączeń stwierdziła tylko , że ten telefon z ofertą konkursowa to na pewno nie PLAY i jest to tzw numer specjalny jakiejś innej firmy . Podała mi numer : 60440 twierdząc, że nic więcej nie jest w stanie zrobić. Czy ktoś wie gdzie można to teraz zgłosić? Nie chodzi mi o te kilkanaście zł ale o zlikwidowanie ZŁODZIEJSTWA. Mój błą Odpowiedz Link Zgłoś
ak47.dwa SMS-owa pułapka, czyli jak brać udział w loteri... 09.02.11, 18:53 Żiobro z Kaczyńskim już by ich wp............... do wora ! Oni się takich nie bali , ale nie te sługusy mamony ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herry Re: SMS-owa pułapka, czyli jak brać udział w lote IP: *.adsl.inetia.pl 16.02.11, 09:30 No tak bo to byli strażnicy porządku i na pewno nie wydaliby zgody na organizację pustego smsa. Przeciez to śmieszne, to ludzie są winni bo nie czytają regulaminów i potem narzekają. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: SMS-owa pułapka, czyli jak brać udział w lote 16.02.11, 09:41 Gość portalu: herry napisał(a): > No tak bo to byli strażnicy porządku i na pewno nie wydaliby zgody na organizac > ję pustego smsa. Przeciez to śmieszne, to ludzie są winni bo nie czytają regula > minów i potem narzekają. Wytłumacz mi - na czym polega wina człowieka, którego, bez jego wiedzy ERA zapisała na prenumeratę SMS w ramach jakiejś loterii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: SMS-owa pułapka, czyli jak brać udział w lote IP: *.cdma.centertel.pl 09.02.11, 19:00 Ostrzegam wszystkich internautów którzy są zaineresowani badaniem własnego BMI. Otóż pojawiła się strona z serią pytań dotyczących naszego sposobu odżywiania się z propozycją dobrania diety. Koszt sms za kod który jest potrzebny do odczytu wyniku 0,25 zł ale ściągają 9 zł i vat i nie ma wyniku więc nie dajcie się naciągnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Re: SMS-owa pułapka, czyli jak brać udział w lote IP: *.aster.pl 10.02.11, 12:53 Ciekawi mnie, czy aby zostać naciągniętym, trzeba dojść do etapu wysłania sms-a. Ja przeczytałam w regulaminie pewnej oferty internetowej, że wypełnienie testu jest za darmo, potem trzeba przesłać sms za 29 groszy i otrzyma się hasło, po którym będziemy mogli dostać wynik za 30 zł. Podkusiło mnie, żeby zaakceptować regulamin i tylko poodpowiadać na pytania. Żadnych danych nie przekazałam, żadnego sms-a nie wysłałam, wydawało mi się, że jest ok. Ale teraz boję się, że może jakoś po numerze IP dojdą do tego, kto w ogóle odpowiadał na pytania w tym teście i zażądają zapłaty. Jest to możliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: SMS-owa pułapka, czyli jak brać udział w lote 10.02.11, 13:10 > Ciekawi mnie, czy aby zostać naciągniętym, trzeba dojść do etapu wysłania sms-a W przypadku loterii ERY nie. Wystarczyło, że algorytm zakwalifikował cię do konkursu. Niektórych kwalifikował na podstawie wyniku dzwonienia do abonenta. Zasadniczo, żeby rozpocząć tzw. prenumeratę czyli otrzymywanie płatnych SMSów należy tą prenumeratę zamówić. I zasadniczo robi się to, wysyłając SMS o odpowiedniej treści na odpowiedni numer. A ten co ci wysyła tą prenumeratę musi umieć udowodnić, że ją zamówiłaś. Dlatego ERA zapisując ludzi do konkursu przez automat głosowy strzeliła sobie w stopę. Co do tematu to nie masz się czego bać. Nie dokonałaś zapłaty więc najprawdopodobniej nie doszło do transakcji. Podaj adres strony internetowej na której znalazłaś tą ofertę, to się więcej wyjaśni. Odpowiedz Link Zgłoś
ak47.dwa SMS-owa pułapka, czyli jak brać udział w loteri... 09.02.11, 19:08 Oj !...frajerstwo , frajerstwo......pytanie na sms-a/4,88zł/...a kto strażyńskiej , papu daje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania ERA chce wykończyć swoich klientów IP: *.slupsk.hypnet.pl 09.02.11, 19:55 Zadzwoniłam do konsultanta ERY, żeby zablokować konkursowe SMSy. Dostałam wskazówkę by wysłać 2 SMSy: jeden o treści STOP MILION na 8007 i drugi NIE na 8077, co wykonałam. Za niedługą chwilę dzwoni do mnie Biuro Obsługi Klienta. Mniej więcej taka gadka: "Witaj! Zostałaś wylosowana spośród osób, które dziś kontaktowały się z konsultantem. Odpowiedz nam na kilka pytań...". Natychmiast się rozłączyłam. Chyba ERA postanowiła strzelać sobie samobóje. Chce zniechęcić swoich klientów męcząc ich kosztownymi konkursami. Czyżby w firmie uruchomił się gen samozagłady? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oranżysta Re: ERA chce wykończyć swoich klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.11, 20:15 Aniu, po prostu niedługo Era zmieni się w T-Mobile i dopóki są na rynku przed zmianą nazwy, to chcą jak najwięcej ukraść ludziom, bo potem Niemcy nie pozwolą na takie chamskie zagrywki z klientami. Ot, kolejny raz polactwo wylazło z korposzczurów z Ery. Wiedzą, że ich dni w Polsce są policzone, to robią starą złodziejską zasadę, łap forsę i w nogi. Era to tacy sami złodzieje jak Orange, która moim bliskim ukradła 50 złotych z nowego doładowania na podobnej zasadzie. ZŁODZIEJE. Odpowiedz Link Zgłoś
my-jestto Re: ERA chce wykończyć swoich klientów 09.02.11, 20:59 Dziwne wytłumaczenie co ma to do tego wszystkiego. Mnie osobiście dziwi że raptem są sami poszkodowani którym wszystko samo nalicza. Oni nic nie zrobili a im nalicza. To mnie zastanawia i dziwi. Przecież do całej masy ludzi przyszły takie smsy i mało komu bez jego wiedzy coś potrącali. Wg mnie ludzie też są po części winni wysłali nie przeczytali nawet zasad i są efekty. Oczywiście mogą być też osoby naprawdę poszkodowane które nic nie wysyłały ale to są pojedyncze przypadki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taa Re: ERA chce wykończyć swoich klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.11, 21:05 nawet jesli sa to pojedyncze przypadki, to nie powinny sie zdarzyc...a jesli sie zdarzyly, powinny byc rozpatrywane natychmiast na korzysc klienta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sage Re: ERA chce wykończyć swoich klientów IP: *.dynamic.chello.pl 09.02.11, 21:40 To ja - pojedynczy przypadek. Z tym, że nie tak do końca, bo jest nas sporo na pozywamy zbiorowo. Nas czyli osób które na dowód, że nie wysyłały sms mają bilingi. A reklamacje nie są rozpatrywane pozytywnie - wręcz przeciwnie (i przez erę - bo to przecież nie oni, i przez organizatora, bo 'sobie sprawdzili' i im wyszło, że jakiś automat do mnie dzwonił. Za to Era daje teraz dodatkowe darmowe minuty, darmowe smsy itd. Odpowiedz Link Zgłoś
panbies SMS-owa pułapka, czyli jak brać udział w loteri... 09.02.11, 20:29 A to zdziwiony jestem że nic nie robiąc, nic nie wysyłając muszę za przychodzącego smsa płacić:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Re: SMS-owa pułapka, czyli jak brać udział w lote IP: *.xdsl.centertel.pl 09.02.11, 20:38 Jak mawiał wybraniec narodu"Polska to dziki kraj" trudno z nim się nie zgodzić.Za takie przekręty to decydenci powinni już siedzieć w ZK i to bez skarpetek. Odpowiedz Link Zgłoś