Gość: dpf IP: 193.46.186.* 14.02.11, 07:46 A może byśmy tak drugi egipt albo tunezję zrobili?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ccc-bbb "DGP": Przed Belką nikt już nie ucieknie 14.02.11, 07:46 No jak to! Przecież ten podatek Donald zniósł po wygranych wyborach w 2007 roku! To on jeszcze istnieje?! Obiecali....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lutek Re: "DGP": Przed Belką nikt już nie ucieknie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.11, 07:52 Obiecanki cacanki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edek Re: "DGP": Przed Belką nikt już nie ucieknie IP: 80.54.33.* 14.02.11, 08:30 Pytanie jest następujące. Czy był to pusty populizm czy świadome łgarstwo i oszukiwał z pełną premedytacją. Podatki miały iść w dół poszły w górę. Urzędasów miało być mniej, a pobili rekord w ich zatrudnianiu (ponad 10%). Belka miał zniknąć, a jest na odwrót itd. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek-wroclaw Re: "DGP": Przed Belką nikt już nie ucieknie 14.02.11, 08:33 Abonament też miał zniknąć a podnieśli. Tak to już jest z Donkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk W ciągu dwóch lat to raczej nie oszczędzą 14.02.11, 08:47 Najwyżej nagonią frajerów bankom na lokaty wieloletnie z dzienną kapitalizacją, których reforma nie obejmie o ile będą założone przed jej wejściem w życie. Ot powtórka z wprowadzania tego podatku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan PO zniesiemy belkę, wprowadzimy 3 x 15 IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.11, 09:47 a może by tak zwolnić pół miliona urzędasów 150 miliardów rocznie idzie na biurokrację ludzie obudźcie się, wyjdźmy na ulicę i powieśmy tych SBckich sku...synów złodziei na latarniach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po=neokomunisci Co jest gorsze od postkomunisty? IP: *.ip.jarsat.pl 14.02.11, 10:11 Neokomunista Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Rostowska zamknąć ryje chamy bo zadzwonię do taty IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.11, 10:30 i wam podniesie podatek na 45 %, tak jak obiecała płatforma (3 * 15) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mojżesz Czy Belka jest wyższy od Kaczołapa? IP: *.dsl.bell.ca 14.02.11, 15:56 Ludzie o niskim wzroście zawsze mają wszystkim coś do udowodnienia ... Odpowiedz Link Zgłoś
chamoobrona Zrobimy wam to samo, co Egipcjanie Mubarakowi! 15.02.11, 16:07 Tusk, Belka, Komorowski, Pawlak, Sikorski, Kwaczyński, Rostowski ze swoją córką Mają, pakujcie walizki. Rewolucja zrobi z Wami porządek! Zrobimy wam to samo, co Egipcjanie Mubarakowi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu nie musi się wysilać, bo wie, że tak czy siak IP: *.rev.netart.pl 14.02.11, 09:28 jacek-wroclaw napisał: > Abonament też miał zniknąć a podnieśli. Tak to już jest z Donkiem. nie musi się wysilać, bo wie, że tak czy siak ludzie na niego zagłosują. Odpowiedz Link Zgłoś
3_po_3 Re: nie musi się wysilać, bo wie, że tak czy siak 14.02.11, 10:20 ale on już nie zamierza bawić się w politykę kilka miesiecy temu Chłopek Roztropek zapowiedział, ze ma juz inny pomysł na zycie Więc daruj sobie takie strachy na Tuska to nie działa. On już osiągnął to co chciał, dzięki Wam co to boje toczyliście tutaj za PO i oddalibyscie za niego głowę jeszcze kilka miesiecy temu poszlibyscie za nim w ogien Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubu król A.. to tak wygląda Uklad PO PIS... IP: *.centertel.pl 14.02.11, 10:52 Kaczor robi za waryata i ludzie ze stracha na Donka bramkostrzelnego głosują...., kto by sie obietnicami przejmował jak rzeczpospolita w niebezpieczeństwie , mgłą ruską spowita... Odpowiedz Link Zgłoś
smutny.wybor Re: A.. to tak wygląda Uklad PO PIS... 14.02.11, 11:31 Gość portalu: ubu król napisał(a): > Kaczor robi za waryata i ludzie ze stracha na Donka bramkostrzelnego głosują... > ., kto by sie obietnicami przejmował jak rzeczpospolita w niebezpieczeństwie , > mgłą ruską spowita... Jest dokładnie tak jak mówisz (piszesz)... Odpowiedz Link Zgłoś
lechujarek Luuuzz, proponuję się dalej śmiać z Korwina... 14.02.11, 12:09 i głosować na "liberalne" PO Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: Luuuzz, proponuję się dalej śmiać z Korwina.. 14.02.11, 13:43 lechujarek napisał: > i głosować na "liberalne" PO Albo inny "prawicowy" PiS. Bo przecież nie ma innego wyboru. Jak tefauen i giewu tak mówią, to znaczy, że nie ma. Każdy "młody, wykształcony z dużego mniasta to wiedział i wie". :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxzz grunt, że kaczor nie żądzi IP: 195.82.180.* 14.02.11, 08:39 ..okradają nas tak samo (a może nawet i więcej) z pieniędzy, tak jak za PiS, SLD i AWS+UW, ale co tam ! Najważniejsze, że Kaczor nie jest nie u władzy.... Ciekawe kiedy w końcu zrozumiecie, że te szyldy partii to tylko pozory stworzone po to żebyście mieli ILUZJĘ wyboru co 4 lata. PO, PiS, SLD, PSL - wszystko to to sama mafia nastawiana na to, żeby się nachapać. Ale do kogo ja to mówię? Przecież te gęby oglądane już od kilku, kilkunastu lat to przecież wybrańcy narodu, to najlepsze na co nas stać. Jakiego wyboru można się spodziewać po narodzie w którym kombinatorstw, złodziejstwo i dziadostwo wysysa się z mlekiem matki.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m4urycy Ordynacja mafi... partyjna ;) IP: 195.20.110.* 14.02.11, 09:42 A żeby do władzy nie dopchał sie nikt spoza układu, ordynacja wymaga przekroczenia progu wyborczego... To tak na wypadek, żeby się nie okazało że jakiś człowiek ma spore poparcie w jednym województwie, wejdzie do parlamentu i będzie współpracował z wyborcami... Partia która uzyska 5% poparcia jest już na tyle duża, że może mieć wyborców w... poważaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
www.500sposobow.pl Re: grunt, że kaczor nie żądzi 14.02.11, 10:20 Rząd Leszka Millera (SLD): wprowadzenie podatku Belki [2002] Kazimierz Marcinkiewicz (PIS): całkowita likwidacja podatku Belki przed końcem 2006 [2006] Ludwik Dorn (PIS): Jak tylko przejmiemy władzę to zaraz zniesiemy podatek Belki, bo ten podatek nie ma sensu [2006] Zyta Gilowska (PIS): całkowita likwidacja podatku Belki przed końcem 2009 [2007] Donald Tusk (PO): zniesiemy podatek Belki w dwóch etapach [2008] Elżbieta Chojna-Duch (PSL): obniżenie podatku Belki do 18% [2008] Waldemar Pawlak (PSL): zniesienie podatku Belki miałoby pozytywny skutek dla gospodarki [2009] Odpowiedz Link Zgłoś
www.500sposobow.pl Re: "DGP": Przed Belką nikt już nie ucieknie 14.02.11, 09:43 wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/71851,tusk-zniesie-podatek-belki-i-abonament.html Odpowiedz Link Zgłoś
cezbak Re: "DGP": Przed Belką nikt już nie ucieknie 14.02.11, 10:31 Nasz mistrz niespełnionych obietnic nie powiedział jeszcze ostatniego słowa. Ma jeszcze wiele obietnic, których nie spełni a jego PR owcy pracują nad następnymi. Jestem za zrobieniem Egiptu! Dość pozwolenia na krojenie w tak bezczelny sposób! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: "DGP": Przed Belką nikt już nie ucieknie IP: *.aster.pl 14.02.11, 14:14 Hehe, Donald obiecał, niektórzy uwierzyli. Najsmutniejsze, że niektórzy dalej wierzą w donaldowe bajki... Odpowiedz Link Zgłoś
hipr Re: "DGP": Przed Belką nikt już nie ucieknie 14.02.11, 17:41 gdyby tyle razy mnie oszukał mój sąsiad, naplułbym mu w gębę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ta Re: "DGP": Przed Belką nikt już nie ucieknie IP: *.elpos.net 14.02.11, 16:16 zniósł, obniżył podatki, co pół roku robił ranking swoich ministrów i wywalał najgorszego a potem przyszedł gajowy i zabił wilka a głupie ludzie dalej za Peło bo krawaty mają fajne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: garbus "DGP": Przed Belką nikt już nie ucieknie IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.11, 07:51 to pewnie w ramach wsparcia oszczędzania na emeryturę! jakbym za dużo oszczędził to jeszcze by mi się w głowie przewróciło i co? -------- wyspagier Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba z kasą Nie zagłosuję już na Tuska !!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ip.netia.com.pl 14.02.11, 07:54 zawiodłam się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shirasaya Re: Nie zagłosuję już na Tuska !!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 14.02.11, 07:59 Ani ja. Przed miesiącem założyłem kilka lokat sześciomiesięcznych - w sam raz na lipiec. Później pozostanie rozglądać się za pracą poza granicami tego chorego państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agatka Re: Nie zagłosuję już na Tuska !!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.home.aster.pl 14.02.11, 08:07 I ja tez spadam z tego chorego panstwa. MAM DOŚĆ!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: Nie zagłosuję już na Tuska !!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ghnet.pl 14.02.11, 09:14 no nie mowcie ze nie pasuje wam trzymanie kasy w bankach na nizszy procent niz inflacja :) popieram plan wyjazdu z kraju - mam zamiar zrobic tak samo i niech sobie ministerstwo lata dziure po moich dochodach narka tusk Odpowiedz Link Zgłoś
allerune Re: Nie zagłosuję już na Tuska !!!!!!!!!!!!!!!! 14.02.11, 14:51 Gość portalu: shirasaya napisał(a): > Ani ja. Przed miesiącem założyłem kilka lokat sześciomiesięcznych - w sam raz n > a lipiec. Później pozostanie rozglądać się za pracą poza granicami tego chorego > państwa. oj żebyś się nie zawiodła, u nas może nie jest super różowo, ale tzw. podatek Belki jest prawie wszędzie, zwykłe podatki często są jeszcze wyższe niż u nas... może zamiast wyjeżdżać, zacznijmy zmiany, najlepiej od siebie... proponuję na początek posprzątać po swoim psie, to jedno przybliży nas do Europy o całe lata świetlne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary.gniewny Poznaję na odległość wykształconą IP: *.krawarkon.pl 14.02.11, 08:54 Jak już Tusk się zużyje to zagłosujesz na innego liberała kogo tam tylko mędrcy z WSI wyznaczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozbawiony Re: Nie zagłosujesz bo jestes nieletnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.11, 11:19 :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skatefkame Re: Nie zagłosuję już na Tuska !!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.11, 11:41 oczywiście, na pewno na niego głosowałaś... zakładając, że wpływ z tego to 540 miliardów, to na każdego Polaka przypada pula jakiś 15tu złotych, powiedzmy co 20ty wchodził w tą opcję co daje 300 złotych. Skoro tak boli Cię że ten podatek został zniesiony to straciłaś całe.... 300 złotych. Z drugiej strony, żeby zarobić te 300 złotych to trzeba mieć na prawdę spory zapas gotówki, żeby to otrzymać... a wtedy tymi 300 złotymi bys się nie przejmowała... także przestań pieprzyć głupoty. 300 złotych to jest dużo dla ludzi, którzy zarabiają 1500 na rękę miesięcznie, przy takich zarobkach na tych lokatach nie zarobisz nic, bo będzie to dla Ciebie bez sensu. Skumczyłaś już, że biegasz tylko i krzyczysz... i kłamiesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszczędnik Re: Nie zagłosuję już na Tuska !!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.11, 18:55 Każdemu ćwokowi z kredytem wydaje się,że dla bogatego 300zł to niewiele.Wyborcom Tuska taka suma lata - mnie nie,choć raczej niczego materialnego mi nie brak.Irytujący jest sam fakt płacenia za zaradność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Precz z tuskiem przepierda**ją miliardy złotych, a szarakowi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.02.11, 07:57 zabiorą ostatni grosz! Co za nieudaczny rząd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wdr na lokatach antybelkowych zarabiały głównie banki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.11, 08:00 oprocentowanie było tak skalkulowane, żeby wychodziło tylko ciut więcej niż na zwykłej lokacie po ściągnięciu podatku. banki a nie konsumenci były rzeczywistym beneficjentem tych lokat. ja zawsze trzymałem pieniądze na najlepszych lokatach ale z podatkiem belki. wolę, żeby pieniądze trafiły do budżetu państwa niż do banków!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bestcjanek Re: na lokatach antybelkowych zarabiały głównie b 14.02.11, 08:11 Różnica jest taka, że z jednodniowej lokaty możesz zrezygnować codziennie bez żadnej straty. Odpowiedz Link Zgłoś
marter7 Re: na lokatach antybelkowych zarabiały głównie b 14.02.11, 08:31 > Różnica jest taka, że z jednodniowej lokaty możesz zrezygnować codziennie bez > żadnej straty. Ależ skąd - może tak byłoby logicznie, ale są banki, gdzie się nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aurelis07 Re: na lokatach antybelkowych zarabiały głównie b IP: *.mmj.pl 14.02.11, 13:10 Trzeba szukać takich, gdzie się da. Ech, pomyśleć, że w czerwcu 1956 za bezprawnie pobrany podatek ludzie wyszli na ulice... Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: na lokatach antybelkowych zarabiały głównie b 14.02.11, 08:49 Z jednodniowej tak, ale przecież możliwe są dłuższe lokaty, tyle że z codzienną kapitalizacją odsetek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: njk Re: na lokatach antybelkowych zarabiały głównie b IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.11, 08:46 > oprocentowanie było tak skalkulowane, żeby wychodziło tylko ciut więcej niż na > zwykłej lokacie po ściągnięciu podatku. banki a nie konsumenci były rzeczywisty > m beneficjentem tych lokat. ja zawsze trzymałem pieniądze na najlepszych lokata > ch ale z podatkiem belki. wolę, żeby pieniądze trafiły do budżetu państwa niż d > o banków!!! też mi chłopek roztropek napisał. co mnie obchodzi kto jest beneficjentem? masz 10zł . pożyczasz bankowi a ten obiecuje wrócić mi 15. przychodzi rostowski i mówi - dawaj 2 zety od tych 5 zł. Dostajesz 13 zł więc nie pierdul mi tu o beneficjentach. No ale trzeba żyrować darmozjadów z rodziny na swoim, deweloperów i innej maści górników, związkowców oraz polityków ciągnących z kieszeni podatnika. kilkaset mln w roku wynajdzie rostowski. co za kretyn.... to tyle co na waciki w domowym budżecie a wyborców wkrwi na maxa. i mnie też. PODATEK BELKI MIAŁ ZNIKNĄĆ. ponoć. za chwilę będzie druga irlandia ... tyle że ta sprzed 2 lat chyba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edek Re: na lokatach antybelkowych zarabiały głównie b IP: *.play-internet.pl 14.02.11, 11:30 Pretensje miej do siebie i swoich rodaków, że żrą tę samą padlinę (kiełbasę) wyborczą od 89r. Ba, na jesień znowu będą się nią zajadać choć to g** ładnie opakowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ jesteś idiotą dyskalkulikiem i zwyczajnym matołem IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.11, 09:50 tu sobie porównaj na których więcej zarabiasz www.comperia.pl/lokaty_bankowe/ im mniej kasy trafi do budżetu tym mniej czerwone złodzieje rozkradną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bella96 NEOliberalizm? IP: *.centertel.pl 14.02.11, 08:00 Ten NEOliberalizm śmierdzi mi socjalizmem utopijnym... Co za czasy. Więcej kapitalizmu jest w komunistycznych Chinach niż w USA. Pozostaje w najbliższych wyborach głosować na Korwina Mikke - ten przynajmniej przez 10 lat poglądów nie zmieniał ;-). Pozdrawiam stąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fdsfsdfs Szkoda, że to poglądy chorego szowinisty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.11, 08:37 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: virus Re: Szkoda, że to poglądy chorego szowinisty IP: *.allegro.pl 14.02.11, 08:57 Szkoda, że to wypowiedź kogoś, dla którego szowinizm jest gorszy od okradania obywateli z miliardów złotych rocznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Szkoda, że to poglądy chorego szowinisty IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.11, 10:29 Janusz może sobie być szowinistą. Ale to jego szowinizm i nikomu nic do jego szowinizmu, podobnie jak jemu nic do tego co Ty sobie myślisz i robisz. Jeżeli ktoś pyta Janusza o poglądy to o nich mówi. Janusz jest szczery i tyle. Nie wymyśla nie cuduje, nie ubiera tego w PR. Gdyby Janusz chciał być w polityce juz dawno by był, bo jest inteligentnym człowiekiem i wystarczyłoby zmienić poglądy jak reszta naszych (p)osłów. Ale Janusz jest szczery i uczciwy, pomimo tego że doskonale sobie zdaje sprawę że prawdopodobnie nie wejdzie do sejmu i nie będzie rządził, poglądów swoich nie zmienia i nie okłamuje swoich wyborców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skateflame Re: Szkoda, że to poglądy chorego szowinisty IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.11, 11:45 > Janusz może sobie być szowinistą. Ale to jego szowinizm i nikomu nic do jego sz > owinizmu, podobnie jak jemu nic do tego co Ty sobie myślisz i robisz. Tak, oczywiście, ale chciał narzucić brak praw dla kobiet. Także to jest szowinizm, który by wpłynął na Ciebie, Twoją rodzinę - i to też jest dalej ok ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skateflame Re: Szkoda, że to poglądy chorego szowinisty IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.11, 11:43 zapomniałeś dodać, że: chce wprowadzić monarchie i kilka innych, taką trochę dżungle zrobić. Pomijając fakt, że potrafi być mocno nie smaczny. Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: Szkoda, że to poglądy chorego szowinisty 14.02.11, 12:11 Gość portalu: skateflame napisał(a): > zapomniałeś dodać, że: chce wprowadzić monarchie i kilka innych, taką trochę dż > ungle zrobić. Coś więcej o tej dżungli? > Pomijając fakt, że potrafi być mocno nie smaczny. Lepszy smaczny złodziej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skateflame Re: Szkoda, że to poglądy chorego szowinisty IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.11, 20:03 skateflame > > zapomniałeś dodać, że: chce wprowadzić monarchie i kilka innych, taką tro > chę dż > > ungle zrobić. > > Coś więcej o tej dżungli? Oczywiście - brak praw dla kobiet - zniżenie ich do poziomu zerowego - taki drobny przykład > > Pomijając fakt, że potrafi być mocno nie smaczny. > > Lepszy smaczny złodziej? Powiedzenie niepełnosprawnej dziewczynce, że nie chciałby, żeby jego córka na nią patrzyła Korwin Mikke ma kilka dobrych punktów, ale jako człowiek jest zerowy, i nie może być osoba prezentująca cały kraj a jakiej kol wiek kwestii. Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: NEOliberalizm? 14.02.11, 12:12 Gość portalu: bella96 napisał(a): > Pozostaje w najbliższych wyborach głosować na Korwina Mikke Lepiej późno niż wcale. > - ten przynajmniej > przez 10 lat poglądów nie zmieniał ;-). Przez 40 lat co najmniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pink "DGP": Przed Belką nikt już nie ucieknie IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.11, 08:04 popieram : albo wszyscy co mają lokaty płaca podatek albo niech nikt nie płaci... Odpowiedz Link Zgłoś
jakbukda Re: "DGP": Przed Belką nikt już nie ucieknie 14.02.11, 14:06 Gość portalu: pink napisał(a): > popieram : albo wszyscy co mają lokaty płaca podatek albo niech nikt nie płaci. > .. Ja bym poszedł dalej - albo wszyscy maja lokaty, albo nikt nie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz051 Nie widzę problemu IP: *.knc.pl 14.02.11, 08:06 Zrobi się lokaty godzinne albo minutowe. Odpowiedz Link Zgłoś
galaktycznypulpet "DGP": Przed Belką nikt już nie ucieknie 14.02.11, 08:06 To się zejdzie z minimalną kwotą lokaty do 100zł i będą odsetki 24 gr. I bawimy się dalej. Tylko nie każdy system bankowy wytrzyma taką ilość do przeliczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
galaktycznypulpet Re: "DGP": Przed Belką nikt już nie ucieknie 14.02.11, 08:07 Mój błąd. Do 2gr odsetek trzeba zejść :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowe pomysły Max zysk z lokaty to 2 gr w każdym okresie rozl. IP: *.gdynia.asseco.pl 14.02.11, 14:24 Nie da się bez podatku Belki ? Da się ... Kwota 10.000 PLN - okres deponowania: 15 minut, oprocentowanie 4.5 procent. Ilość okresów rozliczeniowych w ciagu dnia: 96, Zysk z pojedynczego okresu rozliczeniowego 2 grosze. Więc będziemy mieli lokaty 3, 6 , 9, 12 miesięczne etc z naliczaniem odsetek co 15 minut - w celu uproszczenia w systemach bankowych odsetki dla takiej lokaty będą podawane za cały dzień. Nie da się? - Da się. W ten sposób banki które oferują już tego typu lokaty jedyne co będą musiały uwzględnić to to że odsetki w ciągu dnia nie są naliczane raz tylko 96 razy o odpowiednio mniejszym oprocentowaniu. (czyli zamiast operacji 1 x oprocentowanie będzie 96 x mniejsze oprocentowanie). Dodatkowo zastrzeżenie że lokaty są zawsze otwierane o jednej godzinie np 00:00:00 i że są kończone lub zrywane również z zaokrągleniem do tej godziny (w górę lub w dół aby nie trzeba było dostosowywać systemów bankowych do operacji na minutach) Wystarczy że jeden lub dwa banki pójdą na takie rozwiązanie to wszystkie pozostałe będą się musiały do tego dostosować tak jak się dostosowały do dziennego naliczania odsetek. Nie po to banki zainwestowały w zmiany systemów informatycznych żeby teraz to rozwiązanie poszło do kosza. Koszt przeróbki będzie niewielki a rzesza usmiechnietych klientów powierzających swoje oszczędności będzie stanowić najlepszą reklamę. Donald WON od moich oszczędności !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oskar Re: "DGP": Przed Belką nikt już nie ucieknie IP: *.134.168.217-rev.hti.pl 14.02.11, 09:39 To zaczną sprzedawać pakiet lokat. Żeby się nie rozdrabiać wprowadzą pakiet 5x100 zmuszając nas do wpłacenia większej sumy, a jednocześnie odciążą ich własny system. GratZ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spider Straszyliście Kaczyńskim... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.11, 08:14 Dymania lemingów przez ekipę Tuska ciąg dalszy... Co jeszcze wymyśli ten złodziejski rząd? Odpowiedz Link Zgłoś
peperro "DGP": Przed Belką nikt już nie ucieknie 14.02.11, 08:14 Ciekawe ile kosztuje pobieranie 1 grosza z milionów rachunków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zróbmy Egipt Re: "DGP": Przed Belką nikt już nie ucieknie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.11, 08:26 Je bać się rządowcy. W imię czego ciągle okrada mnie to państwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: "DGP": Przed Belką nikt już nie ucieknie IP: *.aster.pl 14.02.11, 08:33 Po nas choćby potop... a potem ciepłe kraje itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skateflame Re: "DGP": Przed Belką nikt już nie ucieknie IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.11, 11:48 Gość portalu: Zróbmy Egipt napisał(a): > Je bać się rządowcy. W imię czego ciągle okrada mnie to państwo. Ale jak Cie okrada baranie ? Tą zmianą za pewne nie zabierze Ci ani grosza. Banda debili, która jak slyszy, że ulga znika, to krzyczą, że ich okradają, dla tego właśnie nie ma i nie będzie u nas NIGDY ŻADNYCH REFORM, rozumieli ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merek Budżet wydaje już ostatnie tchnienia... IP: 193.179.215.* 14.02.11, 08:30 Budżet wydaje już ostatnie tchnienia. Oj wybory się przyśpieszy, bo następne pomysły łupienia ludzi odbierają głosy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na-plus -> zostanę dodatkowo opodatkowany <- IP: *.centertel.pl 14.02.11, 08:30 Szkoda, jak dla mnie to zostanę właśnie dodatkowo opodatkowany, bo do tej pory korzystałem WYŁĄCZNIE z lokat antybelkowych, ehhh ... "na plus" na-plus.blogspot.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Woetz Osoeyxbi To krok w zapowiadanym kierunku :)))) IP: *.cdma.centertel.pl 14.02.11, 08:43 Znaczy się - likwidacji tego podatku, rzecz jasna. Odpowiedz Link Zgłoś
yagres "DGP": Przed Belką nikt już nie ucieknie 14.02.11, 08:44 Dlaczego w artykule piszą "resort zarobi", "budżet zarobi" itp. Nie prościej i jaśniej napisać , że ukradną ludziom ostatnie groszy. Rząd co sięga po takie metody ściągania podatków to sam wystawia sobie opinie, że jest złodziejski i mafijny. Spadaj Tusk... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lord Re: "DGP": Przed Belką nikt już nie ucieknie IP: *.toya.net.pl 14.02.11, 15:04 powinni wziąć ewidentnie korepetycje z ekonomii Odpowiedz Link Zgłoś
dd1987 co za złodzieje, kradna na każdym kroku, 14.02.11, 08:44 co za złodzieje, kradna na każdym kroku, dziwie wam się warszawiacy ze oni jeszcze moga chodzic spokojnie na ulicach Warszawy, zreszta w samorządach jeszcze wiecej kradną. Ja mam rachunek maklerski w barkleysie więc moga mmnie pocałowac w d... a i tak nie dostana tych odsetek od zyskow kapitalowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozbawiony Re: dd1987 onanista forumowy dal glos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.11, 10:35 Odpowiedz Link Zgłoś
dd1987 Re: dd1987 onanista forumowy dal glos 14.02.11, 11:23 a chłop pańszczyźniany odpowiedział na ten głos z rozbawieniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joven "DGP": Przed Belką nikt już nie ucieknie IP: *.central.biz.rr.com 14.02.11, 08:49 Do łask wrócą nie co zapomniane polisolokaty-ale i pewnie do tego się dobiorą wkrótce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary.gniewny Brawo młodzi, wykształceni z wielkich miast! IP: *.krawarkon.pl 14.02.11, 08:52 PO najpierw poupycha po urzędach setki tysięcy pociotków na nowych, nikomu nie potrzebnych etatach a potem rząd szuka na te i inne ekscesy socjalizmu - pieniędzy. POdwyżki POdatków! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wesołek Już sama nazwa tego podatku wprowadza w błąd IP: *.net.stream.pl 14.02.11, 12:33 Pomyślałby kto, że to JE były minister finansow opodatkowal zyski kapitalowe ze swojej inicjatywy. Ot tak, w chwili slabości lub pazerności. Prawda jest całkiem inna. Kiedy wprowadzano ten podatek, tłumaczono mniej wartościowemu narodowi tubylczemu, że bez tego nie przyjmą naszego kraju do Eurosojuza. Nie ma polityka, który na to by przystał. Niedługo będziemy mieć zresztąo tym stosowny zapis w naszej Konstytucji. Reasumując: to jest podatek eurokołchoźniany, nie żaden "podatek Belki". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz8519 "DGP": Przed Belką nikt już nie ucieknie IP: *.aster.pl 14.02.11, 08:52 nie ma się co dziwić że poparcie spada na łeb na szyję wszyscy moi znajomi którzy glosowali na PO mówi ze będą głosować na SLD prawica po 10 latach rządów rozłożyła Polskę na łopatki po całości, i teraz jeszcze to, mówili ze zniosą podatek beki to tak zmienili prawo żeby jak najwięcej ściągnąć, Tusk ty złodzieju i oszuście, to jest twój koniec, nie masz co się szykować że będziesz rządził następną kadencję bo ludzie przejrzeli na oczy GONIĆ RUDEGO OSZUSTA, TRZEBA POKAZAĆ MU ŚRODKOWY PALEC PODCZAS WYBORÓW, Odpowiedz Link Zgłoś
3_po_3 podatek Belki to dzieło własnie SLD 14.02.11, 09:56 podatek Belki to dzieło nie kogo innego tylko własnie SLD - PAMIĘTAJCIE PO TYM zanim oddacie głos w wyborach!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gość portalu: lukasz8519 napisał(a): > nie ma się co dziwić że poparcie spada na łeb na szyję wszyscy moi znajomi któr > zy glosowali na PO mówi ze będą głosować na SLD prawica po 10 latach rządów roz > łożyła Polskę na łopatki po całości, i teraz jeszcze to, mówili ze zniosą podat > ek beki to tak zmienili prawo żeby jak najwięcej ściągnąć, Tusk ty złodzieju i > oszuście, to jest twój koniec, nie masz co się szykować że będziesz rządził nas > tępną kadencję bo ludzie przejrzeli na oczy > GONIĆ RUDEGO OSZUSTA, TRZEBA POKAZAĆ MU ŚRODKOWY PALEC PODCZAS WYBORÓW, Odpowiedz Link Zgłoś
3_po_3 Re: Ale przecież PiS i PO go zniosą. Obiecali 14.02.11, 09:57 a SLD wprowadził Belkę - nie zapominajcie o tym zanim na nich zagłosujecie Odpowiedz Link Zgłoś
gospodarz_domu_gras Re: Ale przecież PiS i PO go zniosą. Obiecali 14.02.11, 10:11 Jasne, tyle że Platfusy obiecywali znieść podatek Belki, a chwilę potem tego samego Belkę zrobili szefem NBP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary.gniewny Jakby to nie było przed wyborami 2007 oczywiste IP: *.krawarkon.pl 14.02.11, 08:58 Kto ma choć pół grama samodzielnego myślenia a nie łeb utkwiony w TVNie ten wiedział że PO = biurokracja, socjalizm, podwyżki podatków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joist trza zalozyc konto w czechach :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.11, 08:59 juz za miesiac sie okaze ile kasy im brakuje w budzecie :P Odpowiedz Link Zgłoś
galaktycznypulpet Re: trza zalozyc konto w czechach :)) 14.02.11, 09:07 Ale zdajesz sobie sprawę, że w ramach UE banki przekazują informacje o naliczonych odsetkach do MF kraju zamieszkania właściciela konta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesław Czy z podatku belki rozlicza sie w PIT ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.11, 08:59 Czy z podatku belki rozlicza sie w PIT ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adni To banki magą zrobić lokaty minutowe IP: 83.142.223.* 14.02.11, 09:04 Jeśli oprocentowanie z jednej lokaty bedzie wynosiło 2 gr , pdatek bedzie mniejszy niż 0,5 gr to i tak go nie będzie - wniosek trzeba zrobić lokaty minutowe :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pjanu Re: To banki magą zrobić lokaty minutowe 14.02.11, 09:25 Nie ma problemu, zawsze można stosować kapitalizację ciągłą. Wie ktoś, czy w praktyce ktoś to stosuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wdr to dużo koszt dla systemów informatycznych IP: 195.212.22.* 14.02.11, 09:37 taka ilość transakcji położy systemy IT Odpowiedz Link Zgłoś