Dodaj do ulubionych

Saturn i Media Markt bliżej sprzedaży online. P...

31.03.11, 12:43
Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: smegma Coons! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.11, 12:47
      • aarvedui commie coons! =D 31.03.11, 14:47
        • Gość: es Zgodnie z żelazną zasadą firmy IP: *.ip.jarsat.pl 31.03.11, 16:57
          "Nieważne gdzie, ważne żeby klient kupił od nas" - stąd "noby" konkurencja między Saturnem i MediaMarktem (ta sama firma), teraz dojdzie Redcoon - "nie będę kupował w MM, Saturn to drożyzna, dlatego kupłem w Redcoon" a i tak klient "zostanie w rodzinie.
          • Gość: Kubuś Puhatek Re: Zgodnie z żelazną zasadą firmy IP: *.bmj.net.pl 31.03.11, 19:20
            Żelazna zasada brzmi - wykosić konkurencję.
            Mnie się wydaje, że Amazon jednak jak przyjdzie do Polski to posprząta...
            Jedyna nadzieja w takich malućkich jak np. ten - może jeszcze będzie dywersyfikacja. Tutaj przynajmniej można się czegoś o tym sprzęcie dowiedzieć, w przeciwieństwie do sprzedawców z MM, którzy wcisną Ci dowolny kit, byleby sprzedać.

• Gość: e-klient przy e-kupnie można oddać pełnowartościowy towar!! IP: *.146.49.81.nat.umts.dynamic.eranet.pl 31.03.11, 12:58
      Warto znać swoje prawa przy tego typu zakupach:

abckonsumenta.pl/artykuly/12-umowy-zawierane-przez-internet-telefon-lub-za-pomoc-blankietu-z-gazety.html
    • maciak21 Buhahahaha a co to jest redcoon 31.03.11, 13:00
      jakiś amator kupił amatora chyba za 5zł bo więcej bym nie dał. Zresztą promocja marki to jedno a promocja sprzedaży to drugie ale jak się ma amatorów na pokładzie to buble niezłe. Zresztą mają duży kapitał wew. i mogą wydać bańke na reklamy w tv ale dla mnie ta nazwa redcoon?! Przewiduje małe zyski ciennnniuteńkie.
      • Gość: królik Re: Buhahahaha a co to jest redcoon IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.11, 13:51
        powiem Ci tylko tyle, że w Redcoon kupiłem odtwarzacz blu-ray za 850 zł, który w MM w Wwie stał na półce za 1750, tak wiec to wcale nie jest dobra wiadomośc
        • Gość: xyz Re: Buhahahaha a co to jest redcoon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.11, 17:18
          Teraz kupiłbyś go w Redcoon za 1650 zł ;-)
    • andreatagliettia Saturn i Media Markt bliżej sprzedaży online. P... 31.03.11, 13:00
      To napisał St.Lem,nie podszywaj się,i jeszcze błąd.

was2000 napisała:

żeby w kasach watykanu ( IOR) były miliardy na nawiedzanie innych ( czytaj okra
      danie z majątków ) państw i tyle . Jedyna sp z oo od 2000 lat i napewno szybko
      nie splajtuje !!!!!

Kiedyś my mieliśmy ziemię a oni biblię a teraz my mamy biblię a oni ziemię !!!

Dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota.
      I nie jestem pewien, co do wszechświata.

Na Swiecie jest mnóstwo frajerów, jeśli nie jesteś w stanie określić, kto nim
      jest, to znaczy, że chodzi o ciebie
    • olias Saturn i Media Markt bliżej sprzedaży online. P... 31.03.11, 13:39
      zapamiętać! Redcoon! Nie korzystać! Media Markt!
      • Gość: Gieniek Re: Saturn i Media Markt bliżej sprzedaży online. IP: *.agora.pl 31.08.11, 10:00
        phi...z pewnością obsługa i serwis będzie tak samo dupny jak w obecnej chwili więc zgadzam się, że NIE należy korzystać z ich usług
    • traianus-hadrianus-augustus Saturn i Media Markt bliżej sprzedaży online. P... 31.03.11, 13:48
      W Redcoonie było tanio. Teraz już pewnie nie będzie :/ Saturn i Media Markt to straszna drożyzna. W S. i M.M. jest przynajmniej 30% drożej niż w typowych sklepach z elektroniką i AGD nie mówiąc już o porównaniu ze sklepami internetowymi.
      • Gość: pozdrawiam Re: Saturn i Media Markt bliżej sprzedaży online. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.11, 14:04
        Ale trzeba im przyznać że Media Markt uczciwie ostrzega iż nie jest sklepem dla idiotów. A to że większość tam kupujących to idioci to już inna sprawa.
    • sprocket74 bo faktycznie MM jest nie dla idiotów... 31.03.11, 14:29
      W MM generalnie jest drogo - to fakt. Ale jak chłopaki zrobią jakąś promocję to wtedy sytuacja diametralnie się zmienia. 2 przykłady:
      1) na początku marca kupiłem do firmy macbooka'a MC516PL/A za 3700zł (co samo w sobie było niezłą ceną) i dodatkowo za każde 500zł dostałem 100-złotowy bon na zakupy czyli w sumie dostałem 700zł do wydania w MM za co dodatkowo kupiłem monitor.

2) wczoraj udało mi się kupić monitor LG E2260V za 530zł brutto - w najtańszym sklepie netowym taki monitor nie schodzi poniżej 560zł + koszt przesyłki.

Czyli jak się chce to można. No ale większość ludzi włazi do MM i kupuje rzeczy bez porównania cen to wtedy się okazuje, że kupują drożej... czyli rzeczywiście: MM nie dla idiotów. :)
    • Gość: autor Saturn i Media Markt bliżej sprzedaży online. P... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.11, 14:50
      Omijam szerokim łukiem. Innym też radzę chyba, że planujecie zapłacić więcej niż inni i nie mieć możliwości zareklamowania zepsutego towaru.
    • Gość: g Re: Saturn i Media Markt bliżej sprzedaży online. IP: *.legnica.vectranet.pl 31.03.11, 14:56
      Ja tam odwiedzam MM - gdzie, jak nie tu można towar obejrzeć przed dokonaniem zakupu w internecie :)
      • macgregorwawa Re: Saturn i Media Markt bliżej sprzedaży online. 31.03.11, 15:28
        Święte słowa - najlepsze miejsce żeby pierw wszystko wymacać i obejrzeć zanim się wybierze najtaniej na Ceneo czy Skąpcu. Generalnie ceny w MM porażają i ścinają z nóg. Tak było za każdym razem kiedy przy generalnym remoncie kuchni oglądałem AGD w MM. Przykładowo na 10 modeli lodówek z porównywarek cenowych w cenie ok. 1.800zł te same modele w MM kosztowały od 500 do 800zł drożej. I tak samo przy zmywarkach, piekarnikach, płytach, okapach... Jak mieli w jeden z weekendów wyprzedaż, ze wszystkie ceny towarów obniżone o VAT pojechałem na miejsce z netbookiem z netem i sprawdzałem ceny on-line. Efekt był taki, że nawet mimo obniżki wówczas o 22% i tak można było wziąć kupić sprzęt taniej w sieci.
        Tylko patrzeć jak Redcoon momentalnie wyleci z porównywarek cenowych, bo zawsze będzie lądował na ostatnim miejscu daleeeeeeko za przedostatnim.
        • Gość: kolo Re: Saturn i Media Markt bliżej sprzedaży online. IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.11, 16:35
          nie sądzę że sobie na to pozwolą, za dużo mają do stracenia. Podejrzewam że ceny w tradycyjnych sklepach i w redcoonie czy jak tam się teraz będzie nazywać będą wciąż różne:)
      • Gość: Milo Re: Saturn i Media Markt bliżej sprzedaży online. IP: 212.109.148.* 31.03.11, 15:49
        Dlatego niektórzy sklep MM nazywają Miejską Macalnią, gdzie sprzęt się tylko "maca" przed zakupem w necie.
        • macgregorwawa Re: Saturn i Media Markt bliżej sprzedaży online. 31.03.11, 16:12
          ...i chwała tym bohaterom (czyt.: "nie idiotom), którzy te "Miejskie Macalnie" utrzymują :-)
      • Gość: xx Re: Saturn i Media Markt bliżej sprzedaży online. IP: *.home.aster.pl 31.03.11, 22:06
        I właśnie po to Metro Group kupiło Redcoon. Za kilka lat to będzie jedyny model dystrybucji - "salony" wyłącznie do oglądania sprzętu i sklepy internetowe do kupowania.
        Za wstawienie sprzętu do sklepu - zapłacą producenci. Koszty będą niskie - bo brak będzie magazynu, zapasów, personelu kasowego itp. Klient poogląda, dotknie - i zamówi w sklepie internetowym. A że w "salonie" będzie to bardzo ułatwione (może monitor dotykowy na miejscu, może zbliżeniowy terminal płatniczy albo kredyt na dowód osobisty) - będzie wybierał jedyny słuszny sklep internetowy.
        Teoretycznie - powinni być jeszcze wykwalifikowani doradcy-sprzedawcy. Ale jak widać już teraz w obecnych sklepach MM - nie są potrzebni. Po pierwsze - nie mają szans znać na pamięć wszystkich sprzedawanych produktów. Po drugie - klienci i tak czytają w internecie zamiast pytać obsługę.
        Liczy się wyłącznie cena. Różnica między sklepami internetowymi będzie minimalna, koszty przesyłki podobne a wartość dodana dotykania sprzętu - wymierna. "Salony" będą zarabiały na pokazywaniu sprzętu.
    • Gość: Bulioner Saturn i media markt - największa drożyzna! IP: *.cdma.centertel.pl 31.03.11, 16:51
      Każdy sklep MM ma ok. MILION zł kosztów/m-c. MUSI być bardzo drogo, by to pokryć przy spadających obrotach. Coraz mniej jest idiotów gotowych zapłacić za ten sam towar 30-40% więcej niż w necie, bo ogłupili ich reklamą. Euro ma 2 lub więcej marek sklepów internetowych. Barany z MM dopiero teraz odkryły Amerykę. Rada: Omijać zdzierców szerokim łukiem. Porównujcie ceny!!! Trójmiasto chyba już mądrzeje, bo dziś w MM w Matarni nie było żywej duszy. Stałem przy jedynej otwartej kasie chyba z 15 minut i nic !! Kiedyś nie do pomyślenia.
      • Gość: GOŚĆ Re: Saturn i media markt - największa drożyzna! IP: 194.156.44.* 31.03.11, 18:58
        Nie bój się, wychodzimy na swoje ;)
      • Gość: salesman odezwał sie znawca IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.11, 21:51
        MILION kosztów? kopnij sie w głowę,albo poproś sprzedawce w MM niech Cie kopnie..
        bawią mnie takie BARANY,które wszystko wiedzą o firmie ,którą znają tylko z nazwy
        • Gość: Bulioner Re: odezwał sie znawca IP: *.cdma.centertel.pl 01.04.11, 06:14
          4 lata w poznaniu, W-wie i Gdańsku ciołku. Płace ok. 200 k./m-c, koszty reklamy ok. 200 k./m-c, czynsz ok. 200 k/m-c plus inne (haracz na centralę, energia, ochrona itd.) daje ok. milion/m-c. Sam dyrektor łyka ok. 100 k./m-c z premią roczną. I coraz mniej frajerów, by im za to płacić w zawyżonych cenach. I dobrze.
    • Gość: tsuranni jeśli ceny będą takie jak w stacjonarnych IP: *.icpnet.pl 31.03.11, 20:13
      to kariery im nie wróżę
    • Gość: litości Saturn i Media Markt bliżej sprzedaży online. P... IP: *.cable.pruszcz.turmak.pl 31.03.11, 22:32
      Bez urazy - ale im mniej wiecie w temacie - tym bardziej ochoczo się wypowiadacie... Typowe dla forum.

Sklep internetowy Redcoon (o ile zostanie ta nazwa) będzie miał inną politykę cenową niż Media-Saturn. Koncern stać (przy ich potędze zakupowej) na utrzymywanie najbardziej atrakcyjnych cen. Często niemożliwych dla konkurencji. Spodziewajcie się pod koniec roku i na początku przyszłego parę spektakularnych plajt...
    • Gość: npd61 Saturn i Media Markt bliżej sprzedaży online. P... IP: *.dip.t-dialin.net 31.03.11, 23:58
      wystarczy wyjechac za odre i nyse i bedzie tanio nawet w mm
    • Gość: Jan Saturn i Media Markt bliżej sprzedaży online. P... IP: *.unitymediagroup.de 01.04.11, 17:06
      ceny mozna porownac..
      www.redcoon.de/
      porownalem dla przykladu pierwszy lepszy TV plazma Panasonic TX-P 46 VT 20 E w Redcoon za 1298 euro a potem w polskiej porownywarce cen Ceneo.I w Polsce najtanszy Panasonic tej serii jest 200 zl drozszy niz w Redcoon!!!!
      • caesar_pl Re: Saturn i Media Markt bliżej sprzedaży online. 02.04.11, 10:45
        Redcoon nie jest najtanszy:
        geizhals.at/deutschland/a566117.html
        ja bym kupil gdzie indziej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka