inkwizytorstarszy 14.05.11, 04:12 O cho, już słyszę ten wrzask kapłanów, że antykoncepcja zabija! Owieczki powinny się modlić, a nie pie....! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Pozew przeciw Bayerowi. Czy lek antykoncepcyjny... IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.11, 09:47 No tak, znowu Bayer, co za przypadek... Polecam filmik: www.youtube.com/watch?v=0cJpMMdKo1M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jabłoczkin Lek? A ciąża to choroba? IP: *.205.100.34.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.05.11, 11:49 Bez tej "choroby" autorzy tekstu nie pojawiliby się na świecie... Ideologiczne zacietrzewienie zmusza ich do takich "wyrafinowanych" manipulacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu tak, pigułki mogą być lekiem IP: *.sds.uw.edu.pl 15.05.11, 02:49 I to lekiem, dzięki któremu kobieta mająca PCO będzie mogła kiedyś zajść w ciążę. Ale jak widać taka wiedza obca jest różnym zacietrzewionym ideologicznie jabłoczkinom. Odpowiedz Link Zgłoś
ani1ania Re: tak, pigułki mogą być lekiem 15.05.11, 12:27 Lekiem są wtedy, gdy są stosowane w chorobie i jeżeli stosuje je kobieta z PCO, żeby kiedyś zajść w ciążę to ok. Ale w większości nie są stosowane jako lek, no chyba że ciąża jest chorobą... A nawet jeśli ktoś tak myśli to powinien zapobiegać niż leczyć. Jak wiadomo, że np. w wodzie są bakterie to nikt o zdrowych zmysłach nie będzie jej pił, tak samo jak wiadomo od czego zachodzi się w ciążę to jak ktoś nie chce to powinien tego unikać - sprawa prosta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: tak, pigułki mogą być lekiem IP: *.sds.uw.edu.pl 15.05.11, 13:29 ni1ania napisała: > tak samo jak wiadomo od czego zachodzi się w ciążę to jak ktoś nie chce to powinien tego unikać - sprawa prosta. Ale dlaczego niby mam unikać seksu z własnym mężem? Odpowiedz Link Zgłoś
piesior666 Kilka tropow za swobode 14.05.11, 13:14 rzniecia sie do woli,to niewiele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olcia Re: Kilka tropow za swobode IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.11, 14:59 Brutalne, ale słuszne. To naturalne, że kopulacja prowadzi do powstania potomstwa. Postępowanie przeciwko naturze ma swoje minusy. Można się faszerować chemią albo powstrzymywać instynkty. Nie jestem żadnym moherem, popieram in vitro, eutanazję, ale nikt mnie nie namówi do rżnięcia się na lewo i prawo kosztem rujnowania sobie organizmu tego rodzaju chemią. Odpowiedz Link Zgłoś
qball Re: Kilka tropow za swobode 14.05.11, 20:08 Jak ja uwielbiam takie pier...lenie. ze niby kobieta uzywająca tabletek antykoncepcyjnych to o d razu się na prawo i lewo pier...? Brawo, otrzymuje pani ode mnie order "zjeba genetycznego". Przysługuje on pani tym bardziej za odcinanie się od moherowych korzeni. PS> Moja żona od czterech lat przyjmuje tabletki YAZ i jakoś nie narzeka na nic. Fajna nagonka, człowiekowi się od razu milej robi że pseudodziennikarze rozdmuchują nie tylko pierdoły związane z celebrytami i polityką, ale maja tajże na uwadze dobro społeczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Kilka tropow za swobode IP: *.sds.uw.edu.pl 15.05.11, 11:55 qball napisał: > Jak ja uwielbiam takie pier...lenie. ze niby kobieta uzywająca tabletek antykon > cepcyjnych to o d razu się na prawo i lewo pier...? nie tylko na prawo i lewo, ale także od tyłu! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mixer Te całe skrobaczkowe towarzystwo niech się wyciszy IP: *.icpnet.pl 14.05.11, 21:59 Tępa nienawiść do Kościoła Katolickiego i ślepe oddanie ideologii Poprawności Politycznej odbiera im rozum. Chemiczne eksperymenty zwane antykoncepcją unieszczęśliwiły już niejedną kobietę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chór wujów Re: Te całe skrobaczkowe towarzystwo niech się wy IP: *.internetia.net.pl 15.05.11, 01:05 Za to nieprzewidziane potomstwo z watykańskiej ruletki "uszczęśliwiło" legiony innych... Odpowiedz Link Zgłoś
rusalka-amelka do "olcia" 14.05.11, 22:33 Gratuluję totalnej ignorancji. Pewnie jest pani młodą ofiarą ułomnej edukacji seksualnej w naszej pięknej ojczyźnie i sądzi pani, że ciąża jest swego rodzaju "karą" za "rżnięcie na lewo i prawo". Otóż do wspomnianego przez panią celu chyba lepsza byłaby zwykła prezerwatywa, bo w pewnym stopniu zabezpiecza przed różnymi zakażeniami. Natomiast pigułki zapobiegają jedynie ciąży, a ta bywa rownież niepożądanym rezultatem uregulowanego życia seksualnego z jednym patnerem, np. własnym mężem. Pigułki więc bywają używane przez kobiety, których życie seksualne bardzo trudno byłoby zdefiniować jako "rżnięcie na lewo i prawo." Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Kilka tropow za swobode 15.05.11, 00:10 > ale nikt mnie nie namówi do rżnięcia się na lewo i prawo kosztem rujno > wania sobie organizmu tego rodzaju chemią. Skończysz dziecko gimnazjum, to się przekonasz, że pigułki stosują przede wszystkim kobiety pozostające w stałych związkach. Nawet tych, o zgrozo(!), sakramentalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Kilka tropow za swobode IP: *.internetia.net.pl 15.05.11, 01:37 A co powiesz tym, które mają cykle nieunormowane? Każdy inny, od 30 do 90 dni? Wieczny celibat zalecisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ax Re: Kilka tropow za swobode IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.11, 21:38 Gość portalu: olcia napisał(a): > Brutalne, ale słuszne. To naturalne, że kopulacja prowadzi do powstania potomst > wa. Postępowanie przeciwko naturze ma swoje minusy. Można się faszerować chemią > albo powstrzymywać instynkty. Nie jestem żadnym moherem, popieram in vitro, eu > tanazję, ale nikt mnie nie namówi do rżnięcia się na lewo i prawo kosztem rujno > wania sobie organizmu tego rodzaju chemią. Ile masz latek, dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kl amerykański nadzór? czyli FDA? IP: *.play-internet.pl 14.05.11, 13:37 co to za amerykański nadzór, o którym mowa? czyż to nie FDA, znane z dopuszczenia innych szkodliwych 'leków' na rynki USA? FDA=Rumsfield=Monsanto co ma FDA do Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Pozew przeciw Bayerowi. Czy lek antykoncepcyjny... IP: *.180.24.26.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.05.11, 14:20 Zdaje się, że z lekami antykoncepcyjnymi tak już jest, że część kobiet znosi je gorzej. Gdy na rynku pojawiły się plastry też grożono śmiercią ;) Yaz na forach internetowych był raczej dobrze opisywany... i to o nim kobiety pisały częściej jako o tym lepszym używanym po innym gorszym ;) Zresztą w naszym kraju antykoncepcja to grzech ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.goerst Pozew przeciw Bayerowi. Czy lek antykoncepcyjny... 14.05.11, 15:02 Czy rodzice nie mogliby raczej wychować dziewczynkę zamiast kupować jej środki antykoncepcyjne? Odpowiedz Link Zgłoś
turkusonly No właśnie... 15.05.11, 12:15 No właśnie...dobra uwaga " andrzej.goerst" Lepiej wychować do miłości i odpowiedzialności niż kupować i popierać zażywanie tabletek antykoncepcyjnych . Ale też dużo zależy od przykładu w rodzinie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Wytłumacz, w jaki sposób IP: *.sds.uw.edu.pl 15.05.11, 12:18 "wychowanie do miłości i odpowiedzialności" może zapobiegać zaburzeniom hormonalnym, których skutki można zaleczyć, biorąc tabletki antykoncepcyjne? A teraz uważaj, bo doznasz szoku: są kobiety, które łykają Yaz lub inne pigułki, aby kiedyś móc zajść w ciążę i mieć dzieci. No ale takie ograniczone jednostki jak ty o nich na pewno nie słyszały :/ Odpowiedz Link Zgłoś
turkusonly Re: Wytłumacz, w jaki sposób 15.05.11, 13:51 Gość portalu: gość portalu napisał(a): > "wychowanie do miłości i odpowiedzialności" może zapobiegać zaburzeniom hormona > lnym, których skutki można zaleczyć, biorąc tabletki antykoncepcyjne? > > A teraz uważaj, bo doznasz szoku: są kobiety, które łykają Yaz lub inne pigułki > , aby kiedyś móc zajść w ciążę i mieć dzieci. No ale takie ograniczone jednostk > i jak ty o nich na pewno nie słyszały :/ .......... Dobrze,że ty jesteś takim "specjalistą" w zakresie środków antykoncepcyjnych, ale jeśli chodzi o kulturę to daleko ci do niej.. Nazywanie innych ograniczonymi jednostkami nie przypomina czegoś takiego jak kultura. I jeszcze jedno,szoku nie doznałam,bo wiem,że lekarze przepisują tabletki antykoncepcyjne na regulację systemu hormonalnego. A masz namiary na wiarygodne linki z wynikami badań,które potwierdzają leczenie bezpłodności środkami antykoncepcyjnymi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Wytłumacz, w jaki sposób IP: *.sds.uw.edu.pl 15.05.11, 15:36 > Dobrze,że ty jesteś takim "specjalistą" w zakresie środków antykoncepcyjnych, a > le jeśli chodzi o kulturę to daleko ci do niej.. Nazywanie innych ograniczonymi > jednostkami nie przypomina czegoś takiego jak kultura. Z jednostkami, które chcą narzucić innym swój sposób myślenia, nie warto walczyć "kulturalnie". > I jeszcze jedno,szoku nie doznałam,bo wiem,że lekarze przepisują tabletki antyk > oncepcyjne na regulację systemu hormonalnego. A masz namiary na wiarygodne link > i z wynikami badań,które potwierdzają leczenie bezpłodności środkami antykoncep > cyjnymi ? A ty wiesz, co to jest BEZPŁODNOŚĆ? Chyba nie. Odpowiedz Link Zgłoś
turkusonly Re: Wytłumacz, w jaki sposób 15.05.11, 20:35 Gość portalu: gość portalu napisał(a): > > Dobrze,że ty jesteś takim "specjalistą" w zakresie środków antykoncepcyjn > ych, a > > le jeśli chodzi o kulturę to daleko ci do niej.. Nazywanie innych ogranic > zonymi > > jednostkami nie przypomina czegoś takiego jak kultura. > > Z jednostkami, które chcą narzucić innym swój sposób myślenia, nie warto walczy > ć "kulturalnie". > > > I jeszcze jedno,szoku nie doznałam,bo wiem,że lekarze przepisują tabletki > antyk > > oncepcyjne na regulację systemu hormonalnego. A masz namiary na wiarygodn > e link > > i z wynikami badań,które potwierdzają leczenie bezpłodności środkami anty > koncep > > cyjnymi ? > > A ty wiesz, co to jest BEZPŁODNOŚĆ? Chyba nie. ........... A już zaczęłam myśleć,że zwolennicy antykoncepcji uważają,że jest ona lekiem na całe zło.... a poza tym jeszcze raz powtarzam,nie narzucam swojego myślenia,wyrażam tylko swoje poglądy. To tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
1sz-truten Pozew przeciw Bayerowi. Czy lek antykoncepcyjny... 14.05.11, 16:20 Juz w drugim zdaniu wszystko sie wyjasnilo : Osiemnastoletnia Amerykanka zmarła we wrześniu ten lek jest tak samo niebezpieczny jak byla niebezpieczna Toyota Prius ameryka to taki kraj gdzie dla pieniedzy ludzie robia wszystko no ale polska nie rozni sie zbytnio poza tym ze u nas nie ma tych pieniedzy z kogo doic ! Odpowiedz Link Zgłoś
leni-leni Pozew przeciw Bayerowi. Czy lek antykoncepcyjny... 14.05.11, 20:20 ani słowa o tym czy panny paliły papierosy. w każdej ulotce tabletek antykoncepcyjnych jak byk stoi, że uważać z papierosami, bo może to prowadzić do zakrzepicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erika Pozew przeciw Bayerowi. Czy lek antykoncepcyjny... IP: *.dclient.hispeed.ch 14.05.11, 20:24 Jednak Michelle to już piąty przypadek śmierci powiązany z zażywaniem tabletek YAZ. Cztery w USA, jeden w Kanadzie. W Europie zgonów nie odnotowano Jak to nie? We wrzesniu 2009 w Szwajcarii sie dzieczyna przekrecila na zator plucny. Brala Yaz. www.aargauerzeitung.ch/altdaten/vermischtes/frau-stirbt-nach-lungenembolie-zusammenhang-mit-pille-vermutet-3596533 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta No i? IP: *.access.telenet.be 14.05.11, 22:50 Z artykulu wynika jedynie, iz przypuszcza sie, ze moze istniec zwiazek miedzy jej smiercia a przyjmowaniem YAZ. ("Zusammenhang ist vermutet") O zwiazku przyczynowo-skutkowym nie ma mowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ivo Bayer szczegółowo analizuje-podstawa w biznesie. IP: *.play-internet.pl 14.05.11, 20:29 Cóż, algorytm w gruncie rzeczy nie jest skomplikowany. Upraszczając obliczyć trzeba tylko jaki będzie stosunek finalny zysku ze sprzedaży leku do kosztów odszkodowań. Zważywszy na fakt,że w samej Polsce co druga studentka to zażywa to z całą pewnością bilans będzie pozytywny. Spokojnie, firma, która potrafiła pijarowo wykaraskać się z faktu produkcji cyklony B w czasie II WŚ poradzi sobie bez problemu z takim drobiazgiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Depopulacja trwa IP: 77.236.26.* 14.05.11, 20:30 Cena wyzwolenia = zycie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: Depopulacja trwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.11, 00:14 Depopulacja... Genialne. Prawie jak kultowe "awykonalne", albo "absmak". Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem Pozew przeciw Bayerowi. Czy lek antykoncepcyjny... 14.05.11, 20:31 Bayer sprzedaje tabletki YAZ (oraz Yasmin) także w Polsce. Ile dokładnie? Koncern odmówił odpowiedzi. - Wpływały do nas skargi na ten lek - przyznaje "Gazecie" wysoki urzędnik Ministerstwa Zdrowia. Mówi, że kobiety skarżyły się na ostre bóle głowy, huśtawki nastroju, zaburzenia miesiączkowania i wymioty. Czy obywatele to obiekty do testów? Skoro koncern chce działać na rynku to mógłby takie informacje udostępniać, jeśli nawet nie ba bieżąco (takie info. np. tylko dla min. zdrowia) to rok wstecz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Pozew przeciw Bayerowi. Czy lek antykoncepcyjny... IP: *.chelmnet.pl 14.05.11, 21:13 A kto jej kazał brać te tabletki?? Czasem warto poczytać ulotkę i się zastanowić, a nie brać co popadnie, żeby móc się bzykać (bo niby po co jest antykoncepcja). Ja się tą chemią nie faszeruję i doskonale sobie radzę. Czytając te komentarze mam wrażenie, że ktoś kto wierzy w Boga i ma swoje zasady, których się trzyma, jest szykanowany i nazywany moherem. Natomiast muzułmanin lub ateista to święta krowa, która ma prawo żyć, jak chce zgodnie z wiarą klub bez niej, a jeżeli komuś się to nie podoba od razu mówimy o prześladowaniu. Trochę szacunku dla ludzi, którzy chcą żyć inaczej, a nie tak jak jest modnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: facet kobiety nie faszerujcie się tą chemią ! IP: *.centertel.pl 14.05.11, 21:27 Lista skutków ubocznych jest długa...stany zapalne pochwy, wzrost ryzyka zakażeń grzybiczych i bakteryjnych, powstania groźnych zakrzepów i zatorów oraz innych zachorowań , w tym raka piersi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu czy ty jesteś kompletnym idiotą? IP: *.sds.uw.edu.pl 15.05.11, 02:53 czy może tylko udajesz? poczytaj sobie o związku między wykrywalnością (nie myl z zachorowalnością) raka piersi ze stosowaniem antykoncepcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Pozew przeciw Bayerowi. Czy lek antykoncepcyj IP: *.sds.uw.edu.pl 15.05.11, 11:48 > A kto jej kazał brać te tabletki?? Czasem warto poczytać ulotkę i się zastanowi > ć, a nie brać co popadnie, żeby móc się bzykać (bo niby po co jest antykoncepcja) Antykoncepcyjne środki hormonalne często są stosowane jako lek w przypadku zaburzeń hormonalnych. Niektórych zaburzeń nie da się wyleczyć, da się tylko "zaleczyć" ich objawy. > Ja się tą chemią nie faszeruję i doskonale sobie radzę. Widocznie masz niewielkie potrzeby seksualne i żadnych kłopotów z hormonami i cyklem. > Czytając te komentarze mam wrażenie, że ktoś kto wierzy w Boga i ma swoje zasad > y, których się trzyma, jest szykanowany i nazywany moherem. > Natomiast muzułmanin lub ateista to święta krowa, która ma prawo żyć, jak chce > zgodnie z wiarą klub bez niej, a jeżeli komuś się to nie podoba od razu mówimy > o prześladowaniu. > Trochę szacunku dla ludzi, którzy chcą żyć inaczej, a nie tak jak jest modnie. Ja zauważam tu niemal wyłącznie bluzgi pod adresem kobiet ośmielających się stosować tabletki antykoncepcyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Pozew przeciw Bayerowi. Czy lek antykoncepcyjny... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.11, 21:45 Hahaha. Tak sobie chrzańcie młode cnotki. Ja sypiam ze swoim chłopakiem od pięciu lat, i nie znamy gumki, bo to jak bzykanie się przez siatkę. Plujcie nadal na tabletki, a wszystkie tabletkowiczki uśmiechną sie tylko pod nosem na swój ekstra seks :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrx bo to nie dla idiotow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.11, 22:09 ... ale dla dorosłych. Równie dobrze mozna pozawa Polmos, że dzieci pomarły bo się wódki opiły. Leczyc mozna chorobę, a atykoncepcja nie jest choroba, więc niepoprawny termin : -lek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qwas Właśnie to dla idiotow IP: *.play-internet.pl 14.05.11, 22:23 Którzy myślą,że sobie oszukają naturę, ot tak. Cena jest znana, na ulotce wszystko jasne. Wolisz uprawiać seks bez zobowiązań i stresów, ale z ryzykiem śmierci?Prosze bardzo, żyjemy w wolnym świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Kiedy ludzkosc zyla zgodnie z natura... IP: *.access.telenet.be 14.05.11, 22:47 ... ludzie rzadko dozywali do trzydziestki. Tak sie skalda ze najczestszym powodem zgonu kobiet na swiecie jest porod i polog. Ale te zgony, zwlaszcza w krajach najbiedniejszych, ida w tysiące. Tak wiec i gazety nie maja sie nad czym pochylic, bo zbyt codzienna sprawa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: Właśnie to dla idiotow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.11, 00:05 Ale do lekarza chodzisz i pewnie chociaż raz w życiu brałeś antybiotyk. Albo chociaż "coś" na grypę albo ból głowy? Nie przeszkadza Ci leczenie np. pacjentów z niewydolnością krążenia albo ofiar wypadków na OIOM? Mam złą wiadomość: to wszystko to oszukiwanie natury. Nawiasem mówiąc seks ze zobowiązaniami i jeszcze do tego ze stresem też niesie ze sobą ryzyko. Nawet śmierci z okazji powikłań ciążowych, czy okołoporodowych. To, że u nas jednak szczęśliwie to rzadkość (właściwie taka sama jak śmierć z okazji przyjmowania tabletek antykoncepcyjnych) to właśnie dlatego, że oszukujemy naturę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pori Re: Właśnie to dla idiotow IP: *.adsl.inetia.pl 15.05.11, 00:26 w końcu ktoś mądrze napisał! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu pigułki mogą być lekiem IP: *.sds.uw.edu.pl 15.05.11, 02:54 > Leczyc mozna chorobę, a atykoncepcja nie jest choroba, więc niepoprawny termin > : -lek. niepoprawne to jest to całe wyżej cytowane zdanie - zarówno formalnie, jak i treściowo Odpowiedz Link Zgłoś
dzagha Re: bo to nie dla idiotow 15.05.11, 11:27 Masz rację Antykoncepcja nie jest chorobą Jest Zabójstwem !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Pozew przeciw Bayerowi. Czy lek antykoncepcyjny... IP: *.22.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 14.05.11, 22:22 Omnia sunt venena, nihil est sine veneno. Sola dosis facit venenum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: Pozew przeciw Bayerowi. Czy lek antykoncepcyj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.11, 00:07 No, nie tylko dawka. Ale Paracelsus nie znał wszystkich mechanizmów działań niepożądanych :-) Odpowiedz Link Zgłoś
anka_z_lasu Re: Pozew przeciw Bayerowi. 14.05.11, 22:32 Wystarczy przeczytać ulotkę dowolnego antykonceptu hormonalnego, aby dowiedzieć się o możliwości zejścia śmiertelnego. Opisane jest, co może zwiększyć prawdopodobieństwo wystąpienia zatorów i zakrzepicy oraz na jakie symptomy zwracać uwagę i kiedy lecieć do lekarza. Skutki uboczne stosowania też są wymienione. To nie są cukierki - bierze się je na własne ryzyko i nikt nikogo do tego nie zmusza. Zapewne nie jest to jedyny specyfik, którego stosowanie przy odrobinie pecha może niespodziewanie wysłać leczonego na tamten świat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ann Pozew przeciw Bayerowi. Czy lek antykoncepcyjny... IP: *.play-internet.pl 14.05.11, 22:54 Błagałam swojego ginekologa, by mi tych tabletek nie przepisywał, bo dużo negatywnych opinii o niech słyszałam. Ale oczywiście dostałam wykład typu "co mi głupia babo będziesz mówić co jest dla ciebie dobre". To miała być 3 firma, której tabletek używam. Po jednym blistrze wyrzuciłam do kosza. Zniszczony układ limfatyczny, przez rok wracałam do swojej wagi, huśtawki nastrojów, nudności. Moja przyjaciółka dodatkowo miała krwotoki z nosa. Zmieniłam ginekologa, który słuchał co do niego mówię i przepisał mi tabletki, które nie niszczą mi organizmu. Dopóki lekarze będą dostawali drogie prezenty od przedstawicieli farmaceutycznych, dotąd ofiary skutków ubocznych będą na porządku dziennym. Swoją drogą "lekarze" to ścier.wo, skoro mimo próśb i wiedzy na temat danego środka i tak go przepisują, żeby dostać nowy czajniczek lub wyjazd na "sympozjum". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Pozew przeciw Bayerowi. Czy lek antykoncepcyj IP: *.sds.uw.edu.pl 15.05.11, 12:15 Gość portalu: Ann napisał(a): > Błagałam swojego ginekologa, by mi tych tabletek nie przepisywał, bo dużo negat > ywnych opinii o niech słyszałam. Ale oczywiście dostałam wykład typu "co mi głu > pia babo będziesz mówić co jest dla ciebie dobre". To miała być 3 firma, której > tabletek używam. Po jednym blistrze wyrzuciłam do kosza. Zniszczony układ limf > atyczny, przez rok wracałam do swojej wagi, huśtawki nastrojów, nudności. Moja > przyjaciółka dodatkowo miała krwotoki z nosa. Taaa, a ja słyszałam dużo negatywnych opinii o braniu aspiryny... Twoja opowiastka wygląda na co najmniej przesadzoną, jeśli nie całkiem zmyśloną. Po pierwsze żadna rozsądna kobieta nie pójdzie do takiego ginekologa, jakiego opisujesz, jeśli ma do wyboru innych. I nie będzie łykała czegoś, po czym odczuwa silne skutki uboczne. Nie wierzę, że przez miesiąc można schudnąć lub utyć tak bardzo, żeby przez rok wracać do poprzedniej wagi. W jaki sposób branie tabletek zniszczyło ci układ limfatyczny? To bardzo ciekawe, może opowiesz o tym coś więcej? I jeszcze jedno: LEKÓW NIE WYRZUCA SIĘ DO KOSZA! O czymś takim nie słyszałaś? Jeśli nie, to nie dziwię się, że wypisujesz takie historie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Tak się zastanawiam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.11, 23:57 Ile kobiet na świecie przyjmuje ten środek. Dziesiątki tysięcy, setki tysięcy, miliony? Wydaje mi się, że można założyć te setki tysięcy. Więc w tym świetle czy 5 zgonów (każdy z nich to rzecz jasna czyjaś tragedia) to faktycznie dowód na realne niebezpieczeństwo? Ciężko powiedzieć, być może coś jest na rzeczy. Ale też każdy kto kiedyś chociaż przechodził koło podręcznika farmakologii wie, że nie ma leków bezpiecznych. Każdy ma jakieś działania niepożądane, to generalnie kwestia wyważenia stosunku ryzyka do korzyści. Nie jestem jakimś anty-antykoncepcyjnym świrem (wręcz przeciwnie), ale warto sobie zdawać sprawę, że to ciągle substancja modyfikująca działanie organizmu i poza korzyściami niesie też zagrożenia. Jak każda inna... Poza gumką :-) niestety nikt nic lepszego nie wymyślił. Można oczywiście proponować szklankę wody zamiast, ale to chyba droga głównie do produkcji frustratów :-) Nawiasem mówiąc zgodnie z twierdzeniem Paracelsusa woda też może szkodzić. BTW Bayer ma już na swoim koncie głośne wycofanie swojego leku z rynku (ceriwastatyna, jakieś 10 lat temu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: Tak się zastanawiam... IP: *.dyn.optonline.net 15.05.11, 00:19 jak komus w glowie rozpusta to go nic nie powtsrzyma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: Tak się zastanawiam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.11, 00:50 O rozpustnikach za wiele nie wiem :-) Ale lubienie seksu (mega fajna sprawa!) bez stresu niechcianej ciąży to lekko inna bajka. Tyle że, nie ma lunchu za darmo :-) Szkoda tylko, że wszelkie konsekwencje ponoszą kobiety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aggga Yasmin IP: *.toya.net.pl 15.05.11, 00:27 Przez 2 miesiące brałam Yasmin. Jako środek antykoncepcyjny działał świetnie - czułam się po nim tak fatalnie, że o seksie nie było mowy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: Yasmin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.11, 00:53 czyli w 100% skuteczny :-) Odpowiedz Link Zgłoś
didimos68 lek antykoncepcyjny... 15.05.11, 07:25 Lek antykoncepcyjny, przepraszam, a co tu jest chorobą ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad'91 Jak to co?? IP: *.globalconnect.pl 17.05.11, 10:57 Chorobą jest nienarodzone dziecko. A świat owładnęła "niestety" pandemia Rodzicielstwa, t.j. Ojcostwa i Macierzyństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
hankap-pl Pozew przeciw Bayerowi. Czy lek antykoncepcyjny... 15.05.11, 08:23 Oczywiście, że leki antykoncepcyjne nie są bezpieczne. I często prowadzą do śmierci, a najczęściej niewinnego i jak się okazuje niechcianego dziecka. Ludzie, ocknijcie się!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmmm1 Re: Pozew przeciw Bayerowi. Czy lek antykoncepcyj IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.05.11, 09:33 Naprawdę warto byłoby jeszcze raz podkreślić, że Yasmin nie jest brany tylko jak tutaj piszecie "dla rozpusty" - jest przepisywany np. w przypadku PCO (zespół policystycznych jajników) po to, by zapobiegać zbytniej androgenizacji i częściowo działaniom niepożądanym tego zespołu. A działania niepożądane przynajmniej w Europie są opisane w ulotce towarzyszącej tabletkom - z szczególnym naciskiem na ryzyko zakrzepicy. Ale nie jest to jedyny lek, podejrzewam, że grono "świętych" ludzi wypowiadających się tu w takim kategorycznym tonie brało już w swoim życiu leki, których ew. skutki uboczne mogą być też nieciekaw, a może nawet nie czytali ulotki przed ich użyciem. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurak Re: Pozew przeciw Bayerowi. Czy lek antykoncepcyj IP: *.icpnet.pl 01.12.13, 19:34 www.solostocks.pl/sprzedaz-produkty/inne-zabawki/palety-z-zabawkami-i-akcesoriami-dzieciecymi-812284 Odpowiedz Link Zgłoś
mlody.lew007 Pozew przeciw Bayerowi. Czy lek antykoncepcyjny... 15.05.11, 09:51 fajnie to nazwali...lek antykoncepcyjny. A na jaka to chorobę że nazywają to lekiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu na przykład taką chorobę jak PCO IP: *.sds.uw.edu.pl 15.05.11, 11:38 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtp Mężczyzna nie wytrzymał, kobieta musi IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.11, 10:35 "Musimy zaczekać na badania przeprowadzone w Polsce i weryfikację doniesień z innych krajów" - zaczekajmy, aż umrze więcej osób, aż więcej osób schrzani sobie naturalną gospodarkę hormonalną.. Śmierć jest skrajnym "skutkiem ubocznym", ale nie czarujmy się, jest mnóstwo "niewidocznych", o których każda kobieta dowie się np. za kilka lat, kiedy bez tabletek nie będzie mogła normalnie funkcjonować. Nie wiem czy wiecie, przeprowadzono badania z zastosowaniem środków hormonalnych u mężczyzn (próbowano stworzyć także dla nich antykoncepcję hormonalną) - organizm mężczyzny tego NIE WYTRZYMAŁ! A kobiety - musi - przyjąć to całe świństwo, które kryje się pod szlachetną nazwą antykoncepcji = nowoczesności. Trochę rozsądku... Odpowiedz Link Zgłoś