Gość: zastępcaKierownika IP: *.acn.waw.pl 15.05.11, 13:22 brać nie gadać, cenki +1% tygodniowo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wars Nie ma to jak własny domek letniskowy IP: *.bemowonet.pl 15.05.11, 14:11 Sprzedałem rok temu działkę rekreacyjną po 4 latach od zakupu. Odroczyłem zapłatę podatku w wysokości 10 % od sprzedaży z zamiarem zakupu kolejnej działki. Czy może byc to działka budowlana - rekreacyjna , czy musi to być działka budowlana-mieszkalna ? Odpowiedz Link Zgłoś
kedzier47 Re: Nie ma to jak własny domek letniskowy 16.05.11, 09:51 niestety środki ze sprzedaży nieruchomości rekreacyjnej trzeba przeznaczyć na parcelę budowlaną,dom lub mieszkanie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik Nie ma to jak własny domek letniskowy IP: *.uznam.net.pl 15.05.11, 14:59 No jasne, nic tylko marzę o kupnie przedrożonego kawałka pola, w sąsiedztwie dzikiego wysypiska śmieci, z widokiem za bannery reklamowe przy szosie i darmową muzyką szczekających całą dobę burków z pobliskiej wsi, bo tak wyglądają "atrakcyjne krajobrazowo działki rekreacyjne" w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KUBA Nie ma to jak własny domek letniskowy IP: *.14-2.cable.virginmedia.com 15.05.11, 15:02 Ja to już nawet nie czytam tych wypocin, tylko od razu na forum. Pozdrowionka dla normalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yans Re: Nie ma to jak własny domek letniskowy IP: *.dynamic.mm.pl 15.05.11, 15:23 no tak, ale na forum znajdziesz jak widzisz też posty bez odniesienia. Jak widzę, że sprawę komentują jacyś eksperci z Home Broker czy Expandera to też nie czytam treści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pankot Re: Nie ma to jak własny domek letniskowy IP: 78.104.153.* 15.05.11, 15:56 Ceny będą rosły, ale może nie aż w tempie 1% tygodniowo. Porównując ceny ziemi z innymi krajami w Europie Polska jest nadal wyjątkowo tania. Tylko Polacy ciągle narzekają, że im drogo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykomunista Re: Nie ma to jak własny domek letniskowy IP: *.play-internet.pl 15.05.11, 16:19 polska to nie toskania czy szampania gdzie hektar pola kosztuje 5mln euro uprawa buraka cukrowego nie daje takich zysków jak butelki alkoholu po 300eu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wieden Re: Nie ma to jak własny domek letniskowy! IP: *.hsd1.ms.comcast.net 15.05.11, 16:42 Mielno nad Baltykiem... 8 tysiecy za metr kwadratowy? Dziekuje, za podobne pieniadze moge nabyc cos w cieplejszym miejscu! Odpowiedz Link Zgłoś
rozbawiony77 Re: Nie ma to jak własny domek letniskowy! 04.08.15, 23:15 Dalmacja. Porządny dom w linii brzegowej 2 mln pln. Ale po co, jak można mieć jachcik i "mieć" całą śródziemnomorską linię brzegową za tyle samo? Do grobu ze sobą zabierzesz? Patrz na to co używasz, a nie na to co masz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wieden Re: Nie ma to jak własny domek letniskowy IP: *.hsd1.ms.comcast.net 15.05.11, 16:50 "Porównując ceny ziemi z innymi krajami w Europie Polska jest nadal wyjątkowo tania." ... i nadal wyjatkowo malo atrakcyjna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: analytyk warszawka oczywiśce... i myśli że wszyscy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.11, 15:57 warszawka niech pisze dla siebie, nas mało to obchodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Nie ma to jak własny domek letniskowy IP: *.acn.waw.pl 15.05.11, 16:14 Dziwne ceny w tym systemie Condo. Pokoj z lazienka w Ostrodzie kosztuje tyle ile male mieszkanie w Warszawie. Jak sie domyslam cala 'oprawa' czyli sauna, spa, restauracja tez zostana sprzedane lub wydzierzawione komus innemu wiec chyba nie sa wiliczone w cene owego pokoju. Strasznie droga ta Ostroda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inwestor Re: Nie ma to jak własny domek letniskowy IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.11, 17:03 "Strasznie droga ta Ostroda..." Ta i hoojowo z dojazdem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz876 Kupowanie mieszkań pod wynajem: IP: *.aster.pl 15.05.11, 16:31 www.pb.pl/2/a/2011/05/13/Wynajem_nie_przynosi_realnych_zyskow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaho Re: Nie ma to jak własny domek letniskowy IP: *.jmdi.pl 15.05.11, 18:31 nie rozumiem ludzi którzy co roku spędzają wakacje w jednym miejscu właśnie takich domków letniskowych nie rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Nie ma to jak własny domek letniskowy IP: *.home.aster.pl 15.05.11, 22:29 Dorośniesz to zrozumiesz. Na razie - pewnie Cię bawią imprezy z małolatami na Majorce czy Ibizie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jontek9000 Ja jestem tylko ciekaw - ile razy z rzedu... IP: *.137.broadband2.iol.cz 15.05.11, 18:59 Ja jestem tylko ciekaw - ile razy z rzedu ludzie dadza sie naciac na DOKLADNIE ten sam przekret... Szczerze, ja juz nawet nie wspolczuje tym ktorzy straca na tym oszczednosci. Bo jedyne wytlumaczenie jakie znajduje to to, ze tracenie oszczednosci im sprawia przyjemnosc, taki ekonomiczny masochizm... Odpowiedz Link Zgłoś
joannaka Re: Ja jestem tylko ciekaw - ile razy z rzedu... 15.05.11, 19:49 Jaki przekręt? Co masz na myśli? Możesz wyjaśnić? Odpowiedz Link Zgłoś
johanek4e Prawo Kopernika wiecznie żywe!!!!!!!!! 15.05.11, 19:51 Kopernik miał rację GORSZY PIENIĄDZ wypiera lepszy,gorzej już nawet g..no ma za dużo wody.We wschodnich landach ziemia jest tańsza i ostatnio Polacy to zauważyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Nie ma to jak własny domek letniskowy IP: *.home.aster.pl 15.05.11, 22:31 Był już taki jeden, co gwarantował. Hotel System się nazywał. Stoi po nim szkielet przy Chałubińskiego w Warszawie - a przychody z wynajmu może się pojawią w przyszłym dziesięcioleciu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał zjawiskowe miejsce a ceny normalne IP: *.static.qsc.de 15.05.11, 23:57 kupiłem wiosną br działkę w Miłakowie i uważam że warunki cenowe oraz infrastruktura (ochrona, media, plaża) są wyjątkowe. Zachęcam innych zakręconych Mazurami. W osadzie Miła w Miłakowie zostały jeszcze chyba 4 z 20 działek. Ceny są chyba dość konkurencyjne na całą Polskę!!! Poza tym czciałbym mieć miłych sądiadów:) Zapraszam osoby przed 40-tką do wspólnego plażowania i pływania w jeziorze Mildze - 108 ha. Rafał B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Wokół zasyfiony las a dojazd dziurawą drogą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.11, 02:09 Dziękuję, wolę co roku jeździć do Włoch, gdzie Adriatyk ciepły, plaża codziennie sprzątana i pyszne jedzenie. Dojazd też łatwiejszy: z Katowic do Lido di Jesolo jadę 9 godzin a do Dziwnowa niemal 12 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johny Re: Wokół zasyfiony las a dojazd dziurawą drogą IP: *.prokom.eu 16.05.11, 09:58 Cicho! Bo jeszcze leszcze się dowiedzą i developki nie zarobią! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Nie ma to jak własny domek letniskowy IP: 213.192.65.* 16.05.11, 10:25 Co do cen dzialek to np. w Trojmiescie na billbordach reklamuja teraz dzialki nad jeziorem w okolicach Gdyni od 130 zl/m2. Jeszcze rok temu byly od 170 zl/m2 w tym samym miejscu. To nie wiem, gdzie ten wzrost dzialek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziuzia nie lepiej za 40k w bułgarii nad morzem? IP: *.play-internet.pl 16.05.11, 12:26 wystarczy wsiąść w autko i pojechać na tygodniowy rekonesans. Przez internet nie szukajcie bo pośrednicy wołają 4 x wyższe ceny niż śpiewane przez sprzedających. cena 40k którą podałem dotyczyła działeczki 2000m.kw z murowanym domem i mediami, prócz gazu. drzewko oliwne, winogronko i cyprysik w cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytajnik Ile razy w roku tam pomieszkasz? IP: *.pzu.pl 16.05.11, 15:14 Jeśłi nie masz gazu to w zimie - a również w środku upalnego lata - masz wyłączenia prądu jak w banku. Sam dojazd to minimum 2 dni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sziwa Re: Ile razy w roku tam pomieszkasz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.11, 15:41 Ile razy w roku pojedziesz nad polskie pseudo morze z takich np. Katowic, albo na Mazury pracując i mając 24dni urlopu rocznie ? Co weekend? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me Re: Ile razy w roku tam pomieszkasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.11, 20:46 Z Katowic nad morze czy na Mazury to pewnie niekoniecznie. Ale już z Warszawy na Mazury to jakieś 2 godziny jazdy. Spokojnie da się co weekend. Można oczywiście narzekać, ze to zad..pie, ze komary, że pogoda że coś tam ale są tacy dziwacy, którzy wolą takie klimaty niż żar lejący się z nieba w betonowym hotelisku, gdzieś tam w dalekich krajach. Ale przyznaję nad Bałtyk (który jest bardzo piękny tyle, że zimny i w sezonie zatłoczony tak samo jak inne plaże) także z Warszawy to już konkretna i męcząca podróż. Tak czy inaczej ja osobiście uważam, ze kupowanie domu po to, żeby w nim spędzić 2-3 tygodnie w roku jest trochę bez sensu. Może sens jest, gdy jest to w jakimś kraju, gdzie sezon trwa cały rok i można go bez problemu wynająć. Ale w Polsce, czy nawet w Bułgarii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz K. gotowy domek letniskowy IP: *.cm-6-7c.dynamic.ziggo.nl 30.04.14, 02:50 A jestem ciekaw, jak wam się podobają tego typu domki gotowy domek letniskowy? Moim zdaniem, fajna sprawa. Generalnie, bardzo podobają mi się drewniane domki letniskowe, w każdej praktycznie postaci, ale właśnie ostatnio natrafiłem na stronę tego producenta i stwierdziłem, że byłaby to ciekawa opcja - alternatywa dla domku z fundamentami, to znaczy takiego budowanego. Ten jest na kołach, można go postawić, gdzie mamy tylko ochotę, nawet jak w przyszłości przyjdzie nam do głowy pomysł, żeby sprzedać działkę, to wystarczy tylko taki domek przetransportować. Te domki są ocieplane, więc jest to na pewno dodatkowy atut. Tylko jestem ciekaw, jakie mogą być koszty ogrzewania takiego całorocznego domku letniskowego... Orientuje się może ktoś z was? Odpowiedz Link Zgłoś
rafa53 Re: gotowy domek letniskowy 24.06.15, 13:42 Firma Kriswood ma fajne i tanie domki letniskowe kriswood.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
0marcinnowicki Re: gotowy domek letniskowy 05.07.15, 11:52 zapraszam również na wybieramprojekt.pl/szukam-projektu-domu-letniskowego/ gdzie też możemy znaleźć bardzo dużo projektów co do domów letniskowych Odpowiedz Link Zgłoś
rob_ra Re: gotowy domek letniskowy 14.07.15, 21:37 A mi się podoba nowa oferta firmy Letniskowo. Wcześniej oferowali co prawda całoroczne domki letniskowe, ale teraz pojawiły się też typowe domki mieszkalne, jeszcze bardziej dostosowane do pomieszkiwania w nich podczas zimniejszych dni. Bo wiadomo, że taki domek musi być dodatkowo ocieplony i odpowiednio ogrzewany. W ogóle takie gotowe rozwiązania są super, bo nie musimy się o nic martwić. Dostajemy domek w komplecie, wystarczy postawić i po kłopocie :). A chodzi mi konkretnie o to: www.letniskowo.pl/pl/domy-mieszkalne.html. A jak Wam się podoba? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
smartmod Re: gotowy domek letniskowy 29.01.16, 13:38 Ciekawe ale co najważniejsze nowoczesne domki letniskowe można znaleźć na stronie www.smart-mod.pl Odpowiedz Link Zgłoś