Dodaj do ulubionych

Stajemy się narodem kawoszy, a sieci rosną jak ...

• Gość: Mirek Jak można pić ten syf IP: *.lukman.pl 12.06.11, 08:25
      Jak można pić ten syf gorzki i kwaśny, narkotyk jak kązdy inny ludzie wypiją wszystko aby zapmnieć...
    • Gość: beanfan Stajemy się narodem kawoszy, a sieci rosną jak ... IP: *.205.105.253.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.06.11, 09:20
      coffeeheaven się nudzi, ale starbucks po prostu robi kawę gorszą niż mcdonald...
    • wisarionowicz Stajemy się narodem kawoszy, a sieci rosną jak ... 12.06.11, 09:23
      Nie kpijcie sobie z ludzi! Starbucks nie robi kawy, tylko mocz pawiana z resztkami, ktore spadly ze stolu podczas produkcji prawdziwej kawy.
      Starbucks jest kawowym MacDonaldem.
      Beznadziejny plyn, nawet nie przypominajacy kawy.
      Kiedys dostalem paczke ziaren kawy a'la Starbucks. Uwierzcie mi w to, ze nawet ziarna maja tak podly smak, ze pic tego nie da sie!
    • Gość: Renowator Najbardziej lubię pić kawę w domu IP: 195.150.70.* 12.06.11, 09:34
      Jak sobie sam przyrządzę. Nie dość, że 50 razy taniej to jeszcze smacznej. Co za przyjemność pić kawę w miejscu gdzie jest gwar, jakaś beznadziejna muzyka, kawę podają w plastikowych/ papierowych kubkach!? Do tego cena jest absurdalna.
      Za to stare kawiarnie dają radę. Są o wiele bardziej na poziomie niż te taśmopijnie.
    • Gość: fvrf Kawa jest częścią kultury europejskiej IP: *.play-internet.pl 12.06.11, 09:39
      Nic tu bary ze słodzoną pół litrową lurą w papierowych kubkach nie zmienią...
      Espresso, macciato, latte, ristretto....albo kawa po wiedeńsku
      Amerykanie do domu
    • tomesio Nienawidzę kawy... 12.06.11, 09:42
      ...pod żadną postacią.
      • rabbinhood Re: Nienawidzę kawy... 12.06.11, 10:07
        jako przyprawa ma swoje miejsce, ale picie jej to nieporozumienie, no chyba że kawa zbożowa, np Anatol.
      • Gość: swoboda_t Re: Nienawidzę kawy... IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.11, 10:46
        Ja to może nie "nienawidzę", ale jakoś nie przepadam. Zupełnie nie rozumiem tego wynoszenia kawy pod niebiosa. Ot napój jak herbata czy sok. Pijam sporadycznie, zwykle właśnie w jakiejś małej kawiarence do słodyczy. Dziwię się ludziom, którzy piją codziennie, czy wręcz muszą się napić. Ba, przecież to ogólnie jest szkodliwe. Kilka dni temu znajomego, co to dziennie musi kilka kaw machnąć, zabrało pogotowie, bo miał hercklekoty. Jak się okazało wypłukał z organizmu ważne pierwiastki.

Kawa tak, okazyjnie, w prawdziwej kawiarni czy w domu, najlepiej z jakimiś słodyczami. Ale co rano, codziennie kilka, tu i teraz, zaraz? Dziwne.
        • Gość: Darek Re: Nienawidzę kawy... IP: *.lukman.pl 12.06.11, 11:41
          Jak ktoś jest uzależnoiny to musi wypić przecież to narkotyk tak jak kokaina
    • pieniadzezrobsam Rośnie w "zastraszającym tempie"? 12.06.11, 09:50
      To można bać się wzrostu rynku kawy? Ciekawe, jak się nazywa taka fobia

...............
      pieniadzezrobsam.blogspot.com/
    • rabbinhood Yerba Mate 12.06.11, 10:05
      tylko Yerba Mate, no może ewentualnie Zielona Herbata, ale dobrej marki i koniecznie sypana liściasta. Kawa to taka ciepła Cola, potrzepie, potrzepie i znowu chce się pić, a potem wątroba dziwna i człowiek uzależniony, natomiast cera zepsuta i brzuchol większy. Yerba Mate reguluje ciśnienie, zapewnia witaminy B, mikroelementy, sole mineralne etc. Tylko aby była smaczna nie należy przekraczać 80stopni celsjusza, bo wyjdą garbniki.
      • Gość: lucek Re: Yerba Mate IP: *.cust.tele2.se 12.06.11, 11:06
        yerba mate dziala raktoworczo, jest jeszcze bardziej niezdrowa niz kawa

poza tym w yerbie jest sporo roznych zanieczyszczen i nigdy nie wie sie, co sie pije

smakowo rowniez yerba mate wysiada

no ale rozumiem: bycie trendy, Cejrowski, egzotyczne naczynia
    • charliefrown Stajemy się narodem specjalistow od wszystkiego 12.06.11, 10:14
      Jak wiadomo Polacy to domorośli prawnicy, lekarze, doradcy finansowi, mechanicy samochodowi etc. Mając jedynie mglististe pojęcie w temacie kłócą się z ludźmi "siedzącymi" już w danej branży, obrzucają innych argumentami ad personam. Inaczej być nie mogło w temacie kawy. Jak czytam/słyszę opinię, że kawa z ekspresu przepływowego, czy też zalewana wrzątkiem (!) prosto z czajnika łyżeczka mkcafe bije na głowę kawę ze starbucksa to logiczny dowód na to, że to Polska właśnie...
      • bricolo Re: Stajemy się narodem specjalistow od wszystkie 12.06.11, 13:46
        charliefrown napisał:

> Jak wiadomo Polacy to domorośli prawnicy, lekarze, doradcy finansowi, mechanicy
        > samochodowi etc. Mając jedynie mglististe pojęcie w temacie kłócą się z ludźmi
        > "siedzącymi" już w danej branży, obrzucają innych argumentami ad personam. Ina
        > czej być nie mogło w temacie kawy. Jak czytam/słyszę opinię, że kawa z ekspresu
        > przepływowego, czy też zalewana wrzątkiem (!) prosto z czajnika łyżeczka mkca
        > fe bije na głowę kawę ze starbucksa to logiczny dowód na to, że to Polska właśn
        > ie...
        I tak to nie zmieni faktu, ze kawa sbx to licha lura, nie tylko w Polsce, w calej Europie....
    • ulther Smieszny starbaks 12.06.11, 10:23
      Eeee oni usiluja wykreowac wrazenie, ze sa luksusowa kawiarnia,...hmm...a to tylko zwykly bar kawowy z przesadnie droga kawa w papierze... wabik na gowniarzy i pretensjonalnych wielkomiejskich pop-konsumentow.
    • Gość: volfen Stajemy się narodem kawoszy, a sieci rosną jak ... IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.11, 10:23
      1. Przede wszystkim w Polsce zawsze piło się kawę, tylko w latach 80-90 (wcześniej nie pamiętam) kawę gorszej jakości: Prima, Sido, Tchibo, Jacobs i inne wynalazki.
      A 7 miejsce w Europie na głowę, czy generalnie, bo to ważna informacja? Chociaż w zasadzie, to bez znaczenia, bo według mnie to całkiem niezła pozycja jeżeli wymienimy takie kraje jak: Włochy, Hiszpania, Francja, Dania, Szwecja, Norwegia, Niemcy, to już jest 7.

2. Coffeeheaven - 50% robusty, 30% arabiki i 20% dodatków w postaci syropów... To już lepsze kawy ma Empik. A co do Starbucks to 11 kawiarni w 2 lata to nie taki zły wynik, jeśli spojrzymy na lokalizacje.

Świeżo Palona
      • ulther Re: Stajemy się narodem kawoszy, a sieci rosną ja 12.06.11, 10:32
        A coz to za lokalizacje? Bar kawowy to bar kawowy, tyle tylko, ze starbaks to bar kawowy z pretensjami.
        • Gość: volfen Re: Stajemy się narodem kawoszy, a sieci rosną ja IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.11, 11:06
          Ale czym się Starbucks różni od innych sieciówek, wszędzie to samo.
          • ulther Re: Stajemy się narodem kawoszy, a sieci rosną ja 12.06.11, 11:16
            Zgadzam sie, wobec czego nie ma sie czym podniecac.
            • Gość: volfen Re: Stajemy się narodem kawoszy, a sieci rosną ja IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.11, 12:54
              Właśnie o tym piszę:) a artykuł ma kilka błędów rzeczowych i mimo wszystko wygląda jak wpis sponsorowany na temat Starbucks.

Świeżo Palona
    • nchyb Re: Stajemy się narodem kawoszy, a sieci rosną ja 12.06.11, 10:35
      > Kawę, robię sam
      > marży - wszystkie. Lenie i dwie lewe ręce niech płacą za kawę w sieciach.

a ja nie z lenistwa, a dla przyjemności lubię czasem zjeść, lub wypić coś poza domom.
      Nie myślę,c zy to się zwróci, ale mam podane pod nos, wypiję w jakimś ogródku przykawiarnianym, z ładnym widokiem, ot relak...
      ekspres nie musi mi się zwracać...
    • atur22 Stajemy się narodem kawoszy, a sieci rosną jak ... 12.06.11, 10:46
      Dlaczego w Polsce jest tak drogo??? W UK spokojnie mozna kupic duuuza cafe late czy capucino za niecale £2 za to w Polsce kawy za 14 Pln??? skad te ceny sie biora???
    • Gość: kawosz Stajemy się narodem kawoszy, a sieci rosną jak ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.11, 10:50
      brakuje nam kawy Starbucksa w Sopocie, dlatego chcemy Starbucksa w Sopocie kto dołączy do nas .. Chcemy Starbucksa w Sopocie
    • Gość: Kagan Strabucks nie sprzedaje kawy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.11, 11:35
      A tylko napoj kawopodobny, w amerykanskim, bezsmakowym stylu...
    • Gość: monka Stajemy się narodem kawoszy, a sieci rosną jak ... IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.11, 12:08
      kawka w tej sieci "restauracji" smakuje całkiem całkiem zależy jaka tak apropos... bo i duży jest wybór i kawa w ml wielka :)
      za to nie bardzo zadowolona mogę być z www.mrt.pl/eportal/index.php?file=News&op=index_comment&news_id=952 Eurolotu myślałam nad wakacjami nad bałtykiem i przelotem tanią linią ale jednak ta tania linia to tylko tak z nazwy...
    • Gość: Miko Re: Stajemy się narodem kawoszy, a sieci rosną ja IP: *.elpos.net 12.06.11, 12:10
      Kawa Starbucks sama w sobie jest bardzo tania....W PL paczka kawy w ziarnach w Starbucks kosztuje okolo 30zl....W USA ja sobie kupuje bo bardzo czesto latam za okolo $7 dwa razy wieksza....Z takiej kawy wyjdzie w domu spokojnie ze 100-150 kaw....Tym samym niech to bedzie max 1zl za kawe wliczajac wode, mleczko, cukier itp.....To marze sieci sa gigantyczne.....

A tak poza tym probowalam wszelkich kaw w PL i to sa zwykle siki, lury bez aromatu....Kawa Starbucks jest niezwykle mocna, aromatyczna i kto raz ja wypil taka wlasnie zaparzona, swiezo zmielona to na te wszystkie Chibo, Jakobs , Lavazza czy jak im tam nie spojrzy....To sa popluczyny.....Bardzo dobra w ziarnach jest tez kawa Dunkin Donats....Polecam prawdziwa kawe a nie lipe sprzedawana w Polsce....
      • Gość: Goo Re: Stajemy się narodem kawoszy, a sieci rosną ja IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.11, 14:30
        Znawca ze Starbaksa i Dankin Donatsa... Największe siki na świecie.
        • Gość: volfen Re: Stajemy się narodem kawoszy, a sieci rosną ja IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.11, 22:54
          Dunkin Donuts ma bardzo dobre lody:)

Świeżo Palona
      • wedrowieczdaleka Re: Stajemy się narodem kawoszy, a sieci rosną ja 13.06.11, 00:40
        Probowalem kawy Starbucks i jest jest to amerykanska lura. Najwazniejsze w kawie w USA jest jej wielkosc!!! Smak to dla snobow. Kawa mam byc DUUUZZZAAA
    • Gość: zbikol Stajemy się narodem kawoszy, a sieci rosną jak ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.11, 12:18
      15zł=0,5l C2H5OH+plastikowy kubek - wybór chyba oczywisty
    • xaliemorph olali Polakow bo myśleli żetu Afryka,powtórka ebay 12.06.11, 13:10
      Wniosek? Bardzo prosty. Nie docenienie potencjalnego rynku. Ebay też wchodził do Polski myśląc że zgarnie wszystko. I co? Ebay się rakiem wycofał bo Polacy już mieli coś całkiem dobrze dopracowanego - allegro.pl

Tak to jest jak amerykanie uważają że w Polsce nadal jest głęboka komuna a potem wielkie zdziwienie na oczach że nikt nie chce ich produktu bo inne są tu już od dawna a może i lepsze. Typowe pyszne amerykańskie zachowanie.
      • Gość: volfen Re: olali Polakow bo myśleli żetu Afryka,powtórka IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.11, 22:55
        i co myślisz że Starbuck też się wycofa? bzdura.

Świeżo Palona
    • Gość: anakin Re: Stajemy się narodem kawoszy, a sieci rosną ja IP: *.toya.net.pl 12.06.11, 13:37
      Nie zapominaj o kosztach jakie ma taki lokal, wcale nie wyjdzie 2000%. Natomiast uznaje się że marża na filiżance (kubku) to jakieś 300%, więc nie ma co czekać tylko otwierać kawiarnię!
    • Gość: kawosz Dla kawy w papierowym kubku zrobię wszystko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.11, 15:05
      lol
    • Gość: b2p Stajemy się narodem kawoszy, a sieci rosną jak ... IP: *.ists.pl 12.06.11, 17:10
      Blisko calkiem jest Wiedeń - caffe central, caffe sacher, caffe havelka. Pojedziecie, wypijcie, porównajcie do tego co w Starbuksie :)I wyciągnijcie wnioski
    • Gość: wiszę i nie utunę Wsioki w necie mają żer IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.11, 17:14
      Piszą jak to ten syf jest dla ciemnych a oni tylko paloną piją.
      Tak samo jak piwosze to kretyni a elita netowa to sama sama piwo waży lub kupuje z małych browarów.
      Z chlebem też, jak artykuł o chlebie to od razu ze to syf a oni sami sobie pieką.
      Ser? To samo, to żółta plastelina, a netowi sami robią ser lub kupują od zaprzyjaźnionego gospodarza.
      Prawda jest taka ze ta hołota to kupuje w biedronce a na necie się lansuje na niezależnych, po za systemem, świadomych.
      A tak naprawdę to małe debilki :)
    • Gość: xx Re: Stajemy się narodem kawoszy, a sieci rosną ja IP: *.home.aster.pl 12.06.11, 20:44
      Do kawiarni nie idzie się na kawę... A Starbucks to nawet nie kawiarnia...

Kawiarnia to miejsce, gdzie można posiedzieć, posłuchać, popatrzeć... Ale ta tradycja upada - bo ci biedni ludzie nie mają chwili wolnego czasu... Dlatego łapią napoje kawopodobne w papierowych kubkach.
    • walematke Stajemy się narodem kawoszy, a sieci rosną jak ... 12.06.11, 22:31
      żydówa z noworola w krakowie liczy sobie za kawę tyle, że domu można mieć na 2-3 tygodnie za 2-3 kawy wypite u niej. I to dobre kawy, jak Illy.
      • Gość: volfen Re: Stajemy się narodem kawoszy, a sieci rosną ja IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.11, 22:52
        Illy to mocno średnia kawa...
        Do kawiarni idzie się na spotkanie i kawę, a do domu tylko na kawę.

Świeżo Palona
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka