Dodaj do ulubionych

Gigantyczny sukces Frugo: Miliony sprzedanych b...

IP: 80.54.88.* 12.08.11, 21:53
no jakoś nie widziałem w sklepach...
Obserwuj wątek
    • patriot.wr Gigantyczny sukces Frugo: Miliony sprzedanych b... 15.08.11, 13:22
      Chyba wszystko wykupili, bo nigdzie tego nie mogę znaleźć...
      • Gość: Off No to co...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.11, 13:23
        ...no to FRUGO!
        :)))
        • Gość: DNA Re: No to co...? IP: 193.57.67.* 15.08.11, 13:39
          ...no to artykul s p o n s o r o w a n y.
          • Gość: Whatever sponsor IP: *.home.aster.pl 15.08.11, 14:06
            ciekawe ile kosztuje taki sponsor artykułowany w giewu....

aha - i co na to Rada Etyki Mediów?
            • zat4ra Duren 15.08.11, 16:13
              Nie w zadnym GW, a na portalu Gazeta, w dziale Gospodarka, jest sobie artykul
              o produkcie ktory podbija rynek. Normalna sytuacja, w kazdym normalnym dziale
              gospodarczym na kazdym normalnym portalu na swiecie.

I przychodza te mentalne pisuary, co spiski wiecznie i wszedzie widza,
              i rozlega sie krzyk "artykul sponsorowany!!!". Co za banda idiotow.
              • Gość: maxx Re: Duren ? IP: 173.233.212.* 15.08.11, 16:20
                Tak, czy inaczej, wlascicielem obu tych portali (i wielu innych "plotkow" i "deserow") jest ta sama firma, tzn. "Agora SA"!
                • lia.13 Re: Duren ? 15.08.11, 17:11
                  podobnie jak Poradnika Domowego, Avanti, Logo czy Dziecko. I co w związku z tym?
                  • Gość: kak Re: Duren ? IP: *.v-net.com.pl 15.08.11, 17:41
                    to w zwiazku z tym, ze to artykul sponsorowny. "kultowe" frugo, ja piernicze, "kultowe" ci napisza... ciekawe gdzie takie "kultowe" to kiedykolwiek bylo
                    • Gość: Whatever gimnazjum w akcji IP: *.home.aster.pl 15.08.11, 23:09
                      daj spokój, trochę litości - gimnazjaliści na stażu w giewu muszą w ramach obowiązków produkować się na forum pisząc pozytywne laurki do artówzdupy i sponsorów artykułowanych - a co najgorsze to robią to za gratisa...
                      Spuśćmy na to zasłonę miłosierdzia....
                    • szklanka_herbaty Re: Duren ? 16.08.11, 09:20
                      Frugo?

Frugo JEST kultowe, było kultowe i dalej będzie. Wśród moich znajomych wiele osób jak tylko zobaczyło je na półkach od razu kupili po jednym z każdego smaku. Zanim wróciło co jakiś czas każdemu z moich znajomych i mi co jakiś czas FRUGO się przypominało i ze słowami "pamiętasz jaki to był szał" z tęsknotą mówiło się o tym napoju.

Jeśli to nie jest napój kultowy, to nie wiem jaka jest definicja "kultu" dla Was. Artykuł nie jest sponsorowany, bo nie napisać o bardzo znanej marce, świetnym wyniku finansowym i ekspansji na inne rynki polskiej firmy, to jak w wiadomościach codziennych nie napisać o jakiejś katastrofie, albo w ogóle nie wspomnieć że zginęła jakaś gwiazda. Nie da się po prostu.

Taka marka już sama w sobie jest właśnie "gwiazdą" w świecie marketingu, a takie sensacyjne wyniki sprzedaży są zjawiskiem nie do przegapienia w świecie ekonomii. Jeśli nie napisze o tym dział "Gospodarka" portalu, to niby co ma napisać?
        • Gość: Frugo_czy_Tymbark Są w sklepach IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.11, 13:58
          Poszukaj w Tesco. Maja tam od pierwszego dnia. Niestety na ogół tylko 2 z 4 sprzedawanych koloróe (żółty i czarny), ale gdzieniegdzie można spotkać wszystkie smaki.

PS.
          Oddajcie mi jeszcze piwo EB. I Skittlesy!!
          • Gość: taka sobie Re: Są w sklepach IP: *.dynamic.mm.pl 15.08.11, 14:13
            A skittlesy to widuję już od jakiegoś czasu w sklepach, zazwyczaj przy kasach, warto się rozglądać :)
            • Gość: Amy Re: Są w sklepach IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.11, 14:50
              Skittlesy są w każdym supermarkecie, przynajmniej u mnie.
              • Gość: ses Re: Są w sklepach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.11, 17:12
                a to skittlesy zniknęły? mi się wydawało, że są cały czas...
                • Gość: bert A Sofixy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.11, 22:51
                  A Sofixy?
                  • Gość: fabon Re: A Sofixy? IP: 170.252.72.* 16.08.11, 09:44
                    a ciupagi?
          • Gość: neonzamachowiec Re: Są w sklepach IP: *.ntlworld.ie 15.08.11, 15:46
            A EB kolego, mozesz spokojnie kupic w Niemczech, a takze poprzez niemieckiego Ebay'a.
            cgi.ebay.de/20-Flaschen-EB-Polnisches-Premium-Bier-a-0-5L-/180601959427?pt=Spirituosen&hash=item2a0cb73403
            Niestety, po dorzuceniu kosztow przesylki wychodzi drogo, ale coz poradzic.
            Ponoc sa w Polsce sklepy, ktore sciagaja piwo z Niemiec, ale nie znam lokalizacji. Czyz to nie paranoja, ze piwo produkowane w Poslce, idzie do Niemiec, a polskie sklepy musza go sciagac z powrotem do Polski? To jest wina duzych korporacji browarniczych, ktore zniszczyly polskie piwowarstwo.
            I tak np.: Grupa Zywiec (Heineken) zlikwidowala browary w : Gdansku, Lancucie, Bydgoszczy, Warszawie, Radomiu i Bielsku - Bialej. Kompania Piwowarska (SABMiller) wykupila i nastepnie zlikwidowala browary w Kielcach. Okocim(Carlsberg) zlikwidowal browary we Wroclawiu i Krakowie. Spora czesc zniszczonych browarow, zostala wyburzona a tereny sprzedane pod budownictwo mieszkaniowe. Podobnie rzecz sie stala z polskimi cukierniami.
            Dlatego, uczulam wszystkich konsumentow na to, aby sprawdzali dokladnie etykiety na kupowanych produktach... Czasem nei wiemy, komu napelniamy kieszen.
            • Gość: neonzamachowiec Re: Są w sklepach IP: *.ntlworld.ie 15.08.11, 15:47
              chodzilo mi oczywiscie o cukrownie, bo cukiernie - poki co - maja sie na razie dobrze:)
              • Gość: dres-nieuk Re: Są w sklepach IP: *.home.aster.pl 15.08.11, 16:08
                Cukrownie w Polszy to biznes mafijny. I ni kuta nie mają się dobrze impotencie ekonomiczny. Lecą na ryj i padają.
                • Gość: maxx Re: niszczenie przemyslu w Polsce wciaz trwa IP: 173.233.212.* 15.08.11, 16:24
                  "Cukrownie w Polszy to biznes mafijny. I ni kuta nie mają się dobrze impotencie
                  ekonomiczny. Lecą na ryj i padają."

Akurat, np. ZLIKWIDOWANA cukrownia w Lublinie miala sie calkiem dobrze!

P.S. Czy ta "mafia", o ktorej piszesz ma cos wspolnego z ludzmi stojacymi w Polsce u wladzy?
                • Gość: neonzamachowiec Re: Są w sklepach IP: *.ntlworld.ie 15.08.11, 17:15
                  "Impotencie ekonomiczny"? Ptysiu malenki, ekonomia zajmuje sie na codzien, wiec prosze Cie.
                  Na drugi raz, przeczytaj dokladnie to co napisalem, i - o ile potrafisz - ze zrozumieniem.
                  Fakt - popelnilem blad w pierwszej wypowiedzi, prostujac go jednak w drugiej. My bad.
                  Napisalem w pierwszej wypowiedzi, ze polskie browary zostaly zarzniete przez obce korporacje, dodajac pozniej ze stalo sie tak rowniez z cukrowniami (wykupionymi i zamknietymi przez kapital niemiecki, od ktorego to ostatnio kupowalismy cukier, gdy ceny na rynku poszybowal do chorych rozmiarow). Poniewaz przez przypadek zamiast slowa "cukrownie", uzylem slowa "cukiernie" , w drugiej wypowiedzi prostowalem to, piszac ze cukiernie maja sie dobrze, w odroznieniu od cukrowni (w domysle). Chyba jednak Twoj rozumek, nie obejmuje takich wypowiedzi jak moja.
                • maryshaa Re: Są w sklepach 15.08.11, 19:01
                  Gość portalu: dres-nieuk napisał(a):

> Cukrownie w Polszy to biznes mafijny. I ni kuta nie mają się dobrze impotencie
                  > ekonomiczny. Lecą na ryj i padają.

Tak lecą na łeb na szyję, że np. Polski Cukier zainwestował w cukrownię w Mołdawii. :-/ ?
            • Gość: mk Re: Są w sklepach IP: *.internetia.net.pl 15.08.11, 15:51
              EB to było ponoć produkowane i w Polsce i w RFN, polski zakład jest zamknięty, a niemiecki działa.
              • Gość: neonzamachowiec Re: Są w sklepach IP: *.ntlworld.ie 15.08.11, 16:08
                Chyba nie masz racji. Z informacji, ktore mozna odnalezc w sieci, wynika ze EB nadal produkowane jest w Elblagu, ale tylko w wersji eksportowej. Eksportowane jest do Niemiec, Rosji, Wlk.Brytanii i Ameryki Pln.
            • miroslawa_potrzeba Re: Są w sklepach 15.08.11, 15:55
              Gość portalu: neonzamachowiec napisał(a):

> A EB kolego, mozesz spokojnie kupic w Niemczech, a takze poprzez niemieckiego E
              > bay'a.
              > cgi.ebay.de/20-Flaschen-EB-Polnisches-Premium-Bier-a-0-5L-/180601959427?pt=Spirituosen&hash=item2a0cb73403
              > Niestety, po dorzuceniu kosztow przesylki wychodzi drogo, ale coz poradzic.
              > Ponoc sa w Polsce sklepy, ktore sciagaja piwo z Niemiec, ale nie znam lokalizac
              > ji. Czyz to nie paranoja, ze piwo produkowane w Poslce, idzie do Niemiec, a pol
              > skie sklepy musza go sciagac z powrotem do Polski? To jest wina duzych korpora
              > cji browarniczych, ktore zniszczyly polskie piwowarstwo.
              > I tak np.: Grupa Zywiec (Heineken) zlikwidowala browary w : Gdansku, Lancucie,
              > Bydgoszczy, Warszawie, Radomiu i Bielsku - Bialej. Kompania Piwowarska (SABMil
              > ler) wykupila i nastepnie zlikwidowala browary w Kielcach. Okocim(Carlsberg) zl
              > ikwidowal browary we Wroclawiu i Krakowie. Spora czesc zniszczonych browarow,
              > zostala wyburzona a tereny sprzedane pod budownictwo mieszkaniowe. Podobnie rz
              > ecz sie stala z polskimi cukierniami.
              > Dlatego, uczulam wszystkich konsumentow na to, aby sprawdzali dokladnie etykiet
              > y na kupowanych produktach... Czasem nei wiemy, komu napelniamy kieszen.

-------------------------
              Gdansk bez wyrobu piwa, co za wstyd!
      • Gość: 35latek Re: Gigantyczny sukces Frugo: Miliony sprzedanych IP: *.acn.waw.pl 15.08.11, 13:32
        Bo ludzie przyzwyczajaja sie do tego co dobre i zapadlo w pamieci.... Tez pilem Frugo za mlodu, teraz mam 35 lat i jak tylko u siebie na bazarku przyuwaze w sklepie to wykupie cala zgrzewke....
        • Gość: również 35 latek Re: Gigantyczny sukces Frugo: Miliony sprzedanych IP: *.181.10.47.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.08.11, 13:52
          Mnie ten syf nigdy nie smakował.
          • lia.13 Re: Gigantyczny sukces Frugo: Miliony sprzedanych 15.08.11, 17:13
            ciekawe co Tobie smakuje, co ja uważam za syf.
            • Gość: Whatever syf IP: *.home.aster.pl 15.08.11, 23:31
              a czemu to jest tak ciekawe???

kolesiowi po prostu NIE SMAKUJE SYF FRUGO
              czemuż ach czemuż cię to tak ubodło? Masz jakieś osobiste powody?

Aaa... nie.... sorry, to ta gimnazjalistka na gratisowym stażu na forum giewu...
              pardonnez moi - nie zauważyłem....
              • Gość: xx Re: syf IP: *.171.32.42.static.crowley.pl 17.08.11, 11:21
                Bo to, że komuś coś nie smakuje - od razu upoważnia go do nazywania czegoś "syfem"?

Rozumiem, kolega ma, powiedzmy dość ograniczony zasób słownictwa. I pewnie kubki smakowe zryte denaturatem. Więc nie mógł inaczej tego nazwać.
    • jagoda1881 Re: Gigantyczny sukces Frugo: Miliony sprzedanych 15.08.11, 13:22
      bo cięzko dostać Frugo w sklepie, ja kupiłam je w Tesco i znalazłam jeszcze w małym osiedlowym sklepiku :) smakuje super ;p
      • mrs.t Re: Gigantyczny sukces Frugo: Miliony sprzedanych 15.08.11, 14:29
        czemu frugo nie ma na fb?????????/
        • Gość: 35latek Re: Gigantyczny sukces Frugo: Miliony sprzedanych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.11, 14:43
          Ponieważ FB to obciach.
          • Gość: eeeeeee Re: Gigantyczny sukces Frugo: Miliony sprzedanych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.11, 20:55
            eeeeeeeee sa 2 strony dlka Frugo na FB, na kazdej po kilkadziesiat tys. fanow, sprawdz najpierw. Glowne emocje tam, to gdzie juz jest a gdzie jeszcze nie ma - nic ciekawego.
        • Gość: awa Re: Gigantyczny sukces Frugo: Miliony sprzedanych IP: *.vectro.com 15.08.11, 20:53
          mrs.t napisał:
          > czemu frugo nie ma na fb?????????/

... bo to napój dla ludzi, a nie owiec, uczestniczących w tzw owczym pędzie.
    • Gość: Edek Re: Gigantyczny sukces Frugo: Miliony sprzedanych IP: *.silesialan.eu 15.08.11, 13:24
      Bo w Biedronce nie sprzedają!
    • Gość: px. Re: Gigantyczny sukces Frugo: Miliony sprzedanych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.11, 13:25
      Ten początkowy sukces to zapewne głównie zasługa rozdmuchanej akcji w internecie.. Życzę producentowi wszystkiego dobrego, ale obawiam się, że ten balon szybko pęknie.
    • fuks0 Re: Gigantyczny sukces Frugo: Miliony sprzedanych 15.08.11, 13:26
      Ludzie wykupili to co było, ponieważ chcieli spróbować jak smakuje nowo-wyprodukowana wersja popularnego 10-15 lat temu napoju. Moje kubki smakowe zachwycone nie były, innych osób, które go piły (i miałem z nimi styczność) także.
      • Gość: Jakub Re: Gigantyczny sukces Frugo: Miliony sprzedanych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.11, 13:30
        Zarówno ja, moja żona, jak i wszyscy nasi znajomi jesteśmy zachwyceni powrotem marki. Wygląda i smakuje jak przed laty. Długo czekaliśmy na ten powrót i z pewnością będziemy kupować. A eksperci za pół grosza niech się zajmą czymś pożytecznym. Właśnie obecni trzydziestolatkowie tak się rzucili na ten napój, więc gdzie to ryzyko producenta?
        • Gość: frugosrugo Re: Gigantyczny sukces Frugo: Miliony sprzedanych IP: *.adsl.inetia.pl 15.08.11, 13:43
          "Długo czekaliśmy na ten powrót"..."jesteśmy zachwyceni powrotem marki"...
          Jak już walicie kryptoreklamę, to wynajmijcie kogoś, kto nie będzie używał takich "folderowych" sformułowań.
          • Gość: Jakub Re: Gigantyczny sukces Frugo: Miliony sprzedanych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.11, 14:29
            Zapewniam Cię, że nie mam nic wspólnego z producentem napoju. A że wyrażam się pełnymi zdaniami i mam bogatszy zasób słów od przeciętnego Kowalskiego, to już wina Kowalskiego jest i polskiego systemu edukacji, nie moja.
            • Gość: neonzamachowiec Re: Gigantyczny sukces Frugo: Miliony sprzedanych IP: *.ntlworld.ie 15.08.11, 16:00
              Swietna wypowiedz :) 10/10:)

I prawda jest taka, ze pan "ekspert" wymieniony pod koniec artykulu, powinien posypac glowe popiolem i zajac sie czyms innym. Jak mozna pisac, ze to ryzykowne, bo dawni nabywcy frugo nie sa nastolatkami, a trzydziestolatkami. Troche dziwne, ze pan "ekspert" nie zauwaza, ze osoby w przedziale wiekowym 25-35 to NAJBARDZIEJ POZADANA GRUPA KONSUMENCKA. Posiadajaca juz wlasne, niezalezne dochody, jednoczesnie w wieku, w ktorym latwo przyswaja nowinki rynkowe. Dodac tu nalezy, ze w Polsce to pokolenie jest jeszcze bardziej doceniane, gdyz to wlasnie na to pokolenie nalozyly sie zmiany ustrojowe w Polsce oraz skok technologiczny (telefonia komorkowa, telewizja satelitarna, komputery, internet). I to wlasnie ta grupa, z tego przedzialu wiekowego najchetniej przyswaja nowinki rynkowe. Z drugiej strony ma silne zakorzenione przyzwyczajenie do marek z przed 15-25 lat. Czesc z nich pozostala w pamieci, a zniknela z upadkiem socjalizmu, a czesc zapadla w pamieci, jako pierwsze powiewy "wolnosci". Wystarczy poczytac wypowiedzi, dzisiejszych trzydziestokilkulatkow na forach internetowych, z jaka nostalgia wypowiadaja sie o dawnych markach i brandach. To wrecz wymarzony model klienta dla takich marek jak Frugo.
              I ja to wiem, nie bedac ekspertem, a pan "ekspert" tego nie wie?
            • Gość: przeciętnykowalski Re: Gigantyczny sukces Frugo: Miliony sprzedanych IP: *.adsl.inetia.pl 15.08.11, 16:18
              I tak Ci nie wierzę. Również piłem frugo, być może nawet z sentymentu raz kupię teraz, ale nie brakuje mi go ani trochę. W latach jego świetności nie miał prawie konkurencji pod względem reklamowym. W smaku był przeciętny. Jestem w stanie uwierzyć, że można go mile wspominać, podobnie jak gumy Donald, Herbavit i oranżadę w woreczkach (i w proszku), ale nie wierzę, żeby ktokolwiek "długo czekał na powrót" i teraz jest "zachwyconym powrotem marki".
              A abstrahując od tematu, to operowanie sloganami z materiałów piarówców, na które nabierają się tylko średnio rozgarnięci gimnalzjaliści, nie świadczy bynajmniej o bogatszym zasobie słów.
              • Gość: Jakub Re: Gigantyczny sukces Frugo: Miliony sprzedanych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.11, 16:30
                Cóż, nie wierz, Twoje prawo. Faktów to nie zmieni :). Owszem, fakt 'pijarowcy' używają podobnych określeń, ale sam fakt, że to robią, nie znaczy, że mają wyłączność na takie sformułowania i że nie stanowią one części naszego (pięknego swoją drogą) języka. Nic nie poradzę na to, że akurat te słowa najlepiej oddają moje odczucia.
                • Gość: maxx Re: Gigantyczny sukces Frugo ? IP: 173.233.212.* 15.08.11, 16:35
                  "Nic nie poradzę na to, że akurat te słowa najlepiej oddają moje odczucia."

Wyjatkowo pokretne tlumaczenie!
                  • lia.13 Re: Gigantyczny sukces Frugo ? 15.08.11, 17:18
                    ja może długo nie czekałam, jednak nie raz z sentymentem wspominałam napoje Frugo, dziwiąc się jak taka kura znosząca złote jajka mogła zniknąć z rynku. Pamiętam jak w liceum niemal każdy chodził na dużej przerwie z butelką Frugo w ręku. I jeśli cena będzie konkurencyjna do innych podobnych produktów na rynku, to ja w to wchodzę i jestem "zachwycona z powrotu marki na rynek".
                    P.S. Używam tego nicka już od kilku lat, zatem możesz uznać, że nie ściemniam :P
                    • Gość: Whatever Re: Gigantyczny sukces Frugo ? IP: *.home.aster.pl 15.08.11, 23:26
                      zauważyłem że ty w ogóle jesteś GIGANTYCZNIE zachwycona każdym artemzdupy na forum giewu....
                      zastanawiające...
                      tzn. zastanawiające jest to konkretnie ile niektórzy są zdolni zrobić żeby zdobyć staż w AGORA S.R.O.
                • Gość: xxx Re: Gigantyczny sukces Frugo: Miliony sprzedanych IP: *.nap.wideopenwest.com 16.08.11, 01:02
                  Gość portalu: Jakub napisał(a):

> Cóż, nie wierz, Twoje prawo. Faktów to nie zmieni :). Owszem, fakt 'pijarowcy'
                  > używają podobnych określeń, ale sam fakt, że to robią, nie znaczy, że mają wyłą
                  > czność na takie sformułowania i że nie stanowią one części naszego (pięknego sw
                  > oją drogą) języka. Nic nie poradzę na to, że akurat te słowa najlepiej oddają m
                  > oje odczucia.

WHAT A MOP!!!
      • Gość: Staffior Re: Gigantyczny sukces Frugo: Miliony sprzedanych IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.11, 13:30
        potwierdzam
        w jednym sklepie dorwałem 4 smaki, kupiłem żonie żeby spróbowała bo nigdy nie piła.

Więcej nie kupię, przesłodzone na maksa...
        • Gość: lewica_sk a miałem nadzieje, że już nie będzie takie słodkie IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.11, 13:35
          jak kiedyś.
      • Gość: Ali Smakuje tak samo IP: *.connecta.pl 15.08.11, 16:07
        Smakuje tak samo jak kiedyś - dajcie sobie siana
    • Gość: c Gigantyczny sukces Frugo: Miliony sprzedanych b... IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.11, 13:27
      > sprzedaż napoju była o 220 proc. wyższa od zakładanej
      Czyli że sprzedano 17 sztuk napoju pani rzeczniczko Paulino Włodarska?
      Success!! Pani rzeczniczko Paulino Włodarska.
      • lia.13 Re: Gigantyczny sukces Frugo: Miliony sprzedanych 15.08.11, 15:30
        sprzedano kilka milionów. Tekstu nie czytałeś?
        • Gość: c nie czytałem. reklam staram się unikać IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.11, 17:10
          Czyli, że zakładano 8 a sprzedano 22 sztuki Pani rzecznik Paulino Włodarska.
          W gazecie reklama ile kosztowała?
          • lia.13 Re: nie czytałem. reklam staram się unikać 15.08.11, 17:21
            tak bardzo starasz się unikać, że umieszczasz pod nimi swoje komentarze? :)
            Ależ to pokrętna logika. A jeśli nie wiesz, to w dziale Gospodarka pisze się także o nowych produktach pojawiających się na rynku.
            • Gość: c Re: nie czytałem. reklam staram się unikać IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.11, 18:11
              Pani rzeczniczko Paulino, nie przypominam sobie, abyśmy przechodzili na Ty.
              Proszę sobie uprzejmie to 'czytałeś' wsadzić sobie niezmiernie głęboko.
              Dziękuję.
              Informacje w Gazecie biznes czytuję a przynajmnej skanuję i czasem zdarza mi się wytykać te cuchnące z daleka opłaconą reklamą.
              • Gość: łowca idiotów a tymczasem na księżycu IP: *.aster.pl 15.08.11, 19:37
                tak, tak, sukces sprzedaży fiata czy test BMW to oczywiście też reklamy, artykuł o meczu wisła - legia, który wygrała wisła, to oczywiście reklama wisły, artykuł o przedszkolach, w którym wypowiada się pani przedszkolanka z 5tki czy o aptekach, w którym wypowiada się farmaceutka z krupniczej to oczywiście też opłacone artykuły :) A już największym reklamowym artykułem był ten o zwiększonych zyskach orlenu i kghm.

Jesteś baranem.

Dla takich idiotów powinno się pisać teksty w stylu "firma xxx (zakaz reklamy), kupiła zapas materiału xxx (zakaz reklamy) od firmy xxx (zakaz reklamy)".

• Gość: c > Jesteś baranem. IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.11, 20:38
                  Pani rzeczniczko Paulino Włodarska.
                  Oczywiście że jestem baranem. Dodatkowo jestem głąbem.
                  Nie pozostawiajmy w tej kwestii jakichkolwiek złudzeń.

Tyle, że rozmawiamy tu o śmierdzącej reklamie napoju a nie o BMW, przedszkolach, przelatujących samolotach albo tatusiach sponsorujących twoją pracę.
                  Czy chcesz porozmawiać o tatusiach opłacającaych twoją pracę Pani rzecznik Paulino Włodarska?
                  • Gość: c Tatuś robi Pani rzecznik IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.11, 23:11
                    Po wspomnieniu o tatce wątek zdechł, Pani rzecznik Paulino Włodarska? Proszę się wypowiedzieć szanowna "lia:13".
                    • Gość: Whatever Re: Tatuś robi Pani rzecznik IP: *.home.aster.pl 15.08.11, 23:20
                      obstawiałbym raczej gimnazjalistę/kę na stażu w giewu
                      na posterunku produkującym laurki na forum
                      paskudna robota i do tego za gratisa (grasz o staż, czy cuś tam cuś tam....)

paczpan panie tego.... wydawałoby się że takie giewu ma swoich czytelników za inteligentniejszych a tu taka paskudna czarna seria artówzdupy i sponsorów artykułowanych.....

i to nawet wziąwszy poprawkę na sezon ogórkowy.....
                  • Gość: Whatever Re: > Jesteś baranem. IP: *.home.aster.pl 15.08.11, 23:14
                    hehehe
                    10/10
    • mt_jr Gigantyczny sukces Frugo: Miliony sprzedanych b... 15.08.11, 13:28
      Mało który produkt był tak hajpowany przez media. Gratulacje dla agencji PR, która obsługuje Frugo. Majstersztyk.
    • Gość: gość Re: Gigantyczny sukces Frugo: Miliony sprzedanych IP: *.play-internet.pl 15.08.11, 13:29
      To idz do TESCO Frugo było w promocji ponizej 1,5 zł za butelkę - rewelacja :)
    • Gość: 31-latek widzialem we Wroclawiu w Media Markcie obok kasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.11, 13:30
      nie kupilem akurat wtedy, bo nie po napoj tam bylem, ale na pewno jak gdzies zobacze w jakims spozywczaku to kupie

skad inad, kto powiedzial, ze dzisiejsze 30-latki nie moga kupowac Frugo?

ja mam sentyment do lat 90-tych

Piwo 10.5 tez by sie chetnie wypilo :)
      • Gość: 31 latek kto chce Piwa 10.5 ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.11, 13:40
        kto jest za powrotem? :)
        • Gość: kultowy Mietek Re: kto chce Piwa 10.5 ? IP: 78.8.27.* 15.08.11, 13:47
          10.5? Te siki? Jeśli już, to kultowe EB!
          • Gość: Nie dla pasteryzow Re: kto chce Piwa 10.5 ? IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.11, 13:59
            O ile powrót frugo to dobry pomysł...
            To 10,5 i EB raczej furory by nie zrobiły... Bo ja wole Ciechana, Lwówka itp a nie siki pasteryzowanej weroniki.
            • Gość: bolek343 Re: kto chce Piwa 10.5 ? IP: *.trzebinia.mm.pl 15.08.11, 15:02
              Powiedział co wiedział i łyknął piwo z datą ważności 2013 bez osadu drożdżowego na dnie.
              • lia.13 Re: kto chce Piwa 10.5 ? 15.08.11, 15:32
                Królową piw jest Fortuna ;)
          • miroslawa_potrzeba Re: kto chce Piwa 10.5 ? 15.08.11, 15:40
            Gość portalu: kultowy Mietek napisał(a):

> 10.5? Te siki? Jeśli już, to kultowe EB!

------------------------
            Koniecznie w wersji Red, a Frugo? 10 kostek cukru i koncentraty rozwodnione + E250 (azotan sodu)...
    • freewolf Gigantyczny sukces Frugo: Miliony sprzedanych b... 15.08.11, 13:31
      Czarne i zielone smakuje tak jak pamiętam. Czekam na moje ulubione białe.
      • Gość: 35latek Re: Gigantyczny sukces Frugo: Miliony sprzedanych IP: *.acn.waw.pl 15.08.11, 13:39
        Racja. Też smakowało mi czrne i zielone. Butelka dobrze w reku siedziala i mialo przyjemny chlodny smak....
        • Gość: Amy Re: Gigantyczny sukces Frugo: Miliony sprzedanych IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.11, 14:51
          Oj tak, też bym chciała by Białe frugo wróciło...
      • 8n Re: Gigantyczny sukces Frugo: Miliony sprzedanych 15.08.11, 15:07
        jesli zielone i czarne sa, ja nie czekam już na nic :)
      • Gość: maxx Re: Gigantyczny sukces Frugo? IP: 173.233.212.* 15.08.11, 16:17
        Co to jest "Frugo"? Dosyc dawno nie bylem juz w Polsce i przyznam, ze nigdy nie slyszalem o takiej marce...

P.S. Czy to jest jakas forma ukrytej reklamy ze strony "Gazety Wyborczej"?
        • lia.13 Re: Gigantyczny sukces Frugo? 15.08.11, 17:09
          a czy artykuł znalazł się na stronie www.wyborcza.pl ? czy tez na stronie www.gazeta.pl?
          Zatem nie, to nie jest żadna forma reklamy Gazety Wyborczej, podobnie jak nie jest to reklama Newsweeka, Polityki, Rzeczpospolitej ani Głosu Wielkopolskiego czy Warmińsko-Mazurskiego.
          Poza tym, Frugo było w Polsce jakieś 15 lat temu, nie wiem ile lat nie było Ciebie w Polsce Trollu.
          • Gość: Whatever Re: Gigantyczny sukces Frugo? IP: *.home.aster.pl 15.08.11, 23:42
            bardzo autorytatywnie się wypowiadasz, widać że wiesz więcej niż szary zjadacz artówzdupy giewu
            no i przez to bardzo wiarygodne to jest co piszesz

wierzymy ci

:D
            • Gość: Jakub Re: Gigantyczny sukces Frugo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.11, 23:48
              Tak swoją drogą, Panie malkontent, żeknijże mi Pan — skoro te artykuły są takie z pewnej części ciała, to czemu wciąż je czytasz i komentujesz?
              • Gość: Jakub Re: Gigantyczny sukces Frugo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.11, 23:50
                *rzeknijże

Czas chyba spać. Dobranoc.
              • Gość: Whatever Re: Gigantyczny sukces Frugo? IP: *.home.aster.pl 16.08.11, 00:05
                bo widzisz - panie "Jakubie" - okrutna prawda jest taka, że nie wszyscy na forum są najętymi klakierami i w ci mają prawo napisać w komentarzu to co myślą, szczerze.

naprawdę

wiem że może to dla ciebie być szokiem,
                tylko się nie upij z żalu
                • Gość: Jakub Re: Gigantyczny sukces Frugo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.11, 00:15
                  A teraz radzę przeczytać swój komentarz i samemu zacząć go stosować.

Tym razem już naprawdę dobranoc.
    • Gość: gość Gigantyczny sukces Frugo: Miliony sprzedanych b... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.11, 13:31
      kiedyś piłam, teraz jest dla mnie za słodkie
      • Gość: FlasH czar prysł IP: 195.117.110.* 15.08.11, 15:21
        Kupiłem 3-letniemu synkowi.... masz spróbuj co tata kiedyś pił.
        Niestety jak sam spróbowałem, to czar prysł... wydaje mi się za słodkie i trochę sztuczne - jak najtańsze napoje na aspartamie.
        • lia.13 Re: czar prysł 15.08.11, 17:07
          wiesz, no tak to już w życiu bywa, że gusta się nam zmieniają. Niemowlę uwielbia produkty zastępcze, które dla dorosłego pachną i smakują jak pasza dla zwierząt :D Dorośli lubią piwo czy wino, których żadne dziecko nie tknie. Tak i Frugo ma swoich zwolenników jak i oponentów.
        • Gość: M. Re: czar prysł IP: *.ghnet.pl 16.08.11, 20:11
          U mnie to samo - za słodkie...

Niegdysiejszy fan zielonego.
    • Gość: lewica_sk U mnie w Katowicach jakoś nie widziałem tego .. IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.11, 13:33
      w sklepach, może po prostu nie wpadło w oko. Z resztą na ile ten sukces się utrzyma? Faktem jest ze swojego czasu posiadali kapitalne reklamówki telewizyjne, na tle konkurencji wypadli świetnie.
      • Gość: FlasH Re: U mnie w Katowicach jakoś nie widziałem tego IP: 195.117.110.* 15.08.11, 15:24
        Tiaaa... frugo reklamą wyprzedziło konkurencję o min 15 lat.
        Mało jest reklam z lat 90-tych, które teraz nie wydają się obciachowe. Reklamy frugo nie tylko nie są obciachowe, ale ciągle trzymają bardzo wysoki poziom.
    • Gość: ? Gigantyczny sukces Frugo: Miliony sprzedanych b... IP: 66.230.230.* 15.08.11, 13:39
      To chyba stoi w marketach koło proszkow do prania i plynow do mycia naczyn?
    • Gość: zzz Gazeto, proszę, oznaczaj artykuły sponsorowane IP: *.adsl.inetia.pl 15.08.11, 13:42
      Gazeto, proszę, oznaczaj artykuły sponsorowane, bo to jest naprawdę żenujące...
      Co do powrotu Frugo... Może i zaczął się sprzedawać lepiej, niż planowano, ale to tylk oznaczy tyle, że plan byłza niski, lub specjalnie zaniżony, żeby sobie "majketing" mógł premie wypłacić...
      Ja również nigdzie w sklepie na Frugo się nie natknąłem ,więc pojęcia nie mam gdzie oni to sprzedają...
      • Gość: Ja Re: Gazeto, proszę, oznaczaj artykuły sponsorowan IP: 178.73.48.* 15.08.11, 13:52
        Przeciez maketing manager Paulina to córka właściciela hehe
    • Gość: sly Gigantyczny sukces Frugo: Miliony sprzedanych b... IP: *.strefa.com 15.08.11, 13:47
      gazeta sama trąbiła o powrocie frugo i teraz udaje zdziwienie, żenada
      Faktycznie, podpada to pod artykuły sponsorowane
    • Gość: zarro Gigantyczny sukces Frugo: Miliony sprzedanych b... IP: *.net.pbthawe.eu 15.08.11, 13:48
      Dokładnie nigdzie nie widzałem...
      Może to jakiś sprytny chwyt....marketingowy...
      Kto wie!?
      Za sukces, markę!
      www.markamiasto.pl/
      • Gość: jinx Re: Gigantyczny sukces Frugo: Miliony sprzedanych IP: *.sileman.net.pl 15.08.11, 14:09
        Widocznie źle szukasz.
        Widziałem praktycznie w każdym sklepie, nawet dzielnicowych osiedlowych.
    • Gość: Damian Gigantyczny sukces Frugo: Miliony sprzedanych b... IP: *.net.pl 15.08.11, 13:51
      Wszystko dzięki kwejk.pl xD
    • Gość: m6 Gigantyczny sukces Frugo: Miliony sprzedanych b... IP: 193.238.93.* 15.08.11, 14:04
      Sprzedali, ale na razie do hurtowni i do sklepów. Na odtrąbienie sukcesu trzeba jeszcze poczekać, ale ważne, że tekst sponsorowany, a nieważne, że jak zwykle w tym brukowcu g. prawda..
      • Gość: eklezjastes Re: Gigantyczny sukces Frugo: Miliony sprzedanych IP: *.sileman.net.pl 15.08.11, 15:23
        Skoro uważasz, że brukowiec, to po cholerę czytasz?
        • Gość: Whatever Re: Gigantyczny sukces Frugo: Miliony sprzedanych IP: *.home.aster.pl 16.08.11, 00:09
          nie chcę tutaj występować w roli adwokata, ale o ile mnie logika nie myli, to żeby stwierdzić że coś jest śmierdzącym brukowcem to chyba NAJPIERW trzeba to przeczytać.
          Potem można o tym nawet napisać.
          Tak myślę.
          • Gość: asdfg Re: Gigantyczny sukces Frugo: Miliony sprzedanych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.11, 08:07
            Mi wystarczył jeden kontakt z Naszym Dziennikiem aby stwierdzić że to szmatławiec i dalej tam nie zaglądam, bo po co ?

Więc skoro za szmatławca uważasz GW, to po co tu przesiadujesz ?
      • Gość: piotr Re: Gigantyczny sukces Frugo: Miliony sprzedanych IP: *.centertel.pl 16.08.11, 07:46
        co fakt, to fakt, i tak im sie nieuda. Dlaczego? Bo chca za drogo sprzedawac, sam mialem kupic kilka smakow, ale zrezygnowalem. w tesco jest teraz niby promocja i w innych tez marketach typu Dwa w cenie jednego - i tutaj pies pogrzebany, jak to ma kosztowac dwa razy drozej to niech sie foodcare wypcha.
    • Gość: jan Gigantyczny sukces Frugo: Miliony sprzedanych b... IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.11, 14:08
      myślę ze właśnie dzisiejsi trzydziestolatkowie przypomnieli sobie o tym napoju i go kupują, tak przynajmniej jest w moim przypadku, szkoda tylko ze nie ma tego napoju w większych butelkach byłaby to oszczędność kasy przy zakupie
    • Gość: Klaudia Sikora Wielkie badziewie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.11, 14:09
      wielki szajs czyli gowno sama chemia frugochemia i jaja odpadaja..
    • Gość: Jojo Gigantyczny sukces Frugo: Miliony sprzedanych b... IP: *.dip.t-dialin.net 15.08.11, 14:10
      acha,nastepny Kubus
    • Gość: kika Re: Gigantyczny sukces Frugo: Miliony sprzedanych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.11, 14:12
      Przyznaję, kupiłam raz, bo chciałąm sobie przypomniec smak z dzieciństwa. Niestety frugo jest dla mnie jak wata cukrowa, kiedyś pyszne, a teraz nie dałam rady dpoić do końca, bo było za słodkie. Nigdy więcej nie kupię tego napoju, smakował jak płynny cukier owocowy, a nie jak napój.
      Dużej sprzedaży w pierwszym miesiącu się nie dziwię, pewnie większość chciała spróbować. Niestety dalszej kariery nie wróżę. Nie w tych czasach, kiedy lansuje się raczej zdrową żywność, a nie przesłodzone, sztuczne napoje.
      • Gość: aga123 Re: Gigantyczny sukces Frugo: Miliony sprzedanych IP: *.ists.pl 16.08.11, 09:34
        Dokładnie. Albo w ogóle jest w nim więcej cukru, albo kiedyś mi to nie przeszkadzało. I wielu moich znajomych mówi to samo: że chcieli spróbować smaku dzieciństwa, ale więcej nie kupią.
    • Gość: Wiktor09 Re: Gigantyczny sukces Frugo: Miliony sprzedanych IP: 94.75.112.* 15.08.11, 14:27
      Piłem i w moim odczuciu smakuje jak Tarczyn, odnoszę wrażenie, że napój jest rozwodniony. Nie sądzę, że producent zastosował oryginalną recepturę.
    • Gość: Fakt Gigantyczny sukces Frugo: Miliony sprzedanych b... IP: *.topagrar.com.pl 15.08.11, 14:31
      kupiłem wypiłem i spoko, dobre

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka