Gość: k0les Rachunek naliczony jest prawidłowo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.11, 08:36 Czytam sobie te wypowiedzi i opis problemu - i można mieć wrażenie, że albo mamy doczynienia z kimś kto powinien móc w telefonie co najwyżej wysyłać sms-y (smartfon to zbyt skomplikowane dla niego urządzenie), albo pracownicy play są tak głupi lub niedouczeni, że nie wiedzą co sprzedają...albo robią tak specjalnie. Rachunki są uważam naliczone prawidłowo...ściagałeś dane, płać. Proste. Problem jest w tym, że nikt nie został poinformowany, że smartfon w domyślnej konfiguracji automatycznie pobiera aktualizację. A to przecież można wyłączyć!!! Jak widzę te wpisy to normalnie totalny analfabetyzm technologiczny. Dla tych co nie wiedzą: 1. Automatyczne aktualizacje można wyłączyć i włączać tylko na żądanie 2. Do internetu, zwłaszcza jeśli samemu się z niego prawie w ogóle nie korzysta, nie trzeba być cały czas podłączonym!! Wystarczy ręcznie się łączyć w momencie chęci przegladania sieci. Ot cały problem!! Rachunku sa właściwie naliczone a jedyne czego można się czepiać, to brak informacji z strony play o automatycznych aktualizacjach i mozliwości ich wyłączenia. Podobny problem, tylko w innym kontekscie, miałem z telefonem żony w orange - ale szybko wyłączyłem automatyczne aktualizację i łączenie z siecią i jest ok. Poza tym...telefon kupuje się taki jaki ktoś potrzebuje. A jak ktoś chce mieć gadzet - to niech sie liczy z wydatkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stin Tak to jest jak się nie umie... IP: *.credit-suisse.com 17.08.11, 08:38 ... wyłączyć transmisji danych w telefonie. To tak jakby kupić sobie Buggati Veyrona i nagle narzekać, że pali 30l/100km... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slay66 Re: Tak to jest jak się nie umie... IP: 85.128.109.* 17.08.11, 09:37 zawsze to wyłączam, nie byłem zaintzeresowany specjalnie tymi sprawami .. nigdy też nie przekroczyłem moich 2GB, a tu nagle ... zbliżasz się do twojego limitu miesięcznego (1000zł) to wielka ściema i oszustwo sieci: jak zmieniasz roaming, to masz powiadomienia... jak jesteś poza Twoim miesięcznym kontem 2GB, to nie ma żadnego powiadomieia, i liczą sobie durne ceny za jednego MB, ... kończą z Playem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ap Re: a z pracą w innej sieci też kończysz?:)))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.11, 09:44 Odpowiedz Link Zgłoś
wz43 Rachunki na ponad 1000 zł za ściąganie danych? ... 17.08.11, 08:40 Chcersz mie jaja? Przejdź do Play'a! Wszak nie bez bez powodu reklamuje go największy jajcarz i bałwan III RP! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ap Re: a kto reklamuje Plusa sieroto hehehehehe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.11, 09:45 Odpowiedz Link Zgłoś
allygatorek Hahahaaaa 17.08.11, 08:51 Chcieliśta 4G To macie 4G! Większość i tak nie wie co to znaczy, ale zawsze warto być trendy... No i trza napisać na Szajsbuku że właśnie piję kawę... Płacić, płacić za własną głupotę i nie narzekać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Hahahaaaa IP: *.182.96.207.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.08.11, 09:06 Haaaaa super - dobrze wam tak - przecież Play jest taki tani :)Podobno najlepsza sieć heheheh no to rachunki tez odpowiednie hihi nie ma co. powiem tylko tyle - będzie jeszcze lepiej, wystarczy przeczytać jeden punkt ich regulaminu, polecam zwłaszcza tym którzy maja z nimi podpisane umowy. No cóż skoro zrezygnowaliście z innych sieci które maja naprawdę dobre oferty, dobre biuro obsługi to teraz cierpcie, ja mam T-Mobile i nie place wogóle na internet, nie mam problemu z biurem obsługi. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Hahahaaaa IP: *.play-internet.pl 17.08.11, 09:23 Nie płacisz w t-srobajl za internet bo go nie masz:)Ja tez nie pąłcę za dom z basenem i kort tenisowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSC 2 Re: Hahahaaaa IP: *.182.119.206.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.08.11, 09:30 hehe ktoś dobrze napisał - na pole w promocji będą ziemniaki za darmo:) Ja wiem, ze w Play jest 4 G hehe. Cala reklama opiera się na tym, że abonenci Play nie maja bladego pojęci co to oznacza. Ja tez ma T-Mobile i jakoś mi działa w każdym miejscu i bez problemów, ma tez Plusa i tez nie mam problemów. A wy macie fajne rachunki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fallen Re: Hahahaaaa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.11, 09:37 Dodajmy do tego jeszcze że z Play można korzystać tylko w bardzo wyjątkowych sytuacjach ;) np kiedy jest się w okolicach dużego miasta kiedy jadę w trasę play traci zasięg i przechodzi w roaming który jest odpowiednio naliczany :| na szczęście za 4 dni numer przechodzi do Orange :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ap Re: Hahahaaaa aż tak główka boli?:)))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.11, 09:46 w większości cywilizowanych krajów już jest 4G a sądząc po twym poście w polskim bantustanie jeszcze na to za wcześnie:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregoson Re: Hahahaaaa aż tak główka boli?:)))) IP: *.net.stream.pl 17.08.11, 11:35 No to wytłumacz folksdokczu co to jest to 4G, bo dla mnie to jedynie chwyt marketingowy Play'a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nifa Rachunki na ponad 1000 zł za ściąganie danych? ... IP: *.dzierzoniow.vectranet.pl 17.08.11, 09:07 Oni sobie sami strzelają w stopę, bo ludziom się zapamięta smartfon = wysokie rachunki z internet! A potem siądzie sprzedaż smartfonów! Takie rzeczy tylko w polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Re: Rachunki na ponad 1000 zł za ściąganie danych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.11, 09:41 Myślisz że TYLKO w Polsce sprzedaje się smartfony? Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Re: Rachunki na ponad 1000 zł za ściąganie danych 17.08.11, 10:04 tylko w polsce są złodziejskie ceny internetu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Re: Rachunki na ponad 1000 zł za ściąganie danych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.11, 10:24 A co? Dałeś się naciąć jak ostatni frajer i teraz opluwasz cały kraj i cały naród? Wystarczy jeleniu wyłączyć w smartfonie automatyczne aktualizacje i będziesz dostawał rachunki tylko za "swoje" świadome połączenia z siecią. Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Re: Rachunki na ponad 1000 zł za ściąganie danych 18.08.11, 10:37 no i widzisz, mylisz się, akurat nie ja, i co jeleniu? w polsce połączenia z internetem są koszmarnie drogie jeleniu! zrozum to, jak będą niższe problem rozwiąże się sam, będzie można mieć i aktualizacje i spokojnie oglądać youtube a ty nie wylewaj tu swoich żali że mamusia ci na ipada nie dała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregoson Re: Rachunki na ponad 1000 zł za ściąganie danych IP: *.net.stream.pl 17.08.11, 11:39 Gadasz głupoty ciołku. Moja znajoma mieszkająca w rzeszy miała iPhona 3G, który łączył się z netem i to nie po transmisji danych tylko poprzez sieć GSM. rachunek wyszedł masakryczny i nie był większy tylko dlatego, że przez połowę tego czasu była w Polsce i miała wyłączony roaming. Tak to jest, że wydaje wam się, że na zachodzie jest najtaniej a to nie prawda. Np. połaczenie z niemieckiej sieci Alice ( prepaid) na polski numer to koszt 4 euro za każdą rozpoczętą minutę i to nie w roamingu. Super tanio, prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Re: Rachunki na ponad 1000 zł za ściąganie danych 18.08.11, 10:34 ja gadam głupoty? ok jeśli sądzisz że 100 zł za 50MB danych jest ok, to faktycznie, to ja gadam głupoty, jednak sądze że to akurat ty jesteś niedorozwinięty umysłowo, współczuję.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Zatrudnili błazna Wojewódzkiego, to potrzebują kas IP: *.adsl.inetia.pl 17.08.11, 09:11 Zatrudnili błazna Wojewódzkiego, to potrzebują kasiory na te 2,5 miliona dla niego... "Tłumaczenie" Rzecznika żenujące, jak zresztą cała sieć Play. Mam tam jeden numer, który nie jest dla mnie najwazniejszy, ale jest tam bo jest tanio i niską jakość usługi dla niego mogę zaakceptować. Pomijając mankamenty techniczne, to każde zgłoszenie problemu do BOK to droga przez mękę... Każdy, kto miał okazję korzystać z obłsugi klienta w Plusie, T-mobile/Erze, czy Orange (miałem okazję spórbować każdego z tych operatorów) dostrzeże natychmiast ogromną różnicę na niekorzyść Play... Czemu się dziwić, jeżeli obsługę BOK zlecjają zewnętrznej firmie, a ta ma wszystko gdzieś i ma rotację studenciaków na wielkim poziomie. Zero czytania ze zrozumieniem zgłoszeń, odpoisywanie nie na temat, gdy zgłoszenie telefoniczne - rozłączanie sie (za połączenie, które płatne jest 1,5 zł...). Nie bez powodu Play uruchomił na forach telekomunikacyjncy h instytuację P4Y2, pracownika Play oddelegowanego do załatwiania "problematycznych" zgłoszeń (czyli takich, których konsultant nie potrafił przeczytać ze zrozumieniem). Inni operatorzy sobie z tym radzą, Play, aby uciszyć tych najbardziej świadomych użytkowników, takich, kótrzy potrafiliby zrobić sporo hałasu, oddelegował specjalnego pracownika... Jest tanio, ale jakość usługi i obsługi, tragiczna. Nigdy nie powierzyłbym Play swojego głównego numeru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doktor wycior Widzę zalew płatnych komentarzy za grosze Gruszki IP: *.aster.pl 17.08.11, 09:12 Kto tego człowieka zna wie ze to zwykły drobny oszust i cwaniaczek. Jaka firma taki rzecznik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gos123 Re: Widzę zalew płatnych komentarzy za grosze Gru IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 17.08.11, 09:18 czy na reklamacje PLAY nie powinien odpowiedziec na pismie, jesli nie zrobil tego ja bym powolal sie na prawo i stwierdzil ze skoro nie otrzymalem odpowiedzi w ustawowym czassie rozumeim iz reklamacja jest uwzgledniona z automatu...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo oczywiscie ze tak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.11, 10:18 ale to tez trzeba wiedziec... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ap Re: a tekstu za grosze innej sieci nie widzisz?:)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.11, 09:49 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Wiadomo, firma od dobrego PR w necie IP: *.adsl.inetia.pl 17.08.11, 11:27 Wiadomo, firma od dobrego PR w necie zasypuje ten wątek "entuzjastycznymi" komentarzami w stylu, to nic nie szkodzi, że zdarli ze mnie tysiąc złotych, warto zapłacić tyle za sieć 4G (które obok prawdziwego 4G nawet nie stało, ale ciemny lud to kupuje). Przecież Play zatrudnia tych biednych studenciaków, co mają od dobrego komentarza płacone... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psan Rachunki na ponad 1000 zł za ściąganie danych? ... IP: *.dynamic.chello.pl 17.08.11, 09:18 Pakują w nie zmienione oprogramowanie. To wszystko. Stąd i rachunki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agaaaaaaaaa Rachunki na ponad 1000 zł za ściąganie danych? ... IP: *.retsat1.com.pl 17.08.11, 09:19 hahaha i macie swoja idealna siec gdzie rozmowy za darmo telefony za darmo !!! nikt nie bedzie dokladal do interesu teraz trzeba oddac to co sie dostalo za przeniesienie numeru!!!! haha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Rachunki na ponad 1000 zł za ściąganie danych? ... IP: *.182.119.206.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.08.11, 09:21 Pozew zbiorowy - hehehe. Ludzie nie czytacie regulaminów to teraz macie za swoje - Polacy to tylko do sadu by chodzili i zwalali winę na innych. Wystarczy przeczytać ich regulamin. Ja to zrobiłem i dlatego jestem w innej sieci - dokładnie T-Mobile i jestem bardzo zadowolony , nie mam takich numerów. W tym kraju est jedna zasada - Polacy idą tam gdzie podobno jest za darmo i w promocji!!!!! Obudźcie się - taka firma tez musi zarabiać, ja wole płacić nawet 50 zl więcej abonamentu u innego operatora i mieć pewność co do zasad niż lecieć tam gdzie jest niby tak tanio a później..... Czekałem na ten moment w PLAY hehe i teraz mogę z satysfakcja stwierdzić - dalej przenoście do nich numery od innych operatorów, w końcu oni na was czekają. Pozdrawiam abonentów Play. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Rachunki na ponad 1000 zł za ściąganie danych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.11, 09:26 Ja jestem abonentem Play kolego i jak dla mnie regulamin jest jasny, nie mam zawyżonych rachunków - po prostu tak jak wspomniałeś trzeba się zapoznać z regulaminem i przede wszystkim cennikiem - no i oczywiście instrukcją obsługi telefonu!! jak ktoś nie potrafi wyłączyć transmisji danych wtedy kiedy nie używa internetu to nie ma się co dziwić że pakiet danych kończy się w 5 minut Odpowiedz Link Zgłoś
jozwa51 Re: Rachunki na ponad 1000 zł za ściąganie danych 17.08.11, 10:31 drogi kolego .na twoim miejscu nie cieszylbym sie za bardzoponiewaz ja w erze tez zostalem zrobiony w bambuko. era nie uznala mojej reklamacji.dzieki temu ze konczyl mi sie abonament po ponownym napisaniu reklamacjii uzaleznieniu jej od przedluzenia abonamentu reklamacja moja zostala "warunkowo uznana". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Rachunki na ponad 1000 zł za ściągnie danych? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.11, 09:21 Jestem abonentem play i jakoś nie mam takich problemów - gdyby, któryś z "oszukanych" choć spojrzał na menu telefonu to by zauważył opcje wyłączania transmisji danych i by nie było problemu no ale jak ktośkupuje telefon tylko dlatego, że jest modny a nie umie się nim obsłużyć to niech płaci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leartios Rachunki na ponad 1000 zł za ściąganie danych? ... IP: *.bagatela.pl 17.08.11, 09:22 A czy przypadkiem pani Ania nie korzystała z nawigacji? Wiele smart-fonów korzysta z map które są pobierane on-line z internetu: google-map, nokia-navi. W czasie jazdy, mapy są pobierane, na przykład przy zmianie trasy. To może poniekąd tłumaczyć korzystanie z telefonu w trakcie jazdy samochodem. Zaznaczam, że to jedno z wytłumaczeń i nie koniecznie jest tak w przypadku panie Ani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malkontent Re: Rachunki na ponad 1000 zł za ściągnie danych? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.11, 09:22 Czy te fony są sprzedawane z wbudowanym klientem torrenta? Mam 2GB w orenżenadzie i nie zdarzyło mi się wykorzystać nawet połowy z tego przez cały miesiąc. Coś tu śmierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PlayUser Rachunki na ponad 1000 zł za ściąganie danych? ... IP: 195.205.221.* 17.08.11, 09:24 jak ktoś jest durniem to niech nie kupuje smartfona... kupcie sobie nokie 3210 i będzie po problemie... najlepiej to teraz zrzucać winę na operatora, a winna jest własna głupota... na pole ziemniaki kopać a nie komórkami się bawić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadrektor Zagadnienie jest niezwykle proste IP: *.chello.sk 17.08.11, 09:25 Zagadnienie jest niezwykle proste - smartfon NIE jest dla ignorantow. Nie wiesz do czego sluzy, nie ruszaj. Kupuja ludziska kieszonkowe komputery i awanturuja sie ze robia dokladnie to do czego zostaly stworzone. I jeszcze z ryjem, ze nikt nie powiedzial jak to jest. Moze jeszcze na kurs mial operator zapisac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Takie tam skomlenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.11, 09:25 Ja mam LG GT505 i nigdy się sam nie łączy z netem i nie ściąga ani nie wysyła niczego bez mojej wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Plej + Android to dwa najgorsze chłamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.11, 09:26 Kto o zdrowych zmysłach korzysta z Pleja? Odpowiedź: nikt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawda gorzka Namaiwali mnie na PLAYA geya 20razy dzwoniac IP: *.adsl.inetia.pl 17.08.11, 09:29 chcieli wcisnac abonament,a ja na to wspolpracujecie z TVN-em.Potem nadal dzwonili więc zwymyśliłem że wyjezdzam.Teraz jeszcze Wojewódzki czyli wiadome pychole i mafia zlodziejska Playem steruje.Wojewodzki to go wyciagneli tak slyszalem z psychiatryka na wizje Odpowiedz Link Zgłoś
gosc82 Re: Plej + Android to dwa najgorsze chłamy 17.08.11, 09:32 Ja korzystam i muszę Cię zmartwić jestem zdrowy :) Wystarczy tylko trochę poczytać przed zakupem takiej zabawki, żeby dowiedzieć się, że taki telefon trzeba odpowiednio skonfigurować. A jeśli nie radzisz sobie z takimi gadżetami kup sobie Nokie E52, przynajmniej bateria długo trzyma :))) Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Zdeponowałem kartę u notariusza, czekam na rachune 17.08.11, 09:27 W ten sposób będę mógł się przekonać o prawdziwości twierdzeń PLEYa co do uczciwości w naliczaniu rachunku. Niezależnie uciekam od Kuby jak tylko mogę najdalej. Podejmę próbę u innego operatora. Jeśli mają niedorobione programy które nabijają klientów w butelkę to równie dobrze mogą obyć się bez klientów. By, by PLEY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr R. Rachunki na ponad 1000 zł za ściąganie danych? ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.11, 09:27 Jeżeli chodzi o system Android i pobieranie danych z internetu podczas gdy my tego nie chcemy to polecam darmową aplikację APNdroid. Odpowiedz Link Zgłoś
jozwa51 Rachunki na ponad 1000 zł za ściąganie danych? ... 17.08.11, 09:29 problem robienia klientow w bambuko nie dotyczy tylko pleya. mialem podobne problemy z orangei era.umowy sa tak skonstruowane ze klient nie ma zadnych szansna wygranie zoperatorem jest pozostawiony sam sobie.instytucje odpowiedzialne za ochrone konsumenta olewaja go totalnie.tak ze zostaje tylko plakac iplacic. Odpowiedz Link Zgłoś
gosc82 Rachunki na ponad 1000 zł za ściąganie danych? ... 17.08.11, 09:30 Podstawowa rada! Masz telefon z androidem? Przeglądnij sobie forum.android.com.pl, tam jest wszystko napisane i spokojnie można poczytać jaką aplikację ściągnąć z Android Marketu, żeby efektywnie monitorować transfer i włączać i wyłączać transfer danych. Dodatkowo jeśli nawet masz pakiet internetowy w Play to wyłącz roaming danych, bo tego pakiet internetowy nie obejmuje a bardzo często Play korzysta z nadajników Plusa i wtedy przy wskaźniku poziomu zasięgu pojawia się literka "R". Zapamiętajcie sobie jeszcze jedno, smartphon to mały komputer, to nie jest już tylko telefon!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczery Co za młoty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.11, 09:30 Trochę techniki i jeden z drugim się gubią. Trzeba było włączyć blokadę przesyłu danych i nie było by problemu. Po co takim imbecylom smartfony, abonamenty, telefony? Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_i mam HTC Desire od 1.5 roku 17.08.11, 09:30 i jeszcze nigdy nie przekroczylem 500MB limitu. Jedyny sposob, w jaki moglbym to zrobic to korzystac z nawigacji i uzywac youtube przez kilka dni. Bycmoze Pani Anna robila jedna z tych rzeczy w drodze do pracy(lub obie)? Play nie jest tutaj bez wini ale historia Pani Anny tez jest dosc ciekawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slay66 Re: mam HTC Desire od 1.5 roku IP: 85.128.109.* 17.08.11, 09:33 też nigdy nie przekroczyłem mojej stawki, mam HTC D2, i tu nagle, zbliżasz się do twojego limitu (1000zł) i wychodzę ze smartfona, podaruję go chrześniakowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamus Re: mam HTC Desire od 1.5 roku IP: *.net 17.08.11, 09:46 Człowieku, smartphone to nie zabawka. Nie korzystanie z neta nie oznacza nie naliczania danych. Wszelkiej maści aktualizacje itp działają w tle, tzn łączą się z netem nie informując cię o tym. Trzeba było kupić sobie jakąś prostą Nokię bo widać, że Android lub mobilny Windows to dla ciebie za wysokie progi. Tu masz opisany taki sam przypadek z tym, że w Orange: www.goldenline.pl/forum/1680898/htc-magic-z-androidem-nieautoryzowane-pobieranie-danych Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_i Re: mam HTC Desire od 1.5 roku 17.08.11, 09:58 Moze warto po prostu dac sobie ikonke wylaczania 3G na ekran glowny i z niej korzystac? Ja wlaczam 3G tylko wtedy gdy potrzebuje i nigdy nie mialem problemow ze sciaganiem danych. Rozumiem jednak, ze sa ludzie, ktorzy chca miec dostep do I-netu caly czas no ale to wiaze sie z ryzykiem... i prosze, nie obrazajmy sie bo nie przystoi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slay66 Rachunki na ponad 1000 zł za ściąganie danych? ... IP: 85.128.109.* 17.08.11, 09:31 takim rachunkiem zaskoczył też mnie Play. Nie mam zamiaru go płacić. Jest to wielkie świństwo usługodawcy. Gdy zmieniasz strefę roamingową, dostajesz powiadomienie. Gdy kończą się twoje 2 GB, nic nie jest meldowane i megabajty lecą po horendalnych stawkach. świństwo i oszustwo, nabieranie ludzi w balona. nigdy nie przekroczyłem tych 2 GB, bo mam internet stacjonarny, a tu nagle taka wiadomość... zbliżasz sią do twojego limitu!!! kończę przygodę z tym całym Playem, kiepska sieć, dużo obszarów niepokrytych, nic na internecie jako wsparcie. Odpowiedz Link Zgłoś
anduil Re: Rachunki na ponad 1000 zł za ściągnie danych? 17.08.11, 09:32 Problem polega na tym, że Play z tego co rozumiem nalicza opłaty po wyczerpaniu zakupionego pakietu danych. W Plusie (i z tego co wiem także u innych operatorów) jak ci się wyczerpie limit, to ci tylko spada transfer i nie bije cię po kieszeni kiedy śpisz. Moim zdaniem klienci mają rację, jeśli nie zostali o tym fakcie dokładnie poinformowani. Oczywiście można marudzić, że "nie czytali małego druczku". Pytanie czy Playowi o taką zabawę z dobrostanem klienta chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś