Dodaj do ulubionych

Najbardziej rentowna telewizja w Polsce? TVN? P...

IP: *.gdynia.mm.pl 10.09.11, 07:06
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Badzo_pobożny Że Oj_rydz najbardziej, to oczywista oczywistość! IP: *.play-internet.pl 10.09.11, 07:46
      Ta cała instytucja - K rk, to jest najbardziej rentowny bisnez! Ponieważ ci co odeszli z ziemskiego padołu nigdy nie złożyli reklamacji, że "tam" jest inaczej niż to opisuje legenda głoszona z ambon.
      I jak tu nie wierzyć! W pana "b", i takie tam różne... jasełka.
      Ludzie tak mają, że lubią legendy. Świat według Kiepskich. Czyli Wolska.
      • Gość: Mojito Re: Że Oj_rydz najbardziej, to oczywista oczywist IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.09.11, 08:01
        Powiedz jeszcze, że nie wierzysz, że Królowa Polski to dziewica?
        • Gość: polish-crap Re: Że Oj_rydz najbardziej, to oczywista oczywist IP: *.fbx.proxad.net 10.09.11, 14:00
          Czy ktos to gwarantuje???
          • Gość: Whatever Radio Erewań podaje. IP: *.home.aster.pl 10.09.11, 15:07
            "Ojciec Rydzyk to przedsiębiorca roku. "Forbes" powinien wziąć go na okładkę"

Sprostowanie:

Nie przedsiębiorca tylko hochsztapler - wyłudzacz.
            Nie Forbes tylko prokuratura rejonowa.
            I nie na okładkę tylko do pierdla.

I proszę mi nie mówić że "oni sami płacą" - ci ludzie są otumanieni mieszanką narkotyczną.
            • okradany_przez_wladze Każdy będzie rentowny jak nie bedzie płacił 10.09.11, 16:32
              podatków, Tusk rozróżnia jak Stalin sa lepsi i gorsi, tych gorszych łupi na podatkach tych lepszych nie tyka
              • Gość: im Rydzyk dyma stare babcie ot i cała tajemnica "rent IP: *.elartnet.pl 10.09.11, 17:46
                owności"...
                • Gość: Mojito Re: Rydzyk dyma stare babcie ot i cała tajemnica IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.09.11, 22:03
                  Wątpię czy ten konus kogoś dyma. Myślę, że ta kanalia ma tą samą przypadłość co i Paranoik Tysiąclecia :)
                  • krzych.korab Państwo powinno zakazać sprzedaży marzeń i złudy, 11.09.11, 06:12
                    bo niczym innym jak oszustwem są obietnice różnych wyznań.
                  • Gość: Mojito Re: Rydzyk dyma stare babcie ot i cała tajemnica IP: *.elartnet.pl 11.09.11, 09:52
                    To oczywiście ekonomiczna przenośnia
            • hardy1 Re: Radio Erewań podaje. 10.09.11, 16:36
              ...tyle że RM ma status "media społecznego" i jest zwolnione z opłat za nadawanie. Ale takie medium nie może nadawać i zarabiacćna reklamach. A jaka rzeczywistość? No właśnie...łamie o.Rydzyk prawo bez żadnej obawy. Inna prywatna stacja już dawno by została zamknięta za takie przestępstwo finansowe i obciążona karami.
            • bezspokoju Re: Radio Erewań podaje. 10.09.11, 16:49
              Ma status nadawcy społecznego, nie płaci podatków, wyłudza datki od ludzi, rozlicza się tylko przed sobą, biskupi rozpostarli parasol ochronny, każda dociekliwa instytucja państwowa jest "wrogiem kościoła". I ta swołocz śmie bredzić coś o prześladowaniach kościoła i braku wolności, zakłamany hipokryta boleje nad brakiem demokracji.
              • hardy1 Re: Radio Erewań podaje. 10.09.11, 17:12
                Żeby tylko hipokryta. To zimny cwaniak i oszust finansowy, wykorzystujący do przekrętów sukienkę duchownego. Okazała się wspaniałym zabezpieczeniem przed kontrolami skarbowymi i reakcją służb przestrzegania prawa w Polsce.
                W Niemczech mu nie wyszło - stamtąd na przełomie lat 80/90 musiał szybko uciekać po "karierze" w Radio Maria Internationale. Ale tam wszyscy ludzie muszą przestrzegać prawa. U nas nie dotyczy to chodzących w sukienkach z 33 guzikami...to i zrobił "karierę".
            • Gość: 4g63 Re: Radio Erewań podaje. IP: *.play-internet.pl 11.09.11, 00:30
              > Nie przedsiębiorca tylko hochsztapler - wyłudzacz.
              > Nie Forbes tylko prokuratura rejonowa.
              > I nie na okładkę tylko do pierdla.

tak, jasne, a banki to są takie uczciwe
              markety wciskające gó... również
              a może politycy są uczciwi i ciężko pracują?
              spójrz w lustro a nie za innych się zabierasz
            • p0kraka Re: Radio Erewań podaje. 11.09.11, 02:03
              > I proszę mi nie mówić że "oni sami płacą" - ci ludzie są otumanieni mieszanką narkotyczną.

a czym sa otumanieni wyborcy PO? ci to dopiero niezle prochy musza brac
              • kicior99 Re: Radio Erewań podaje. 11.09.11, 02:49
                Nie wiem. Wiem tylko że inne telewizje jakoś nie żebrzą.
        • Gość: elo Re: Że Oj_rydz najbardziej, to oczywista oczywist IP: *.156.115.240.mortin.pl 10.09.11, 14:26
          która królowa? jakiego króla żona? Bo nie chce mi się grzebać w internecie więc mógłbyś od razu z imienia i nazwiska podać było by łatwiej się ustosunkować.

A i wiatropylność w rodzaju ludzkim nie występuje jakby co.
          • Gość: firunga Re: Że Oj_rydz najbardziej, to oczywista oczywist IP: 178.73.49.* 10.09.11, 16:06
            > A i wiatropylność w rodzaju ludzkim nie występuje jakby co.

No jak nie, jak tak?
        • padafas Re: Że Oj_rydz najbardziej, to oczywista oczywist 11.09.11, 13:52
          nie miała stanika pokazała cyca ,stringi założyła i tak się położyła
      • mario-radyja Cześć lemingi! 10.09.11, 14:40
        Jak wiadomo gazeta Michnika nie lubi radia Rydzyka. Wiem, wy też nie lubicie. Też kiedyś nie lubiłem, ale teraz chłodniej na to patrzę.

Mam nadzieję, że zdajecie sobie sprawę z tego, że jesteście po prostu podpuszczani? GW dostarcza wam powodów do tego, żeby podgrzać wasze emocje. Najprościej jest to zrobić poprzez zawiść.

To jest ta sama metoda, którą stosują tabloidy, żeby ustrzelić jakiegoś celebrytę. Wystarczy napisać, ile dostaje za występ i od razu człowiek jest znienawidzony przez masy.

Na spokojnie zastanówcie się, czy warto dać sobą w ten sposób sterować. Nie wiem, może lubicie jak ktoś wam dostarcza powodów do nienawiści do Rydza, może się wtedy lepiej czujecie, ale mnie to już nie kręci.

Z uszanowaniem,

mario-radyja
        • Gość: latko Re: Cześć lemingi! IP: *.dynamic.chello.pl 10.09.11, 15:46

Drogi Mario,

Jak już innych w tym miejscu gorąco zachęcam do przeczytania historii instytucji Kościoła Rzymskiego od czasów prehistorycznych (podania w Biblii zostały zapożyczone z wcześniejszych wierzeń przeróżnych plemion), poprzez czasy starotestamentowe (krwawe łaźnie), poprzez czasy pierwszych chrześcijan (robili zupełnie co innego i w inny sposób niż Kościół Katolicki obecnie), upaństwowienie chrześcijaństwa i początek obecnego Kościoła (niepokalane te narodziny to nie były), powstanie państwa Watykan (podobnie albo i jeszcze lepiej), poprzez rzekę luckiej krwi i ocean krzywd jaką na Ziemię wypuściło zinstytucjonalizowane i zrośnięte z władzą chrześcijaństwo, poprzez rozpustę intrygi i nie tylko kleru, zakonów i papiestwa, poprzez opóźnianie rozwoju nauki i techniki, bezlitosny wyzysk najbiedniejszych, szantażowanie cały królestw i księstw, poprzez Reformację (co i dlaczego), aż po czasy współcześniejsze i współczesne (produkcja świętych, zastępowanie idei Boga przepisami Kościoła itp, itd).

Po takiej lekturze jest nadzieja że Mario Radyja westchnie i powie "A to tak było?! A to ja nie wiedziałem. Ale syf!!! Kto by przypuszczał? I takie coś nie upadło?".

Ano u nas jeszcze nie upadło. Gdzie indziej już upadło bo gdzie indziej ludzie umieją czytać. U nas upadnie w ciągu najbliższych dziesięciu lat - upadnie z wielkim hukiem.

Wtedy Mario Radyja będzie uwolniony od sterowania od narodzin po grób.
          • mario-radyja bez obaw 10.09.11, 17:07
            KK mną nie steruje. RM też nie.

RM nie jest bezpieczne. Ma swoją niszę i do wielu lat trzyma ten sam poziom rynku. Pewnym ludziom jest potrzebne do życia duchowego.

Natomiast takim ludziom jak ty są potrzebne "Fakty i mity". Waszą duchowością jest antyklerykalizm.

Wy nie jesteście po prostu za czymś. Wy jesteście za tym, żeby inni nie mieli tego, za czym są. To takie płytkie i zawistne.
            • snellville Re: bez obaw 10.09.11, 17:33
              mario-radyja napisała:

> KK mną nie steruje. RM też nie.
              >
              > RM nie jest bezpieczne. Ma swoją niszę i do wielu lat trzyma ten sam poziom ryn
              > ku. Pewnym ludziom jest potrzebne do życia duchowego.
              >
              > Natomiast takim ludziom jak ty są potrzebne "Fakty i mity". Waszą duchowością j
              > est antyklerykalizm.
              >
              > Wy nie jesteście po prostu za czymś. Wy jesteście za tym, żeby inni nie mieli t
              > ego, za czym są. To takie płytkie i zawistne.
              ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
              nikt ci nie zawisci barenie(kozo)
              jesli pomaga ci byc lepszym czlowiekiem sluchajac tych bzdetow czyn tak dalej
              problem w tym ze nie za czyjes pieniadze tylko za swoje(twoje)
              te twoje 100zl napewno darowane jest z serca
              nikt ci nie broni mozesz nawet dac im dupy
              bez rzadowych dacji kk nie jest w stanie utrzymac tych swietych budowli ktore w dalszym ciagu czarni lepia gdzie sie tylko da
              modl sie ale za swoje
              • Gość: 4g63 Re: bez obaw IP: *.play-internet.pl 11.09.11, 00:34
                > problem w tym ze nie za czyjes pieniadze tylko za swoje(twoje)
                > modl sie ale za swoje

a politycy też? kościół dostaje tylko jakiś mikron z tego co dostaje tak zwane państwo i zus - czyli politycy i cała masa złodziei (w tym kościół nie mówie nie)
                a rydzyk? nie wiem czy coś z tego w ogóle mu kapie, zajmij się najpierw sobą a potem patrz innym na ręce
          • Gość: Sir Galahad Re: Cześć lemingi! IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 10.09.11, 22:29
            Lato na litość boską w czasach starotestamentowych bystrzacho nie było czegoś takiego jak Kościół Rzymsko Katolicki. Rydzyk jaki jest każdy widzi, ale nie dorabiaj do tego pseudohistorii religii bo Ci nie wychodzi.
        • bezspokoju Re: Cześć lemingi! 10.09.11, 17:06
          Ma status nadawcy społecznego, nie płaci podatków, wyłudza pieniądze od ludzi, biskupi rozpostarli parasol ochronny, każda próba kontroli ze strony instytucji państwowej traktowana jest jak atak na kościół. I ta swołocz śmie pleść coś o braku demokracji w Polsce, śmie bredzić cokolwiek o zamykaniu ust i braku wolności wypowiedzi.
      • Gość: ociec dane nie sa wiarygodne IP: *.adsl.xs4all.nl 10.09.11, 14:43
        prosze pamietac, ze podawanie tego typu danych nie jest wiarygodne i nie ma sensu.
        To ,ze firma pokazuje zysk efekt polityki firmy, albo durnych ksiegowych.
        Kazda normalna firma stara sie wyprowadzic jak najwiecej pieniedzy do rajow podatkowych, i KONIECZNIE wykazac strate, bo od zysku placi sie podatek, a podatek to zmarnowane pieniadze.
        Oficjalne dane podawane przez firmy to dane po WIELU sztuczkach ksiegowych, po obrobce w kreatywnej ksiegowosci itd...... i powinna to byc strata, chyba, ze chca sobie wyplacic dywidende.
        • aegis_of_heart Vadim Makarenko to analfabeta ekonomiczny. 10.09.11, 15:34
          "W 2009 r. zanotowała łączne przychody na poziomie 20,58 mln zł i wypracowała zysk netto w wysokości 6,47 mln zł. Daje to rentowność netto na poziomie 31 proc., co oznacza, że każda złotówka zainwestowana w biznes Lux Veritatis przynosiła wówczas 1,31 zł. "

LOL.

Może ktoś wyjaśni Vadimkowi i całej redakcji, że rentowność sprzedaży i rentowność (czyli stopa zwrotu) z kapitału to są zupełnie, zupełnie różne rzeczy?

Dział gospodarczy Gazety Wyborczej to żenada. Zaorzcie to.
          • Gość: atomek Re: Vadim Makarenko to analfabeta ekonomiczny. IP: *.icpnet.pl 10.09.11, 17:59
            Również nie rozumiem jak to możliwe, że działem gospodarczym zajmują się ludzie o tak żenującym poziomie wiedzy.
            Najgorsze jest to, że czasem chciałbym się jeszcze dowiedzieć od nich czegoś nowego, ale nigdy nie mogę być pewien, czy nowe nie oznacza błędnie zdefiniowane...
      • Gość: 543534 Jak sie nie płaci podatkow to jest sie the best IP: *.tktelekom.pl 11.09.11, 00:29
        kazdy by tak chcial byc ponad prawem
      • skok poprawcie wyniki TVN- wesprzyjcie dobrowolnie 11.09.11, 09:42
        Zawsze tak jest. Wszystko w co się wierzy, szanuje się i wspiera. Macie szanse wspierać TVN i poprawić im wyniki.
    • Gość: Ldo Najbardziej rentowna telewizja w Polsce? TVN? P... IP: *.play-internet.pl 10.09.11, 08:14
      Wieżo wiertnicza
      Módl się za nami
      Konto bankowe
      Módl się za nami
      Kaso na stocznie
      Módl się za nami
      ........................

Kasę z podatków
      Racz nam oddać Panie
      .........................

Co za barany?!
      Współczuję i życzę powrotu do zdrowia (psychicznego)
    • Gość: awer Przedsiębiorczy polak z sukcesami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.11, 13:44
      nie może sie podobać zydowskiej gazecie, sam jad syjonistow
      • Gość: polish-crap Re: Przedsiębiorczy polak z sukcesami IP: *.fbx.proxad.net 10.09.11, 14:01
        W rypaniu moherstwa z ostatniej kasy i sprzedawaniu im kitu.
        • Gość: 4g63 Re: Przedsiębiorczy polak z sukcesami IP: *.play-internet.pl 11.09.11, 00:42
          zydzi ze swoją lichwą są może lepsi w rypaniu całego świata?
          • wels5 Re: Przedsiębiorczy polak z sukcesami 11.09.11, 07:32
            A czy Maria i Józef z Nazaretu nie byli aby Żydami?
            • Gość: 4g63 Re: Przedsiębiorczy polak z sukcesami IP: *.play-internet.pl 11.09.11, 09:40
              nie wiem, nie znam, ale rydzyk chyba nie jest ;)
      • Gość: mm Re: Przedsiębiorczy polak z sukcesami IP: *.compower.pl 10.09.11, 16:26
        Biznes Rydzyka funkcjonuje jak każda sekta która nastawiona jest na zysk - wyzyskuje swoich wiernych.

Zamiast pisać, że to przedsiębiorca bardziej trafne byłoby napisać, że to pozbawiony hamulców moralnych charyzmatyczny przywódca Mochorewego Katolicyzmu.
      • 0721x Re: Przedsiębiorczy polak z sukcesami 10.09.11, 19:09
        aver - głos katolika !!
    • tupolej154 Re: Najbardziej rentowna telewizja w Polsce? TVN? 10.09.11, 13:48
      Bzdura, Rydzyk jest biedny jak mysz kościelna sam mówił, że nie ma z czego zapłacić 3,5tys. zasądzonej grzywny.
    • Gość: ollo jakby tvn i polsat ni eplacili podadkow IP: *.pool.mediaWays.net 10.09.11, 13:49
      to tez byliby bardziej rentowni. ale jak na razie wszyscy politycy boja sie kosciola i tak juz pewnie zstanie.
      • Gość: wert a płacą? IP: *.extreme-net.one.pl 10.09.11, 13:54
        w Polsce raczej nie
        • kamel_65 Re: a płacą? 10.09.11, 15:10
          Same stacje raczej nie, ale pracownicy już tak.
          A jak jest w TV Nie-trwam? Płaci tam ktoś jakieś podatki?
          • Gość: 4g63 Re: a płacą? IP: *.play-internet.pl 11.09.11, 00:43
            nikt tam nic nie zarabia to niby za co mają płacić??
    • Gość: Jajo Najbardziej rentowna telewizja w Polsce? TVN? P... IP: *.adsl.inetia.pl 10.09.11, 13:55
      Pralnia!
    • rarely Rydzyk na premiera 10.09.11, 13:56
      abstrahując od poglądów...głowę ma na karku
    • and_nowak Odczepcie się od katolików 10.09.11, 13:59
      Oni z Rydzykiem mają niewiele wspólnego.

Naigrywanie się z wiary katolickiej na podstawie dokonań T.Rydzyka jest zwyczajnie nieuczciwe - w końcu ateistom nikt nie wypomina całej rzeszy aktywistów rodem z ZSRR i nie tylko.

• Gość: katolicki-bullshit Re: Odczepcie się od katolików IP: *.fbx.proxad.net 10.09.11, 14:04
        Zgadza sie, Jezus umarl za ciebie na pewno nie za mnie. Ja umre sam za siebie nie potrzebuje sie nikim wyslugiwac.
      • kylax1 W tej chwili to katolycy czepiają się wszystkich. 10.09.11, 14:18
        Klechistan w Polsce. Polska lubi swoich braci kulturowych, w wysoko rozwiniętych państwach, jak Honduras, Filipiny i Ekwador.
      • Gość: tay Re: Odczepcie się od katolików IP: *.adsl.inetia.pl 10.09.11, 16:08
        Dla mnie akurat Rydzyk jest bardziej godzien szacunku niż inni księża, bo ciężko pracuje od tylu lat, buduje coś konkretnego, głownie za swoje pieniądze tzw. zebrane dobrowolnie od słuchaczy a nie otrzymane z budżetu państwa.
        • wels5 Re: Odczepcie się od katolików 11.09.11, 07:29
          Najbardziej wykazał się WYKORZYSTUJĄC datki na ratowanie stoczni.
    • terrtt Re: Najbardziej rentowna telewizja w Polsce? TVN? 10.09.11, 14:11
      Co to za rentowność, skoro holding Rydzyka nie jest przedsiębiorstwem według praw ekonomicznych? To jest fundacja społeczna, która utrzymuje się z datków.
    • Gość: pobożnyx2 Najbardziej rentowna telewizja w Polsce? TVN? P... IP: *.gemini.net.pl 10.09.11, 14:18
      Powstała nawet piosenka o tej telewizji :
      www.youtube.com/watch?v=m1pakLJjIXE
    • Gość: rychu501 Najbardziej rentowna telewizja w Polsce? TVN? P... IP: *.net.pulawy.pl 10.09.11, 14:33
      Nie ma co się dziwić jeżeli zakonnicy pracują za darmo plus wolontariusze a takim tvn-e i innych stacjach komercyjnych prezesi ich zastępcy i cała administracja zarabiaja po kilkadziesiat tysięcy miesiecznie !!!
      • mario-radyja tak samo w TVN 10.09.11, 15:12
        TVN podobno przyjmuje praktykantów, którzy muszą płacić za możliwość odbywania praktyk.
        • kamel_65 Re: tak samo w TVN 10.09.11, 15:14
          Na "podobno" to nikt Ci nie uwierzy. Chyba, że ktoś jest bardzo łatwowierny.
          • Gość: Michał Nie podobno ale na pewno IP: *.echostar.pl 10.09.11, 16:06
            TVN 24 każe sobie płacić za praktyki:
            www.press.pl/newsy/pokaz.php?id=19435
            • kicior99 Re: Nie podobno ale na pewno 11.09.11, 02:57
              Nie za praktyki a za warsztaty. W sumie nic dziwnego, wiedza kosztuje.
    • Gość: HendryX TVN jest przeszacowany IP: *.play-internet.pl 10.09.11, 14:34
      TV Trwam ma publikę co znaczy że jest potrzebna. Demokracja to dopuszczanie krytyki, a tej Trwam dostarcza dużo. Gdyby znikła Trwam demokracja by ucierpiała.
      • adampalmer Re: TVN jest przeszacowany 10.09.11, 15:15
        alez demokracja by zwyciezyla, przegralaby wolnosc niesmialo broniona przez demokracje liberalna
    • Gość: rychu501 Najbardziej rentowna telewizja w Polsce? TVN? P... IP: *.net.pulawy.pl 10.09.11, 14:38
      Ciekawy jestem czy Ci którzy tak nienawidzą tv Trwam ją oglądają, ja nie mam zdania dlatego ze tej telewizji nie mam i nie oglądam.
    • Gość: rychu501 Najbardziej rentowna telewizja w Polsce? TVN? P... IP: *.net.pulawy.pl 10.09.11, 14:45
      Najlepsza telewizja i obiektywna mozna ogladac przez internet:
      www.megawypas.pl/readarticle.php?article_id=69
    • Gość: durzy rzaglowiec żal wam dupę ściska ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.11, 14:50
      j.w.
    • rumborakows Najbardziej rentowna telewizja w Polsce? TVN? P... 10.09.11, 14:59
      A czy warunkiem uzyskania koncesji nadawcy spolecznego nie jest przypadkiem całkowita rezygnacja z reklam? A przecież tam są reklamy.

gadzetech.pl/
    • Gość: x dlatego autostrady powinien budować kościół IP: *.play-internet.pl 10.09.11, 15:05
      bo w kościele panuje uczciwość, a nie zlodziejstwo.
    • sir_fred Aha 10.09.11, 15:12
      7 cyfr na kontach, a ciemnemu ludowi wciska się kit, że "sytuacja trudna i potrzebne jeszcze większe datki"... Brawo, dawajcie się doić. Na coś tę kasę z pomocy społecznej trzeba wydać...
    • Gość: H2O Sekty to świetny interes... IP: *.host.witnet.pl 10.09.11, 15:20
      Najlepiej jak otumanieni staruszkowie oddają "posłańcowi boskiemu" majątek całego życia.... Tylko czy bardzo różni się to od przekrętu "na wnuczka"?
      • Gość: 4g63 Re: Sekty to świetny interes... IP: *.play-internet.pl 11.09.11, 00:38
        od przekrętu na wnuczka to nie wiem, ale od lichwy jest nawet lepsze
    • penthomide Najbardziej rentowna telewizja w Polsce? TVN? P... 10.09.11, 15:26
      ojciec Tadeusz stworzył firme dzięki , której zarabia pieniądze , które przeznacza na prowadzenie własnej polityki , która przyniesie mu większe wpływy i pieniądze. Działalność ojca Dyrektora, nie różni się w niczym od działalności koncernu Agora , ITI , każda z firm prowadzi biznes medialny sprzedając ludziom różne bajki o różnych systemach. Bóg zapłać , szczęść boże sprzedaje się tak samo dobrze jak działalność partii PO, czy gołe babki w Polsacie. Ważne żeby mieć pomysł na biznes. Bóg z Wami
      • Gość: 4g63 Re: Najbardziej rentowna telewizja w Polsce? TVN? IP: *.play-internet.pl 11.09.11, 00:39
        dokładnie
    • ttr32 Re: Najbardziej rentowna telewizja w Polsce? TVN? 10.09.11, 15:52
      Szefostwo Agory-wydawcy GW-na praktyki do Rydzyka!
    • tow_rydzyk "Ojciec Dyrektor" medialnym magnatem 10.09.11, 15:52
      Z ironia ale i z niepokojem przygladam sie tym intelektualnym zmurszalkom w sutannach, ktorym rzeczywistosc ucieka spod nog. Do zludzenia przypomina mi ostatnie tragikomiczne lata geriatrokratow sowieckiego totalitaryzmu. Zreszta totalitarne (polityczne badz religijne) twory i ich przywodcy nigdy nie grzeszyly poczuciem humoru. Humorem nie sposob kontrolowac ludzkie umysly i narzucac stadna dyscypline – to mozna osiagnac tylko strachem...a w najlepszym wydaniu psychologicznym szantazem. Jednym z koronnych argumentow religijnych apologetow jest teza, ze wraz z laicyzacja nastapi bankructwo tradycyjnych wartosci moralnych i kompletne zalamanie sie porzadku publicznego. Chetnie sie przy tym powoluja na slowa Dostojewskiego z “Braci Karamazow”: “Bez boga kazda zbrodnia jest dozwolona”.
      Kraje zlaicyzowane (Skandynawia, Benelux, Wyspy Brytyjskie, Kanada, Nowa Zelandia, Australia, Japonia...) radza sobie calkiem dobrze i dalekie sa od moralnego upadku. Co ciekawsze kraje te slyna rowniez z najwiekszych dotacji na rzecz miedzynarodowych funuszy pomocy humanitarnej. (Tylko - na milosc blizniego - nie mowcie mi , ze "wyczyn" pana B. w Norwegii jest rezultatem upadku kultury i tradycji chrzescijanskich...)
      Co do naszych rodzimych chrzescijanskich wzorow moralnych...Oto poczet religijnych, polskich, medialnych idoli ostatnich lat:
      Wojtyla – mial byc czlowiekiem ze spizu ale okazal sie czlowiekiem z wosku. Taki religijny “Gorbaczow” – chcial zreformowac rzeczywistosc, na fali antykomunizmu. Do czasu robil nawet swietny PR dla Kosciola ale czyniac jeden krok do przodu i dwa do tylu kompletnie zagubil sie w 21 wiecznych realiach. Reszty dokonalo fatalnie dobierane otoczenie i choroba Parkinsona. Ostatnie lata jego zycia symbolizowal kompletny, "brezniewowski" intelektualny zastoj i poczatek konca “autorytetu” Watykanu i jego agentur. Dzisiaj dosc powszechnie - w swietle przez lata zamiatanych pod dywan (a raczej pod sutanne) skandali - media Zachodnie juz otwarcie go krytykuja i czesto nawet inkryminuja. Wlasciwie kazda publiczna wypowiedz jego “nastepcy” - Pana Ratzingera - przeksztalca sie w tragi-farse. Podejrzewam, ze ten badz co badz inteligentny i raczej dobrze obeznany z mediami czlowiek - zdaje sobie sprawe z tego, ze odgrywajac przed swiatem ta zalosna i upokarzajaca role religijnego faraona/blazna KK musi sie skupic nie na jalowej “ewangelizacji” ale na walce o przetrwanie tej rozsypujacej sie w zastraszajacym tempie (nawet dla krytykow KK) instytucji.
      Nie chce byz zlym prorokiem ale przewiduje, ze tak jak komunizm KK ulegnie destrukcujnym sila odsrodkowym. Nie wykluczam mozliwosci , ze nasze koscioly za 50-100 lat zamienione zostana sie w puby, hale targowe/wystawowe albo w najlepszym wypadku na muzea, galerie, pomieszczenia koncertowe albo biblioteki jak ma to miejsce w wielu krajach Zachodnich.
      Totalitaryzmow politycznych czy religijnych nie da sie reformowac. Koscielna konserwa utracila wylaczne prawa na gloszenie moralnosci. Nie zrozumiala zachodzacych w swiecie przemian, postepu w nauce i poziomie wyksztalcenia, sily rewolucji informacyjnej/epoki internetu, wolnosci DOSTEPU/przeplywu/wymiany informacji, globalizacji i swiata bez granic...o wszystkim mowi sie glosno i otwarcie – z wielkim powodzeniem robi to ruch rownouprawnienia kobiet, dzialacze obrony praw czlowieka/praw dziecka, dzialacze gejowscy, ruch ochrony srodowiska naturalnego, pozareligijne organicacje charytatywne ... i wlasnie tego boja sie religijni monopolisci....teraz przychodzi kolej na totalitaryzm w swiecie islamskim...
      Mamy w Polsce rowniez ksiezy Natankow – religijnych fundamentalistow. Mam nadzieje, ze tym ludziom przy wsparciu psychologicznym mozna pomoc. W Stanach - gdzie mieszkam i pracuje - sa powolane organizacje spoleczne, ktore oferuja takim ludziom pomoc, jezeli sie oni o nia zwroca.
      Rydzykami - religijnymi cwaniakami i oportunistami po mistrzowsku oprozniajacymi kieszenie naszych rodzicow i dziadkow powinna sie zainteresowac prokuratura i urzad podatkowy. Doskonale wykorzystuje 21 w. technologie medialne do propagowania sredniowiecznego swiatopogladu. Tzw. “ojciec–dyrektor” to klasyczny “self-made-man”, ktory nawet ku zdziwieniu najwyzszych wladz Koscielnych w Polsce zrobil oszalamiajaca kariera w religijnym biznesie. W stosunkowo krotkim czasie Rydzyk – pomijajac “oficjalne - kanaly awansu w hierarchi koscielnej stal sie katolicka super-gwiazda/celebryta o nieslychanych wplywach, ktorych moga mu pozazdroscic wszyscy politycy nie mowiac o kompletnie zagubionej w realiach 21 wieku geriatrokracji w polskim Episkopacie. Rydzyk - jest de facto - samozwanczym liderem medialnym katolikow w Polsce .Dziwiszow - religijnych dinozaurow czyli post-okraglostolowych, twardoglowych biurokratow-politykow w sutannach zmiecie duch czasu.
      W obecnym klimacie politycznym, w ktorym obowiazuje zasada, ze “kosciolowi nie wolno sie stawiac” nie oczekuje zbyt wielu istotnych zmian. Trudno jest oczekiwac decyzji zakwestionowania/poddania pod plebiscyt np. konkordatu w czasie prezydentury bylego wykladowcy seminarium duchownego.
      W KK pozostaja bardzo nieliczne osoby pokroju Panow Wisniewskiego czy Tischnera. Zwlaszcza ten ostatni jest/byl przykladem naiwnego ale poczciwego ideowca, ktory wierzac w mysl przewodnia nie wierzyl w jej praktyczne wykonanie. Przynajmniej religia nie byla dla niego biznesem ale - tylko jemu zrozumiala - metafora. Dla mnie pozostanie on na zawsze piewca rubasznego religijno-pochodnego folkloru, ktory czytam z przymruzeniem oka ale i z refleksja. Co do tysiecy "pozostalych zwyczajnych pasterzy". Trudno mi powiedziec ilu z nich wierzy w to co mowi z ambony... wg mnie ci MEZCZYZNI (w wiekszosci w wieku przed-emerytalnym) po prostu boja sie nie tyle o utrzymanie autorytetu w spoleczenstwie ( ktory – zreszta dawno juz urtacili ...co doskonale wiedza) ale o swoje "miejsce pracy"... Oprocz bezsensownego zawodzenia tych samych nudnych tekstow, pokrapiania woda ludzi, zwierzat oraz roznych przedmiotow i nieruchomosci poczawszy od ambulansow a na stacjach benzynowych skonczywszy nie posiadaja oni zadnych innych praktycznych kwalifikacji. Po czesci ich rozumiem i im wspolczuje. W Stanach i Kanadzie opuszczanie Kosciola przez ksiezy i pastorow jest tak powszechne, ze musiano zorganizowac poradnictwo psychologiczna dla tych ludzi aby pomoc im odnalezc sie w normalnym, realnym 21-wiecznym swiecie. Wiekszosc z nich nie jest w stanie zniesc intelektualnego dualizmu mowic jedno, myslec czy robic co innego. Dwaj autorzy (byli ksieza) Stepehen Uhl i Dan Barker pozwolaja dokladnie przyjrzec sie obludzie zorganizowanej religji od kuchni. Ilosc powolan kaplanskich jest najnizsza w historii KK w Ameryce Polnocnej. Braki kadrowe wladze KK rozpaczliwie wypelniaja duchownymi z Ameryki Lacinskiej, Filipin, Afryki i ...Polski. Podobny problem KK ma w Australii i Nowej Zelandii.
      W przeciwienstwie do przedstawicieli kleru Europy Zach i Ameryki Polnocnej, ktorzy kryja sie przed kamerami dziennikarzy fotografujacych ich przed budynkami sadow, ludzie pokroju Rydzyka – zywcem wyjeci ze sredniowiecznych komiksow - mimo swojej groteskowosci i karykaturalnosci w Polsce AD 2011 nie moga byc lekcewazeni. Tym bardziej, ze ten mistrz demagogii i oportunizmu jednym skinieniem swojego malego palca moze wyprowadzic na ulice setki tysiace ludzi. Ten samozwaniec i uzurpator doskonale zdaje sobie sprawe ze swojej niezagrozonej pozycji na polskiej scenie religijnej. Episkopat rowniez po pewnych wahaniach przygarnal go w koncu do swojego lona. Badz co badz w post-okraglostolowym (kontrolowanym) zamieszaniu ekonomiczno-prawnym dokonal nie lada wyczynu; zbudowal niemale teokratyczne panstwo w panstwie i szybko zostal medialna “maskotka”. Pan Rydzyk wie, ze biskupow jest wielu ale “Ojciec–Dyrektor “ jes
    • Gość: jakub Najbardziej rentowna telewizja w Polsce? TVN? P... IP: *.dip.t-dialin.net 10.09.11, 15:53
      Wytykanie ojcu doktorowi dyrektorowi pazerności i wyjątkowej umiejętności wyłudznia pieniędzy zwłaszcza od wyznawczyń w wydatnie zawansowanej menopauzie, wydaje się nie własciwe i bardzo niesprawiedliwe.
      Pragnę zwrócić uwagę autora materiału na umiejętność zręcznego wyłudznia kasy praktycznie przez wszystkich członków życia konsekrowanego . Wskazywanie nieustannie na jednego tylko przedstawiciela tego gatunku niesłusznie usuwa w cień innych osobników , których osiągnięcia w tym zakresie godne są najwyższej uwagi. Dla przykładu tylko posłużę się flaszką.
    • Gość: Pulo Polska być bogaty kraj IP: *.olsztyn.mm.pl 10.09.11, 16:06
      Widocznie Polakom powodzi się świetnie, skoro tak ochoczo sponsorują tego szarlatana i jego sektę. Ale komuszki ze wszystkich partii będą ciągle p-dolić o sprawiedliwości społecznej i biedzie. Skoro te wszystkie emerytki wolą wydawać na rydzyka niż lekarstwa czy opiekę, to widocznie nie zasługują na nic innego niż bieda.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka