Dodaj do ulubionych

TP po francusku

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 20:06
Kochana Tepsa zmieni skórkę i już będzie godna zaufania? A co ze zdzierczymi
cenami? I robieniem z klientów idiotów? Tego też zaprzestaniecie, czy skończy
się na zmianie loga? I ten "wielki powrót" Neostrady 128. 60 zł za taki chłam?
Kpicie sobie chyba.
Eh to jest straszne - człowiek skazany na neostradę, i jeszcze płaci za nią
tyle, że powinien dostać łącze 512 ale chyba kBajtów a nie kbitów...

TPSA mnie wyraźnie irytuje. no ale to nic odkrywczego...
Obserwuj wątek
    • Gość: al-capone TP po francusku IP: *.sari.broker.com.pl / 195.116.82.* 31.05.04, 20:10
      Ale okazja z ta neo... Takie warunki jak ma tepsa to neo powinna by c za pol
      darmo a nie 59 zl netto za 128 kilo!! Śmiechu warte
      • Gość: kokos Re: TP po francusku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 22:24
        jak nie odpowiada to nie musisz korzystać , 12 milionów abonentów nie może sie
        chyba mylić misiaczku
        • Gość: pak Re: TP po francusku IP: 217.96.2.* 31.05.04, 23:56
          12 mln abonentow nie tylko ze moze sie mylic ale niejednokrotnie sie myli.
          Wedlug ciebie prawda jest po stronie wiekszosci? Jak w naszym sejmie?

Kiedy mieszkalem w Niemczech moglem dzwonic za 8centow na komorke do HongKongu.
          Bedac w Polsce place za godzine poloczenia z HK 320 razy wiecej. Ale 12mln
          abonentow nie moze sie przeciez mylic.
        • Gość: pepe Re: TP po francusku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.04, 14:45
          Jedzmy g.wno, miliony much nie może się mylić.
          Pozdrawiam
        • Gość: neo nie fan Re: TP po francusku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.04, 19:59
          kokos jesteś debilem, zresztą sam napisałeś dokładnie "12 milionów abonentów nie może sie chyba mylić misiaczku" --> pewnie że nie może bo nie ma realnej silnej konkurencji Tp sa to ścierwo na które większość jest skazana a alternatywy typu Netia to ten sam syf
    • Gość: polonus z Lyonu Re: TP po francusku IP: *.adsl.proxad.net 31.05.04, 20:20
      Gość portalu: Storm napisał(a):

> Kochana Tepsa zmieni skórkę i już będzie godna zaufania? A co ze zdzierczymi
      > cenami? I robieniem z klientów idiotów? Tego też zaprzestaniecie, czy skończy
      > się na zmianie loga? I ten "wielki powrót" Neostrady 128. 60 zł za taki chłam?
      > Kpicie sobie chyba.
      > Eh to jest straszne - człowiek skazany na neostradę, i jeszcze płaci za nią
      > tyle, że powinien dostać łącze 512 ale chyba kBajtów a nie kbitów...
      >
      > TPSA mnie wyraźnie irytuje. no ale to nic odkrywczego

Szanowny Stormie.
      Klania sie polonus z Lyonu.Posiadam abonament u server'a free.fr z laczem adsl
      1024kbits.Za miesiac uzytkowania lacza place niecale 30euro (29.99euro
      dokladnie),czas uzytkowania-bez ograniczenia tzn.24/24godziny.Serwer free.fr
      dostarczyl mi bezplatnie modem "Sagem" o wysokiej wydajnosci 1024kbits wraz z
      filtrem telefonicznym,zebym mogl rozmawiac przez telefon w tym samym czasie
      kiedy pracuje internet.Podaje te wszystkie szczegoly ,zebyscie wiedzieli jak to
      wyglada na Zachodzie Europy.Byc moze przyda to sie w negocjacjach z
      TP.Powodzenia.
    • michaub Re: TP po francusku 31.05.04, 21:19
      Ten znaczek bardziej przypomina gest Kozakiewicza niż cokolwiek innego. A może
      o to chodziło?!?
      • Gość: chriss Re: TP po francusku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 21:44
        to nowe logo jest makabrycznie badziewne
    • Gość: 89-620 strzel. Re: TP po francusku IP: *.petrus.pl 31.05.04, 21:47
      Nie logo promuje,a jakość usług!Poprawienie i to zdecydowane troski o klienta,a
      nie rysuneczki będzie was promowało!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: leroi Re: TP po francusku IP: *.pai.net.pl 31.05.04, 21:54
      Przepraszam pana Bralczyka, ale nie przypominam sobie, żeby w języku polskim
      było słowo AND!!
      A gdzie ustawa w obronie polskiego języka?
      Co tak cicho na prawicy? A może zamiast tego zawijasa narysować porcję lodów lub
      laskę, to dopiero byłoby po francusku!!
      • Gość: ciekawy Re: TP po francusku IP: *.acn.waw.pl 01.06.04, 10:16
        Zasadniczo "&" nie jest skrótem od "AND" tylko starego, łacińskiego "Et", stąd
        wygląda, jak wygląda.

Nie jest to więc makaronizm, tylko staropolski zagłobizm :-)
      • Gość: Dempsey Re: TP po francusku IP: 213.77.27.* 01.06.04, 20:01
        >>A może zamiast tego zawijasa narysować porcję lodów lub
        > laskę, to dopiero byłoby po francusku!!

W zasadzie po francusku i telekomunikacyjnie zarazem, to byłoby ciągnięcie
        druta ;-))) znaczy się przewodu telekomunikacyjnego łączącego czasami dwoje
        ludzi płci odmiennych (ale w tym przypadku symbolizującego "stosunek" ;-) TPSY
        do abonentów)
        Pozdrawiam :-)
    • wpia no to tracimy podstawy suwerenności 31.05.04, 22:26
      ;)
      • Gość: klak polska kolonia IP: 217.168.129.* 01.06.04, 13:11
        Zabojady mają doświadczenie w kolonizacji. Przekupic elity, zeby wykończyły
        konkurencję (nowe prawo telekomunikacyjne), wydrenować uzytkowników (najwyższe
        opłaty za usługi), przy jak najwyższych oszczędnościach (likwidacja BOK,
        zatrudnianie studentów i stażystów w blue line, inwestycje na minimalnym
        poziomie) i jak najwiekszej kasie pompowanie pod byle pretekstem (opłata za
        logo) do centrali. A jak tubylcy zaczną jęczeć to dać im jakieś ochłapy
        (neostrada w promocji)
        Może się okazać, że bankrut FT wsyprostuje sie dzięki naszym, drodzy
        abonamenci, opłatom.
        A
    • Gość: kumkum FRENCH KISS IP: *.waw.pl 31.05.04, 22:27
      NOWE LOGO.

same shit, different name.
    • Gość: kokos Re: TP po francusku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 22:34
      A i jeszcze jedno robaczki , nie lubicie tej tpsa nie kochacie a wszystko przez
      to ,że musicie jej płacic bo jak nie zapłacicie to nie bedzie okienka na świat.
      Mówicie są komórki ok ale tak naprawde gdzie nie zajrzycie tam pan KULCZYK wam
      rączką pokiwa.
    • Gość: prezzz Re: TP po francusku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.05.04, 22:52
      "Wprowadzenie nowego logo nie wiąże się z dodatkowymi kosztami na reklamę (ma
      być wpisane do zaplanowanych już kampanii) i wystrój telepunktów."

Dlaczego coraz częściej artykuły pisane dla portalu gazeta.pl wyglądają na
      pozbawione jakiejkolwiek korekty i tworzone przez wtórnych analfabetów? Błędy
      składni, błędy gramatyczne, błędy ortograficzne zaczynają być normą. Fatalnie.
    • Gość: takitam jest jeszcze jakas polska firma telekomunikacyjna? IP: 62.85.128.* 31.05.04, 23:03
      Jak wejdzie na polski rynek jakas 100% polska firma telekomunikacyjna, w ciagu
      tygodnia wracam do tego kraju i kupuje telefon z abonamentem dozywotnim w niej!
      • Gość: fitfan Re: jest jeszcze jakas polska firma telekomunikac IP: *.chello.pl 31.05.04, 23:36
        Masz Szeptel: www.szeptel.pl/scr/o_firmie.html.
        Zapraszam do Polski :>
        • Gość: JJ Re: jest jeszcze jakas polska firma telekomunikac IP: *.chello.pl 31.05.04, 23:49
          Szeptel ledwo dyszy.
          Już lepiej tel-energo/NOM (65% Tel-energo, 35% PKN Orlen) lub Dialog (100%
          własności KGHM)
      • Gość: zeta Re: jest jeszcze jakas polska firma telekomunikac IP: *.proxyplus.cz / 213.77.49.* 01.06.04, 09:01
        Człowieku! Szukasz jeszcze czegoś polskiego i to telekomunikacyjnego? Za późno!
        Podobno zakłady pogrzebowe przejmują OBCY!! :-(((((((
      • Gość: M. CALA TELEFONIA KOMORKOWA W OBCYCH REKACH, A... IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 01.06.04, 14:04
        A CENY? - OCZYWISCIE POLSKIE!!! U SIEBIE CENY MAJA 5 RAZY NIZSZE.
        I SIE TO NIE ZMIENI, BO PO CO OBNIZAC DO EUROPEJSKIEGO POZIOMU, JAK POLACY I
        TAK DZWONIA?

T-MOBILE POZDRAWIA BOGATY KLIENT Z POLSKI.
    • Gość: israel Re: TP po francusku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 23:18
      Prawda taka, ze logo wsiurskie, agencji co je wymyslila grosza bym nie dal.
      przeciez te "tp" sa archaiczna czcionka napisane, zero kompatybilnosci z logo
      FT, zadnej gladkosci linii, kurde, z jednego gowna w drugie...
      • Gość: kig Re: TP po francusku IP: *.aster.pl / *.acn.pl 31.05.04, 23:32
        ale o to chodzi ... tp jest badziewne, nie podoba sie klientom wiec trzeba je
        usunac i zostaje to co ma zostac ... przestanmy juz mowic o telekomunikacji
        polskiej - takiej firmy juz nie ma
      • larsen1 Re: TP po francusku 31.05.04, 23:33
        Nie no logo jest beznadziejne - wyglada na przygotowane na kolanie. Ktos wzial
        logo FT i chamsko przystawil dwie literki. Zadnej spojnosci i logicznosci ani
        jakiejkolwiek estetycznej koncepcji. Ale moze to dobrze jaka firma takie logo.
        • Gość: Pollak Re: TP po francusku IP: *.dip.t-dialin.net 31.05.04, 23:38
          TPSA zmienia logo na francuskie , kto nastepny ???
          Moze Gazeta Wyborcza tez by zmienila , a co pozniej, zmienmy FLAGE POLSKI.
          Czy za rok zostanie cos Polskiego w tym kraju ????????????????????
    • Gość: JJ Re: TP po francusku IP: *.chello.pl 31.05.04, 23:43
      Rebranding się nam szykował już od miesięcy, ft tylko grzało łapy żeby zmienić
      markę tp. W niedzielę po raz pierwszy zobaczyłem billboard z nowym logo. Trzeba
      się będzie przyzwyczić do nowej twarzy złodzieja.
      A tak na marginesie mówiąc, telekomunikacja to największy fachowiec w psuciu
      brandów, kampania wizerunkowa ostatniego roku była bardzo dobra spójna i
      profesjonalna - popsuła ją oczywiście wpadka z bl - ale to nie zmienia faktu że
      bardzo profesjonalnie ladnie i konsekwentnie tp wprowadzało spójnośc
      marketingową. Powiem szczerze że to co tp robiła medialnie reklamy, budowanie
      marki te kwadraty w reklamówkach, rozpoznawalny sygnał dzwiękowy ostatnio było
      najlepsze jakościowo w branży telecom. Nie chodzi mi o tu o jakość obsługi i
      usług tylko o jakość samej kampanii wizerunkowej. Była SUPER, jednak francuziki
      mysląc że zmianą loga na ft coś zmienią z postrzeganiem zepsutym przez jakość
      usług i obsługi wprowadziły swoją "wstążkę". I znów marketingowe przedszkole,
      bo nie wyłożyli solidnej kasy na rebranding, nie promują nowej marki, która
      mogła by pomóc tylko delikatnie krok po kroku zmieniają wizerunek. Jak się
      wprowadza nową markę trzeba to robić agresywnie, będąc przygotowanym od strony
      operacyjnej (vide heyah)! Panowie, do pierwszej klasy!!!
      Moim zdaniem rebranding im w tym momencie tylko zaszkodzi, zniszczenie polskiej
      dobrze wypromowanej zakorzenionej w świadomościach ludzkich marki w tym
      eurosceptycznym lepperowskim kraju to najgorszy z mozliwych ruchów.
      Moim zdaniem ta decyzja przyszła prosto z paryża, bez przemyslenia, bez
      kalkulacji, bez budzetu na to by zrobić to porządnie.

Ja się cieszę, pracuję dla niezależnego operatora, telekomunikacja znów daje
      nam fory, dziękujemy Ci tp i z radością będziemy wam podkradać klientów.
      • Gość: c Re: TP po francusku IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 01.06.04, 00:49
        ciekawe jak wielu rodakow zna slowko 'ampersand'
        www.tp.pl/onas/o_firmie/marka/
        ' "&" jest przecież uniwersalnym, rozumianym w każdym języku komunikatem
        oznaczającym "łączenie". Pomaga nam lepiej wyrazić esencję tego, co oferujemy ­
        zbliżanie. '
    • eyemakk no i nie ma telekomunikacji POLSKIEJ... 01.06.04, 00:55
      Jak juz ktos napisal, przyszli Francuziki i zaorali... jeszcze sie chwala ze na
      to nie wydana zadna zlotowka, jak by im sie chcialo to by mogli z Paryza sypnac
      groszem... tyle ze i u nich kasy niema, kredytow sie nabralo, mam nadzieje ze FT
      upadnie a wraz z nia TP, niech to kupi ktos inny i zrobi z tym porzadek wreszcie.

a z polskich duzych firm pozostal Orlen i KGHM. Reszta albo w fatalnej kondycji,
      albo banki jakieś itp. Szkoda... coraz mniej kraju w kraju.
    • Gość: plack TP wyjdzie z długów IP: *.icpnet.pl 01.06.04, 07:25
      Kurde to chyba jakieś kpiny. DŁugi?. Przy njdroższych cenach połaczeń. przy
      totalnych oszędnościach na jakości usług: (zamiast punktów obsługi blue line
      obsługiwana przez nisko opłacanych amatorów w jakiejś dziurze, wysylanie faktur
      ludziom którzy nie korzytają itd) ta firma ma długi?. Chyba udziałowcy za duża
      wyciagają w jednstce czasu cos mi sie ywdaje ża TPSA dofinansowuje usługi FT i
      stąd długi.
      WIem juz też w jaki sposób długi mogą się skończyć. Nowe prawo
      telekomunikacyjne nakłada na operatorów komorkowych obowiązek przekazania m.in
      TPSA 3% swoich przychodów. To już nie jest wolna konkurencja to wolne żarty.
      • Gość: kedlaw Re: TP wyjdzie z długów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 20:40
        Mniej emocji, więcej racjonalnego myślenia. Skąd długi w TP, a skąd w pare lat
        centrale cyfrowe, 12 mln telefonów, Neostrada. Zanim zaczniecie krytykować
        pomyślcie jak było chćby 10 lat temu. Wszyscy już zapomnieli. Inwestycje nie
        biorą się z niczego i zapewniam was, że napewno nikt TP za darmo nie dał nawet
        złotówki. Miała być wielka konkurencja!!!! Gdzie są inni operatorzy
        telekomunikacyjni. Szkoda im kasy na inwestycje na prowincji dlatego w
        śladowych ilościach pojawili się w wielkich miastach.
    • Gość: kozulki Re: TP po francusku IP: *.icpnet.pl 01.06.04, 07:28
      "Pracownicy firmy dostali już koszulki z nowym logo" - potrącą im za to przy
      wypłacie :-)
    • Gość: Ktoś Re: TP po francusku IP: *.atupartner.pl 01.06.04, 07:58
      Telekompromitacja Polska S.A. (S. - sra na klienta -A.)
    • Gość: JJ Uśmiałem się :) IP: *.chello.pl 01.06.04, 08:13
      Ze strony telekomunikacji :

Zmiana symbolu podkreśla przemiany, jakie przeszła TP i podsumowuje to, co
      Firma osiągnęła w ciągu ostatnich 2 lat.
      Hahahahaha

Dla pracowników TP nowy znak ma być impulsem do zmiany stylu pracy, zachowania
      i działania tak, aby móc sprostać oczekiwaniom Klientów.
      - I co wy na to pracownicy TP? czujecie się zmotywowani??

Jesteśmy przekonani, że marka TP stanie się synonimem firmy nowoczesnej,
      proklienckiej, godnej zaufania, potrafiącej sprostać nowym wyzwaniom. Zrobimy
      wszystko, aby tak się stało. - dodał.
      - Hahahaha, zrobimy wszystko żeby wypompować z polski jak najwięcej kasy...

• Gość: anka Re: Uśmiałem się :) IP: *.visp.energis.pl 01.06.04, 10:20
        nie no, jasne, ze pracownicy czuja sie zmotywowani. a swoja droga widzieliscie
        w Warszawie siedzibe tp s.a. po zmianie? tam jest taka gadzeciarska winda,
        ktora jezdzi nie pionowo, tylko pod katem. otoz ta winda moze jezdzic wylacznie
        wyzsze kierownictwo. to dopiero motywujace dla pracownikow! i jakie nowoczesne:
        oddzielnie management, oddzielnie robole...
        • Gość: Bob Re: Uśmiałem się :) IP: *.zapora / 212.160.172.* 01.06.04, 11:54
          Gość portalu: anka napisał(a):

> nie no, jasne, ze pracownicy czuja sie zmotywowani. a swoja droga
          widzieliscie
          > w Warszawie siedzibe tp s.a. po zmianie? tam jest taka gadzeciarska winda,
          > ktora jezdzi nie pionowo, tylko pod katem. otoz ta winda moze jezdzic
          wylacznie
          >
          > wyzsze kierownictwo. to dopiero motywujace dla pracownikow! i jakie
          nowoczesne:
          >
          > oddzielnie management, oddzielnie robole...

Przykro mi ale nie masz racji

Bob
          • Gość: ggrr Re: Uśmiałem się :) IP: *.zapora / 212.160.172.* 01.06.04, 15:49
            a czemu jest Ci przykro?
            • jelonki Re: Uśmiałem się :) 01.06.04, 20:42
              Gość portalu: ggrr napisał(a):

> a czemu jest Ci przykro?

Pisząc "przykro mi" wyraziłem w grzeczny sposob fakt, iż mój przedmówca nie ma
              racji.
              Mam znajomych, ktorzy pracoja w tym budynku. Z tego co mi mowili to pochyla
              widna moga jezdzic wszyscy natomiast sa windy przeznaczone tylko dla zarzadu
              firmy i ich gosci. ale z takim podzialem spotkalem sie w innych biurowacach
              wiec to chyba nic dziwnego.
              • Gość: anka Re: Uśmiałem się :) IP: *.visp.energis.pl 02.06.04, 11:21
                nio, ja jechalam ta winda pochyla z jednym z czlonkow zarzadu i to on mi o tym
                powiedzial. nie wiem, czemu mialby klamac, szczegolnie, ze mowil o tym w
                kontekscie idiotycznych podzialow pracownikow wg struktury pionowej. poza tym
                zapytaj znajomych jak to jest z tym, ze czlonek zarzadu idzie korytarzem i wola
                do kierownika jednego z dzialow "panie [tu imie] dwie kawy prosze" a kiedy
                tamten przynosi, mowi "nie, rozmyslilismy sie" na co pan kierownik z
                usmiechem "nie szkodzi". czy takie traktowanie podwladnych nie jest dla nich
                upokarzajace?
    • jawor57 Re: TP po francusku 01.06.04, 08:13
      Pod rozwagę - równowartość 10 euro za amonament miesięczny i neostrada podbije
      rynek.
    • Gość: Jan Logo a CRM IP: 62.29.133.* 01.06.04, 08:17
      Żadna zmiana logo nie wpłynie na moją opinie o tej firmie. Regularnie, co
      miesiąc dzwonią do mnie proponując nową taryfę. Gdy pytam przwwrotnie jaka mam
      słyszę odpowiedź, że standardową. A ja już od czterech miesięcy mam darmowe
      weekendy. Jak do licha w TPSA - France Telecom działa program obsługi klienta
      CRM ?
    • Gość: alo zmiana logo na gorsze, wyglad jak filia ft ? IP: *.resc.insa-lyon.fr 01.06.04, 08:22
      wedlug mnie glupota, ale jeszcze gorzej bedzie z firmami telefonii komurkowej
      • Gość: French fries Fatalne to logo... IP: 81.15.254.* 01.06.04, 08:55
        ...ale mnie to nie dziwi, bo Tepsa zawsze reklamowała się fatalnie. Jak się
        dysponuje tak ogromnym budżetem na marketing, to chyba stać na wynajęcie
        kreatywnej agencji? Z drugiej strony Francuzi znani są z nieumiejętnego
        poruszania się po polskim rynku (przypomnę sprawę Michelina). Ponieważ nie znam
        francuskiego napiszę tak: Dear friends form France, I cannot imagine any single
        phone user in Poland who knows well and cares about FT logo. Please take it
        back where it came from...It can only do more harm...
    • Gość: M Re: TP po francusku IP: 212.87.3.* 01.06.04, 08:48
      Znaczek FT podoba mi się, ale połączenie z tymi dwiema literkami tp to chyba
      nie wyszło... Chyba, ze autorowi logo (opracował projekt w Paintcie, czy co?;
      student pierwszego roku dorabiający po godzinach zajęć?) chodziło o ukazanie
      odrębności tych dwóch części. Tak żeby był widoczny przekaz "należymy do FT,
      ale mamy gdzieś klientów na nasz własny sposób"
    • Gość: jerzy Re: TP po francusku IP: *.elblag.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.04, 08:51
      beznadziejny, ktoś robi działania pozorowane i kiepskie
    • Gość: realista Nie lubię żabojadów, telekompromitacji i to logo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.04, 08:57
      ...pozdrawiam biedne żaby.
    • Gość: nesta TP - może nowe hasło reklamowe IP: *.man.olsztyn.pl / *.man.olsztyn.pl 01.06.04, 09:14
      "TELEKOMUNIKACJA POLSKA" - TO LUDZKA RZECZ OKRADAĆ!!!
      HE HE
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka