Gość: 1234 IP: *.dynamic.chello.pl 27.11.11, 10:56 za 9,99$ ? to tam musi byc bieda skoro cd kosztuje mniej niz w Polsce .... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: adasiek Płyty z muzyką wracają do łask - to najlepszy r... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.11, 11:02 Nie "Lady Gada" ale "Lady śpiewa" ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta czwarta Re: Płyty z muzyką wracają do łask - to najlepszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.11, 11:56 Czesław śpiewa, a Lady gada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terefere Płyty z muzyką wracają do łask - to najlepszy r... IP: *.lokis.net.pl 27.11.11, 12:15 "Gwiazd":D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Nie można było napisać inaczej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.11, 12:31 premier największych muzycznych gwiazd jak Wyniki sprzedaży poprawiły także premiery albumów największych gwiazd muzyki. Po pierwsze, premiera oznacza "pierwszy raz", po drugie zaś przez takie wygodnictwo (brak wyobraźni?) język potwornie ubożeje. Dlaczego nie na przykład: nowości w dorobku największych muzycznych gwiazd Wyniki sprzedaży poprawiły także nowe albumy największych gwiazd muzyki? Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok jeżeli nie masz nic do powiedzenie, magdeczko, to 27.11.11, 14:24 może przestań pitolić o polonistyce! Tu nie uniwersytet!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jonaszewski wlasnie, wlasnie!! 27.11.11, 17:17 Pujć se grzywyć dgzie insiej, bo tu nie oPOlski jenzyk chodzi, bynajmniej o POWASZNOM dyskusjem i POlski do etgo ni jest potshebny. Odpowiedz Link Zgłoś
papa_s Re: Nie można było napisać inaczej? 27.11.11, 17:40 Pani lingwistka to powinna chyba wiedzieć, że w wyniku takiego potwornego ubożenia to język polski w ogóle istnieje. Język jest to własność tych co go tworzą i będą tworzyć. Lingwiści są od próby zapisania jakie reguły panują w danym języku. Naturalnym też. Odpowiedz Link Zgłoś
amrik Re: Nie można było napisać inaczej? 27.11.11, 19:32 Zubozenie jezyka to zjawisko wtorne. Najpierw nastepuje zubozenie umyslowe. Bo jak na tych niskich czolkach zadna mysl nie zagosci to ni nie ma co wyrazic. A narzad nieuzywany zanika. Czy mozna bylo inaczej? Mozna bylo, ale do tego trzeba by pomyslec. A z tym problem. Odpowiedz Link Zgłoś
mirafas Płyty z muzyką wracają do łask - to najlepszy r... 27.11.11, 12:46 Coraz więcej płyt w cenie do 35 zł - i wszystko jasne :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doberman Re: Płyty z muzyką wracają do łask - to najlepszy IP: *.hsd1.ct.comcast.net 27.11.11, 12:54 U nas plyty ( byle jakie - czyli polskich "gwiazd" ) mozna juz kupic od 60 zl wzwyz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Jak by były po 10 zeta ...Kupiłbym setki PŁYT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.11, 18:07 Co z tego że mogę ściagnąc wszystko z Internetu...... Jak całe życie marzę by mie swoją ulubioną muzę na CD..... I odkładam na pólki jak widzę zaporową cenę !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doberman Re: Płyty z muzyką wracają do łask - to najlepszy IP: *.hsd1.ct.comcast.net 27.11.11, 12:52 Nie, tam po prostu sprzedaje sie 100000x wiecej CDs niz w Polsce i dlatego oplaca sie za 9.99. Ponial? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezsens Re: Płyty z muzyką wracają do łask - to najlepszy IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.11.11, 13:34 marne wytłumaczenie, bo do nas przecież trafiają dokładnie te same płyty, które są również na zachodzie europy (pomijając nasze lokalne 'gwiazdki' muzyki). Skoro więc przyjeżdża kontener tych samych płyt dla całej europy to gdzie ty tu widzisz sens, że u nas sprzedaje się dużo mniej? W Polsce - i owszem, ale dopóki zarobki nie zrównają się z poziomem zachodu to ceny dóbr też nie powinny zostać zrównane. A tak - za chwilkę bardziej będzie się opłacało ropę tankować w niemczech, bo u nich w przeliczeniu kosztuje 6,12 zł a u nas po nowym roku będzie minimum 6 pln. Po 2-3 miesiącach - na pewno przegonimy Niemców z tym, że oni dbają o jakość swoich paliw dużo bardziej niż my o swoje. Skoro jest już w wielu dziedzinach tak, że my musimy płacić więcej za niektóre towary w porównaniu do 'bogatego' zachodu przy mniejszych (i dużo mniejszych) pensjach, to ja dziękuję, mam swój rozum, gdzie mi więcej pieniędzy w porfelu zostanie i gdzie będę miał 'godziwą' emeryturę w wieku 62-65 lat. Pol-kołchozowi coraz bardziej współczuję, bo ten rząd, który mamy obecnie powinien zostać wybrany na początku 2000 roku - wtedy jego reformy, odpowiednio rozłożone w czasie, dokładnie przygotowane i wyliczone - miałyby większy sens. I do unii to by nas 'zapraszali' a nie my byśmy wchodzili bocznymi drzwiami przy takiej 'kondycji' gospodarki. Niestety teraz robi się wszystko na szybko, w końcu we właściwym kierunku, ale niestety - jak tak dalej pójdzie to większość ludzi zamiast się w kraju rozmnażać i kupowac wszystko po cenach droższych niż zachodnie, zwyczajnie w świecie pojedzie na zachód i tyle z tego rządu będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piehca Re: Płyty z muzyką wracają do łask - to najlepszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.11, 16:48 "do nas przecież trafiają dokładnie te same płyty, które są również na zachodzie europy" No nie do końca, bo u nas są płyty wydawane przez polskie oddziały zachodnich koncernów. To nie jest taka sama płyta, co wydana w US. jak już chcesz mieć taką samą, to możesz ją importować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Lady Gada, Adele, Lile, co to znowuż za gwiazdy są IP: *.ists.pl 27.11.11, 13:26 Ktoś upadł był na łeb i gwiazdy zoczył. Gady debilne jakieś tam. Wypuszczają czubków z domów wariatów i jescze na nich kasę robią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bojkot Płyty z muzyką wracają do łask - to najlepszy r... IP: *.hsd1.il.comcast.net 27.11.11, 15:12 Jeszcze raz powtarzam TRzeba bojkotowac tych wydawcow i wykonawcow ktorzy ciagna ludzi do sadow i chca odszkodowan za posiadanie ich muzyki.Wtedy te smiecie zobacza kto jest panem. I niech wyliczaja te swinie ile strat poniesli bo ich plyty sie nie sprzedaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ponczek Re: Płyty z muzyką wracają do łask - to najlepszy IP: 213.25.178.* 27.11.11, 16:09 a ty madralo moze pracujesz za darmo,nie pobierasz wynagrodzenia cwaniaczku? Odpowiedz Link Zgłoś
jonaszewski Re: Płyty z muzyką wracają do łask - to najlepszy 27.11.11, 17:18 A ty dbasz o zyski artystów, czy wytwórni? Bo artyści z płyty za 60 zł mają może 60 groszy. Reszta idzie do kieszeni łańcuszka pośredników i to oni często ciągają ludzi po sądach, a nie sami artyści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ponczek Re: Płyty z muzyką wracają do łask - to najlepszy IP: 213.25.178.* 27.11.11, 17:33 a ty kupujesz chleb lub samochod czy go kradniesz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja A ty robisz zdjęcie samochodu? IP: *.lodz.mm.pl 27.11.11, 22:58 Bo jeśli tak i nie masz pozwolenia właściciela samochodu to jestes takim samym złodziejem jak ci, którzy ściągają z internetu mp3! Rozumiesz w ogóle coś z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
jonaszewski Re: A ty robisz zdjęcie samochodu? 18.12.11, 14:17 Gość portalu: ja napisał(a): > Bo jeśli tak i nie masz pozwolenia właściciela samochodu to jestes takim samym > złodziejem jak ci, którzy ściągają z internetu mp3! > > Rozumiesz w ogóle coś z tego? Ja nie bardzo. 1) Ściągam mp3. Ten, od którego ją wziąłem, ma swoją mp3 i ja mam swoją mp3. Nikt nie traci, a jeśli ktoś mówi o "utraconych zyskach", to niech mi UDOWODNI, że gdybym nie mógł ściągnąć mp3, to bym NA PEWNO ją kupił. 2) Kradnę samochód. Ja mam auto, ten, od kogo je wziąłem, auta nie ma. A wyobraź sobie inną rzecz: kupujesz auto i dajesz pojeździć nim przyjacielowi. Tydzień później przychodzi do Ciebie pozew od Toyoty, że udostępniłeś samochód osobie trzeciej, nie płacąc licencji, więc musisz zapłacić czterokrotność ceny tego samochodu. Kolega też idzie siedzieć - bo korzystał piracko z auta, którego nie kupił. Oczywiście uzasadnienie jest proste: gdybyś nie pożyczył swojej toyoty koledze, to on by popędził do dealera i kupił własną, dlatego producentowi należy się rekompensata za utracony zysk. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Płyty z muzyką wracają do łask - to najlepszy 29.11.11, 10:29 Gość portalu: ponczek napisał(a): > a ty madralo moze pracujesz za darmo,nie pobierasz wynagrodzenia cwaniaczku? Większość kasy biorą firmy fonograficzne, biorą praktycznie za nic. Twórcy dostają ledwie małą część tego wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
romad2447 Re: Płyty z muzyką wracają do łask - to najlepszy 29.11.11, 21:20 Artysci podpisuja kontrakt z firmami,baranie glupi i dokladnie wiedza ile dostana i za co. Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Płyty z muzyką wracają do łask - to najlepszy r... 27.11.11, 16:12 Też kupiłem płytę w tym roku. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikar Płyty z muzyką wracają do łask - to najlepszy r... IP: 178.73.49.* 27.11.11, 17:38 "największych muzycznych gwiazd jak Lady Gada" - o tej to akurat nie słyszałem... Odpowiedz Link Zgłoś
hansfakir Re: Płyty z muzyką wracają do łask - to najlepszy 27.11.11, 21:11 Teraz piosenki i teledyski to reklamy które mają się nam kojarzyć z określonymi produktami. Oglądając teledyski na Viva lub Mtv w tle oglądamy telefony , samochody i ciuchy które producenci chcą nam wcisnąć w rytm muzyki napisanej pod reklamę. Płacą za płyty Lady Gagi czy J.Lopez to samo jakby ściągać reklamy Persila czy Lidla w HD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spider Ceny płyt IP: *.dynamic.chello.pl 27.11.11, 22:24 1. Ceny płyt w Polsce min. 50 zł. (drożej niż na zachodzie) (Empik) 2. W Polsce nie ma obniżek tylko podwyżki, a artykuł odnosi się tylko do USA. 3. Z tym "Lady Gada" to faktycznie śmiesznie wyszło... 4. Taniej wychodzi kupić płytę przez internet pomijając polskich wydawców. A teraz przykład: Płyta Lady Gaga w popularnym polskim sklepie: merlin.pl/The-Fame-Monster_Lady-Gaga/browse/product/4,704979.html#fullinfo I w popularnym sklepie internetowym: www.amazon.com/Fame-Monster-Deluxe-Lady-Gaga/dp/B002QGUFWE/ref=sr_1_1?s=music&ie=UTF8&qid=1322428531&sr=1-1 Różnica niewielka bo tylko 3 zł (kurs $ liczony po 3,4 zł) a różnica w zarobkach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Płyty z muzyką wracają do łask - to najlepszy IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.11.11, 07:43 Kolekcjonuję muzykę na CD. Ceny płyt w Polsce są tak przystępne, że niejednokroć oszczędzam 10-20zł(!) zamawiając płytę w USA. Oczywiście liczę również koszty wysyłki. Do 20zł taniej z wysyłką z USA, niż gdybym kupował płytę w polskim sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś
etienne4.0 Re: Płyty z muzyką wracają do łask - to najlepszy 28.11.11, 07:58 Nie pamiętam kiedy ostatni raz kupiłem w Polsce płytę - była to chyba Paula & Karol jakiś rok temu. Wszystkie płyty zamawiam przez brytyjskiego Amazona - ceny zaczynają się już od 3 funtów za te same pozycje, które u nas kosztują od 40 zł wzwyż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . To raczej ostatnie podrygi ostrygi IP: *.icpnet.pl 29.11.11, 03:14 Rewolucji technologicznej nie da się - na dłuższą metę - powstrzymać... Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Dyski optyczne to archaizm!! 29.11.11, 10:27 Cokolwiek kupię czy dostanę na tym przestarzałym nośniku, pierwsze co robię to kopiuję na HDD i konwertuję na normalny format (mp3,avi) tudzież robię obraz płyty na dysku w przypadku gier. Odpowiedz Link Zgłoś