Dodaj do ulubionych

Założyciel Google'a: Facebook narzuca użytkowni...

17.04.12, 08:07
Durny frajerbookowy ludek sam włazi w lepkie łapy smakoszy czosnku z pejsbooka. Jak głupim trzeba być, żeby niemal publicznie, bez przymusu wywalać wszystko na wierzch i brać udział w tym podsycanym zbiorowym ekshibicjonizmie, wykorzystywanym przez rożnych pajaców do powszechnej inwigilacji.
Obserwuj wątek
    • gnom_opluwacz Rozumiesz, pismaku, słowo "ekskluzywny"? 17.04.12, 08:12
      Pewnie nie. A szkoda, bo wiedziałbyś, że ekskluzywny może być hotel. Albo klub golfowy. Wywiad jest co najwyżej "na wyłączność", choć nie za bardzo wiem, po co to podkreślać w streszczeniu.
      • kotek.filemon Re: Rozumiesz, pismaku, słowo "ekskluzywny"? 17.04.12, 09:18
        gnom_opluwacz napisał:

> Pewnie nie. A szkoda, bo wiedziałbyś, że ekskluzywny może być hotel. Albo klub
        > golfowy. Wywiad jest co najwyżej "na wyłączność", choć nie za bardzo wiem, po c
        > o to podkreślać w streszczeniu.

Celny strzał. Najpierw słowa "ekskluzywny" jako kalki z angielskiego zaczęła używać ą ę prasa kobieca, potem już wszyscy. To jeden z moich ulubionych anglicyzmów od czapy stworzonych przez niedouczonych dziennikarzy, nieposługujących się poprawnie ani polskim, ani angielskim. Ale jeszcze dużo przed nami: "aktualnie", "ewentualnie" i "inżynieria cywilna" też już widziałem.
        • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Rozumiesz, pismaku, słowo "ekskluzywny"? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.12, 10:44
          Dodać można jeszcze "mapę drogową" - jako plan rozwoju, albo "kopię książki", jako egzemplarz. No ale w dokumentach ISO też piękne błędy znajdziemy - np "audit", "auditor" itp potworki...
    • Gość: gość Re: Założyciel Google'a: Facebook narzuca użytkow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.12, 09:14
      Żeby założyć obecnie konto gmail trzeba ... podać numer telefonu :):):).
      Kiedy człowiek nie klika na facebooku "lubię to" słuchając w ulubionej audycji ... czuje się, jakby robił coś niegrzecznego, mimo, że każde zalogowanie się związane jest z obejrzeniem mnóstwa głupawych reklam czegoś tam.

Dlatego ja osobiście rezygnuje i z szerszych usług google'a i facebooka.
      • k.janno Re: Założyciel Google'a: Facebook narzuca użytkow 17.04.12, 09:54
        Nieprawda, możesz pominąć ten krok, albo podać numer z głowy, czyli z niczego :)
        • Gość: gość Re: Założyciel Google'a: Facebook narzuca użytkow IP: *.free.aero2.net.pl 17.04.12, 12:59
          Nieprawda ! Nie mogłam pominąć tego kroku (teraz już konta gmail nie potrzebuję).
    • d3vpl Założyciel Google'a: Facebook narzuca użytkowni... 17.04.12, 09:21
      Facebook jest wyceniany na 75-100 mln dol? Coś tanio.
      • Gość: gosc Re: Założyciel Google'a: Facebook narzuca użytkow IP: *.sgh.waw.pl 17.04.12, 14:15
        Oj tam milion czy miliard taka drobna różnica :D
        • Gość: klakier Re: Założyciel Google'a: Facebook narzuca użytkow IP: *.nyc.res.rr.com 17.04.12, 15:38
          Nie ma żadnej różnicy. Kartoteka więźniów ma wartość tylko dla zarządzających globalnym gettem.
    • Gość: Rzeczywistość Monitorowanie IP: *.tieto.com 17.04.12, 17:01
      1. Ruch w sieci jest monitorowany od kilkudziesięciu lat. Nihil novi.
      2. "Niekontrolowane używanie takich serwisów (Google, FB, MS) może poważnie zagrozić bezpieczeństwu Rosji"
      I to prawda, nie ma z czego się tu śmiać. Czemu rząd amerykański nie korzysta ze skrzynek na mail.ru? ;) Czemu Nasza Klasa została przejęta przez "kapitał rosyjski"

wyborcza.biz/biznes/1,101562,6741938,Rosyjska_twarz_Facebooka.html ?

• komcionauta "Gdy pojawia się więcej zasad, spada konkurencja" 17.04.12, 18:29
      Ten Brin to chyba korwinista, to znaczy głupek.

Przecież wiadomo, że im więcej jest zasad, regulacji i przepisów tym jest lepiej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka