Dodaj do ulubionych

Prezes Orlenu został odwołany

IP: *.chello.pl 29.06.04, 15:49
No to wszystko po staremu: Zbigniew Wróbel pozostał nadal prezesem.
Mirosław Wróbel robi tu za tego przysłowiowego Cygana, co to w zastepstwie
kowala powiesili.
Obserwuj wątek
    • Gość: CooL Prezes Orlenu został odwołany !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.04, 15:50
      Belka zaczyna czystki, ciekawe kogo powołają teraz?
    • Gość: zib Re: Prezes Orlenu został odwołany IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 29.06.04, 16:08
      Co z niewidzialnym K.kluzkiem,człowiekiem służb i pruszkowa,który pomimo tego,a
      może właśnie dlatego od kilku lat jest szarą eminencją w spółkach SP.
    • walbrzych SLD i UNIA PRACY POSTAWIĄ SWOJEGO 29.06.04, 17:07
      Pod koniec kadencji fatalnego sprawowania władzy przez "kumplostwo" z Sojuszu Lewicy Demokratycznej i Unii Pracy rządzący chcą pozostawić swoich na długoletnich kontraktach. Przecież muszą nadal mieć dopływ pieniędzy na partyjną działalność. Podobna sytuacja była z wiceministrem skarbu Ignacem Bochenkiem z UP. Jemu szwagier - senator UP (Marian Lewicki) zapewnił posadkę wiceprezesa koncernu W-5. Tak trzymać towarzysze na tzw. "lewicy".
    • Gość: znajomek Re: Prezes Orlenu został odwołany IP: *.strikte.net 29.06.04, 17:09
      Wydawało się, że nikt go nie ruszy. Trzymał się pazurami z całych sił.
      Zastanawiam się, czy też bym się tak trzymał, gdybym zarabiał 198 000 zł.
      miesiecznie + sporo innych korzyści. A żeby chociaż jego praca była tyle warta.
      • Gość: TReneR Re: Prezes Orlenu został odwołany IP: *.austriamicrosystems.com 29.06.04, 17:26
        Umowa jes umowa; pare miesiecy na stolku i zmiana; przeciez "kolega" juz czeka
        zeby sie "na panstwowym" dorobic!!! Tak nie mozna tylko dla siebie i dla
        siebie!!!

TReneR
    • Gość: Vortex Re: Prezes Orlenu został odwołany IP: *.itpp.pl 29.06.04, 17:28
      Ale dostanie odprawe! 2 miliony? czy cos takiego...
      • Gość: hajer Re: Prezes Orlenu został odwołany IP: *.zabrze.net.pl 29.06.04, 18:01
        moze prof.Speczik,ostatnio zwolniony z KGHM
    • Gość: xcx Re: Prezes Orlenu został odwołany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.04, 18:03
      Szastanie pieniedzmi - ciekawy zarzut. Ktory kodeks o nim wspomina? Gazetka Wybiorcza dopiela swego. Udalo sie, lobbing skuteczny, mocodawcy sie odwdziecza. Ciekawe, ze zaden z "zarzutow" jakie powtarzano przez miesiace nie zostal oficjalnie postawiony przez prokurature. Ale to nic, gazetka wie lepiej.
      Rzad zmienia wladze prywatnej spolki. Ciekawe co jakby chcial zmienic szefow Agory?
    • Gość: jang Re: Prezes Orlenu został odwołany IP: 80.50.28.* 29.06.04, 18:04
      O jego odejściu mówiło się już od wielu miesięcy
      --------
      No to czemu pozwolono mu przez wiele miesięcy brać te marne kilkaset(?) tysięcy pensji.A może on nie skąpy był?
    • Gość: dociekliwy To ile, 600.000 odprawy czy wiecej? 1 rok pracy? IP: *.ri.ri.cox.net 29.06.04, 18:11
      Odprawa przysluguje w przypadku odwolania ze stanowiska, nie przysluguje w
      przypadku dobrowolnego odejscia. Dajcie i mnie dobra odprawe to dam sie
      odwolac.
    • Gość: Prezes Wróbel Re: Prezes Orlenu został odwołany IP: *.akademiki.uni.torun.pl / *.akademiki.uni.torun.pl 29.06.04, 18:12
      Panie prof. Belka miało nie być kolesiostwa. A pan proponuje na szefa PKN Orlen
      swojego kolesia Paweła Gricuka, szefa polskiej filii banku JP Morgan Chase. Pan
      był tam głównym doradcą i pan mówi że to nie jest pana koleś. Jak pan to
      wytłumaczy po wypowiedzi z sobotniej GW że bedzie pan tempił kolesiostwo??
    • Gość: Przyrodnik Re: Prezes Orlenu został odwołany IP: 24.129.15.* 29.06.04, 18:15
      Gdyby moja mama albo babcia zobaczyly to zdjecie, to by orzekly ze ten pan
      wygla na nowobogackiego, ktory za pieniadze kupil sobie to co mogl, ale o
      nauczycielu manier to nawet nie slyszal.
      A ja osobiscie sadze, ze ludzie seksualnie pobudliwi powinni cos zazywac przed
      publicznym wystapieniem, nawet jezeli sie ta publicznosc lekcewazy.
      • Gość: hehaheha Re: Prezes Orlenu został odwołany IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.06.04, 20:59
        szkoda ze nie miales okazje uslyszec wrobla na zywo - to jest facet ktory
        kreuje sie na swiatowca mowiac "a" zamiast "y" (typowe kreowanie sie na goscia
        czo to bywal w usa) - a kim jest wrobel? prostym facetem ktory pochodzi z
        myslenic i wszystko co osiagnal zawdziecza ukladom - z ukladu zsp pzpr byl
        szefem almaturu - potem z ukladu koesiowego trafil do philip morris, pozniej
        pepsico - no i na koniec orlen

poradzi sobie - panstwo polskie stworzylo chlopakowi z myslenic wroblowi juz i
        tak za duzo - zarobil ogromne pieniadze - dla takich powinna byc wczesniejsza
        emerytura - nawet 10 tys miesiecznie - i tak panstwo na tym mniej straci
        • Gość: przyrodnik Re: Prezes Orlenu został odwołany IP: *.se.client2.attbi.com 30.06.04, 00:41
          Ja go pamiętam z Zarabia, to nigdy nie mogł upilnować krowy coby w szkodę nie
          koniczynę sumsiada nie lazła. A ze szkoly to na Kiczorę uciekał i . A letnikom
          to trampki podkradał, bo pedoł, że na festyn do remizy w gumiokach mie może się
          pokazać.
    • Gość: Lope Re: Prezes Orlenu został odwołany IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.06.04, 21:44
      Firma headhunterska może się do mnie zglosić. Inteligentny, MBA, doświadczenie
      no i...niepodatny na korupcję jakiegokolwiek rodzaju (finansową, moralną,
      intelektualną). Chyba że taki brak "elastyczności" dyskwalifikuje, he, he.
    • Gość: Zenek Kto nie ma nic do powiedzenia niech się wpisze IP: *.chello.pl 29.06.04, 22:03
      Kto nie ma nic do powiedzenia niech się wpisze
    • Gość: StanislawMackowiak Re: Prezes Orlenu został odwołany IP: *.icpnet.pl 29.06.04, 22:11
      Zgłaszam swoja kandydaturę, nie dorobiłem się jeszcze na rewolucji, mam
      wykształcenie prezydenckie i jestem otwarty na ludzi i współpracę z każdym
      rządem, byle nie z Myllerem tel 695617727
    • Gość: maglog Re: Prezes Orlenu został odwołany IP: *.wroclaw.mm.pl 29.06.04, 22:23
      czyżby nasz kraj normalniał??!!!!!!
    • Gość: ETYK Re: Prezes Orlenu został odwołany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.04, 03:09
      Deklaracje Belki o walce z korupcją i kolesiostwem to KPINA! Ma facet tupet!
      Pal diabli styl zmiany prezesa PKN ORLEN i zażyłość Belki z pretendentem.
      Ważniejsza jest RZEKOMA apolityczność medialnego kandydata NR 1 na schedę po
      Wróblu - Pawła Gricuka. Zarówno premier, jak i sam - ponoć najlepszy -kandydat
      (nigdy nie był nawet członkiem zarządu żadnej korporacji!)skrzętnie
      przemilczają taki "DROBIAZG", jak to że już na studiach w latach '80 Paweł
      Gricuk został członkiem PZPR na Uniwersytecie Łodzkim i brylował w tamtejszej
      egzekutywie. Ta niechlubna i skrywana przeszłość zdaje się nie przeszkadzać
      (prawie) nikomu, włącznie z byłym pracodawcą PG (Śp. Arthurem Andersenem) oraz
      obecnym JP Morgan Chase. Ba, jak widać, dziś dla niektórych stanowi najlepszą
      rekomendację!Żenada.
    • Gość: baran Re: Prezes Orlenu został odwołany IP: 217.11.139.* 30.06.04, 08:11
      To tylko wierzchołek góry lodowej. Niżej wiele stanowisk i szefów prowadzących
      wielką swoją politytkę. Czy wymiana Prezesa coś zmieni.??? On nawet nie ma
      pojęcia o robocie " swoich " współpracownikow !!! a za wszystko beknie
      osobiście !!!
    • Gość: siker Rezygnuje z odprawy 2mln zL?Nie do wiary!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.04, 10:56
    • Gość: nowy prezes CV IP: *.papagayo.com.pl 30.06.04, 11:08
      No dobra. Czas zapuścić brzuch, wąsy. odkurzyć gajer i wystartować na Prezesa.
      Na początek 3 miesiące okres próbny z marnym 180.000 brutto, potem aż do
      odwołania. Tylko jak na tą rozmowę pojechać Skodą..? Nie przejdzie...
      • Gość: I1 Re: CV IP: 62.233.187.* 30.06.04, 16:47
        Ja też składam swoją ofertę. Wykształcenie prezydenckie,12 lat praktyki w
        branży PKN doświadczenie bardzo duże.Wymagania skromne (dom i auto już mam)
        całkowicie apolityczny.Mogę pracować za połowę tej kasy.
        pzd.
    • Gość: STAR 200 TYS ZŁ TO 50 TYS LITRÓW PALIWA. O K.....! IP: *.radom.pl 30.06.04, 12:46
      TAK DUŻE PIENIĄDZE PRZY MINIMALNEJ PŁACY W POLSCE 850 ZŁ BRUTTO TO
      DEMORALIZACJA . ZA TAKIE PIENIĄDZE CŁOWIEK STAJE SIĘ BEZMYŚLNYM I ŚLEPO
      POSŁUSZNYM NARZĘDZIEM W RĘKACH SWOICH MOCODAWCÓW KTÓRZY GO NA TYM STOŁKU
      POSADZILI . CIEKAWE KTO ZAJMIE TO MIEJSCE I JAKICH SZWINDLI SIĘ DOPUŚCI?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka