Gość: kierowca IP: *.chello.pl 29.06.04, 15:49 No to wszystko po staremu: Zbigniew Wróbel pozostał nadal prezesem. Mirosław Wróbel robi tu za tego przysłowiowego Cygana, co to w zastepstwie kowala powiesili. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: CooL Prezes Orlenu został odwołany !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.04, 15:50 Belka zaczyna czystki, ciekawe kogo powołają teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zib Re: Prezes Orlenu został odwołany IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 29.06.04, 16:08 Co z niewidzialnym K.kluzkiem,człowiekiem służb i pruszkowa,który pomimo tego,a może właśnie dlatego od kilku lat jest szarą eminencją w spółkach SP. Odpowiedz Link Zgłoś
walbrzych SLD i UNIA PRACY POSTAWIĄ SWOJEGO 29.06.04, 17:07 Pod koniec kadencji fatalnego sprawowania władzy przez "kumplostwo" z Sojuszu Lewicy Demokratycznej i Unii Pracy rządzący chcą pozostawić swoich na długoletnich kontraktach. Przecież muszą nadal mieć dopływ pieniędzy na partyjną działalność. Podobna sytuacja była z wiceministrem skarbu Ignacem Bochenkiem z UP. Jemu szwagier - senator UP (Marian Lewicki) zapewnił posadkę wiceprezesa koncernu W-5. Tak trzymać towarzysze na tzw. "lewicy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajomek Re: Prezes Orlenu został odwołany IP: *.strikte.net 29.06.04, 17:09 Wydawało się, że nikt go nie ruszy. Trzymał się pazurami z całych sił. Zastanawiam się, czy też bym się tak trzymał, gdybym zarabiał 198 000 zł. miesiecznie + sporo innych korzyści. A żeby chociaż jego praca była tyle warta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TReneR Re: Prezes Orlenu został odwołany IP: *.austriamicrosystems.com 29.06.04, 17:26 Umowa jes umowa; pare miesiecy na stolku i zmiana; przeciez "kolega" juz czeka zeby sie "na panstwowym" dorobic!!! Tak nie mozna tylko dla siebie i dla siebie!!! TReneR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vortex Re: Prezes Orlenu został odwołany IP: *.itpp.pl 29.06.04, 17:28 Ale dostanie odprawe! 2 miliony? czy cos takiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hajer Re: Prezes Orlenu został odwołany IP: *.zabrze.net.pl 29.06.04, 18:01 moze prof.Speczik,ostatnio zwolniony z KGHM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xcx Re: Prezes Orlenu został odwołany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.04, 18:03 Szastanie pieniedzmi - ciekawy zarzut. Ktory kodeks o nim wspomina? Gazetka Wybiorcza dopiela swego. Udalo sie, lobbing skuteczny, mocodawcy sie odwdziecza. Ciekawe, ze zaden z "zarzutow" jakie powtarzano przez miesiace nie zostal oficjalnie postawiony przez prokurature. Ale to nic, gazetka wie lepiej. Rzad zmienia wladze prywatnej spolki. Ciekawe co jakby chcial zmienic szefow Agory? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jang Re: Prezes Orlenu został odwołany IP: 80.50.28.* 29.06.04, 18:04 O jego odejściu mówiło się już od wielu miesięcy -------- No to czemu pozwolono mu przez wiele miesięcy brać te marne kilkaset(?) tysięcy pensji.A może on nie skąpy był? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dociekliwy To ile, 600.000 odprawy czy wiecej? 1 rok pracy? IP: *.ri.ri.cox.net 29.06.04, 18:11 Odprawa przysluguje w przypadku odwolania ze stanowiska, nie przysluguje w przypadku dobrowolnego odejscia. Dajcie i mnie dobra odprawe to dam sie odwolac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prezes Wróbel Re: Prezes Orlenu został odwołany IP: *.akademiki.uni.torun.pl / *.akademiki.uni.torun.pl 29.06.04, 18:12 Panie prof. Belka miało nie być kolesiostwa. A pan proponuje na szefa PKN Orlen swojego kolesia Paweła Gricuka, szefa polskiej filii banku JP Morgan Chase. Pan był tam głównym doradcą i pan mówi że to nie jest pana koleś. Jak pan to wytłumaczy po wypowiedzi z sobotniej GW że bedzie pan tempił kolesiostwo?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przyrodnik Re: Prezes Orlenu został odwołany IP: 24.129.15.* 29.06.04, 18:15 Gdyby moja mama albo babcia zobaczyly to zdjecie, to by orzekly ze ten pan wygla na nowobogackiego, ktory za pieniadze kupil sobie to co mogl, ale o nauczycielu manier to nawet nie slyszal. A ja osobiscie sadze, ze ludzie seksualnie pobudliwi powinni cos zazywac przed publicznym wystapieniem, nawet jezeli sie ta publicznosc lekcewazy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehaheha Re: Prezes Orlenu został odwołany IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.06.04, 20:59 szkoda ze nie miales okazje uslyszec wrobla na zywo - to jest facet ktory kreuje sie na swiatowca mowiac "a" zamiast "y" (typowe kreowanie sie na goscia czo to bywal w usa) - a kim jest wrobel? prostym facetem ktory pochodzi z myslenic i wszystko co osiagnal zawdziecza ukladom - z ukladu zsp pzpr byl szefem almaturu - potem z ukladu koesiowego trafil do philip morris, pozniej pepsico - no i na koniec orlen poradzi sobie - panstwo polskie stworzylo chlopakowi z myslenic wroblowi juz i tak za duzo - zarobil ogromne pieniadze - dla takich powinna byc wczesniejsza emerytura - nawet 10 tys miesiecznie - i tak panstwo na tym mniej straci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyrodnik Re: Prezes Orlenu został odwołany IP: *.se.client2.attbi.com 30.06.04, 00:41 Ja go pamiętam z Zarabia, to nigdy nie mogł upilnować krowy coby w szkodę nie koniczynę sumsiada nie lazła. A ze szkoly to na Kiczorę uciekał i . A letnikom to trampki podkradał, bo pedoł, że na festyn do remizy w gumiokach mie może się pokazać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lope Re: Prezes Orlenu został odwołany IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.06.04, 21:44 Firma headhunterska może się do mnie zglosić. Inteligentny, MBA, doświadczenie no i...niepodatny na korupcję jakiegokolwiek rodzaju (finansową, moralną, intelektualną). Chyba że taki brak "elastyczności" dyskwalifikuje, he, he. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Kto nie ma nic do powiedzenia niech się wpisze IP: *.chello.pl 29.06.04, 22:03 Kto nie ma nic do powiedzenia niech się wpisze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: StanislawMackowiak Re: Prezes Orlenu został odwołany IP: *.icpnet.pl 29.06.04, 22:11 Zgłaszam swoja kandydaturę, nie dorobiłem się jeszcze na rewolucji, mam wykształcenie prezydenckie i jestem otwarty na ludzi i współpracę z każdym rządem, byle nie z Myllerem tel 695617727 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maglog Re: Prezes Orlenu został odwołany IP: *.wroclaw.mm.pl 29.06.04, 22:23 czyżby nasz kraj normalniał??!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ETYK Re: Prezes Orlenu został odwołany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.04, 03:09 Deklaracje Belki o walce z korupcją i kolesiostwem to KPINA! Ma facet tupet! Pal diabli styl zmiany prezesa PKN ORLEN i zażyłość Belki z pretendentem. Ważniejsza jest RZEKOMA apolityczność medialnego kandydata NR 1 na schedę po Wróblu - Pawła Gricuka. Zarówno premier, jak i sam - ponoć najlepszy -kandydat (nigdy nie był nawet członkiem zarządu żadnej korporacji!)skrzętnie przemilczają taki "DROBIAZG", jak to że już na studiach w latach '80 Paweł Gricuk został członkiem PZPR na Uniwersytecie Łodzkim i brylował w tamtejszej egzekutywie. Ta niechlubna i skrywana przeszłość zdaje się nie przeszkadzać (prawie) nikomu, włącznie z byłym pracodawcą PG (Śp. Arthurem Andersenem) oraz obecnym JP Morgan Chase. Ba, jak widać, dziś dla niektórych stanowi najlepszą rekomendację!Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baran Re: Prezes Orlenu został odwołany IP: 217.11.139.* 30.06.04, 08:11 To tylko wierzchołek góry lodowej. Niżej wiele stanowisk i szefów prowadzących wielką swoją politytkę. Czy wymiana Prezesa coś zmieni.??? On nawet nie ma pojęcia o robocie " swoich " współpracownikow !!! a za wszystko beknie osobiście !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siker Rezygnuje z odprawy 2mln zL?Nie do wiary!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.04, 10:56 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy prezes CV IP: *.papagayo.com.pl 30.06.04, 11:08 No dobra. Czas zapuścić brzuch, wąsy. odkurzyć gajer i wystartować na Prezesa. Na początek 3 miesiące okres próbny z marnym 180.000 brutto, potem aż do odwołania. Tylko jak na tą rozmowę pojechać Skodą..? Nie przejdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I1 Re: CV IP: 62.233.187.* 30.06.04, 16:47 Ja też składam swoją ofertę. Wykształcenie prezydenckie,12 lat praktyki w branży PKN doświadczenie bardzo duże.Wymagania skromne (dom i auto już mam) całkowicie apolityczny.Mogę pracować za połowę tej kasy. pzd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STAR 200 TYS ZŁ TO 50 TYS LITRÓW PALIWA. O K.....! IP: *.radom.pl 30.06.04, 12:46 TAK DUŻE PIENIĄDZE PRZY MINIMALNEJ PŁACY W POLSCE 850 ZŁ BRUTTO TO DEMORALIZACJA . ZA TAKIE PIENIĄDZE CŁOWIEK STAJE SIĘ BEZMYŚLNYM I ŚLEPO POSŁUSZNYM NARZĘDZIEM W RĘKACH SWOICH MOCODAWCÓW KTÓRZY GO NA TYM STOŁKU POSADZILI . CIEKAWE KTO ZAJMIE TO MIEJSCE I JAKICH SZWINDLI SIĘ DOPUŚCI? Odpowiedz Link Zgłoś