ndziorlg 23.09.04, 17:22 Ciekawe, czy chcą podkraść innym programistów, czy może zrobić coś na Gecko. W każdym bądź razie, większa różnorodność napewno będzie dobra dla nas -- użytkowników. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: uzytkownik BRAWO Google za pomysl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 17:55 Odpowiedz Link Zgłoś
marek_m_pl ViVA WOLNY RYNEK .. PRECZ Z MISIEM !! 24.09.04, 07:55 "I dobra jest i do gabloty powtórz !!" I niech jeszcze Linuch wychodzi w bardziej przystępnej wersji, z jakimiś CD gdzie full już skompilowanych gotowych do wgrania, programików .. All Player, Corel, Call Of Duty, Red Admin .. hhehe .. etc etc. I bedzie gites !. Aaaa Long Horna "- Długiego Fiuta ?" co potrzebuje 3 gb wolnego na c: fallus pocierał ! !! Willi Gates "- Wiluś Bramka ?" On jest pogibanyy !! 500 zeta za XP ??.. 1000 zeta za offica ??.. i ten - Góówienny Miś ... kurde Deflorator Kopulator .. !! Read My f. Lips F.U. ... viva la resistance Viva la revolution ! a Sii Zapatistaaaa !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REALISTA Re: ViVA WOLNY RYNEK .. PRECZ Z MISIEM !! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.04, 10:22 Wlasnie po Ciebie jada z kaftanem bezpieczenstwa. Dzieki Billowi koles miliony ludzi moga sobie poklikac w okienka a nie waska grupa maniakow stukajacych magiczne znaczki w linii komend. Jak jestes lepszy zaloz firm i pokaz jak powinien wygladac system operacyjny czy pakiet office. Ceny wynikaja z pozycji jaka sobie przez lata wypracowal. Spadna jak zalozysz wlasna firme i zaoferujesz cos tanszego. Tak ciezko to zakumac? Wyzwiska swiadcza tylko o poziomie osoby je rzucajcej. Na koniec brakuje mi jeszcze okrzyku Viva Che Guevara. Jak by ktos nie wiedzial to zatwardzialy komunista, bezwzgledny morderca. Nawet Fidel wolal trzymac sie od niego z daleka. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Ignorancja lub brak wiedzy IP: 195.116.84.* 24.09.04, 10:34 > Dzieki Billowi koles > miliony ludzi moga sobie poklikac w okienka a nie waska grupa maniakow > stukajacych magiczne znaczki w linii komend. Gwoli ścisłości: okienka i klikanie nie wymyślił p. Bill tylko Xerox. Podsystemy okienkowe na *nixy pojawiły się znacznie wcześniej niż ktokolwiek słyszał o firmie z Redmont. Jedynej rzeczy, której nie należy lekceważyć u Billa to łeb do interesów. Wie jak wyrolować innych (patrz IBM i OS/2) i zarobić na tym miliardy dolarów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOKTOR MUREK Xerox to przyklad firmy politechnicznej IP: 195.205.132.* 24.09.04, 11:14 Przez wiele lat w swoim Xerox Parc w Palo Alto CA, wymyslali i tworzyli, jak dzieci bawiac sie w odkrywanie nowego. To sliczne ale zarazem glupie, bo ludzie, ktorzy zarzadzali Xeroxem nie mieli za kszty wyczucia biznesowego, gdyz wywodzili sie z uczelni technicznych a nie biznesowych. Kazdy wiesza dzis psy na marketingowcach, sprzedawcach czy ludziach biznesu, ale nie kazdy wie, ze bez tego najwspanialszy technologicznie produkt - obiekt podniecenia wsrod technokratycznych malolatow - jest nic nie wart. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~X~ Re: Xerox to przyklad firmy politechnicznej IP: *.ds.pg.gda.pl 26.09.04, 09:18 Bill Gates nie ma wykształcenia marketingowego. Po prostu miał fuksa. Kupił za grosze DOS i tyle. Potem już się potoczyło. nie jest nieomylny,w jednym z wywiadów 95 rok powiedział że "internet bedzie rozwijał się zbyt wolno" MS w planach miał połączenie telewizora i peceta hehe. Dobrze, że Bill wymyślił system KTÓRY JEST STOSUNKOWO PROSTY W OBSŁUDZE ale po co pcha się na serwery, uniemożliwia zdrową konkurencję. Będziesz zadowolony gdy wszystko wpakują do wewnętrznej bazy danych i np. aby obejrzeć film bedziesz musiał wykupić kodeki MS bo nie zainstalujesz konkurencyjnego odtwarzacza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gates eater Re: ViVA WOLNY RYNEK .. PRECZ Z MISIEM !! IP: *.dyn.optonline.net 25.09.04, 05:41 a gdybys ty osle wiedzial co ta wspaniala przegladarka robi z twoim pcetem i jakie mozliwosci otwiera tworcom adware/spyware, to bys juz tak billa nie bronil. Odnosnie historii matolku, to gates wykradl prace zespolu ludzi ktorzy spotykali sie wieczorami w garazu i tworzyli razem system operacyjny. Oczywiscie bill byl jednym z nich, lecz pewnego dnia zydkowski instykt dal o sobie znac i podziekowal kolesiom za wspolprace. Natomiast mowiac o klikaniu to znow nie jestes doinformowany. Pierwsza mysza byla stworzona przez apple (kolega Wozniak z garazu) pomysl ten takze zostal skradziony przez gates'a. Wiec nie krytykuj juz wiecej zwolennikow wspolnych wysilkow, bo twoja niewiedza powoduje marnotractwo czasu na odpisywanie takim osiolkom jak ty... TAK DLUGO JAK BILL BEDZIE DOMINOWAL NA RYNKU, BEDZIEMY MIELI NA PIWO.....ZDROWIE BILLA!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: ViVA WOLNY RYNEK .. PRECZ Z MISIEM !! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.09.04, 10:43 > Pierwsza mysza byla stworzona przez apple (kolega Wozniak z garazu) > pomysl ten takze zostal skradziony przez gates'a. Osmieszasz sie brakiem wiedzy. Poczytaj sobie kto naprawde zrobil pierwsza mysz. en.wikipedia.org/wiki/Computer_mouse Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J23 Re: ViVA WOLNY RYNEK .. PRECZ Z MISIEM !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 11:05 Ty!!! Powiedz co brałeś!!! Ja też chcę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
klg777 Re: Czy Google chce wprowadzić własną przeglądark 24.09.04, 07:58 swietny pomysl. jesli przegladarka bedzie funkcjonowala tak samo niezawodnie i bedzie prosta w obsludze jak gmail to jestem za! :) ..a znajac specjalistow google to tak pewnie bedzie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
makryba Re: Czy Google chce wprowadzić własną przeglądark 24.09.04, 09:42 A ja wolę zwykłą Mozille Firefox, bez reklam i "google sponsored links". Odpowiedz Link Zgłoś
katie_cutie Re: Czy Google chce wprowadzić własną przeglądark 28.09.04, 19:22 e tam firefox, nie masz wrażenia, że to tylko taki zmozillowany ie? uderzające podobieńswto w lejaucie. ja osobiście wolę czystą mozillę, bez domieszek :-) a browser googla przetestuję w odpowiednim czasie. pzdr, Odpowiedz Link Zgłoś
praptak Re: Czy Google chce wprowadzić własną przeglądark 24.09.04, 09:45 > swietny pomysl. jesli przegladarka bedzie funkcjonowala tak samo niezawodnie i > bedzie prosta w obsludze jak gmail to jestem za! :) ..a znajac specjalistow > google to tak pewnie bedzie ;) Nie musisz czekać na Google'a - wspomniany w artykule Firefox już ma wg mnie w/w cechy (www.mozilla.org/products/firefox/). Odkąd go zacząłem używać, noszę przy sobie cały czas instalkę na wypadek gdybym (a kysz!) musiał coś zrobić przy komputerze na którym jest tylko MSIE, co mało prawdopodobne - w firmie wszyscy sobie poinstalowali, a i klienci też prawie wszyscy używają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REALISTA Re: Czy Google chce wprowadzić własną przeglądark IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.04, 10:32 Z ta instalka przy sobie to powaznie? To pierwsze objawy manii przesladowczej ;-). A mozesz blizej. Co to za firma i klienci? Ilu ich jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biznesmen Re: Czy Google chce wprowadzić własną przeglądark IP: *.mgt.pl / *.mgt.pl 27.09.04, 19:23 > A mozesz blizej. Co to za firma i klienci? Ilu ich jest? Hehehe. Dowcip Ci się udał. Ale teraz na serio, nikt nie poda nazwy firmy czy danych klientów, gdyż NIE WOLNO ! Każda firma ma swoje regulaminy, których pracownicy MUSZA przestrzegać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurt Student Re: Czy Google chce wprowadzić własną przeglądark IP: 62.233.181.* 24.09.04, 11:08 Nie jesteś jedyny... ja prowadze 'pogotowie komputerowe', ludzie dzwonia do mnie gdy 'zepsuje im sie komputer', czyli najczesciej gdy windows sie wywali i potrzebuje reinstalki... ale najczesciej klienci czesto chca odzyskac dane z dysku c, ktory czesto wymaga formata [juz nie wspomne ze sporo ludzi ma tylko jedna partycje :( ] Kiedys nosilem z soba dysk hdd z zainstalowanym windowsem, ale niestety mimo najlepszych checi, taki dysk wytrzymywal trudy transportu góra przez rok... teraz jednak odkrylem lepsze rozwiazanie i nosze ze soba plytke z Knoppixem :D [na wszelki wypadek 2 kopie] Zadnych problemow i zadnych klopotliwych pytan o legalnosc tego co robie :) ps. w Knoppixie jest od razu Mozilla, jak jest łącze z netem, to często ściągam coś innego. Choć ja wolę Operę, mniejsza i szybsza od mozzilli. Bardziej ją lubie. Odpowiedz Link Zgłoś
szczurbiurowy Re: Czy Google chce wprowadzić własną przeglądark 24.09.04, 20:09 Tez zainstalowalem Fitrefoxa - rewelka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuimichino Re: Czy Google chce wprowadzić własną przeglądark IP: *.g.pppool.de 25.09.04, 01:34 No dobra, wy to wszystko piszecie z pozycji uzytkownika ale webdeveloperzy nie sa wcale zachwyceni perspektywa robienia stron pod nastepna przedladarke, ktora trzyma sie wytycznych W3C. Chyba, ze bedzie wszysko obslugiwala cacy. W co watpie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: we free see~ Re: Czy Google chce wprowadzić własną przeglądark IP: 62.233.181.* 25.09.04, 08:35 Po prostu zrób stronę zgodnie z wytycznymi i daj linka do validatora, wtedy jak błedów będzie 0, to sorry przeglądarka jest winna i wszystko jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuimichino Re: Czy Google chce wprowadzić własną przeglądark IP: *.g.pppool.de 25.09.04, 15:20 A teraz wytlumacz to klientowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaduła Copernic is the best !!! IP: *.iod.krakow.pl / 149.156.29.* 24.09.04, 12:02 zainstalowałem COPERNIC i okazuje się najlepsza !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
macko74 AVANT 24.09.04, 17:58 Znacie ta przegladarke ? Uzywal dosc dlugo i ani mysle siegac po Misisa hihi Pozdrowka. Macko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yarecheque Re: AVANT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 22:15 znam Avanta, niestety, jest tylko nakładką na MSIE, no i dziedziczy po nim stabilność i bezpieczeństwo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol.de Re: Copernic nie jest wyszukiwarka!! IP: *.infonet.ee / *.infonet.ee 27.09.04, 08:11 to jest program ktory korzysta z wyszukiwarek!! gdyby nie bylo wyszukiwarek copernic nic by nie zrobil gosciu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bacha przegladarka IP: *.range81-153.btcentralplus.com 25.09.04, 04:14 Co to jest "przegladarka"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? a ja myślałem że google jest IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.09.04, 16:04 najpopularniejszą i najlepszą przeglądarką świata?? a tu się okazuje że dopiero zrobi przeglądarkę....czym w takim razie był do tej pory google? - może ktoś zechce wyjasnić Odpowiedz Link Zgłoś
deadeasy Re: a ja myślałem że google jest 26.09.04, 16:25 Google to "search engine" - nie wiem jak to sie po PL zwie "przegladarka" - to "web browser" jak MS-Internet Explorer albo Netscape :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: a ja myślałem że google jest IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.09.04, 20:01 aaa, dzięki, zdaje się że pomyliłem wyszukiwarkę (search engine) z przeglądarką Odpowiedz Link Zgłoś