Dodaj do ulubionych

Formuła 1 w Polsce

IP: *.nsk.net.pl 26.09.04, 18:13
jak ktos wie jak mozna zostac kierowca formuła 1 to prosze o info
tusiu@tlen.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: mathiaSS Jeżdziłem Formułą 3 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.09.04, 18:33
      niesamowite przeżycie!!!
      • Gość: MaciekS Re: Jeżdziłem Formułą 3 IP: *.mad.east.verizon.net 26.09.04, 19:56
        Wystarczy ze zaczniesz jedzdzic precyzyjnie dobrym samochodem z tylnym napedem
        (jak sportowe BMW), by miec prawie te same przezycia (oczywiscie stosujec te
        same techniki np. brania zakretow). Wiekszosc kierowcow oraz wyscigowcow
        szosowych jezdzi po prostu niechlujnie tymi Mitsubishi Evo i Subaru Impreza
        WRX... bo te samochody na to pozwalaja, ale to wcale nie oznacza ze jezdza z
        tymi samymi predkosciami np. na zakretach (czyli tam gdzie sie rozgrywa wyscig
        naprawde).

Pewnie to wszystko wiesz skoro jezdziles Formula 3. Zapewne w Polsce usa
        szkoleniowcy od takich technik. Jesli nie to zapraszam do szkolwyscigowych w
        USA. Wprawdzie droga do Indy czy F1 odlegla, ale mozna ja przejsc.

Pozdrawiam
      • djbunio A Robert Kubica!? 27.09.04, 06:37
        • djbunio A Robert Kubica!? 27.09.04, 06:39
          Tak samo jak Toyota nie reklamuje w Polsce swojego zwiazku z F 1, tak samo
          wszyscy zapominaja o Robercie Kubicy - jedynemu kierowcy, który ma szanse na
          wystep w F1. To w niego powinno si inwestowac i o nim mówi w kontekscie
          polskiego kierowcy w F1.
          • Gość: Dexter Re: A Robert Kubica!? IP: *.dss.com.pl 29.09.04, 07:44
            Nie wydaje mi się aby Robert został kierowcą F1. Takich kierowców mających
            jakieś szanse na dostanie sie tam jest wielu, a co roku dostaje sie najwyżej
            dwóch. I jakoś tak dziwnie się skałada, ze prawie zawsze stoją za nimi wielkie
            pieniądze. Po prostu ci kierowcy mają potężnych sponsorów. Owszem są wyjątki,
            jak np. David Coulthard, ale on dostał się tam dzięki (nie)szczęśliwemu
            przypadkowi. Robert ma szansę najwyżej zostać kierowcą testowym.

PS.
            Obym się mylił

• Gość: Tomek43wck Formuła 1 w Polsce IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.09.04, 18:57
      Witam choć na codzień jeżdze rowerem (kurier) to od 1991r jestem fanem F1.
      Widziałem debiut Schumachera, śmierć Ratzenbergera i Senny, złamanie nogi
      Schumachera i wszystkie jego zdobyte tytuły, czekam i wciąż czekam kiedy
      będzie zbudowany tor Formuły 1 w polsce! Nikt mi nie powie że ten sport jest
      nudny. Miałem okazje nawet otrzeć się o F1 w tym roku startując w
      konkursie "Zostań kierowcą F1 WEST RACE DAY"(przednia zabawa Mercedesem E500
      4MATIC,tak na marginesie mój kolega który mnie pokonał w półfinałach Seweryn
      Kubacki wygrał ten konkurs i został 3 polakiem który przejechał się bolidem
      F1). Kupuje wszystkie nr F1 RACING, choć są drogie dla zasady bo im więcej
      nas fanów jest tym większe szanse mamy na F1 w Polsce! Jakby ktoś mi podał
      adres tego "jedynego" sklepu F1 w Polsce to pojade tam i też coś kupie! Gdyby
      moje firma kurierska była bogatsza to bym póścił reklame w TV4 bo narazie
      biorą psie grosze za nią ale jak zwęszą ile biorą stacje zagraniczne to zaraz
      podniosą ceny!
      • Gość: kakao Re: Formuła 1 w Polsce IP: 213.134.130.* 29.09.04, 11:29
        Warszawa / róg Wołoskiej i Rzymowskiego / Galeria Mokotów /
    • Gość: doradca F1 Zacznij od kupna malucha...potem samo poleci IP: *.arcor-ip.net 26.09.04, 19:09
      • Gość: Tomek43wck Re: Zacznij od kupna malucha...potem samo poleci IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.09.04, 19:15
        Chyba raczej karta, bardziej przypomina bolid wyścigowy, można na nim startować
        od 10 roku życia, a jeśli ktoś jest tak zbzikowanym ojcem na punkcie F1 jak mój
        kolega to nawet od 3roku(kupuje karta dla synka!).
    • Gość: Olewator Re: Formuła 1 w Polsce? IP: *.dip.t-dialin.net 26.09.04, 19:19
      Formuła I w Polsce? A kto upilnuje auta przed złodziejami?
    • Gość: Lukasz Ceny w sklepie widze wyzsze niz w oficjalnym sklep IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.09.04, 20:31
      ie Ferrari w Rzymie:) Oby tak dalej:)
    • Gość: anim F1 Racing IP: *.icpnet.pl 26.09.04, 20:44
    • Gość: anim "F1 Racing" IP: *.icpnet.pl 26.09.04, 20:50
      Po informacji o tym miesięczniku podczas transmisji wyścigu w Monza zacząłem
      pytać o niego w kioskach i sklepach z prasą w Poznaniu. Nikt o nim nie słyszał.
      Więc ukazuje się czy nie?
      • Gość: wyścigowiew Re: "F1 Racing" IP: *.tvgawex.pl 26.09.04, 21:20
        Jasne, że się ukazuje. Jest w każdym Empiku i większym kiosku.
      • Gość: F1 Gość Re: "F1 Racing" IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 27.09.04, 12:21
        Jest. W salonach prasowych. EMPiK, RUCH, Kolporter...
    • Gość: sentar Re: Formuła 1 w Polsce IP: *.chello.pl 26.09.04, 21:00
      Sklep znajduje sie w warszawie w Galerii Moktow tuz przy wejsciu glownym
    • Gość: klos Re: Formuła 1 w Polsce IP: *.aster.pl 26.09.04, 23:18
      A kogo obchodzi F1 w kraju rolników i fanatyków kościoła ks. Jankowskiego?
      • Gość: mm Re: Formuła 1 w Polsce IP: *.chello.pl 26.09.04, 23:30
        Kogo obchodzi F1 w kraju, gdzie koleiny na drogach mają po 15 cm głębokości.
        Miałem okazję jechać trasą Piła-Bydgoszcz - to śmierć (zwłaszcza po deszczu).
        • Gość: rrr Re: Formuła 1 w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 00:30
          mnie obchodzi :) strasznie wciągający sport
          • dlugi_22 Re: Formuła 1 w Polsce ? Spoko, nie wypali. 27.09.04, 01:40
            Jestem fanem F1 od 10 lat. Niestety uwazam, ze sukcesy Schumachera zjechaly ten
            sport na psy. Wiadomo kto wygra, a w czolowce moze byc jeszcze tylko ze 3
            zespoly (w tym sezonie Honda, Williams i Renault). Co to za sport, gdzie
            najwolniejsze bolidy sa o 2-4 sek. wolniejsze na okrazeniu... Po co Ci kolesie
            z tylu w ogole jezdza, jesli nigdy nie maja szansy wygrac ? W przyszlym sezonie
            bedzie w ogole tylko 18 bolidow, jak Jaguara nie bedzie.

W TV4 staram sie nieogladac F1 ze wzgledu na zenujacy poziom komentatorstwa
            (zadufany pan Borowczyk, ktory ciagle powtarza to samo, np. ile Red Bull
            zaplacil za Kliena, i do GP Chin uparcie wymawial nazwisko Coultharda "koltard"
            zamiast "kultard"; ktory naduzywa slowa "naturalnie" i ciagle mowi "ee"). Wole
            juz RTL.

F1Racing jest fajny, ale duzo za drogi, i co mi z tego jak newsy ma
            przestarzale - internet daje to samo za darmo i na bierzaco. Nie sadze, zeby
            przetrwal na naszym biednym rynku dluzej niz rok. Poza tym lespzy jest
            Autosport online, gdzie sa wszystkie sporty samochodowe.

Wole juz rajdy, bo tam nie da sie przewidziec kto wygra.
    • Gość: marcin_f Re: Formuła 1 w Polsce IP: *.adsl.ihug.co.nz 27.09.04, 01:43
      No, to do dzieła panowie (i panie). Za bolidy będą robić poldki z dorobionymi spojlerami (www.funpic.hu/fun-bin/picviewe.cgi?pic=ot9220&kateg=auto), już trzeba zacząć organizować napęd, F1 to jakieś 700 koni (więc trzeba dać czas hodowcom - najlepiej zacząć od zapytania w Janowie). Trzeba też skołować reklamodawców. Ciekawe, ile Pioneer zapłaci za prawo umieszczenia swojej nalepki na tylnej szybie. Szkoda, że Sportów już nie produkują, to by była też podchodząca reklama jak mało co. Stroje ekipy powinny mieć trzy paski. I mamy F1 po polsku.
    • Gość: flaszkagorzaly polacy to malpy IP: *.client.comcast.net 27.09.04, 04:16
      jestesmy spoleczenstwem chloporobotnikow, nie jestesmy w stanie stworzyc ani
      wymyslic nieczego oprocz discopolo, cala reszte musimy zaadoptowc, w polsce
      samochod to ciagle oznaka luksusu, a wiec dlaczego nie, niech sie jeden burak z
      drugim epatuja nadal czterema kolkami.
    • Gość: Willy Re: Formuła 1 w Polsce IP: 195.82.94.* 27.09.04, 10:01
      Polska to nie Chiny, gdzie juz wiedzą jak zarobic pieniądze- a jeszcze niedawno
      sie wydawały tak opóźnione. Polska to przespała-jak zwykle chodzi o politykę.
    • Gość: Cezary Tor F1 pod Łodzią IP: *.laser.com.pl 27.09.04, 12:06
      Witam,
      swego czasu był pomysł, aby tor F1 stworzyć w odkrywce (wielkiej dziurze) po
      kopalni Bełchatów.
      Czy ktoś wie coś na ten temat?
    • r_kris Re: Formuła 1 w Polsce 28.09.04, 13:30
      Teraźniejszość i przyszłość Formuły 1 nie wygląda tak różowo, jak to zostało
      przedstawione w artykule. "Formuła 1 jest na świecie superbiznesem" - nie do
      końca... W F1 bierze udział coraz mniej zespołów, coraz mniej bolidów staje na
      starcie. Teraz na starcie staje ile bolidów? Koło dwudziestu? A pamiętacie ile
      ich było na przykład pięć lat temu?
      No i jeszcze jeden minus F1: Kierowcy się ścigają, a wygrywa i tak Schumacher.
      • Gość: Krzysiek Re: Formuła 1 w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 13:37
        Jest taka firma co organizuje wyjazd i można na nim poprowadzić bolid Formuły
        1. www.pracownia-przygod.pl
    • Gość: ex-fan Nudna Formuła 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 15:33

Z Formuły 1 wieje nudą...

W czasach, gdy M.S. (Ferrari) ktoś był w stanie realnie zagrozić (czytaj: Mika
      Hakkinen) - wyścigi były pasjonujące. Gdy przypomnę sobię sytuację po których
      nadawano kierowcom różne przydomki (np. "latający fin" - po tym, jak M.H.
      wyprzedził w spektakularny sposób M.S.) - łezka się w oku kręci...

Od lat paru dominacja Ferrari i M.S. uczyniła ten sport po prostu nudnym. Zmiany
      zasad przez FIA w ostatnich latach, ograniczenie dostępu do transmisji wyścigów
      (zdjęto je z CYFRY+), przekonanie przed każdym wyścigiem, że liczą się tak
      naprawde tylko dwa czerwone bolidy... Wszystko sprawiło, że czasy, gdy człek
      budził się w środku nocy by obejrzeć transmisję wyścigu z jakiegoś egzotycznego
      kraju dawno minęły.
    • Gość: berry Re: Formuła 1 w Polsce IP: 80.51.226.* 28.09.04, 20:26
      Endrju Borowczyk jest spoko. Ten drugi jest denerwujący.
      • dlugi_22 Re: Formuła 1 w Polsce 28.09.04, 23:36
        Ten drugi to wlasnie Borowczyk.
    • Gość: Ramzes Re: Formuła 1 w Polsce IP: *.aster.pl 10.10.04, 14:31
      Kto wie w jakim mieście i pod jakim adresem mieści się ten sklep???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka