Gość: falafel IP: *.wesola.sdi.tpnet.pl 05.01.05, 13:40 ale znaczkim pocztowe podnieśli np na polecony o 10 gr! cwaniaki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: be Re: Taniej na poczcie IP: 80.72.38.* 05.01.05, 13:59 Bardzo ładna notka prasowa prosto z działu PR poczty ;) Co prawda mięso droższe, ale podkłady kolejowe zjechały w dół o całe 20% ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zacho Re: Taniej na poczcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 14:19 Be nie bredź, znaczki są bez znaczenia, a opłaty tak. Teraz będzie o 1 zł taniej od każdej wpłaty a to dużo. Jakbyś bywał na poczcie to byś zauważył ilu stoi do wpłat a ilu do bzdrurnych listów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seba Re: Taniej na poczcie IP: *.polkomtel.com.pl 05.01.05, 14:33 Opłata bazowa 2,5 PLN oznacza że poziom kwot poniżej których płacimy tą minimalną stawkę z 700 PLN spadł do 500 PLN. Zważywszy na przeciętną kwotę wpłat (rachunki) to i tak zawsze mieści się to w tych 500 PLN, więc znaczących oszczędności nie będzie. Ale co ja tam mogę wiedzieć. Od wielu lat wszelkie płatności wykonuję przez internet (0-0.5 PLN) i pocztę oglądam tylko przy okazji paczek i listów ZPO. Seba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldi1953 Re: Taniej na poczcie IP: 193.151.48.* 05.01.05, 16:52 Gdyby,nie pojawiająca się konkurencja,myślę o pojawiających się punktach opłat,oraz możliwości zapłaty w kasach większych sklepów.To widzielibyśmy obniżkę,jak świnia niebo. Odpowiedz Link Zgłoś
szoppracz1 Re: Taniej na poczcie 05.01.05, 14:48 A kto Ci każe dokonywać wpłat na poczcie? Załóż sobie konto internetowe i tym sposobem reguluj rachunki - opłaty wynoszą kilkadziesiąt groszy za przelew zewnętrzny. Odpowiedz Link Zgłoś
szoppracz1 Co to za brednie??? 05.01.05, 14:46 W TV mówili, że kolejny raz podrożały znaczki pocztowe, a tu wypisują, że prowizje zmalały. Czyżby tekst sponsorowany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: Taniej na poczcie IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.05, 15:12 Niech najpierw coś z tymi kolejkami zrobią - masakra to jest , godzinę stałem ostatnio!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Taniej na poczcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.05, 16:24 Płacić rachunki trzeba unternetem albo w prywatnych punktach przyjmowania opłat - w miom jest tanio, punktualnie i bez kolejki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pocztylion Re: Taniej na poczcie IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 05.01.05, 15:24 o 5 groszy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 lokomotywy tańsze o 10%, chleb droższy o 5% 05.01.05, 16:18 czyli w sumie będzie się taniej żyło. Zrozumiałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anim Jednak nie tak drogo IP: *.icpnet.pl 05.01.05, 16:27 Znaczek na list zwykły zdrożał z 1,25 na 1,30 zł, ale za tą cenę można wysłać list o wadze do 50 g, a nie jak dotąd do 20 g. Ta kategoria wagowa w ogóle zniknęła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifi pooczta jest do d... IP: *.icpnet.pl 05.01.05, 16:45 mi ostatnio przyslali ulotke z wesolymi ludzmi, ktorzy maja dla siebie duzo czasu bo placa rachunki na poczcie... :D dawno sie tak nie usmialem, chyba ten czas razem to spedzaja w kolejkach na poczcie... czy u was tez sa takie babsztyle piszace jednym palcem godzine na klawiaturze? Odpowiedz Link Zgłoś
zbynek Re: Taniej na poczcie 05.01.05, 16:47 W przypadku rachunków Poczta obnizyla prowizje bo konkurencja ic do tego zmusila (np siec VIA/Moje Rachunki}, a znaczki podrozaly bo w tej dziedzinie maja monopol!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: Taniej na poczcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 20:30 Dla mnie Poczta Polska moglaby w ogole nie istniec. Pieniadze i listy via Internet.Jesli jestem zmuszony przeslac wazny dokument to korzystam z uslug firm kurierskich. Odpowiedz Link Zgłoś