Dodaj do ulubionych

Taniej na poczcie

IP: *.wesola.sdi.tpnet.pl 05.01.05, 13:40
ale znaczkim pocztowe podnieśli np na polecony o 10 gr! cwaniaki
Obserwuj wątek
    • Gość: be Re: Taniej na poczcie IP: 80.72.38.* 05.01.05, 13:59
      Bardzo ładna notka prasowa prosto z działu PR poczty ;) Co prawda mięso droższe,
      ale podkłady kolejowe zjechały w dół o całe 20% ...
    • Gość: Zacho Re: Taniej na poczcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 14:19
      Be nie bredź, znaczki są bez znaczenia, a opłaty tak. Teraz będzie o 1 zł taniej od każdej wpłaty a to dużo. Jakbyś bywał na poczcie to byś zauważył ilu stoi do wpłat a ilu do bzdrurnych listów
      • Gość: Seba Re: Taniej na poczcie IP: *.polkomtel.com.pl 05.01.05, 14:33
        Opłata bazowa 2,5 PLN oznacza że poziom kwot poniżej których płacimy tą
        minimalną stawkę z 700 PLN spadł do 500 PLN. Zważywszy na przeciętną kwotę wpłat
        (rachunki) to i tak zawsze mieści się to w tych 500 PLN, więc znaczących
        oszczędności nie będzie.
        Ale co ja tam mogę wiedzieć. Od wielu lat wszelkie płatności wykonuję przez
        internet (0-0.5 PLN) i pocztę oglądam tylko przy okazji paczek i listów ZPO.

Seba
        • Gość: waldi1953 Re: Taniej na poczcie IP: 193.151.48.* 05.01.05, 16:52
          Gdyby,nie pojawiająca się konkurencja,myślę o pojawiających się punktach
          opłat,oraz możliwości zapłaty w kasach większych sklepów.To widzielibyśmy
          obniżkę,jak świnia niebo.
      • szoppracz1 Re: Taniej na poczcie 05.01.05, 14:48
        A kto Ci każe dokonywać wpłat na poczcie? Załóż sobie konto internetowe i tym
        sposobem reguluj rachunki - opłaty wynoszą kilkadziesiąt groszy za przelew
        zewnętrzny.
    • Gość: paul Złodzieje!!! IP: *.energis.pl 05.01.05, 14:39
    • szoppracz1 Co to za brednie??? 05.01.05, 14:46
      W TV mówili, że kolejny raz podrożały znaczki pocztowe, a tu wypisują, że
      prowizje zmalały. Czyżby tekst sponsorowany?
    • Gość: marian Re: Taniej na poczcie IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.05, 15:12
      Niech najpierw coś z tymi kolejkami zrobią - masakra to jest , godzinę stałem
      ostatnio!!!!
      • Gość: kuba Re: Taniej na poczcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.05, 16:24
        Płacić rachunki trzeba unternetem albo w prywatnych punktach przyjmowania
        opłat - w miom jest tanio, punktualnie i bez kolejki
    • Gość: pocztylion Re: Taniej na poczcie IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 05.01.05, 15:24
      o 5 groszy!!!!
    • toja3003 lokomotywy tańsze o 10%, chleb droższy o 5% 05.01.05, 16:18
      czyli w sumie będzie się taniej żyło.
      Zrozumiałem.
      • Gość: anim Jednak nie tak drogo IP: *.icpnet.pl 05.01.05, 16:27
        Znaczek na list zwykły zdrożał z 1,25 na 1,30 zł, ale za tą cenę można wysłać
        list o wadze do 50 g, a nie jak dotąd do 20 g. Ta kategoria wagowa w ogóle
        zniknęła.
        • Gość: fifi pooczta jest do d... IP: *.icpnet.pl 05.01.05, 16:45
          mi ostatnio przyslali ulotke z wesolymi ludzmi, ktorzy maja dla siebie duzo
          czasu bo placa rachunki na poczcie... :D

dawno sie tak nie usmialem, chyba ten czas razem to spedzaja w kolejkach na
          poczcie...

czy u was tez sa takie babsztyle piszace jednym palcem godzine na klawiaturze?
    • zbynek Re: Taniej na poczcie 05.01.05, 16:47
      W przypadku rachunków Poczta obnizyla prowizje bo konkurencja ic do tego
      zmusila (np siec VIA/Moje Rachunki}, a znaczki podrozaly bo w tej dziedzinie
      maja monopol!!
    • Gość: Zenon Re: Taniej na poczcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 20:30
      Dla mnie Poczta Polska moglaby w ogole nie istniec. Pieniadze i listy via
      Internet.Jesli jestem zmuszony przeslac wazny dokument to korzystam z uslug
      firm kurierskich.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka