bedulek 09.06.05, 15:20 NIE WIERZCIE WYBIRÓCZEJ i AGORZE ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mariusz W 18 % , a pird ..e , też mi radość, jest w co IP: 195.205.3.* 09.06.05, 15:32 wierzyć . Za taki news powinno się go wychłostać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: W 18 % , a pird ..e , też mi radość, jest w c IP: 5.2.* / *.chello.pl 09.06.05, 15:44 Kogo? GUS? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Tak, bo tylu wyjedzie za granicę... Oszuści... IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 09.06.05, 15:49 Zakłamane, perfidne świnie. Niby walczą z bezrobociem, a dążą jedynie do tego, aby im statystyki si8ę zgadzały. A gdzie jest kilka milionów tych, którzy nie są zarejestrowani ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: Tak, bo tylu wyjedzie za granicę... Oszuści.. IP: 5.2.* / *.chello.pl 09.06.05, 16:09 A gdzie sa ci ktorzy sa zarejestrowani i pracuja na czarno w Polsce i poza jej granicami? A gdzie sa ci ktorym niejednokrotnie oferowano prace lecz ponad nia cenia sobie jabola na koszt podatnika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fallout13 Re: Tak, bo tylu wyjedzie za granicę... Oszuści.. IP: *.crowley.pl 09.06.05, 16:52 " gdzie sa ci ktorzy sa zarejestrowani i pracuja na czarno w Polsce i poza jej > granicami?" Raczej niema mozliwosci pracowania za granica a bycia zarejestrowanym jako bezrobotny.Bezrobotny musi chodzic podpisywac liste co miesiac w urzedzie pracy,jak to sobie wyobrazasz dla kogos pracujacego np w hiszpani? Odpowiedz Link Zgłoś
svetomir Re: Tak, bo tylu wyjedzie za granicę... Oszuści.. 09.06.05, 17:52 Bardzo prosto, podpisuje ja ktoś podstawiony z grubsza podobny do delikwenta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mońki Re: Tak, bo tylu wyjedzie za granicę... Oszuści.. IP: *.k1.pl 09.06.05, 18:51 To żyj sam za te ochłapy na jabole! Odpowiedz Link Zgłoś
shawman Re: W 18 % , a pird ..e , też mi radość, jest w c 09.06.05, 16:34 > Kogo? GUS? Albo może PAP. :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marsz Re: aż chce się uwerzyć w to kłamstewko :P IP: *.k1.pl 09.06.05, 18:49 A w rzeczywistości skoczy do 20%! piechotką to można na paradzie gejosów paradować Odpowiedz Link Zgłoś
zib11 Re: Bezrobocie ma spaść 09.06.05, 15:27 Tak,to prawda,bezrobocie ma spaść,ma spaść gdzieś tak od kilkunastu lat,szczególnie ma spaść przed kazdymi wyborami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike To będzie już tylko 15% wyższe IP: *.pfizer.com 09.06.05, 15:28 niż w normalnych krajach. Brawo politycy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: To będzie już tylko 15% wyższe IP: *.bas.roche.com 09.06.05, 15:34 No to pokaz mi panstwo, ktore ma 2% bezrobocie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: To będzie już tylko 15% wyższe IP: 5.2.* / *.chello.pl 09.06.05, 16:11 Korea Polnocna. Chociaz tam bezrobocie jeszcze nizsze. Zerowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jabluszko Re: To będzie już tylko 15% wyższe IP: 193.222.126.* 09.06.05, 16:40 Grunt, ze polska waluta coraz silniejsza, zatem Euro slabe, zatem mniej PLN zaplaci sie do UE. Jakie to proste! Tyle, ze sie ma nijak do takiego wysokiego bezrobocia. Odpowiedz Link Zgłoś
maxxo Re: Bezrobocie ma spaść 09.06.05, 15:29 moze w warszawie to nawet tak spadlo ??? :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gk Re: Bezrobocie ma spaść IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.05, 15:30 nie wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk [...] IP: *.ds.pg.gda.pl 09.06.05, 16:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam nie umra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 16:12 nie umra bo MOPS bedzie ich utrzzmywal przy zyciu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jabol Re: nie umra IP: *.k1.pl 09.06.05, 18:52 Idź sam do MOPS-u jak tam takie miody! Odpowiedz Link Zgłoś
azael11 Jak cała młodzież po studiach wyjedzie to... 09.06.05, 15:35 dopiro nam spadnie bezrobocie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Jak cała młodzież po studiach wyjedzie to... IP: *.devs.futuro.pl 09.06.05, 15:50 cała młodzież za granicę, średnim przebadac orientacje seksualną, ( a nuz niewłaściwa) na starszych znaleźć teczkę, (a nuż poszlakowo współpracował) i wykreślać, wykreślać ze statystyk i co? można błyskawicznie zlikwidować bezrobocie na można tylko ten rząd się nie zna.. Myślę,ze po wyborach to dopiero spadnie bezrobocie i nie tylko..niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Bezrobocie ma spaść IP: 82.177.89.* 09.06.05, 15:46 ale bujda. te dane o ilości osób bezrobotnych to dane z urzędów pracy. ciekawe dlaczego nie mówią ile osób jest bezrobotnych niezarejstrowanych. a wystarczy obliczyć liczbę pracujących i odjąć ją od liczby dorosłych obywateli. lecz wynik mógłby być szokiem dla ministrów i posłów... Odpowiedz Link Zgłoś
svetomir Re: Bezrobocie ma spaść 09.06.05, 17:56 A rentierzy, posiadacze ziemscy i przemysłowi, różni stypendyści, wreszcie emeryci, renciści i studenci, gospodynie domowe, zakonnicy i zakonnice to też wszystko sa bezrobotni? A jak policzyć pracujących? Rolników na przykład? ja jednak uważam, ze obecny system jest lepszy. Jak ktoś sie uważa za bezrobotnego to sie rejestruje Odpowiedz Link Zgłoś
le_marcus76 Re: Bezrobocie ma spaść 10.06.05, 07:44 Nie do końca, jest jeszcze wojsko itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja exodus mlodych IP: *.bydgoszcz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.05, 15:51 jak wszyscy mlodzi wyjezdzaja za praca na zachod to jak ma bezrobocie nie spadac??tylko niedlugo pojawi sie kolejny probelem- zacznie sie likwidacja miejsc pracy bo nie bedzie miał kto kupowac usług bo wszyscy wyjechali wczesniej na zachod. błedne kolo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACIEJ Re: exodus mlodych DOKLADNIE TAK ! IP: *.ny325.east.verizon.net 09.06.05, 15:55 Gość portalu: ja napisał(a): > jak wszyscy mlodzi wyjezdzaja za praca na zachod to jak ma bezrobocie nie > spadac??tylko niedlugo pojawi sie kolejny probelem- zacznie sie likwidacja > miejsc pracy bo nie bedzie miał kto kupowac usług bo wszyscy wyjechali >wczesniej na zachod. błedne kolo Zadne bledne kolo.Po prostu zdolni do pracy wyemigruja i bezrobocie spadnie,TYLKO kto bedzie utrzymywal emerytow i rencistow ?? EU ??? Przeciez oni maja ten sam problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna kowalska Re: exodus mlodych IP: 66.207.104.* 09.06.05, 16:16 Polacy powinni mieszkac w Polsce! Odpowiedz Link Zgłoś
amhu Re: exodus mlodych 09.06.05, 16:29 Czy proponujesz uchwalenie stosownej ustawy w tym wzgledzie? Moze masz jej projekt? Chocby zarys lub podstawowe tezy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol a gdzie ta Polska? bo tutaj to bananowy rywinland IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 10.06.05, 04:45 czy jak nie nazwać. państwo które jest wrogiem własnych obywateli musi przestać istnieć. Obywatele sobie jakoś radzą, państwo przestaje. Czas najwyższy zamknąć ialbo wydzierżawić ten kraj komuś rozsądnemu Odpowiedz Link Zgłoś
svetomir Re: exodus mlodych 09.06.05, 17:58 Wszyscy nie wyjadą. ja na przykład nie zamierzam, choć stary nie jestem. Cóz z tego, ze zarabiałbym dwa razy tyle. Minusów jes więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krecik78 Re: exodus mlodych IP: 66.6.73.* 09.06.05, 18:16 hmmm... dla 2 razy tyle nie zawracal bym sobie glowy... mimo wszystko nie chcialem wyjechac... bronilem sie rekami i nogami... co z tego ze skonczylem jedna z nalepszych uczelni w Polsce... od rodzicow dostalem ultimatum po skonczeniu szkoly albo wyjazd w przeciagu 2 tyg. albo mam sobie radzic sam... 3 miesiace przed skonczeniem szkoly zaczalem szukac pracy... rozeslalem kilkadziesiat ofert (mysle ze bylo tego ok 60 moze lepiej), odezwaly sie dwie firmy, pensja na reke od 900 do 1500 zl, i do tego albo bylem za stary i trzeba by bylo pelen zus odprowadzac, wiec odpadlem, w drugim przypadku raczej chodzilo o zbyt male doswiadczenie jako handlowiec (zreszta uwazam ze praca jako hadlowiec po PW to ostatecznosc... No coz... ciag dalszy jest taki ze skonczyly mi sie pieniadze na jedzenie... pozyczylem pieniadze na bilet i wyjechalem... nie robie moze nic super ciekawego, ale wiekszosc ludzi przyjezdzajacych tutaj o takim starcie moze pomarzyc... na poczatek mysle ze zle nie trafilem... a pensja od ok. 4,5 - 7,8 razy wiecej niz kwoty wyzej przytoczone (w zaleznosci od miesiaca). Ale jedno trzeba przyznac lekkim kawalkiem chleba emigracja nie jest... przynajmniej dla mnie... tyle tylko ze finansowo nie martwie sie o jutro...spie spokojnie, nie boje sie ze ktos mnie napadnie, czy bedzie scigal bo mam troszke lepszy samochod... itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juice99 Re: Bezrobocie ma spaść IP: *.kabaty.2a.pl 09.06.05, 15:53 to jest jak zaklęcie, "MAAA SPAAAAŚĆ"... niech doda, "niechaj spada natyyyychmiaaaast!!", może się uda za którymś razem, zaklinając je :) Bo inaczej w naszym państwie to się chyba nie da (na zmianę wybieranie socjalistów prawicowych i socjalistów lewicowych, jest, rzekłbym, głupie.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: Bezrobocie ma spaść IP: 5.2.* / *.chello.pl 09.06.05, 16:13 Moze. To jest prognoza a nie pewnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Bezrobocie ma spaść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 16:10 ja tam wierze w wybiurcza i we wszstko co uslysze na rmffm. ja dostalem prace i jestem zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Bezrobocie ma spaść IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 09.06.05, 16:13 Z pewnością spadnie, ale tylko wtedy gdy kolejne kilkadziesiąt tysięcy ludzi młodych wyjedzie z Polski do pracy.. Smutna rzeczywistosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik ,,o 6.8 proc. nizsze.."-kto was uczyl statystyki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 16:15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzza Re: ,,o 6.8 proc. nizsze.."-kto was uczyl statyst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 16:26 Ostatnio słyszłam fajne określenie na Polaków wyjeźdzających za granicę, żeby znaleźć pracę: "wiosna ludów". Co ciekawe, po okresie, kiedy nas żywo nienawidzili - ostatnio twierdzą, że nawet nie jest najgorzej, bo "kolejna fala", która przyjęźdza jest z "tych inteligentniejszych". Faktem jest,że ostatnia emigracja, to głównie ludzie młodzi po studiach. Pytają nawet, kto tam został jeszcze w kraju i kiedy przyjedzie reszta? Odpowiedz Link Zgłoś
amhu Re: ,,o 6.8 proc. nizsze.."-kto was uczyl statyst 09.06.05, 16:31 Wiekszosc z reszty bezrobotnych nie przjedzie. Sa zajeci piciem jabola na koszt podatnikow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista spadajcie z takimi prognozami IP: 82.177.89.* 09.06.05, 16:26 bezrobocie spadnie po wyborach... na nowy rząd... skutki bezrobocia spadną... na bezrobotnych... koszt pomocy bezrobotnym spadnie... na wszystkich, w tym też na samych bezrobotnych A nam wszystkim jak na razie spada pozio życia Odpowiedz Link Zgłoś
malachowianka Pojechali za chlebem 09.06.05, 16:26 Te kilka procent wyjechało za granicę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gk Re: Pojechali za chlebem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.05, 16:36 zgadzam się z Tobą w 100%,że wyjechali za granicę, syn mój wyjechał rok temu, drugi także chce wyjechać, bo tu nie można spokojnie nawet pracować, bo ciągle jakieś nagonki, a to,że Pana zwolnimy, albo obniżymy pensję, a i tak zarabia po studiach i dwóch podyplomówkach 1200,- zł. i ma rodzinę na utrzymaniu. Z czego ma zapłacić czynsz, kupić jedzenie, jakis ciuch i dziecku książki. Odpowiedz Link Zgłoś
baltazarus Telefon do GUS-u: 09.06.05, 16:30 - Słuchajcie Towarzyszu, mamy tu, przejściowe oczywiście, problemy z gospodarką i trzeba poprawić wskaźniki. - Rozumiem Towarzyszu Sekretarzu, notuję. - Wzrost gospodarczy 6%, inflacja 1%, a bezrobocie 17%, a i nie zapomnijcie o wzroście nastrojów antysemickich, bo to przez "Gazetę Wyborczą" ma pójść na kraj - Oczywiście Towarzyszu czyli jak zwykle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wowa Re: Bezrobocie ma spaść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 16:31 Bezrobocie spada równie szybko, jak powstają nowe komisje sledcze. Widzicie jakis zwiazek; ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: screwball z drugiej strony... IP: 212.160.156.* 09.06.05, 16:41 Malo/nic sie nie mowi o zarejestrowanych bezrobotnych i pracujacych jednoczesnie na czarno co u nas jest istna plaga. Co zas sie tyczy niezarejestrowanych?- wielu z nich celowo tego nie robi bo i tak nie zmaierza szukac zadnej pracy a tak jeszcze urzad pracy bedzie niepokoil korespondencja... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nuno y nie ma się z czego cieszyć, przyjdą Kaczory IP: *.acn.waw.pl / *.acn.waw.pl 09.06.05, 16:34 którzy poza blokowaniem demonstracji i praniem brudów PRL nie mają pomysłu na gospodarkę, wieszczę że rok po objęciu przez nich rządów bezrobocie wzrośnie do 25%, ale nie będzie o tym głośno. Odpowiedz Link Zgłoś
feliks-50 Wyborcze kłamstwa !!!!!!!!!!!! 09.06.05, 16:38 Zwykłe oszukiwanie ludzi, lepiej niech powie ilu bezrobotnych jest naprawdę ! Tzn. ilu zarejestrowanych i ilu niezarejestrowanych. A we wrześniu to bezrobocie na pewno przekroczy 20% jeśli już nie przekroczyło. Niby gdzie ci bezrobotni znaleźli pracę skoro zakłady są likwidowane jeden po drugim a nic nowego nie powstaje (lub prawie nic). Chyba, że tylu bezrobotnych opuściło już tą bananową republikę kolesi i złodzieji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anders 100tys osób zatrudnie w Kampanii Wyborczej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.05, 16:39 A po Kampanii Wyborczej wszystko wróci do normy, 20% - co ja mówie 25% stopa bezrobocia, a jak się komuś nie podoba - to zawsze może wyjechać! Anders Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemo Re: Bezrobocie ma spaść IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.06.05, 16:51 To ciekawe szczegolnie ze ostatnio czytalem artykul na stronie gazety iz duze zaklady szykuja sie do zwolnien, wiec jakim cudem bezrobocie spadnie ? co za brednie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Bezrobocie ma spaść IP: 81.171.156.* 09.06.05, 17:01 Czy te dane biora pod uwage 1000-ce ludzi, ktorzy zostana zwolnieni w wielkich firmach tak ja podawala ta szmata GW wczoraj? Czy to moze jest tylko lekarstwo na dobre samopoczucie ludzi przed wyborami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekonom z przypadku Re: Bezrobocie ma spaść IP: *.kruk / *.wroclaw.dialog.net.pl 09.06.05, 17:15 Bezrobocie papierwe a relane to dwie rozne rzeczy. Na wsi połowa populacji potrafi być bez pracy...wiec gdzie tu 18%. W pomorskiem realnie oceniając bezrobocie co 4 polak w wieku produkcyjnym jest bez pracy. W miescie do 20 tys czesto jedynym żywicielem jest tylko 1 osoba w 5 osobowej rodzinie...i z czego tu zyc?jest bida i nedza, skoro 1/3 dzieciaków chodzi do szkoly tylko po to by dostac darmowy, jedyny w dniu posilek. Bo w domu rodziców nie stac, albo przepijają...Za komuny to mozna bylo jeszcze cos takiego zglosic, i nikt nie chodzil niedozywiony. Odpowiedz Link Zgłoś