Dodaj do ulubionych

Bezrobocie ma spaść

09.06.05, 15:20
NIE WIERZCIE WYBIRÓCZEJ i AGORZE !
Obserwuj wątek
    • lolovaxman aż chce się uwerzyć w to kłamstewko :P 09.06.05, 15:25
      • Gość: Mariusz W 18 % , a pird ..e , też mi radość, jest w co IP: 195.205.3.* 09.06.05, 15:32
        wierzyć . Za taki news powinno się go wychłostać :)
        • Gość: Zenon Re: W 18 % , a pird ..e , też mi radość, jest w c IP: 5.2.* / *.chello.pl 09.06.05, 15:44
          Kogo? GUS?
          • Gość: Darek Tak, bo tylu wyjedzie za granicę... Oszuści... IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 09.06.05, 15:49
            Zakłamane, perfidne świnie. Niby walczą z bezrobociem, a dążą jedynie do tego,
            aby im statystyki si8ę zgadzały. A gdzie jest kilka milionów tych, którzy nie
            są zarejestrowani ???
            • Gość: Zenon Re: Tak, bo tylu wyjedzie za granicę... Oszuści.. IP: 5.2.* / *.chello.pl 09.06.05, 16:09
              A gdzie sa ci ktorzy sa zarejestrowani i pracuja na czarno w Polsce i poza jej
              granicami? A gdzie sa ci ktorym niejednokrotnie oferowano prace lecz ponad nia
              cenia sobie jabola na koszt podatnika?
              • Gość: fallout13 Re: Tak, bo tylu wyjedzie za granicę... Oszuści.. IP: *.crowley.pl 09.06.05, 16:52
                " gdzie sa ci ktorzy sa zarejestrowani i pracuja na czarno w Polsce i poza jej
                > granicami?"

Raczej niema mozliwosci pracowania za granica a bycia zarejestrowanym jako
                bezrobotny.Bezrobotny musi chodzic podpisywac liste co miesiac w urzedzie
                pracy,jak to sobie wyobrazasz dla kogos pracujacego np w hiszpani?
                • svetomir Re: Tak, bo tylu wyjedzie za granicę... Oszuści.. 09.06.05, 17:52
                  Bardzo prosto, podpisuje ja ktoś podstawiony z grubsza podobny do delikwenta
              • Gość: Mońki Re: Tak, bo tylu wyjedzie za granicę... Oszuści.. IP: *.k1.pl 09.06.05, 18:51
                To żyj sam za te ochłapy na jabole!
          • shawman Re: W 18 % , a pird ..e , też mi radość, jest w c 09.06.05, 16:34
            > Kogo? GUS?

Albo może PAP. :D
      • Gość: Marsz Re: aż chce się uwerzyć w to kłamstewko :P IP: *.k1.pl 09.06.05, 18:49
        A w rzeczywistości skoczy do 20%! piechotką to można na paradzie gejosów
        paradować
    • zib11 Re: Bezrobocie ma spaść 09.06.05, 15:27
      Tak,to prawda,bezrobocie ma spaść,ma spaść gdzieś tak od kilkunastu
      lat,szczególnie ma spaść przed kazdymi wyborami.
    • Gość: mike To będzie już tylko 15% wyższe IP: *.pfizer.com 09.06.05, 15:28
      niż w normalnych krajach. Brawo politycy
      • Gość: Tom Re: To będzie już tylko 15% wyższe IP: *.bas.roche.com 09.06.05, 15:34
        No to pokaz mi panstwo, ktore ma 2% bezrobocie...
        • Gość: Zenon Re: To będzie już tylko 15% wyższe IP: 5.2.* / *.chello.pl 09.06.05, 16:11
          Korea Polnocna. Chociaz tam bezrobocie jeszcze nizsze. Zerowe.
      • Gość: jabluszko Re: To będzie już tylko 15% wyższe IP: 193.222.126.* 09.06.05, 16:40
        Grunt, ze polska waluta coraz silniejsza, zatem Euro slabe, zatem mniej PLN
        zaplaci sie do UE. Jakie to proste! Tyle, ze sie ma nijak do takiego wysokiego
        bezrobocia.
    • maxxo Re: Bezrobocie ma spaść 09.06.05, 15:29
      moze w warszawie to nawet tak spadlo ??? :(
      • Gość: gk Re: Bezrobocie ma spaść IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.05, 15:30
        nie wierzę.
        • Gość: kkk [...] IP: *.ds.pg.gda.pl 09.06.05, 16:17
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: jaceek umrą z głodu to spadnie IP: 212.160.172.* 09.06.05, 15:32
      • Gość: adam nie umra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 16:12
        nie umra bo MOPS bedzie ich utrzzmywal przy zyciu
        • Gość: Jabol Re: nie umra IP: *.k1.pl 09.06.05, 18:52
          Idź sam do MOPS-u jak tam takie miody!
    • azael11 Jak cała młodzież po studiach wyjedzie to... 09.06.05, 15:35
      dopiro nam spadnie bezrobocie
      • Gość: gość Re: Jak cała młodzież po studiach wyjedzie to... IP: *.devs.futuro.pl 09.06.05, 15:50
        cała młodzież za granicę,
        średnim przebadac orientacje seksualną,
        ( a nuz niewłaściwa)
        na starszych znaleźć teczkę,
        (a nuż poszlakowo współpracował)
        i wykreślać, wykreślać ze statystyk

i co? można błyskawicznie zlikwidować bezrobocie
        na można tylko ten rząd się nie zna..
        Myślę,ze po wyborach to dopiero spadnie bezrobocie
        i nie tylko..niestety
    • Gość: realista Re: Bezrobocie ma spaść IP: 82.177.89.* 09.06.05, 15:46
      ale bujda. te dane o ilości osób bezrobotnych to dane z urzędów pracy. ciekawe
      dlaczego nie mówią ile osób jest bezrobotnych niezarejstrowanych. a wystarczy
      obliczyć liczbę pracujących i odjąć ją od liczby dorosłych obywateli. lecz wynik
      mógłby być szokiem dla ministrów i posłów...
      • svetomir Re: Bezrobocie ma spaść 09.06.05, 17:56
        A rentierzy, posiadacze ziemscy i przemysłowi, różni stypendyści, wreszcie
        emeryci, renciści i studenci, gospodynie domowe, zakonnicy i zakonnice to też
        wszystko sa bezrobotni?
        A jak policzyć pracujących?
        Rolników na przykład?
        ja jednak uważam, ze obecny system jest lepszy.
        Jak ktoś sie uważa za bezrobotnego to sie rejestruje
      • le_marcus76 Re: Bezrobocie ma spaść 10.06.05, 07:44
        Nie do końca, jest jeszcze wojsko itp.
    • Gość: ja exodus mlodych IP: *.bydgoszcz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.05, 15:51
      jak wszyscy mlodzi wyjezdzaja za praca na zachod to jak ma bezrobocie nie
      spadac??tylko niedlugo pojawi sie kolejny probelem- zacznie sie likwidacja
      miejsc pracy bo nie bedzie miał kto kupowac usług bo wszyscy wyjechali wczesniej
      na zachod. błedne kolo
      • Gość: MACIEJ Re: exodus mlodych DOKLADNIE TAK ! IP: *.ny325.east.verizon.net 09.06.05, 15:55
        Gość portalu: ja napisał(a):

> jak wszyscy mlodzi wyjezdzaja za praca na zachod to jak ma bezrobocie nie
        > spadac??tylko niedlugo pojawi sie kolejny probelem- zacznie sie likwidacja
        > miejsc pracy bo nie bedzie miał kto kupowac usług bo wszyscy wyjechali
        >wczesniej na zachod. błedne kolo

Zadne bledne kolo.Po prostu zdolni do pracy wyemigruja i bezrobocie
        spadnie,TYLKO kto bedzie utrzymywal emerytow i rencistow ??
        EU ???
        Przeciez oni maja ten sam problem.
      • Gość: anna kowalska Re: exodus mlodych IP: 66.207.104.* 09.06.05, 16:16
        Polacy powinni mieszkac w Polsce!
        • amhu Re: exodus mlodych 09.06.05, 16:29
          Czy proponujesz uchwalenie stosownej ustawy w tym wzgledzie? Moze masz jej
          projekt? Chocby zarys lub podstawowe tezy?
        • Gość: Qrwa Re: exodus mlodych IP: *.k1.pl 09.06.05, 18:54
          A QRWA PO CO?
        • Gość: robol a gdzie ta Polska? bo tutaj to bananowy rywinland IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 10.06.05, 04:45
          czy jak nie nazwać. państwo które jest wrogiem własnych obywateli musi przestać
          istnieć.
          Obywatele sobie jakoś radzą, państwo przestaje. Czas najwyższy zamknąć ialbo
          wydzierżawić ten kraj komuś rozsądnemu
      • svetomir Re: exodus mlodych 09.06.05, 17:58
        Wszyscy nie wyjadą. ja na przykład nie zamierzam, choć stary nie jestem.
        Cóz z tego, ze zarabiałbym dwa razy tyle. Minusów jes więcej
        • Gość: Krecik78 Re: exodus mlodych IP: 66.6.73.* 09.06.05, 18:16
          hmmm... dla 2 razy tyle nie zawracal bym sobie glowy...
          mimo wszystko nie chcialem wyjechac... bronilem sie rekami i nogami... co z
          tego ze skonczylem jedna z nalepszych uczelni w Polsce... od rodzicow dostalem
          ultimatum po skonczeniu szkoly albo wyjazd w przeciagu 2 tyg. albo mam sobie
          radzic sam... 3 miesiace przed skonczeniem szkoly zaczalem szukac pracy...
          rozeslalem kilkadziesiat ofert (mysle ze bylo tego ok 60 moze lepiej), odezwaly
          sie dwie firmy, pensja na reke od 900 do 1500 zl, i do tego albo bylem za stary
          i trzeba by bylo pelen zus odprowadzac, wiec odpadlem, w drugim przypadku
          raczej chodzilo o zbyt male doswiadczenie jako handlowiec (zreszta uwazam ze
          praca jako hadlowiec po PW to ostatecznosc...
          No coz... ciag dalszy jest taki ze skonczyly mi sie pieniadze na jedzenie...
          pozyczylem pieniadze na bilet i wyjechalem...
          nie robie moze nic super ciekawego, ale wiekszosc ludzi przyjezdzajacych tutaj
          o takim starcie moze pomarzyc... na poczatek mysle ze zle nie trafilem... a
          pensja od ok. 4,5 - 7,8 razy wiecej niz kwoty wyzej przytoczone (w zaleznosci
          od miesiaca).
          Ale jedno trzeba przyznac lekkim kawalkiem chleba emigracja nie jest...
          przynajmniej dla mnie... tyle tylko ze finansowo nie martwie sie o jutro...spie
          spokojnie, nie boje sie ze ktos mnie napadnie, czy bedzie scigal bo mam troszke
          lepszy samochod... itd.
    • Gość: q TO PO TU WCHODZISZ IP: *.it-net.pl 09.06.05, 15:51
      czyzby masohizm?
    • Gość: juice99 Re: Bezrobocie ma spaść IP: *.kabaty.2a.pl 09.06.05, 15:53
      to jest jak zaklęcie, "MAAA SPAAAAŚĆ"...

niech doda, "niechaj spada natyyyychmiaaaast!!", może się uda za którymś razem,
      zaklinając je :)

Bo inaczej w naszym państwie to się chyba nie da (na zmianę wybieranie
      socjalistów prawicowych i socjalistów lewicowych, jest, rzekłbym, głupie.)
    • lolektyrmand Re: Bezrobocie ma spaść 09.06.05, 15:59
      MA czy MOŻE spaść do 17%?
      • Gość: Zenon Re: Bezrobocie ma spaść IP: 5.2.* / *.chello.pl 09.06.05, 16:13
        Moze. To jest prognoza a nie pewnik.
    • Gość: adam Re: Bezrobocie ma spaść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 16:10
      ja tam wierze w wybiurcza i we wszstko co uslysze na rmffm. ja dostalem prace i
      jestem zadowolony.
    • Gość: Maciek Re: Bezrobocie ma spaść IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 09.06.05, 16:13
      Z pewnością spadnie, ale tylko wtedy gdy kolejne kilkadziesiąt tysięcy ludzi
      młodych wyjedzie z Polski do pracy.. Smutna rzeczywistosc.
    • Gość: Czytelnik ,,o 6.8 proc. nizsze.."-kto was uczyl statystyki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 16:15
      • Gość: zzza Re: ,,o 6.8 proc. nizsze.."-kto was uczyl statyst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 16:26
        Ostatnio słyszłam fajne określenie na Polaków wyjeźdzających za granicę, żeby
        znaleźć pracę: "wiosna ludów".
        Co ciekawe, po okresie, kiedy nas żywo nienawidzili - ostatnio twierdzą, że
        nawet nie jest najgorzej, bo "kolejna fala", która przyjęźdza jest z "tych
        inteligentniejszych". Faktem jest,że ostatnia emigracja, to głównie ludzie
        młodzi po studiach.
        Pytają nawet, kto tam został jeszcze w kraju i kiedy przyjedzie reszta?
        • amhu Re: ,,o 6.8 proc. nizsze.."-kto was uczyl statyst 09.06.05, 16:31
          Wiekszosc z reszty bezrobotnych nie przjedzie. Sa zajeci piciem jabola na koszt
          podatnikow.
    • Gość: realista spadajcie z takimi prognozami IP: 82.177.89.* 09.06.05, 16:26
      bezrobocie spadnie po wyborach... na nowy rząd...
      skutki bezrobocia spadną... na bezrobotnych...
      koszt pomocy bezrobotnym spadnie... na wszystkich, w tym też na samych bezrobotnych
      A nam wszystkim jak na razie spada pozio życia
    • malachowianka Pojechali za chlebem 09.06.05, 16:26
      Te kilka procent wyjechało za granicę.
      • Gość: gk Re: Pojechali za chlebem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.05, 16:36
        zgadzam się z Tobą w 100%,że wyjechali za granicę, syn mój wyjechał rok temu,
        drugi także chce wyjechać, bo tu nie można spokojnie nawet pracować, bo ciągle
        jakieś nagonki, a to,że Pana zwolnimy, albo obniżymy pensję, a i tak zarabia po
        studiach i dwóch podyplomówkach 1200,- zł. i ma rodzinę na utrzymaniu. Z czego
        ma zapłacić czynsz, kupić jedzenie, jakis ciuch i dziecku książki.
    • baltazarus Telefon do GUS-u: 09.06.05, 16:30
      - Słuchajcie Towarzyszu, mamy tu, przejściowe oczywiście, problemy z gospodarką
      i trzeba poprawić wskaźniki.
      - Rozumiem Towarzyszu Sekretarzu, notuję.
      - Wzrost gospodarczy 6%, inflacja 1%, a bezrobocie 17%, a i nie zapomnijcie o
      wzroście nastrojów antysemickich, bo to przez "Gazetę Wyborczą" ma pójść na kraj
      - Oczywiście Towarzyszu czyli jak zwykle
    • Gość: Wowa Re: Bezrobocie ma spaść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 16:31
      Bezrobocie spada równie szybko, jak powstają nowe komisje sledcze. Widzicie
      jakis zwiazek; )
      • Gość: screwball z drugiej strony... IP: 212.160.156.* 09.06.05, 16:41
        Malo/nic sie nie mowi o zarejestrowanych bezrobotnych i pracujacych
        jednoczesnie na czarno co u nas jest istna plaga. Co zas sie tyczy
        niezarejestrowanych?- wielu z nich celowo tego nie robi bo i tak nie zmaierza
        szukac zadnej pracy a tak jeszcze urzad pracy bedzie niepokoil
        korespondencja... pzdr
    • Gość: nuno y nie ma się z czego cieszyć, przyjdą Kaczory IP: *.acn.waw.pl / *.acn.waw.pl 09.06.05, 16:34
      którzy poza blokowaniem demonstracji i praniem brudów PRL nie mają pomysłu na
      gospodarkę, wieszczę że rok po objęciu przez nich rządów bezrobocie wzrośnie do
      25%, ale nie będzie o tym głośno.
    • feliks-50 Wyborcze kłamstwa !!!!!!!!!!!! 09.06.05, 16:38
      Zwykłe oszukiwanie ludzi, lepiej niech powie ilu bezrobotnych jest naprawdę !
      Tzn. ilu zarejestrowanych i ilu niezarejestrowanych.
      A we wrześniu to bezrobocie na pewno przekroczy 20% jeśli już nie przekroczyło.
      Niby gdzie ci bezrobotni znaleźli pracę skoro zakłady są likwidowane jeden po
      drugim a nic nowego nie powstaje (lub prawie nic).
      Chyba, że tylu bezrobotnych opuściło już tą bananową republikę kolesi i
      złodzieji.
    • Gość: anders 100tys osób zatrudnie w Kampanii Wyborczej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.05, 16:39
      A po Kampanii Wyborczej wszystko wróci do normy, 20% - co ja mówie 25% stopa
      bezrobocia, a jak się komuś nie podoba - to zawsze może wyjechać!
      Anders
    • Gość: przemo Re: Bezrobocie ma spaść IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.06.05, 16:51
      To ciekawe szczegolnie ze ostatnio czytalem artykul na stronie gazety iz duze zaklady szykuja sie do zwolnien, wiec jakim cudem bezrobocie spadnie ? co za brednie..
    • Gość: zenek Re: Bezrobocie ma spaść IP: 81.171.156.* 09.06.05, 17:01
      Czy te dane biora pod uwage 1000-ce ludzi, ktorzy zostana zwolnieni w wielkich
      firmach tak ja podawala ta szmata GW wczoraj? Czy to moze jest tylko lekarstwo
      na dobre samopoczucie ludzi przed wyborami?
    • Gość: ekonom z przypadku Re: Bezrobocie ma spaść IP: *.kruk / *.wroclaw.dialog.net.pl 09.06.05, 17:15
      Bezrobocie papierwe a relane to dwie rozne rzeczy. Na wsi połowa populacji
      potrafi być bez pracy...wiec gdzie tu 18%. W pomorskiem realnie oceniając
      bezrobocie co 4 polak w wieku produkcyjnym jest bez pracy. W miescie do 20 tys
      czesto jedynym żywicielem jest tylko 1 osoba w 5 osobowej rodzinie...i z czego
      tu zyc?jest bida i nedza, skoro 1/3 dzieciaków chodzi do szkoly tylko po to by
      dostac darmowy, jedyny w dniu posilek. Bo w domu rodziców nie stac, albo
      przepijają...Za komuny to mozna bylo jeszcze cos takiego zglosic, i nikt nie
      chodzil niedozywiony.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka