Dodaj do ulubionych

Minister Kamela-Sowińska przed Trybunał Stanu?

08.09.05, 20:20
Aldona Kamela-Sowińska, Emil Wąsacz - to dawni kumple POPiS-owców.
Już to widzę jak im się coś stanie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Martin Raczej kumple PO IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.05, 21:56
      dzisiejsi poslowie PIS-u za kazdym razem glosowali wnioski za odwolaniem
      Wasacza. UW + poslowie z AWS (szczegolnie ci z PO) glosowali przeciw. I facet
      sie dlugo trzymal.
      A swoj sprzeciw argumentowali tak: "to byl zly minister ale nie poprzemy takiego
      bezczelnego wniosku ... "
      • Gość: Aldona Re: Nie zapominajmy o Belce, wart uwagi Trybunału IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 22:10
      • Gość: elka Re: Raczej kumple PO IP: *.Grzegod / 62.121.129.* 09.09.05, 10:22
        Minister Kamela to niezłe ziółko. Popytajcie o opinię na jej temat na uczelni,
        gdzie pracuje. Zresztą na pierwszy rzut oka widac i słychać co jest warta. Dla
        niej liczy się tylko kasa i władza.
        • Gość: jacek Re: Raczej kumple PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 12:03
          Też zawsze współczułem poznańskim studentom,że muszą słuchać jej oszołomionych
          wykładów.Ja miałem już dosyć po paru minutach patrzenia w tv na tego babsztyla
    • Gość: Polmos Poznań Re: Minister Kamela-Sowińska przed Trybunał Stanu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.05, 23:02
      Pani A.K. Sowińska prywatyzowała też POLMOS POZNAŃ i tak sprywatyzowała że
      niedobitki pracowników głoduje już 10 dzień żeby francuski inwestoe Perno
      Rikard nie wygonił 120 pracowników z 200 osobowej załogi, razrm generując 600
      bezrobotnych.W ciągu 4 lat zdewastowano firmę bo zarządzali tą firmą sprzedawcy
      butów z algerii
    • Gość: andrzej Re: Minister Kamela-Sowińska przed Trybunał Stanu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 07:23
      Wina Millera że nie rozliczył tych wszystkich złodzieji to niech jegoteraz
      rozliczą ci co on powinien rozliczyc.
    • jb777 I bardzo dobrze 09.09.05, 07:47
    • doktor.1 "PRYWATYZACJA" = rozbój na polskiej gospodarce !!! 09.09.05, 09:25
      Muszę szanownym forumowiczom przypomnieć, że proces tzw. prywatyzacji
      w Polsce nie zaczął się w latach 90-tych, ale dużo wcześniej.
      W trakcie trwania stanu wojennego Biuro Polityczne KC PZPR za rządów
      M.F. Rakowskiego , M. Wilczka i na wskroś zdemoralizowanego i bezczelnego
      do wszelkich granic Jerzego Urbana ( vel Urbach ) już „kombinowało”,
      jak tu w majestacie prawa uwłaszczyć czerwoną „lumpen-elitę”.
      Z polecenia M.F. Rakowskiego, kumpel i minister propagandy – J. Urban
      został powołany na stanowisko likwidatora RSW „Książka-Prasa-Ruch”.
      Trzeba tu wspomnieć, iż ta firma wydawniczo-kolporterska nie była outsiderem
      na polskim rynku, nie była nierentowną, a wręcz przeciwnie. Tak więc J. Urban
      wraz z M. Wilczkiem dokonali zamachu na tą dochodową firmę. Urban po
      jej „zlikwidowaniu” stał się potentatem prasowym, redaktorem naczelnym
      tygodnika „Nie”. Rozbestwieni „sukcesem” w zagrabianiu majątku narodowego
      postanowili, że uwłaszczą się majątkiem wypracowanym przez cały naród.
      I jak w procesie rozszczepiania promieniotwórczego uranu, reakcja łańcuchowa
      zawładnęła polskim przemysłem i finansami. Pojawiły się tzw. Spółki j.g.u.
      ( jednostki gospodarki uspołecznionej ), czyli spółki oparte na majątku
      i kapitale państwowych firm.

We wrześniu 1989 roku weszła w praktyczne zastosowanie tajna dyrektywa
      o zakładaniu przez wojewódzkie komitety PZPR spółek prawa handlowego.
      Już po 6 miesiącach komitety wojewódzkie były współwłaścicielami 36 takich
      spółek. Tow. Rakowski osobiście udzielał pełnomocnictwa do zawarcia umowy
      notarialnej spółce „Unimat” z Krakowa. Także udzielił zgody na piśmie na
      przyznanie spółce Agencja Gospodarcza kredytu w kwocie 9 miliardów starych
      złotych. Ponadto kazał przelać na konto tej spółki 100 milionów złotych
      z przeznaczeniem na Fundację Wschód-Zachód, mającej się w przyszłości
      zajmować „handlowaniem” ze wschodnimi towarzyszami.
      Tajne rozmowy Żydów polskich z Żydami izraelskimi, zapoczątkowane w 1988 roku
      doprowadziły do ciekawego spotkania tow. Rakowskiego z Szymonem Peresem –
      ówczesnym wicepremierem, ministrem skarbu Izraela, przewodniczącym Partii
      Pracy. Spotkanie odbyło się w listopadzie 1989 roku w hotelu Mariott
      w Warszawie. Peres dowiedziawszy się o nie wesołej sytuacji PZPR, obiecał
      swoje poparcie w wejściu PZPR do Międzynarodówki Socjalistycznej, w której
      jest wiceprzewodniczącym. I słowa dotrzymał.

Rujnowanie polskiej gospodarki stało się domeną ministra J. Lewandowskiego
      ( obecnie eurodeputowany z PO, a wcześniej poseł z listy UW ), który przeszedł
      do historii jako minister ds. „zniekształceń własnościowych”. Dzielnie wtórował
      jemu następny „ancymon” od schładzania polskiej gospodarki – L. Balcerowicz.
      Nikt i nic nie jest mnie w stanie przekonać, że wprost bandycka grabież
      pod hasłem „prywatyzacja” odbywała się w trosce o polską gospodarkę,
      o utrzymanie stanowisk pracy dla Polaków, itd. Było to celowe majstrowanie
      przy obezwładnianiu polskiego przemysłu i banków. Następnym „rozkładaczem”,
      który przejął pałeczkę po J. Lewandowskim był W. Kaczmarek – zdolny uczeń
      aferzysty Davida Bogatina, - ściganego przez amerykański wymiar sprawiedliwości.
      Ot i całą strategię mafiozów spod znaku Sorosa, Sachsa i Balcerowicza,
      któremu „fachowo” szczególnie pomagali: B. Geremek, W. Kaczmarek można ująć
      w takich oto punktach:
      - niszczyć, zamienić w masę upadłościową przemysł, gospodarkę,
      - wyprodukować armię bezrobotnych – taniej siły roboczej,
      - jej pracą i zasobami Polski „zasilić zachodnie rynki”.
      Następni „cwani geszefciarze” – E. Wąsacz, A. Kamela-Sowińska w zasadzie
      kończą dzieło rozpoczęte przez czerwoną i różową nomenklaturę, i „prywatyzacja”
      dopadła nawet strategiczne dla Polski zakłady pracy !!!
      A to już jest zdrada stanu i musi znaleźć epilog przed Trybunałem Stanu.

P.S.
      Zastanawia mnie, że tym razem komentarze forumowiczów są dość wyważone
      i łagodnie traktujące członków Komisji ds. PZU. A przypomnę, że ilekroć GW
      pisała o działaniach tejże komisji, to forumowicze obrzucali członków komisji
      epitetami typu, : oszołomy, głupki, debile, itp.
      Wychodzi na to, że tymi epitetami posługiwali się forumowicze występujący
      w obronie owych „cwanych geszefciarzy”.

_________

polishfamily.eblog.pl

• mike-great "Coż to za ptak, co własne kala gniazdo???..." 09.09.05, 09:42
        "Coż to za ptak, co własne kala gniazdo???..."

• doktor.1 Do mike-great ! 09.09.05, 09:58
          A którz to wg Ciebie jest tym ptakiem i jakie gniazdo masz na myśli ?
          Jaśniej proszę, bo coś mi się zdaje, że "przegiąłeś" z tym porzekadłem.
          • doktor.1 Re: Do mike-great ! - errata 09.09.05, 10:01
            Jest : - którz,
            winno być : - któż.
      • Gość: 123456 Re: "PRYWATYZACJA" = rozbój na polskiej gospodarc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 13:00
        A najciekawsze jest to ,że ze spólek giełdowych w 2004 roku najwięcej zysku
        przyniosły.. spółki "państwowe". W pierwszej piątce było ich 3(PKN, KGHM,
        PKOBP) Propaganda wmawiająca, że tylko prywatyzacja i sprzedaż w obcy ręce może
        przynieść efekty. to ..tylko propaganda.
        Polska pozbyła się możliwości decydowania o własnym losie. W przyszłości
        wystarczy, że pojawią sie kraje, o lepszych podatkach "dumpingowych" i spółki
        wykupione przez zagranice moga stać się centrami kosztów w Polsce i zysków nie
        będą wykazywać na naszym terenie.

• Gość: sławek Re: Minister Kamela-Sowińska przed Trybunał Stanu IP: *.mofnet.gov.pl 09.09.05, 10:07
      Żeby po ostatnim rozstrzygnięciu skargi Eureko wnioskować o unieważnienie umowy
      prywatyzacyjnej to trzeba strasznie nienawidzieć Polskę,jej naród i budżet
      Państwa
    • Gość: przecinek Za sama dykcje i napuszony ton wypowiedzi bym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 10:38
      ja postawil przed trybunalem ZLYCH MANIER)))
      • Gość: kropka Re: Za sama dykcje i napuszony ton wypowiedzi bym IP: *.trustnet.pl 09.09.05, 11:23
        Moja propozycja:
        Nie Trybunał Stanu ani ZŁYCH MANIER.
        Najlepiej do kamieniołomów!
    • elfz Re: Minister Kamela-Sowińska i nie tylko ona 09.09.05, 10:52
      przed trybunal kandydatow jest wielu nawet z tych co maja po wyborach rzadzic
      polska DLATEGO WSZYSKO ZROBIA ABY DALEJ POLSKA TKWILA W MARTWYM PUNKCJE bez
      sznas na poprawe czy nas czeka rwolucja ? nie ma zwiazkow zawodowych robotncy
      sparalizowani bezrobociem i 16 godz,dniowka kler kupiony przez rzad NIE MA SILY
      POLTYCZNEJ ale czy nie rozwinie sie terroryzm ? czerwone brygady itp ? tego nie
      jestem pewien gdyz za duzo juz goryczy w ludziach iza mle poparcie dla poltykow
      tak naprawde to fasyfikaty ktore tylko o wlasnej kasie mysla
    • Gość: stolicznyj He, he, swoich nie oskarżą !!! IP: *.acn.waw.pl 09.09.05, 11:13
      Chyba ktoś zapomina skąd się wzięły te wszystkie Kamele i inne Wąsacze.
      A o Kornasiewicz jakoś wszyscy zapomnieli, a szkoda bo rozwaliła polską
      bankowość i ubezpieczenia także.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka