Dodaj do ulubionych

Będzie zakaz handlu w niedzielę?

16.12.05, 20:51
Rozumiem, że matka zamiast iść do pracy w niedzielę, będzie mogła zająć się
dziećmi, a dodatkowo obsłużyć męża, który siedzi za stołem i popija.
Słusznie! Przynajmniej chłop będzie mógł spokojnie chlać, a dzieci nie będa
przeszkadzać, bo mamusia się nimi zajmie.
Obserwuj wątek
    • Gość: koń.się.śmieje Jak zwykle Romuś lubi sięgać do cudzej kieszeni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 21:06
      Za zasiłki zwolnionych z marketów, bo w koncu chyba nikt nie myśli, ze zwolnień nie bedzie jak 1 dzień mniej handlu, to oczywiscie zapłacimy wszyscy. Wtedy kobiety na zasiłku będa miały na pewno dużo czasu.
      • Gość: Polo Kretyni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 21:33
        • Gość: FU-MF z LPR MALO POWIEDZIANE !!!BANDA IMBECYLI !!!!! JA PIER.. IP: *.chello.pl 16.12.05, 23:05
          moze wogole niech nikt nic nie robi w tym popierd... kraju i dac wszystkim po 2
          tys miesiecznie
          • Gość: Gienek [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 00:05
            Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
            • Gość: r4u Pisuarom i Elperrom juz dziekumeny IP: *.ds5.agh.edu.pl / *.ds5.agh.edu.pl 17.12.05, 03:36
              zgadzam sie ... jesli chce pracowac 7 dni w tygodniu to te imbecyle maja mi
              zabronic ? podobno jest gospordarka wynkowa i takie tam... oni beda gorsi od
              komuchow... bedzie tak ze beda Ci kazac siedziec w Niedziele a potem zepierd....
              przez caly tydzien ... a dzieci i tak beda glodne... PIS, LPR i Samo całe gó..
              powinno zrezygnowac.. a PO to cianiaki ... ANARCHIA!!!!
              • Gość: Grzesiek Niech SZPITALE tez pracuja tylko 6 dni w tygodniu IP: .1P3D* / 194.75.37.* 17.12.05, 14:46
                znajomy lekarz na izbie przyjec zarabia 780 zlotych (oczywiscie musi pracowac w
                niedziele i swieta). na pewno sie ucieszy. zreszta niech ludzie przychodza w
                poniedzialek do szpitala a nie dup.. zawracaja w wolny dzien.
                • tymoteuszb Niech księża zostaną objęci tym zakazem 17.12.05, 17:45
                  Niech księża zostaną objęci tym zakazem - przecież oni tez "pracują" 7
                  dni/tydzień
                  • Gość: Haa haa To jawna dyskryminacja kobiet IP: *.mnc.pl 17.12.05, 21:21
                    Efekt tego będzie taki, że matki na zasiłkach nie będą potrzebować ani
                    faceta (cóż taki los) ani pracy (bo dostają zasiłek). Wtedy dzieci nie będą
                    miały żadnego wzorca. Wzorca dorosłej i odpowiedzialnej osoby, która na swoim
                    przykładzie pokaże, że nauka daje pracę a praca pieniążki.

Dostaniemy kolejne pokolenie dresiarzy i narkomanów, bo dzieciaki bez
                    ambicji w dużej części takie sobie zajęcie znajdą. O tworzeniu się rodzin
                    (POLSKICH przecie, hehe) można będzie zapomnieć, chyba że jakieś patologiczne.

Inna sprawa to, że i tak nikt nie zatrudni kobiety która najpierw zniknie na
                    26 tygodni, a potem nie będzie musiała nic robić bo i tak wylać jej nie można.
                    Ale i tak LPR, PiS i inne takie tworki widzą kobietę w domu przy garach, jako tę
                    głupią, nieseksowną (bo gruba od gotowania się zrobi) maszkarę z którą seks
                    uprawia się bez najmniejszej przyjemności - tylko w celach prokreacji. I to jest
                    wtedy poprawne moralnie. bleeeh.
                    • Gość: agave Demokracja to wspaniala rzecz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 09:11
                      Nawet uśmiać się można. Uważam, że takich (bzdurnych) propozycji powinno być
                      więcej. Nawet konserwatywni Niemcy odpuszczają tutaj powoli, a LPR chce nas
                      rzucić z powrotem w Średniowiecze.
                • Gość: fucklpr Re: Niech SZPITALE tez pracuja tylko 6 dni w tygo IP: *.in-addr.btopenworld.com 17.12.05, 19:43
                  niech policja tez odpoczywa w niedziele.jak raj to raj -taki poje..y kraj-
                  jak i jego obywatele i politykierzy.a tak naprawde to waszemu romusiowi trzeba
                  urwac i jaja i durny globus.
                • Gość: k Re: Niech SZPITALE tez pracuja tylko 6 dni w tygo IP: *.antik.sk 18.12.05, 17:00
                  glupku lekarz pracuje 1 niedziele w miesiacu i jak nierobi na ostrym dyžuže to
                  tylko pelni role awaryjna , a np. w marketach robiász 3niedziele w miesiacu ii
                  naprawdw
              • Gość: ksw Re: Pisuarom i Elperrom juz dziekumeny IP: *.pl / *.pronets.pl 18.12.05, 19:10
                A ja nie chcę pracować i chcę dostawać 5000 zl miesięcznie!!! Praca jest
                stresująca i przyziemna dla mnie, a człowiek powinien zajmować się kontemplacją
                sztuki i badaniami filozoficznymi a nie "zarabiac jakieś tam pieniądze"....!!
                Chce aby Romek mi to zapewnił i już!!
          • Gość: yogi Re: MALO POWIEDZIANE !!!BANDA IMBECYLI !!!!! JA P IP: 195.3.113.* 17.12.05, 09:00
            najpierw niech zapewnia ludzia prace w tym kraju a jak nie to niech dadza godny
            zasilek
            • Gość: Grzesiek a KTO niby ma ci zapewnic prace? moze ja? IP: .1P3D* / 194.75.37.* 17.12.05, 14:49
              mam ci dorzucic z mojej pensji? ile bys chcial? a ile dokladnie to 'godny
              zasilek' ? ze 2 tysiace by ci styknelo? moge przeciez zaplacic wiekszy podatek
              zebys nie musial ruszyc dupy, no nie?
          • awm10 Re: MALO POWIEDZIANE !!!BANDA IMBECYLI !!!!! JA P 17.12.05, 12:33
            Czemu dziwicie się że p_osły zajmują się tym duperelstwem?
            Na ten temat każdy debil może gardłować za i przeciw.
            Na czymś bardziej konkretnym ( np 3 milionowym bezrobociem)
            trzeba już troszeczkę chociaż znać się na ekonomii i innych naukach.
            IV RP tak trzymać - kacorki będą u władzy aż wybudują ostatnie z tych 3 milionów mieszkań, może dlatego tak się z tym nie spieszą.
            • Gość: wanka Re: MALO POWIEDZIANE !!!BANDA IMBECYLI !!!!! JA P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 19:02
              to dopiero początki ich wesołej twurczości epoki prl tak trzymac towarzyszu
              giertyh
          • Gość: ROMAN ŚCIAGAJĄ KRAJ NA DNO ........... I TYLKO TYLE IP: *.man.bydgoszcz.pl 17.12.05, 21:30
          • Gość: zupagrochowa1 BIDA IP: *.cable.mindspring.com 18.12.05, 07:15
            NO TO NIEZAMOZNI STUDENCI W OGOLE STRACA MOZLIWOSC ZAROBKU...
            A wielodzietnym Matkom porzadna edukacje i antykoncepcje a nie pieniadze!
          • sqwind Re: MALO POWIEDZIANE !!!BANDA IMBECYLI !!!!! JA P 18.12.05, 07:16
            Za nic nierobienie dwa tysiące to mało!Ja jestem za tym,by LPR z PiS-em i
            Samoobroną nic nie robili-będę gardłował za tym,by im dać za to po 20 tysięcy
            na głowę....
        • Gość: wsx Re: Kretyni ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.05, 16:22
          Od jakiegos czasu zastanwiam sie, czy przypadkiem nie nazywac tak ludzi
          podajacych sie za dziennikarzy
          • Gość: niekumacz Re: Kretyni ? IP: *.in-addr.btopenworld.com 17.12.05, 19:52
            polonisto!!!! a tekst dla ciebie za ciezki wiec lepiej sie zajac
            kaligrafia,inerpunkcja itd.
      • Gość: Qba Opodatkowac poslow!Czemu posel nie placi podatkow? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 22:50
        Od diet i innych pieniedzy! Przeciez oni biora ponad 20.000zl miesiecznie razem z pieniedzmi na biura, a nie mowi o jednorazowychzapomogach itp !
      • Gość: oszołom Re: Jak zwykle Romuś lubi sięgać do cudzej kiesze IP: 217.153.82.* 17.12.05, 10:55
        tak zwolnienia dotkną tych na górze !!! a czemu to nik tu nie zauważył że w tym
        kraju obowiązuje 40 godzinny tydzień pracy ? później to nadgodziny dla chcących
        dorobić i zabrać się za tych co nie przeszczegają KP i okradają jak tylko się da
        • Gość: Yoga Re: Jak zwykle Romuś lubi sięgać do cudzej kiesze IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.12.05, 21:15
          Zakazac aktorom grania w niedziele, pozamykac kina, muzea, galerie. I zero
          telewizji.
      • Gość: sprawiedliwy Panie Mańka, pomyśl Pan chwilę.. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.12.05, 15:09
        .. i przestań Pan gadać takie głupoty!
        Po pierwsze:
        Zaraz po uchwaleniu tej ustawy okaże się że hipermakety sieci XXXXX zatrudniają
        tylko 5 osób, a reszta to pracownicy firm: XXXXX-kasy, XXXXX-półki, XXXXX-
        spedycja, XXXXX-ochrona itd.
        Po drugie:
        Jeśli nie będzie tak jak napisałem wyzej to bedzie tak jak Gość portalu:
        koń.się.śmieje napisał(a):

> Za zasiłki zwolnionych z marketów, bo w koncu chyba nikt nie myśli, ze
        zwolnień
        > nie bedzie jak 1 dzień mniej handlu, to oczywiscie zapłacimy wszyscy. Wtedy ko
        > biety na zasiłku będa miały na pewno dużo czasu.

Po trzecie:
        Żadne ogranicznenia ilościowe ani jakościowe nie pomogą bo:
        jak wymyślicie ograniczenia zatrudnienia to patrz "Po pierwsze:"
        jak wymyślicie ograniczenia powierzchni to XXXXX podzieli sie powierzchniowo w
        podobny sposób jak personelowo.
        Jak wymyślicie inne ograniczenia to na pewno okaże się że są one niezgodne z
        konstytucją a tej nie zmienicie bo jesteście za ciency.

Generalnie uważam że wasze pomysły dotyczące gospodarki, życia społecznego,
        polityki zagranicznej i w ogóle jakichkolwiek aspektów dostyczacych Państwa
        jako instytucji są cienkie jak dupa węża i lepiej jakbyście poszli do szkoły a
        nie zabierali głos w sprawach o których nie macie zielonego pojęcia.

• Gość: handlowiec Re: Panie Mańka, pomyśl Pan chwilę.. IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.pl 17.12.05, 16:40
          Popieram wszystkie wypowiedzi przeciw. LPR do gnoju prostacy!!!
    • Gość: mlekota Re: Będzie zakaz handlu w niedzielę? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.12.05, 21:08
      polityka prorodzinna to tworzenie nowych miejsc pracy a nie dawanie ot, tak
      sobie 1000zł jednorazowo. co to da? banda debili.
      • Gość: misio Re: Będzie zakaz handlu w niedzielę? IP: *.strong / *.strong-pc.com 16.12.05, 21:16
        Wy tam w tej Lidze polskich...normalini jestescie!!!
        Zmiencie lepiej lekarza,bo ten u którego sie leczycie was niestety oszukuje!!!
      • muzg_na_patyku A wielodzietmym ojcom? 17.12.05, 00:27
        "LPR chce wprowadzić zakaz handlu w niedzielę, a każdej wielodzietnej matce wypłacać ponad 800 zł miesięcznie"
      • Gość: mlekota a co z kioskami w kościołach? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.12.05, 22:08
        w każdą niedzielę jest otwarty kiosk z gadżetami kościelnymi i prasą - czy i on
        będzie zamknięty? jeszcze większa zgroza, bo handlują i w niedzielę, i w
        kościele. Skąd się biorą takie matoły jak elpeer i jego wyborcy? Czy radio
        maryja też będzie nieczynne w niedziele? w końcu handlują sprzedając swoje
        audycje. zajmijcie się zwalczaniem bezrobocia bando debili a nie kombinujcie z
        becikowym i bzdurnymi zakazami. zwróćcie uwagę dlaczego jest handel w niedziele
        i wtedy proponujcie zmiany (dla ułatwienia podpowiem pare przyczyn handlu: 1.
        niskie zarobki zmuszają do szukania drugiej, trzeciej pracy, co powoduje, że w
        normalny dzień nie ma czasu na zwykłe zakupy, 2. łamany jest notorycznie kodeks
        pracy, zmuszając do pracy ponad normalnym wymiarem czasu pracy (jak tego nie
        zrobisz, to wypier...) a przez to brak jest czasu wolnego w dzień powszedni, 3.
        pracodawcy nie zatrudniają na umowę o pracę, bo im się opłaca zatrudniać kilka
        osób na jedno stanowisko na umowę zlecenie (łatwiej wyrzucic, mniej
        zobowiązań), 4. z powodu punktu 3. ludzie, aby zarobić marne grosze łapią się i
        na pracę w niedziele. tylko łapę wyciągać do czyjejś kieszeni nauczyli się
        polaczki, zamiast wziąć się do uczciwej roboty.
    • Gość: woody Re: Będzie zakaz handlu w niedzielę? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.12.05, 21:14
      Ale stoiska z moherowymi beretami beda czynne.
      • Gość: Trokin A mnie sie podoba rozliczanie sie w zaleznosci od IP: *.natpool.mwn.de 16.12.05, 21:24
        ilosci dzieci. Reszta pomyslow jest do bani.
    • Gość: marti Nie będzie mnie LPR zmuszała do siedzenia w domu!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 21:23
      To ja decyduję czy mam ochotę robić zakupy w niedzielę!!! Podobno żyję w wolnym
      Kraju!!!
      • Gość: aga Re: Nie będzie mnie LPR zmuszała do siedzenia w d IP: *.broker.com.pl 16.12.05, 22:44
        Ale tylko "podobno".
      • Gość: dany Re: Nie będzie mnie LPR zmuszała do siedzenia w d IP: *.uwm.edu.pl 16.12.05, 23:20
        Alez bedziesz mogl pojsc na zakupy, tylko nie do hipermarketu...

Ze tez dorosli ludzie (podobno wyksztalceni politycy) moga miec takie zacofane
        poglady...
        • Gość: Tomek Re: Nie będzie mnie LPR zmuszała do siedzenia w d IP: *.resnet.purdue.edu 17.12.05, 01:43
          To niestety nie poglądy polityków, tylko dużej części wyborców - czyli jeszcze
          gorzej.
      • Gość: klakson Re: Nie będzie mnie LPR zmuszała do siedzenia w d IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 17.12.05, 11:22
        Ciesz sie ze jeszcze w kosciolach nie sprawdzaja obecnosci. W naszej wspanialej
        IV RP ten dzien jeszcze nadejdzie
      • sqwind Re: Nie będzie mnie LPR zmuszała do siedzenia w d 18.12.05, 10:23
        A właśnie,że będzie.Następnym krokiem będzie zamknięcie w niedzielę takich
        np.stoków narciarskich-czynne będą tylko w dni powszednie.A następny krok,to
        koniec z koedukacją na stokach-oddzielne trasy i wyciagi dla chłopów,oddzielne
        dla kobitek-nie wierzysz,że tak można-to się przejedż do Iranu,wiele się możemy
        od nich nauczyć!
      • Gość: katka Re: Nie będzie mnie LPR zmuszała do siedzenia w d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 11:43
        ależ LPR nie zmusza Cię do siedzenia w domu, do kościoła marsz! i pieniądze na
        tacy zostaw, a nie w hipermarkecie:)
        • Gość: wanka Re: Nie będzie mnie LPR zmuszała do siedzenia w d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 19:04
          zostanie ci radio maryja i guru rydzyk
    • Gość: GOSC Re: Będzie zakaz handlu w niedzielę - BRAWO IP: *.du.simnet.is 16.12.05, 21:24
      hipermarkety to najwieksi wyzyskiwacze XXI wieku,nie dos ze ludziska
      zatrudnione tam zarabiaja ponizej sredniej krajowej ok 500 zl, zarejestrowani
      sa na umowe zlecenie lub na 3/4 etatu, to jeszcze pracuja w niedziele, powinno
      sie przegonic te zydowskie obozy pracy z Polski lub powinny sie zajasc nimi
      PIP, urzedy skarbowe i wszystkie instytucje kontrolne jakie Najasniejsza
      posiada, przeciez niedawno w TV byla opisywana dzialalnosc biedronki, a zakupy
      naprawde mozna zrobic w sobote - nie musimy wcale daleko szukac przykladow, w
      Niemczech sklepy sa otwarte do soboty do godz 15,
      • Gość: mar Re: Będzie zakaz handlu w niedzielę - CYRK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 21:27
        Do antysemity GOSC
        Nikt nie zmusza ludzi do podejmowania pracy w hipermarketach!
      • Gość: mariusz Re: Będzie zakaz handlu w niedzielę - BRAWO IP: *.rutex.pl / *.devs.futuro.pl 16.12.05, 21:34
        To poszukaj w USA tam sklepy otwarte nawet cała dobe i w swięta, nikt nie robi
        problemu. Wyzyskiwacze są w Polsce bo taki rynek pracy a nie takie firmy, u
        małego sklepikaża również wyzyskują tylko małego nikt nie widzi to nie pisze.

Jak mieszkałem w Niemczech to utrudniało mi to zycie jak sklepy w sobote do 15
        otwarte. Gdzie moje prawo wyboru. Jak nie chcesz pracować w niedziele to nie
        pracuj, a jeżeli cię za to zwolnią to twój problem.

Kupie wiekszą ilośc mocherowych beretów - teraz tylko tym bedzie mozna handlować
        w niedziele np. pod kościołem hehe
      • Gość: JarekJ Re: Będzie zakaz handlu w niedzielę - BRAWO IP: *.gprspla.plusgsm.pl 16.12.05, 21:37
        > hipermarkety to najwieksi wyzyskiwacze XXI wieku,nie dos ze ludziska
        > zatrudnione tam zarabiaja ponizej sredniej krajowej ok 500 zl, zarejestrowani
        > sa na umowe zlecenie lub na 3/4 etatu, to jeszcze pracuja w niedziele,

Masz racje niech nie pracują w ogóle i niech idą na zasiłki i chleją w bramie za
        nasze pieniądze!!

> powinno
        > sie przegonic te zydowskie obozy pracy z Polski lub powinny sie zajasc nimi
        > PIP, urzedy skarbowe i wszystkie instytucje kontrolne jakie Najasniejsza
        > posiada,

A tobą powinna się zająć czym prędzej służba zdrowia. No chyba że już się
        zajmuje tobą i mamy kolejny dowód że jest do d...

> przeciez niedawno w TV byla opisywana dzialalnosc biedronki, a zakupy
        > naprawde mozna zrobic w sobote - nie musimy wcale daleko szukac przykladow, w
        > Niemczech sklepy sa otwarte do soboty do godz 15,
        Pamiętaj że w tych sklepach to polacy polakom zrobili takie warunki pracy -
        tylko w niektórych sklepach sie to działo. Więc kapitał nie istotny tylko polak
        polakowi wilkiem...
        • Gość: GOSC Re: Będzie zakaz handlu w niedzielę - BRAWO IP: *.du.simnet.is 16.12.05, 22:05
          pracowac trzeba nawet w takich obozach pracy jakimi sa markety bo jezeli ktos
          stracil prawo do zasilku to nawet suma 500 czy 600 zl moze uchronic od glodu, a
          co do mojego stanu psychicznego to nie obawiaj sie jest on bardzo dobry, w
          Polsce dzialala siec marketow Billa, po zakonczeniu ulgi podatkowej markety te
          zmienily nazwe na Elea, oczywiscie uzyskujac znowu zwolnienia podatkowe na
          nastepne bodajze 10 lat, czyz to jest normalna dzialalnosc, czy panstwo polskie
          powinno pozwalac na takie anomalie, czyz tym nie powinny zajasc sie urzedy
          skarbowe, i naprawde czyz nie mozna tego jednego dnia zrobic wolnego, czyz te
          korporacje sa az tak pazerne, supermarkety nie wytwarzaja zadnego dobra,
          oszukuja krajowych producentow placa im z duzym opoznieniem lub nie placa
          wcale, nie jednego producenta jaj nabialu wpedzili w powazne tarapaty, takze
          moi drodzy pozwolcie ze opowiem sie za bezwzglednym zakazem handlu w niedziele,
          i prosze mi wierzyc nie jestem sympatykiem LPR-u.
          • michalng Re: Będzie zakaz handlu w niedzielę - BRAWO 16.12.05, 22:59
            Ale odkrywczy jestes supermarkety nie wytwazaja dobra :P A jakie sklepy
            wytwazają ? A skoro markety tak zle traktują swoich dostawców to dlaczego
            dostawcy pchaja sie tam dzwiami i oknami ? Jesli nie chcesz kupowac w niedziele
            to nie kupuj, masz sklep to zamykaj go w niedziele, ale dlaczego chcesz mi mówic
            kiedy ja mam robic zakupy czy otwierac mój sklep ?
            • Gość: niktznany AAAAA!!! CO JEST?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 01:38
              Nie moge juz tego sluchac. Zakazow im sie zachcialo!!!

Ludzie PISu i LPR zrozumcie! a moze ja pracuje od poniedzialku do soboty wlacznie? i niedziela jest dla mnie jedynym dniem,zeby umowic sie z żoną i obejrzeć ładne marynarki, albo kupić razem nową szafę do sypialni?

Nikt nikomu nie karze chodzic do hipermarketów. WOLNY NARÓD = WOLNA WOLA. Nikt nikomu krzywdy nie robi.

Skoro jestescie tacy wspaniali to wprowadzcie takie przepisy, zrobcie kontrole, zeby ci wszyscy "wyzyskiwacze" nie mieli takich mozliwosci.

dajcie ludziom wedki, a nie ryby!!! zmiencie przepisy umozliwiajace prace w lepszych warunkach.

bedzie tylko gorzej, bo ludzie stracą prace...

wrocilem z Ameryki, bo myslalem ze POLSKA jest normalna. Niestety coraz czesciej mysle o powrocie za ocean. to straszne, zeby we wlasnym kraju czuc sie zle!!! na obczyznie tesknisz, za ojczyzną, a kiedy juz w niej jestes zaczynasz rozumiec - ona jest tylko do wspominania, nie do mieszkania.

PIS i LPR ściągną ten kraj na dno! już ciągną bardzo mocno!

ja stąd wyjeżdżam!!!
              • Gość: norge [...] IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.12.05, 01:51
                • Gość: wali7 Re: AAAAA!!! CO JEST?????? IP: *.77.classcom.pl 17.12.05, 10:18
                  odezwał się ekspert od Ameryki. O USA wiesz oczywiście wszystko, skoro piszesz z wielkiego amerykańskiego miasta: Zielonej Góry.
                  • lisle Re: AAAAA!!! CO JEST?????? 17.12.05, 12:44
                    POPIERAM HEHEHE CHOCIAZ JAK KTOS MIESZKAL KILKA LAT W USA TO TROSZKE ZOBACZYL -
                    NO CHYBA ZE MIESZKAL NA JACKOWIE PRACOWAL Z GORALAMI KLADĄC STUCCO ALBO SIDING A
                    JADAL W STAROPOLSKIEJ I JABUSZKU HEHEHEHEHEHE NO A W WEEKEND DO POLAMERU PACZKE
                    WYSLAC I TROSZKE KASKI HEHEHEHEHEHEHEHEHEHE A ANGIELSKIEGO ANI TROSZKE :o)
                    I WTEDY USA MOZE SIE WYDAWAC WOLNYM KRAJEM CHOCIAZ NAPRAWDE TAKIM NIE JEST JAK
                    SIE DOKLADNIEJ WGRYŹĆ W TO SPOŁECZEŃSTWO I JEGO TRYBIKI
                    • Gość: kulapetapolska Re: AAAAA!!! CO JEST?????? IP: *.in-addr.btopenworld.com 17.12.05, 20:05
                      na pewno jest wiecej wolnosci niz w polskim syfie
              • Gość: Szmakos Re: AAAAA!!! CO JEST?????? IP: *.net-serwis.pl 17.12.05, 13:50
                No to fruwaj, droga wolna.
              • Gość: CF Re: AAAAA!!! CO JEST?????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.05, 14:14
                Tez wrocilem na krotko z Irlandii. I jak uwazam tamten kraj za kraj madrych
                inaczej, to po tym co tu zobaczylem chce tam wrocic. Najgorsze ze chyba nigdy
                nie bede chcial tu wrocic na stale. Jest zle, a bedzie duzo gorzej.
          • Gość: IAIAA NIE O HIPERMARKETY IM CHODZI PRZECIEZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 20:37
            Jakby chodzilo o hipermarkety, to by zaproponowali ustawe dotyczaca
            hipermarketow, a nie wszystkich firm powyzej 5 pracownikow. Co zmieni zakaz
            pracy w niedziele: hipermarkety beda dzialac w tygodniu ale cala dobe i tez
            bedzie mozliwy wyzysk pracownikow
        • Gość: Thea Re: Będzie zakaz handlu w niedzielę - BRAWO IP: *.pools.arcor-ip.net 16.12.05, 22:47
          Gość portalu: JarekJ napisał(a):
          > Pamiętaj że w tych sklepach to polacy polakom zrobili takie warunki pracy -
          > tylko w niektórych sklepach sie to działo. Więc kapitał nie istotny tylko polak
          > polakowi wilkiem...
          Tak tu masz sluszna racje!!!
          Polacy sa nie do zrozumienia.
          W Niemczech sa sklepy w sobote otwarte do godziny 16:00 ale nie wszystkie, sa
          takie te tanie ktore maja slepy otwarte do 20:00. Natomiast te male "Tante
          Emma-Laden" te sa otwarte tylko do 13:00. W niedziele i swieta jest handel
          zakazany. I tak jest akurat dobrze, bo inaczej czlowiek by nie znal miary.
          Tak jest w Baden Württemberg.
      • Gość: misio Re: Będzie zakaz handlu w niedzielę - BRAWO IP: *.strong / *.strong-pc.com 16.12.05, 21:46
        Wiesz co...Ja nie jestem zwolennikiem supermarketów!Ale to co mówisz to tylko jakas plotka zasłyszana,cześć prawdy albo najzwyczajniej Twoje niedoinformowanie.Fakt,faktem,ze w tych sklepach za dużo sie nie zarabia,ale nawet na jedną czwartą etetu ok 450zł sie dostanie.Nie jest to nic wygórowanego ale...W mojej firmie notabene państwowej i całkiem niezle sobie radzącej na rynku zarabia się na CAŁY ETET!!!(nowo przyjęci)ok 750zł brutto!!! z sobotami niedzielami,swiętami,na nocną,popołudniowa zmianę!!!Do tego wszystkiego dostaliśmy po całe 130zł brutto premii swiątecznej,gdy np.w Tescco szeregowi pracownicy otrzymywali bony za 500zł i 200zł premii pienięznej!!!
        Więc o czym tu mówić!!!
      • Gość: matole to prawda, ze panuje tam wyzysk IP: *.dip.t-dialin.net 16.12.05, 23:00
        ale nieprawda, ze do 15 tylko do 20 w soboty, a w niedziele tez moglyby byc
        otwarte, moze nie 10 godzin, ale jakbys zobaczyl jak to tu wyglada w sobote to
        by Ci sie odechcialo takiego zakazu
      • cynik9 Re: Będzie zakaz handlu w niedzielę - BRAWO 17.12.05, 01:38
        Gość portalu: GOSC napisał(a):

> hipermarkety to najwieksi wyzyskiwacze XXI wieku,..., powinno
        > sie przegonic te zydowskie obozy pracy

przymusowych deportacji do hipermarketow jeszcze chyba nie ma...

z Polski lub powinny sie zajasc nimi
        > PIP, urzedy skarbowe i wszystkie instytucje kontrolne jakie Najasniejsza
        > posiada,

Surowa reka sprawiedliwosci (ludowej) gonila prywatna inicjatywe przez 50 lat.
        Moze na nastepne 50 lat dac sobie spokoj?

a zakupy
        > naprawde mozna zrobic w sobote - nie musimy wcale daleko szukac przykladow, w
        > Niemczech sklepy sa otwarte do soboty do godz 15,

Tak naprawde to zakupy mozna robic w poniedzialek przedpoludniem. Po co sie
        fatygowac przez reszte tygodnia, zabierajac przy tym niepotrzebnie miejsca pracy?
        • Gość: Grzesiek Re: Będzie zakaz handlu w niedzielę - BRAWO IP: .1P3D* / 194.75.37.* 17.12.05, 14:37
          w Niemczech place sa kilka razy wyzsze od naszych wiec moze podniesmy place
          minimalna do 3000 zl, co? co za matol...
      • Gość: zagazowac scierwo [...] IP: *.hsd1.wa.comcast.net 17.12.05, 07:29
      • Gość: autochton Sklepy w Niemczech w soboty do 20:00 sa otwarte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 08:04
        Jezeli czegos nie wiesz to nie pisz. A Biedronka jest portugalska na marginesie.
        A o wyzysku w prywatnych sklepikach i ukrywaniu dochodow ne masz zielonego
        pojecia. Zobacz, dlaczego pracownicy wlasnie w tych malych, polskich,
        osiedlowych sklepikach dostaja po 500 zlotych i od czasu do czasu "premie"
        oczywiscie nie opodatkownaa i nie ozusowana ;-) Ale o tym wolisz nie wiedziec,
        podobnie jak o legislacyjnym gnoju jaki sobie Twoja mafijna "najjasniejsza"
        fundnela by ukrywac polskie przekrety polskich zlodziei. Najwiekszym
        wyzyskiwaczen XXI wieku jest wlasnie ta towja "najjasniejsza" - okrada wlasnych
        obyateli po to, by kilkanascie tysiecy polskich cwaniaczkow i zlodziei nabijalo
        sobie kabze i wysprzedawalo majatek publiczny.
      • Gość: mala Re: Będzie zakaz handlu w niedzielę - BRAWO IP: 83.214.72.* 17.12.05, 18:17
        Sklepy w Niemczech sa czynne w soboty do 18 lub 20 (zalezy od sklepu), chyba
        tylko aldi jeszcze trzyma sie starych zasad, reszta zrozumiala, ze ludzie
        pracujacy caly tydzien nie zawsze zdaza wszystko zalatwic w sobote do 15.
      • Gość: mikroszkop Re: Będzie zakaz handlu w niedzielę - BRAWO IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.12.05, 18:28
        W Niemczech, koles, sklepy sa otwarte do 20.00 Rusz tylek za granice, a nie
        piernicz o czyms, o czym nie masz pojecia.
      • Gość: easy1965 Re: Będzie zakaz handlu w niedzielę - BRAWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 18:31
        Czy ty naprawde nie widzisz rzadnej roznicy miedzy gospodarka polska a
        niemiecka?Jesli nie to nie ma o czym mowic!!
      • Gość: piwowraju Re: Będzie zakaz handlu w niedzielę - BRAWO IP: *.in-addr.btopenworld.com 17.12.05, 19:59
        A Polska to kraj katolickich talibow.Ciemnota je..a.
      • Gość: etet Jeszcze jedna wypowiedź sekty radiomaryjnej IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.12.05, 22:32
      • Gość: iaia Re: Będzie zakaz handlu w niedzielę - BRAWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 20:31
        Mam gdzies hiperemarkety, mogliby je wogole zamknac, ale z tego co zrozumialam
        zakaz ma objac wszystkie firmy zatrudniajace powyzej 5 pracownikow. Czyli i tak
        wiekszosc sklepow bedzie zamknieta, a te male beda sobie liczyc potwornie drogo.
        Nie wszyscy maja czas w tygodniu zrobic zakupy
    • demis1 Re: Będzie zakaz handlu w niedzielę? 16.12.05, 21:27
      panie giertych co mam robić w wolne dni pan nie bedziesz mi mowił .Ludzie
      przeciez to szkoda czasu zeby ta miernote słuchac lub czytać jego
      pomysly.Tumanie bys pomyslal o rynku pracy dla ludzi o tym jak im dac szanse na
      normalne zycie ty DARMOZJADZIE chcesz ludzi uczyc jak jak maja zyc.SZKODA SLOW
      CO POLACY SOBIE ZAFUNDOWALI,
      • Gość: trokin Re gosc w Niemczech sa otwarte do 20 w sobote IP: *.natpool.mwn.de 16.12.05, 21:29
        • Gość: Thea Re: Re gosc w Niemczech sa otwarte do 20 w sobote IP: *.pools.arcor-ip.net 16.12.05, 23:10
          Nieprawda, nie wszystkie, w sobote takie sklepy jak Penny, Plus, Aldi, reszta do
          godziny 16:00 natomiast Tante Emma-Laden zamykaja juz o godzinie 13:00. W
          niedziele handel w sklepach jest zabroniony. I tak jest dobrze.
          • Gość: Do Thea nie plec caly sieciowy handel spozywczy i duze IP: *.dip.t-dialin.net 17.12.05, 00:43
            sklepy przemyslowe sa czynne do 20, chyba ze mieszkasz w jakiejs dziurze to moze
            u Ciebie jest inaczej, ale nawet tam czesci duzych seici pracuja w sobote do 20
            • Gość: Thea Re: nie plec caly sieciowy handel spozywczy i duz IP: *.pools.arcor-ip.net 17.12.05, 00:52
              Nie mieszkam w dziurze, mieszkam w miescie ktore ma ponad 600 tys ludnosci.
              • Gość: volker finke znane jest ci słowo Ladenschlußgesetz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 01:02
                bundesrecht.juris.de/ladschlg/BJNR008750956.html#BJNR008750956BJNG000101308
                otóż po nowelizacji z 02.06.2003 ustawa ta pozwala,żeby sklepy(wszystkie!)
                były otwarte w od poniedziałku do soboty w godzinach 6-20,
                oczywiście nie jest to przymus
                wyjątek uczyniony dla stacji benzynowych sprawił,że w wiekszych miastach
                zamieniają się one w niedziele w średniej wielkości sklepy spożywcze
                • Gość: Thea Re: znane jest ci słowo Ladenschlußgesetz? IP: *.pools.arcor-ip.net 17.12.05, 01:09
                  Gość portalu: volker finke napisał(a):
                  > wyjątek uczyniony dla stacji benzynowych sprawił,że w wiekszych miastach
                  > zamieniają się one w niedziele w średniej wielkości sklepy spożywcze
                  nieprawda tak nie jest!!!
                  Na stacji benzynowej nie kupisz miesa czy salaty, jesli cos jest to sa slodycze
                  i alkohole ale ceny? MIeszkam w Landzie ktory slynie z oszczednosci i na to
                  sobie tu normalni Niemcy nie pozwola.
          • Gość: do Thea i przypomne Ci moja piewczyni niemieckiej IP: *.dip.t-dialin.net 17.12.05, 00:45
            doskonalosci, jak tu napisala, ze Schroeder nam jeszcze pokaza, jak sie w
            sprawie rzadu nie mogli dogadac z CDU. I co?? Pokazal, a pokazal hahaha
            • Gość: Thea Re: i przypomne Ci moja piewczyni niemieckiej IP: *.pools.arcor-ip.net 17.12.05, 00:50
              Gość portalu: do Thea napisał(a):
              > doskonalosci, jak tu napisala, ze Schroeder nam jeszcze pokaza, jak sie w
              > sprawie rzadu nie mogli dogadac z CDU. I co?? Pokazal, a pokazal hahaha
              Zrozumial ktos o co tu chodzi?
              Ja nie kapuje o czym tu mowa?
              Schröder przeniosl sie do polski i przjmnie teraz stanowisko marcinkiewicza, czy co?
    • Gość: Paweł Re: Będzie zakaz handlu w niedzielę? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 16.12.05, 21:29
      Aha - mam 3 dzieci i będę teraz harować od rana do wieczora, żeby płacić na
      utrzymanie kogoś, kto zafundował sobie czwarte. Czy to nie ON/ONA powinni
      pomyśleć wcześniej sami, o tym czy ich na to stać?
      • atosatos1 Re: Będzie zakaz handlu w niedzielę? 16.12.05, 21:47
        A może to bedzie sposób na tych, którzy mają tylko ( aż) 3 dzieci, żeby
        postarali się o czwarte i matka tej już czwórki otrzymała najniższą pensję ?
        Ten pomysł jest do bani!!! Zrodził się w przerośniętych mózgach LPR
    • Gość: MC Re: Będzie zakaz handlu w niedzielę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 21:36
      Super pomysł...
      Nie dyskutuje z informacją o długosci urlopu...

Mam tylko pytanie:
      W jaki sposób ograniczenie handlu w niedzielę i święta ma się przełozyć na pomoc
      matce?
      Jaki pracodawca zatrudni kobietę jeżeli ma w peryspektywie zakaz zwalniania
      złego pracownika przez trzy lata?
      Kto będzie wypłacał wynagrodzenie, jeżeli zły pracownik będzie przynosił firmie
      straty?
      Czy zakaz handlu w niedzielę będzie dotyczył ilości pracowników na umowy o pracę?
      Jaki promotor wydał takiemu kretynowi jak poseł Gier... magistra?
      Jak żona takiego kretyna jak poseł Gier... nie wstydzi się być żoną kretyna?
      Czy dzieci nie wstydzą się że ich ojciec jest kretynem?
      Czy mozna wysadzić w powietrze sejm złożony z Ligi Patologicznych Rodzin i
      PiS-dzielców?

Qw..a - chyba muszę iść odlać i wyrzygać, bo czytając takie brednie na temat
      ochrony kobiet strach mnie ogarnia co zastaniemy za 5 lat.

-----
      Lubimy ludzi którzy mówią to co myślą, pod warunkiem, że myślą tak samo jak my....
      • Gość: Tomek Re: Będzie zakaz handlu w niedzielę? IP: *.resnet.purdue.edu 17.12.05, 01:47
        To jest kolejny z tych pomysłów pod tytułem "pracodawca nie chce zatrudniać
        pracowników bo mu się nie opłaca, to SIŁĄ GO!".
    • puuchatek Re: Będzie zakaz handlu w niedzielę? 16.12.05, 21:41

Od powietrza, głodu, ognia, wojny i ekonomistów z LPR zachowaj nas, Panie...
    • el_matador9 Re: Będzie zakaz handlu w niedzielę? 16.12.05, 21:46
      czy ktoś się w końcu ostro weżmie za tych katolickich bandziorów z LPRu.
      przezież oni doprowadzą kraj do totalnej ruiny.
    • yanca3 Re: Będzie zakaz handlu w niedzielę? 16.12.05, 21:47
      nie ma co rozpaczać , te wódę to mężom pracujące w marketach kobitki
      przynoszą.Są szantażowane przez nich : dawaj flaszkę , bo nie zostanę z
      dziecmi , zreszta tydzien temu byłem na spacerze z nimi u Franka i teraz moja
      kolej.Więc nie do końca posłowie LPR są zorientowani w tej kwestii.
    • Gość: good_news Re: Będzie zakaz handlu w niedzielę? IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 16.12.05, 21:51
      Rzygać mi się chce, jak czytam, czym jeszcze LPR chce uszczęśliwić kobiety,
      matki, żony etc...
    • Gość: C-nik Sie ludziom od kasy w d... poprzewracalo IP: 82.139.44.* 16.12.05, 21:59
      Cale dziesieciolecia ludzie zyli majac niedziele wolna i wszystko zdazyli
      zrobic, mimo, ze trzeba bylo stac w kolejkach po chleb i kupic go tylko w sobote
      z rana. A teraz caly tydzien super i hipermarkety otwarte do godziny 21, a
      ludzie i tak chrzania bzdury, ze musza isc w niedziele bo na tygodniu nie zdazyli.
      W dupach sie poprzewracalo i po prostu nam w Polsce jest za dobrze, zeby moc
      uszanowac zdrowie i czas swoje i innych.
      Tym, ktorzy chca chodzic do supermaketow w niedziele proponuje najpierw samemu
      isc pare razy do pracy w niedziele, a potem znow sprawe przemyslec.
      • Gość: arpk Re: Sie ludziom od kasy w d... poprzewracalo IP: *.lezajski.net / *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.05, 22:34
        > Cale dziesieciolecia ludzie zyli majac niedziele wolna i wszystko zdazyli
        > zrobic, mimo, ze trzeba bylo stac w kolejkach po chleb i kupic go tylko w
        sobot
        > e
        > z rana.

i chyba się ze mną zgodzisz, że poziom życia teraz i wtedy to niebo a ziemia.

> W dupach sie poprzewracalo i po prostu nam w Polsce jest za dobrze, zeby moc
        > uszanowac zdrowie i czas swoje i innych.

czyli pracując w niedziele ludzie tracą zdrowie?! a praca w inne dni tygodnia
        też jest szkodliwa?!
        Mi najgorzej pracuje się w poniedziałek. Jestem za tym aby zakazać pracy w
        poniedziałek. Chce aby inni szanowali mój poniedziałkowy czas, a pozatym ponoć
        najwięcej zawałów jest w poniedziałki, wiec od razu zmniejszymy umieralność.

> Tym, ktorzy chca chodzic do supermaketow w niedziele proponuje najpierw samemu
        > isc pare razy do pracy w niedziele, a potem znow sprawe przemyslec.

niejedną przepracowaną niedziele mam za sobą, a nawet zdarzało mi się pracować
        3-4 tygodnie bez dnia przerwy. i jeśli była taka możliwość to cieszyłem się, że
        mogę zarobić dodatkowe pieniądze.

• Gość: Thea do arpk Re: Sie ludziom od kasy w d... poprzewracalo IP: *.pools.arcor-ip.net 16.12.05, 23:03
          arpk, jestes mlodziutki i glupiutki jak masz ochote zaprzegnij sie do pluga i
          pracuj 24h na dzien ale nie wymagaj od innych tego co ty robisz.
          Moze te sprzedawczynie chca pomieszkac w niedziele w swoim domu, zobaczyc
          rodzinke nie mowiac juz o ich odpoczynku. Jak widze brak wam wyrozumialosci dla
          siebie nie mowiac juz do innych.
          • Gość: dany Re: Sie ludziom od kasy w d... poprzewracalo IP: *.uwm.edu.pl 16.12.05, 23:32
            Thea, ale zakaz pracy dotyczy tylko duzych sklepow. To znaczy ze mali
            wyzyskiwacze moga sprzedawac piwo/wino w niedziele?
            Podpisujac umowe o prace zobowiazujesz sie do jej wykonywania. Jesli jest
            napisane, ze masz pracowac w niedziele, a twoja religia ci na to zabrania to nie
            podpisuj jej, a nie zmieniaj system, zeby bylo ci wygodniej.
            Poza tym, czy ludziom pracujacym w niedziele nie przysluguje inny dzien wolny w
            tygodniu (tak pytam bo nie wiem)?
            • Gość: Thea Re: Sie ludziom od kasy w d... poprzewracalo IP: *.pools.arcor-ip.net 16.12.05, 23:39
              Gość portalu: dany napisał(a):
              > Thea, ale zakaz pracy dotyczy tylko duzych sklepow. To znaczy ze mali
              > wyzyskiwacze moga sprzedawac piwo/wino w niedziele?
              Zakaz sprzedazy w niedziele dotyczy wszystkich sklepow jedynie sa wylaczone z tego
              sklepy na dworacach, szpitalach.
              • Gość: Grzesiek dotyczy sklepow zatrudniajacych > 5 osob IP: .1P3D* / 194.75.37.* 17.12.05, 14:53
                czyli te ktore zatrudniaja 4 osoby moga ich dalej wyzyskiwac, nie? to jest
                wlasnie sprawiedliwosc spoleczna. w odroznieniu od sprawiedliwosci po prostu.
      • Gość: aga Re: Sie ludziom od kasy w d... poprzewracalo IP: *.broker.com.pl 16.12.05, 22:48
        Jak ty taki mądry jesteś, to zaproponuj zamknięcie szpitali, PKP, kawiarń,
        restauracji, muzeów. Tam też pracują ludzie! Ach, i nie zapomnij w niedzielę
        dać wolnego księżom!
        • Gość: Bugaj Re: Sie ludziom od kasy w d... poprzewracalo IP: *.lan.altkom.pl 17.12.05, 00:10
          i jeszcze trzeba by dac wolne policji, strazakom, sluzbie granicznej,
          wojskowym, pilotom ....
          • Gość: Thea Re: Sie ludziom od kasy w d... poprzewracalo IP: *.pools.arcor-ip.net 17.12.05, 00:12
            Gość portalu: Bugaj napisał(a):
            > i jeszcze trzeba by dac wolne policji, strazakom, sluzbie granicznej,
            > wojskowym, pilotom ....
            mowimy tu obecnie handlu
            • Gość: Tomek Re: Sie ludziom od kasy w d... poprzewracalo IP: *.resnet.purdue.edu 17.12.05, 06:53
              Kurde, a ja chcialem jutro w niedzielę sprzedać kumplowi moją starą lodówkę...
              To jak, jeszcze będę mógł, czy mam czekać do poniedziałku?
      • Gość: Tomek Re: Sie ludziom od kasy w d... poprzewracalo IP: *.resnet.purdue.edu 17.12.05, 01:50
        A ja mam taką pracę że w środy zawsze siedzę do późna w nocy, no cóż, taką
        umowę podpisałem. Ale mam pomysł jak się z tego wywinąć: zakazać wszystkim
        pracy w środy!!! Czyż nie byłoby pięknie gdyby wszyscy w końcu mogli sobie
        odpocząć cały dzień w środku tygodnia?
    • Gość: marek_1234 Re: Będzie zakaz handlu w niedzielę? IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 16.12.05, 22:12
      Całkiem mu sie pop.....liło w głowie.
    • sumienie.lk Pseudopolityk Giertych... 16.12.05, 22:13
      Na Pisiorkowo to Giertych jest może i dobry, ale z grubsza rzecz ujmując to
      polityczny nieudacznik. A co można powiedzieć o pomysłach jego partii? Ja
      mówię, że to idiotyczne pomysły, ale wiadomo... Pisiorkowo rządzi się swoją
      własną logiką.
    • Gość: KR Re: Będzie zakaz handlu w niedzielę? IP: 62.233.138.* 16.12.05, 22:19
      Ja proponuję zakaz handlu nie tylko w niedzielę, ale również w pozostałe dni
      tygodnia z wyjątkiem np. środy i wtedy nikt nie będzie wyzyskiwał.
    • Gość: pil Re: Będzie zakaz handlu w niedzielę? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 16.12.05, 22:20
      wychodzi na to, że tylko mężowie, żon pracujących w hipermarketach chleją, bo w nie hipermarketach to mogą pracować nawet 24 na dobę.
    • Gość: zbyszek Re: Będzie zakaz handlu w niedzielę? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.12.05, 22:26
      Lepszy bylby zakaz pracy pracowników w sklepach
      w niedziele, wlasciciele i ich rodziny moga sobie pracowac
      kiedy chca==czyli sklepy rodzinne moga pracowac!
      w ten sposób jest prawdziwa ochrona dla pracownikow.
      • michalng Re: Będzie zakaz handlu w niedzielę? 16.12.05, 23:11
        Gość portalu: zbyszek napisał(a):

> Lepszy bylby zakaz pracy pracowników w sklepach
        > w niedziele, wlasciciele i ich rodziny moga sobie pracowac
        > kiedy chca==czyli sklepy rodzinne moga pracowac!
        > w ten sposób jest prawdziwa ochrona dla pracownikow.

Dośc głupi pomysł.
        Jesli kazdy pracownik sieci hipermarketów dostał by po jednej akcji to jako
        współwłasciciel mógł by pracowac w niedziele ? :)) A ja jako własciciel sklepu
        nie mógł bym wysłac syna na studia zaoczne :) i zatrudnic sobie kogoś tylko
        musiał bym syna w niedziele w sklepie trzymac :)
        • Gość: Dr; Alban To poprostu nie przejdzie . IP: *.server.ntli.net 18.12.05, 20:40

Pomyslcie i wobrazcie sobie ze zakaz wszedl w nasze zycie no i co? Hipermarket
          zaniast zaplacic kobiecie pracujacej na kasie okolo 1000pln zaplaci 400 mniej i
          jak tu wyzyc ? Tak to oczywiste ze ci jak leroy merlin,auchan albo inni
          djabelnie wykozystuja ludzi poprostu ci ludzie ktorzy pracuja w danych
          hipermarketah maja miejsze prawa niz zwiezeta .takie jak Cytuje zapomnij o
          urlopie jakim kolwiek zasilku pracowniczym a codopiero o platnym chorobowym.
          Czasami rozmawiam z kobietami placac za zakupy i poprostu pozal sie Boze jak
          pracodawca moze traktowac tak czlowieka lamiac jego prawa i byc zupelnie
          bezkarnym (nie tykalnym)
          • Gość: krak886 Re: To poprostu nie przejdzie . IP: 62.29.248.* 19.12.05, 11:58
            No, to ja wypraszam sobie! Pracuję w Leroyu i co jak co ale pracownicy mają
            wszystkie prawa, urlopy, dni wolne (aż do tego stopnia że trzeba odbierać
            godziny jak ich za dużo). Tak że może nie uogólniaj, w różnych firmach to
            różnie wygląda, ale co jak co to z punktu przestrzegania prawa pracowniczego LM
            jest OK
      • Gość: Tomek Re: Będzie zakaz handlu w niedzielę? IP: *.resnet.purdue.edu 17.12.05, 01:52
        A jak ktoś akurat w niedziele lubi siedzieć na kasie?
        • rozowykot Re: Będzie zakaz handlu w niedzielę? 17.12.05, 04:34
          Gość portalu: Tomek napisał(a):

> A jak ktoś akurat w niedziele lubi siedzieć na kasie?
          to nie o to chodzi, czy lubisz. Dziś zakażą handlu , jutro powiedzą ,że kochać
          się w niedzielę nie wolno, a za chwilę będziesz wiedział ,co ci wolno w
          niedzielę na obiad ugotowąć , Potem życiowe instrukcje obejmą inne dziedziny
          życia , np nie będzie wolno pokląć we włsnym kiblu i wtedy okaże się ,że
          wczesny Gomułka to szczyt demokratycznych wolności.
    • friedmar Re: Będzie zakaz handlu w niedzielę? 16.12.05, 22:30
    • Gość: KR Re: Będzie zakaz handlu w niedzielę? IP: 62.233.138.* 16.12.05, 22:36
      Przepraszam jeszcze raz ja, przypomina mi się socjalizm, jak wszystko było
      zamknięte w soboty i niedziele. Wtedy było fajnie co? Proponuję powrót pełną
      parą do gospodarki sterowanej centralnie. Za kilka lat powstanie solidarność bis
      i znów będziemy od nowa powtarzać. Jedynym rozwiązaniem polskich problemów moim
      zdaniem jest inwestycje w naukę i to tak na poważnie, by polskie uniwersytety
      nie tylko kształciły, ale również tworzyły. Samo nawet doskonałe stworzenie
      warunków do rozwijania się gospodarki nic nie pomoże, ponieważ zabraknie ludzie
      do tego, by tworzyli silne państwo.
    • Gość: Wojciech Oby choroba LPR'owców nie była zakaźna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 22:48
    • Gość: Factor Re: Będzie zakaz handlu w niedzielę? IP: *.bahnhofbredband.net 16.12.05, 23:07
      Ludzie ja mam czyste sumienie bo nie głosowałem na tych idiotów.
      Wiekszych bzdur dawno nie słyszałem. Jeśli politycy wierzą w to co mówią to ja
      pie... . Luidziska pokażcie im, że nie łapiecie się już na taki bzdurny
      populizm !!!!!
    • Gość: wound Re: Będzie zakaz handlu w niedzielę? IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 16.12.05, 23:09
      j_e_b_n_i_j_c_i_e sie w te durne łby oszołomy z LPR
      • Gość: Dziobak Re: Będzie zakaz handlu w niedzielę? IP: *.chello.pl 16.12.05, 23:21
        Oczywiście powinno się również zlikwidować studia zaoczne, no bo dlaczego
        wykładowcy mają w soboty i niedziele pracować i uczyć tych, co pracują w dni
        powszednie. Będzie mniej wykształconych ludzi, to łatwiej się oszołomom z
        LPR/PiS/Samejbrony (niepotrzebne skreślić) będzie rządziło przy poparciu
        motłochu i ciemnogrodu!
    • Gość: pegaz Re: Będzie zakaz handlu w niedzielę? IP: *.chello.pl 16.12.05, 23:16
      Zakaz pracy w niedziele dla większych zakładów to pikuś - conajwyżej kasjerki będą musiały zakładać działalność gospodarczą.

Dla mnie to jest de beściak: "(...)Drugi filar programu LPR to wydłużenie urlopów macierzyńskich z 16 do 26 tygodni. Nowe przepisy wprowadziły by też dodatkową ochronę matek po powrocie do pracy. Pracodawca nie mógłby ich zwolnić do ukończenia przez dziecko trzeciego roku życia. Matka mogłaby żądać skrócenia czasu pracy np. z pięciu dni do trzech.(...)"

Ta, pokażcie mi pracodawcę o zdrowych zmysłach, który zatrudni kobietę w wieku rozrodczym przy takich perspektywach, chyba że do kwalifikacji pracownika doda sterylizację (oczywiście nieformalnie).
      Naprawdę chciałbym widzieć jakieś sensowne rozwiązanie, powinny nad nim pracować tabuny ekspertów, ale takie zwiększanie obciążeń pracodawcy spowoduje po prostu jeszcze większe kłopoty z pracą dla kobiet... tylko, że może elperom o to chodzi, żeby siedziały w domu?
      • Gość: cell Re: Będzie zakaz handlu w niedzielę? IP: *.adsl.inetia.pl 17.12.05, 19:22
        No cóż, odblokowanie miejsc pracy z kobiet zawsze może zostać uznane za formę
        walki z bezrobociem.
        Czytam sobie ten wątek i aż się boję, aby nasi "pomysłowi" posłowie nie
        przyswoili sobie co ciekawszych pomysłów...

Myślenie nie boli. Bezmyślność czasami tak
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka