remekk Bezkarne używanie słowa "faszyzm" do tej pory 19.07.06, 14:44 ...w kraju , w którym najlepsi synowie tyego narodu byli masakrowani w podziemiach UB w imie walki z "faszyzmem" to skandal . Dobrze , ze ktoś robi z tym porzadek . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak,tak... Muzyka anarchistyczno-satanistyczna IP: *.chomiczowka.waw.pl 19.07.06, 15:13 - nie w radiu publicznym. Sądząc po stronie internetowej, ludzie związani z tym Radiem BIS to stado dewiantów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aegis Ojojoj... IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 19.07.06, 15:17 najpierw pomyśl "wolnomyślicielu" co oznacza słowo dewiant. a potem wspomnij słowa Bismarcka o przyzwoitych ludziach - chyba, że byłeś i będziesz ... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aegis ?? IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 19.07.06, 15:15 O co Ci chodzi, chłopcze? Co ma UB do wiatraka? Zwłaszcza wiedząc, że włodarze PRLu przymykali oko na faszyzujące grupy - choćby grupa Piaseckiego, stowarzyszenie Grunwald etc. - co więcej z obopólną miłością. Sprawdź sobie jakie korzenie narodowo-sowieckie ma LPR i tatuś Romana. Faszyzm był, jest i będzie. I bazuje na ślepocie także takich jak Ty. Nic nie chcę widzieć poza wyimaginowanym spiskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTYantyfaszysta Re: ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 16:24 Gość portalu: aegis napisał(a): > O co Ci chodzi, chłopcze? > > Co ma UB do wiatraka? Zwłaszcza wiedząc, że włodarze PRLu przymykali oko na > faszyzujące grupy - choćby grupa Piaseckiego, stowarzyszenie Grunwald etc. - co > więcej z obopólną miłością. Sprawdź sobie jakie korzenie narodowo-sowieckie ma > LPR i tatuś Romana. > > Faszyzm był, jest i będzie. I bazuje na ślepocie także takich jak Ty. Nic nie > chcę widzieć poza wyimaginowanym spiskiem. NASTĘPNY (A) wytresowana(y) przez szechterka albo też jego rodak . To co tacy .... nazywaja "afszyzmem" było prez moreli i bermanów zabijane w podziemaiach UB i pociągnęło za soba co anjmniej 100 razy więcej ofiar niz UBowska prowokacja w KIelcach . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy30 faszyzm = LPR = wszypolskie IP: 195.187.99.* 19.07.06, 15:50 a teraz prosze ze mna zrobic porzadek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTYantyfaszysta antyfaszyzm = żydokomuna = izraelscy zbrodniarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 16:21 Gość portalu: jerzy30 napisał(a): > a teraz prosze ze mna zrobic porzadek A po co - lepiej potraktwac cie tak jak ty traktujesz swoich przeciwników politycznych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student "Sorry, Ziomale" i inne przemyślane wypowiedzi. IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 19.07.06, 15:08 Oj, derechtor nie trafił w target, oj nie trafił... Do kogo on to pisał i właściwie po co? To jedno zdanie ukazuje cały brak kompetencji palanta. Cóż, będzie "bujające" radio PiS. Czyli Eska "bez golizny i zgorszenia". Tfu, na psa urok... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inżynier Mamoń Brawo, brawo, róbcie tak dalej! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.06, 15:47 Nie za bardzo wierzę, aby udało się przywrócić poprzedni charakter radia, którego słuchałem wiele lat, rano i wieczorem, zwłaszcza w podróży. Obecne Radiobis, łomoczące nieustannie dyskotekę jest nie do zniesienia dla konsumenta kultury wysokiej. Ale życzę nowemu kierownictwu powodzenia, chociaż słuchaczy nie tak łatwo odzyskać po roku nadawania jarmarcznej tandety. Jak widzę z postów, forumowicze chcą przede wszystkim, aby radio było polityczne – lewicowe albo prawicowe. Czy już nigdy nie będzie radia dla inteligencji ??? Czy ktoś z dyskutantów potrafi wytłumaczyć w miarę jasno, co to jest „lewica”, lub „prawica” i jaka jest różnica? Chciałbym być na czasie a po trzydziestce raczej nie ma się czasu na pierdoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Afryta Re: Po "Masali" Maksa Cegielskiego znikają z Radi IP: 83.14.35.* 19.07.06, 15:52 pogieło ich!!!! to radio nie ma być dla ogółu tylko dla tych, którzy rozumieją muzykę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max-ofensywa www.ambasada3rp.pl IP: *.szczecin.mm.pl 19.07.06, 16:23 Co wam przeszkadza radio , którego i tak nie słuchacie. Ty "wredna" masz naprawdę zryty beret. Mi ta muzyka nie robi sieczki z mózgu. Lewactwa też tu nie słyszałem a to że naśmiewają sie z głupoty władzy to normalka we wszystkich mediach. Monikę Olejnik też trzeba zdjąć z anteny bo wybrechtała EDGARA GOSIEWSKIEGO? Dekalog : ....szanuj bliżniego(nie mylić z bliżniakiem) swego jak siebie samego.amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max-ofensywa Re: www.ambasada3rp.pl IP: *.szczecin.mm.pl 19.07.06, 16:30 A to że niepodoba się wam finansowanie takiego radia z opłat abonamentowych - takie jest życie. TV TRWAM też dostaje z budżetu i ruszyło z pieniędzy państwa i spółek skarbu państwa (pzu,kghm,petrochemia itp). A Świątynia Opatrzności Bożej? ja się nie zgadzam aby była finansowana z moich podatków. Ale tak wygląda TOLERANCJA I DEMOKRACJA : każdy obywatel może znależć coś dla siebie w każdej dziedzinie życia. ......jeden lubi rybki drugi akwarium więc PRECZ OD BISKI KMIOTY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kshyhu Re: Po "Masali" Maksa Cegielskiego znikają z Radi IP: 82.139.9.* 19.07.06, 17:40 Ci, ktorzy sa za zlikwidowaniem BISki w takiej postaci, w jakij byla do tej pory, po prostu nie rozumieja podstawowych spraw i najprawdopodobniej nigdy w zyciu BISki nie slyszeli. BISka byla pewnym stylem zycia, byla ewenementem jesli chodzi o stacje radiowe w Polsce. Jesli ktos pisze, ze na to ida pieniadze z abonamentu RTV, to oczywiscie sie nie myli, jednak niech wezmie pod uwage, iz stacje, jakich akurat on oczekuje sa i nazywaja sie Jedynka oraz Trojka. Jesli ktos chce spokojnej muzyki, to moge jeszcze zaproponowac Dwojke. Natomiast wydaje mi sie, ze mlodziez jako taka ma pelne prawo oczekiwac, ze dostanie od panstwa radio mlodziezowe. Ale to radnio ma byc mlodziezowym nie tylko z nazwy, ono ma byc takie, jakiego mlodziez rzada. Jesli ktokolwiek chce sluchac innej muzyki (bo ta mu na przyklad przeszkadza), to prosze zmienic stacje na jedna z dziesiatkow innych stacji dostepnych dla wszystkich (czy to publiczna, czy komercyjna). Natomiast nam pozostawcie BISke taka, jaka pokochalismy... Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 no to kto bedzie BISu sluchal/???? pewnie powstani 19.07.06, 18:10 e, nowa stacja i tam znajdzie sie miejsce dla tych audycji i autorow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mzimu Re: no to kto bedzie BISu sluchal/???? pewnie pow IP: *.system.szczecin.pl 19.07.06, 19:59 Widzisz, chodzi o to, że *legalne* (bo żeby nadawać piracko nie trzeba mieć wielkich środków) założenie w Polsce nowej stacji radiowej graniczy z cudem (to znaczy: niewiele przesadzę, jeśli napiszę że trzeba mieć gigantyczną górę pieniędzy i/lub być Ojcem Rydzykiem). Dopóki prawo nie przewiduje takich rzeczy jak LPFM, czy stacje społecznościowe (coś takiego funkcjonuje np. w UK jako community radio - zainteresowanym radzę poguglać), dopóty w eterze będzie rządzić uśrednianie dla wszystkich i nikogo. Odpowiedz Link Zgłoś
irini Re: Po "Masali" Maksa Cegielskiego znikają z Radi 19.07.06, 20:37 Mam 40 lat skończone i muzyka w radio BIS bardzo mi odpowiada, tak więc nie jest prawdą, że radio BIS to radio wyłącznie ludzi młodych. Jeśli muzyka i obsada zostanie zmieniona, przestanę słuchać radia w ogóle. Sieczka nadawana na innych stacjach nie jest w moim guście, a większość prezenterów jest nijaka. Odpowiedz Link Zgłoś
irini Re: Po "Masali" Maksa Cegielskiego znikają z Radi 19.07.06, 20:40 Ciekawe, co stanie się ze zwolnionymi prezenterami radia BIS? Już chciałabym wiedzieć, czy i gdzie można ich będzie posłuchać. Odpowiedz Link Zgłoś
irini Re: Po "Masali" Maksa Cegielskiego znikają z Radi 19.07.06, 21:10 A, zapomniałam. Żeby było jasne: nie znoszę heavy heavy metalu organicznie i on akurat nie podobał mi się w radiu BIS, ale sądzę, że to raczej nikogo nie zdziwi (?). Zdaję sobie sprawę, że ten rodzaj muzyki kojarzony jest z satanistami, ale nie znam tej muzyki i trudno mi się na jej temat wypowiadać. Znam tylko Metallicę, która tworzy coś pośredniego między metalem a rockiem symfonicznym i mam swoje ulubione teksty, które absolutnie nie mają nic wspólnego z sekciarstwem. Znam także jednego lekarza, który od nastolatka słucha heavy metalu i jakoś wyrósł na porządnego człowieka ... Masala była bardzo ciekawą audycją, ponieważ mozna było usłyszeć muzykę z różnych egzotycznych zakątków świata. Np. hinduską. Z tej audycji dowiedziałam się, że istnieje palestyński i algierski hip-hop i miałam okazję go posłuchać. Przedtem sądziłam, że Palestyńczycy może wcale nie słuchają muzyki, ponieważ religia im zabrania. Nie widziałam zapowiedzi audycji zwolnionego radiowca, ale z tego, co czytam, wydaje mi się, że został zwolniony niesprawiedliwie, a rezygnacje pozostałych prezenterów to gest solidarności. Przeżyłam zwolnienie z pracy na własnej skórze, gdy niespodziewanie wróciła z rocznego urlopu osoba, którą zastępowałam, ale nikt ze współpracowników nie stanął w mojej obronie. Dlatego jestem w stanie docenić ten gest i mogę tylko pozazdrościć. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 precz od Jacka Sobali wy faszystowskie Ubole 19.07.06, 22:42 mówię do UBOLI precz od Sobali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bob Re: Po "Masali" Maksa Cegielskiego znikają z Radi IP: *.biskupin.wroc.pl / *.dsl.biskupin.wroc.pl 20.07.06, 00:11 porzadek??? czy Ty czlowieku wiesz co mowisz... moze najpierw sie zapoznaj z sytuacja w BIS-ce a potem komentuj. Polecam e-lama.pl/1394,0,czytokoniecbiski.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mangoosta Re: Po "Masali" Maksa Cegielskiego znikają z Radi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 13:35 przecież to komiczne. zmiany są wprowadzane w taki sposób, ze poprowadzi to do moralnego upadku radia, spadku jego odrębności, ciekawości i przede wszystkim liczby słuchaczy. Kiedy nawet radio BIS staje się cenzurowane, nie wierze że cokolwiek w Polsce może jeszcze pójść w dobrą stronę. To co, następny będzie TVN? Może ukrzyżujmy Majewskiego a Cegielskiego i Morozowskiego spalmy na stosie? Odpowiedz Link Zgłoś