Dodaj do ulubionych

Po "Masali" Maksa Cegielskiego znikają z Radia ...

• honeyr = Zamiast BIS - skartoflałe radyjo PiS = 19.07.06, 14:43
    • remekk Bezkarne używanie słowa "faszyzm" do tej pory 19.07.06, 14:44
      ...w kraju , w którym najlepsi synowie tyego narodu byli masakrowani w
      podziemiach UB w imie walki z "faszyzmem" to skandal .
      Dobrze , ze ktoś robi z tym porzadek .
      • Gość: tak,tak... Muzyka anarchistyczno-satanistyczna IP: *.chomiczowka.waw.pl 19.07.06, 15:13
        - nie w radiu publicznym.

Sądząc po stronie internetowej, ludzie związani z tym Radiem BIS to stado
        dewiantów...
        • Gość: aegis Ojojoj... IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 19.07.06, 15:17
          najpierw pomyśl "wolnomyślicielu" co oznacza słowo dewiant. a potem wspomnij
          słowa Bismarcka o przyzwoitych ludziach - chyba, że byłeś i będziesz ... .
      • Gość: aegis ?? IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 19.07.06, 15:15
        O co Ci chodzi, chłopcze?

Co ma UB do wiatraka? Zwłaszcza wiedząc, że włodarze PRLu przymykali oko na
        faszyzujące grupy - choćby grupa Piaseckiego, stowarzyszenie Grunwald etc. - co
        więcej z obopólną miłością. Sprawdź sobie jakie korzenie narodowo-sowieckie ma
        LPR i tatuś Romana.

Faszyzm był, jest i będzie. I bazuje na ślepocie także takich jak Ty. Nic nie
        chcę widzieć poza wyimaginowanym spiskiem.
        • Gość: ANTYantyfaszysta Re: ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 16:24
          Gość portalu: aegis napisał(a):

> O co Ci chodzi, chłopcze?
          >
          > Co ma UB do wiatraka? Zwłaszcza wiedząc, że włodarze PRLu przymykali oko na
          > faszyzujące grupy - choćby grupa Piaseckiego, stowarzyszenie Grunwald etc. -
          co
          > więcej z obopólną miłością. Sprawdź sobie jakie korzenie narodowo-sowieckie ma
          > LPR i tatuś Romana.
          >
          > Faszyzm był, jest i będzie. I bazuje na ślepocie także takich jak Ty. Nic nie
          > chcę widzieć poza wyimaginowanym spiskiem.
          NASTĘPNY (A) wytresowana(y) przez szechterka albo też jego rodak .
          To co tacy .... nazywaja "afszyzmem" było prez moreli i bermanów zabijane w
          podziemaiach UB i pociągnęło za soba co anjmniej 100 razy więcej ofiar niz
          UBowska prowokacja w KIelcach .
      • Gość: jerzy30 faszyzm = LPR = wszypolskie IP: 195.187.99.* 19.07.06, 15:50
        a teraz prosze ze mna zrobic porzadek
        • Gość: ANTYantyfaszysta antyfaszyzm = żydokomuna = izraelscy zbrodniarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 16:21
          Gość portalu: jerzy30 napisał(a):

> a teraz prosze ze mna zrobic porzadek
          A po co - lepiej potraktwac cie tak jak ty traktujesz swoich przeciwników
          politycznych
    • Gość: Student "Sorry, Ziomale" i inne przemyślane wypowiedzi. IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 19.07.06, 15:08
      Oj, derechtor nie trafił w target, oj nie trafił...

Do kogo on to pisał i właściwie po co? To jedno zdanie ukazuje cały brak
      kompetencji palanta.

Cóż, będzie "bujające" radio PiS. Czyli Eska "bez golizny i zgorszenia". Tfu, na
      psa urok...
    • Gość: inżynier Mamoń Brawo, brawo, róbcie tak dalej! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.06, 15:47
      Nie za bardzo wierzę, aby udało się przywrócić poprzedni charakter radia,
      którego słuchałem wiele lat, rano i wieczorem, zwłaszcza w podróży. Obecne
      Radiobis, łomoczące nieustannie dyskotekę jest nie do zniesienia dla konsumenta
      kultury wysokiej.
      Ale życzę nowemu kierownictwu powodzenia, chociaż słuchaczy nie tak łatwo
      odzyskać po roku nadawania jarmarcznej tandety.
      Jak widzę z postów, forumowicze chcą przede wszystkim, aby radio było
      polityczne – lewicowe albo prawicowe.
      Czy już nigdy nie będzie radia dla inteligencji ???

Czy ktoś z dyskutantów potrafi wytłumaczyć w miarę jasno, co to jest „lewica”,
      lub „prawica” i jaka jest różnica?
      Chciałbym być na czasie a po trzydziestce raczej nie ma się czasu na pierdoły.
    • Gość: Afryta Re: Po "Masali" Maksa Cegielskiego znikają z Radi IP: 83.14.35.* 19.07.06, 15:52
      pogieło ich!!!! to radio nie ma być dla ogółu tylko dla tych, którzy rozumieją
      muzykę!
      • Gość: max-ofensywa www.ambasada3rp.pl IP: *.szczecin.mm.pl 19.07.06, 16:23
        Co wam przeszkadza radio , którego i tak nie słuchacie. Ty "wredna" masz
        naprawdę zryty beret. Mi ta muzyka nie robi sieczki z mózgu. Lewactwa też tu nie
        słyszałem a to że naśmiewają sie z głupoty władzy to normalka we wszystkich
        mediach. Monikę Olejnik też trzeba zdjąć z anteny bo wybrechtała EDGARA
        GOSIEWSKIEGO? Dekalog : ....szanuj bliżniego(nie mylić z bliżniakiem) swego jak
        siebie samego.amen
        • Gość: max-ofensywa Re: www.ambasada3rp.pl IP: *.szczecin.mm.pl 19.07.06, 16:30
          A to że niepodoba się wam finansowanie takiego radia z opłat abonamentowych -
          takie jest życie. TV TRWAM też dostaje z budżetu i ruszyło z pieniędzy państwa i
          spółek skarbu państwa (pzu,kghm,petrochemia itp). A Świątynia Opatrzności Bożej?
          ja się nie zgadzam aby była finansowana z moich podatków. Ale tak wygląda
          TOLERANCJA I DEMOKRACJA : każdy obywatel może znależć coś dla siebie w każdej
          dziedzinie życia. ......jeden lubi rybki drugi akwarium więc PRECZ OD
          BISKI KMIOTY
    • Gość: Kshyhu Re: Po "Masali" Maksa Cegielskiego znikają z Radi IP: 82.139.9.* 19.07.06, 17:40
      Ci, ktorzy sa za zlikwidowaniem BISki w takiej postaci, w jakij byla do tej
      pory, po prostu nie rozumieja podstawowych spraw i najprawdopodobniej nigdy w
      zyciu BISki nie slyszeli. BISka byla pewnym stylem zycia, byla ewenementem
      jesli chodzi o stacje radiowe w Polsce. Jesli ktos pisze, ze na to ida
      pieniadze z abonamentu RTV, to oczywiscie sie nie myli, jednak niech wezmie pod
      uwage, iz stacje, jakich akurat on oczekuje sa i nazywaja sie Jedynka oraz
      Trojka. Jesli ktos chce spokojnej muzyki, to moge jeszcze zaproponowac Dwojke.
      Natomiast wydaje mi sie, ze mlodziez jako taka ma pelne prawo oczekiwac, ze
      dostanie od panstwa radio mlodziezowe. Ale to radnio ma byc mlodziezowym nie
      tylko z nazwy, ono ma byc takie, jakiego mlodziez rzada. Jesli ktokolwiek chce
      sluchac innej muzyki (bo ta mu na przyklad przeszkadza), to prosze zmienic
      stacje na jedna z dziesiatkow innych stacji dostepnych dla wszystkich (czy to
      publiczna, czy komercyjna). Natomiast nam pozostawcie BISke taka, jaka
      pokochalismy...
    • gekon1979 no to kto bedzie BISu sluchal/???? pewnie powstani 19.07.06, 18:10
      e, nowa stacja i tam znajdzie sie miejsce dla tych audycji i autorow
      • Gość: mzimu Re: no to kto bedzie BISu sluchal/???? pewnie pow IP: *.system.szczecin.pl 19.07.06, 19:59
        Widzisz, chodzi o to, że *legalne* (bo żeby nadawać piracko nie trzeba mieć
        wielkich środków) założenie w Polsce nowej stacji radiowej graniczy z cudem (to
        znaczy: niewiele przesadzę, jeśli napiszę że trzeba mieć gigantyczną górę
        pieniędzy i/lub być Ojcem Rydzykiem). Dopóki prawo nie przewiduje takich rzeczy
        jak LPFM, czy stacje społecznościowe (coś takiego funkcjonuje np. w UK jako
        community radio - zainteresowanym radzę poguglać), dopóty w eterze będzie
        rządzić uśrednianie dla wszystkich i nikogo.
    • irini Re: Po "Masali" Maksa Cegielskiego znikają z Radi 19.07.06, 20:37
      Mam 40 lat skończone i muzyka w radio BIS bardzo mi odpowiada, tak więc nie
      jest prawdą, że radio BIS to radio wyłącznie ludzi młodych. Jeśli muzyka i
      obsada zostanie zmieniona, przestanę słuchać radia w ogóle. Sieczka nadawana na
      innych stacjach nie jest w moim guście, a większość prezenterów jest nijaka.
      • irini Re: Po "Masali" Maksa Cegielskiego znikają z Radi 19.07.06, 20:40
        Ciekawe, co stanie się ze zwolnionymi prezenterami radia BIS? Już chciałabym
        wiedzieć, czy i gdzie można ich będzie posłuchać.
        • irini Re: Po "Masali" Maksa Cegielskiego znikają z Radi 19.07.06, 21:10
          A, zapomniałam. Żeby było jasne: nie znoszę heavy heavy metalu organicznie i on
          akurat nie podobał mi się w radiu BIS, ale sądzę, że to raczej nikogo nie
          zdziwi (?). Zdaję sobie sprawę, że ten rodzaj muzyki kojarzony jest z
          satanistami, ale nie znam tej muzyki i trudno mi się na jej temat wypowiadać.

Znam tylko Metallicę, która tworzy coś pośredniego między metalem a rockiem
          symfonicznym i mam swoje ulubione teksty, które absolutnie nie mają nic
          wspólnego z sekciarstwem. Znam także jednego lekarza, który od nastolatka
          słucha heavy metalu i jakoś wyrósł na porządnego człowieka ...

Masala była bardzo ciekawą audycją, ponieważ mozna było usłyszeć muzykę z
          różnych egzotycznych zakątków świata. Np. hinduską. Z tej audycji dowiedziałam
          się, że istnieje palestyński i algierski hip-hop i miałam okazję go posłuchać.
          Przedtem sądziłam, że Palestyńczycy może wcale nie słuchają muzyki, ponieważ
          religia im zabrania.

Nie widziałam zapowiedzi audycji zwolnionego radiowca, ale z tego, co czytam,
          wydaje mi się, że został zwolniony niesprawiedliwie, a rezygnacje pozostałych
          prezenterów to gest solidarności. Przeżyłam zwolnienie z pracy na własnej
          skórze, gdy niespodziewanie wróciła z rocznego urlopu osoba, którą
          zastępowałam, ale nikt ze współpracowników nie stanął w mojej obronie. Dlatego
          jestem w stanie docenić ten gest i mogę tylko pozazdrościć.
    • abba15 precz od Jacka Sobali wy faszystowskie Ubole 19.07.06, 22:42
      mówię do UBOLI
      precz od Sobali
    • Gość: Bob Re: Po "Masali" Maksa Cegielskiego znikają z Radi IP: *.biskupin.wroc.pl / *.dsl.biskupin.wroc.pl 20.07.06, 00:11
      porzadek??? czy Ty czlowieku wiesz co mowisz... moze najpierw sie zapoznaj z
      sytuacja w BIS-ce a potem komentuj. Polecam
      e-lama.pl/1394,0,czytokoniecbiski.html
    • Gość: Mangoosta Re: Po "Masali" Maksa Cegielskiego znikają z Radi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 13:35
      przecież to komiczne. zmiany są wprowadzane w taki sposób, ze poprowadzi to do
      moralnego upadku radia, spadku jego odrębności, ciekawości i przede wszystkim
      liczby słuchaczy. Kiedy nawet radio BIS staje się cenzurowane, nie wierze że
      cokolwiek w Polsce może jeszcze pójść w dobrą stronę. To co, następny będzie
      TVN? Może ukrzyżujmy Majewskiego a Cegielskiego i Morozowskiego spalmy na
      stosie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka