Dodaj do ulubionych

Kolejne miliony wyparowały z BPH

07.08.06, 21:07
Takie są realia polskich banków...
ludziom płaci się g... pieniądze,
a największe menty awansują żeby "niczego nie zepsuć"

---
religiapokoju.blox.pl/2006/08/Izrael-Liban-Hezbollah-Bliski-Wschod-karykatury.html
Obserwuj wątek
    • Gość: święty spisek ókładu przeciw BPH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 21:40
      Ktoś chce zepsuć markę BPH i przestraszyć klientów, że takie rzeczy akurat teraz są podawane mediom i wszystkie się o nich rozpisują. Takie sytuacje jak ta są standardem w bankach i akurat BPH nie odstaje na tle innych, jest nawet większa kontrola niż np. w takim Banku Handlowym, który co roku pokrywa kilkanaście milionów złotych takich "duchów" z ubezpieczenia (banki są ubezpieczone od takich "nieszczelności"). Natomiast Lublin to jakieś szczególne miejsce łajdactwa, pamiętam jak szereg lat temu była taka cichuteńka sprawa (w żadnym stopniu nie tak nagłośniona jak toto teraz), w której makler w rzeczonym BH zniknął z 12 milionami.
      • h5n1_kaczory "Ktoś chce zepsuć markę BPH..." 08.08.06, 01:21
        Ten bank sam sobie psuje markę.

Kiedyś to był bank, nawet w małych miastach były cztery kasy (przynajmniej trzy
        okienka czynne), pieć stanowisk obsługi klienta (wszystkie czynne, żadnych
        kolejek). Prowadzenie rachunku było za grosze i wszystko było cacy.

Dzisiaj to wygląda tak: wchodzę do banku, do stanowiska obsługi klienta kolejka
        (około 30 minut czekania), do kasy (jedno okienko kasowe czynne) kolejka,
        czekam w kolejce, kolejka rośnie bo drukarka się zepsuła...

O tym, że w BPH koszty prowadzenia rachunków są najwyższe w kraju to wiadomo od
        kilku lat, ba pobierają opłaty za debet nawet jeśli sie go niewykorzystuje!

Zredukowali do absurdu personel = kolejki,
        Pieniądze z prowadzenia rachunków i za prowizje od kredytów i lokat IDĄ DO
        PREZESÓW I WICEPREZESÓW,
        Za te pieniądze powinno się kupić nowy sprzęt (wyposażyć placówki, żeby stare
        drukarki sie nie psuły), a nie jedna wiceprezes kupuje z tych pieniędzy nowe
        Porsche dla swojego chłopaka z telewizji, a inny prezes jacht dla swojej nowej
        kochanki.
        Dlatego ten bank to dno!
        • kapitan_stopczyk Tną koszty, żeby żyć w luksusach. 08.08.06, 05:53
          To zjawisko zwalniania personelu i wydłużania kolejek występuje nie tylko w
          bankach.
          Niedaleko jest poczta.
          Jeszcze niedawno były tam trzy okienka i nie czekało się długo.
          Teraz - po reorganizacji - zostaly dwa okienka, kolejki się wydłużyły, a
          dyrektor okręgowy pewnie wziął dużą premię za "obnizenie kosztów i
          racjonalizację zatrudnienia".
          Kosztów stania w kolejce nikogo nie obchodzą.
          • Gość: FreakyMisfit Re: Tną koszty, żeby żyć w luksusach. IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 08.08.06, 11:36
            Nie tylko tam - przejdź się do pierwszej z brzegu Biedronki, czy innego Reala. Tam też jest bardzo mało kas czynnych. A kto za to płaci? Klient płaci, swoim czasem.
            • cirkon Re: Tną koszty, żeby żyć w luksusach. 10.08.06, 12:34
              Jeszcze kilka 'becikowych' i innych debilnych pomysłów, to już w ogóle nie
              będzie się pracodawcom opłacało żadnego personelu trzymać... :-\

pozdr., C.
          • lucusia3 Re: Tną koszty, żeby żyć w luksusach. 08.08.06, 12:08
            U Ciebie przynajmniej możesz iśc na pocztę nie biorąc urlopu. U mnie poczta pracuje od 9 do 13, oczywiście w soboty nie. Nawet dziecka nie mozna wysłac na poczte, bo w tych godzinach tez jest w szkole. Więc dla kogo ta poczta?
        • jak_to_sie_stalo Do GW: czemu to info nie jest podawane w glownej 08.08.06, 12:18

czesci, to chyba wazna informacja plus formumowicze
          maja racje rzuccie okiem na inne banki i podawajcie
          te informacje regularnie bo takich sytacji nie
          brakuje........niestety
          a klienci pokrywaja koszty ich bledow dalej.....niestety....
        • Gość: ania Re: "Ktoś chce zepsuć markę BPH..." IP: 217.153.104.* 08.08.06, 15:31
          DOKŁADNIE. BPH Kraków Al.Pokoju, główna centrala w Krakowie. KOSZMAR
    • Gość: Leszek BPH widocznie nie zależy na opinni i klientach IP: *.viknet.pl 08.08.06, 01:22
      Takiej złej prasy i tylu złych opinii nie miał w ostatnim roku chyba żaden bank
      w Polsce. Pora po wiedzieć "BPH BYE BYE" - po 11 latach.
      • kapitan_stopczyk Ile "zarabiają" prezesi BPH? 08.08.06, 05:54
        Pewnie setki tysięcy miesięcznie - tak jak przystało na tak dobry bank.
        • Gość: Wrocławianin Ile "zarabiają" prezesi BPH - poszukaj w linkach IP: *.chello.pl 08.08.06, 08:32
          Było ostatnio w gazecie albo na WP, Wancer zarabia ponad 3.000.000 roczniebył
          tam chyba na liście tez jede z wiceprezesów z 2.500.000 ale mogę sie mylić. Co
          do Prezesa Wancera jestem pewi
      • lucusia3 Re: BPH widocznie nie zależy na opinni i klientac 08.08.06, 12:10
        A mnie sie wydaje, że to swiadoma akcja, żeby klienci z ulga odetchneli, że koniec tego wstrętnego BPH, a teraz będzie dobre PKO, co prawda opłaty drastycznie wzrosną, ale czegóż sie nie robi dla bezpieczeństwa.
        • araya Re: BPH widocznie nie zależy na opinni i klientac 08.08.06, 15:28
          PKOSA to też są dziady. Właśnie od nich z ulgą odszedłem.
          11,50 miesięcznie za Eurokonto i do tego JESZCZE 0,5 za każdy przelew zewnętrzny
          przez Pekao24 (internet). Do tego niemożliwie droga (95 rocznie plus w cholerę
          innych opłat miesięcznych) karta charge Pekao/Shell.
          Po wypowiedzeniu umowy zamknęli mi momentalnie debet w Eurokoncie, co nie
          przeszkodziło im policzyć sobie prowizji od overdraftu. Czy to już złodziejstwo,
          czy jeszcze nie?
        • araya Re: BPH widocznie nie zależy na opinni i klientac 08.08.06, 15:29
          lucusia3 napisała:

> A mnie sie wydaje, że to swiadoma akcja, żeby klienci z ulga odetchneli, że kon
          > iec tego wstrętnego BPH, a teraz będzie dobre PKO, co prawda opłaty drastycznie
          > wzrosną, ale czegóż sie nie robi dla bezpieczeństwa.

Chyba bardziej już wzrosnąć nie mogą
      • Gość: tyo głosujcie nogami - jak jeden duzy bank padnie, to IP: *.ipt.aol.com 08.08.06, 14:27
        reszta się zastanowi
    • Gość: ihd Jacek Balcer,bleee IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 06:54
      Tego gościa pamiętam jeszcze (chyba) z Panoramy. To nic że kolo ma wadę wymowy
      nie mówi poprawnie "r". Niestety musi tą swoją grubą facjatą firmować oczywiste
      błędy BPH. Ale napewno dobrze sie z tym czuje bo pewnie kase tez ma niezłą.
      (teraz macie odpowiedź dlaczego BPH nie zwraca kasy-balcer ją bierze, tym więcej
      im głubsze wymyśli usprawiedliwienie dla BPH)
    • Gość: dd BPH to bajzel w oddziałach, marnej jakości obsługa IP: *.acn.waw.pl 08.08.06, 07:21
      wyzysk pracowników i głupota zarządzających z awansu społecznego.
      Ukrywa się przekręty by nie zostać zwolnionym.
      W wielu oddziałach BPH mogą kwitnąć takie kwiatki.
      • handshake Re: BPH to bajzel w oddziałach, marnej jakości 08.08.06, 08:35
        Gość portalu: dd napisał(a):
        > wyzysk pracowników i głupota zarządzających z awansu społecznego

Taki wyzysk, bajzel i przekręty jakie są w oddziałach PKO nie mają odpowiednika
        nigdzie w Polsce ani na świecie jeśli nie liczyć Rosji. Ale to podobno tylko
        banki z kapitałem obcym są wszystkiemu winne. Najgorszą opinię wśród klientów
        ma też ten ostatni ale dziwnym trafem większość ma tam rachunki nie wyłączając
        wyżej podpisanego :-)) ...
        • Gość: shedows Re: BPH to bajzel w oddziałach, marnej jakości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 10:35
          Szacunku, poszanowania prawa, uczciwej pracy nie zadekretujesz. Dlatego często
          awansują mendy z układami i tak się pracuje wszędzie nie tylko w bankach. Bo
          najgorsze sa nowobogackie polskie psy.
        • araya Re: PKOSA to bajzel w oddziałach, marnej jakości 08.08.06, 15:30
          ja już nie mam. Żegnam, panie były premierze JKB
    • lepar Re: Kolejne miliony wyparowały z BPH 08.08.06, 09:08
      Ten bank to jeden wielki złodziej i oszust może wreszcie ktoś zainteresuje się
      działalnościa, wręcz przestępczą BPH.Sam w 99 roku zawiadamiałem Komisję
      Nadzoru Bankowego o naliczaniu klientom nielegalnie karnych odsetek ma co mam
      dokumenty.Zawiadamiałem również o tym że pracownice okradają BPH nielegalnie
      pośrednicząc w handlu dewizami ale nie podjął żadnych działań a bank zwolnił
      pracownice za porozumieniem stron.Dzieje się tak bo BPH boi się, że wydane
      pracownice POLICJI wydadzą banki jego oszustwa
    • Gość: Gość Muszę iść z kwiatami do żony. Odwiodła mnie od ... IP: *.cl.ad / *.computerland.pl 08.08.06, 09:16
      ... założenia konta w tym banku. W PKO BP wprawdzie od roku wydają mi PIN do
      karty, ale przynajmniej pieniądze konta nie parują.
    • Gość: klient BPH Re: Kolejne miliony wyparowały z BPH IP: 62.29.166.* 08.08.06, 09:32
      czy to juz czas, żeby zmienić konto?
    • panmarcin Porządny BANK? 08.08.06, 09:34
      Tak dla odmiany chciałbym zapytać, czy ktoś zna jakiś w miarę uczciwy i porządny
      bank, który nie goli klientów do gołej skóry? Jakies propozycje?
      • Gość: wm Re: Porządny BANK? IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 08.08.06, 09:43
        mBank
        • mreck jak to się robi? 08.08.06, 10:00
          • mreck Re: jak to się robi? 08.08.06, 10:01
            żeby ukraść tak 300 tysiecy euro?
        • Gość: zachara99 Re: Porządny BANK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 12:05
          citibank. po podliczeniu opłat, jest świetnie. A przelewy przez net sa
          bezpłatne. W mbanku nie. Mam konto od połączenia się z handlowym, bo tam właśnie
          miałam konto, i nie narzekam. Opłaty w porównaniu z innymi bankami przyzwoite.
          Mam jeszcze dwa konta w Pekao sa i mbanku, więc mam z czym porównywać.
          No i duża kultura pracowników.
          Słyszałam jeszcze o Śląskim, że niejest zły, ale tu nie potrafię powiedzieć nic
          więcej.
        • Gość: Lucusia Re: Porządny BANK? IP: 212.244.186.* 08.08.06, 12:13
          A ja czytałam ostatnio, że w mBanku bankomaty wydaja mniej, niż sie chciało i niż jest wydrukowane na kwitku, i oczywiście bank nie potraktuje poważnie takich wstrętnych klientów chcących wyłudzic od niego pieniądze.
          • araya Re: Porządny BANK? 08.08.06, 15:36
            Przecież mBank nie ma swoich bankomatów tylko zanikające euronety i (fuj!) BZWBK
            - więc to oni coś kombinują.
      • Gość: smartass Re: Porządny BANK? IP: *.ericsson.net 08.08.06, 11:45
        fortis.
        mialam konto w citi, wbk....w fortisie od5 lat i ciagle jestem zadowolona
      • araya Re: Porządny BANK? 08.08.06, 15:35
        panmarcin napisał:

> Tak dla odmiany chciałbym zapytać, czy ktoś zna jakiś w miarę uczciwy i porządn
        > y
        > bank, który nie goli klientów do gołej skóry? Jakies propozycje?

Najpoważniejszą ofertą jest w tej chwili chyba mBank, ale dostać tam kredytówke
        to jest cud. No i kontakt tylko zdalny. Za to brak prowizji kompensuje opłaty za
        przelewy, bo cześć z nich np. wykonuje się wewnętrznie co jest free.
        Jak musisz miec kontakt fizyczny z pracownikiem to można rozważyć Lukas bank
    • Gość: bramborek11 Re: Kolejne miliony wyparowały z BPH IP: 217.149.242.* 08.08.06, 10:19
      omijajcie ten bank-jak tylko klient cos chce od nich to stosują spychologie i
      olewają, ja musialam pisac skarge do prezesa żeby wydali zaswiadczenie które mi
      się nalezało
    • Gość: krakra Re: Kolejne miliony wyparowały z BPH IP: 212.106.189.* 08.08.06, 10:34
      po prostu ZLOTY SEZAM ...:))
    • Gość: bankier Dlaczego BPH jeszcze nie splajtowal? IP: *.versanet.de 08.08.06, 11:05
      Do K... cos takiego tylko w kaczolandzie mozliwe.
      Malo innych bankow, czy ludzie za glupi.
    • Gość: Tom BPH oddał pieniądze natychmiast IP: 82.177.9.* 08.08.06, 11:08
      Z mojego konta w BPH ukradziono 7 tys. zł posługując się kopią kopią karty
      bankomatowej oraz PIN-em nagranym przy użyciu kamery, ktora była zawieszona nad
      bankomatem. Tak wyposażony w dodatkowe opcje był bankomat euronetu
      zlokalizowany w Jankach, koło Geanta.
      W dniu mojej interwencji bank BPH oddał pieniędze.
      Najgorszej w tej sprawie oceniam działalność policji która poświęciła masę
      czasu i energii aby ustalić właściwość sprawy, ponieważ wypłaty miały miejsce z
      bankomatów w różnych dzielnicach, a na domiar złego jestem zameldowany poza W-
      wą), ale to inna historia.
    • tomekjot tajemnica bankowa 08.08.06, 11:09
      Najciekawsze było to że początkowo bank odmawiał współpracy z policją,
      zasałaniając sie tajemnica bankową. Jak widać na górze jednak są myślący i
      dyrektor oddzoiału już n ie pracuje
      • Gość: dd myślący w banku na górze :-) IP: *.acn.waw.pl 08.08.06, 15:59
        jaaasne.. każdy mysli, ale o własnej d...
        im większy, im bardziej rozproszony akcjonariat tym łatwiej ulokować się
        na "górze" na zawsze. koledzy siedzą w radach nadzorczych, koledzy sa
        dyrektorami i kasa się kręci.
        Przykręca się gwincik pracownikom, ustala limity na 1000% tego co powinni
        sprzedać, by dyrektor dostał swój bonus... i życie jest piękne.
        A że nikt się na niczym nie zna, bo ludzi, którzy wiedzieli, umieli zwolniono,
        bo za dużo zarabiali (nie starczało na bonusy), zadawali za dużo pytań, coś
        wiedzieli, no to złodziejstwa jest w bród, bo tam taki burdel, że nikt tego nie
        potrafi skontrolować.
    • Gość: Zdzichu Re: Kolejne miliony wyparowały z BPH IP: 195.117.149.* 08.08.06, 11:15
      BPH - Tylko dla idiotów ...
      Jak mówi reklama.
    • Gość: byly_klient_BPHPBK Re: Kolejne miliony wyparowały z BPH IP: *.infovide.pl 08.08.06, 11:18
      Zrezygnowałem z tego banku parę lat temu. Robili jakieś szwindle z dodatkowymi
      opłatami, kręcili, co chwila zmieniali regulaminy, tu 1zł, tam 2 zł, gdzie
      indziej 5zł, jeszcze gdzieś 100zł, etc. Zamknąłem natychmiast rachunek i dziwię
      się, że inni tego nie zrobią tylko narzekają. Bank jest tylko tyle wart, ilu
      posiada klientów.

A obecne afery w tym banku tylko potwierdzają słuszność mojej decyzji.

Zamknięcie rachunku trwało ok. 1,5h (0,5h stania w kolejce, 1h stania przy
      okienku - nikt się nie spytał, dlaczego rezygnuję :-)).
      • Gość: Kashpir_pl Re: Kolejne miliony wyparowały z BPH IP: *.pse.pl / 194.92.3.* 08.08.06, 12:19
        Ja tez zrezygnowalem jakies 2 lata temu, choc nie bez przygod. Tak samo
        zniechecili mnie ciaglym wzrostem oplat za prowadzenie rachunku, pobieraniem
        oplat za usluge, ktora mialem miec bezplatnie (cytuje pracownika banku: "bo
        nasz system komputerowy nie przewiduje, ze ta usluga moze byc bezplatna"),
        oplaty za karte, jesli nie dokonalem okreslonej ilosci transakcji
        bezgotowkowych w miesiacu - slowem wyciagnij z klienta ile sie da. Ale
        najlepsze i tak zostalo na koniec. Rowniez odstalem swoje do okienka, zeby
        zamknac rachunek, wplacilem 50 groszy, bo mialem debet i szczesliwy z
        zalatwienia sprawy poszedlem do domu. Ale BPH nie pozwolil mi tak szybko
        odejsc, przez kilka miesiecy przysylal mi wyciagi z zamknietego rachunku i
        naliczal oplaty i odsetki karne. Na poczatku zwalilem to na wolny obieg
        dokumentow w banku (zamykalem konto pod koniec miesiaca) ale kolejne wyciagi
        wprawialy mnie w coraz wieksze zdumienie. Miarka przebrala sie w momencie, gdy
        BPH zawiadomil mnie, ze jesli nie ureguluje zobowiazan wobec banku wprowadzi
        mnie do centralnego rejestru zlych platnikow, czy jak to sie zwie. Musialem
        jeszcze raz odwiedzic bank i zlozyc reklamacje. I to byla moja ostatnia wizyta
        w jakimkolwiek oddziale tego banku. Nie zamierzam wiecej tam wracac.
    • Gość: remi Re: Kolejne miliony wyparowały z BPH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 11:21
      ten bank to klika skorumpowanego towarzystwa wzajemnej adoracji! Zlikwidowali
      kontrolę wewnetrzną, nie ma tam systemu bieżacej kontroli i akceptacji wypłat.
      Pracownik przyjmuje wpłaty, sam wypłaca i robi przelewy!!! System PROFILE nie
      kontroluje prawidłówości żadenej operacji! Po dokonanej tak operacji dyrektor
      oddziału mioże się sam oddac w ręce prokuratora, bo skad ma on wiedzieć co
      robią pracownicy!!!!
    • Gość: piotr Re: Kolejne miliony wyparowały z BPH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 11:30
      Niedawno podpisywałem umowę na dostawę gazu.
      Potrzebny był dowód osobisty, a z niego spisane wszystkie dane.
      Buntowałem się ale nic to nie dało.
    • Gość: FreakyMisfit Re: Kolejne miliony wyparowały z BPH IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 08.08.06, 11:34
      Moim zdaniem klienci nie odzyskają tej kasy. Jeśli zajdzie potrzeba, to bank na ch..u stanie żeby nie odzyskali.
    • Gość: zachara99 Re: Kolejne miliony wyparowały z BPH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 12:00
      BPH to wyjątkowy bank. Sama miałam z nim przejścia. DO tej pory przychodzą do
      mnie wyciągi z nieistniejącego konta i znieaktywowanej karty. Wszystkie próby
      zamknięcia karty spełzły na niczym. Machnęłam ręką. W końcu to nie ja wysyłam
      wyciągi co miesiąc. Sprawdzam tylko czy nic nie ubywa z wirtualnej karty, bo
      pomimo pokwitowania i przyjęcia do wiadomości przez bank, że nie mam owej karty
      różnie to może być. I wiem co piszę, bo właśnie z tej karty pobrano prowizję za
      nie wiadomo co. A później kary narastały. Oczywiście po awanturze w oddziale i
      na infolinii skorygowano sprawę. Tyle, że może nie każdy mieć chęć na
      sprawdzanie swoich fikcyjnych wyciągów z nie istniejących kart.
      Od znajomych wiem, że mają okropne doświadczenia z korzystaniem z konta przez net.
      Jednym słowem chcecie mieć śięty spokój omijajcie ten bank z daleka! Ja to robię
      od paru lat...
      • Gość: Maniek Re: Kolejne miliony wyparowały z BPH IP: *.acn.waw.pl 08.08.06, 12:12
        A ja mam tam tylko kartę kredytową i wszystko jest ok.
    • Gość: anko Re: Kolejne miliony wyparowały z BPH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 12:11
      co sie tyczy bph to sa pracownicy niestety i zlodzieje i dyrekcja kryje ich jak
      moze bo boi sie o wlasny stolek ,tak bylo w bph na jasnej 1 w w-wie gdzie
      pracownica okradala klientow a dyrektor RUDA wsszystko zatuszowala i pracownica
      dostala jeszcze do tego zwolnienie za porozumieniem stron bo dyr bala sie o
      wlasna skore
    • Gość: Karol Kasprzyk Kolejny bank jest na widelcu - na wlasne zyczenie! IP: *.mgt.pl / *.mgt.pl 08.08.06, 12:33
      Zostalem niedawno klientem jednego z agresywnie reklamujacych sie bankow.
      Zalozylem tam rachunek, wszedlem do systemu WWW-bankingu... i sie zalamalem
      jakoscia systemu tego banku. Bank przyjal takie rozwiazanie w zakresie
      zabezpieczen, ktore pozwoli srednio ogarnietemu hakerowi przewalic przez siec
      lokalna kazdego, kto bedzie zalogowany do tego systemu. I to przewalic w taki
      sposob, ze czlowiek zaplaci kase obcemu czlowiekowi nieswiadomie, w dobrej
      wierze, w pelni to autoryzujac !!! A to dlatego, bo nie bedzie wiedzial, ze
      ktos mu dane podmienil... Wszytsko jest autoryzowane TOKENEM, a jakze !!! Bo
      system na potrzeby reklam w TV musi byc oglaszany jako "bezpieczny"...

Ale nie podam jaki to bank, bo nie chce, aby mi ktos kaske wyprowadzil, jeszcze
      nie zmienilem rachunku na bardziej powazny bank ;-)))

Poza tym sprawe zglosilem do banku, ale bank stwierdzil, ze nie widza
      absolutnie problemu, bo TAK MA BYC, bo TAK KTOS "MADRY" U NICH WYMYSLIL. Totez
      12.07.2006 zglosilem ten przypadek wraz z dokladnym opisem w jaki sposob moze
      dojsc do naduzycia - do Glownego Inspektora Nadzoru Bankowego. Niestety - reka
      reke myje - zlali to, maila zwrotnego od GINB nie odnalazlem...

A skoro sektor bankowy zlega temat zabezpieczen, to nie pozostaje mi nic
      innego, jak odwolac sie do 4 wladzy, czyli do mediow. No i trzeba bedzie puscic
      artykul do gazet albo zrobic demo wlamania w TVN-Uwaga, zanim dojdzie do
      kolejnego wyludzenia kasy z kont (np. z mojego konta) i zanim cholerne banki
      znowu beda probowaly zwalic wine za swoja glupote, ignorancje i niewiedze - na
      nieswiadomie pokrzywdzonych klientow...

Czyli po staremu - umiesz liczyc - licz na siebie. AMEN.
      (w razie co: karol kropka kasprzyk malpa vatim kropa pl)
    • Gość: belzebub Nie dosc ,ze wyparowuja, to wysylaja kilka razy IP: 192.193.245.* 08.08.06, 14:18
      Nie dosc ,ze wyparowuja, to wysylaja kilka razy pieniadze do innych bankow.
      W zeszlym tygodniu wyslali podwojnie(a nawet trzykrotnie) te same transakcje -
      ponad 30 milionow - troche czasu im zajmie nim to odzyskaja...
      Ladny porzadek tam maja i kontrole.
      • Gość: zaeus Uwaga na BPH - przekręty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 15:00
        Generalnie w BPH panuje burdel. Ostatnio padłem ofiarą 2 patologii i w tym
        miesiącu pożegnałem się z tym bankiem (z którym byłem związany 9 lat).

Przypadek 1:

Na karcie kredytowej mam przyznany limit 8.000 zł. Zrobiłem transakcji za ok.
        3000. Wpłacam (nadpłacam kartę) kwotą 6.000 zł bo chcę kupić 3 bilety lotnicze.
        Co się dzieje? Sądzę, że mam 11.000 zł a mam dostępne... 5.000 zł! Do momentu
        gdy nie zostaną ściągnięte należności z poprzednich transakcji kartą! Nie
        pomaga tłumaczenie, że w tym momencie na koncie jest 11.000 zł! Czekam tydzień,
        aby zakupić pozostałe 2 bilety. Nikt nie potrafi mi odpowiedzieć na pytanie co
        się działo z moimi pieniędzmi w tym czasie.

Przypadek 2:

Całkowite zadłużenie na karcie kredytowej na koniec okresu rozliczeniowego
        wynosi 1.500 zł. Płatność minimalna - 100 zł do 10 dnia bieżącego miesiąca. W
        międzyczasie (po zamknięciu okresu rozliczeniowego a przed datą spłaty kwoty
        minimalnej) na konto karty wpływa 1.490 zł zwrotu za transakcję, która nie
        doszła do skutku. Wg każdej normalnie myślącej osoby zadłużenie na koncie
        wynosi 10 zł - ale nie dla Banku BPH. Po dacie spłaty kwoty minimalnej i
        sprawdzeniu salda, że kwota minimalna nie zniknęła - kontaktuję się z Bankiem
        i... konsultantka twierdzi, że wpłata na konto nie została uznana jako spłata
        zadłużenia! Nadpłacam więc kartę, dodatkowo zostaję ukarany 50 zł za spóźnienie
        się (sic!) ze spłatą kwoty minimalnej i 30 zł odsetek!

Po tych dwóch "strzałach" pożegnałem się z BPH i zachęcam do tego każdego!!!
        • bodzieks Re: Uwaga na BPH - przekręty 09.08.06, 18:05
          Ja mysle ze takich przykladow mozna byloby mnozyc.

Ja z bankiem BPH chcialem rozstac sie w styczniu tego roku po tym jak
          zauwazylem iz bank BPH dziala jawnie na niekorzysc klienta (nie bede sie tutaj
          w szczegolach rozpisywal, ale byly to jawne przekrety powodujace uszczuplanie
          mojego konta).

Poniewaz mialem w banku zaciagniety kredyt hipoteczny na ok 70 tys CHF na
          dokladnie taka kwote wzialem kredyt w innym banku i ta suma pokrylem moj
          walutowy debet w BPH

Coz sie okazalo?:
          BPH kwote w chf przyjal, bez mojej wiedzy przewalutowal na pln i z powrotem na
          chf.
          Na pokrycie kredytu zabraklo wiec po przeliczeniu na zl. ok 7000 !!! (z mojej
          umowy jasno wynikalo iz moge splacic kredyt wczesniej w zl lub chf bez
          dodatkowych kosztow).

Szczeka mi opadla. Sam nie wiedzialem czy udac sie do banku zadajac wyjasnien
          czy do prokuratury.

Wybralem bank, Uslyszalem tam od Pan zajmujacych sie kredytami ze to
          normale !!!!

Zeby odzyskac swoje 7000 zl zaliczone podczas splaty na podwojne
          przewalutowanie musialem interweniowac w Komisji Nadzoru Bankowego . Zajelo mi
          to ok. 3 miesiece czasu, kosztowalo kupe nerwow, w koncu jednak pieniadze
          odzyskalem.

Pisze to ku przestrodze innych chcacych cokolwiek miec wspolnego z BPH,

Pozdr,
          B

• Gość: gregor Re: Kolejne miliony wyparowały z BPH IP: *.krosno.tkdami.net / 80.51.255.* 10.08.06, 00:06
      Szkoda ,że taka ogromna instytucja finansowa zrezygnowała z kontroli wewnętrzej
      w oddziałach.Kontrolę scedowano na kierowników i koordynatorów działów,którzy
      mają nadmiar obowiązków i super ambitne cele sprzedażowe,a na
      kontrole "powinni"poświęcić swój prywatny czas.Centralizacja ,okrojone funkcje
      pracowników,a jeżeli przyjdzie do wyjaśnienia nietypowej sprawy to oczywiście
      spada na bary oddziału.Chory system,skazany na sukces i przekładający się na
      milionowe dochody prezesów i reszty bosów,a szaraczek tonie w
      papierach,procedurach zmieniających się parę razy w miesiącu i bez przewrwy
      poddawany mobingowi.Praca w Banku to w tej chwili przypomina bazar-jeżeli
      więcej sprzedałeś więcej zarobisz . Chora rywalizacja wzmagająca wrogość
      współpracowników - a prawda stara jak świat mówi "zgoda buduje niezgoda
      rujnuje".Zdrowa rywalizacja to pozytywne zjawisko,ale "wyścig szczurów"to
      zjawisko destrukcyjne i obawiam się ,że niepożądane w szanującej się instytucji.
    • Gość: philips Re: Kolejne miliony wyparowały z BPH IP: *.krosno.tkdami.net / 80.51.255.* 10.08.06, 00:26
      Ta instytucja była kiedyś naprawdę dobra.Teraz tylko straszenie
      zwolnienianiami "niby"centralizacja ,a głupia i pracochłonna robota została w
      oddziałach mocno okrojonych z ludzi.Dzisiaj centralizuje się pewne funkcje i
      oczywiście należy okroić oddział o stanowisko,które tę czynność do tej pory
      wykonywało w oddziale,a po kilku tygodniach czynność wraca do oddziału ale
      niestety bez etatu i ktoś ją musi wykonać ale tych"ktosiów"coraz mniej w
      placówkach.Mam znajomych pracujących w BPH i jak czasem słucham ich
      księżycowych opowieści o pracy to uważam,że praca w Biedronce to luz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka