Gość: az IP: *.trw.com 11.09.06, 00:11 Odczepcie sie od Balcerowicza. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: patriota Kuczyński: Balcerowicz świadomie łamie prawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 00:18 Miernoty z komisji sledczej i obecnego rzadu - znajdujecie poklask wsrod plebsu, ale pytanie: jakie np. minister Polaczek patronujacy konferencji o "liberalizacji transportu w UE" bedzie mial samopoczucie przebywajac wsrod profesjonalistow i ludzi rozsadnych, tak odmiennych od srodowiska jego wystepow w TV Trwam...? Wladza i pieniadze potrafia wynagrodzic zhanbienie i osmieszenie sie. Wazne zeby ludzie rozsadni w tym kraju nie pozwolili sie zaszczuc, lub zobojetniec, tylko odwaznie pokazywali chamom gdzie ich miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donkowalski znowu kukluxczynski? IP: *.manc.cable.ntl.com 11.09.06, 01:19 Balcerowicz świadomie łamie prawo i kropka. czym lepszy jest od Andriu? srednia wieku swoich fanow? ich mieszczanskim pochodzeniem? zasobnoscia portfela? dostojnoscia przyjaciol? teraz juz nie ma watpliwosci, ze to przestepca, a kuczynski ktory jest z tego taki dumny po swoich niedawnych zyczeniach "wszystkiego najgorszego Polsko!" oczywiscie swoje serdeczne i mroczne zarazem zyczenia stara sie obrocic w rzeczywistosc. kolejny artykol - kolejny dowod slepej nienawisci do Polski: nadawanie pospolitemu przestepstwu znamion heroizmu i zachecanie czytelnikow do buntu przeciowko prawu i demokratycznie wybranym wladzom... pieknie panie kukluxczynski! kaptur na glowe i zabierz sie pan do oczysczania! moher dobrze przeciez pali! czy ty nie widzisz? czy sie nie wstydzisz? tak, tak! Odpowiedz Link Zgłoś
caius1 Re: znowu kukluxczynski? 11.09.06, 01:26 Gość portalu: donkowalski napisał(a): > Balcerowicz świadomie łamie prawo i kropka. czym lepszy jest od Andriu? srednia Tym ze w przeciwienstwie do tego drugiego osobnika nie ucieka sie do rekoczynow. NiePiS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: somali Re: znowu kukluxczynski? IP: *.centertel.pl 11.09.06, 01:30 jesteś pewny, że w trakcie przesłuchania Balcerowicz wytrzyma sesję Q&A. W środowisku bankowym aż huczy od plotek o leczeniu psychiatrycznym jakiemu poddaje się Balcerowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
caius1 Re: znowu kukluxczynski? 11.09.06, 01:38 Gość portalu: somali napisał(a): > jesteś pewny, że w trakcie przesłuchania Balcerowicz wytrzyma sesję Q&A. W > środowisku bankowym aż huczy od plotek o leczeniu psychiatrycznym jakiemu > poddaje się Balcerowicz. Nie jestem pewny bo nie jestem jasnowidzem. Dlatego pisalem o tym co BYLO a nie co BEDZIE. A jak na razie o "dawaniu w pape" mowil tylko Andriuszka. Balcerowicz mial wiecej powodow niz Andriuszka zeby sie zdenerwowac i powiedziec cos nieparlamentarnego a jak na razie zachowuje klase. Poza tym odwiedzanie psychiatry dawno przestalo byc sprawa wstydliwa w swiecie cywilizowanym wiec nie ma w tym nic dziwnego ze zyjac w takim napieciu psychicznym szuka fachowej porady zamiast bluzgac na prawo i lewo. A odwazny jest bo cos mi sie widzi ze za odmowe zeznan trafi do pierdla. Bog moze i wybacza ale Lechia i Zawisza nigdy :-) NiePiS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: somali Re: znowu kukluxczynski? IP: *.centertel.pl 11.09.06, 01:48 Balcerowicz to arogancki tchórz. Doktryner. Czy on nie widzi, że efektem jego polityki nie jest - jak to nam usiłują wmówić on i jego ślepi apologeci od lat - bezdyskusyjny sukces Polski i Polaków? Balcerowicz już dawno stracił klasę. Daruj, ale chory psychicznie na stanowisku szefa NBP to nie jest powód do chwały i dumy dla Polski i Polaków. Niech się Balcerowicz przyzna, że się leczy psychiatrycznie a zobaczysz reakcje ludzi. Balcerowicz bć może trafi do pierdla wcześniej czy później za poważniejsze przestępstwa niż odmowa zeznań. Odpowiedz Link Zgłoś
caius1 Re: znowu kukluxczynski? 11.09.06, 02:01 Gość portalu: somali napisał(a): > Balcerowicz to arogancki tchórz. Doktryner. Czy on nie widzi, że efektem jego Nie widze tego ale jestem otwarty na uzasadnione argumenty. > polityki nie jest - jak to nam usiłują wmówić on i jego ślepi apologeci od > lat - bezdyskusyjny sukces Polski i Polaków? Balcerowicz już dawno stracił Bo sukces jest i to wymierny. Jeszcze pamietam dobrze czasy kiedy trzeba bylo wystawac godzinami w banku zeby wziac na podstawie ksiazeczki walutowej jakies "dewizy" na wyjazd zagraniczny bo zlotowka nie byla wymienialna na nic. Nie mowie ze wszystko bylo swietnie i nie mozna bylo przejscia od bezwartosciowego papierka do zlotowki wykonac lepiej ale gadanie ze to wszystko jest nic nie warte i za niewymienialna zlotowka byla OK to czyste zaklamanie. > klasę. Daruj, ale chory psychicznie na stanowisku szefa NBP to nie jest powód To ze chodzi do psychiatry (jezeli chodzi) nie znaczy jeszcze ze jest chory psychicznie. Ludzie sa rozni. Jeden pojdzie do lekarza z katarem a drugi dopiero z zapaleniem pluc. > do chwały i dumy dla Polski i Polaków. Niech się Balcerowicz przyzna, że się > leczy psychiatrycznie a zobaczysz reakcje ludzi. Balcerowicz bć może trafi do To nalezy wspolczuc ludziom ktorzy wydaja takie osady. > pierdla wcześniej czy później za poważniejsze przestępstwa niż odmowa zeznań. Pewnie trafi ale Lavoisier w swoim czasie trafil na giotyne za swoje "zbrodnie" wiec Balcerowicz znajdzie sie w dobrym towarzystwie. Jezeli chodzi o Lavoisiera to tez sie wszystko rewolucyjnemu trybunalowi zgadzalo: byl poborca podatkowym za acien regime'u wiec "gniew ludu" byl usprawiedliwiony. A o takich drobiazgach ze wspomagal podlegle sobie okregi wlasna kasa jak byla taka potrzeba nie pamietano. Tak samo nie pamieta sie teraz o tym co dobrego zrobil Balcerowicz. Taki jest los ludzi ktorzy cos zrobili dobrego a nie tylko gadali co by tu mozna by bylo zrobic (patrz obietnice tych co teraz sa u koryta). NiePiS Odpowiedz Link Zgłoś
xxxx50 Re: znowu kukluxczynski? 11.09.06, 02:14 > Pewnie trafi ale Lavoisier w swoim czasie trafil na giotyne za > swoje "zbrodnie" > wiec Balcerowicz znajdzie sie w dobrym towarzystwie. Jezeli chodzi o > Lavoisiera > to tez sie wszystko rewolucyjnemu trybunalowi zgadzalo: byl poborca > podatkowym > za acien regime'u wiec "gniew ludu" byl usprawiedliwiony. A o takich > drobiazgach ze wspomagal podlegle sobie okregi wlasna kasa jak byla taka > potrzeba nie pamietano. Widzisz Lavoisier byl glupi( czyli idealista), powinien byl spier...c do Ameryki jak jego kumplel, niejaki DuPont. Ten sobie niezle poradzil w Nowym Swiecie... Kolejna dyskusja o Balcerku... Mam dosyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donkowalski osiagniecia balcerka? IP: *.manc.cable.ntl.com 11.09.06, 02:43 przeciez nikt nie twierdzi, ze sztywna polityka walutowa, ktora balcerek stosowal miala tylko zle strony. byla w miare skuteczna i to tyle. nic genialnego, nowatorskiego, zadnego ekonomicznego objawienia autorstwa pana b jednak nie doswiadczylismy. za jego kadencji zostalismy natomiast w tyle za wiekszoscia krajow post sowieckich. jego dokonania na polu makroekonomii nalezy wiec ocenic najwyzej przecietnie. np olbrzymie bezrobocie jest tej polityki poklosiem. wielu w polsce moze go z przynajmniej rownym powodzeniem dla gospodarki zastapic. balcerowicz to nie madonna, a bronisz go jak czestochowy. wymienialnosc zlotowki za granica? a byles? za granica nikt poza wytrawnymi filatelistami o zlotowce nie slyszal! taki to sukces... Odpowiedz Link Zgłoś
ver_bate Ocieplenie klimatu to też wina Balcerowicza! 11.09.06, 09:19 I atak na WTC! Rzeczywiście, trzeba go zapuszkować! Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Ocieplenie klimatu to też wina Balcerowicza! 11.09.06, 10:04 Balcerowicz jest bohaterem a kartofle i ich popleczniki odejda w niebyt.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: znowu kukluxczynski? 11.09.06, 07:05 to prawqda że Polska stała się najsłabszym gospodarczo państwem UE. To prawda że wśród 8 najbiedniejszych regionów UE jest 7 województw polskich (dane spzred pół roku, gdzieś na 5 miejscu był region węgierski). To prawda że mamy najwyższe bezrobocie i niskie, niemal niewolnicze płace. Ale też prawdą jest apologeci Balcerowicza należą do uprzywilejowanych finansowo "Europejczyków". Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: znowu kukluxczynski? 11.09.06, 07:01 to by wyjaśniało jego butę i "nieomylność". To prawdziwy Bóg i Imperator Mazowsza. Odpowiedz Link Zgłoś
senman Re: znowu kukluxczynski? 11.09.06, 09:24 Brawo, tekst w najlepszym stylu braci K. "środowisko bankowe aż huczy od plotek". Jakoś znam to środowisko dobrze i plotek o leczeniu nie słyszałem ale oczywiście zapewne pozostaję pod wpływem "układu", który skutecznie je wygłusza. A tak a propos - środowisko hodowców kotów aż huczy od plotek o współżyciu wysoko postawionej osobistości ze swoim kotem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: powiedz_to_koniowi Niestety, przykład idzie z góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 13:47 i zwykli ludzie też mają coraz mniej oporów przed nierozsądnymi wypowiedziami ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donkowalski Re: znowu kukluxczynski? IP: *.manc.cable.ntl.com 11.09.06, 02:12 a coz zlego w odrobinie aktywnosci fizyczniej andrju? sam balcerek tez podobno nalezy do jakiejs sekcji biegaczy czy cos tam. czlapak od dawna przygotowywal sie na to, ze trzeba bedzie brac nogi za pas... wszystko teraz uklada sie w logiczna calosc- niebywale! a powaznie to narod powinien sie dowiedziec czemu "upadek" systemu w 89tym odbyl sie tak sprawnie i bezkrwawo. narod i caly swiat powinien sie dowiedziec o najwiekszej mistyfikacji XX wieku. " Ma pan dowody, że robiłem porządek.W Gdańsku wyrzuciłem wszystkich, którzy wam mogli się nie podobać Borusewicza, Walentynowicz. (....) Nie zarzuci mi pan nic, że w Gdańsku miał pan jednego człowieka, który wam mógł się nie podobać. Wyczyściłem. Nie zarzuci mi pan, że tam gdzie miałem wpływ,to znaczy w Prezydium Komisji Krajowej, które dobierałem, dobrałem jednego człowieka, który wam nie odpowiadał. Pytałem się nawet.. Myśli pan, że odsunięcie Onyszkiewicza, Gwiazdy to łatwa sprawa? Poradziłem sobie jednak." ...nosil wilk razy kilka. a mialo byc tak pieknie! Odpowiedz Link Zgłoś
caius1 Re: znowu kukluxczynski? 11.09.06, 02:20 Gość portalu: donkowalski napisał(a): > a coz zlego w odrobinie aktywnosci fizyczniej andrju? sam balcerek tez podobno To niech se Andriuszka kupi worek treningowy. Wyladowywanie swojej aktywnosci fizycznej na innych podpada pod paragraf. > nalezy do jakiejs sekcji biegaczy czy cos tam. czlapak od dawna przygotowywal > sie na to, ze trzeba bedzie brac nogi za pas... wszystko teraz uklada sie w > logiczna calosc- niebywale! Dowcipne. > a powaznie to narod powinien sie dowiedziec czemu "upadek" systemu w 89tym > odbyl sie tak sprawnie i bezkrwawo. narod i caly swiat powinien sie dowiedziec > o najwiekszej mistyfikacji XX wieku. Czyzbys tesknil za gilotyna na publicznych placu kazdego miasta i sanquilotami na ulicach? Trzeba bylo pojechac do Rumunii tam byla krwawa rewolucja jak sie patrzy. > ...nosil wilk razy kilka. > > a mialo byc tak pieknie! Nietrudno przewidziec ze tak wlasnie za pare lat bedzie z Kaczorami i reszta. NiePiS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donkowalski Re: znowu kukluxczynski? IP: *.manc.cable.ntl.com 11.09.06, 03:22 ciesze sie, ze doceniasz moj dowcip. dla mnie obaj zawodnicy sa siebie warci. obaj podpadli. ide spac. bede snil o gilotynach, o lamaniu kolem, o plonacych stosach inkwizycji. tobie rowniez kolorowych snow! w rumunii bylem. piekny kraj. co do kaczynskich to rok temu wieszcze gazetowi przepowiadali kleske na kazdym froncie. przez caly ten czas nie przestano -moze poza rocznica smierci papieza - uzywac zlowrogich zaklec, przeklenstw i prowokacji. choc zdarzaja sie wpadki - jak na przyklad prawdopodobnie najwieksza z irasiadem - to jednak zycie dalej sie toczy a wyniki makroekonomiczne zadziwiaja. za pare kolejnych lat rzeczywiscie zobaczymy... ja sadze jednak, ze to nie bedzie to czego sie spodziewasz. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Bezkrwawość "upadku" tego systemu to straszna 11.09.06, 09:21 zbrodnia na Ubogaconym Wartościami Narodzie Polskim; żebyż tak chociaż z 5 milionów trupów, to byłoby po bożemu, a tak - to ohyda i sprzedawczykowstwo... Gość portalu: donkowalski napisał(a): > > ......... > a powaznie to narod powinien sie dowiedziec czemu "upadek" systemu w 89tym > odbyl sie tak sprawnie i bezkrwawo. narod i caly swiat powinien sie dowiedziec > o najwiekszej mistyfikacji XX wieku. > .... Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Bezkrwawość "upadku" tego systemu to straszna 11.09.06, 10:05 Ten PiSowski system upadnie ale ile narobi strat.!!! Brawo Balcerowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: znowu kukluxczynski? 11.09.06, 06:59 byłoby lepiej dla Polski i nas, gdyby balcerowicz był biokserem. Niestety, został kasjerem mafii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość gdańsk Re: znowu kukluxczynski? IP: *.chello.pl 11.09.06, 02:27 Zadziwiająca mieszanina demagogii i fanatyzmu. Dlaczego autor tak nie lubi Balcerowicza nie wiemy ale wiemy za to że bardzo go nie lubi. Autor nawet wie, że to przestępca chociaz żadne zarzuty nie zostały sformułowane. Autor chetnie by sam przesluchał Balcerowicza. Ma odpowiednie narzedzia kij bejsbolowy i krzyż na scianie. To juz sprawdzony (przez inkwizycję) repertuar metod śledczych. I nie nalezy sie przeciwstawiać jezeli stosują je demokratycZnie wybrane władze. Bierzmy przyklad Niemcy torturowani przez Hitlera nie protestowali. Rozumieli swój obywatelski obowiazek. Az do końca. To wzór do ktorego jak autor slusznie zauważa niektórzy nie dorastaja. Szczególnie autorytety. To nic, że sa to osoby których mądrość, ucziwość, szczerość i odwaga sa daleko poza możliwościmi kogoklwiek z nas i bez ktorych dalej tkwilibysmyw komunistycznym szambie.. Dla autora to nic On jest madrość On jest odwaga On jest uczciwość On jest ten ktory ma prawo wydawac wyroki. A gdzie byłes koles wtedy kiedy trzeba było wlasna osoba o czyms zaswiadczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: znowu kukluxczynski? IP: *.piap.pl 11.09.06, 10:24 Tak samo tłumaczyli się zbrodniarze hitlerowscy: działaliśmy zgodnie z obowiązującym prawem. Jeśli prawo jest złe, to odpowiedzialny obywatel musi mu się sprzeciwić. Howgh! Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: znowu kukluxczynski? 11.09.06, 11:31 Gość portalu: elka napisał(a): > Tak samo tłumaczyli się zbrodniarze hitlerowscy nie zwróciła/eś uwagi na pewny subtelny niuansik: nie jestesmy w hitlerowskich Niemczech, a prawo u nas (zresztą uchwalone również przez tych, co teraz wydzierają się w niebogłosy chcąc guru Balcerka osłonić) nie wspomina nic o eksterminacji kogokolwiek. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
raphele Re: znowu kukluxczynski? 11.09.06, 12:07 Senator Joseph McCarthy też nie był dyktatorem, ale zdołał rozkręcić w niefaszystowskiej Ameryce polowanie, które narobiło wielu szkód. Więc nie łap dziewczyny za słowa, bo to małostkowe. Jak historia długa, przypadki błądzenia większości się zdarzały. Nie demokracja, ale mądrość obywateli jest gwarantem dobrych decyzji dla kraju. Leszek Balcerowicz, to potwierdzenie smutnego "Nie będziesz prorokiem we własnym kraju". Polowanie zakompleksionej ekipy na Balcerowicza okryje nasz kraj wstydem na arenie międzynarodowej. PS. Po raz kolejny, niepotrzebnie zapędziłem się na forum, a trzeba było poprzestać na artykule. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek111 Kuczyński: Balcerowicz świadomie łamie prawo IP: *.w82-124.abo.wanadoo.fr 11.09.06, 00:27 Popieram Balcerowicza Powiedzial "kaczkom" - NIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz [...] IP: *.aine.pl 11.09.06, 00:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Kuczyński: Balcerowicz świadomie łamie prawo 11.09.06, 01:53 nadchodzi jesień - czas wykopu kartofli wykopie się z nimi również mendy z pisiora i kundelki twojego pokroju nie będą miały za kim szczekać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roger45 BANK centralny zalezny jest- od CASE, wiec broni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 07:48 niezaleznosci od innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Kuczyński: Balcerowicz świadomie łamie prawo IP: *.hsd1.va.comcast.net 11.09.06, 00:28 Balcerek, Kolodko, Belka , Miller i inni to jedna sitwa, ktora tak latwo sie nie podda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zex Balcerowicz to oarogancki ojciec... IP: *.centertel.pl 11.09.06, 00:35 PZPRowsko-SBeckiego układu w bankowości. Przeanalizujcie listę obecności jego współpracowników i protegowanych na Liście zasobów archiwalnych IPN a znajdziecie tam tak fajne nazwiska jak np. Wojtuś Kostrzewa, Sławek Lachowski, Andrzejek Podsiadło, Boguś Grabowski czy Basia Błaszczyk z CASE. Balcerowicz nie widzi ewidentnego konfliktu interesu w związku z CASE. W takim razie jest ślepy! A tak na to patrza w USA: Gifts, Meals, and Entertainment. You, your spouse and your minor children may not accept gifts, meals, favors, services, entertainment, or anything else of monetary value from any person or organization that does or seeks to do business with the Bank, is supervised by the Federal Reserve, or may be affected by your work at the Bank. The Code of Conduct has some exceptions to this rule, which for example, permit staff members to accept meals or gifts worth $20 or less on infrequent occasions and to accept meals that are furnished as part of a widely attended business conference. zrodlo: minneapolisfed.org/info/career/code.cfm#conf To tyle o naszym ober "geniuszu" ekonomicznynm czlowieku stojacym ponad wszelkim prawem [zex] Odpowiedz Link Zgłoś
babaqba Re: Balcerowicz to oarogancki ojciec... 11.09.06, 00:50 Gość portalu: zex napisał(a): > PZPRowsko-SBeckiego układu w bankowości. Przeanalizujcie listę obecności(...) Ale komuszku, lubisz wartościową złotóweczkę w kieszeni, prawda? Tylko, że denerwuje Cię, że jest ona w cudzej? A własna pusta i trzeba by się dorwać do tych konfitur? Widzę, żeś dobrze poinformowany. Poproszę o listę konfidentów pośród księży. Wiem, będzie straaasznie długa, ale ja mam szybki internet. Dodaj też coś o operacjach finansowych niejakiego Macharskiego. Może być interesująco. Ciekawe kiedy przed trybunałem stanu stanie Suchocka wraz z Rokitą za wprowadzenie oburzającego konkordatu wbrew woli narodu i z pogwałceniem konstytucji. To ważne, ponieważ opłakane skutki finansowe tego haniebnego aktu ponosimy wszyscy. A chodzi o miliardy rocznie. Czyżbyśmy byli aż tak bogaci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zex Re: Balcerowicz to oarogancki ojciec... IP: *.centertel.pl 11.09.06, 01:15 Nie jestem komuszkiem. Rzeczywiście jestem dobrze poinformowany. Nie narzekam na pustki w kieszeniach, choć daleko mi do takich złodziei SBeków jak np. Wojtuś Kostrzewa. Nie mam nic przeciwko wyeliminowaniu z życia publicznego TW działających w Kościele. Jestem też za patrzeniem na ręce Kaczyńskim i ich pomocnikom takim jak Wassermann, co do którego uczciwości intencji mam uzasadnione wątpliwości. Balcerowicz to nie guru ale "gooru" ekonomiczny. Wietrzy cykora. Boi się, że padnie jego mit i wyjdzie na jaw smutna, starannie ukrywana prawda o nim i jego trupie. Pewnie takich jak ja naiwniaków jest coraz mniej, ale mnie naprawdę leży na sercu dobro Polski i Polaków, a nie garstki kapitalistów politycznych o SBeckich korzeniach. Dlatego trzymam kciuki za komisję śledczą. Prawda, która ona może ujawnić porazi wielu... Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Re: Balcerowicz to oarogancki ojciec... 11.09.06, 02:49 babaqba napisała: > Ale komuszku, lubisz wartościową złotóweczkę w kieszeni, prawda? Tylko, że dene > rwuje Cię, że jest > ona w cudzej? A własna pusta i trzeba by się dorwać do tych konfitur? > Ciekawe kiedy przed trybunałem stanu stanie Suchocka wraz z Rokitą za wprowadze > nie oburzającego > konkordatu wbrew woli narodu i z pogwałceniem konstytucji Całe szczęście że twoi pobratymcy są tacy chytrzy ( a chytry dwa razy traci) i probowali wymusić na biednym narodzie polskim jakieś odszkodowania. Dzięki temu dotarło do ludzi kto rządził w tym kraju przez ostatnich kilkadziesiąt lat, w czyich rękach są media, kogo obsadził w roli dziennikarzy Stalin. To trzeba w ogóle nie "czuć" tego narodu, być zupełnie poza, aby porównywać sprawę konkordatu do przekrętów Balcerowicza. Dzieki felietonowi Michałkiewicza naród poznał prawdę o waszym charakterze ( chytry dwa razy traci). W hipermarketach wyznają tą samą zasadę ( zaoszczędzić parę groszy na płacach a stracić o wiele więcej na wizerunku). W Wybiórczej ta sama zasada - niedługo będą płacić minimalną płacę bo jest tylu chętnych młodych aby gdziekolwiek się załapać. A poziom błędów coraz wyższy. Mam nadzieję że Giertych w krótce zabroni przenumeraty tego szmatławca w szkołach. Sprzedaż od razu zmaleje o kilkadziesiąt tys egzemplarzy, a tuba propagandowa układu korowsko-sbeckiego o przedwojennych komunistycznych korzeniach straci judaszowe srebniki wydzierane z trzewi biednego narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Balcerowicz to oarogancki ojciec... IP: *.icpnet.pl 11.09.06, 01:13 kolega musiał być chyba sam sbekiem, skoro takimi informacjami dysponuje. może kolega się pochawali? a może to zwykła zawiść polaczka (celowo z małej litery, na miano Polaka trzeba zasłużyć, tymczasem wstyd za takich jak ty), który niczego nigdy się nie dorobił... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zex Re: Balcerowicz to oarogancki ojciec... IP: *.centertel.pl 11.09.06, 01:24 xyz, stosujesz argumentację charakterystyczną dla rzekomo inteligentnych apologetów Balcerowicza. SBekiem nie byłem (w przeciwieństwie do protegowanych Balcerowicza!), brzydzę się nimi a wiedzą dysponuję z uwagi na wieloletnią karierę na kierowniczych stanowiskach w polskich i zagranicznych instytucjach finansowych i informacj epublicznie dostepne. Zatem nie ma powodu do wstydu za mnie POLAKA. Tacy jak ja mogą powtórzyć pogląd o Balcerowiczu patrząc mu prosto w twarz - sam mam dowód na zaniechanie przez niego obowiązków jako szefa KNB w stosunku do banku, który jest sowitym darczyńcą CASE. Komisja śledcza pewnie będzie się tą sprawą zajmować. Cierpliwości. Tak więc, nie kieruje mną zawiść, lecz złość, że Polska jest ciągle rozkradana przez złodziei mających gębę pełną frazesów i truizmów, mających chronić ich interes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Armeles A czy teraz się coś zmieniło? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 10:07 Wszystkie czyny obecnie sprawujących władzę świadczą że sytuacja jest jeszcze gorsza jeżeli chodzi o prywatę i upolitycznienie państwa.Artur Zawisza synonimem uczciwości i moralności? Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Kuczyński: Balcerowicz świadomie łamie prawo 11.09.06, 01:12 Kolejny obrońca.Nie było oskarżenia,procesu a już obrona wyglasza mowę końcową.A owce z folwarku(zwierzęcego):,,komisja beeeeeee''.Może Panie Profesorze do trybunału w Hadze trzeba od razu.Nie, nie trzeba przecież wyrok w Konstytucyjnym pewny,sami swoi.Zle napisana Konstytucja umozliwia takie jaja,że komisja dział ale moze być ,,niekonstytucyjna''.I to znowu wina kaczorów!Bo to oni uchwalili taką Konstytucję.Trybunał bedzie przeciw ,,kaczorom'',bo ten Ziobro porwał sie na prawną mafię.A mafia trzyma sie razem. A Kalisz he he he....reklama SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Kuczyński: Balcerowicz świadomie łamie prawo 11.09.06, 10:08 Podłość i Surrealizm. Precz z PiSem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Armeles Procesu nie było a oskarżnia już są!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 10:10 To jest Prawo i Sprawiedliwość? Odpowiedz Link Zgłoś
moffff Kuczyński: Balcerowicz świadomie łamie prawo. 11.09.06, 01:19 Przed zakończeniem kadecji p.Balcerowicz nie powinien stawać przed komisją. To jest konieczne w obronie niezależności banku i obronie zawartości portfeli wszystkich obywateli. Nie liczę władzy, ta straty powstałe w skutek inflacji szybko sobie wyrówna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Balcerowicz to wybitny tow. (nr legitymacji 6165) IP: *.centertel.pl 11.09.06, 01:40 Panie KUczyński pan pewnie poniższe fakty lekceważy ale...Balcerowicz dyrygował gospodarką i walutą kraju przez szesnaście lat. Efekt? Polska jest najbiedniejszym spośród 25 państw UE, ma najniższe tempo rozwoju gospodarczego, najgorsze finanse publiczne, najwyższe bezrobocie, najniższe płace ( mniejsze niż np. w Czechach), najmniejszą liczbę przedszkoli, największą liczbę niedożywionych dzieci, itp., itd. No i owe 23 miliony żyjących poniżej minimum socjalnego... Z zeszłorocznych danych Głównego Urzędu Statystycznego wiemy, iż 23 miliony rodaków żyją poniżej granicy wyznaczającej strefę niedostatku (!!), czyli mają na życie mniej niż wynosi minimum socjalne. Ten sam GUS zapewnia, że 6 milionów rodaków wegetuje w głębokim ubóstwie, więcej: poniżej ustawowej granicy ubóstwa, z czego 3,5 miliona poniżej granicy skrajnego ubóstwa, prowadzącego do biologicznego wyniszczenia organizmu (!!!). To jest stan charakterystyczny dla najuboższych krajów afrykańskich. Polska ma najsilniejszą walutę Europy, iście mocarstwową, a pensje tyrających Polaków (nauczycieli, lekarzy, techników, robotników itd.) tudzież renty i emerytury (prócz mundurowych postkomunistycznych) są głodowe! Wykwalifikowana pielęgniarka, mająca osiemnastoletni staż pracy, i nauczycielka mająca dwudziestoletni staż pracy dostają 1500 zł miesięcznie (w Anglii już pierwszego roku 3000 funtów). Pielęgniarki i lekarze masowo uciekają z Polski do innych krajów, a nauczyciele zazdroszczą im, gdyż belfrów Zachód nie importuje. I proszę mi nie mówić, że to jest demagogią lub chwytem poniżej pasa, bo według mnie uderzeniem niżej straszliwie zaciśniętego pasa biedaków i czystą demagogią jest obrona Balcerowicza oraz jego mocarstwowej złotówki, a te 23 miliony, te 6 milionów i te 3,5 miliona to są fakty! Proszę też nie mówić, ze "gdzie drwa rąbią tam wióry lecą"! czyżby dla p. Balcerowicza i jego zwolenników 23 miliony rodaków to były ludzie "wióry"??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bromberg Kuczyński krytykuje Balcerowicza? WOW. Z całą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 01:45 pewnością zapisze się to w annałach historii. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Kuczyński krytykuje Balcerowicza? WOW. Z całą 11.09.06, 01:55 czytania ze zrozumieniem nie uczą na kartoflisku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek ja też jestem obywatelsko nieposłuszny! IP: *.server.ntli.net 11.09.06, 01:45 zamiast umacniać nasze socjalistyczne państwo, ubogacać budżet swoimi ciężko zarobionymi pieniędzmi, popierać Kierowniczą Partię... wyjechałem z kraju na emigrację. Mam gdzieś Kaczorów i całe to polskie piekiełko. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: ja też jestem obywatelsko nieposłuszny! 11.09.06, 10:07 Ja też.!!! Ale jestem w Polsce aby walczyć z PiSem. Precz z kaczorami.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Kwestia smaku 11.09.06, 02:46 Popełniłem już post na forum kraj to się nie będę powtarzał. Wyjaśnię tylko, że dla mnie "loża prokuratorów" nie wzywa na przesłuchanie świadka ale oskarżonego i stąd taka a nie inna treść mego wpisu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=48372559&a=48378736 Może dodam, że nie pochwalam działań niezgodnych z prawem pod przykrywką "obywatelskiego nieposłuszeństwa". "Obywatelskie nieposłuszeństwo" odnosi się na pewno do innego zakresu spraw a nie do stawania przed komisją głupców i zacietrzewionych poszukiwaczy układu. Uważam jednak, że człowiek ma wolną wolę i nic go nie może zmusić do działań niezgodnych z własnym sumieniem czy czymś takim nieokreślonym co Herbert nazwał "kwestią smaku". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie dla scierwa balcerowicz to przestepca IP: *.hsd1.wa.comcast.net 11.09.06, 04:53 fundacja zony to legalny sposob na branie lapowek, to samo zrobil kwasniewski, balcer i kwach to kryminalisci powinni dostac dozywocie. to bydlo komunistyczne oszusci i scierwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Va banque Balcerowicza. Kiedys podobnie zachowal IP: *.hsd1.ma.comcast.net 11.09.06, 05:49 sie prezio. Jest sie na kim wzorowac. Ale juz preziowa postapila znacznie madrzej. Czy Kuczynski moze byc ukarany za podzeganie do zlamania prawa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogalfa Kuczynski ma absolutna racje IP: *.bchsia.telus.net 11.09.06, 06:24 Kiedy władza łamie, naciąga prawo, to podporządkowanie się jej jest utwierdzaniem bezprawia. Niech się najpierw wypowie TK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Niby gdzie wladza naciaga prawo? Ze wezwala LB IP: *.hsd1.ma.comcast.net 11.09.06, 06:38 jako swiadka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawisza ciemny Kuczyński: Balcerowicz świadomie łamie prawo IP: *.rochd3.qld.optusnet.com.au 11.09.06, 06:41 "Jeszcze Polska nie zginela" poki tacy ludzie jak autor zyja i pisza. Odpowiedz Link Zgłoś
olias teraz mi to mówisz!?!?!? 11.09.06, 06:57 jak już wszystko zostało rozkradzione? trzeba było to mi powiedzieć na początku tzw. "przemian". To wtedy bym wiedział że kradzież to nie kradzież tylko obywatelski znak sprzeciwu wobec niedobrego państwa. byli folozofowie, którzy uzasadniali zbrodnie faszyzmu i komunizmu. Kuczyński tak daleko jeszcze nie doszedł. Odpowiedz Link Zgłoś
alex-alexander Kuczyński: Balcerowicz świadomie łamie prawo 11.09.06, 07:00 Bez Balcerowicza nie byloby silnej zlotowki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawisza ciemny Kuczyński: Balcerowicz świadomie łamie prawo IP: *.rochd3.qld.optusnet.com.au 11.09.06, 07:39 Wyjatkowo smutnym jest fakt, ze ludzie z mentalnoscia bolszewikow, ktorzy pisza co wiedza, a nie wiedza co pisza maja tyle do powiedzenia w Polsce i sa tak glosni. Odpowiedz Link Zgłoś
adwach Łapy precz od Balcerowicza!!! 11.09.06, 07:43 Zamiast czepiać się porządnych ludzi (i zasłużonych dla Polski) wpierw zróbcie porządek w swoich złodziejskich pseudopartiach. Sami złodzieje, oszuści i ludzi po wyrokach w nich siedzą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mors2001 Kuczyński: Balcerowicz świadomie łamie prawo IP: *.lubin.dialog.net.pl 11.09.06, 07:56 Tak trzymaj Balcer! Odpowiedz Link Zgłoś
zibi1010 Brawo p. Kuczynski - podpisuje sie pod pana stwier 11.09.06, 08:02 dzeniami - faktycznie, ta "wladza" przekroczyla juz dawno wszelkie granice przyzwoitosci, a nawet prawa - wide chocby powolanie tej komisyjki z jawnym i co gorsza SWIADOMYM pogwalceniem obowiazujacych przepisow (Zawisza ma juz nawet plan jak zalegalizowac dzialanie komisyjki PO WYROKU TRYBUNALU!!!-wiedza wiec, ze zlamali prawo!!!). Najwyzszy czas siegnac po "obywatelskie nieposluszenstwo" - bron ostateczna przeciwko skorumpowanym (tak, tak nie wystarczy geba pelna frazesow-po owocach ich poznacie), pelnym nepotyzmu politykom tzw. koalicji!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Brawo p. Kuczynski - podpisuje sie pod pana s 11.09.06, 10:15 Brawo Balcerowicz i brawo Kuczyński. Precz z Podłością i Surrealizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autochton kartofel, zajmij się Przestępcami i Szumowinami! IP: *.gprspla.plusgsm.pl 11.09.06, 08:08 a najlepiej podaj sie do dymisji i nie szkódź dalej Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
maciek9989 Kuczyński: Balcerowicz świadomie łamie prawo 11.09.06, 08:29 Brawo nic dodać, nic ując. Dawno w moim kraju nie było tyle podłości co teraz. A najbardziej podli są ludzie, którzy w latach osiemdzisiątych chadzali do przedszkola w krótkich gaciach, Dziś oni ferują wyroki, chcą dekomunizować i lustrować. Jakim prawem, pytam się? Dlatego jestem poełen podziwu dla profesora Balcerowicza. Człowieka wielkiej uczciwości i psychicznej odporoności. Panie profesorze, proszę się nie dać, nadchodzi czas, kiedy pętaki beda odsądzać Pana od czci i wiary. Proszę mieć jednak świadomość, że nie jest Pan sam, że są ludzie, dla których uczciwość jeszcze coś znaczy, bez względu na przynależność partyjną i poglądy. Odpowiedz Link Zgłoś
nowae1 Kuczyński: Balcerowicz świadomie łamie prawo 11.09.06, 08:35 prof. Balcerowicz nie łamie prawa, a każdy kto ma trochę poczucia godności, w takiej sytuacji postąpił by tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jones Re: Kuczyński: Balcerowicz świadomie łamie prawo IP: *.devs.futuro.pl 11.09.06, 08:38 artykuł z iście marksistwowską argumentacją. Pięknie panie Kuczyński. Więcej takich perełek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawuszy ciemny Re: Kuczyński: Balcerowicz świadomie łamie prawo IP: *.rochd3.qld.optusnet.com.au 11.09.06, 08:54 Marksistowska czy bolszewicka argumentacje mozna przypisac tylko komisji. Bycie dobrym obywatelem nie polega na bezkrytycznej akceptacji wszystkiego co twierdzi wladza, gdyby tak bylo powinnismy potepic "Solidarnosc". Wystapila przeciez przeciwko wladzy. Z faktu, ze ktos jest poslem nie wynika tez, ze ma racje, ze jest nieomylny. Na przekonaniu o wlasnej nieomylnosci i misji dziejowej polega "bolszewickie" postepowanie wielu poslow. Wydaje im sie, ze sa "pomazancami". A prof Balcerowicz? profesor Balcerowicz ma uznananie i autorytet ktorego zalosni czlonkowie moga mu tylko pozazdroscic. (Kto slyszal o Zawiszy czy Hofmanie) Swiat, szanuje i uznaje osiagniecia prof. Balcerowicza i swiat bez watpienia wie lepiej. Nie mam watpliwosci ze krytykuja profesora, wylacznie polamancy, przecietniacy i kretacze, ktorzy nigdzie nie mieliby szans na sukces. Odpowiedz Link Zgłoś
patman Balcerowicz - salut! 11.09.06, 08:46 Balcerowicz pokazał władzy II PRLu, że się jej nie boi. Komisarzom ludowym wydawało się, że teraz mogą już wszystkich zniszczyć, a tutaj taka niespodzianka - ktoś nie pozwoli się opluwać i gnoić. Stalinowski sąd jakim jest ta komisja, który przed zebraniem jakichkolwiek dowodów, wydał już wyrok, nie zasługuje na inne traktowanie niż ignorowanie i pogardę. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Balcerowicz - salut! 11.09.06, 10:09 Brawo Balcerowicz, wszyscy pójdziemy na barykady przeciw PiSowi. Odpowiedz Link Zgłoś