Gość: antykomuch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 11:41 Czas odejść komuchy z Pisu!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: antykomuch Kurski do domu!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 11:42 Do domu wynocha !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ludwik Strategia MSP: ostrożna pseudoprywatyzacja IP: *.tnp.pl 28.11.06, 11:43 w Tarnowie już na butach chcą wynieść PiS (kandydat na prezydenta z PiS sromotnie przegrał wybory) za brak prywatyzacji Zakładów Azotowych. Nie sprywatyzowanie oznacza brak nowych inwestycji, bez których zakład padnie. Brawo PiS prywatyzujecie przez upadek zakładu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tze Hehe, prywatyzacja przez upadek, dobre IP: *.chello.pl 28.11.06, 14:59 Odpowiedz Link Zgłoś
szefunio1 Re: Strategia MSP: ostrożna pseudoprywatyzacja 28.11.06, 12:06 Najbardziej mnie zastanawia jak moża być jednocześnie zwolennikiem PiS'u i antysocjalistą - chyba konieczne jest w tym celu rozdwojenie jaźni. Przecież pod kątem poglądów na gospodarkę PiS jest bardziej socjalistyczny niż SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
imw PiS to socjaliści pobożni :) 28.11.06, 13:17 PiS to Populizm i Socjalizm, każdy o tym wie :) Odpowiedz Link Zgłoś
block-buster Bolszewizm kaczorow widac najlepiej w prywatyzacji 28.11.06, 13:18 I wielki powrot Polski Ludowej. Odpowiedz Link Zgłoś
gdzies_czyli_wewpolsce fajowa prywatyzacja 28.11.06, 14:08 przypomina opowiesc Onettiego (chiba) o dwoch gosciach, co z beczką wina jechali na targ. Po drodze wino sprzedawali sobie nawzajem za monete, ktora tylko zmieniała własciciela. Jaka była radosc - całe wino sprzedane, oni uwaleni, tyle ze wszystko za jednego miedziaka.... Oj chłopaki piskowe, fajne macie wzory prywatyzacji: z jednej kieszeni do drugiej! Już to kiedys cwiczylismy, co???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.gajowa Re: Strategia MSP: ostrożna pseudoprywatyzacja IP: 83.14.99.* 28.11.06, 15:17 Masz racje komuchy z PiSu precz, niech przyjdą komuchy z SLD, oni tak pięknie prywatyzowali /przykład? bardzo proszę: Ożarowskie kable, STOEN, wszystkie bez wyjątku garbarnie, nieszczęsne PZU, Domy Towarowe Centrum. Wyliczać dalej/ O'K mój ojciec mówił zawsze - najlepiej wynieść z domu i sprzedać. Święte słowa. To zbrodnie szanować Skarb Państwa, Państwo nie ma prawa mieć skarbu. Prawo do "skarbu" mają u nas Niemcy, Francuzi, Holendrzy i Żydzi, ale jak mogą go kupić za przysłowiową złotówkę. MASZ RACJĘ KOMUCHY Z PISU PRECZ. Odpowiedz Link Zgłoś
uklad_wcielony Strategia MSP: ostrożna pseudoprywatyzacja 28.11.06, 15:29 "Tym się różni doktryna PiS od liberalnych doktryn PO czy SLD, że my dosłownie rozumiemy to, czym ma się zajmować ministerstwo skarbu. Ma dbać o skarb państwa, a nie dogmatycznie czy doktrynalnie prywatyzować. To nie jest ministerstwo prywatyzacji. W tej samej logice mieści się wzmacnianie zasobności skarbu państwa, a nie jego uszczuplanie. Na to głosowali ludzie." Tzn. mozna przyjac budzet, ktory przewiduje wplywy z prywatyzacji (zalozmy, ze miesci sie to w jakiejs logice, nazwijmy ja logika A), ale prywatyzowac nie mozna, bo ludzie na to nie glosowali (co z kolei miesci sie w logice B). Brawo, maestro Kurski. Zaczynam cos rozumiec: IV RP to eksperymentalny projekt artystyczny, wyrastajacy z poszukiwan Antonina Artauda i jemu podobnych, dazacy do zbadania, jakie efekty estetyczne moze przyniesc stopniowanie napiecia miedzy logika A a logika B. Zgodnie z doktryna autorow czyste piekno moze wylonic sie wylacznie z chaosu. Kiedys Neron podpalil Rzym, to tez byla sztuka. A prawdziwa sztuka wymaga ofiar. Chyba jestem nedznym filistrem, ktory prawdziwej sztuki nie potrafi docenic. Nie chcac byc mecenasem tego projektu, nie place podatkow w IV RP. Odpowiedz Link Zgłoś
mczgdy Strategia MSP: ostrożna pseudoprywatyzacja 28.11.06, 17:10 Nie jestem fanem PiSu,Jacka Kurskiego nie szanuję za jego bezczelne wypowiedzi w mediach ale pogląd na prywatyzację podzielam.Czas najwyższy skończyć z mitem,że doskonałe tylko to co prywatne.Najlepszym przykładem jest TPsa.Firma-maszynka do zarabiania pieniędzy kierowana przez przygłupich pseudomenegerów traci klientów.Wyprzedaż a właściwie złodziejska prywatyzacja przedsiębiorstw państwowych w ostatnich latach potwierdza słuszność powiedzenia,że mniej szkody narobi kompetentny leń niż nadgorliwy idiota.Przedsiębiorstwa państwowe isnieją w każdym ustroju i utożsamianie ich z "komuną" jest głupotą. Odpowiedz Link Zgłoś
mike_ab Re: Strategia MSP: ostrożna pseudoprywatyzacja 28.11.06, 18:00 ok. a teraz wyobraz sobie TPsa bez prywatyzacji. myslisz ze jak by obecnie wygladala? lepiej? a wiesz co by zrobilo panstwowe TPsa na wolnym rynku i w starciu z prywatna konkurencja? bul bul bul... mczgdy napisał: > Nie jestem fanem PiSu,Jacka Kurskiego nie szanuję za jego bezczelne wypowiedzi > w mediach ale pogląd na prywatyzację podzielam.Czas najwyższy skończyć z mitem, > że doskonałe tylko to co prywatne.Najlepszym przykładem jest TPsa.Firma-maszynk > a do zarabiania pieniędzy kierowana przez przygłupich pseudomenegerów traci kli > entów.Wyprzedaż a właściwie złodziejska prywatyzacja przedsiębiorstw państwowyc > h w ostatnich latach potwierdza słuszność powiedzenia,że mniej szkody narobi ko > mpetentny leń niż nadgorliwy idiota.Przedsiębiorstwa państwowe isnieją w każdym > ustroju i utożsamianie ich z "komuną" jest głupotą. Odpowiedz Link Zgłoś
mczgdy Re: Strategia MSP: ostrożna pseudoprywatyzacja 28.11.06, 18:50 Potwierdzam co napisałem a w Twojej wypowiedzi nie znajduję kontrargumentów. Odpowiedz Link Zgłoś