Gość: piotr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 18:03 Teraz jest ciepło. W lutym przyjdą mrozy - na pysk spadną plony. Na kolanach przyjdą do nas. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Radek Re: Rosja: polskie mięso nadal niedobre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 18:11 Ja też kibicuję naszym i chciałbym, żeby Rosjanie w końcu odpuścili, ale chyba nie wiesz co piszesz. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiepski Ruskie wolą ruskie (pierogi) i horyłkę a tego tam IP: *.chello.pl 17.01.07, 18:22 wbród.Chyba ,że kartoszki wymarzną i nie będzie z czego robic gorzałki i pierogów.Nie ma strachu ...będzą robic z buraka.Po co im mięso?Car i komunizm oduczyli ich od mięsa.Ostatnie jedli na Kremlu jak tam była polska załoga,podzielili się.I teraz świętują ,tylko im sie baranom daty pomyliły.Powinni świetować zajęcia Kremla przez Polaków,bo wtedy pojawiło sie mięso -BEZ KARTEK! Odpowiedz Link Zgłoś
wieslaw1 Rosja: polskie mięso nadal niedobre 17.01.07, 18:29 Dopóki gaz i ropa są w cenie Rosja może kupować mięso od każdego,a jest w czym przebierać i wybierać.Jest to niezły test dla UE jak powinna postępować kiedy państwo członkowskie jest w handlu dyskryminowane.My chyba płacimy jeszcze za aktywne poparcie zmian na Ukrainie,ale na dłuższą metę chyba było warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoorec o'goorec Rosja: polskie mięso nadal niedobre IP: *.olsztyn.mm.pl 17.01.07, 18:31 Ale pieprzycie farmazony drodzy forumowicze. Ruski bez polskiego miasa do tej chwili nie umarł i nie umrze. Mam jednak pytanie i proszę o szybką odpowiedź. Czy Endrju nasz dzielny minister rolnictwa też wybiera się na te targi. Bo jakoś cicho na ten temat. A może lepiej będzie jak nie pojedzie to wreszcie coś zostanie załatwione w temacie MIASO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fi a ruski gaz smierdzi IP: *.chello.pl 17.01.07, 18:55 a ruski gaz śmierdzi i też nie nadaje się do spożycia. :(!!!!!!!!!! i jeszcze mi się na nim kartofle przypalają!!!!! ps. pierdząc wydalacie metan, który jako gaz cieplarniany wpływa na globalne ocieplenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: zamknac z kacapami granice! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 19:02 Gekonie, ruskie prawie do nas nie przyjezdzają, wiec zamykANIE GRANIC NIE MA ŻADNEGO ZNACZENIA. Po co im Polska??? Oni bez Polski zyja bez problemu a my???? trochę z problemami(gaz, ropa)Ono wogóle Polski mogą nie zauwazać!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Rosja: polskie mięso nadal niedobre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 18:57 działam w branży mięsnej, byłem w niejednym zakładzie mięsnym na "wschodzie", w Rosji i.... cholera mnie mnie bierze jak oni maja zastrzezenia. takiego "syfu" (powoli się zmienia) jak u nich to u nas w Polsce nie uświadczysz, a Oni się nas czepiaja. polityka i nic wiecej. A naszym "optymistom" powiem, że nawet nie jest rozważana koncepcja zniesienia embarga na eksport miesa z Polski. Może to nastapi na jesień 2007 roku. Może!!!!A wiem co mówię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp a niech zdychają na mrozie ruskie psy!! IP: *.man.poznan.pl 17.01.07, 18:58 mam ich w d...e! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: a niech zdychają na mrozie ruskie psy!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 19:04 na pewno nie zdechną od twoich postów.To Ty możesz miec problemy jak cholery zakreca gaz i rope Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znawca kłamstwo! ruscy sami fałszują te dokumenty IP: *.man.poznan.pl 17.01.07, 18:59 i jeszcze nam kit wciskają Odpowiedz Link Zgłoś
1goodman Re: Rosja: polskie mięso nadal niedobre 17.01.07, 19:08 Na kolana to Ty padnij i poproś Pana Boga o trochę rozumu. Przecież Ruski nie dlatego nie wpuszczają polskiego mięsa bo mają taki kaprys, ale dlatego, że mają go z Brazylii za swoje kontrakty oraz rozwijają własną hodowlę. Poza tym cały świat aż się trzęsie bo mają tyle petrodolarów, że zapłacą każdą cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ha ha Re: Rosja: polskie mięso nadal niedobre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 19:31 niech się idioci czytać nauczą - ruski biorą półtusze i o co chodzi????? tu nie chodzi o mięso a o wyroby mięsopodobne kitu ruskom nie wciskajcie wróćcie do receptur i technologii z lat 70 a chętnych na te wyroby będzie wystarczająco wielu ps. ja tego chłamu też już nie kupuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: razmy razputin Re:My Polacy zadamy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 19:45 Importu ropy z innych kierunkow , nawet drozszej przez naftoport !!! Dosc chamstwa i plucia w twarz . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piasek Rosja: polskie mięso nadal niedobre IP: *.ds.awf.wroc.pl 17.01.07, 20:13 Wszyscy robią z tej sprawy wielki problem, a rozwiązanie jest takie proste! Rosjanie przecież nie krytykują jakości polskiego mięsa tylko zarzucają fałszowanie polskich certyfikatów weterynaryjnych! Przecież tak samo argumentuje strona ukraińska, która przecież też nie importuje polskiego mięsa. Więc problem polega na jakości wystawianych w Polsce dokumentów, które (jak widać) każdy amator może podrobić. Wystarczy wystawiać certyfikaty na specjalnie zabezpieczonym papierze!(nawet zwykły bilet komunikacji miejskiej ma hologramowe zabezpieczenia!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vratislavia ruskie brudasy i pijaki chca nas uczyc czystosci ? IP: *.ri.ri.cox.net 17.01.07, 20:32 Smiechu warte . W karaju gdzie spluczka w kiblu to szczyt techniki i prysznic to ma niewielki procent tych co do niedawna chodzila w walonkach a dzis sa "nowe ruskie " i ma prysznic zeby pokazac kolegom ale sam niekorzysta raz na ruski miesiac moze gacie zmieni ... tfujjj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnnaMaria praktyki tortur i wymuszania zeznan w Rosji IP: *.ri.ri.cox.net 17.01.07, 20:34 AI potepia praktyki tortur i wymuszania zeznan w Rosji W rosyjskich wiezieniach i aresztach milicjanci stosuja niedozwolone metody sledztwa i wymuszania zeznan, wladze zas nie podejmuja przekonywujacych staran, by wyeliminowac te praktyki - ostrzega Amnesty International. W srode AI opublikowala na ten temat raport, zatytulowany "Federacja Rosyjska - tortury i wymuszone +zeznania+ w aresztach" ("Russian Federation: Torture and forced +confessions+ in detention"). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enskw Re: Rosja: polskie mięso nadal niedobre IP: 62.69.213.* 17.01.07, 20:40 i h@j z nimi! polskie mieso i wyroby miesne na calym swiecie sie sprzedaja - rosja moze sie wypchac ze swoja polityka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)))) Re: Rosja: polskie mięso nadal niedobre IP: *.acn.waw.pl 17.01.07, 21:35 Gość portalu: enskw napisał(a): > i h@j z nimi! polskie mieso i wyroby miesne na calym swiecie sie sprzedaja - ro > sja moze sie wypchac ze swoja polityka. Serio? Wieprzowinę to Żydzi wykupują (złośliwie) - to wiemy. Ale śmierdząca reszta? Jeśli tak jest, to po co tyle kaczego płaczu i jęków, że Rosja i Ukraina nie chcą padliny? Skąd te żenujące piski Leppera i dwóch kaczorków? Odpowiedz Link Zgłoś
yxcv Rosja: polskie mięso nadal niedobre 17.01.07, 22:25 Spia na zapiecku,siusiaja w izbie do wiadra,z kalosza wylazi sloma,do dzis uzywaja lamp maftawych a podniabienia maja iscie CARSKIE-CCCP-cep cepa cepem p. Odpowiedz Link Zgłoś
neiden Rosja: polskie mięso nadal niedobre 17.01.07, 22:48 im sie wiecej wpraszamy tym wiecej szkodzimy sobie. rosjanie dokladnie pamietaja jakie instrukcje otrzymywali kierownicy zakladow miesnych za czasow komunizmu.na polski rynek byla specjalna produkcja, na zachod inna do rosji byla specjalna.rosjanie przyzwyczajeni sa do nalepszych mies z polski. wiec dzisiaj nie chca kupowac gorszego gatunku.wiec trzeba to zrozumiec.za starych komunistycznych czsow polacy jedli odpady. dzisiaj troche sie poleprzylo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Rosja: polskie mięso nadal niedobre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 22:57 ja się dziwię.Nasz rząd przez 1,5 roku nie potrafi wyjaśnić i załatwić tak prostej sprawy! Wygląda że nie ma w tym rządzie nie tylko umiejętności ale i woli żeby się dogadać z sąsiadami chociaż tymi.Zobaczcie państwo na stosunki Polski z sąsiadami:Rosja Białoruś Niemcy złeUkraina takie sobie a mięsa też niechcą.Poprzez Veta nieudacznicy próbują angażować do tego całą Unię.Ciekawe gdzie pójdą jak rzeczywiście będzie nam potrzebna solidarność Uni!? Odpowiedz Link Zgłoś