Dodaj do ulubionych

Trzy scenariusze PO

31.01.07, 21:16
Jedna stawka podatkowa dla wszystkich i zadnych odpisow,
choc wiem ze to pobozne zyczenia.
Obserwuj wątek
    • tancezr Juz 3x15 sie znudzilo wprowadzmy cos innego 31.01.07, 21:22
      Jak sie okazuje po raz kolejny PO cos sobie napisze i zaraz zredaguje.
      Opozycja to moze jedyne miejsce dla PO. Jak beda tak czesto zmieniac zdanie
      to nigdy nic dobrego z tego nie wyniknie. Zreszta dopuki Tusk bedzie z
      Komorowskim rozgrywal karty to PO bedzie nic nie warta partia.
      • Gość: p gość ma zielone włosy? IP: 195.245.204.* 01.02.07, 14:03
        Czy mi wzrok siada...

p
        • Gość: moki1 Przeblili Wałęsę IP: *.chello.pl 01.02.07, 14:13
          >(niskie koszty pracy w porównaniu z krajami Unii zrekompensują im wysokie
          koszty pracy w Polsce).

Wałęsa miał plusy dodatnie i ujemne a u platformy koszty pracy są jednocześnie
          niskie i wysokie.
          • Gość: rat Re: Przeblili Wałęsę IP: 81.219.116.* 01.02.07, 15:14
            a jednak istnieje logika w tym zdaniu. proponuje przeanalizować
            • Gość: drwal Re: Przeblili Wałęsę IP: *.icpnet.pl 02.02.07, 17:43
              logika jest, ale wyborcza zepsula, tak to jest jak sie nie odroznia
              wysokich/niskich płac od wysokich/niskich pozapłacowych kosztów pracy
    • galba Ja jestem za 3 x 10... 31.01.07, 21:29
      10 % PIT
      10 % CIT
      10 % VAT

Kto mnie przebije? Żadne socjalistyczne pijawki z PO mi nie podskoczą...
      • Gość: grundol Re: Ja jestem za 3 x 10... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 13:34
        jak już liberalne bo to co piszesz nie ma nic z socjalizmem wspólnego. A na
        socjalistyczne gruszki na wierzbie to w tej chwili PIS ma monopol
      • pm7303 Re: Ja jestem za 3 x 10... 01.02.07, 14:18
        Przyganial kociol garnkowi, mozna by powiedziec, gdyby nie fakt, ze PO to raczej
        partia liberalno-socjalistyczna a PiS to czystej wody komunisci.
    • Gość: mieszko Trzy scenariusze PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 21:40
      to oczywiste banialuki .brak recept na rzeczywiste rozwiazanie spraw
      gospodarczych , a przede wszystkim usuniecie ubustwa spolecznego ogromnej
      czesci spoleczenstwa .trzeba calkowicie nowego podejscia i faktow istotnych dla
      jednostki a nie wskaznikow makro.
      • Gość: przedsiębiorca Re: Trzy scenariusze PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.07, 22:59
        Jaki sposób jest według Ciebie lepszy na likwidację ubóstwa: rozdawanie
        kolejnych milionów na jednorazowe świadczenia dla emerytów, becikowe, dopłat do
        paliwa roliniczego itd. czy obniżenie kosztów pracy i przez to wzrost
        zatrudnienia oraz płac?
        • Gość: corgan tylko po co ta ściema? IP: *.chello.pl 01.02.07, 05:38
          > Jaki sposób jest według Ciebie lepszy na likwidację ubóstwa.
          > obniżenie kosztów pracy i przez to wzrost zatrudnienia oraz płac?

Przecież jako rasowy przedsiębiorca powiniennes wiedzieć, że Ty i inni rasowi
          przedsiębiorcy nie jesteście zainteresowani zatrudnieniem emerytów, rencistów,
          bezrobotnych, biednych, samotnych matek, niepełnosprawnych itp. całego tego
          tałatajstwa...

prawda?
          • Gość: rafvonthorn Re: tylko po co ta ściema? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 14:01
            Cóż, luksus zatrudniania jest obłożony podatkiem. EOD.
            • Gość: nyhnyh Re: tylko po co ta ściema? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 14:24
              A luksus picia wódy obłożony jest zaajee***** akcyzą, a nawet byle menela na to
              stać.
      • Gość: marcin podatek liniowy jest niesprawiedliwy IP: *.chello.pl 01.02.07, 01:21
        tak naprawdę podatkiem, który spowodowałby gigantyczny rozwój, jest podatek
        regresywny, ale w naszym socjalistycznym ogródku nie ma co o tym nawet marzyć,
        więc pozostaje jedynie wspierać dążenia do proporcjonalnego PITu, mimo jego
        niesprawiedliwości.
        A koledze mieszkowi radzę zajęcie się swoim "ubustwem" wiedzy o ojczystym
        języku, zamiast pisania lewackich bzdur.
        • Gość: dc99 Podatek regresywny mamy obecnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 13:48
          > tak naprawdę podatkiem, który spowodowałby gigantyczny rozwój, jest podatek
          > regresywny, ale w naszym socjalistycznym ogródku nie ma co o tym nawet marzyć,

Podatek regresywny obowiązuje w Polsce od 1989 r., bo dzięki przywilejowi nie
          płacenia ZUSu od wysokich dochodów im kto bogatszy tym mniejsze procentowo płaci
          podatki.

Zarabiający 2 tys./mies oddaje fiskusowi (PIT+ZUS) 46% dochodów, zarabiający 200
          tys./mies jedynie 42%, czyli mniej.

Gigantyczny rozwój tym spowodowany zaobserwowano jedynie w dziedzinie pazerności
          menadżerów i przedsiębiorców.
          • fagusp Re: Podatek regresywny mamy obecnie 01.02.07, 14:08
            Gwoli ścisłosci - od połowy lat 90-tych. A swoją droga to konsekwencja
            nadużycia semantycznego jakim jest nazwanie składek zusowskich ubezpieczeniem
            społecznym. Z ubezpieczeniem w klasycznym tego słowa znaczeniu to ma tyle
            wspólnego, demokracja bezprzymiotnikowa z demokracją ludową. No ale jak tkwimy
            w zakłamaniu, to musimy brnąć - utrzymuje się pozory, że składki sa powiązane z
            wysokościa świadczeń otrzymywanych w przyszłosci. Stąd wysokość progu 2,5 -
            trudno uzasadnić, że powyżej niego istnieje jakakolwiek relacja pomiędzy
            poziomem obciążenia a wysokościa świadczenia. Inaczej trzeba by było stwierdzić
            wprost, że jest to podatek - zrzutka na niepracujących (w tym pasożyty).
            • Gość: dc99 Re: Podatek regresywny mamy obecnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 14:28
              > Gwoli ścisłosci - od połowy lat 90-tych. A swoją droga to konsekwencja
              > nadużycia semantycznego jakim jest nazwanie składek zusowskich ubezpieczeniem
              > społecznym.

Oczywiście że ZUS to podatek. Składką można nazwać jedynie tą część która idzie
              do OFE i na indywidualne konta z ZUSie. Cała reszta powinna się nazywać PIT-bis.
      • dersky Re: Trzy scenariusze PO 01.02.07, 13:42
        Gość portalu: mieszko napisał(a):

> to oczywiste banialuki .brak recept na rzeczywiste rozwiazanie spraw
        > gospodarczych , a przede wszystkim usuniecie ubustwa

Nie likwidujmy UBUSTWA, zlikwidujmy analfabetyzm...
      • Gość: ratio Re: Trzy scenariusze PO IP: 81.219.116.* 01.02.07, 15:17
        W Twojej wypowiedzi zaś same recepty można znaleźć hahahahahah. Wiesz moim
        zdaniem należałoby obniżyć poziom analfabetyzmu w spoleczeństwie a dzieki temu
        obniży sie poziom ubóstwa - vide Ty
    • Gość: Hubertus co z tego jak i tak zapłące 3 razy IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 01.02.07, 01:15
      państwu nim cos załatwiem
      raz zapłace 15% podatku za to ze pracowałęm i coś tego mam
      dwa zapłace 15-17% vat za to ze moje ciezko zapracowane pieniadze zamieniłem na
      jakeis dobro
      trzy zapłace akcyze i coś tam jeszcze za to ze wogóle zyje w tym kraju
      czyli na 1 litr paliwa kosztuje mnie tylko jakies 10-15% mniej niz wczesniej
      (okolo 60 gr/litrze, a tyle to róznica miedzy zakupem tego paliwa w hurcie a
      detalem - czyli defakto 1 litr ni bedzie tanszy niz 20-30 gr - ogolnie rzecz
      ujmujac podniesieneo 25 gr ceny paliw po nowym roku wrócą do cen z przed nowego
      roku
      czyli nic sie nie zmieni
    • Gość: robb111 Re: Trzy scenariusze PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 01:17
      a kogo obchodzi co chce platforma ?
      najwczesniej za 3 lata beda cos mogli zdzialac wiec chyba z nudow zaczeli cos wymyslac
    • Gość: Urzędnik Śmieszna ta platforma IP: *.kolornet.pl 01.02.07, 01:36
      taki kącik yntelektualistów, cos sobie napiszą i wszystko jest ok, jednak
      dopiero po zapoznaniu się z syfem w kazdym ministerstwie okazuje się że tam na
      prawdę dużo nie da się zrobić.
      • qrdebela intelektualisci 01.02.07, 05:12
        mysleli, mysleli i wymyslili, ze trzeba zrobic podobie jak "oszolomy i
        gluptaki" pis, to sie nazywa madrosc,
        poza tym duzo bledow w artykule, pisze pan panie redaktorze gorzej niz
        brygadzista z fabryki, poza tym brak spojnosci i logiki w niektorych zdaniach,

znow bez powazania
    • Gość: moki1 To koszty pracy sa niskie czy wysokie? IP: *.chello.pl 01.02.07, 13:11
      > Rozwój gospodarczy będzie się koncentrował w metropoliach i regionach,
      > w których swoje zakłady będą lokować duzi inwestorzy
      > (niskie koszty pracy w porównaniu z krajami Unii zrekompensują im wysokie
      > koszty pracy w Polsce).

To jak platforma uważa koszty pracy są niskie czy wysokie bo już się w tym
      intelektualixmie gubię.
    • tupik70 [...] 01.02.07, 13:14
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: qqq Dla zainteresowanych tematem, warto przeczytać. IP: 213.77.49.* 01.02.07, 13:20
      www.blog.gwiazdowski.pl/index.php?subcontent=1&id=80
      • phun PO PIS LID = droga do nikad liczy sie tylko PPP 01.02.07, 13:38
        www.partiapracy.pl/
        precz z libertynizmem gospodarczym i leseferyzmem
        • Gość: qqq Re: PO PIS LID = droga do nikad liczy sie tylko P IP: 213.77.49.* 01.02.07, 14:09
          O czym Ty do mnie rozmawiasz?
    • michalparadowski Trzy scenariusze PO 01.02.07, 13:56
      Szkoda, bo to bardzo wygodne!!
      Autor:
      Podatnik od 3 lat "liniowiec"
      P.S.O co tu chodzi? Komu to przeszkadza?
    • Gość: wyborca PiS i SLD Ja chcem komuny i równości społecznej . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 14:04
      • Gość: nie kcem Re: Ja chcem komuny i równości społecznej . IP: 213.77.49.* 01.02.07, 14:08
        Mówi i pisze się: kcem.
    • Gość: Aleks IV Scenariusz: spieprzac z tego kraju!!! IP: *.europe.hp.net 01.02.07, 14:17
      IV Scenariusz: spieprzac z tego kraju jak najdalej!!!
    • Gość: dc99 Stare bredzenie PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 14:21
      > Działalność gospodarczą ma ułatwić: tzw. jedno okienko (szybka i prosta
      > rejestracja),

O tym się gada od 10 lat, nikomu się to jeszcze nie udało.

> zmniejszenie składek na ubezpieczenia społeczne dla osób rozpoczynających
      > działalność

To jest skompromitowany SLD-owski program "pierwsza praca", który okazał się
      złotą żyłą dla przedsiębiorców-oszustów. Na zasadzie "zatrudniam absolwenta, nie
      płacę podatków, po roku go zwalniam i zatrudniam następnego ulgonośnego, itd. itd."

Przykład PFRON od lat pokazuje kto tak naprawdę korzysta na tego typu ulgach.

> PO - wzorem PiS - stara się grać na "prorodzinnej" nucie i proponuje ulgę w
      > postaci kwoty wolnej nie tylko dla podatnika (3 tys. zł), ale także jego
      > małżonka (3 tys. zł) i dzieci (po 1,5 tys. zł).

Pierwszy rozsądny pomysł PO od chwili jej założenia. Czyżby doszło wreszcie do
      zakutych liberalnych pał że stawka PIT obchodzi jedynie 5% najbogatszych, dla
      pozostałych różnica 19% czy 15% to będą psie grosze.

> PO proponuje teraz podatek liniowy, ale tylko PIT i CIT, ze stawką 15-17 proc

Stare bredzenie. W kraju w którym 95% wyborców płaci pierwszą stawkę podatek
      liniowy można wprowadzić wyłącznie razem ze stanem wojennym. W demokracji się
      nie da.

> Stawka VAT miałaby zostać obniżona z obecnych 22 proc. do 19 proc., nadal
      > jednak obowiązywałyby stawki ulgowe: 7 i 0 proc. (w innym wariancie stawka VAT
      > byłaby jedna, taka jak dla PIT i CIT).

Miłe, ale zbyt małe żeby było zauważalne.

> PO proponuje także powrót do starego pomysłu wicepremiera w rządach SLD
      > Jerzego Hausnera, który proponował weryfikację rent (renty rodzinne i renty
      > dla niepełnosprawnych to 33 proc. wszystkich wydatków socjalnych), bo przed
      > 1988 rokiem zasady przyznawania rent były bardzo liberalne.

Do starych błędów Hausnera jak widać też proponuje powrót. Takie rzeczy robi się
      szybko i konkretnie - tzn. od razu przedstawia się gotowy projekt ustawy z
      kryteriami tej weryfikacji. A nie jak Hausner snuje się z półtorarocznym
      wyprzedzeniem opowiastki grozy "czego to ja wam jeszcze nie utnę". Dokładnie
      według tego scenariusza kręci się horrory - przez pół filmu nie widać potwora
      ale widzom pracuje wyobraźnia jaki to on jest groźny.

> By obniżyć koszty pracy, PO chce zmniejszyć składkę rentową o 3 proc.

Ciekawe czmu nie wpadli na to przed 2005. Solidny kop w d... wyraźnie poprawia
      PO-paprańcom umiejętność myślenia, widać gdzie mają umiejscowione rozumki.

> Osoby wchodzące dopiero na rynek pracy nie płaciłyby składki rentowej lub
      > tylko 3-procentową.

j.w. - patrz "pierwsza praca"

> "przebudować" system dodatków mieszkaniowych (byłyby przyznawane w zależności
      > od kryterium majątkowo-dochodowego, a nie tylko dochodowego)

Życzę udanej kampanii wyborczej w której gazety będą prześcigały się
      wyliczeniami o ile wzrośnie czynsz biednym wdowom i sierotom.

Już lepiej poszukać w Posce ropy - bardziej realne.

>i zasiłków pogrzebowych

Też pięknie zapowiada się w kampanii wyborczej. Już raz od hien cmentarnych PO
      wyzywali, widać spodobało się PO-paprańcom.

A "poprawy ściągalności podatków" tym razem nie zaproponowali?
      • Gość: wk Re: Stare bredzenie PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 14:29
        nic nowego nie wymyślą, a przykład należy wziąść z Krajów Zachodnich, np z
        Anglii, tam podatki sa niskie dla ludzi biednych a dla bogatszych większe,
        żadnych ulg, za wysoki jest podatek u nas te 19%, kto zarobi 1000,-zł musi
        zapłaić i ten co zarobi 3000,-zł.
    • junkier Po jaka cholere EURO w Polsce? Zlotowka swiatowcom 01.02.07, 14:29
      Po jaka cholere EURO w Polsce? Zlotowka swiatowcom z PO nie odpowiada bo co,
      zasciankowa!

Na marginesie, PO znowu przesypia zmiane nastrojow spolecznych, z wczorajszego
      sondazu CBOS wynika, ze euro popiera juz tylko 44% spoleczenstwo, i jest to
      spadek o ponad 30 pkt procentowych w ciagu 4 lat. Jednak wyrwanie mediow
      publicznych z lap czerwono-rozowych agitatorow zaczyna przynosic skutki...
      • Gość: wk Re: Po jaka cholere EURO w Polsce? Zlotowka swiat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 14:34
        chciałam zauważyć,że poniektórzy właściele małych przedsiębiorstw, nie
        wytawiają faktur, przy naprawach samochodów, w małych sklepikach sprzedaż nie
        przechodzi przez kasę fiskalną, oczywiście dla osób fizycznych, tu uckiekają
        fiskusowi podatki.
        Ale najlepiej szukać pieniędzy od emigrantów a tu w Kraju nie jest wszysko ok.
        • junkier Re: Po jaka cholere EURO w Polsce? Zlotowka swiat 01.02.07, 14:54
          Chcesz pomagac biurokracji i urzedasom w okradaniu obywatela?
          • Gość: wk Re: Po jaka cholere EURO w Polsce? Zlotowka swiat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 15:24
            no masz rację z drugiej strony tak wygląda jak piszesz.
      • skubi6 EURO = duża kasa dla nas 01.02.07, 14:34
        > Po jaka cholere EURO w Polsce?

Po taką cholerę, że automatycznym skutkiem wprowadzenia euro będzie
        przypływ dużej kasy... chyba warto.

Wyjaśnienie tu (końcowa część tekstu): www.skubi.net/bank.html
        • Gość: kit Re: EURO = duża kasa dla nas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 14:47
          skubi6 napisał:
          > Po jaka cholere EURO w Polsce? Po taką cholerę, że automatycznym skutkiem
          > wprowadzenia euro będzie przypływ dużej kasy... chyba warto.
          Tak! Warto zapłacić dwa razy drożej za kupowane towary. Wszyscy już mają w
          Europie tego dość. To pieniądz fikcja. Tylko waluta narodowa się liczy.
        • junkier Skusiles sie na pare eurosrebrnikow? 01.02.07, 14:52
          Skusiles sie na pare eurosrebrnikow? Jaka duza kasa, o czym piszesz? Kasa chyba
          dla roznej pasci konsultatntow i innego parapasozytniczego elementu zerujacego
          na eurodotacjach.

Zlotowka jest elementem polskiej suwerennosci i tozsamosci narodowej i nie
          widze powodow, zeby zastepowac ja jakas tymczasowa waluta. Milton Friedman dal
          euro 30 lat, nie wiecej.
          • skubi6 Wolisz lepsze symbole czy lepszą Polskę ? 01.02.07, 15:08
            > Zlotowka jest elementem polskiej suwerennosci i tozsamosci narodowej

Pieniądz jest ważnym narzędziem w gospodarce, a nie elementem tożsamości.
            Poza tym polskie euro będzie miało orzełka, więc tradycja i polskie
            symbole nadal będą szanowane. Nadal będziesz nosić w kieszeni monety z
            orzełkiem.

Czy chcesz, żeby biedna dziewczyna w ciąży poszła się z biedy wyskrobać?
            Bo pokątne aborcje są tak ważnym składnikiem polskiego życia,
            że można je uznać za element "polskiej tożsamości", czyli zapewne coś, co cenisz.

Ja wolę, żeby ta dziewczyna miała z czego żyć. A to jest możliwe tylko
            dzięki obcemu kapitałowi (och, jakie to obrzydliwe słowo!), bo polskiego
            kapitału jest po prostu za mało - nie wszystkim może dać pracę.

Czy ty chcesz kraju z bezrobociem, z masą aborcji i małą ilością urodzin,
            z pijaństwem, byle tylko waluta nazywała się "złoty" a w konstytucji stało
            prawo do życia ?

Ja wolę coś innego. Ja wolę kraj, w którym jest autentycznie lepiej, nie
            tylko w sferze symboli i praw na papierze.

Więcej o euro jest tu: www.skubi.net/bank.html
            • Gość: bb ooo 2 balcer sie znalazl IP: 80.51.192.* 01.02.07, 15:38
              > Pieniądz jest ważnym narzędziem w gospodarce, a nie elementem tożsamości.
              > Poza tym polskie euro będzie miało orzełka, więc tradycja i polskie
              > symbole nadal będą szanowane. Nadal będziesz nosić w kieszeni monety z
              > orzełkiem.

A kto mi to zagwarantuje?

> Czy chcesz, żeby biedna dziewczyna w ciąży poszła się z biedy wyskrobać?
              > Bo pokątne aborcje są tak ważnym składnikiem polskiego życia,
              > że można je uznać za element "polskiej tożsamości", czyli zapewne coś, co
              cenis
              > z.
              >

I to jest agrument za euro?
              Jestes smieszny, albo wroc po nauke do szkoly podstawowej.

> Ja wolę, żeby ta dziewczyna miała z czego żyć. A to jest możliwe tylko
              > dzięki obcemu kapitałowi (och, jakie to obrzydliwe słowo!), bo polskiego
              > kapitału jest po prostu za mało - nie wszystkim może dać pracę.

Dzieki komu? :I Na takie komentarze to juz rece opadaja

> Czy ty chcesz kraju z bezrobociem, z masą aborcji i małą ilością urodzin,
              > z pijaństwem, byle tylko waluta nazywała się "złoty" a w konstytucji stało
              > prawo do życia ?

Mamy panstwo polskie. Czy ktos jest pijakiem czy leworeczny gowno ci do tego
              sam on decyduje o sobie.

> Ja wolę coś innego. Ja wolę kraj, w którym jest autentycznie lepiej, nie
              > tylko w sferze symboli i praw na papierze.

Lepiej wyjedz lewicowcu bedzie i dla nas i dla ciebie lepiej
      • Gość: herur Re: Po jaka cholere EURO w Polsce? Zlotowka swiat IP: *.speed.planet.nl 01.02.07, 17:02
        Racja! Euro nie pasuje do naszej mentalnosci. Prosze nie wprowadzajcie Euro pod
        zadnym pozorem. Na czym bede wtedy spekulowal? Caly program PO jest
        niepokojacy. Absolutnie nie nalezy nic zmieniac w Polsce (tym bardziej, ze mnie
        tam nie ma). Jest wiele argumentow za tym:
        - na pewno sie nie uda
        - wielu myslalo ale nie sprobowalo
        - przypadkiem wyjdzie lepiej i bedzie gorzej...
        - co bedziemy krytykowac?

Mam najdzieje, ze wnikliwa analiza tego forum zniecheci PO do podejmowania
        jakichkolwiek krokow... Wielu mlodych na tym tylko straci bo wstyd bedzie
        pracowac za mniejsza pensje w Irlandii lub Anglii niz mozna osiagnac w
        Polsce...no i trzeba bedzie wrocic do Kraju...lub przynajmniej wyslac swoje
        dzieci aby sie dorobily.
    • Gość: don pedro Dlaczego NIE zaglosuje na PO IP: 80.51.192.* 01.02.07, 14:45
      Ano dlatego ze to kosmopolici a wiec nie obchodzi ich tak naprawde pastwo ani
      spoleczenstwo. Pozdro

PS POwiec = kosmopolita = antypanstwowiec = anarchia
    • Gość: praktyk Poczekaj aż posłowie (min.) PO wybudują domy i... IP: 212.122.214.* 01.02.07, 14:47
      pospłacają kredyty.

W końcu po coś powstała ulga odsetkowa no nie ??

I to w takiej formie że np osoba budująca dom wiele lat i ostatecznie biorąca
      kredyt na dokończenie ale np o rok za późno nie ma co liczyć na specjalną pomoc
      państwa przy swoim kredycie.

Co ciekawe "duża" ulga budowlana obowiązywała rok dłużej niż "mała", pewnie
      posłowie znają odpowiedż dlaczego...

WTEDY OPOWIEDZĄ SIĘ ZA LIKWIDACJĄ WSZYSTKICH ULG a tymczasem zadaj sobie pytanie
      jak to jest że przedstawiciele ustawodawcy wprowadzają ulgi z których głownie
      oni korzystają i zastanów się nad etycznym aspektem takich działań :)
    • Gość: don perdro A o katastralnym sku..ele juz zapomnieli IP: 80.51.192.* 01.02.07, 14:49
      slaba maja pamiec ci z PO
    • Gość: stefek Trzy scenariusze PO IP: *.chello.pl 01.02.07, 14:59
      Komornicy chcą zamykać szpitale, lekarze wyjeżdżają na zachód, a oni chcą
      jeszcze obniżac składki. Zapomnieli chyba o czwartynm rozwiązaniu. Podniesieniu
      pensji minimalnej do 2000 zlotych.
      • Gość: wk Re: Trzy scenariusze PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 15:26
        zgadzam się z Tobą, bo ta niższa pensja to jest głodówka.
        • m15 cieniasy zmieniają program pod publikę 01.02.07, 15:39
          nie ważne co myślą ,w co wierzą
      • Gość: Zdzichu Re: Trzy scenariusze PO IP: *.crowley.pl 01.02.07, 15:53
        No to czemu nie od razu 10 000 zł ? Wtedy to dopiero by zapanowała powszechna
        szczęśliwość.
        • Gość: stefek Re: Trzy scenariusze PO IP: *.chello.pl 01.02.07, 16:41
          Bo wtedy ceny byłyby o wiele wyższe niż na zachodzie. Proste.
          • elka1021 S z c z e k a c z k i marsz do budy !!!!!!!!! 01.02.07, 17:24
            .Gość portalu: stefek napisał(a):

> Bo wtedy ceny byłyby o wiele wyższe niż na zachodzie. Proste.

nie wtedy ale juz sa!!!! oto przyklad: ta sama lodowko-zamrazarka Bosch- we
            Francji 399€ w Polsce 500€
            tv plasma "Panasonic"105cm, model 2006 -Francja 2200€ w Polsce - 3000€

nie potrzeba Platformy zeby wywindowac ceny zachodnie a place wschodnie

czy jestes osoba ktora nie wychodzi z domu?????
            • Gość: stefek Re: S z c z e k a c z k i marsz do budy !!!!!!!! IP: *.chello.pl 01.02.07, 19:08
              A więc sam widzisz ze przy kilkukrotnie wyższych pensjach, składkach na
              ubezpieczenia zdrowotne, składkach emerytalnych towary na zachodzie są tańsze
              niż u nas. Jak myślisz? Dlaczego tak sie dzieje?
              • elka1021 Re: S z c z e k a c z k i marsz do budy !!!!!!!! 01.02.07, 19:20
                nie mam zielonego pojecia i przyznaje to glosno, na ekonomii w pelnym tego
                slowa znaczeniu sie nie znam, nie moja domena, wiem tylko jedno ze zamiast
                szukac rozwiazan to sie pluje na pierwsza lepsza partie, ktora nawinie sie pod
                rece, a jak przeczytalam wszystkie posty to 3/4 krytykuje PO, a przeciez nie PO
                jest przy sterach conajmniej od kilku lat wiec nie Tusk napedza gospodarke
                okradajac obywateli

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka