Dodaj do ulubionych

Czarny PR przeciw polskim browarom

09.06.07, 18:26
Za zlikwidowanie bydgoskiego browaru KUJAWIAK,przez zywca,bede sie tylko
cieszyl ,jak ktos zywiec tez usmierci.
Obserwuj wątek
    • 1410_tenrok A ja życzyłbym czarnego PR Karolkowej Górze 09.06.07, 20:52
      za zniszczenie Browaru Piast we Wrocławiu!
      Obecnie jako piasta sprzedaje sie wode po goleniu.
      • tetlian Re: A ja życzyłbym czarnego PR Karolkowej Górze 09.06.07, 21:06
        Takie o to są te nasze browarątka.
        • Gość: hx były lepsze akcje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 02:18
          Kiedy w USA rynek piwny zaczęła podbijać meksykańska Corona, PR-owcy z Heinekena
          puścili 'przeciek' że pracownicy Corony za przeproszeniem, sikają, do kadzi z
          piwem :)

oczywiście że to bzdury, ale zawsze się ktoś wystraszy
          • zigzaur Re: były lepsze akcje 10.06.07, 10:45
            Każdy Niemiec, w rozmowie na temat piwa, powie, że Heineken produkuje piwo
            syntetyczne, być może z ropy naftowej.
            • Gość: eter Re: były lepsze akcje IP: *.autocom.pl 10.06.07, 10:51
              a mi to wygląda najprędzej na akcję samego żywca, sprawcy ni ezostana znalezieni, ale o marce bedzie głośno.I o to im chodzi.
            • Gość: Niemiec Re: były lepsze akcje IP: *.pools.arcor-ip.net 10.06.07, 18:57
              Ich aber nicht.
    • Gość: Qba Czarny PR przeciw polskim browarom IP: *.terminus.pl 09.06.07, 20:55
      A browar w Gdańsku /słynne piwko gdańskie i heweliusz/ też Zywiec wykupił i
      zaprzestał produkcji.
      • billy.the.kid Re: Czarny PR przeciw polskim browarom 09.06.07, 21:06
        łojezuniu, a co za różnica kto będzie te szczyny końskie produkował.
    • Gość: user Re: Czarny PR przeciw polskim browarom IP: 80.48.187.* 09.06.07, 21:29
      Nie pijam Piwa wiec jest mi to obojętne.
    • Gość: ana Czarny PR przeciw polskim browarom IP: *.adsl.alicedsl.de 09.06.07, 21:54
      zapewne ci po tamtej stronie Odry,kumpla Sojusz Lewych Dochodow
      • Gość: Ks. Piotr Re: Czarny PR przeciw polskim browarom IP: *.c9.msk.pl 09.06.07, 22:18
        To na pewno PiSuar robi by w imię religi katolickiej społeczeństwo zaprzestało
        spożywania alkoholu, nie bez znaczenia są tu też kwestie ekonomiczne, mniej
        piwa - więcej na tacy w kościele - radość i wdzięczność czarnuchów.
    • Gość: leming Czarny PR przeciw polskim browarom IP: *.aster.pl 09.06.07, 22:26
      A po co to pic ten syf? Nie lepiej jakiejs wody lyknac? Albo soku? I jeszcze
      prowadzic samochod po nich mozna...
    • Gość: heniu Re: Czarny PR przeciw polskim browarom IP: *.chello.pl 09.06.07, 22:27
      heh, kujawiak :D buahaha ;]
    • Gość: AndyWawa Najlepsze niepasteryzowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 23:27
      A mnie wisi czy Żywiec, czy Okocim. Mam ich serdecznie w doopie. Wszystkie te
      napoje smakują tak samo, jak zabarwiona spirytem żółta woda. Mam prośbę do
      wszystkich co mnie czytają, olejcie w sklepach i hipermarketach koncerny i
      pijcie piwa z lokalnych browarów. Ciechan, Grudziądzkie, Śląskie, Żywe,
      rólewicza i Warszawiaka. To są prawdziwe, niepasteryzowane piwa, co smakują jak
      PIWO!!!!!! Sprawdzcie, nie pożałujecie. Kosztują mniej od koncernowych bo ok.
      2,4 zł z butelką, są za to o wiele zdrowsze. Pasteryzacja zabija wszelkie
      zdrowe kultury bakterii i witamin. Zresztą jak może smakować towar piwopodobny
      produkowany na wodzie destylowanej.
      Na zdrówko:)))
      • Gość: mj Re: Najlepsze niepasteryzowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 23:59
        zgadzam sie w 100% do niedawna działal tez browar w lwowku śląskim który
        produkował piwo niepasteryzowane, ale niestety nie wytrzymal konkurencji z
        siuśkami pod marka zywec czy kampani piwowarskiej...
        szkoda z e w moich rejonach nie moge kupic piw wyzej wymienionych
        • Gość: Paweł słaba jakość piwa z nowoczesnych molochów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 08:26
          Niech odrodzą się małe lokalne browary zniszczone przez międzynarodowe
          chemiczne giganty produkujące piwo z granulatu w jeden dzień.
          Czas na kiełkowanie zboża, prawdziwe szyszki chmielowe oraz dębowe beczki.
          • wmarat chcesz piwa za 10zł/pól litra 10.06.07, 16:32
            ludzie! dzieki temu ceny są niskie. dwa. piwo niepasteryzowane nie smakuje mi.
            • Gość: Sezz bzdura IP: *.altec.pl 10.06.07, 16:51
              Niepasteryzowane piwa można kupić za 2,5-3 złote.
              A co do smaku to właśnie niepasteryzowane mają smak tradycyjnego piwa. Znane
              marki smaku żadnego nie mają, to tylko gorzka, nagazowana woda...
          • Gość: TT Re: słaba jakość piwa z nowoczesnych molochów IP: *.pools.arcor-ip.net 10.06.07, 19:00
            "piwo z granulatu" skad takie informacje? Podaj jakies zrodlo.
            • Gość: nie będę logować Re: słaba jakość piwa z nowoczesnych molochów IP: *.chello.pl 11.06.07, 00:01
              Iloraz 34? Podpowiem ci... on to napisał tak w przenośni.
            • Gość: zartie Re: słaba jakość piwa z nowoczesnych molochów IP: *.244.udn.pl 11.06.07, 23:19
              Może z którejś butelkowni tego syfu? Bo browarami te zakłady na pewno nie są.
              Wszystko jest robione z koncentratów - informacja od pracowników.
        • Gość: zartie Jeżeli już zapalamy świeczki ... IP: *.244.udn.pl 11.06.07, 23:24
          to ostatnio został zaorany Browar Jurand z Olsztyna, warzący Koźlaka i Hebana.
          Mimo że browar nieźle sobie radził, to załoga została zwolniona, a teren
          opchnięty deweloperowi ;-((((
      • Gość: Mądrze prawisz Re: Najlepsze niepasteryzowane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.07, 00:11
        Mądrze prawisz tylko gdzie mam je kupić jak giganci wykupują wszystko i
        zamykaja?
      • Gość: er Re: Najlepsze niepasteryzowane IP: *.domainunused.net 10.06.07, 00:15
        a gdzie na Slasku takie piwa kupic????
        • Gość: Sezz Re: Najlepsze niepasteryzowane IP: *.altec.pl 10.06.07, 16:46
          Poszukaj po sklepach z alkoholem - niektóre sprowadzają prawdziwe perełki
          W hipermarketach powinieneś znaleźć kilka importowanych gatunków piw, w tym z Czech
          Największy wybór piw (w tym min. Żywe) znajduje się w "Bomi" w Katowicach (koło
          Ikei)
          • maruda.r Re: Najlepsze niepasteryzowane 10.06.07, 18:30
            Gość portalu: Sezz napisał(a):

> Największy wybór piw (w tym min. Żywe) znajduje się w "Bomi" w Katowicach (koło
            > Ikei)

Z browaru Amber z Bielkówka k. Kolbud. Polecam jeszcze "Koźlaka" -
            pasteryzowane, ale naprawdę dobre.

• Gość: AndyWawa Re: Najlepsze niepasteryzowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 01:22
        Chłopy, radość mi wielką uczyniliście odpowiadając i komentując mojego posta.
        Mam dla Was radę, taka samą jaką ja zastosowałem w swoim osiedlowym sklepiku na
        Bielanach. ŻĄDAJCIE TAKICH PIW. NUDŹCIE, ZE PÓJDZIECIE DO KONKURENCJI, JAK WAM
        NIE SPROWADZI.:))))
        Pękną, znajdą i sprowadzą. A wtedy Wy - Smakosze, usiądziecie sobie tak ja
        teraz siedzę i zielonego Ciechanka raz, albo czerwonego - mocnego.... Pyyyycha.
        Życzę Wam tego z całego serca Chłopaki. Trzymajcie się i... Zdrówko!!!!
    • Gość: dupek Re: Czarny PR przeciw polskim browarom IP: *.aster.pl 09.06.07, 23:30
      a moim zdaniem oni sami sobie robią takie prowokacje, albo robią to ich byli
      wylani pracownicy, którzy są na nich wku..eni - tego typu akcje zawsze mają
      jakieś emocjonalne zabarwienie, kogo w ogóle interesuje taki żywiec czy KP?
    • Gość: Jaro Re: Czarny PR przeciw polskim browarom IP: *.direct-adsl.nl 10.06.07, 06:30
      Niech sobie sami piją te szczochy, które produkują.
      Tylko małe lokalne browary a nie masowa szczochowata jak najtańsza produkcja.
      • zigzaur Re: Czarny PR przeciw polskim browarom 10.06.07, 10:41
        Należy być ostrożnym.
        Bardzo wiele lokalnych browarów jest zlokalizowanych przy cukrowniach. Taki
        polski wynalazek, dolewanie melasy do piwa, w celu "wzmocnienia". Piwo nie
        wymaga dodatkowego alkoholizowania.
    • Gość: tomek coś mi ostatnio Żywiec nie podchodził... IP: *.mynet.com.pl 10.06.07, 09:39
      więc wszystko się zgadza
      • baba60 Wlasnie, wlasnie! nie podchodzil tylko funkcjo- 10.06.07, 11:06
        nowal!
        Kombinuja, bo czerwone nosy z parkow w Londynie nie reklamuja!!!

BulBuöabiuuuuuööllll baaaaaaaaaaaaaa!

O,qwa, co za piwoooooooooooooooooo!
    • poglodzio Re: Czarny PR przeciw polskim browarom 10.06.07, 12:13
      czarny PR jest robiony przeciw całej Polsce
    • Gość: arezo zywiec,lech,tyskie jakie polskie piwo??to zart!!! IP: *.dsl.club-internet.fr 10.06.07, 14:03
      przeciez wlacsicielem zywca jest HOLENDERSKI HEINEKEN WLACSICIEL ,LECH
      WLACSICIEL JEST DUNSKI CALSBERG I TYSKIE TEZ !!! POLACY otworzcie oczy ,nie ma
      POLSKIEJ marki z obcym kapytalem !!!!! dlatego polska jest taka biedna
      niestety !!! kraj bez SILNE SWIATOWE GODPODARKI zawsse bedzie biednym i zalezny
      od obcokrajowcow !! hypermarkety w polsce sa w rekach obcokrajowcow ,piwa
      tez !! naivne,glupie polskie kobiety tez !!!!nie ma co sie cieszyc byc
      polekiem !!pracujecie dla obcokrajowcow a nie dla siebie i nie dla polski !!tak
      jest prawda !!
      • patriota21wieku Siedź cicho, żabojadzie! 10.06.07, 15:34
        We Francji tak dobrze ze dobrze wam tak! Ocyzwiscie jak koncern francuski cos
        kupuje to jest OK, ale w druga strone nie dziala!

A przyklad tego jak wspanialy jest biznes francuski: TPSA. Wiekszego g... nie
        ma w Polsce (moze poza spolkami skarbu panstwa)! A na dodatek jak sie
        francuskim leniom cos nie podoba to zaraz wyjda na ulice albo zamkna lotniska i
        stacje kolejowe!
      • patriota21wieku A propos Francji: 10.06.07, 15:37
        W XIX wieku armia angielska nosila czerwone kurtki mundurowe, dlatego zeby nie
        bylo widac krwi jak zolnierz zostal ranny.

Teraz wiadomo dlaczego armia francuska miala brazowe spodnie!!!
      • winnix Re: zywiec,lech,tyskie jakie polskie piwo??to zar 11.06.07, 14:30
        > LECH
        > WLACSICIEL JEST DUNSKI CALSBERG I TYSKIE TEZ !!!

Najpierw się naucz pisać po polsku, a potem sprawdź informacje, o których
        piszesz. Carlsberg a Lech czy Tyskie, to dwie zupełnie różne firmy.
        • Gość: do winnix a ty pracuj jak niewolnik isiedz cicho !! IP: *.dsl.club-internet.fr 11.06.07, 16:49
          bo nie masz nic do powiedzenia polskie "merde"!! nawet nie stac ci na polke !!
    • da.wi581 Czarny PR przeciw polskim browarom 10.06.07, 16:29
      jakie polskie browary? przecież wsystko sprzedane. została jeszcze może Łomża i
      Piotrków, a reszta w obcych rekach.
    • Gość: Sezz Polskie piwo to "syf" IP: *.altec.pl 10.06.07, 16:44
      Od czasu przejęcia 90% polskich browarów przez zagraniczne koncerny polskie piwa
      produkuje się niczym w fabryce - jak najwięcej w jak najkrótszym czasie i jak
      najtańszym kosztem. W efekcie zamiast piwa mamy żołtą,nagazowaną i gorzką wodę
      (zauważcie, że takie piwa nawet prawdziwej piany nie mają - "znika" po
      kilkunastu sekundach). Dobrego polskiego piwa jest coraz mniej;lokalne browary
      są wykupowywane przez korporacje, które je natychmiast zamykają żeby ich klienci
      pili ich siuśki.Z polskich piw śmiało można polecić niepasteryzowane piwo "Żywe"
      (które ma niczym jogurt termin przydatności do spożycia) - dobre,
      niepasteryzowane piwo, niestety trudno dostępne

Na szczęcie mam blisko do czeskiej i słowackiej granicy. Tam zachowało się wiele
      szlachetnych marek piwa i lokalnych browarów. Czesi to naród piwoszy i nie dadzą
      sobie wcisnąć kiepskiego piwa opakowanego w ładną reklamę tak jak w Polsce...
      • Gość: stachu Polskie piwo to NIE syf... IP: *.nc.res.rr.com 10.06.07, 17:39
        wlasnie siedze sobie w swoim salonie w Polnocno Karolinskim domu i pociagam na
        zmiane Okocim lub Lomzynskie, te tylko sa dostepne w moich
        lokalnych "delikatesach". Co ciekawe, znalazlem to piwo na polce z winami -
        forma "promocji". Mam wrazenie ze Lomzynskie jest lepsze w smaku od Okocimia.
        Cena, smakiem, moca przebija wszelkie dostepne piwa z Europy. Wszystko to
        konkurencja.
        • Gość: Bawaria Re: Polskie piwo to NIE syf... IP: *.pools.arcor-ip.net 10.06.07, 19:15
          Pewnie masz slaby wybor...
          • ffamousffatman Re: Polskie piwo to NIE syf... 11.06.07, 05:16
            nikt, nawet specjalisci, nie odroznia smakow polskich piw bo to w oglnej masie klony 2ch pokrewnych czeskich gatunkow: czeskiego lagera i lagera pilsa.
            Czeskie piwa? mozna pic cay wieczor w knajpie i o wlasnych silach dotrzec do domu na 2gim koncu miasta!
            Piwo To Belgia A Belgia To Piwo!
            Jasna Belgia!
            Weissbier tez moze byc!
    • mark.brando Re: Czarny PR przeciw polskim browarom 11.06.07, 09:29
      Jest to wszystko o tyle dziwne, że najpierw ucierpiała Kompania Piwowarska, a
      teraz Żywiec, czyli po kolei liderzy branży dostaną psztyczka w nos? Czy może w
      branży szykuje się jakieś spektakularne wydarzenie? Czy raczej są to głupie
      żarty kogoś bardzo niezadowolonego...? W tym wszystkim nie wiadomo o co chodzi,
      bo działania stają się być chaotyczne, ciekawe do czego to doprowadzi?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka