1a40 09.06.07, 18:26 Za zlikwidowanie bydgoskiego browaru KUJAWIAK,przez zywca,bede sie tylko cieszyl ,jak ktos zywiec tez usmierci. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1410_tenrok A ja życzyłbym czarnego PR Karolkowej Górze 09.06.07, 20:52 za zniszczenie Browaru Piast we Wrocławiu! Obecnie jako piasta sprzedaje sie wode po goleniu. Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: A ja życzyłbym czarnego PR Karolkowej Górze 09.06.07, 21:06 Takie o to są te nasze browarątka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hx były lepsze akcje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 02:18 Kiedy w USA rynek piwny zaczęła podbijać meksykańska Corona, PR-owcy z Heinekena puścili 'przeciek' że pracownicy Corony za przeproszeniem, sikają, do kadzi z piwem :) oczywiście że to bzdury, ale zawsze się ktoś wystraszy Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: były lepsze akcje 10.06.07, 10:45 Każdy Niemiec, w rozmowie na temat piwa, powie, że Heineken produkuje piwo syntetyczne, być może z ropy naftowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eter Re: były lepsze akcje IP: *.autocom.pl 10.06.07, 10:51 a mi to wygląda najprędzej na akcję samego żywca, sprawcy ni ezostana znalezieni, ale o marce bedzie głośno.I o to im chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niemiec Re: były lepsze akcje IP: *.pools.arcor-ip.net 10.06.07, 18:57 Ich aber nicht. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qba Czarny PR przeciw polskim browarom IP: *.terminus.pl 09.06.07, 20:55 A browar w Gdańsku /słynne piwko gdańskie i heweliusz/ też Zywiec wykupił i zaprzestał produkcji. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Czarny PR przeciw polskim browarom 09.06.07, 21:06 łojezuniu, a co za różnica kto będzie te szczyny końskie produkował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: user Re: Czarny PR przeciw polskim browarom IP: 80.48.187.* 09.06.07, 21:29 Nie pijam Piwa wiec jest mi to obojętne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Czarny PR przeciw polskim browarom IP: *.adsl.alicedsl.de 09.06.07, 21:54 zapewne ci po tamtej stronie Odry,kumpla Sojusz Lewych Dochodow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ks. Piotr Re: Czarny PR przeciw polskim browarom IP: *.c9.msk.pl 09.06.07, 22:18 To na pewno PiSuar robi by w imię religi katolickiej społeczeństwo zaprzestało spożywania alkoholu, nie bez znaczenia są tu też kwestie ekonomiczne, mniej piwa - więcej na tacy w kościele - radość i wdzięczność czarnuchów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leming Czarny PR przeciw polskim browarom IP: *.aster.pl 09.06.07, 22:26 A po co to pic ten syf? Nie lepiej jakiejs wody lyknac? Albo soku? I jeszcze prowadzic samochod po nich mozna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniu Re: Czarny PR przeciw polskim browarom IP: *.chello.pl 09.06.07, 22:27 heh, kujawiak :D buahaha ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AndyWawa Najlepsze niepasteryzowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 23:27 A mnie wisi czy Żywiec, czy Okocim. Mam ich serdecznie w doopie. Wszystkie te napoje smakują tak samo, jak zabarwiona spirytem żółta woda. Mam prośbę do wszystkich co mnie czytają, olejcie w sklepach i hipermarketach koncerny i pijcie piwa z lokalnych browarów. Ciechan, Grudziądzkie, Śląskie, Żywe, rólewicza i Warszawiaka. To są prawdziwe, niepasteryzowane piwa, co smakują jak PIWO!!!!!! Sprawdzcie, nie pożałujecie. Kosztują mniej od koncernowych bo ok. 2,4 zł z butelką, są za to o wiele zdrowsze. Pasteryzacja zabija wszelkie zdrowe kultury bakterii i witamin. Zresztą jak może smakować towar piwopodobny produkowany na wodzie destylowanej. Na zdrówko:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mj Re: Najlepsze niepasteryzowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 23:59 zgadzam sie w 100% do niedawna działal tez browar w lwowku śląskim który produkował piwo niepasteryzowane, ale niestety nie wytrzymal konkurencji z siuśkami pod marka zywec czy kampani piwowarskiej... szkoda z e w moich rejonach nie moge kupic piw wyzej wymienionych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł słaba jakość piwa z nowoczesnych molochów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 08:26 Niech odrodzą się małe lokalne browary zniszczone przez międzynarodowe chemiczne giganty produkujące piwo z granulatu w jeden dzień. Czas na kiełkowanie zboża, prawdziwe szyszki chmielowe oraz dębowe beczki. Odpowiedz Link Zgłoś
wmarat chcesz piwa za 10zł/pól litra 10.06.07, 16:32 ludzie! dzieki temu ceny są niskie. dwa. piwo niepasteryzowane nie smakuje mi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sezz bzdura IP: *.altec.pl 10.06.07, 16:51 Niepasteryzowane piwa można kupić za 2,5-3 złote. A co do smaku to właśnie niepasteryzowane mają smak tradycyjnego piwa. Znane marki smaku żadnego nie mają, to tylko gorzka, nagazowana woda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TT Re: słaba jakość piwa z nowoczesnych molochów IP: *.pools.arcor-ip.net 10.06.07, 19:00 "piwo z granulatu" skad takie informacje? Podaj jakies zrodlo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie będę logować Re: słaba jakość piwa z nowoczesnych molochów IP: *.chello.pl 11.06.07, 00:01 Iloraz 34? Podpowiem ci... on to napisał tak w przenośni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zartie Re: słaba jakość piwa z nowoczesnych molochów IP: *.244.udn.pl 11.06.07, 23:19 Może z którejś butelkowni tego syfu? Bo browarami te zakłady na pewno nie są. Wszystko jest robione z koncentratów - informacja od pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zartie Jeżeli już zapalamy świeczki ... IP: *.244.udn.pl 11.06.07, 23:24 to ostatnio został zaorany Browar Jurand z Olsztyna, warzący Koźlaka i Hebana. Mimo że browar nieźle sobie radził, to załoga została zwolniona, a teren opchnięty deweloperowi ;-(((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mądrze prawisz Re: Najlepsze niepasteryzowane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.07, 00:11 Mądrze prawisz tylko gdzie mam je kupić jak giganci wykupują wszystko i zamykaja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: er Re: Najlepsze niepasteryzowane IP: *.domainunused.net 10.06.07, 00:15 a gdzie na Slasku takie piwa kupic???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sezz Re: Najlepsze niepasteryzowane IP: *.altec.pl 10.06.07, 16:46 Poszukaj po sklepach z alkoholem - niektóre sprowadzają prawdziwe perełki W hipermarketach powinieneś znaleźć kilka importowanych gatunków piw, w tym z Czech Największy wybór piw (w tym min. Żywe) znajduje się w "Bomi" w Katowicach (koło Ikei) Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Najlepsze niepasteryzowane 10.06.07, 18:30 Gość portalu: Sezz napisał(a): > Największy wybór piw (w tym min. Żywe) znajduje się w "Bomi" w Katowicach (koło > Ikei) **************************************** Z browaru Amber z Bielkówka k. Kolbud. Polecam jeszcze "Koźlaka" - pasteryzowane, ale naprawdę dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AndyWawa Re: Najlepsze niepasteryzowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 01:22 Chłopy, radość mi wielką uczyniliście odpowiadając i komentując mojego posta. Mam dla Was radę, taka samą jaką ja zastosowałem w swoim osiedlowym sklepiku na Bielanach. ŻĄDAJCIE TAKICH PIW. NUDŹCIE, ZE PÓJDZIECIE DO KONKURENCJI, JAK WAM NIE SPROWADZI.:)))) Pękną, znajdą i sprowadzą. A wtedy Wy - Smakosze, usiądziecie sobie tak ja teraz siedzę i zielonego Ciechanka raz, albo czerwonego - mocnego.... Pyyyycha. Życzę Wam tego z całego serca Chłopaki. Trzymajcie się i... Zdrówko!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dupek Re: Czarny PR przeciw polskim browarom IP: *.aster.pl 09.06.07, 23:30 a moim zdaniem oni sami sobie robią takie prowokacje, albo robią to ich byli wylani pracownicy, którzy są na nich wku..eni - tego typu akcje zawsze mają jakieś emocjonalne zabarwienie, kogo w ogóle interesuje taki żywiec czy KP? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Czarny PR przeciw polskim browarom IP: *.direct-adsl.nl 10.06.07, 06:30 Niech sobie sami piją te szczochy, które produkują. Tylko małe lokalne browary a nie masowa szczochowata jak najtańsza produkcja. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Czarny PR przeciw polskim browarom 10.06.07, 10:41 Należy być ostrożnym. Bardzo wiele lokalnych browarów jest zlokalizowanych przy cukrowniach. Taki polski wynalazek, dolewanie melasy do piwa, w celu "wzmocnienia". Piwo nie wymaga dodatkowego alkoholizowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek coś mi ostatnio Żywiec nie podchodził... IP: *.mynet.com.pl 10.06.07, 09:39 więc wszystko się zgadza Odpowiedz Link Zgłoś
baba60 Wlasnie, wlasnie! nie podchodzil tylko funkcjo- 10.06.07, 11:06 nowal! Kombinuja, bo czerwone nosy z parkow w Londynie nie reklamuja!!! BulBuöabiuuuuuööllll baaaaaaaaaaaaaa! O,qwa, co za piwoooooooooooooooooo! Odpowiedz Link Zgłoś
poglodzio Re: Czarny PR przeciw polskim browarom 10.06.07, 12:13 czarny PR jest robiony przeciw całej Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arezo zywiec,lech,tyskie jakie polskie piwo??to zart!!! IP: *.dsl.club-internet.fr 10.06.07, 14:03 przeciez wlacsicielem zywca jest HOLENDERSKI HEINEKEN WLACSICIEL ,LECH WLACSICIEL JEST DUNSKI CALSBERG I TYSKIE TEZ !!! POLACY otworzcie oczy ,nie ma POLSKIEJ marki z obcym kapytalem !!!!! dlatego polska jest taka biedna niestety !!! kraj bez SILNE SWIATOWE GODPODARKI zawsse bedzie biednym i zalezny od obcokrajowcow !! hypermarkety w polsce sa w rekach obcokrajowcow ,piwa tez !! naivne,glupie polskie kobiety tez !!!!nie ma co sie cieszyc byc polekiem !!pracujecie dla obcokrajowcow a nie dla siebie i nie dla polski !!tak jest prawda !! Odpowiedz Link Zgłoś
patriota21wieku Siedź cicho, żabojadzie! 10.06.07, 15:34 We Francji tak dobrze ze dobrze wam tak! Ocyzwiscie jak koncern francuski cos kupuje to jest OK, ale w druga strone nie dziala! A przyklad tego jak wspanialy jest biznes francuski: TPSA. Wiekszego g... nie ma w Polsce (moze poza spolkami skarbu panstwa)! A na dodatek jak sie francuskim leniom cos nie podoba to zaraz wyjda na ulice albo zamkna lotniska i stacje kolejowe! Odpowiedz Link Zgłoś
patriota21wieku A propos Francji: 10.06.07, 15:37 W XIX wieku armia angielska nosila czerwone kurtki mundurowe, dlatego zeby nie bylo widac krwi jak zolnierz zostal ranny. Teraz wiadomo dlaczego armia francuska miala brazowe spodnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
winnix Re: zywiec,lech,tyskie jakie polskie piwo??to zar 11.06.07, 14:30 > LECH > WLACSICIEL JEST DUNSKI CALSBERG I TYSKIE TEZ !!! Najpierw się naucz pisać po polsku, a potem sprawdź informacje, o których piszesz. Carlsberg a Lech czy Tyskie, to dwie zupełnie różne firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do winnix a ty pracuj jak niewolnik isiedz cicho !! IP: *.dsl.club-internet.fr 11.06.07, 16:49 bo nie masz nic do powiedzenia polskie "merde"!! nawet nie stac ci na polke !! Odpowiedz Link Zgłoś
da.wi581 Czarny PR przeciw polskim browarom 10.06.07, 16:29 jakie polskie browary? przecież wsystko sprzedane. została jeszcze może Łomża i Piotrków, a reszta w obcych rekach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sezz Polskie piwo to "syf" IP: *.altec.pl 10.06.07, 16:44 Od czasu przejęcia 90% polskich browarów przez zagraniczne koncerny polskie piwa produkuje się niczym w fabryce - jak najwięcej w jak najkrótszym czasie i jak najtańszym kosztem. W efekcie zamiast piwa mamy żołtą,nagazowaną i gorzką wodę (zauważcie, że takie piwa nawet prawdziwej piany nie mają - "znika" po kilkunastu sekundach). Dobrego polskiego piwa jest coraz mniej;lokalne browary są wykupowywane przez korporacje, które je natychmiast zamykają żeby ich klienci pili ich siuśki.Z polskich piw śmiało można polecić niepasteryzowane piwo "Żywe" (które ma niczym jogurt termin przydatności do spożycia) - dobre, niepasteryzowane piwo, niestety trudno dostępne Na szczęcie mam blisko do czeskiej i słowackiej granicy. Tam zachowało się wiele szlachetnych marek piwa i lokalnych browarów. Czesi to naród piwoszy i nie dadzą sobie wcisnąć kiepskiego piwa opakowanego w ładną reklamę tak jak w Polsce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stachu Polskie piwo to NIE syf... IP: *.nc.res.rr.com 10.06.07, 17:39 wlasnie siedze sobie w swoim salonie w Polnocno Karolinskim domu i pociagam na zmiane Okocim lub Lomzynskie, te tylko sa dostepne w moich lokalnych "delikatesach". Co ciekawe, znalazlem to piwo na polce z winami - forma "promocji". Mam wrazenie ze Lomzynskie jest lepsze w smaku od Okocimia. Cena, smakiem, moca przebija wszelkie dostepne piwa z Europy. Wszystko to konkurencja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bawaria Re: Polskie piwo to NIE syf... IP: *.pools.arcor-ip.net 10.06.07, 19:15 Pewnie masz slaby wybor... Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Polskie piwo to NIE syf... 11.06.07, 05:16 nikt, nawet specjalisci, nie odroznia smakow polskich piw bo to w oglnej masie klony 2ch pokrewnych czeskich gatunkow: czeskiego lagera i lagera pilsa. Czeskie piwa? mozna pic cay wieczor w knajpie i o wlasnych silach dotrzec do domu na 2gim koncu miasta! Piwo To Belgia A Belgia To Piwo! Jasna Belgia! Weissbier tez moze byc! Odpowiedz Link Zgłoś
mark.brando Re: Czarny PR przeciw polskim browarom 11.06.07, 09:29 Jest to wszystko o tyle dziwne, że najpierw ucierpiała Kompania Piwowarska, a teraz Żywiec, czyli po kolei liderzy branży dostaną psztyczka w nos? Czy może w branży szykuje się jakieś spektakularne wydarzenie? Czy raczej są to głupie żarty kogoś bardzo niezadowolonego...? W tym wszystkim nie wiadomo o co chodzi, bo działania stają się być chaotyczne, ciekawe do czego to doprowadzi? Odpowiedz Link Zgłoś