Gość: m IP: *.studnetz.uni-leipzig.de 23.06.03, 18:34 yes, yes, yes Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Observer Socjalisci, dlaczego nie skomentujecie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.03, 18:43 Podobno skrocenie dnia pracy nie wplywa na spadek bezrobocia. Tak przynajmniej twierdzi pewien "profesor" z USA nazwiskiem Ryfkin... Tak go przeciez lubicie, czekam na komentarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek2 Re: Socjalisci, dlaczego nie skomentujecie? IP: *.w80-13.abo.wanadoo.fr 24.06.03, 18:24 Gość portalu: Observer napisał(a): > Podobno skrocenie dnia pracy nie wplywa na spadek bezrobocia. > Tak przynajmniej twierdzi pewien "profesor" z USA nazwiskiem > Ryfkin... Tak go przeciez lubicie, czekam na komentarze. Przejscie na 35 godz tydzien pracy kosztuje panstwo francuskie 11 mld euro rocznie!!!(pracuje sie 35 a placi jak za 39 , i dodatkowe srodki , ktore podarowano predsiebiorstwom ktore zdecydowaly sie na przejscie na skrocony tydzien pracy)- i bezrobocie nie spada !! Autorami tego chorego pomyslu byli oczywiscie socjalisci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socjalista Komentuję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.03, 19:51 Gość portalu: jacek2 napisał(a): > Gość portalu: Observer napisał(a): > Przejscie na 35 godz tydzien pracy kosztuje panstwo francuskie 11 mld euro > rocznie!!!(pracuje sie 35 a placi jak za 39 , i dodatkowe srodki , ktore > podarowano predsiebiorstwom ktore zdecydowaly sie na przejscie na skrocony > tydzien pracy)- i bezrobocie nie spada !! Autorami tego chorego pomyslu byli > oczywiscie socjalisci. Jak wymienisz rodzaj paliwa, które stosujesz w piecu centralnego ogrzewania, w domu (nie złość się, przenośnia !) ze spalania śmieci domowych i chrustu z lasu na węgiel to również Twoje koszty rosną ! Ale co z tego jak sie poprawia komfort życia Twój ale i okolicznych mieszkańców. I w końcu o to też chodzi w w/w sytuacjach. Demagogią pseudoliberalną nie przekonasz tych społeczeństw , które gotowe są ponosić większe koszty w celu poprawy warunków życia. Hej. Proponuje wprowadzić zezwolenie dla rencistów i emerytów na przechodzenie na czerwonym świetle przez ruchliwe skrzyżowania. Również powstaną oszczędności! Odpowiedz Link Zgłoś
margaritta1 Re:nie rozumiem Cie socjalisto... 24.06.03, 20:07 Kto niby chce ponosic wieksze koszty, zeby standard zycia sie podniosl? Bo ja polski przedsiebiorca na pewno nie. Mam dac ludziom robote i solidnie za nia zaplacic. Moi rodzice emeryci juz zrozumieli ze mieli pecha zyjac w poprzednim ustroju , gdzie zwyczajnie zdefraudowano ich prace.Nie przchodza na czerwonym swietle tylko zycza mi aby nie przydazylo sie to samo.... A NRD owcom te 50 lat komuny skutecznie stepilo kult pracy, tam tez trzeba ze dwa pokolenia odczekac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socjalista To nie moja wina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.03, 22:21 margaritta1 napisała: > Kto niby chce ponosic wieksze koszty, > zeby standard zycia sie podniosl? > Bo ja polski przedsiebiorca na pewno nie. > Mam dac ludziom robote i solidnie za nia zaplacic. > Moi rodzice emeryci juz zrozumieli ze mieli pecha zyjac > w poprzednim ustroju , gdzie zwyczajnie zdefraudowano ich > prace.Nie przchodza na czerwonym swietle tylko zycza mi > aby nie przydazylo sie to samo.... > A NRD owcom te 50 lat komuny skutecznie stepilo kult > pracy, tam tez trzeba ze dwa pokolenia odczekac. Przykro mi, że mnie nie rozumiesz. Ale postaram się Ciebie naprowadzić. Otóż postawię śmiałe tezy :-) : 1. społeczeństwa nie składają się z samych przedsiębiorców 2. człowiek aby żył godnie i coraz lepiej nie musi być przedsiębiorcą. Czyż nie nazbyt odkrywcze poglądy jak dla Ciebie ? Odpowiedz Link Zgłoś
margaritta1 Re: To nie moja wina 24.06.03, 23:23 No to niech zostana tylko gornicy , hutnicy i malorolni w socjalistycznym raju! tylko kto na nich bedzie pracowal??! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dudek 4 euro za godzinę pracy w Polsce? O w mordę! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.06.03, 19:15 To daje ponad 130PLN za dzień! Czyli 2860PLN miesięcznie!! Gdzie jest ta robota?! Biorę zaraz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jekob Re: 4 euro za godzinę pracy w Polsce? O w mordę! IP: *.lxg.com 24.06.03, 11:42 Gość portalu: Dudek napisał(a): > To daje ponad 130PLN za dzień! Czyli 2860PLN miesięcznie!! > Gdzie jest ta robota?! Biorę zaraz!!! To jest srednia krajowa, do reki daje to troche mniej niz 1500zl, szalu nie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Kia i Hyundai IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.03, 20:18 to całkiem dobre samochody Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek2 Re: Kia i Hyundai IP: *.w80-11.abo.wanadoo.fr 24.06.03, 21:17 Gość portalu: ZZ napisał(a): > to całkiem dobre samochody Njlepszy bylby Moskwicz! Odpowiedz Link Zgłoś