Gość: Coolchic IP: *.sympatico.ca 06.07.03, 05:04 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: emes Re: Nawet 160 km/godz. po polskich autostradach IP: *.studiokwadrat.com.pl 09.07.03, 10:31 Ale o co chodzi? O stan faktyczny, czy nowe przepisy? Odpowiedz Link Zgłoś
mr_watchman Re: Nawet 160 km/godz. po polskich autostradach 09.07.03, 14:06 Gość portalu: emes napisał(a): > Ale o co chodzi? > O stan faktyczny, czy nowe przepisy? Raczej o budowę autostrad, bo na razie 160 km/h możesz osiągnąć w grze komputerowej a nie polskiej autostradzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emes Re: Nawet 160 km/godz. po polskich autostradach IP: *.studiokwadrat.com.pl 09.07.03, 14:54 mr_watchman napisał: > Gość portalu: emes napisał(a): > > > Ale o co chodzi? > > O stan faktyczny, czy nowe przepisy? > > Raczej o budowę autostrad, bo na razie 160 km/h możesz osiągnąć w grze > komputerowej a nie polskiej autostradzie. Faktycznie - ja nie osiagam. Ale ciagle jestem wyprzedzany przez tych zuchow (wiesz - worki na smieci na szybach, rura od sracza zamiast rury wydechowej), ktorzy nie tylko tyle osiagaja :-) Stad moje pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Nawet 160 km/godz. po polskich autostradach IP: *.com / 10.10.233.* 09.07.03, 14:59 Mozna i bez workow - np. autostrada z Wroclawia do Opola... mozecie tam jechac 180 km/h bez obawy o koleiny lub wypadniecie z trasy... Poza tym sama szybka jazda nie jest niebezpieczna - niebezpieczne sa zle drogi, a troche po Europie jezdzilem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emes Re: Nawet 160 km/godz. po polskich autostradach IP: *.studiokwadrat.com.pl 09.07.03, 15:50 Gość portalu: X napisał(a): > Mozna i bez workow - np. autostrada z Wroclawia do Opola... mozecie tam jechac > 180 km/h bez obawy o koleiny lub wypadniecie z trasy... > > Poza tym sama szybka jazda nie jest niebezpieczna - niebezpieczne sa zle > drogi, a troche po Europie jezdzilem... Niebezpieczna jest tez glupota (a moze przede wszystkim), a tej niestety nie brak. Spokojnie mozna gnac 180 jak sie umie, jak auto i droga na to pozwalaja. Niektorzy klienci od "tunowanych" autek nie zwazaja na takie drobiazgi... Oni jezdza 180 i wiecej po miescie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X 80/20 IP: *.com / 10.10.233.* 09.07.03, 16:27 Zgadzam sie, ale trzeba klasc duzy nacisk na jakosc drog w Polsce, bo tlumaczenia, ze "wszystko to wina kierowcow" nie zawsze jest zasadne. Wg mnie jakosc drog to 80% bezpieczenstwa - reszta to kierowca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emes Re: 80/20 IP: *.studiokwadrat.com.pl 09.07.03, 16:56 Gość portalu: X napisał(a): > Zgadzam sie, ale trzeba klasc duzy nacisk na jakosc drog w Polsce, bo > tlumaczenia, ze "wszystko to wina kierowcow" nie zawsze jest zasadne. Wg mnie > jakosc drog to 80% bezpieczenstwa - reszta to kierowca. Wina jest ZAWSZE kierowcy bo tak najlatwiej. Dziur latac nie trzeba, a jakis mandacik da sie wlepic "za spowodowanie sytuacji prowadzacej do kolizji/wypadku". I zastanawiac sie nie trzeba - zawsze "nadmierna predkosc". I tu sie zgadzam - kazda predkosc jest nadmierna skoro doszlo do kolizji/wypadku. Nawet 5 km/h... Bo gdyby ktos "zachowal bezpieczna predkosc" i jechal 4.89862487 km/h to do kolizji/wypadku by nie doszlo. Proste :-))) Odpowiedz Link Zgłoś