mlody-inwestor 05.10.07, 15:43 "ta posada mi pasuje, ponieważ nie przepadam za kontaktami z ludźmi". O ! To jak w moim przypadku :) Nie ma nic gorszego nie wspolpraca z ludzmi ktorzy w 95% sa glupsi od nas ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Adam Glupie pytania kobitek z HR IP: *.aster.pl 05.10.07, 19:41 - jak wobrazasz siebie za 15 lat? - niewyobrazam, moja wyobraznia ogranicza mnie do 5 lat - co chcesz robic przez nastepne 5 lat? - to samo co dzis... nie potrafie robic nic innego - jak bys sie zachowal jakby ktos w toim zespole gorzej wykonywal swoja prace - "podziekowal" bym mu i sam skoczyl projekt oczywiscie kobitka juz wiecej nie zadzwonila. no i dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
bibbi5 amerykanie to chorzy ludzie, którzy 05.10.07, 20:22 mają bardzo niedobry wpływ na świat. Ale dlaczego mają ten wpływ? Oto jest pytanie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczo i Boso Re: amerykanie to chorzy ludzie - nie uogolniaj ! IP: *.natpool2.outside.ucf.edu 05.10.07, 20:30 Pociesze Cie "bibbi5", ze nie wszyscy Amerykanie sa idiotami i nie wszyscy tez chca narzucac swoje poglady reszcie swiata... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenobia Re: amerykanie to chorzy ludzie - nie uogolniaj ! IP: *.aster.pl 05.10.07, 21:27 mam inne doświadczenia, ok? I twierdzę, że amerykanie to chorzy ludzie, ok? Może nie wszyscy, lecz większość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczo i Boso Re: amerykanie to chorzy ludzie - nie uogolniaj ! IP: *.natpool2.outside.ucf.edu 05.10.07, 21:53 Powiedz mi, prosze, "zenobio" jak dlugie i bogate sa Twoje kontakty z Amerykanami (z USA)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baśka Cholerne korporacje! IP: *.eranet.pl 05.10.07, 22:21 Te korporacje wymyślają coraz debilniejsze standarty, bo szukają kretynów, którzy zrobią wszystko i są na wszystko gotowi. Coś jak dla idei (komunizm), tylko pod innymi hasłami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Cholerne korporacje! IP: *.ondraszek.ds.polsl.pl 06.10.07, 00:17 Ta idea to pieniądz i nieważne czy korporacja czy jednoosobowa firma. Mam wrażenie, że najwięcej wiedzą o pracy w korporacjach Ci, którzy w nich nie pracowali albo wydawało im się, że pracują w korporacji (sam też nie jestem jakimś ekspertem w tej dziedzinie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Red October Re: Cholerne korporacje! IP: *.dhcp.embarqhsd.net 06.10.07, 02:02 Mozna krytykowac wielkie korporacje ale trzeba tez pamietac, ze do pracy dla owych korporacji nikt sila nie zmusza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateusz your mony or your files IP: *.adsl.alicedsl.de 07.10.07, 11:14 twoje pieniadze po twojej stronie..to filozofia wielkiej "demokracji" amerykanskiej..nalezy tylko dodac,ze ta demokracja nie dotyczy wszystkich amerykanow.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOR Re: Kaczo i Boso komuchu jeden, nie zanieczyszczaj IP: *.hsd1.ca.comcast.net 06.10.07, 03:29 powietrza tu w Stanach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Red October Re: KOR - czyli znawca Hameryki... IP: *.dhcp.embarqhsd.net 06.10.07, 17:17 Zaloze sie, iz jestes "KOR" prawdziwym (a nie tylko jakims "naturalizowanym") hamerykaninem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Gratulacje, jesteś dziwakiem IP: *.jax.bellsouth.net 06.10.07, 01:05 Zenobia i Baska macie calkowita racje. To sa chorzy i podli ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: białostoczanin Re: Gratulacje, jesteś dziwakiem IP: *.dsl.bell.ca 06.10.07, 01:12 Witam, nie wiem jak amerykanie, nie bywam w US zbyt często, ale kanadyjczycy w 90-ciu procentach są OK. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rychol ameryka jest OK IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 07.10.07, 01:42 Amerykanie tez w w 80% sa OK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toto To o 79% wiecej IP: *.asm.bellsouth.net 08.10.07, 07:23 niz polakow, ktorzy sa OK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Red October Re: "chorzy" i "podli" ludzie? IP: *.dhcp.embarqhsd.net 06.10.07, 01:59 Widze "alku", ze piszesz z sieci "Bellsouth". Skad tyle zlosci, czyzby ci cos w USA nie wyszlo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOR Re: a czy pijak prezydent, rzady zlodziejskiej ma IP: *.hsd1.ca.comcast.net 06.10.07, 03:25 fii to powod do dumy. Czesc oglupionego przez michnikowsie brukowce spoleczenstwa glosowalo na sek KC PZPR I ZOSTAL PREZYDENTEM. W czesie ich rzadow rozparcelowano Polske ( tzw prywatyzacja) miedzy siebie i dzis nieroby i towarzysze stali sie kapitalistami. A mICHNIK KOROWIEC PLUJE NA ROBOTNIKOW. Bo i po coz sa teraz mu potrzebni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: a czy pijak prezydent, rzady zlodziejskiej m IP: *.lanet.net.pl 06.10.07, 12:59 Debil? W 1990 roku wszystkie kraje postkomunistyczne stały w tym samym miejscu, potem rozwijały się jak potrafiły najlepiej. Najlepsi z tej grupy weszli do NATO i Unii Europejskiej. Najgorsi mają Łukaszekę za prezydenta i biedę. Polska stoi w bardzo dobrym miejscu, bardzo dobrze się rozwija, i tylko PiSdzielce twierdzą, że ostatnie 17 lat nic się nie działo. Bzdura!!! Porównaj Polskę do Czech, Ukrainy, Estonii, Macedonii a może zauważysz, jak zajebiście mamy. Porównaj Polskę teraz z krajami które 17 lat temu stały tam gdzie my staliśmy i gdzie są one teraz, a gdzie my. Jesteśmy w czołówce!!!! Gość portalu: KOR napisał(a): > fii to powod do dumy. Czesc oglupionego przez michnikowsie brukowce > spoleczenstwa glosowalo na sek KC PZPR I ZOSTAL PREZYDENTEM. W > czesie ich rzadow rozparcelowano Polske ( tzw prywatyzacja) miedzy > siebie i dzis nieroby i towarzysze stali sie kapitalistami. A > mICHNIK KOROWIEC PLUJE NA ROBOTNIKOW. Bo i po coz sa teraz mu > potrzebni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Red October Re: a czy pijak prezydent, rzady zlodziejskiej itd IP: *.dhcp.embarqhsd.net 06.10.07, 17:19 Widze, ze jednak (KOR najlepszym tego przykladem) dluzszy pobyt w USA wywoluje u niektorych calkowite rozmiekczenie mozgu! A moze to tylko wrodzona glupota? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chicago Trzeba bylo do Chicago IP: *.asm.bellsouth.net 08.10.07, 07:24 zapie..c zamiast w JAX ludziom dupy podcierac. Bez wyksztalcenia i jezyka to najlepiej tobie wrocic do Polski, bo tu sie zaplujesz na smierc, kutasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Gratulacje, jesteś dziwakiem IP: *.jax.bellsouth.net 06.10.07, 01:31 Witam, ja nie bywam w Kanadzie ale rodowici amerykanie czesto mowia ze u was jest jak w komunie, na przeswietlenie x-ray nie mowiac juz o MRI treeba czekac pare miesiecy. Czy to jest prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Gratulacje, jesteś dziwakiem IP: *.jax.bellsouth.net 06.10.07, 03:32 Niestety jesli materialnie to mi wyszlo.Ale ich mentalnosci nie trawie. Sa to najwieksi hipokryci swiata. Na czarne potrafia wmawiac swiatu ze biale.Nie bylo z nimi dobrze przed 9/11 ale teraz jest fatalnie. Nienawidza oni calego swiata. Media amerykanskie to pranie mozgu i nacjonalizm. Dominuje CNN Fox news.Edukacja podstawowa i srednia na bardzo niskim poziomnie. Mlodziez nieprawdopodobnie glupia. Przykre jest tez to ze Polska jest tak pro-amerykanska. Codziennie w mediach polskich mamy mase newsow z ameryki czy tez o ameryce. Polska jest czlonkiem EU a wiadomosci za o ameryce. Przykre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrrrrrrrrr To wracaj do Polski ... IP: *.dyn.optonline.net 06.10.07, 04:09 do najmadrzejszych obywateli tego podlego i niewyksztalconego swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosciuszko Czlowieku, co ty gadasz? IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 07.10.07, 01:49 No widac, ze niektorym ta praca na azbestach naprawde zaszkodzila.... Podobno niezle placa (niestety jesli materialnie to mi wyszlo) ale potem takie efekty. Alek, jeszcze nie jest dla Ciebie zbyt pozno. Medycyna ma swoje sposoby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOR Re: Koscuiszko(sic!) pacanie, tyle tylko masz do p IP: *.hsd1.ca.comcast.net 07.10.07, 01:57 powiedzenia? Trzeba w tej Ameryce zrobic odszczurzanie z synali post- komunistow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Red October Re: Otrzyj dobrze gebe ze sliny i zolci "KOR"ze! IP: *.dhcp.embarqhsd.net 07.10.07, 16:52 Czy, az tak bardzo juz ci "KOR-ze" mozdzek rozmiekczylo, ze uwazasz sie za wlasciciela kraju pod nazwa USA? Juz wczesniej pytalem - czy moglbys jasno i wyraznie podac swoj status w USA (citizen, naturalized citizen, permanent resident, itd.)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: original hmm dziwne odpowiedzi HR IP: *.chello.pl 06.10.07, 16:24 jakis czas temu aplikowalem do firmy X (duzy koncern miedzynarodowy, oddzial w Polsce). rozmowa kwalifikacyjna w miescie W., przeszedlem. assesment center w miescie A. - 3 dni mierzenia się z postawionym zadaniem wraz z 2 innymi kandydatami. zastosowałem się do zaleceń podanych między innymi w powyższym artykule ("przygotuj się do takich to a takich standardowych pytań"). żadne pytanie mnie nie zaskoczyło. na prezentacji przed całym działem i gośćmi - wypadłem najlepiej z kandydatów. osoby poznane przez te 3 dni gratulowały mi nowej pracy. potem przyszedł czas na rozmowę z panią z HR. usłyszałem, że... za bardzo skupiam się na zadaniu. ale najbardziej rozłożył mnie na łopatki tekst: "przewidujesz, o co ktoś cię spyta i wcześniej przygotowujesz sobie odpowiedzi". zaleta, która okazuje się minusem?! PS. podejmę pracę jako dyrektor. posiadam wykształcenie wyższe, łatwo nawiązuję kontakty z ludźmi, potrafię zarządzać zespołem. obecnie pracuję, ale chciałbym zarabiać więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: dziwne odpowiedzi HR IP: *.aster.pl 07.10.07, 09:51 "posiadam wykształcenie wyższe" chyba jednak nie POSIADASZ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: original hmm wyobraź sobie, że posiadam IP: *.chello.pl 07.10.07, 18:13 czasem warto mieć pod ręką słownik. ja posiadam takowy na półce, ale nie będę go wysyłać Tobie, bo nie wiem gdzie mieszkasz i czy oddasz. dlatego chętniej podzielę się linkiem: sjp.pwn.pl/lista.php?co=posiada%E6 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: wyobraź sobie, że posiadam IP: *.aster.pl 07.10.07, 21:02 Widzisz? Nie miałeś racji. I co tu po słowniku jak się nie umie zeń korzystać?... Odpowiedz Link Zgłoś
miliarder artykuł ponizej poziomu 06.10.07, 17:45 artykuł ponizej poziomu ... w ogólnopolskiej... polskojęzycznej gazecie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cherry coke Jaki kraj... IP: *.asm.bellsouth.net 08.10.07, 07:19 ...taki poziom. A co Nobla w literaturze maja wygrac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalasznikow kto tym dyletantom agentom dal taka wladze? IP: 58.173.42.* 07.10.07, 00:48 i na jakiej podstawie? przeciez oni najczesciej do piet nie dorastaja przecietnemu kandydatowi na prace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Gratulacje, jesteś dziwakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 01:17 Zgadzam sie, artykul na niskim poziomie, powierzchowny, jakby wyrwany z kontekstu. Ale w sumie chcialem o czym innym, mianowicie zwrocic uwage na paskudne formatowanie tekstu w niektorych artykulach na gazeta.pl, o co chodzi z tymi odstepami?? No nie wpominajac o czesto wystepujacych literowkach, wiem, ze ponoc nie macie sprawdzania skladni pisowni jak onet, ale to sie zdarza w naglowkach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: midwest Ameryka jest FUN IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 07.10.07, 01:39 Mieszkam w Stanach od wielu lat i uwielbiam ten kraj. W Polsce juz bym nie dal rady zyc z powrotem, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thx Jak się bezmyślnie przekleja z innych stron... IP: *.bethere.co.uk 07.10.07, 10:25 Jak stosujesz technikę Ctrl-C - Ctrl-V z zagranicznej strony to czasami akapity są śmiesznie oddalone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Gratulacje, jesteś dziwakiem IP: *.aster.pl 07.10.07, 09:53 HR zjada się sam: jest całe mnóstwo potencjalnych pracowników, którzy na rozmowie są bardzo elokwentni i mówią wiele (nawet wiedzą doskonale jak się przygotować) i na rozmowie się kończy, ale pracować to oni nie umieją. Tacy gawędziarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czana Gratulacje, jesteś dziwakiem IP: *.autocom.pl 07.10.07, 14:28 Ja nie rozumiem - poza tym resume na torbie, co nie było eleganckie, i mamusią przyprowadzoną na rozmowę, co odrobinę jakby kwestionuje dorosłość kandydata, żaden z wymienionych przykładów nie wydaje mi się dziwaczny. Jeśli to przerasta "kreatywnych" menedżerów, to muszą być jeszcze tępsi, niż mi się dotychczas wydawało. Proszę państwa, kreatywność to nie tylko wymyślanie, że rozebrana panienka podniesie sprzedaż... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cherry coke Z Polakow moze sie posmiejemy? IP: *.asm.bellsouth.net 08.10.07, 07:17 Przeciez Amerykanie juz naukowo udowodnili, ze to najdurniejsza i najszkaradniejsza nacja na swiecie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: Z Polakow moze sie posmiejemy? IP: *.jax.bellsouth.net 10.10.07, 03:20 Nie dziwie sie ze uzyskali taki wynik, skoro badania przeprowadzili na tobie. Wesolo ci teraz? Ofiaro propagandy amerykanskiej Odpowiedz Link Zgłoś
michal512 Co sądzisz o Giełdzie Papierów Wartościowych? 08.10.07, 13:49 wejdź na: www.ankietka.pl/ankieta/pokaz/id/4598/ Odpowiedz Link Zgłoś