Gość: wb IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.03, 17:34 TP SA to sutenerzy i paserzy. Trzeba zrezygnować z ich usług i nie dać się omoamić ich przebiegłym reklamom. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja to jest Polska właśnie!! i pieprzona tepsa która IP: *.rybnet.pl / 192.168.64.* 12.08.03, 17:39 ma sie za niewiadomo co. Rąbią ludzi w ci..la ile wlezie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: to jest Polska właśnie!! i pieprzona tepsa kt IP: *.amerion.net 12.08.03, 19:01 Jak ja sie ciesze ze spierdolilem do USA, tu za taki numer to by firma padla...jak bylem w polsce to pracowalem kiedys z tepsa - ci ludzie to poprostu pojeby i niedorozwoje uciekajcie ludzie za granice uciekajcie poki nie jest za pozno Piter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Data Re: to jest Polska właśnie!! i pieprzona tepsa kt IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.03, 21:32 w jakim kraju ja zyje ? Czy to normalne ze ta firma ma takie beznadziejne notowania wsrod spoleczenstwa i nie zwazajac na to dalej robi ludzi w balona? Gdy 4 lata temu zakladalem sobie w domu isdn trzeba bylo placic 800,- zlotych netto za podlaczenie, dodatkowo musialem sprowadzic z Niemiec telefon isdn bo w "ofercie" TPSA byly tylko 3 przestarzale modele... TPSA powinna pozostawic ludziom ktorzy juz sa abonentami isdn mozliwosc pozostania w dotychczasowych planach taryfowych (tak jak w siciach GSM). Ewentualnie niech zwracaja oplate za podlaczenie. brak mi slow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedros Re: to jest Polska właśnie!! i pieprzona tepsa kt IP: *.filmschool.lodz.pl 13.08.03, 13:55 Co więcej. Wciąż na ich stronach nie ma żadnej informacji o zbliżającej się podwyżce. A i jeszcze jedno. Oprócz podwyżki abonamentu, Tepsa daje rozliczanie sekundowe w cenie. Super !!! Może z wyjątkiem tego że za rozpoczęcie połączenia płaci się 20 gr. Czyli pierwsze trzy minuty rozmowy wyjdą DROŻEJ NIŻ DOTYCHCZAS !!!!!!!!!!!!!! PIER.... tpsa Przenoszę się do Dialogu jak tylko skończy mi się umowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Zmienmy TPSA na Dialog IP: *.crowley.pl 12.08.03, 17:44 Mam ISDN w Dialogu- wykorzystajcie to Dialogowcy, ze konkurencja wyglupia sie z podwyzka ISDN, ktory powinien w przyszlosci zastapic zwykle linie i nie podwyzszajcie usług ISDN. Mam nadzieje ,ze pojdziecie ta droga zamiast podwyzszac rowniez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bell zza grobu Re: Zmienmy TPSA na Dialog IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.03, 20:34 Gość portalu: jacek napisał(a): > Mam ISDN w Dialogu- wykorzystajcie to Dialogowcy, ze konkurencja > wyglupia sie z podwyzka ISDN, ktory powinien w przyszlosci > zastapic zwykle linie i nie podwyzszajcie usług ISDN. Mam > nadzieje ,ze pojdziecie ta droga zamiast podwyzszac rowniez. --------------------------- spedzilem pare pieknych lat pracy w latach 90 tych pilnujac wyposazania TPSA w centrale cyfrowe ... przerabialismy ostoje komunistycznych nawykow w nowoczesny system telekomunkacyjny rowny europie i ameryce. nie bede sie rozpisywal o PANACH na urzedach - ale oni ciagle tam sa i broja - o przepraszam - Tworzą nową rzeczywistość po staremu - kolesie im pomagaja i przyklepuja ministerialnymi rozporządzeniami status quo - KLIENT MA PLACIC I NIE PODSKAKIWAC - niedlugo bedziemy w unii i monopole beda mialy gorzej - ja nie place TPSA an zlotowki (w pozegnalnym liscie wymienilem bledy softwarowe (psuli napedy DAT do bilingow), ktore naliczaly mi jakies bzdury .... pozdrawiam prezesow tpsy bylych , obecnych i przyszlych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Komuna live Polskie piekło IP: *.telsten.com / 10.21.0.* 12.08.03, 17:46 W tym kraju nie można mieć lepiej od innych! cyt "nie brano pod uwagę jaka powinna być cena tej usługi w stosunku do usług analogowych" Pamiętajcie że są też tacy którzy wogóle nie mają telefonu albo radiodostęp z kiepskim internetem. Przywiązać klienta i doić to zasada TPSA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: TP SA drastycznie podwyższa ceny abonamentu z IP: *.gpd.com.pl 12.08.03, 17:51 Czubówna skakała i kwiliła - aż się wykluła poczwarka... :) Ciekawe co na to ta (zrobiona w bolo) rodzinka z reklamy telewizyjnej TP SA :) Buchachachacha uhuhuhu hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Taryfy powinny byc proste IP: *.eu.org / 192.168.0.* 12.08.03, 18:22 taryfy powinny byc proste jak drut , takie ktore moglby zrozumiec kazdy chlop - niski abonament i niskie ceny polaczen, zadnych rabatow, zadnych znizek i zadnych udziwnien. Obecna polityka tpsa wola o pomste do nieba, placa tym planerom za wymyslanie takich udziwnien zamiast zaproponowac jasne i proste rozwiazania ktore dzialaja bez wczytywania sie w regulamina a cholote zwolinic z cieplych posadek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hepi Re: TP SA drastycznie podwyższa ceny abonamentu z IP: *.icpnet.pl 12.08.03, 18:32 Ta cała TP SA to złodzieje i kurwy. Nie bratajcie się z kurwami ni złodziejami ludzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Czubowne wywalic... IP: *.dip.t-dialin.net 12.08.03, 18:43 Tym wszystkim zmianom winna Czubowna, wydoila TV, teraz kolej na TP SA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Złodzieje!!! Mam firmę, chciałem 10 linii IP: *.acn.waw.pl 12.08.03, 18:41 Przez pół roku błagałem o podłączenie. Powiedzieli, że nie ma możliwości technicznych. Firma jest w Warszawie, przy Trasie Toruńskiej, naprzeciwko jest centrala TP a przez moją działkę biegnie studzienka telekomunikacyjna TP. Od razu, nie wiem skąd, zgłosiły się prywatne firmy z propozycją podłączenia od ręki za 1500 zł od linii. Dopiero jak zadzwoniłem do GW, to się okazało, że można. Przyszli i skręcili przewody: swój w studzience na mojej działce i ten, który podciągneli do studzienki moi ludzie. Ot 10 min roboty z przerwą na papierosa. Oczywiście zrobili to komisyjnie! A teraz podnieśli ISDN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chil[u]m Re: TP SA drastycznie podwyższa ceny abonamentu z IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.03, 18:42 Kto wydzwoni,jeśli nie jest Wielkim Biznasmenem 300 lokalnych+100 międzymiastowych+1oo komoorkowych? Rabat,ha,ha,ha!! Złodziejstwo wykorzystujące swoją uprzywilejowaną,a kto wie;- ),czy nie mające swojego lobbytpsa w Sejmie? Już taka interpelacja była. To jest bandytyzm w biały dzień. Może mam się już do tego rodzaju rzeczywistości przyzwyczaić? Takiego wielkiego ... jak "Batory"!!! Nigdy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurwiony_obywatel ZŁODZIEJSTWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.03, 18:49 Polska jest chyba jedynym krajem na świecie w którym usługi telekomunikacyjne i internet zamiast tanieć drożeją. Jesteśmy daleko w tyle za Afryką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TPSAenemy Re: TP SA drastycznie podwyższa ceny abonamentu z IP: *.Szczecinek.Net.PL 12.08.03, 18:52 A spróbujcie coś załatwić w Pionie Kontaktów z Klientami - takie MIERNOTY tam siedzą, że trzeba kilku pism i ze trzech awantur z pytaniem o telefon do szefa żeby któraś łaskawie d... podniosła. Kilka dni temu panienka z PKzK tepsy w Gliwicach tymi słowami mnie uraczyła: "To, że odbieram telefon to jeszcze nie znaczy, że ja Panu sprawę załatwiam." To już nawet komentować się nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siks bierzcie neostrady i sie dzielcie ze znajomymi! IP: *.pl / 192.168.4.* 12.08.03, 19:15 jezeli telekomuna nas okrada to dlaczego nie naginac umow i wyrownywac rachunkow??? bierzcie od nich lacza i sie dzielcie ze znajomymi, u nas w bloku wychodzi nam za neostrade 20 zl miesiecznie co prawda jest nas kilku ale dziala ok! jestem pewny ze znajdzie sie i na ISDN jakis sposob w koncu TPSA ma to od nie tak dawna a koledzy np ze Stanow na 100% jakis numer na to u siebie znalezli i na www opublikowali! Klepac Komunistow! TPSA TO ZEMSTA KOMUNIZMU!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qndzia złodzieje z tpsa IP: 81.15.130.* 12.08.03, 19:23 Dawno już mówiłam,że tepsa to banda złodziejaszków. Są to proszę państwa złodzieje maxymalni. Podobno kontrakt z lesbą Czubówną, pompowany na maxa w mediach opiewa na 10mln zł. Wyliczyłam, że jeśli by nie było tych głupich reklam w mediach, to abonament byłby o połowę niższy. Tak właśnie tepsa wali w dupe abonentów. A prezes zarządu zleca kampanię reklamową firmie swojego zięcia. Obroty firmy zięcia wynoszą kilka miln zł / mc. Starczy? Wypompowuje gość kasę do prywatnej kieszeni. Złodziej!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Zlodzieje z TP SA- zemsta komunizmu zza grobu. IP: 24.244.144.* 12.08.03, 19:59 To sie nigdy nie zmieni, dopoki ci zlodzieje beda trzymac faktyczny monopol. Cale szczescie, ze w "komorkach" jest konkurencja. Moze by tak ustawowo podzielic TP SA na 10 podmiotow? No ale wtedy bedzie 10 prezesow, Zarzadow i Rad Nadzorczych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szn Re: TP SA drastycznie podwyższa ceny abonamentu z IP: *.osow.pl 12.08.03, 20:11 teraz nie moge zmienic operatora bo jeszcze do mojej dzielnicy nie dotarl...ale jak tylko bede mogl to z przyjemnoscia pozegnam sie z TPSA!!!w tej chwili wszystkie polaczenia oprocz miejscowych wykonuje przez NOM!! Odpowiedz Link Zgłoś
jachu wizerunek TPSA 12.08.03, 20:28 TPSA takimi ruchami skutecznie psuje swój wizerunek, to jest jasne. Poza tym - co ja mam zrobić ? Mam z TPSA podpisaną umowę, zawartą na czas określony do 06.2004 r. o świadczenie usług OCTOPUS S ISDN gdzie §15. mówi że "wszelkie inne zmiany (niż zmiany _wysokości_opłat_ w cenniku) wymagają, pod rygorem nieważności, wyłącznie formy pisemnych aneksów podpisanych przez obie strony". A wiec TPSA swoją ulotkę informującą mnie o automatycznej "aktywacji ISDN TP w planie podstawowym" może sobie... wiecie co... I w takiej sytuacji jak ja jest wiele osób. Niedawno mój kuzyn dał się skusić ofertą "dwóch linii w cenie jednego abonamentu" - zapłacił 366 zł opłaty za zmianę linii, podpisał umowę na rok czy dwa, kupił telefon ISDN za 500 zł... W przypadku zerwania umowy przez TPSA pozostanie mi chyba tylko proces z TPSA na drodze cywilnej żądające odszkodowania za zerwanie umowy uwzględniające oprócz kosztów nerwów i adwokata, zwrot opłaty instalacyjnej, karę umowną adekwatnej do tej którą ja jestem straszony w umowie, oraz odszkodowanie za zakup sprzętu ISDN który okaże się być zbędny po wypowiedzeniu umowy przez TPSA. Niezależnie od błędów formalnych - uważam, że to co robi TPSA to chamstwo i nieliczenie się z klientem jak za starych dobrych czasów. Dzięki, Gazeto, za zajęcie się tematem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: TP SA drastycznie podwyższa ceny abonamentu z IP: *.acn.pl 12.08.03, 20:41 PRZEZ OSTATNIE 2 MIESIĄCE NACHODZILI MNIE W DOMU I NAMAWIALI NA ZMIANĘ NA ISDN!! ZA JEDYNE 300 ZETA. a TERAZ TO! Odpowiedz Link Zgłoś
jachu Kłamstwa TPSA 12.08.03, 20:45 Zacytuję słowa pani rzecznik Górskiej : > Dla klientów biznesowych nie jest to podwyżka, bo do > dotychczasowych świadczeń za 35 zł dołączyliśmy plan > sekundowy wart 10 zł Kłamstwo ! Plan sekundowy w wydaniu TPSA, co pokazują symulacje, powoduje wzrost cen połączeń ! Pamiętajmy, że w planie taryfowym TP Biznes opłata za rozpoczęcie każdego połączenia wynosi aż 20 gr. netto. Więc jak TPSA każe sobie płacić WIĘCEJ za sposób naliczania powodujący wzrost cen to jak to nazwać ? > Klienci prywatni otrzymali zaś 20-proc. rabat na 30 > rozmów lokalnych, dziesięć międzymiastowych i > dziesięć komórkowych oraz osobny numer drugiej > linii (który do tej pory kosztowało 4 zł netto). Kłamstwo ! W planie za 55 zł netto nie ma dodatkowego numeru na drugą linię, jest on dopiero w planie za 69 zł netto ! Poza tym nowy plan taryfowy dla abonentów prywatnych WYMUSZA używanie niekorzystnego (o czym pisałem wyżej) planu sekundowego "TP dom" W zasadzie Górska kłamie jak Urban w stanie wojennym. (Ale Urban to przecież funfel Michnika, więc może nie ma co tu wyskakiwać z tym komentarzem.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: TP SA drastycznie podwyższa ceny abonamentu z IP: *.biz.rr.com 12.08.03, 20:46 Tpsa to zwykly monopolista!!! Najpierw budowana za pieniadze wszystkich polskich podatnikow a potem niesprawiedliwie sprywatyzowana!!! Ludzie od lat sa jej niechetni - mowi sie o niej to samo co o PZU i ZUSie. Zlodzieje z ZUSu...zlodzieje z PZU... a teraz ZLODZIEJE Z TPSA!!! Ale przy takiej polityce wobec klientow to sama kreci na siebie bata. Wiecznie przeciez nie bedzie monopolista bo te wszystkie male firmy rozwijaja sie i za kilka lat - mam nadzieje - ogranicza wplywy TPsy. Jesli tylko bede mogl to z przyjemnoscia zmienie operatora. A do tego czasu wszystkie miedzymiastowe bede nadal wybieral przez NOM !!! Ludzie!!! Robcie tak samo i bojkotujcie Tpse!!! TO ZWYKLY ZLODZIEJ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
jachu Re: TP SA drastycznie podwyższa ceny abonamentu z 12.08.03, 20:54 Gość portalu: Andrzej napisał(a): > Tpsa to zwykly monopolista!!! Najpierw budowana za pieniadze > wszystkich polskich podatnikow a potem niesprawiedliwie > sprywatyzowana!!! Dokładnie. Pamiętam jak podwyżki rozmów z lat początku lat 90-tych były uzasadniane koniecznością rozbudowania i ucyfrownienia sieci, po czym miały zmaleć. Sieć jest rozbudowana i ucyfrowiona - a ceny nie maleją a rosną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Posłuchaj tego :-) IP: *.biz.rr.com 12.08.03, 21:04 jachu napisał: > yass.art.pl/kury/mp3/tele.mp3 Tej piosenki(glosu opini publicznej) powinien posluchac Prezes Tpsy, Zarzad i Rada Nadzorcza. Moze wyciagnie jakies wnioski... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlopaci Re: TP SA drastycznie podwyższa ceny abonamentu z IP: *.visp.energis.pl 12.08.03, 21:26 Dodatkowa podwyzka jest jeszcze obowiazkowe przejscie na plan sekundowy ktory jest znacznie drozszy od impulsowego (20% rabaty skompensuja to w niewielkim stopniu). W przypadku abonenta prywatnego mowienie, o korzysciach z tego planu jest zwyczajnym klamstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marbak złodzijstwo monopolisty!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.03, 21:48 zlikwidować MONOPOL podzielić tpsa!!!!!! (ceny w Europie - czy tam jest coś wliczane w abonament?- i przydało by się porównać do przeciętnego wynagrodzenia!!!!!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yankee Re: złodzijstwo monopolisty!!!!!!! IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.03, 00:16 Telekomuna to złodzieje, to rzecz oczywista. Dlatego przyłączam się do apelu, aby wszyscy niezadowoleni, mieszkający w promieniu działania konkurencyjnych firm, nie poprzestali jedynie na psioczeniu i zrezygnowali z usług tych pimpków. Ale za taki stan rzeczy największą odpowiedzialność ponoszą siedzące w kieszeniach Francuzów urzędasy, sprzedajne osły-posły i inni gnoje, którzy należycie nie wykonują swoich obowiązków. Rzygać się chce na taką polską rzeczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Kamiński Re: TP SA drastycznie podwyższa ceny abonamentu z IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.03, 22:46 Naliczanie sekundowe?? przy tym naliczani koszt połączeń wzrósł mi o ok 25% więc wcale nie wyjdzie taniej a w nowym cenniku ISDN nie ma miejsca na naliczanie standardowe. Umnie TPSA jest jedynym operatorem i dostęp do internetu przez linię ISDN jest jedynym wyjściem na uzyskanie połączenia z siecią. Telekomunikacja Znowu pokazuje co potrafi kiedy ktoś coś z tym zrobi Lucky@icenter.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romanus29 Re: TP SA drastycznie podwyższa ceny abonamentu z IP: *.radom.pl 12.08.03, 23:40 Ciekawe ilu abonentów zrezygnuje z ISDN? Oznacza to przecież zwrot urządzeń NT i zwolnienie portów na nowiutkich w wielu przypadkach kartach centralowych, a przyłączeń nowych raczej nie przybędzie, czyli TP S.A. zacznie magazynować sprzęt i niedawno poczynione inwestycje zostaną zamrożone. Oczywiście zapłacą za to zmuszeni brakiem wyboru innego operatora lub naiwni abonenci korzystający z nowej, droższej, "wzbogaconej" oferty ISDN TP. Ja do nich na pewno nie będę należał. Choć ISDN uważam za doskonałe rozwiązanie nie tylko dla firm, ale i dla swojego domu to korzystanie z niego z łaski TP S.A. zamierzam zakończyć najdalej 30 listopada. Przydałby się cud nad Wisłą w telekomunikacji albo "po prostu" dobre prawo... Jeszcze abonent Octopus ISDN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siuda Re: TP SA drastycznie podwyższa ceny abonamentu z IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.03, 00:08 totalne oszustwo i wskaźnik jak tpsa (france-telekom) traktuje nas abonentów Reakcja urzędu antymonopolowego i innych służb zerowa na jawne wyciąganie naszych pieniędzy aby ratować francuzki biznes.To jest prawo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyrolowany Re: TP SA drastycznie podwyższa ceny abonamentu z IP: *.amsnet.pl 13.08.03, 00:20 Co za kretynizm: "Wierze, ze nowa, bogatsza oferta ISDN TP pozwoli Panstwu z satysfakcją korzystać ze wszystkich możliwości telefonii cyfrowej, a także ułatwi optymalizację kosztów" pisze dyrektor Paczyński w ulotce. Optymalizacja kosztów wg. tpsa to podniesienie ceny abonamentu oraz podwyższenie cen rozmów. Mamienie sloganami, że plan sekundowy jest lepszy - co jest całkowitą nieprawdą. Za rozpoczęcie polączenia w planie sekundowym pobierana jest dodatkowa opłata 20gr, a stawka minutowa też jest wyższa - opłaca się to wyłącznie przy czasie trwania rozmowy w pewnych granicach - liczac, z duzym prawdopodobienstwem rozmowy w tym planie będą droższe. Oferowany upust przy pierwszych polaczeniach jest tak mały procentowo, że w porównaniu z podniesieniem cen w ogole można go zaniedbać. Gdybym nie brak możliwości technicznych omijałbym TPSA dalekim łukiem i przeniósł telefony firmowe do konkurencji. To jest skandal. Odpowiedz Link Zgłoś