Dodaj do ulubionych

Poczta wysyła paczki na aukcje

IP: *.mas.airbites.pl 05.08.08, 01:53
Mi tez ginely przesylki - ostatnio 3 (!) paczki z Wielkiej Brytanii. To juz jest norma, ze przesylka z UK do Polski nie dotrze do adresata. Zazwyczaj unikam takich sformulowan, ale w tym przypadku sie nie da - to jest po prostu jedna wielka banda zlodziei!
Obserwuj wątek
    • Gość: blecharz Re: Poczta wysyła paczki na aukcje IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.08.08, 07:18
      i te smiecie ostatnio strajkowaly
      • Gość: skate Po co te nerwy? IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.08, 08:45
        Kradzieże są wszędzie szczególnie tam gdzie nadzór śpi.
        Bezkarność urodziła ten problem. Pracę powinni na pewno stracić osoby z kontroli wewnętrznej za lenistwo i brak procedur.A to już dotyka najwyższej kadry kierowniczej.
        • Gość: anka Re: Po co te nerwy? IP: *.dzi.vectranet.pl 05.08.08, 08:54
          to ze ktoś kradnie bo jest złodziejem z natury to wina jego kierownictwa? Wolne żarty. NA PP dzieje się żle to prawda ale złodziej to złodziej,nie ma odpowiedzialności zbiorowej. Ty bez swojego "nadzorcy" tez kradniesz co popadnie??
          • Gość: handlarz E-Bayu do Polski tylko polecony IP: *.toya.net.pl 05.08.08, 09:04
            Istnieja takie reguly, ze do Polski (oraz Rumunii) wysyla sie towar
            i listy tylko polecony za pokwitowaniem odbioru. Nigdy nie wiadomo,
            czy poczta paczke dostarczy czy kontrahent po prostu twierdzi, ze
            nie otrzymal towar. W koncu same Polacy wysylaja n. p. korepondencja
            do urzedow w trybie poleconym (co w Niemczech nie do pomyslenie).
            Handlujac z Polakami trzeba po prostu zbierac dowody, sa tutaj takie
            zwyczaje: Jak nie ma dowod to sprawa nie istnieje. Taka postepowanie
            Polacy nazywaja zbrytnosc, co nybe w biznesie jest potrzebnie. Po
            prostu nie ma cos takiego jak uczciwosc. Takie procedury sa
            kosztowny i szkodza calej gospodarce.
            • manhu Re: do Polski tylko polecony 05.08.08, 15:29
              > Handlujac z Polakami trzeba po prostu zbierac dowody, sa tutaj takie
              Pewnie, że trzeba.

"Policja - ponieważ w grę wchodzą zazwyczaj niewielkie kwoty - postępowania od razu umarza."
              A dowody na Allegro są, więc i policja jest winna. Małe kwoty? Wcale nie, bo ci złodzieje sprzedają dużo! Owszem jednostkowo będzie to pewnie średnio 20-100zł, ale taki supersprzedawca ma zwykle na koncie kupę takich rzeczy na które nie posiada dowodów zakupu.
              • Gość: Ździchu Re: do Polski tylko polecony IP: *.derby.waw.pl 06.08.08, 01:52
                Cała Polska dziękuje PiSiorom za przesunięcie terminu liberalizacji rynku
                pocztowego w Polsce z 2009 na 2011 r. 40 mln ludzi będzie się kolejne 2 lata
                użerać z tym postkomunistycznym, złodziejskim molochem, gdyż PiSiorkom szkoda
                było pozbywać się takiej liczby ciepłych posadek.
                • Gość: grzesiek Macierewicz z kolesiami tluka na tym kase IP: *.crowley.pl 07.08.08, 11:22
                  wiec PiS musial przedluzyc im ten raj finansowy.
            • Gość: POpolupo Re: do Polski tylko polecony IP: *.dyn.optonline.net 06.08.08, 12:59
              Zgadza sie w 100% . Z zagranicy tylko z potwierdzeniem
              odbioru , a krajowe z zadeklarowana wartoscia. Mnie PP skroila
              na ok. 1000 pln . Oczywiscie PP nie zwrocila tej kwoty ,a na
              Allegro otrzymalem 3 negatywne komentarze.
              W Urzedzie Celnym ...tez gina przedmioty :)
          • Gość: skate Okazja czyni złodzieja IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.08, 09:37
            Upuść portfel i wróć za 5 minut, na pewno go nie będzie. Tylko niewielka część naszego społeczeństwa nie skalałaby się takim czynem przywłaszczenia. Jeszcze mniej osób będzie miało skrupuły jak wyrzucisz plik banknotów z okna w tłum.
            Bezkarność na poczcie kusi być może niewielu jednak jest to o wiele większa skala gdy nie ma skutecznej kontroli wewnętrznej.
            • Gość: lEn Re: Okazja czyni złodzieja IP: *.198.cgg.com 05.08.08, 11:41
              > Upuść portfel i wróć za 5 minut, na pewno go nie będzie.

To inaczej niz w Arabii Saudyjskiej, tu nie kradna bo chca miec obie rece przy
              sobie.
              • Gość: e-sprzedawca a gdzie jest prokuratura ? IP: *.toya.net.pl 05.08.08, 11:50
                I jeszcze dopłacamy do tego złodziejstwa coraz więcej za coraz
                droższe przesyłki które mają szansę dojść albo nie 50 na 50.
                ZŁODZIEJE z POCZTY !!!!!
            • Gość: krm Re: Okazja czyni złodzieja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.08, 12:50
              to ci powiem, że zgubiłem portfel na przejściu dla pieszych, kierowca który się
              zatrzymał przed wysiadł, podniósł i zadał sobie trud aby mnie odszukać, przez
              rodziców, których adres znalazł, jednak uczciwi ludzie istnieją, i wierz mi
              jeśli ja znajdę portfel też go oddam
              ps. w moim było kilkaset złotych
            • Gość: Bilbo Re: Okazja czyni złodzieja IP: *.brutele.be 05.08.08, 21:09
              W Polsce zlodzieje sa tak powszedni, ze nikogo nie dziwi jak zlodziej wyciaga
              lape po nie swoje. Wrecz ofiara jest winna, bo sie obnosila i pokazala, ze ma
              pieniadze...

Szkoda mowic.

Ten sam temat wychodzi podczas art dotyczcych:
              Kradziezy w PKP (bo psa nie mial w przedziale, glupio usiadl sam)
              Kradziezy rowerow (bo ie przypial kilometrowym lancuchem)
              kradziezy paczek na poczcie (po co wysyla cos cennego, glupek)
              Kradziezy w marketach...

Codziennie sie lsyszy, jak to wlasciciel czegos tam glupi, bo dal sie okrasc
              sprytnemu Polakowi. I jeszcze madre powiedzonka typu - okazja czyni zlodzieja -
              jak usprawiedliwienie.

G..no prawda. Zlodziejska natura czyni zlodzieja. Brak uczciwiosci.
    • sumienie.lk Dlaczego jeszcze nie zlikwidowano PP? 05.08.08, 07:19
      Skoro Poczta Polska zatrudnia złodziei i niewiele czyni, aby ten
      stan zmienić, to to oznacza, że stała się instytucją o charakterze
      przestępczym.
      • misiogoqo Re: Dlaczego jeszcze nie zlikwidowano allegro? 05.08.08, 08:12
        sumienie.lk napisał:

> Skoro Poczta Polska zatrudnia złodziei i niewiele czyni, aby ten
        > stan zmienić, to to oznacza, że stała się instytucją o charakterze
        > przestępczym.

skoro allegro zachęca do kradzieży poprzez ułatwienie pozbycia się skradzionego
        towaru?
      • a.k.traper Bo mają Związki Zawodowe 06.08.08, 07:09
        Nie powiedziałbym że PP zatrudnia ludzi nieuczciwych, zawsze się
        tacy trafią, powiem że tam nie ma kontroli, jest natomiast
        przyzwolenie, tak jak na Śląsku przy wysypywaniu węgla czy wycinaniu
        elementów trakcji - ogladałem reportaż kilka lat temu, starsza pani
        powiedziała że to z biedy i bezrobocia. Jestem za prywatyzacją
        większości instytucji a tam gdzie zostaną pod zarządem państwa
        bezwzględne procedury i konsekwencje, inaczej kombinatorstwa -
        spuścizny po PRL-u nie zwalczymy. Wystarczy przyjrzeć się wiekszym
        firmom korporacyjnym w Polsce i w świecie by zobaczyc jaki nacisk
        sie na to kładzie i jak wygląda kodeks etyczny (dla posłów: mozna
        tam poczytac o zatrudnianiu rodziny, przyjmowaniu prezentów, równego
        traktowania płci, o drastyczniejszych zjawiskach nie wspomnę) Aha,
        Związki Zawodowe niech będą niezależne, za bramą firmy a nie na
        niezłym garnuszku u pracodawcy, pamietam o co walczyliśmy, tylko
        niektórzy maja krótka pamięc i ręce które tylko do siebie umieja
        przygarnąć. JP II nauczał by wychodzic do innych z otwartymi rękoma
        i dzielić się, dotyczy to także zarządzania i postępowania w życiu
        publicznym. Cały problem tkwi w przekształceniach i zarządzania i
        nabycia nowych zwyczajów, odstawić kombinowanie a z tym co widac po
        posłach i politykach bardzo trudno, opór materii nadzwyczaj duży.
    • Gość: Pinzeka Poczcie Polskiej życze jak najgorzej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.08.08, 07:22
      Oby się udusiła w smrodzie własnych urzędów pocztowych. Nawet
      strajku nie potrafia porządnie zorganizować.
    • Gość: Agrafka poczta to instytucja, a człowiek ... ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.08, 07:22
      niestety, znane powiedzenie okazja czyni złodzieja, jest tutaj jak
      bardziej na miejscu. ginie nie tylko zawartość paczek, ale nawet
      listów. i nie mam tu na myśli pieniędzy. ale np. książeczkę
      wojskową, którą urząd miasta wysłał do mojego męża, i dotarł tylko
      list. tak naprawdę to zawsze wielką zagadką jest czy przesyłka
      dojdzie, a jeśli już dojdzie, to czy na pewno w całości.
      • Gość: zlodziej okazja czyni złodzieja IP: *.toya.net.pl 05.08.08, 09:09
        To nie okazja czyni zlodzieja, tylko charakter i narodowosc
    • anwb Poczta wysyła paczki na aukcje 05.08.08, 07:25
      Ano, maja za malo przywilejów i monopoli. Nalezy zakazać innym firmom zajmowanie
      się przesyłkami i oddać to we władanie Poczty "Polskiej". Proponuję też od razu
      otworzyć specjalna giełde o nazwie np. PocztoweAllegro. Zgłaszam też pomysl aby
      wlasciel towaru miał prawo pierwokupu. To byloby uczciwe.
      • polska_baba Niech poczta wprowadzi nową usługę - nieokradziona 05.08.08, 11:04
        przesyłka. Tak jak wprowadziła przesyłkę priorytetową, żeby brać kasę za dostarczenie przesyłki w normalnym terminie, a nie po kilku tygodniach.
    • figgin1 W sumie mnie to nie dziwi 05.08.08, 07:33
      Poczta płaci żenujące stawki swoim pracownikom. Nie przyciąga się w ten sposób
      uczciwych, bo ci też muszą coś jeść i szukają lepszej pracy, tylko takich, co
      liczą ze sobie dorobią.
      • Gość: pocztoffiec Re: W sumie mnie to nie dziwi IP: *.chello.pl 05.08.08, 07:41
        figgin1 napisała:

> Poczta płaci żenujące stawki swoim pracownikom.

A co mnie obchodzą wewnętrzne problemy poczty. Pocztowcom jest za dobrze i tyle.
        Totalna bezkarność. Liczę na szybkie bankructwo molocha.

A idąc twoim tropem myślenia, każdy pracownik, który uważa, że za mało zarabia
        mógłby kraść. Np. nauczyciele w szkołach mogliby okradać uczniów, policjanci
        przechodniów, magazynierzy magazyny, itd, itp.
        • Gość: Bleki Re: W sumie mnie to nie dziwi IP: *.opera-mini.net 05.08.08, 08:30
          A myslisz ze tak nie robia. Nauczyciele ucza ale na korepetycjach, ale ci to przy 18 godz w pracy to sie nie zmecza wiec moga dorobic. Policja? Taki przyklad z Boleslawca, dolnoslaskie. Policja miala uklady ze zlodziejami samochodow. I to nie pojedynczy funkcjonariusze ale wiekszosc. A o magazynierow to nie pytaj. W kazdym srodowisku sa czarne owce. Zadaniem menadzmentu jest jednak wprowadzenie procedur eliminujacych proceder lub go minimalizujacych. A jezeli wychodzi taki menadzer i mowi ze firma zdaje sobie sprawe z problemu i potem nic nie robi to poszli wy z nim.
          I to ma byc firma bazujaca w duzej mierze na zaufaniu. Ach...
          • Gość: dulka Re: W sumie mnie to nie dziwi IP: 78.149.201.* 05.08.08, 08:50
            korepetycje to zlodziejstwo? ja tez tego nie popieram, ale bez przesady...
            zawracanie wisly kijem
            • sokolasty Re: W sumie mnie to nie dziwi 05.08.08, 13:40
              "Poczta płaci żenujące stawki swoim pracownikom. Nie przyciąga się w ten sposób
              uczciwych, bo ci też muszą coś jeść i szukają lepszej pracy, tylko takich, co
              liczą ze sobie dorobią."

Okradanie pracodawcy i klientów nie zależy od wynagrodzenia, ale od możliwości.
              Jak ktoś jest uczciwy, to jest taki niezależnie od stanu portfela. Neuczciwych
              dotyczy to samo.
            • Gość: Ferning Re: W sumie mnie to nie dziwi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.08, 14:06
              ja płacę podatek i odprowadzam składki od każdej zarobionej złotówki
              czy nauczyciele płacą podatki z pieniędzy zarobionych na korepetycjach?
              Jak zarabiam za mało to zmieniam pracę albo zaczynam pracować lepiej i więcej -a
              nie zaczynam oszukiwać.
        • Gość: Bzyk2000 Re: W sumie mnie to nie dziwi IP: 194.107.124.* 05.08.08, 09:01
          "Liczę na szybkie bankructwo molocha" - no to się najprawdopodobniej
          przeliczysz. Za dużo osób ma interes w tym żeby ta instutucja
          funkcjonowała więc zawsze się znajdzie jakaś dotacyjka.
      • Gość: pink Re: W sumie mnie to nie dziwi IP: *.shinternet.ch 05.08.08, 07:45
        Zenujące czy nie jakie to ma znaczenie? Złodziej to złodziej. Nic go
        nie usprawiedliwia.
      • Gość: :-) Re: W sumie mnie to nie dziwi IP: *.elblag.dialog.net.pl 05.08.08, 08:10
        Nie dziwi cię, że ludzie kradną? Może nie zdziwisz się gdy dostawca pizzy
        napluje Ci do środka, a gdy kupisz w barze piwo poczujesz smak moczu? Pewnie
        mają zły dzień, ale co tam - mało zarabiają to inaczej poprawiają sobie humor
      • Gość: Olo Re: W sumie mnie to nie dziwi IP: 89.231.192.* 05.08.08, 10:32
        A mnie dziwi! Nawet jeżeli poczta nie płaci kokosów, to jednak ludzie tam
        pracujący muszą mieć świadomość tego, że paczki nie są ich własnością! Kradzież
        nikogo nie usprawiedliwia. Nikogo.
      • Gość: taka prawda Re: W sumie mnie to nie dziwi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.08, 12:14
        Tak sobie to złodzieju buraku tłumacz.
      • czekoladeria Re: W sumie mnie to nie dziwi 06.08.08, 11:59
        a mnie dziwią bezsensowne kradzieże, mi ukradziono list i zdjęcia z wakacji,
        dostałam pustą, otwartą kopertę, ciekawe ile się na tym łupie dorobili?
    • Gość: merek Ale jak chodzi o sciganie sciagania mp3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.08, 07:36
      to nasi niebiescy chlopcy są szybsi od biegunki. Rewizje, przeszukania i
      areszty. Wystarczy cień podejrzenia! Tutaj policja jakoś nie wykazuje się
      sprawnością. Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o ....
      Resztę pozostawiam w czytelnikowie.
      A co do kradzionego, to każda giełda samochodowa roi się od super okazji i
      naszych stróżów prawa też to nieobchodzi. Bawcie się dobrze!
    • Gość: wawa Poczta wysyła paczki na aukcje IP: *.subscribers.sferia.net 05.08.08, 07:38
      Naród kradnie na potęge , i kradna Ci "najbardziej święci" ...
      Wczoraj w Carrefourze , starsza kobieta , siwe włosy wzieła z półki actimela i
      natychmast otworzyla , krecila sie przy polkach popijajac go spokojnie , kiedy
      odstawila puste opakowanie na polke , podeszlem do niej i zapytalem sie czy
      wierzy w boga i czy chodzi do kosciola , oczywiscie potwierdzila , zapytalem
      wiec dlaczego lamie przykazanie i ordynarnie kradnie !!!! Nazwala mnie komuchem
      i ubekiem...
      Rece mi opadly....
      • Gość: asd Re: Poczta wysyła paczki na aukcje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.08, 09:31
        Ale o co chodzi? Przecież przykład idzie "z góry" czyli od kapłanów jej wyznania. Który z nich żyje w zgodzie z naukami swojego guru? A ta pycha, bizancjum na plebaniach i w kościołach? Nie mówiąc już o przestępstwach seksualnych wobec dzieci. To wszystko uchodzi klechom bezkarnie, więc babcia pomyślała że ona też może. A gdyby ją złapali, to oczywiście "zamach na kościół święty", "żydokomuna", "ubecja". Większość katolików uważa się za święte krowy. Alleluja!
    • Gość: zex Poczta wysyła paczki na aukcje IP: 212.180.160.* 05.08.08, 07:47
      "Policja - ponieważ w grę wchodzą zazwyczaj niewielkie kwoty -
      postępowania od razu umarza. A użytkownicy na policję zgłaszają się
      rzadko. [...] Chyba Polacy nie mają nawyku zgłaszania takich
      rzeczy."

No błagam, pokażcie mi choć jednego rozsądnego obywatela który
      pójdzie na policję gdy z góry wie że pomimo paru godzin straconych
      na spisanie protokołu nic nie wskóra!

Zmiany w prawie zacząłbym od wyeliminowania tzw. niskiej
      szkodliwości społecznej drobnych przestępstw, bo to one są u nas
      prawdziwą plagą. Choćby przytoczone usługi pocztowe.
      Przypuszczam że gdyby paru przyłapanych na kradzieży drobnych nawet
      przedmiotów pracowników poczty musiało w ramach prac społecznych
      posprzątać warszawski rynek, czy jedną z centralnych ulic w
      specjalnie oznaczonych kamizelkach (tak aby każdy wiedział że
      delikwent sprząta za karę), wielu z nich przynajmniej parę razy
      więcej by się zastanowiło przed wyciąganiem łap po cudze...
      • Gość: wrrr Re: Poczta wysyła paczki na aukcje IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.08.08, 07:58
        racja... chyba piętnowanie to najlepsza opcja... najlepiej to by
        zrobić łapanę, a złapanym na czołach wytatułować napis ZŁODZIEJ
        • Gość: arti Re: Poczta wysyła paczki na aukcje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.08, 10:54
          TO doskonały pomysł aczkolwiek zaczął bym od amputacji rąk.
          Jak ktoś wyciąga rękę po cudze powinna mu ta ręka zostać odrąbana.

• Gość: gg Re: Poczta wysyła paczki na aukcje IP: *.lucent.com 05.08.08, 11:30
            Nie jestem pewien czy piszesz to serio czy nieco ironizujesz i się podśmiewasz z
            obcinania ręki za kradzież, ale jedno jest pewne: jest to bardzo skuteczny
            środek edukacyjny i odstraszający - nieprawdaż?
            Weźmy taką np. szwecję - kraj słynący z tego, że można na ulicy zostawić otwarty
            samochód czy rower bez zabezpieczenia i nic nie zgnie. Warto tylko pamiętać, że
            jeszcze pod koniec XIX wieku w szwecji za kradzież obowiązywała kara obcięcia
            ręki. Prawda, że okazało się to skutecznym środkiem wychowawczym? Pamięć o tym
            nie zaginęła jeszcze nawet po ponad 100 latach.
            • sokolasty Re: Poczta wysyła paczki na aukcje 05.08.08, 13:44
              Ja tam poszedłem na policję kiedy sprzedawca opierał się przed wysłaniem towaru
              (96PLN chyba), dla zasady.
      • Gość: Le.O.N. Re: Poczta wysyła paczki na aukcje IP: 212.175.73.* 05.08.08, 08:42
        Moj wykladowca mawial: wpisac mu w dowod OSZUST zeby wszyscy wiedzieli co to za
        typ. Przestepca powinien byc naznaczony!

Pzdr.Le.O.N.
    • appfunds Poczta wysyła paczki na aukcje 05.08.08, 07:55
      Sprywatyzować pocztę i po sprawie.
      • koham.mihnika.copyright na razie prywatyzuja zawartosc paczek,podpora PiS 05.08.08, 09:16
        appfunds napisał:

> Sprywatyzować pocztę i po sprawie.
    • Gość: wrrr Poczta wysyła paczki na aukcje IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.08.08, 07:56
      no właśnie.. kilka miesięcy temu urodził mi się synek i kilka
      paczek, które znajomi wysyłali z Londynu i z Nowego Jorku wogóle nie
      doszło, a jedna była ordynarnie rozerwana i zaklejona burą taśmą, a
      w środku była tylko jedna trzecia rzeczy, które zostały wysłane.
      A dwa lata temu kolega przysłał mi przesyłkę urodzinową w takiej
      kopercie bombelkowej. Na początku nie zwróciłam uwagi na to, że w
      kopercie był mały otworek... taki na palec - w sam raz do
      podglądania. W środku był tylko list i kartka urodzinowa.
      Przeczytałam, a w liście były kwieciste opisy wszystkich przesłanych
      mi rzeczy: srebrnej bransoletki z inicjałami, płyty CD i lizaków.
      Czytając pomyślałam sobie "heheh napisał tylko zapomniał zapakować
      do koperty", ale okazało się inaczej. Wszystko zostało wysłane, a po
      dokładnym sprawdzeniu stwierdziłam, że koperta była rozklejona i
      zaklejona ponownie.... No i nawet rozumiem bransoletkę czy
      płytę........... Ale za te LIZAKI to mam nadzieję, że złodziej
      pójdzie prosto do piekła!!! No poprostu szok.
      • Gość: Enon Re: Poczta wysyła paczki na aukcje IP: *.chello.pl 05.08.08, 08:41
        W czasach słusznie minionych małżonka ma ukochana wysłała mi z Londynu buty Bata
        - w owym okresie było to rarytas. Paczka doszła, tyle, że butów w niej ww nie
        było. Udałem się na pocztę w celu złożenia reklamacji. I usłyszałem, ze paczka w
        takim stanie nadeszła do Polski. Zapytałem zatem dlaczego w miejsce butów
        wypchana została ona Trybuną Ludu a nie choćby egzemplarzami brytyjskiego
        tabloidu Sun.
      • Gość: lowca_lizakow Re: Poczta wysyła paczki na aukcje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.08, 09:43
        Następnym razem niech wyśle cukierki nadziewane środkami przeczyszczającymi :-)
    • appfunds Poczta wysyła paczki na aukcje 05.08.08, 07:58
      Poczta Polska jest instytucją zaufania publicznego i kradzieże przez pracowników
      państwowych powinny być ścigane z całą surowością i karane więzieniem. Coś
      koślawe to prawo i nasza policja.
    • man_sapiens Poczta wysyła paczki na aukcje 05.08.08, 07:58
      Na szczęście jest DHL, TNT, DPD, Masterlink i mnóstwo innych firm kurierskich.
      Trzeba być frajerem, żeby paczkę o jakiejkolwiek wartości powierzać PP. Podobnie
      jest z listami - jeżeli chcę, żeby list na pewno doszedł (także polecony!) to
      nie wysyłam go pocztą, tylko kurierem.
      • Gość: alina Re: Poczta wysyła paczki na aukcje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.08, 08:13
        Miałam bardzo nieprzyjemny przypadek: Moi rodzice wyjechali nad
        morze, chcąc zrobić im niespodziankę wysłałam nowy aparat
        fotograficzny z poczty na pl. Konstytucjin(POCZTEX). Niestety, błąd
        polegał na tym, że aparat był pakowany przy pani w okienku, kupiłam
        tam bowiem pudełeczko firmowe PP. Pani zniknęła z moją przesyłką na
        ok. 2 min., przyniosła ją i wtedy dopiero przystawiła pieczątkę. Do
        moich rodziców nadszedł kawałek... drewna. Na moją reklamację poczta
        odpowiedziała tylko tyle, że skoro paczka nadeszła w nienaruszonym
        stanie to kradzieży nie ma. Byłam wówczas bardzo ciekawa ile takich
        kawałków drewna mieści się na zapleczu poczty?
      • Gość: hdfhdf Re: Poczta wysyła paczki na aukcje IP: *.variant.pl 05.08.08, 08:13
        DPD i Masterlink to chyba ta sama teraz firma.
      • Gość: zs[ Re: Poczta wysyła paczki na aukcje IP: *.pools.arcor-ip.net 05.08.08, 08:13
        tyle, że w innych też kradną
      • Gość: hehehehe hahahahha DHL uczciwy? :)))))))))) IP: *.tpnet.pl 05.08.08, 08:17
        CZłowieku ty jesteś chyba frajerem nad frajerami, a nawet chyba królem frajerów
        całego świata skoro myślisz że DHL jest święty, jak krowa w Indiach ;P Wystarczy
        porobic tam miesiąc, by zobaczyć jakie cuda dzieją sie z paczkami. Polecam
        wysyłać zwykła paczką rzeczy przez DHL ;> A Poczta Polska nie jest zła. Tylko
        trzeba wysyłać rzeczy priorytetem. Paczki nadawane bez priorytetu są rzucane w
        kąt dlatego czasem nie dochodzą. nie raz się zdarzało że ktoś znalazł zakurzoną
        paczkei i po iluś miesiącach dopiero ją wysłali;P No ale na poczcicie tak nie
        kradna i nie robią takich jaj z pazckami jak w DHL. Ale powiem Ci że dziś z
        kumplami będziemy mieć nie lada beke z Twojego tekstu odnosnie tych
        kurierów:)))))) <respekt> stary
        • antysejmowiec Re: hahahahha DHL uczciwy? :)))))))))) 05.08.08, 09:22
          Kiedyś zamówiłem dywan i wyobraźcie sobie że gdzieś zaginął. Okazało się że upodobał sobie go jakiś kurier. Ładny był.
      • Gość: grochal Re: Poczta wysyła paczki na aukcje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.08, 08:17
        świetnie, tyle że kurier tak samo może zniszczyć przesyłkę. Ja walczę z DPD od
        półtora miesiąca o odszkodowanie za zgruchotaną w transporcie paczkę - końca nie
        widać. Żenada.
      • Gość: Alef Byle nie GLS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.08, 08:29
        Czasami jednak lepiej wysłać pocztą, jak się ma wybór między GLS a PP. Kiedyś
        ponad tydzień czekałem na doręczenie paczki (miała być następnego dnia) a
        śledzenie elektroniczne wskazywało jakieś dziwne rzeczy. Do firmy nie dało się
        dodzwonić, więc w końcu pojechałem i dowiedziałem się, że paczka nadal jest na
        magazynie ale mi jej nie wydadzą bo im się nie chce szukać! Jedyne co gość
        powiedział to, że dostanę paczkę następnego dnia. No i przyszła po trzech
        kolejnych :/

Więc wszystko tylko nie GLS.
        • lukask73 Re: Byle nie GLS 05.08.08, 10:00
          Gość portalu: Alef napisał:

> Kiedyś ponad tydzień czekałem na doręczenie paczki (miała być
          > następnego dnia) a śledzenie elektroniczne wskazywało jakieś
          > dziwne rzeczy. Do firmy nie dało się dodzwonić, więc w końcu
          > pojechałem i dowiedziałem się, że paczka nadal jest na
          > magazynie...

Pewnie nie chciało im się na dach wchodzić, żeby ją zdjąć. Ot co.

Swoją drogą u nas takie wichury, które wrzucają paczki na dachy, to
          rzadkość. Miałeś wyjątkowego pecha.
        • Gość: robert Re: Byle nie GLS IP: *.ulc.gov.pl 05.08.08, 11:19
          ja też mam nieciekawe przejścia z GLS. Owszem, przesyłka była w
          drodze i nawet próbowano mi ja dwu labo trzykrotnie dostarczyć,
          tyle, że w godz. 8-16, kiedy akurat jestem w pracy. Żadnego awizo
          nikt nie raczył zostawić. Konsultantka GLS tłumaczyła sie, że jesli
          w bloku jest domofon to oni nie mają możliwości zostawienia awizo w
          drzwiach. Skoro Poczta jakoś sobie radzi, nie rozumeim dlaczego GLS
          nie może. A ja przez tydzień czekałem na paczke nie bedąc świadomym,
          że ktokolwiek próbuje ja dostarczyć. Paczkę odesłano nadawcy, a
          winnych nie ma. Jak zwykle.
          • sokolasty Re: Byle nie GLS 05.08.08, 13:48
            Zamawiaj paczki do pracy, po problemie.
        • Gość: xXxXx Re: Byle nie GLS IP: *.szczecin.mm.pl 05.08.08, 18:24
          Potwierdzam, że z GLS są problemy, a dodzwonić się tam jest po prostu
          niemożliwością.
      • joankb Re: Poczta wysyła paczki na aukcje 05.08.08, 08:35
        Nie ma możliwości zamówienia paczki z GB kurierem. No, chyba, że za taką
        opłatą,że niewiele co warto kupić.
        • Gość: atx Re: Poczta wysyła paczki na aukcje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.08, 09:19
          www.kurierexpress.info , www.dorota.com.pl
    • Gość: m Poczta wysyła paczki na aukcje IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.08, 08:08
      niestety prawda, zagineła nam mp3 wysłana przez siostre do mnie,
      czekamy 4 tydzien na rozpatrzenie złożonej reklamacji. zobaczymy co
      z tego wyniknie.
    • observator2 Poczta wysyła paczki na aukcje 05.08.08, 08:09
      Poczta Polska do likwidacji lub do prywatyzacji. Filmy Barei w tej
      firmie są nadal żywe! Kto pogodni pracowników z okienek:
      niekompetentnych, nieuprzjmych, leniwych, nic nie wiedzących,
      powolnych (także umysłowo), niechętnych od pracy... itd.?! Struktura
      zarządzania się wciąz rozbudowuje. Dyrektorzy sa z rozdania
      politycznego! A na jednego zatrudnionego w Poczcie Polskiej przypada
      ok 10% przesyłek w stosunku do jednego zatrudnionego w poczcie
      brytyjskiej czy holenderskiej. Precz z taką pocztą!
    • Gość: lika17 Poczta wysyła paczki na aukcje IP: *.cefarm.com.pl 05.08.08, 08:10
      Fakt, że pocztowcy nie zarabiają zbyt dużo, ale skoro podejmuje się
      taką pracę to chyba nie z zamiarem okradania innych. Niestety, ale
      Poczta Polska przez takie osoby nie ma za dobrej opinii. Moja
      przesyłka, którą wysłałam w marcu do Francji napewno została
      zagarnięta przez te sępy pocztowe - a było w czym wybierać tym
      bardziej, że był to prezent urodzinowy dla bliskiej osoby.
    • misiogoqo allegro to największy paser na świecie 05.08.08, 08:10
      Zastanawiam się, dlaczego nie zamkną tego portalu.
      Oni zachęcają do złodziejstwa.
      Przypieprzą się do napisu 'w rozliczeniu może być twoj samochód' dla 'aukcji'
      samochodowej, gdy wiadomo, że prowizja jest stała pobierana z góry, a
      zezwalają złodziejom sprzedawać swoje 'dobra'.

Plaga ginących komórek nie byłaby plagą gdyby nie allegro.
    • cirano Re: Poczta wysyła paczki na aukcje 05.08.08, 08:10
      Gdzie tu jest jeszcze co ukrasc, pytam.
      Polak tez chce godnie zyc, nie?
    • Gość: greg Policja i Sądy największymi szkodnikami Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.08, 08:11
      Jak w temacie.
      Sądy i Policja to "mafia", a właściwie dwie osobne bo nie powiązane
      z sabą, chyba, ze zajdzie taka konieczność.
      Jesteśmy krajem z olbrzymia dziurą budżetową, a sąd za pieniądze
      skarbu państwa czyli NAS wszystkich udaje, że pracuje i "pozwala"
      przestepom i bandytom na swobodne działanie.
      Żeby nie być gołosłowny przytyk do artykułu (choć nie było o
      sądach). Umażanie spraw "ze względu na niską szkodliwość społeczną"
      powinno być traktowane jak "przestępstwo" przeciwko POLSCE i karane
      kulką w łeb. W ciągu roku np. 100.000 takich umożeń, gdzie można
      wlepić symboliczną karę 250zł to daje 25 mln rocznie. Do tego
      dochodzą koszty procesu przerzucone na NAS przynajmniej drugie tyle.
      Za to można byłoby dołożyć emerytom i rencistom albo na służbę
      zdrowia. Tak oto sądy marnują pieniadze skarbu państwa, a krzyczą,
      ze im mało i "niby" wiedzą, ze w budżecie brak pieniędzy. Albo
      hipokryci albo matematyczni i racjonalni idioci? Tylko czego
      spodziewać się po humanistach - celowo generalizuję.
      cyt.
      "Policja - ponieważ w grę wchodzą zazwyczaj niewielkie kwoty -
      postępowania od razu umarza." - Kolejni co to płaczą, ze nie ma
      pieniędzy, ale nie robią nic aby sobie pomóc. Teraz wiemy dlaczego
      tak często Policja ogłasza akcje: "pomórz policji" - przecież ona
      nie potrafi pomóc sobi, więc jak ma pomóc NAM?

a teraz typowy polski biznesmen (pazerny złodziej, bez jakichkolwiek
      zasad etycznych i moralnych).
      cyt. "Po zgłoszeniu o skradzionym towarze przyjrzymy się aukcji, ale
      musimy mieć więcej przesłanek, aby ją usunąć - mówi Łukasz
      Jadachowski, szef polskiego eBay." - powinno się po zgłoszeniu do
      takiego eBay, Allegro czy innego, zaskarżyć ich o paserstwo. Zapłacą
      odszkodowania z własnej kieszeni to zamkną każdą aukcję. Choc wcale
      nie muszą zamykać, wystarczy, ze taka aukcja zostanie wstrzymana,
      zawieszona czy jak tam to można nazwać do wyjaśnienia niejasności.
      Powinien wystarczyć e-mail z informacja dlaczego wstrzymuje się
      aukcję do wyjaśnienia. Ale to kosztuje, a łatwiej jest okradać.
    • Gość: leshec Poczta wysyła paczki na aukcje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.08, 08:13
      Rada jest prosta - wysyłać kurierem i z glacy - ja już dawno nie
      wysyłam nic przez Poczte bo nie dość że nie solidni i niekompetentni
      to jeszcze złodzieje ...
    • Gość: no name Re: Poczta wysyła paczki na aukcje IP: *.4web.pl 05.08.08, 08:13
      Generalnie mam takie spostrzezenie, z e giną paczki ostemplowane
      niecodziennie, albo zagraniczne.

Kiedyś facet kilkakrotnie wywyłał mi ksiązki , stemplując je
      pieczątką imie i nazwisko, a potem - niestety, meijsce pracy -
      Telewizja Polska S>A . Efekt był taki, z e KAZDA z 3 paczek przyszła
      rozbebeszona i oklejona tasmą - uszkodzona w trakcie przesyłania,
      albvo pzresyłka zamokła- przepakowana. Podejrzewam, ze gosc
      zobaczyl, z e ksiązka i wkurzył sie, bo po co mu to, więc odesłał...
      Kiedy poprosiłam , zeby kolejne wylicytowane wysyłał juz bez
      pieczątki, sparawa znikneła.
    • Gość: mm Poczta wysyła paczki na aukcje IP: 85.219.229.* 05.08.08, 08:19
      Oczywiście, że kradną na poczcie!!! Sam dostałem kilka otworzonych
      kopert w foli z napisem o przesyłce uszkodzonej poza granicami
      kraju. POCZTA = BANDA ZŁODZIEJI!!!!
      • Gość: me Re: Poczta wysyła paczki na aukcje IP: 78.149.201.* 05.08.08, 09:04
        ZłODZIEI ZłODZIEI ZłODZIEI ZłODZIEI ZLODZIEI
    • guru133 Poczta Polska czyli relikt czasów minionych. 05.08.08, 08:24
      Jak długo jeszcze tych złodzieji chronić będzie Ustawa
      uniemożliwiająca utworzenie realnej konkurencji tej chorej
      instytucji?
    • naprawdetrzezwy Przecież aukcja w Koluszkach się skończyła. 05.08.08, 08:25
      Naprawdę nie macie normalnych tematów?
      Musicie odgrzewać te sprzed miesiąca?
      • Gość: zex Re: Przecież aukcja w Koluszkach się skończyła. IP: 213.17.163.* 05.08.08, 08:51
        Tylko że, misiu kolorowy, temat jest wciąż aktualny, niestety...
      • Gość: Marcin Re: Przecież aukcja w Koluszkach się skończyła. IP: *.centertel.pl 05.08.08, 10:44
        A co ma aukcja zaginionych przesyłek w Koluszkach do złodziei na poczcie, bo nie
        kumam ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka