fw20.info hehe doskonale ! 15.09.08, 21:24 do 2020 :) a do 2050 wybudujemy kosmodrom... a zaraz po nim autostrady... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Savrin W 2020 roku ma być zakończona budowa Kolei Duży... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.08, 21:26 Mam totalnie dosyć zapowiedzi, chce usłyszeć co zostało zrobione !!! Do 2020 to ja będę miał Nobla za plucie pestkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rat A kiedy do Jeleniej będzie szybciej niż 20 km/h? IP: *.tvk3.pl 15.09.08, 21:48 ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Rzygać się chce jak słyszy się takie pieprzenie IP: *.gprs.plus.pl 15.09.08, 22:02 kolejnego rządowego buca. Skąd te patałachy się biorą??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podróznik realista Re: Rzygać się chce jak słyszy się takie pieprzen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 23:09 akurat połączenie do wrocławia jest potrzebne najlepiej od zaraz. dwie strategiczne aglomeracje kraju i nie są ze sobą połączone. pociąg obecnie jeździ przez poznan. wszystkie aglomeracje: warszawa, łódź, wrocław, poznań, kraków, gop, trójmiasto bydgoszcz-toruń, szczecin, lublin[dalej na ukrainę] powinny zostać połączone takim systemem kolejowym, żeby można było wygodnie i szybciej niż samochodem. i będzie cacy. a trasy lokalne-ustawowo nakazać pkp przekazanie tych tras samorządom. np tak jak zrobiono z linią wrocław-trzebnica. idzie do remontu, koleje dolnośląskie[podległe marszałkowi a nie tysiącu dyrektorów z pekapu] mają zostać przywrócone przejazdy. no i bomba. ale pekape sobie nie radzi nawet na najważniejszych trasach i dochodowych inwestycjach- wielkich miejskich dworcach, które sa doskonałym materiałem na wielki biznes. małe stacje można by ograniczyć do peronów, rozkładu, ew. autoamtu do biletów i jakiejś tablicy informacyjnej-o przesiadkach itp. parking rowerowy, gdzie potrzebne to także dla samochodów. ew. toaleta. zadaszenie w postaci jakiejś zwyczajnej wiaty przystankowej. ładnie ogrodzić stację i ładnie. wystrczyłoby, żeby tym majątkiem zarządzała gmina lub powiaat, a nie pekape stacje-samorządom linie-plk[jako niezależne od pekape przedsiębiorstwo] przewozy-pekape, koleje regionalne, intercity, PRYWATNI PRZEWOŹNICY połączenia zamawia urząd marszałkowski. na drodze przetargu. skorelowanie rozkładów z odjazdami autobusów/innych pociągów, by możliwa była przesiadka i ludzie zapragną podróżować koleję! nawet teraz jest to dużo przyjemniejsze niż samochodem[wyjazd nad morze, nocnym wrocław główny-koszalin, można się rozłożyć na szerokich ławkach przedziału, , żubrówka, papieprochy, okropna zdemoralizowana młodzież, rozmowy o wszystkim i o niczym, potem idziemy w kimę, a nad ranem w koszalinie już czuć powiew morza i mocz na dworcu :D podróże pekapem są jednak najciekawszy środkiem transportu :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c W 2020 roku ma być zakończona budowa Kolei Duży... IP: *.warszawa.mm.pl 15.09.08, 22:47 sądzę, że w 2020 r. prędkości ok. 300 km/h lub powyżej na świecie będą osiągały pociągi pospieszne, tak więc .... to nie będzie żadna rewelacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Do autora! IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.09.08, 22:48 Drogi autorze tego tekstu jak można pisać "(...) gdzie rozgałęzi się na Wrocław i Śląsk" ?? Przecież po pierwsze Wrocław jest stolicą Śląska, a po drugie kolej ma w pierwszej kolejności jeździć do Poznania, który jest obecnie stolicą Wielkopolski. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ma-ryja przyziemne marzenia IP: *.dip.t-dialin.net 15.09.08, 23:06 Ja nie chce jechac z predkoscia 300km/h koleja w Polsce. Marzy mi sie przejazd z Krakowa do Katowic (80 km) w 45 min, do Gliwic w godzine a do Wroclawia w (240 km) w dwie zamiast pieciu. A stamtad do Dzierzoniowa w 40 minut, zamiast 4 godzin. Poza tym chcialabym moc skorzystac z toalety w pociagu bez potrzeby wczesniejszego zazywania srodków przeciwwymiotnych i obawy zarazenia sie syfem. Równiez marze o mozliwosci podrózy koleja z Wroclawia do Warszawy i z powrotem w ciagu jednego dnia. Nastepnym marzeniem jest obsluga - zaczynajac od kasy biletowej po druzyne konduktorska, która potrafi mi udzielic aktualnej informacji o dalszych polaczeniach, bez obrazania sie i robienia laski, tylko dlatego, ze wlasnie nie mam dostepu do internetu, aby sie bez nich obejsc. Ach rozmarzylam sie jak Dyzio Marzyciel... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin W 2020 roku ma być zakończona budowa Kolei Duży... IP: *.chello.pl 15.09.08, 23:23 Ciekawe czy zabezpieczą dworce przed wandalami... Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 Na lewo mosta, na prawo most, a środkiem Wisła pły 15.09.08, 23:27 Towarzysz Tusk wódz narodu ogłosił wielką mobilizację mas pracujących w realizacji wielkiej 10-latki i rewolucji październikowej w ustawach. 120 ustaw w miesiąc. Minęły już 2 tygodnia a tu ni chu-ja ani jednej ustawy nie wysrał ścierwoliberalny rząd postkomuchów lumpenliberałów zawszawiałych. Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 Jak bym postępował jak PO to bym nie osiągnął tego 15.09.08, 23:31 Jak bym postępował jak PO to bym nie osiągnął tego co już osiągnęłem w jeden rok. 3000 wpisów na forum i uznanie uczcuwej części społeczeństwa. Wyrazy uznania otrzymuję każdego dnia w dziesiątkach e-maili, gdyż to ja znalazłem sposób na poskromienie ścierwoliberałów. Z taką padliną trzeba krótko za ryj i do gleby, gdzie jej miejsce. Moje metody radykalne działają i ścierwo zna swoje miejsce po wsze czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Taaaaaa IP: *.tbcn.telia.com 15.09.08, 23:37 A w 2068 PLL LOT połączy się w wielkiej fuzji z PKP dospawają skrzydła do pociągów, zamontują silniki z F-16 i będziemy latać... Hahah...jak ja się cieszę, że już mnie nie ma w tym cyrku.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radosny wyspiarz He He HE, jak w Gdańsku! IP: *.chello.pl 15.09.08, 23:49 Zupełnie jak u nas w Gdańsku, wielkie plany Baltic Areny, Centra komuno-solidarności i odizolowane od miasta wyjazdówki na obwodnice ku uciesze ludu (powstające od lat 30 przez następne 30). Zamiast połączeń drog lokalnych w przejezdne , a nie ślepe i rozwój podmiejskiej kolei. W polsce rządzą sami kretyni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bavarian W 2020 roku ma być zakończona budowa Kolei Duży.. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.09.08, 00:39 Uwielbiam, kocham po prostu opowiastki fantastyczno-propagandowe politykantow sezonowych z Polandji. Usmialem sie do lez czytajac o tych pociagach! Super, jutro prosze odcinek o autostradach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuji Re: to Tuskanski Himmelweg? IP: *.hsd1.ca.comcast.net 16.09.08, 01:23 Ten rzad ma ladnie narypane w tych czajnikach. Tusek i Palikot i cala reszta tej bandy Porypaych rzadza w stylu Caliguli. I po co ten Bolek przez ten plot skakal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bercik W 2020 roku ma być zakończona budowa Kolei Duży... IP: *.range86-160.btcentralplus.com 16.09.08, 02:13 Hmmm...w Kaliszu dwie odnogi...jedna na Wroclaw (Slask) a druga na Poznan (Wielkopolska)...takie male potkniecie autora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość W 2020 roku ma być zakończona budowa Kolei Duży... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.08, 06:39 Czarku to są fantasmagorie. To jest zamierzenie gigantyczne logistycznie z czego nie zdajesz sobie sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poinformowany Kto to pisał..."do Wrocławia i Śląska". IP: *.chello.pl 16.09.08, 07:19 To Wrocław nie leży na Śląsku? Zdaniem niedouczonego dziennikarza Wrocław nie leży na Śląsku! Przecież Wrocław nie tylko leży na Śląsku, ale jest jego stolicą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ulther Re: Kto to pisał..."do Wrocławia i Śląska". IP: *.aster.pl 16.09.08, 08:16 Wroclaw jest stolica Dolnego Slaska. Za stolice Slaska uznaje sie Katowice, tam gdzie mieszkaja prawdziwi Slazacy a nie naplywowi na poniemiecki Dolny Slask, gdzie Slowian wytrzebiono jeszcze w sredniowieczu:P. Na Dolnym Slasku to co najwyzej Zaburzanie:P. Olimpiada dla Wroclawia! Odpowiedz Link Zgłoś